HTML

 
Egyszer volt, hol nem volt, vagy talán nem is létezett soha, volt egy mesebeli ország. Királyválasztásra készült Nevörlend apraja-nagyja, és ennek okán lett is ottan nagy izgalom, sürgés-forgás. Az addigi király, - aki a legesélyesebbnek tűnt a versenyben – ígérgetett fűt-fát, hogy ismét megválasszák. Ekkor jutott eszébe, hogy az ország lakosainak jó része idős ember, akik nyugdíjból élnek. Nyomban ki is hirdette, hogy ha bölcs népe ismét őtet emeli trónra, akkor megemeli a nyugdíjakat, tudván, hogy országos viszonylatban sok a tisztességben megőszült polgár, és a nyugdíjasok ugye, könnyen mozgósíthatóak, ha szavazni kell. Lett is a királynak parádés győzelme, ismét fejére rakták a koronát.
 
De mint minden mese, ez a történet sem mentes fordulatoktól, kiderült ugyanis, hogy az ország kasszája üres, abba pedig pénz kell, ha a fene fenét eszik is. Bevétel után kellett nézni, de úgy, hogy a sarc, mégse a derék szavazóbázist, az időseket terhelje meg. Törte is a fejét a király, hogyan vegyen el alattvalóitól több pénzt úgy, hogy szavazóit, a derék néniket és bácsikat, ne vámolja meg. Hamarosan megtalálta a költségvetési lyukak betömésének módját. Kicsit átvariálta az SZJA-t, (persze úgy, hogy több jöjjön a kincstárba) és megemelte az EÜ járulékot. Ezen intézkedések természetesen, csak a derék dolgozókat érintették, de ők meg le vannak szarva, hiszen többségük úgysem rá szavazott – gondolta a király.
 
Lett is zúgolódás sok derék polgár között, hogy tőlük miért vesznek el, mások meg miért kapnak többet. Fújtak egymásra, nem ismervén fel, hogy a hibát nem egymásban kell keresniük, hanem a törvényekben, no meg a mocsok politikusaikban.
 
Hogy a társadalmi csoportok ilyen módon való, egymás elleni kijátszása mennyire gusztustalan, azt gondolom a kedves olvasónak sem kell ecsetelni. De, hogy ezen cselekedet már-már a szociális uszítás kategóriába sorolható, talán az sem túlzás.
És, hogy ezt soha többé ne játszhassa el király népével, javaslom, hogy legyen a nyugdíj "jövedelem", vonjanak belőle SZJA-t, EÜ~, és munkavállalói járulékot, meg mindent, amit a dolgozóktól is elvesznek! Így megelőzhető a fenti aljasság, mert ha elvonnak innen, akkor elvettek onnan is, ha adnak egyiknek, akkor kap a másik is. Sírjunk, nevessünk együtt, öregek és fiatalok, és ha a következő gonosz király megint megemeli a terheket, akkor szidjuk együtt anyukáját, és legközelebb együtt küldjük a pokol fenekére szavazatainkkal!
 
FELBRUTTÓSÍTOTT NYUGDÍJAKAT!
 
(régebbi írás, de látva aktualitását, kiraktam)

Címkék: politika nyugdíj adó hülyemagyar

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr49268186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tardos 2007.12.18. 16:20:53

Jól értem? Azért mert a király genya volt, a nyugdjísok nyugdíját adóztassuk meg, mert így áll helyre a társadalmi béke?

Nem a genyát kellene pellengére húzni, és a Királyi Számvevőszékkel szurokba-tollba forgattatni?

Az ugye világos, hogy az átlagos nyugdíj alig magasabb a minimálbérnél? A múlt hónapban közölt egy háromrészes cikksorozatot az index arról, hogy hogyna lehet kijönni tényelges minimálbérből. A lényeg, ha nem olvastad volna: kb. napi két parizerre még futja, háromra már nem, rezsi félig kifizetve, kultúra nyista, egészséges táplálkozás (gyümölcs, omega3, nyomelempótlás, stb.) álom, illetve tv-s valóság... Aztán lesz még ingatlanadó, távhőemelés .... 3 millió mélyszegény.

Pilu, neked nincsenek nyugdíjas szüleid? A király genyaságát tényleg velük akarod kifizettetni?

Srí 2007.12.18. 17:13:16

Itt a link, tájékozódjatok. Éppen ma bukkantam rá és tettem be az általam szerkesztett hasonló témájú weeboldalra:

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=354773&placein=index_kapcsolodo

Srí 2007.12.18. 17:17:21

Pilu nyilván nem olvasta a cikket és nem tudta, hogy hamarosan valóság lesz.

dekoninckx (törölt) 2007.12.18. 18:01:05

De, olvasta, hiszen írta, hogy "régebbi írás, de látva aktualitását, kiraktam".

VIII. Nagyapó 2007.12.18. 18:16:22

"Jól értem? Azért mert a király genya volt, a nyugdjísok nyugdíját adóztassuk meg, mert így áll helyre a társadalmi béke?"


A nyugdíjasok a király által megemelt nyugdíját - hogy pontosak legyünk.

Srí 2007.12.18. 18:18:07

Igen, bruttósítani tervezik. Dekon, amit belinkeltem, az mai cikk. Pilu réggebiről ír, de azt meg én nem értem, mi a régebbi. Vagy el kell olvasnom a posztot mégegyszer:)

Srí 2007.12.18. 18:18:59

régebbi - ajjaj nem tudok ma (sem) írni

Srí 2007.12.18. 18:21:12

Megértettem:) Tapsoltam is kettőt örömömben.

