HTML

 

Nem foglalkoztat különösebben az ápdét életforma, csak véletlenül forgattam a lájtkóla dobozát, de a rajta található anomália elgondolkodtató. Csak én vagyok hülye, vagy máshol is cukorból készül a karamell? És ha van benne karamell, akkor hogyan lehet cukormentes?

  

Még egy apró szösszenet, hogy mit etetnek velünk:
„A guargumi dioxintartalma a megengedett mértéknél jóval magasabb.” Olvashattuk a hírt mostanában, szerte-széjjel a sajtóban. Ennek a mondatnak nem az a hírértéke, hogy egyszer, véletlenül dioxin került a kajánkba, hanem az, hogy VAN MEGENGEDETT MENNYISÉGŰ DIOXION amit megehetsz. Érted ezt? Kevés dioxin good, sok dioxin bad. Hogy a p.csába kerül egyáltalán dioxin a szántóföldre, banyek? Ezzel permeteznek? Azt hittem, hogy csak a jenkik voltak olyan állatok, hogy ezzel irtották az erdőt Vietnámban. Ezek szerint, nem? Tudtad, hogy a kajamaradék (azaz moslék) veszélyes hulladéknak számít? Amit vacsora után a tányérodról a malacnak összekaparsz, az veszélyes és hulladék, a kevés dioxin a kajánkban, az kóser. Logikus?  Zabálj paraszt!
 
 
Még a végén kiderül, hogy néha hasznos is lehet a blogolás. A kommentekből kiderült ugyanis, hogy van dioxin a természetben, mégpedig szerves anyag égése során keletkezik (pl. erdőtűz során). Valamint azt is megtudtuk, hogy a totál elszenesített cukrot is hívhatjuk karamellnek.

Címkék: kaja életmód

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr20139580

virago 2007.08.14. 13:31:26

Igazad van általában, etetik velünk a szart. De néhány megjegyzés:
A dioxinnak azért van megengedett határértéke, mert szerves anyagok égésekor a természetben is keletkezik, például erdőtüzek során, így a földben kis mennyiségben normálisan jelen van, nem CSAK permetezőszerekkel kerülhet a talajba. A jelen esetben valószínűleg szennyezés történt, ezért lépte túl a dioxintartalom néhány guargumi mintában 400-szorosan a határértéket. Ez olyasmi mint a háttérsugárzás, kis sugárzás good, csernobil bad.
A karamellel pontosan nem tudom mi a helyzet, de az biztos, hogy ha akár kis mennyiségben is lenne benne cukor akkor az energiaértéke magasabb lenne és nem tudnák 1 kalóriásként árulni. Szerintem a karamell jelen esetben a kátrány eufemisztikus megfogalmazása.

Nrike 2007.08.14. 15:11:54

Eleve már a bal oldali karikában ott a vetítés.A helyes megfogalmazás:majdnem cukormentes.Egyébként pedig ahol ma tartunk az a karamell is lehet mű..vagy aroma..csak az lemaradt.. :-) Néhány generáció múlva az emberfiát a 100%-os kaja megmérgezi majd,urambocsá meg is murdál tőle.. A termékek neve azt jelenti,hogy mi NINCS benne.Láttad az egyik legújabb reklámot?Már nemcsak hagyományos mosószer létezik,hanem hagyományos élőflóra is!Az eszem megáll!Az emberek közül ki a hagyományos?Kac-kac!

psyho 2007.08.14. 15:16:06

Tegyél egy kávéskanál cukrot egy kémcsőbe, azt' durr alá egy borszeszégő. Minden általános- és középiskolában unalomig ismert "kísérlet". Emlékezz, amikor már fekete volt a "karamell", még akkor is javában folyadék halmazállapottal rendelkezett. Eneregia meg azért nincs benne, amiért a szénben sincs. A lightkóla-cukiormentes-karamell téma pedig az emberek 90%-a számára ismeretlen. Én is csak úgy egy éve figyeltem fel rá.

E-Medve 2007.08.14. 22:22:05

Ajánlom figyelmedbe az alkoholmentes sört.

Két éve az egyik tanszékcsoporti összeröffenésen találkoztam vele. Normál sörben ugye 4-5% az alkohol. Namost aki azt mondja, hogy az alkoholmentesbe 0%, az téved. A sörösüveg oldalán ott figyelt: alkoholtartalom - 0.5% (azaz a normál sör 1/10-e). Majd ha legközelebb hipermarketbe járok, megnézem hogy most is van-e benne 0.5%, mert olyat nem szoktam inni. Ha már iszok, akkor az legyen valódi sör, behűtve.

dowNLoad 2007.08.15. 00:43:11

A szaloncukor,stb megengedett fostartalma az csak városi legenda? Lássuk a rabbi mit javasol:
www.zsido.com/koser/
A Coca-Cola/Pepsi-Cola is kóser, lanyhul az éberség?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.15. 12:07:59

A dioxinról:
en.wikipedia.org/wiki/Dioxin
"Concentrations of dioxins in nature prior to industrialization, due to natural combustion and geological processes, were generally about three times lower than today."

Természetben is létezik.

eMM 2007.08.17. 07:02:32

Hát én kólával nem mérgezem magam.Még lightal se.Akkor legyen inkább sör egyszer élünk pincér kérek még egy doboz gyufát!

k3y · http://k3y.hu/blog 2007.08.27. 12:26:09

Alkoholmentes sör: ha jobban megnézed, akkor "maximum 0.5%v/v" az alkoholtartalom. Az EU-ban ez a feltétele az "alkoholemntes" jelzőnek, azaz ez a felső határ.
en.wikipedia.org/wiki/Low_alcohol_beer

A Buckler vissza is hívott egy nagy adag sört, mert 1.5% volt benne az alkohol:
en.wikipedia.org/wiki/Buckler_%28beer%29

Az alkohol eltávolítása meg simán melegítéssel történik:
ask.yahoo.com/20031002.html
süti beállítások módosítása