HTML

05.
augusztus

Greg Pattillo

Pilu  |  3 komment

 

Nem tudom megmondani, hogy pontosan mi az oka, de az elmúlt tíz évben folyamatosan az az érzésem, hogy egyre több a kiváló könnyűzenei produkció. Persze, nem a média által tolt mainstream szarra gondolok, hanem az egyéb csatornákon begyűjthető muzsikákra. Hihetetlen mennyiségű és minőségű alter, világzene, jazz, pop és rock árasztott el minket, és nehéz megmondani, hogy ez csak azért van, mert az Internetnek köszönhetően el is jut hozzánk minden, vagy egyszerűen beindult a szelekció a zenében is, és valójában egyre több a kvalitás. Mindegy is, egyáltalán nem érdekes, elégedjünk meg azzal, hogy élvezzük a helyzetet és esténéként hülyére hajtjuk erősítőknet az aktuális kedvenccel.
 
A mai zenei-mustra tárgya, egy Greg Pattillo nevezetű fickó és az ő Project nevű csapata. (Érdemes megjegyezni a srác nevét, mert még hallani fogunk róla, az tuti) Az általa művelt beatbox és fuvola házasítása ugyan nem új keletű, de ahogy és amit ő produkál, attól az ember hátán feláll a szőr.
 
Kezdjük a sort egy utcai performanszával:
 

 

Egy webkamerába elkölvetett zenei maszturbálása:
 

 

És még egy:
 
 
 
 
Hogy kerül a beatbox, a jazz és Csajkovszkij egy nevezőre?A Project trió megmutatja:
 
 
 
 
A hírnév lassan őket is eléri, de a zene így is kiváló:
 
 
 
Kedves BKV! Ha a Határ úti megálló peronján ilyen „utcazenészek” szórakoztatják az utazóközönséget, majd én is veszek bérletet!
 
 
 
 
 
Nem linkelem be az összes videót, (pedig szívem szerint ezt tenném) tessék rákeresni a Tecsőn!
 
A Project honlapja: http://www.whatisproject.org/
 
Bár ritkán hallhatsz a számból CD vásárlásra buzdító mondatot, most mégis jelzem, hogy itt megveheted a lemezüket: (azt a 10 dodót megéri)
 
 
És még egy apróság: Olvasom néha itt-ott nagy hájpolások közöpette, hogy Gipsz Jakab popsztárnak a Youtube-ról, több mint egy millióan töltötték le a klipjét. Szeretném felhívni a zenei-zsurnaliszták figyelmét, hogy az alábbi Greg Pattillo klip számlálója jelenleg 18.000.000-nál (tizennyolcmilliónál) jár. Khmmm…
 

Címkék: zene beatbox fuvola greg pattillo

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr641290043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riamarianna 2009.08.11. 09:16:32

Megújult a Te, a sztár honlap!
Mostantól nemcsak a karaoke rajongók élvezhetik az oldal adta funkciókat, lehetőséget adunk a TÁNC és STAND UP COMEDY kedvelőinek illetve a ZENEKAROKNAK is, hogy megmutassák mit tudnak!Ha
Szeretsz énekelni?
Zenekarod van?
Jó a dumád?
Netán táncolsz?
Akkor itt a helyed! Töltsd fel a teasztar.hu oldalra videoidat , versenyezz, blogolj, töltsd fel a legújabb koncert dátumokat és oszd meg zenédet, mutatványodat a barátaiddal!

Pilu · http://www.stonebridge.hu/pilu 2009.08.26. 15:47:33

@vérnyúl a 327 számú uttörőcsapatból:

Valóban nem azok, de NY-ban a Subway-állomásokon hivatalosan "leosztott" helyek vannak, és a zenésznek vizsgabizottság előtt kell bemutatnia tudományát. Magyarán: a közlekedési vállalat válogatja ki a zenészeket és határozza meg, hogy hol zenélhetnek. Ennyiben van köze hozzájuk.
süti beállítások módosítása