Ggecco 2007.12.18. 22:28:04

Teljesen egyetértek Piluval! Sírjunk és nevessünk együtt!!! Nekem is vannak nyugdíjas ismerőseim, rokonaim, DE!!! Azért az tudva-tudott dolog, h a nyugdíjasok min. 70-80 %-ka szavazza be a Parlamentbe ezt a genny bandát időröl-időre! Tehát a konklúzió! Szívjanak ők is, ne csak az igát húzó aktív dolgozó. Persze arról lehetne beszélni, h sávosan adózzanak ők is! Tehát aki régi, öreg szoci nyugdíjas és 120-150, esetleg 200 ropiból tengeti \"szar\" életét (és nyalja fényesre a kormány hátsóját rendre), az jóval többet adózzon a nyugdíjából, mint egy kisnyugdíjas (esetleg az ő esetükben el is tekinthetnénk az adótól, úgy mint azt tette az Orbán a min. bérrel). Aki amúgy is szegény minek terheljük! Szóval csak igazságossan, mint azt tette mi Mátyás királyunk is!!!!!! Üdv! Csak így tovább Pilu!!!! :) ;)

Ggecco 2007.12.18. 22:56:42

*igazságosan

Bocs!

enormous 2007.12.19. 14:46:21

En azt nem ertem a nyugdijasok tobbsege hogyan tud egyalaltan megelni abbol a minimalis osszegbol amit kap? Varazslok, vagy nem is tudom. Persze szegyen, ledolgozott elet utan parizer dekakat kell szamolgatni.

Asztalos Máté 2007.12.19. 19:48:32

ha ők szavazták meg, ne csak mi szívjunk már!

Asztalos Máté 2007.12.19. 19:50:33

bocs, de máshova nem tudok írni. dobj egy ímélcímet, szeretnék neked írni(nem gárda ügyben:)

vaffanculo 2007.12.19. 21:48:25

azt honnan lehet tunni, h csak is a nyugdíjasok szavazták be a maszopot? a fityesz miéris nem tuggya mexólítani a nyuggereket? bocsi, egyiket sem akarom védeni, mindkettő faszkalap csürhe, de nem értem, hogyha valaki vmelyik pártra szavazott, miéris kell mexívatni?

bb072 2007.12.20. 09:58:27

Érdekes még a tőke- és munkajövedelmek adózása közti különbség. Egy cég bevételéből (jellemzően árbevétel, de nem csak) levonják a működés költségeit (amely költségek azért merülnek föl, hogy a jövőben is működhessen), és nagyjából ez a cég eredménye. Erre jön egy 18%-os (vagy most már csak 16%-os?) adó, ami az SZJA legalacsonyabb kulcsát sem éri el.

Egy munkás viszont a jövedelme után adózik (ez megfelel a cég árbevételének), és magasabb kulccsal, mint a cég az eredmény után. A munkásnak költségei (az állam szerint) nincsenek, adójóváírás címen írhat le havi párezer forintot. (Röhej.)

Képzeljék el, hogy a bruttó jövedelmükből leírhatják a rezsit, a lakás törlesztőrészletét, a ruhára, élelmiszerre, közlekedésre fordított kiadásaikat (mint a saját működési költségüket), és ami ezen felül marad sörre, mozijegyre, lóversenyre, no abból adóznak, persze 20% alatt.

Önök szerint bukna egy ilyen népszavazás?

dowNLoad 2007.12.21. 00:41:15

USÁ-ban ha jól tudom, a magánember is levonhat egy csomó költséget az adóból, mert mindenkinek vannak költségei, pl. aki munkába jár mindennap, annak a közlekedés, ruha, kaja sokkal több, mint aki otthon dolgozik, vagy nyugdíjas.(nekik meg más több) De erre ITTHON szarik az APEH. Azokat is karóba húznám, az összes még élő pénzügyminiszterrel/MNB elnökkel élükön BOKROS és Surányi akik mellesleg Bilderberg tagok is! (kivéve Járai, aki a múltkor az ECHO-TV-n mesélt pár dolgot, hajmeresztő volt)
Itt a két köcsög a listában, 1997-ben voltak ott:
www.bilderberg.org/1997.htm

rolika 2007.12.21. 07:44:41

faterom 3 éve ment nyugdíjba.
azóta több lett a nyugdíja, mint lelépés előtt a fizuja volt.
+ kap egy 13. havit is.
ő maga mondja, hogy ez nem normális, mert látja, hogy a gyerekei vergődnek emiatt.

Tamás 2007.12.26. 02:29:41

Nagymamámnak a "kire fogsz szavazni" kérdésre a válasza: az MSZMP-re. A megszokás nagy úr...

snakekiller23 2007.12.26. 22:41:31

Azt azért tegyük hozzá, hogy a nyugdíj nem jófejségből odadobott segély, hanem jövedelemarányos befizetéssel szerzett jog. (Kellett volna, hogy legyen, más kérdés, hogy az átkosban hogy kezelték a nyugdíjkasszát)

Akinek olyan nevetségesen alacsony a nyugdíja a valamikori fizetéséhez képest, az nagy valószínűséggel vagy viszonylag keveset dolgozott (papíron), vagy valós jövedelmének töredékét jelentette be.
Ld. "szegény" Koós János, akinek volt pofája a kamerák előtt elsírni évekkel ezelőtt, hogy majd' éhenhal a nyugdíjából, bezzeg aktív korában még villát, meg luxusjachtot tudott venni... Azt hittem elájulok, ne nézzen már ennyire hülyének.

Nomeg ismerjük a "kényszerleszázalékolt" jelenségét is.

Megjegyzem, a rendszerváltáskor kellemesen nagy korengedményes nyugdíjjal elküldött "elvtársak" tömegéről is szeretünk elfeledkezni. :)
süti beállítások módosítása