HTML

Félretéve hányingeremet, amelyet mindkét nagy párttal kapcsolatban, egyaránt érzek, megpróbálom a Fidesszel kapcsolatos gondolataimat összeszedni.
Akár tetszik, akár nem, a politika is piaci alapokon működik. El kell adni magad, a pártod a szavazóknak, hogy te legyél a piacvezető, azaz te legyél kormányon. Mivel egy pártnak (szervezetnek) nincs arca és hangja, ezért az adott pártot azzal/azokkal az arcokkal azonosítod akiket a leggyakrabban látsz a párt nevében megszólalni. Egyszerű, érthető. Ennek egyenes következménye, hogy ma az átlagember fejében a „Fidesz = Orbán és Orbán = Fidesz” kép él. Ha félreteszem, hogy mennyire tökönszúrás egy arca építeni egy egész pártot, akkor is van a fenti „képlettel” egy kis bibi. Mégpedig az, hogy az „Orbán” nevű termék a magyar politikai piacon nem eladható. Illetve, hogy egészen pontosak legyünk, az elmúlt két választás megmutatta, hogy Viktorból X darabot lehet eladni. A győzelemhez viszont X+10 szavazat kellene. Pedig ezen a piacon csak két pozíció van. A piacvezető és a vesztes. És ha egy termék nem eladható az adott piacon, akkor nem a piacot kell megváltoztatni (illetve várni arra, hogy piac megváltozzon magától), hanem a terméket kell lecserélni. Nagyon romantikus, hogy Viktor emblematikus figurává vált, és ikonként tartjátok a fejetek felett, csak az a baj, hogy ebbe a szerelembe bele fog dögleni a vállalatotok. Persze ez a Ti választásotok.
A kérdés csak az, hogy mit akartok. Kormányozni egy másik elnökkel, vagy dédelgetve a régi kabalamanót a sarokban pityeregni még vagy húsz évig. Gyermekeim, a párt van a Viktorért, vagy a Viktor a pártért? Vikesszel nincs baj. Jó fej, aranyos, meg hát az érdemeit sem lehet elvitatni, de kész. Ennyi. Viktort a többség dafke sem veszi le a polcról, a négyévenkénti nagy bevásárlásoknál. Utálják a fejét, vagy a stílusát, vagy a szeme színét, vagy mit tudom én, de valamiért nem szimpatikus a „több mint felének”. Szar ügy, de ez van. Ezen változtatni nem lehet. Csak Viktoron tudtok változtatni. A háttérbe kell rakni, akár megmaradhat irányító szerepben, csak ne az ő arca legyen a tévében! Majd évente egyszer lejön a Kossuth térre, és mond egy olyan szózatot, amitől az ott lévő 300.000 ember könnye egyszerre csordul ki. Oszt’ jónapot!
 
 
Az elsővonalasokról.
 
Ebben az esetben sem térek ki, hogy a párt vezetése mekkora bakikat követett el sorozatban a választási kampány idején, és hogy az elmúlt fél évben mekkora feladott labdákat „felejtettek el” lecsapni. Ilyen „szakmai” hibáknak csak a töredéke miatt is – ha a Fidesz cég volna – úgy rúgnák ki a tulajdonosok a menedzsmentet, mint azt a macskát…
De ezt most tegyük félre, ne firtassuk a (szerintem) teljes, szakmai alkalmatlanságukat.
 
Nézzük meg a „top team”-et! Gyermekeim, a sírógörcs kerülget, ha meglátom ezeket az arcokat. Áder, Deutsch, Kövér és Pokorni. Vicc, de tényleg.
Egyrészt, vegyük már tudomásul, hogy a másik oldalon olyan ámokfutó állatok vannak, mint a Lopcsány. Ezzel a sereggel akartok ti csatába vonulni egy olyan csóka ellen, mint a Feri? Kívánok hozzá sok sikert, de az eredményt már most borítékolom, húsz évre előre. Gyurcsány két Ádert reggelizik és négy Deutsch-ot ebédel. Ez az egyik része.
Másrészt, néztétek már objektív szemmel ezeket az arcokat? Most komolyan! Fizimiska, kommunikációs képességek, stílus, modor és hasonló szempontok szerint? Például, hogy Kövér hogyan néz ki? Egyszer mentem haza ilyen hajjal, tizenhat évesen, amikor apám jól pofán vágott és azt mondta, hogy ilyen balkáni külsővel ne menjek emberek közé. És tudod mit? Igaza volt. Most röhögsz ezen? Gondolod, hogy nem számít a megjelenés? Te vennél a D. Tomitól biciklit a piacon? Ugye Te sem? Mondj egy olyan terméket, amit ezekkel az arcokkal el lehetne adni! Még egy szappant sem nem, hogy egy pártot. A VÁLASZTÓK SZEMÉBEN A PÁRT, MAGA AZ ARC. AZ AZ ARC, AMIT TI KIÁLLÍTOTOK A PÓDIUMRA. Nem győzőm hangsúlyozni és megint ismétlem önmagam, hogy EZ EGY PIAC. MOCSKOS, PIACI TÖRVÉNYEKKEL. EZEKKEL AZ ARCOKKAL, TI CSAK TÖNKRE MEHETTEK. VAGY ŐK MENNEK. Tudom, hogy ők az alapítók, meg az ősapák, de be kell látni, hogy lejárt az idejük. Bármennyire is fájó, a kirakatba ma már csak jóvágású, szimpatikus, kommunikatív, megnyerő legényeket és kellemes menyecskéket lehet ültetni. És lehetőleg olyanokat, - az eddigi gyakorlattal szemben – akik szakmailag is alkalmasak feladatuk ellátására.
És ha most azzal jössz, hogy „jó, de helyettük ki?”, erre azt mondom, amit Ford Fairlane is mondana: „ilyen fickók minden bokorban teremnek”. Elveszíteni – ahogy ők - bárki eltud egy választást. Ők már bizonyítottak kétszer is, hogy nem tudják megcsinálni. Nektek, nincs mit veszítenetek a nullán állva.  
Kongresszusra el, voksot le, nagytakarítás.
 

