HTML

Egy politikai lépést soha nem szabad önmagában szemlélni. Nem az a lényeg, hogy Te mit lépsz, hanem az, hogy erre mit (lesz kénytelen) lép(ni) a másik oldal. A kordon lebontására pedig csak egy válaszlépés lehetséges a másik oldal részéről. Hátra, vissza. A másik alternatíva, - azaz a nem lépni semmit - rosszabb mint bármi más. Lépni fog, mégpedig vissza. Ez lesz számára a kisebbik rossz.

Olyan szinten fogalma nincs a kormányoldalnak arról, hogy mi történik velük, hogy többen, nyilatkozataikban önbíráskodásról beszéltek. Nem végeztem jogot, de vagy fél óráig röhögtem a kijelentéseken.

Igen, kedves Tótavé, a zongorába szartak! Csak nem a sajátjukba.

Bár rosszul vagyok a Fidesztől (is), de Orbánék legnagyobb dobását láthattuk azóta, hogy kitalálták maguknak, (ha jól emlékszem '94-ben) hogy jobboldali párt lesznek.

Felébredtél Viktor?

 

 

Címkék: vélemény politika fidesz gyurcsány hülyemagyar

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr3533195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak úgy 2007.02.03. 14:30:59

:) Egyetértek.
Szili, Gyurcsány, Gusztos eddig pampogott, hogy -jaj-tán-mégse-kéne-azakordon-, :) erre a Fidesz lebontotta. A kormányoldal meg szépen megette nagykanállal, olvasva a nyilatkozataikat. Most egyértelműen kiderült, hogy eddig csak PR-ből dumált a kormányoldal a kordonkérdésben (is).

Egyébként a Deport'56 még decemberben a Bírósághoz fordult, mert indoklás nélkül tiltották meg egy, a Kossuth térre bejelentett tüntetésüket. A Bíróság január végéig még csak nem is reagált a beadványukra. Biztos véletlenül... (addig is maradhat kordonozva a Kossuth tér)

Fricc · http://fricc.freeblog.hu 2007.02.04. 17:39:55

ennyit arról, hogy nem próbálták meg jogi úton :)
amúgy a média gépezet beindult, mindenhol azt mondták, hogy a kordonbontással senki sem ért egyet...aztán egy átlagember meg csak annyit lát, hogy lebontották a KORDONT, a kordont pedig nem szabad, mert az a REND és a TÖRVÉNYESSÉG (igazából törvénytelen)
tehát lehet, hogy közben előre is léptek :(
(amúgy remélem 15én már nem Vonák meg ilyenek lesznek a "forradalmárok")

eMM 2007.02.04. 19:45:36

Igen ideje volt hogy végre tegyen is valamit a Fidesz ne csak pampogjon.Baloldaéról meg arról kárognak hogy ezzel a Fidesz elásta magát végleg.Igen sajátos Logika!:)

Cordon Blue 2007.02.06. 01:34:11

Meglattam ezt a kordonbontos bohockodast (mekkora hostett) es rogton tudtam, hogy bekeharckent fogja eloadni majd a Fidesz. Sugyislett. (Amugy egesz jol csinaltak, megiscsak dolgoztatni kene ezeket is.)
Az allamtitkar batyo meg a terroristaktol vedi meg a parlamentet! Pfff... ismerjuk ezt a komcsi baromsagot is mar, jon a nato kem azt majd jol behatol... ezek nem valtoznak.
Ugye Ti sem csodalkoztok mar semmin?

hirhozo 2007.02.06. 20:01:20

a blogod top1 csúcsszupercukikedvenc, a levél óta ismerem. de..

"Egy politikai lépést soha nem szabad önmagában szemlélni." pazar:)

a fidesz vezérkara kabátújjból elővarázsolt franciakulcsokkal nekiment egy kordonnak, ami ugye jogellenesen volt ott, akadályozván a polgárok abbéli jogát, h a parlament közvetlen közeléből ordíthassák, h "gyurcsány takarodj!".. ez önmagában nemes és szép, mé most? hol van még a március?

miért pont azután, h kiderült, ugyanabban a sorban várták a pénzüket a parlament kasszájánál, ahol az szdsz, mszp, kdnp, és a kőkemény ellenzék, az mdf? ami az eddig a fidesztől finoman idegenkedőket ("ORBÁNFÓBOKAT":D) ismét megerősített a "hitében", h "ezek is ugyanolyanok".

