HTML

 
Nem is tudom, hogy hogyan mondjam el Neked! Egész éjjel hánykolódtam, a vizitdíj és az EÜ reform körül forogtak a gondolataim. Számok pörögtek a fejemben, osztottam-szoroztam, próbáltam megérteni, hogy mit miért csináltok. De végül, reggel is csak ugyanarra a következtetésre jutottam. Megint fasz vagy. Te is fasz vagy.
 
Ugye nemrég emelted az EÜ járulékot 7 %-ra.* Ez azt jelenti, hogy 150.000 Ft-os bruttó fizetésnél (tudjuk, hogy ez ma, átlag alatti keresetnek számít), évente 126.000 Ft-ot (150.000 * 0,07*12 ) fizetek be az említett járulék címén. Aszondja a statisztika, hogy az átlag magyar, évente 6 alkalommal megy el orvoshoz. A vizitdíj 300 Ft-jával, évente 1800 Ft bevételt jelent.
Érted? 126.000 Ft mellé még szednek 1800-at. Na, azt meg minek?
Mennyibe kerül majd beszedni azt az 1800 Ft-ot? Automatával, SMS rendszerrel, vagy kézzel számolva? Te Feri! Mennyibe kerül egy ilyen automata? 3, 4 vagy 5 millió, telepítve? És az üzemben tartása? Mikor hozza ez vissza az árát? Persze nem Te lennél a főpöcs, ha mindezt nem akarnád fejelni azzal, hogy Mari néninek, aki minden piacra menet és fodrásztól jövet beugrik a dokihoz, - és ennek okán igazán nem ártana megváltoztatni az „orvoslátogatási” szokásait - majd nem kell fizetnie.
Érted ezt? Akkor meg minek ez az egész? Akinek kéne, annak nem kell fizetnie, akivel meg fizettetsz, attól meg egyébként is beszedsz két nagyságrenddel több pénzt, ugyanezen címen? Ha már tényleg sarcolni akartok, nem lenne egyszerűbb azt mondani, hogy 7.1% az a rohadt EÜ járulék? Megint fűrészelik a fingot.  
 
Persze, a kórházban privátrendelést folytató nőgyógyászról, a vállalkozóival foglalkoztatott reumatológusról, meg a privátrendelésben felvett és kórházi pénzen vizsgált betegekről, az előre kért (!) 130 rongyos szülési-sápról, ugyanúgy szó sincs.
 
Feri banyek, olyan vagy mint a slozikacsa! Ugyan a perem alatt kapargatod a szart, de ettől még nem múlik el a dugulás.
 
* A dolgok másik része, hogy a 4%-ról 7%-ra történő járulékemelés, saccperkábé 75 %-os bevétel-növekedést jelent az államnak. Te Fecó, az a zsé hová lesz? 

Címkék: politika gyurcsány hülyemagyar eü reform

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr9530639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fác 2007.01.24. 13:56:33

igazad van mester! én nem is értem, h erre az a sok marha miért nem jön rá. ez fáj a legjobban...

tamo 2007.01.25. 20:55:24

Tisztelet!
Én azt hiszem,és hiszem,h ez a sok marha most már rá fog jönni,csak még az nem tiszta,mi lesz utána.
Odamennek,megyünk, felborítják, elzavarják,bmi.De.
Utána??
Persze,rosszabb már úgysem lesz,de a legnagyobb aljasság,amit elkövetett ez a dilettáns banda,az az,hogy a legfontosabbat vették el tőlünk: a jövőképet. Persze,ez nem jelentheti azt,hogy akkor már semi nem számít,minden mindegy,csinálják csak,
hiszen ha én,mint mezei átlagpolgár megtettem volna csak a felét ennek,h
A Mesternek meg köszönet...:))

tamo 2007.01.25. 21:18:13

...a felét ennek,hamis adatokat adtam volna meg az apeh-nek pl,már biztosan ülnék...
A bűnnek bűnhődnie kell.
Bocsi,de valamiért lemaradt pár sor az előzőből.
Lehet az őrnagy úr húzta ki..?;-)
-tamo-