Címkék: politika orbán fidesz hülyemagyar

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr8330866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haligali 2007.01.25. 23:04:31

igaz, igaz...

mondjuk a külcsíny még csak egy dolog lenne, ha a belbecs nem lenne olyan értéktelen, mint amilyen...

eleinte még jól elnevetgéltünk a "monnyon le" politikusokon, de így 16 év elteltével már csak azt látjuk, hogy miközben a politikusok eladtak mindent az országból, megszedve magukat és milliárdosokat csinálva a maffia arcokból és pártcsinovnyikokból, ugyanott vagyunk, mint a rendszerváltozáskor...kilóg a seggünk...

csak közben elveszítettük a jobb jövőbe vetett hitünket is...

és elbeszélnek egymás mellett még azok is, akik pedig igazából ugyanazt akarják mondani

Shazi 2007.01.26. 02:20:17

A jobboldal jobb akar lenni és naivan azt hiszi (hitte?), hogy ez elég lesz a győzelemhez. A tények magukért beszélnek - vélik; és szóban a tényeket, az igazságot kommunikálják.

A jobboldaliak naivan csodálkoznak, az emberek miért az ígéreteknek hisznek, miért nem a tényeknek.

Pedig egyszerű: a tényekről sikeresen az azokat prezentálókra terelték a figyelmet. Nyilvánvaló, ha a hírvivőt hiteltelenné teszik, már senkit sem fog érdekelni a hír.

Még jobb megoldás, ha nem egyszerűen hiteltelenné teszik, hanem nevetségessé vagy utálatossá (Révész Mártíriusz, köteles Kövér László).

Vezetők nélkül a jobboldal is csak emberek tömege, Brown-mozgást végző humán halmaz; amely nem okoz problémát (nem hervaszt szekfűt, nem hessent madarat).

Legelegánsabb megoldás, ha a vezetőket nem a többi párt támadja, hanem saját ideológiai bázisuk tagjai kérik távozásra. A háttérben maradóknak még csak kezüket sem kell mosniuk - ők nem tettek, tesznek semmit.

Mi kell ehhez? El kell hitetni velük, hogy a vágyaik nagyszerűek, úgyszintén ők is; akár még többre is vihetnék, ha megfelelően vezetnék őket.

Ez könnyedém megtehető lenne - sugallják - , hiszen az ideológia jó, csak az azt tolmácsolók rosszak. Mindeközben sikeresen elfeledtetik, hogy a vezetők nem készen kapott "vállalat" élére pottyantak felülről, hanem ők maguk építették fel ezt a vállalatot, ők voltak, akik "felfuttatták" azt, az általuk definiált ideológián.

El tudta volna ezt érni más is? Lehetséges.

Tudná folytatni más is? Lehetséges.

Baj lenne, ha más folytatná, amit a vezetők addig felépítettek? Hiszen a jelenlegi nem kormányerő, más, szebb arcokkal talán még nagyobb lenne a siker! Annyira jó lenne hinni, és akár még igaz is lehet!

Ha új vezetők jönnek, akár még jobb eredményt is elérhetne a jobboldal.

Ha új vezetők jönnek, akár még kevesebb problémát is jelenthetnének a más pártoknak.

Ha új vezetők jönnek, könnyebb lenne megmagyarázni azt is, miért ne a jobboldalt válasszák az emberek legközelebb: hiteles egy olyan párt, amelynek lecserélik a vezetőit? Hiszen azért cserélték le őket, mert nem voltak eléggé hitelesek! Hiteltelen ex-vezetől hiteltelen pártja - milyen szép is lenne (egyeseknek)!