azután tették, miután kiderült, a párton belül nincs egység. hhacsak a belülről kiváltak le nem nullázzák a fideszt tényfeltárásukkal, a következő választások esetleges megnyerése esetén új, "veszélyesebb" pártokkal kell majd megküzdeni, akiket nem lehet erkölcsi magaslatokról lesajnálni. azok ugyanis mindent tudnak majd a fideszről. és nem lesz rajtuk fogás, hiszen még nem tapad a kezükhöz mocsok, áááá, belegondolni is borzalmas, sumó a dagadt rokongyerekkel, aki úszik a szappanban:D
azután léptek a srácok, h az mszpben és az szdszben egyre erősebbé vált a kordon elbontásának tétova ötlete. ha az mszp frakció megy le szerszámokkal a kertbe, ők nyernek (azt hiszem, a nemsokára nyilvánosságra hozandó jelentés lett volna a nagy társadalmi összeborulás alapja, az új szentírás, ami után gyurcsány atyai szeretettel ölelhetné magához a népet, "mindnyájan elkúrtuk, de béküljünk ki és húzzunk bele" )a fidesz oda akkor már nem mehetne tüntetni, mégpedig azért nem, mert az olyan lenne, mintha az mszp-szdsz, a kormány, a hatalom MEGENGEDNÉ nekik, h odamenjenek.

szvsz a fidesz nem a szólásszabadság védelmében bontotta le a kordont. a fidesz a fentiek alapján nagy bajban van. a fidesz a túlélésért, a puszta létért folytat harcot (amúgy turbó népszerűség mellett és ez a paradox!), ezért kellett végre valami látványosat lépni, valami vagányat, ami a párt belső egységét erősíti és visszanyer valamit a vezérkar költségtérítés által tépázott hitelességéből.

a kormánynak, ha lenne esze, most megvárná, amíg a fidesz veszít pár százalékot és utána jóságosan elbontja a kordont, tessék, gyertek, játszódjatok.

jesszus Pilu, Pilu, PILU!!!!!!!!!!!!!!

bár adja magát a kérdés ("felébredtél Pilu?") de direkt nem írom ide, mert vendég vendégként viselkedik:)

és még valami. a kordonbontást nem minősíteném hosszan, csak ennyi: "Igen, kedves Tótavé, a zongorába szartak! Csak nem a sajátjukba." szerintem a "zongorábaszarás" akkor is undorító, pökhendi, felelőtlen dolog, ha nem a sajátunkba "szarunk bele":( vazzeg, kissé extrémbe tolva ezen logika alapján: "megölték a gyereket! igen, de nem a sajátjukat!"

muchomacho 2007.02.07. 08:26:52

A „Gönczöl-féle kormányszerv” jelentésében az áll, hogy féltik a demokráciát, mert "alkotmányos diktatúra" alakulhat ki, ha esetleg egy párt 2/3-t szerez a parlamentben, hisz bármit megengedhet magának.

Érdekes, hogy eddig ezzel nem volt baj. Csak akkor kezdett ebből "baj" lenni, amikor egyre inkább úgy tűnik, hogy 20+x%-al vezet a közvélemény kutatók szerint a Fidesz (és még szinte semmit sem csináltak a szocik), lazán megnyerték úgy az önkormányzati választásokat, hogy az egész ország narancssárga volt a térképen, és mindezt úgy, hogy nem csináltak semmit, és a kormány "reformjai" meg még sem kezdődtek.
Ezek után elgondolkodtató az, hogy ha a Fidesz semmit sem csinál 2010-ig, és a szocik végigviszik a "reformokat", akkor igencsak előállhat ez a 2/3-d, ha okosan bánik a Fidesz a médiával, pl. ls. kordonbontás. (Itt jegyzem meg, hogy ekkora barom államtitkár Szanyi Tibor óta nem volt kamera előtt, mint akit előszedtek péntek este ...)

Az, hogy a Fidesz lenne bajban, szerintem hülyeség. Amit hirhozo írt, az inkább az MSZP-re igaz. Bármit csinálnak, nekik csak rossz lehet, különösen ha bezárják a sulikat, kórházakat, jön a vizitdíj, stb, magyarul a saját pazarlásuk költségeit akarják beszedetni a néppel.

Az, hogy az elitnek közben mi a jó, az persze más kérdés. Vsz minden politikus (nagy tisztelet a kivételnek) lop, irreálisan túl van fizetve, és mást sem csinál, mint hogy megpróbálja megalapozni az anyagi jövőjét, plusz a haverjainak zsíros üzleteket szerez.
Van aki ad a látszatra, van aki gátlástalanul teszi mindezt. De ez mindenhol így van!

Sokan mondják, hogy pont ezek miatt mindegy, hogy kire szavaz az ember, ill. az sem gond, ha nem megy el savazni.