iCeAgE · http://www.gondolkozz.com 2007.01.28. 01:02:04

A "sok marha" oktatása közben, gyorsan átsiklottak a százalékszámításon. Vajon miért? Mert felnőtt korukban, amikor a "lé a tét" majdnem mindent százalékokban adnak meg. Főleg a bankok! Azt úgy sem érti a "marha"!
Legjobban akkor vagyok rosszul, amikor valamilyen 12%-os emelést, - csak azért, hogy nekünk jó legyen - két lépcsőben hajtanak végre. Először mondjuk 5%-ot (szegény marhának ne legyen olyan megterhelő), aztán az emeltre még 7%-ot. Ugye milyen rendesek?

szab 2007.01.28. 11:56:49

tamo: szoci elégedetlenkedők is mindig ezt mondják, hogy rossz a feri, de nincs jobb, akkor mondd nekik, hogy pl. alakul az árnyékkokrmány:
mimagunk.com

illetve azt is, hogy szakmát ne a politikusoktól várjanak, hanem pölö ilyen emberektől:
www.borlasoft.hu/ein/video_drabik.htm
meg is szavazom az árnyékkormány pénzügyminiszteri székébe (nézzétek végig!)

eMM 2007.01.28. 14:33:25

Teljesen egyértelmű hogy a vizitdíj automata gyártó cég haszna a lényeges.Kíváncsi lennék melyik képviselői lobbynak hozza a pénzt.Mert mi a rák kerül egy ilyen érintőképernyős cuccba 4-5 millióba??? He? Ma amikor már filléres az eletronika????????

tamo 2007.01.28. 14:37:10

szab:
hogy nincs jobb??
rosszabb nincs.
vmit nagyon elírhattam..:)
www.box.hu

Besenyő Pista bácsi 2007.01.30. 08:48:56

Nagyjából pontos az elemzés, igazat szól. A pontosság kedvéért azért hozzátenném, hogy az említett eü. járulékot csak a bejelentve dolgozók fizetik, azaz kb. 3.5 millió ember, míg a vizitdíjat (elvileg) a nyugdíjastól a diákon át a munkanélküliig mindenki, így aztán ha a járulék emelésével akarnánk ezt kiváltani, akkor nem 6*300=1800 Ft-tal kellene évente többet vonni, hanem 6*300*(9.5/3.5)= kb. 4800 Ft-tal, azaz havonta 400 Ft-tal.
Ez persze a fenti 150 ezres havi bruttó esetén kb. 1/4 százalék, azaz a 7.1%-os sacc is bőven felülbecsüli.
A 4%-ról 7%-ra emelés által hozott többletnek is megvan a helye: megy a többi mellé a Kajmán-szigetekre...

Azt viszont már csak a helyesség kapcsán említeném meg, hogy a "kórház" hosszú 'ó', ugyanis nem a kor, hanem a kór szóhoz kötődik (bár a kettő nem nélkülözi az összefüggést).

szab 2007.02.10. 01:41:50

www.hazankert.com/200702_vizitdij.html?
FELHÍVÁS BETEGEKNEK ÉS ORVOSOKNAK

"Nem sztrájkolni kell, hanem EGYSÉGESEN MEGTAGADNI A VIZITDÍJ BEFIZETÉSÉT! Csírájában kell elfojtani azokat az antihumánus, üzleti megfontolások által vezérelt intézkedéseket, melyek orvos és beteg számára megalázóak (...)

Dr. Nagy Attila, PhD
orvos, közíró
az orvostudomány kandidátusa"
--------------------------
HAJRÁ! Én nem fizetek! 300 forintért pedig nem fog perelgetni az állam! Ha mindenki így tesz, eltörlik! Csatlakozzatok! Együtt, MINDENKI!
süti beállítások módosítása