HTML

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy jelenlegi helyzetében miért ragaszkodik hatalmához az MSZP? A koalíció szétesett, Gyurcsány megbukott, csúfondárosan leszerepeltek az EP-választásokon, támogatottságuk zérus. Ráadásul, a leghálátlanabb feladatot vállalták magukra a Bajnai-kormánnyal, mert a saját maguk piszkát kell eltakarítaniuk, mindezt egy soha nem látott gazdasági válság közepette. Vajon miért nem dobják be a törülközőt? Miért nem menekülnek egy előrehozott választásba, és a ganaj eltakarítását miért nem hagyják a Fideszre? Teljeséggel érthetetlen és felesleges agóniájuk, hiszen egy szempillantás alatt ledobhatnák vállukról a terhet, és kezdhetnének mielőbb az amúgy elkerülhetetlen pártújjáépítéshez. Minden perccel, amit még kormányzó szerepben töltenek, egy-egy szöget vernek saját koporsójukba. Időhúzásuk nemhogy nem indokolt, hanem ellentétben áll érdekeikkel és a józanésszel. Látszólag, ugye. Mert ki az a hülye, aki önként és dalolva hosszabbítja saját agóniáját, hozza minden nappal nehezebb helyzetbe saját magát?
 
Akkor miért vannak ezek még itt?
 
Nem kell hozzá összeesküvéselmélet-hívőnek lenni ahhoz, hogy rágódjunk a kérdésen. Mi lehet fontosabb érdek egy megélhetési politikus számára, mint párta megmentése? - Úgy van, a saját irhája megmentése. A félelem tartja hatalomban az MSZP-t, ez százszázalékos bizonyossággal kijelenthető. A párt érdekein már nincs miért aggódni, az nullára íródott, nincs rajta mit menteni. Ami itt a tét, az az egyének sorsa.
 
Miért ragaszkodnak mégis kényszeredetten a jelenlegi parlamenthez és kormányhoz?
 
- Mert amíg parlamentben vagy, addig van mentelmi jogod.
- Mert amíg pozícióban vagy, addig tömheted a saját céged állami és EU-s pénzzel.
- Mert amíg hatalomban vagy, addig van lehetőséged eltakarítani az elmúlt nyolc év lopásainak, törvénytelenségeinek bizonyítékait.
 
Ugyanis a következő választásokon (legyen az akár most, akár jövő tavasszal) totális Fidesz-győzelem várható. És már előre borítékolható, hogy ultrabrutál bosszúhadjáratnak lehetünk majd szemtanúi. Minden tyúklopás, szerződés, állami tender, ami az elmúlt nyolc évben kötettett vagy történt, nagyítóval és kopók hadával lesz átvizsgálva.
Arról nem is beszélve, hogy akár egyedül meglesz a Vikeszék 67%-a, akár csak a Jobbikkal karöltve tudnak majd kétharmados törvényt elfogadni, abban biztosak lehetünk, hogy a gazdasági bűncselekmények elévülési ideje azonnal ki lesz tolva tizenöt évre. És a kedves elvtársak ettől félnek. Meg attól, hogy a következő tizenöt évben nem jutnak a húsosfazék közelébe, tehát most kell még ellopni, amit csak lehet.
 
Hogy hány miniszter, államtitkár és vezető politikus lesz börtönlakó jövőre, azt nehéz megmondani. És bár tudjuk, hogy nem mindent lehet bebizonyítani, amiről tudomásunk van, ne felejtsük el, hogy bárki „kicsináláshoz” nem kell jogerős bírói ítélet. Ha rád száll a jard, az APEH, és ügyészség, könnyen ülhetsz előzetesben fél évet még akkor is, ha patyolat-tiszta vagy. Majd a végén kapsz egy felmentést, de a te életedet már nem rakja helyre semmi.
 
Most még véd a mentelmi jog, most még lehet presszionálni a nyomozóhatóságokat, ha megpiszkálnának, most még meg lehet nyeretni az unokatesó cégével tendereket.
 
