HTML

 
Mindenki úgy érvényesíti érdekeit, - a törvényes kereteken belül - ahogy tudja. Imádom, amikor outsiderek fikáznak le sztrájkokat, vonják kétségbe azoknak erkölcsi alapját, jogosságát csak azért, mert bársonyos seggüket aznap nem viszi be a busz a munkahelyig.
Igen, sztrájkolnak. Igen, gyalogolni fogsz hazáig, és nem lesz ma kenyér a boltban. Szidhatod őket magadban, de ne felejtsd el, hogy a Te érdekeid - amiket majd egyszer lehet, hogy neked is így kell megvédened - éppen olyan szánalmasnak tűnhetnek mások szemében, mint amilyennek Te látod most az övékét!
 
Aki kétségbe vonja mások tiltakozását, az magát a demokráciát kérdőjelezi meg!
 
 
A szerdai sztrájkhoz:
 
Ha nem méred fel kicsinyke agyaddal, hogy mekkora tétje van az egészségbiztosítási „reformnak” akkor menj haza, és kicsikét gondolkodj!
 
Tudjuk, hogy az eü így nem maradhat, de az is biztos, hogy amit ez a két kretén (a milliárdos, offshore KISZ-titkár, és az állam tőgyén zsírosra hízott neoliberális seggfej) akar lenyomni a torkunkon, az a szarnál is szarabb.     
Tudjuk, hogy a szakszervezetek gyakorlatilag megszűntek létezni, illetve ami maradt belőlük annak a vezetői a politika zsebében vannak.
Tudjuk, hogy a módszerváltás óta csak bégetünk, némán tűrünk, és szervezett (törvényes) formában egyszer sem tiltakoztunk úgy, hogy annak lett is volna bármi következménye. Mindezek ellenére, most mégis úgy tűnik, hogy megmozdult valami!
 
Emeljük már ki a fejünk a szarból, nyissuk már ki a pofánk végre!
Le az utcára! Busz, metró, vonat sztoj!
Legyünk már egyszer az életben egy kicsit franciák!

Címkék: demokrácia sztrájk hülyemagyar strike

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr56235724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kristu 2007.11.20. 15:38:04

ugyan megkérdőjelezem a demokráciát, de teljes mértékben egyetértek a sztrájkolókkal.
kár, hogy a mi nagyrabecsült Parlament-lakóinknak életét ez nemigazán nehezíti meg, maximum röhögnek a markukban. de valahol el kell kezdeni.
kapára, kaszára!

Balázs 2007.11.20. 17:20:45

Kapitalista liberális szoc-szdsz fikázó szoc szdsz fullajtár kisköcsög, már a múltkori sztrájknál sem érezte úgy, hogy nem neki kéne megmondani a frankót és mindenkit megaláznia aki épp az érdekeit képviselné. Inkább törődjön már mindenki bele, ha előre akar menni ez az ország akkor Ferkóra kell hallgatni még akkor is ha Ferkó egy fasz.

nem. nem kell.

egyébként pedig csak sztrájkoljanak, és blokádoljanak és a többiek pedig bírják ki, még akkor is ha ezzel velük ki van baszva.

így lesz egyszer ebből a szarkupacból társadalom, nem pedig fordítva.

a fordítottjához fegyvert szoktak használni, anélkül erőltetett. mint ez.

Kár, hogy nem terveznek már hosszútávú lopást, mert már ellopták előre 10 évünket és ezen nemhogy nem gondolkoznak el... eszükbe sem jut.

Hali,
B

dowNLoad 2007.11.20. 22:10:39

Hamarabb kellett volna elkezdeni, mondjuk 1989--ben , és akkor a mostani kényelmes, degenerált elitünk nem ilyen lenne. Néha esetleg fel is lehetett volna gyújtani pár1000 autót, hogy lássák, nem éri meg b@szakodni a NÉPpel. Sajnos a homo kádáricus agyában még a kergemarhakór sem bírna életben maradni.

CséZé 2007.11.21. 13:58:37

Én ott leszek a Kossuth téren este 6-kor, és minden ismerősömet ugyanerre buzdítom!