A régi történet jut eszembe, amikor a koncentrációs tábor őre elkeseredetten megkérdezte a nagy zeneszerzőt: "Mondja, hát miért maga írta azokat a szép nótákat? Nem lett volna arra valami igaz magyar ember?"

A még régebbi történet szerint pedig világbirodalmat építettek az "Oszd meg és uralkodj!" elvre.

gallicus 2007.01.26. 11:35:42

én nem teszek különbséget egyformán utálok minden politkai pártot és politikust!Mindegyik csak szivat bennünket!Ez a mostani politikusi garnitura,amblokk,teljesen prostituálódott,a magyar értelmiséggel együtt!Néhány érdekember megszervezte és eladta nekünk a rendszerváltást ami gengszterváltássá alakult át,elloptak mindent a jókor jó helyen lévők,megszerveztek egy látszatdemokráciát!Ebben a Fidesz is épugy ludas mint a többi párt!Csak ők most nem tudnak mit kezdeni Viktorral mint a MASZOP Fletóval!Ez a törököt fogtam de nem enged,mondás igaz rájuk!Kiváncsi leszek mi lesz ebből?Mikor ébred már fel a pórnép hogy 17éve becsapták csunyán?

iCeAgE · http://www.gondolkozz.com 2007.01.28. 00:44:59

Szerintem itt ennél mélyebbről indulnak a gyökerek.

Úgy gondolom, hogy ezek mind egy követ fújnak. Csak látszat, hogy van ilyen, meg olyan párt. Szinte kivétel nélkül mind egy helyről származnak, és mind egy helyről kapják az utasításokat. Egyszerű bábuk, akik nagy része eladta a lelkét, vannak köztük saját nevelésűek (azok a régi "tanulmányi utak"), meg a háttérben biztos akad egy két "idegenlégiós" is.

A rendszerváltáskor - ,vagy mondjunk inkább pufajkaváltást, mert az emberek maradtak, csak mezt cseréltek - már elkészülhettek a tervek, miként fogják országunkat tönkretenni. Az ipart, az oktatást, a mezőgazdaságot, az egészségügyet stb. és lassan-lassan eladtak mindent. Ma is működik, régen is működött egy olyan megoldás, amikor pénz nélkül is lehet pénzt csinálni. Hogyan? Hozd össze az eladót a vevővel, és markold fel a jutalékot.

Köztudott, hogy országunk csótánya nem kicsit milliárdos. Vajon honnan? És ha neki ennyi van, akkor mennyiért is ment(megy) itt a játék? Nem mennyiért, hanem miért. Az országunkért, MAGYARORSZÁGÉRT.

Lassan nincs már semmink. A földek egyre nagyobb része is idegen kézre kerül. Arról nem is beszélve, hogy ami benne van a földben, a MAGYAR földben, az sem a miénk. Mi lesz velünk?

Ezzel kapcsolatban van egy rémálmom, ami néhány éven belül megtörténhet, ha nem kapunk észbe.
Az emberek TV előtt ülve nézik, hogy miként törlik el a határokat, és szegények ennek még örülnek is.
Ezután már nem kell sok idő, és már nem magyar nyelven tanulnak a gyermekeink. Még 4-5 generáció és soha többet MAGYARORSZÁG, még az emlékekben sem.

Ébredjünk-ébredjünk, itt már a létünkről van szó!

eMM 2007.01.28. 15:01:43

Shazi!
Nem volt köteles Kövér beszéd.Ezt a lopcsány féle banda találta ki mint ezt meg is írják a min.elnökröl szóló Debreceni könyvben.Kurcsány dicsexik az esettel hogy lám ő milyen okos fiú.
Annyira jó munkát végeztek hogy ez tényként épült be a köztudatba a debreczeni könyvet meg olvassa a fene.Ez olyan Mint Hitler Mein Kampja.Minden német családban volt belőle több példány is de valójában nem olvasta a kutya se, mert olyan pocsékul volt megírva.
Akárcsak a mostani kurcsány féle elemzés ami olvasható a blogján is.
Na ezt se nagyon fogják olvasgatni de a maradék szoci szavazók(TÁRKI szerint 18%) vcilloghatnak hogy lám lám a min.elnöknek van ám jövőképe.Hát ennél még az is jobb lenne ha nem lenne.

Egyébként meg a fidesz 25%-on áll.Viszont az emberek 50%-a már nem áll sehol,teli van a tökü(n)k a tolvajbanda pol.elittel.És ez jó.Az a baj hogy noncsen igazán mexervezve.Ennek az 540%-nak a kis része is el tudná zavarni a rezsimet ha összefogna.Persze mi történne? Kitermelődne egy újabb hatalmi elit a világ már csak így van berendezve.Azt remélni lehetne hogy tán majd az kevésbé lesz korrupt rabló banda.Lehetne de még itt se tartunk.