Húzni kell az időt, mert kutya világ jön az elvtársakra. A visszaszámlálás elkezdődött, de addig is az iratmegsemmisítők gőzerővel dolgoznak, naponta megy a svájci utalás, és a haverok már intézik azt a felügyelő-bizottsági pozíciót, amiből majd civilként élhetnek meg, ha kiesnek a politikából. Persze csak akkor, ha nem a rács mögött töltik a következő négy évet, kedves elvtársak!
 
No, ezért van még kormányunk.

Címkék: politika mszp fidesz válság

15 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr841209964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emberi Tisztesség 2009.06.27. 01:09:17

Tisztességes politika. Oxymoron-e?Létezik-e tisztességes politika, vagy ez eleve feloldhatatlan ellentmondás? Szerintem nekünk kell megkövetelni, hogy a tisztesség elvárás legyen a politikában. Hiszen maga a politika szó társadalmi csoporton belüli d…

Trackback: Tudtad? 2009.06.26. 18:25:50

Milyen politikus lennél? Ehhez persze fel kell mérnünk, hogy milyen politikusi vénád van. Válaszd ki a leginkább rád jellemző választ!   1. Hogyan kampányolna? A, Szakmai programmal, közösségi vitákkal... B, Mittudomén, majd küld a párt valami sz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.06.26. 18:56:06

nagyon igaz, amit írtál.
szerintem páruknak nyoma is fog veszni...elhúzna külföldre.

lápi lidérc 2009.06.26. 18:57:27

Nyugodj meg, nem lesz itt semmi, ha Oviék kerülnek hatalomra. A háttérben ez a két banda ugyanaz a banda, a céljuk az, hogy MÁSOK ne kerüljenek oda, csak ők, váltakozva, mert akkor mindeni zsebébe jut elég lé.

A választásokon meg a Fidesz 50%-ot sem kap, és az MSZP is fog 35-40-et, sőt, ha az SZDSZ-nek lesz annyi esze, hogy addigra Demszkyt, Kókát meg Fodort elküldik a picsába rákászni, még ők is megugorják a küszöböt, és talán a Jobbik is, de azért nagyarányú részvétel esetén rájuk nem fogadnék.
A mostani EU-parlamenti választás teljesen tét nélküli volt, a kutyát nem érdekelte és érdekli, hogy ki fog acsarkodni Brüsszelben. Ezért mentek olyan kevesen választani.

A mentelmi jog esetében meg el vagy egy kicsit tévedve.
A gazdasági bűncselekmények elévülési ideje meg szinte mindenhol 5 év, ehhez saját érdekükben sem fognak hozzányúlni (mivel lekerülhetnek még ők is a kormányról, lásd 2002).

Zabkása 2009.06.26. 19:13:12

@lápi lidérc: te mekkora gyökér vagy :D ugyanaz a banda? milyen világtalan figura vagy te?

Pilu nagyon igaz amit írtál full korrekt....nameg addig még a bizonyítékokat tudják tömködni az iratmegsemmisítőbe

Zsola777 2009.06.26. 19:16:38

No és ha fejek hullnak Viktorék alatt? Akkor arra figyel a nép, és ők tömhetik zsebeiket. Erről miért nem írtál?
Elegem van abból, hogy a politikusok a kormány pozícióját húsosfazéknak gondolják.
Amúgy meg azt hittem, hogy az MDF-ről fogsz írni, és azt is kirészletezed, kik hányszor és miért bújtak a mentelmi joguk mögé! Ez így csak szájkarate.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.06.26. 19:29:57

Viktorék alatt sem fognak fejek hullani, legfeljebb néhány harmadrangú, Zuschlag-típusú emberé.

Az aktuális hatalom mindig tudatában van, hogy az ő uralma is véges, és ha most lecsapnak, akkor később ők fognak ugyanabba a helyzetbe kerülni. Hiszen azt nyilván senki sem hiszi, hogy Viktorék semmit sem fognak uralkodásuk alatt zsebretenni.

Steppenwolf 2009.06.26. 19:30:58

@lápi lidérc: Ezt Te komolyan is gondolod, vagy csak a párt írja össze? :)

burt lancaster 2009.06.26. 19:32:09

lápi lidérc 2009.06.26. 18:57:27

Kire szavaztál 2006-ban? Van egy tippem a stílusod és eszmefuttatásod alapján.