Ugyanakkor illúzióim nincsenek! Ha Gyurcsány azt meg merte tenni, hogy beterjesztette a TB-privatizációról szóló tervezetet annak ellenére, hogy:
-semyelyik kormánypárt programjában nem szerepelt
-semmilyen egyeztetés, vagy társadalmi párbeszéd nem zajlott a témában
-semelyik szakmai szervezet nem támogatja a tervezetet (beleértve a WHO-t is)
-1 éve még maga Gyurcsány Ferenc jelentette ki, hogy nem lesz privatizálva a TB

Nos, ha mindezek ellenére be merték terjeszteni ezt a tervezetet, akkor sajnos hiába a sztrájk, a tüntetés, a demonstráció, nem fogja őket megállítani, mert magasról szarnak az emberek véleményére, és emellett az ő kezükben van a hatalom. Sajnos újra és újra azzal kell szembesülnöm, hogy az ún. DEMOKRÁCIÁBAN az embereknek SEMMILYEN beleszólásuk nincs az őket érintő döntésekre vonatkozóan.

Petsze, a remény hal meg utoljára, úgyhogy én kint leszek!!! Hátha...

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2007.11.21. 14:17:18

a reggel frissult blogokon sok negativ hozzaszolas volt a sztrajkal kapcsolatban - nehany kedvencem
"...elmehetnek a p..aba, mert meg igy is jobban keresnek... engem ugy sem erdekel mert en autoval jarok"
- gratulalunk koszonjuk, hogy hozzaszoltal!
"...azert legalabb a vonatok nagyreszet elindithattak volna, hogy ne rugjak ki az embereket a munkahelyukrol..."
- micsoda okolcsapas lett volna ugy sztrajkolni, hogy kozben minden megy a regiben!

es meg sok masik. Nem ertek valamit. Az emberek igen nagy resze elegedetlen, estenket arrol beselgetnek, hogy "tenni kene valami" valtoztatni kene valamin. De amikor ezekre a valtoztatasokra valahogy sorkerul, azonnal visszasirjak a "regit".
Magyarorszag nem Olaszorszag! Az olaszok hobbibol sztrajkolnak minden heten egyszer, mert akkor nem kell dolgozni es meg fizut is kotelesek kapni erte. Elerhetunk-e valtozast ha, bar mindenki vagyik ra - senki nem kepes picsanyi erofeszitest sem tenni, hogy a dolgok csak egy kicsivel jobbak legyenek?!
Igenis ott leszek este, nem a parthovatartozas miatt, mert az nekem alig van. Azert, mert ugy erzem megeri venni a faradtsagot, hogy meg utoljara megnezzem ezt a kormanyt kozelrol... mert ezek jovo karacsonyra nem lesznek az hetszentseg!

CséZé 2007.11.21. 15:41:00

Egyetértek, tényleg félelmetes, hogy mennyire önzőek, kisstílüek és rosszindulatúak tudnak lenni az emberek. Nemhogy hálásak lennének azért, hogy végre valaki felvállalja az ő érdekeik képviseletét helyettük(!), nemhogy örülnének, amiért végre vannak olyanok, akik a kib@szott pártállásuktól függetlenül össze tudnak fogni egy közös cél érdekében, ehelyett ezek a szerncsétlen, megtévesztett idióta barmok teli pofával szídják a "köcsög vasutasokat", a "buzi tanárokat", meg a "fasz szakszervezetiseket". Lehet, hogy az ilyen hozzáállás miatt tehetnek meg velünk Gyurcsányék mindent, amit csak akarnak?

(Ez egy költői kérdés, bár poézis nem sok van benne...)

CséZé 2007.11.21. 16:00:29

Ja, és az előző kommentet írhattam volna akár E/1-ben is, mert - SAJNOS - gyakran én is ilyen kisstílű, önző, megtévesztett idióta barom módjára szoktam viselkedni. De most kint leszek a Liga-demonstráción, és hálás vagyok a sztrájkoló vasutasoknak is, pedig én is szívtam ma reggel munkába jövet!

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.11.21. 17:29:48

Pilu, nem ártott volna, ha te is gondolkodsz egy icipicit az icipici agyacskáddal, mielőt hót faszságokat hordtál volna itt össze.
És igenis köcsög vasutasok, meg buzi tanárok és fasz orbánközeli szakszervezetek...Miért fizessek én meg a többi 9 999 987 ember azért mert parasztpuszta és mucsaröcsöge között 13 ember vonatozik? Fizessenek ők, elvégre ez már nem a szocializmus, ahol minden ingyen van.
Az egészségügy-átalakítását lehet szídni, de én nem láttam még kész megoldást a kis vezéredtől. Azonkívül, hogy a 1998-as választási igéretei között neki is ott volt a több-biztosítós rendszer.
Én inkább azt mondom, legyünk az életben végre egyszer kicsit okosabbak. Bár ahogy elnézlek titeket ez még kicsit odébb van...

syrt 2007.11.22. 08:14:19

x-polgártárs köszönjük hogy hozzászóltál.
Minden megvilágosodott előttem.
Remélem,téged is felkötnek majd a többivel együtt.