Szvsz azért van különbség azok között, akik korábban benne voltak a diktatúra irányításában, és védték a szocializmust, most meg a kapitalizmus legnagyobb követői, és ha nem lennének hatalmon, akkor cseszhetnék a vállalataikat, mert ahhoz viszont hülyék, hogy állami csecs nélkül gazdaságosan tudjanak működtetni egy vállalatot, ergo kb. akkora csődtömeggel tudnák működtetni, mint ahogy korábban működtek ugyanazok a kommunizmus alatt; illetve azok között, akik legalább megpróbálták a változtatást, max. idealizmusuk következtében eleve bukásra voltak ítélve, pont azért, mert mindent ésszerűen akartak, amiből csak káosz lett.
Egy Demszkyt is vertek a rendőrök, és hiába népszerű még mindig (vsz ennek is köze van hozzá), ha neki is mára csak a pénz számít. Az bizti, hogy nem azért Budapest főpolgármestere már 17 éve, mert ért ahhoz amit csinál és jól csinálja ...

A "Gönczöl-féle kormányszerv" meg elmehet a fenébe, mert pont itt látszik meg a legjobban az, hogy mennyire független is egy bizottság, mennyire próbálnak hülyére venni embereket:
ott van Ormos Mária, prof. em., aki "nagy szaktekintély", de azért azt elfelejtik közölni a "néppel", hogy MSZMP KB tag volt, és pár nappal a bizottság megalakulása előtt, amikor még "semmit sem tudtunk", az ATV-ben Orbánt Hitlerhez, a Fideszt a nyilasokhoz, a "csőcseléket" meg a nácikhoz próbálta burkoltan hasonlítani. Szóval ennyire volt független ez a bizottság.

csak úgy 2007.02.07. 22:51:15

muchomacho

Igazad van.
Végigolvastam a Göncöl jelentést. Miután megtudtam, hogy az őszi eseményekért a mohácsi vésztől kezdődő magyar nemzeti kudarcélmény is felelős, a patásorbánról nem is beszélve, megnyugodtam. :)

Szerintük mindehhez járult hozzá
"a miniszterelnök őszödi beszédének szelektív nyilvánossá tétele és felhasználása a tömegfelháborodás kiváltásának indokaként vagy ürügyeként." (49. oldal)
"A beszédrészletről kiderült, hogy előzetesen megvágták, miáltal a hazugságmotívum
jelentősen felerősödött. A néhány óra múlva teljes terjedelmében közzétett beszéd
teljes szövegét ellenzéki oldalon nem elemezték, már csak azért sem, mert a kognitív
egyensúly megbillenhetett volna." (49.oldal)

Viszont a Fideszről "remek" mélylélektani elemzést olvashattunk, mint minden rossz okozójáról. Ugyancsak részletes elemzést olvashatunk a Fidesz hétigenes népszavazási kezdeményezéséről, - melyet nem értek, mire használ alátámasztásul - szerintük : "A parlamenti ellenzéknek a kormányprogram egyes elemeit népszavazás útján ellehetetleníteni igyekvő kezdeményezései – alkotmánybírósági elutasítás hiányában – alkalmasak lehetnek a képviseleti és a közvetlen demokrácia alkotmányban foglalt viszonyának megváltoztatására az utóbbi javára, és ezzel az alkotmányos rendszer jelentős destabilizálására." (67. oldal)

Főleg így:

"(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. - 1949. évi XX. törvény A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA"

Szóval egy nem független bizottság maszatolása, mondtam is meg, nem is alapon. Szimpatikus viszont a kordonkérdésben (nem tartja jogosnak) és a rendőrségi azonosító kérdésben foglalt álláspontja.(kötelező a használata)

Egyben azonban teljesen konzekvens. A Fidesz a hibás :)








eMM 2007.02.10. 11:02:22

Naja a Zorbán felelős mindenért,még az öszödi beszédért is.
Ez a Gönncöl jelentés egy vicc.Csak az a baj hogy mint etalonként fognak rá hivatkozni.
Annyira kabaré mint az ún "bizalmi szavazás" a min.elnöknek egy héttel az öszödi beszéd után.

dowNLoad 2007.05.14. 21:06:42

A Gyújtsuk fel! cikkhez ha be tudnád ezt a két címet tenni:
(összesen ez a két magyar nyelvű Peak-Oil-Olajcsúcs topik létezik)
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9105736&na_order=
forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=PeakOil
(bocs, de Gyújtsuk fel! cikknél, nem lehet hozzászólni)
süti beállítások módosítása