Rebegő ajkak 2009.06.26. 19:36:22

@Steppenwolf: miért, Te hallottál már ilyenről?

Hidd el, tömik ezek egymás zsebét is rendesen...

INkvizitor 2009.06.26. 19:47:52

lápi lidércnek annyiban igaza van, hogy a "kettő ugyan az" de csak a gazdasági érdek csoportok szintjén! politikusi (sakktábla: paraszt) szinten különböznek. Viktorka meg tudja, hogy a nép "fejeket akar" az elmúlt esztendők ámokfutásaiért. A nagyhalaknak továbbra is meglesz a mentelmi joga (396-ból jut elég a szoci nagykutyknak), a néhány vidéki csírát, a gyenge embereket, meg nagy kirakatperekben fogják feláldozni. Nem lesz túl nehéz dolga a nyomozó hatóságoknak... Amúgy a szocik is ezzel próbálkoztak keller szinten, 02-után, csak gyökerek voltak... meg az az időszak játszótéri gyerekcsínynek tűnt az elmúlt 7 évhez képest (nemhiába nem voltak akkor még autópálya építések :)).
Kattogjanak azok a bilincsek, bármilyen színű politikus a rács mögött örömmel tölti el a szívemet, mert abban biztos vagyok, hogy megérdemli!!!

gitáros 2009.06.26. 20:04:58

Ez a poszt úgy hülyeség, ahogy van.
Bocs, de az ilyen "most akkor majd jövünk mi és jól lecsukunk mindenkit"-hozzáállásból nekem elsősorban az jön le, hogy az írónak egy konkrét problémája van: miért nem maga ül a húsosfazék mellett. Vagy az unokatesó, ugyebár.

Éhesló 2009.06.26. 20:16:53

Buktor senkit nem fog bezáratni. 1998-ban sem tette meg.
Szájkaratéban verhetetlen, de ha baj van elszelel, mint 2006 őszén, magára hagyva mindenkit.

Tito Puente 2009.06.26. 23:00:50

Pilu!

Ennek a bejegyzésnek az utolsó pár mondatát érdemes még elolvasni:

magyarasztal.blog.hu/2009/06/26/18_milliard_a_tejipar_megmentesere

Mindenki tömi a zsebét ezerrel, amíg lehet. IMF hitel, EU-s támogatás... Mind-mind megy a külföldi számlákra.

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.06.27. 00:02:51

Ha van bizonyíték bárki kezében, hogy bűncselekmény zajlik, akkor annak kivizsgálásával nem kell megvárni egy új kormányt, akkor feljelentést kell tenni, és be kell tartatni a törvényeket, mindenkivel. A mentelmi jog nem azért van, hogy a nyilvánvaló bűncselekmények alól mentességet adjon bárkinek is, sőt nem jogosít fel ittas vezetésre, vagy ellenállásra a rendőri intézkedéssel szemben. Kezdjük a rendrakást a politikusainknál, függetlenül attól, hogy melyik oldalon állnak. Az az érzésem, hogy ha találomra választunk ki 396 embert bárhonnan, akkor sem találunk köztük annyi előzetes letartóztatásba helyezettet, vagy megvádoltat mint azok között akiknek a kezébe tettük a hatalmat.

MPéter 2009.06.28. 11:24:18

A mentelmi jogos dologhoz csak annyit szeretnék hozzászolni, hogy, szerintetek ez egy NORMÁLIS MAGYARORSZÁG, ahol a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt politkusok a mentelmi joguk mögé bújva nem RABOSÍTHATÓK? Mert szerintem nem az, de erről találtam egy összeszedett elemzést itt:
kettosmerce.blog.hu/
Szerintem érdemes elolvasni, mert talán olyan dolgokat is megtudhat belőle az ember, amit a ballib média szertne előle eltitkolni.
kettosmerce.blog.hu/

eMM2 2009.07.19. 01:37:23

Én is arra szavazok hogy Viktorék alatt beáldoznak pár kismadarat hogy lássa a jónép hogy a Fityisz teljesítette az igéretét a felelőségrevonásról de a zöm úgy megússza mint a sicc.De ne legyen igazam.
süti beállítások módosítása