CséZé 2007.11.22. 08:42:14

x-polgártárs:
Csak magamat tudom ismételni:
"tényleg félelmetes, hogy mennyire önzőek, kisstílüek és rosszindulatúak tudnak lenni az emberek"

Egyébként pedig azért kellene átvállalnod a parasztpusztaiak és a mucsaröcsögeiek terheinek egy részét, mert esetleg képes vagy átérezni a másik ember problémáját, és nem csak saját magadra gondolni! Ugyanis vannak olyan tagjai a társadalomnak, akik nem olyan szerencsések, mint Te, akiknek nap mint nap veszélyben van a létbiztonságuk, akik nem képesek képviselni a saját érdekeiket. Ezek az emberek segítségre szorulnak, és Te is segíthetsz rajtuk (többek között) oly módon, hogy terheik egy részét átvállalod. Ezt hívják szolidaritásnak, de hívhatod szocializmusnak is, mert ez a szó is valami ilyesmit jelent eredeti értelmében. Ha Te magadtól nem fogod fel ennek szükségességét (mert önző, és szociálisan érzéketlen vagy), akkor az állam feladata lenne ezt megértetni veled, vagy legalábbis rákényszeríteni Téged a közös teherviselésre!

(Ja, és ha nem érzed magad felelősnek a társadalom többi tagjáért, akkor milyen jogon hívod magadat "polgártárs"-nak?)

CséZé 2007.11.23. 14:14:36

Ide is beteszem a közéleti értelmezőszótár számára készített legújabb szócikkemet:

Újabb szócikk (Budai Bernadett kormányszóvivő nyomán):

A TB privatizálását támogató állampolgárok köre: A társadalombiztosítás magánkézbe adását mindazon személyek támogatják, akik nem vettek részt november 21-én a Liga szakszervezetek által szervezett demonstráción.

A számok nyelvére lefordítva:
-ha 6000 ember volt kint a Kossuth téren, és Magyarország lakossága 10 millió fő, akkor 9 millió 994 ezer ember szeretné a TB-t magánkézbe adni.
-ha a határon túli magyarokat is beleszámítjuk (hiszen legtöbbjük nem jött el demonstrálni), akkor 14 millió 994 ezer ember támogatja a TB magánkézbe adását.
-ha a Föld lakosságát nézzük (hiszen túlnyomó többségük nem képviseltette magát a Kossuth téren), akkor 5 milliárd 999 millió 994 ezer ember óhajtja, (sőt: követeli), hogy Gyurcsány Ferenc és az SZDSZ adja magánkézbe a TB-t.
-a Világegyetem lakosságát alapul véve..., jelenlegi tudásunk alapján nem áll módunkban pontos adatokat közölni.

eMM 2007.11.24. 16:02:56

x-polgártárs!
Lárom szorgalmasan kajálod a ballib média "információit".
Tudod mikor utaztak napi 13-an a bezárni készülő szányvonal(ak)on?
Nyáron, vasárnap.Amikor se suli se meló.
Mert jórészt ilyen időpontokban készültek a "felmérések" amikre hivatkozni szokás a kormányoldalról.
Valóban "repezentatív felmérések" voltak.
Egész egyszerűen arról van szó hogy a kormány erre sem akar költeni pedig kutya kötelessége lenne fentartani bizonyos szintű állami szolgálttaásokat mint ahogy mindenhol a világon, tán még Etiópiát is beleértve.

CséZé 2007.11.26. 10:05:45

eMM-hez kapcsolódva:

Az űberkihasználtságú járatokat működtető BKV is veszteséges cég, amibe rendszeresen nyomatja bele az adófizetők pénzét a kormány! Erre mondhatná azt Y-polgártárs Parasztpusztáról, hogy: "Miért fizessek én, meg a többi 8 millió vidéki ember azért, mert a Deák tér és Újpest-Városkapu között párezer fővárosi tahó metrózik?"
süti beállítások módosítása