Fideszről pár godnolat.Azért én úgy látom hogy a levitézlett alvezéreket(habogós áder,zabigyerekes tompika és társaik) kezdik kicsit a háttérben hagyni,és jönnek azért az új arcok.persze a Zorbán az marad ő pótólhatatlan.
És a választási vereség nem a zorbán tehetségtelenségéről szólt hanem arról hogy elvesztették a ki tud jobban nagyobbat hazudni című versenyt.A fideszben azért még maradt némi gátlás, a lopcsány bandában viszont semmi se.
Ha a kettőből kellene választani egyértelmű hogy kire szavaznék.Persze eszem ágában sem volt részt venni ebben a cirkuszban.Ha ezt ami most van előre látom (látjuk) akkor bizony el kelett volna menni a zorbánra szavazni.Mert bizony (és ez akkor nem így látszott) ő lett volna a kisebbik rossz.

PhoenixSpirit 2007.01.29. 15:06:19

Csatlakoznek az elottem szolokhoz, rohej, hogy ez a rohadek "politikai elit" mit meg nem enged mar maganak. Ennel mar csak az a nagyobb, hogy a nep ezt meg el is turi, sot, tapsikol nekik oromeben. Megkerdeztem par nemet kollegamat, naluk ilyen helyzetben mi lenne, erre az volt az egyontetu valasz, hogy ok ezt nem varnak meg es mar reg kitakaritottak volna a mocskokat nem csak az orszaghazbol, hanem az orszagbol is. 400 ingyenelo szarhazi szopat minket az ev minden napjan, pedig barmikor el lehetne oket takaritani. Mindenfele ideologiak moge bujva vedekeznek es kozben egyre rosszabbul jatsszak meg a masik part irant erzett gyuloletuket, hiszen valojaban egyek es ugyanazok. De a nepnek kenyer kell es cirkusz. A gond csak az, hogy ebbol hamarosan mar csak a cirkusz marad. 400 poffeszkedo, nemtorodom patkany vezeti az orszagot...takaritsuk el oket vegre ! :S

itaka 2007.01.29. 23:07:15

Uraim, Ha mindenki tudja ezt akkor most miért nem a mindenki érdeke van kormányon?
Én nagyon szomorú vagyok.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.01.30. 10:18:48

Pilu, a szívemből szólsz, de tényleg, pl. hogy mást ne mondjak, én is megírtam kb. ugyanezt: re.blog.hu/2006/11/28/orban_viktor_spenot

Ha az MSZP tanácsadója lennék, azt javasolnám, mindent tegyenek meg Orbán Viktor maradása érdekében.

(Bár nem életszerű a szituáció: nem lennék szívesen az MSZP tanácsadója. Mint ahogy a Fidesz-ért sem teszek meg ennél többet, pedig speciel egész véletlenül talán még tudnék is. Na, ha már itt tartunk: az SZDSZ problémájának megoldásában viszont hajlandó lennék aktívan részt venni, mondjuk ha az SZDSZ állna egy mély szakadék szélén, akkor határozott mozdulattal belelökném; a párt jelenlegi erkölcsi-szakmai helyzetében egyébként ez lenne a legüdvösebb. Köszönöm, hogy elmondhattam.)

eMM 2007.01.31. 09:57:40

Hát amit az MSZP tesz az is biztos út a szakadékba.Vagy tényleg azt hiszik hogy ennyire rövid az emberek memóriája,hogy 3 év múlva a következő "választásokkor" majd elfelejtik ezt a sok disznóságot? Remélem hogy nem.
Ahogy elnézem pld a Lengyel Gyulás diákok elszánt arcát,hát szerintem ők az életben egyszer sem lesznek MSZP vagy akár balos szavazók.
Ügyes vagy Fercsi! Tovább, Tovább!!

Leves 2007.02.11. 02:02:16

Szia Pilu!
Nem mondom azt, hogy nincs igazság a mondanivalódban, de ezen logika mentén végighaladva kukkants már át, hogy ott milyen fazonok vannak, és mégis választást tudnak nyerni (csalni). Fletó, Lendvai, Pifti, Kóka, Szanyi, Pufajkás, Félkarú rabló, Lárvafejű Demszky, Rozmár-apó.... ne mondd, hogy ez nem kriminális!
Ők mégis összetudnak fogni, a pénz "baráttá" teszi őket, míg a másik oldalon már lépni nem lehet az úgymond jobboldali pártoktól, miközben az MDF ugyebár kívülről támogatja ezt a csürhét.
süti beállítások módosítása