HTML

 

Ráday utca, az ebéd utáni kávémat szürcsölöm egy pub teraszán. Nagy a nyüzsgés így szerda dél tájékán, a környező irodaházak jómunkásemberei ebédelni igyekeznek. Az előttem szétnyitott HVG nem köt le, így a bőséggel felbukkanó női nem képviselőire koncentrálok. Halakkal teli kád ez a hely ilyenkor. Rövid szoknya, blúz, smink, mindenki a legjobbat hozza, ki is használom a lehetőséget egy retinapettingre, mocsok hím módjára. Őszülő halántékom és a gyerekkorom óta végigkísérő „gerontofiliám” okán a 30 pluszos néniken legeltetem szemem, - bár tegyük hozzá, jó neveltetésem miatt ezt igen diszkréten mívelem.  
 
Azon túl, hogy a látszólag céltalan gusztálás esztétikai élménnyel gazdagítja az embert, kiváló alkalom arra, hogy „voyeur” vágyaim is kiélhessem. Látsz egy képet valakiről, egy időszeletet az életéből, netán néhány szavát is elcsíped és próbálod kitalálni, hogy ki lehet, milyen életet élhet. Kicsit bekukucskálhatok élete kulcslyukán, és megpróbálom az első benyomáson elindulva felépíteni a személységét. Amely végeredmény vagy fedi a valóságot, vagy nem, de ez nem is fontos, hiszen ebben pont a játék a lényeg. Kicsi kutyáját affektálva szólítgató szöszkétől könnyen eljutsz a „sznob picsa” következtetésig, illetve a telefonban éppen gyermekével üvöltő nénitől a frusztrált, válni készülő anyáig. És lelki szemeimmel már látom is az otthoni képet, a hétköznapjait, kínjait, családját, a konyháját.
 
Szóval, szórakoztatom magam a nők bámulásával, ami itt nem nehéz, hiszen rengeteg dekoratív hölgy rohangál az utcán. Na ez az, rengeteg. Ez a gondolat üt szöget a fejembe, mert nem értem az arányokat. Tegyük túl magunkat azon a közhelyen, hogy a magyar nők szépek, - ami valójában igaz - de a szépség mindig relatív. Nem arról van szó, hogy milyen az arcformája, mennyire kerek a kívánt pontokon, és nem arról, hogy milyen a haja vagy éppen a szeme színe, hanem arról, hogy dekoratív. Jó ránézni, mert ad magára. És lehet, hogy a szoknya alatt az a popsi nem mértani, de a szoknya, ami eltakarja, marhára ki van választva. Szolid a smink, haj makulátlan, és harmonikus az egész megjelenése, úgy ahogy van. Mindjárt tegyük hozzá ismét, hogy a „vizsgált célcsoport” a harmincas-negyvenes korosztály. Azért is fontos ezt megjegyezni, mert a Nők ebben az életkorban nyílnak ki igazán. Már megtalálták önmagukat, kellően sok drámán mentek át ahhoz, hogy értékelni tudják az élet apró örömeit, a pillanatot. Tudják, hogy mit szeretnének és vállalják is azt. Nem szégyellősek, de ugyanakkor megvan már bennük a kellő alázat és kompromisszumkészség, mert tudják, hogy az életben semmi sincs szenvedés nélkül. Sem a család, sem a szerelem, sőt, még az Ikea-kredencért is szenvedni kell néha. Valószínűleg az élettapasztalatok sokasága, valamint az elmúlástól való félelem okozza a hedonizmus-józanság, valamint az egoizmus-önzetlenség egy olyan ideális mixét, amelytől igazán megérnek. És hogy miért említem az elmúlástól való félelmet? Mert harminc felett minden gondolkodó lény önkéntelenül szembesül azzal a felismeréssel, hogy az útja felén jár, és ettől merőben megváltozik az élethez való hozzáállása. Egyrészt ez tény komoly presszió az élvezetek hajhászása iránt, hiszen rájövünk, hogy ketyeg az óránk, másrészt türelemre és bölcsességre inti az embert, mert tudja, hogy a jövőre való gondolás nélkül, már könnyen kapufát rúghat.
 
De még mielőtt az a vád érne, hogy az „érett nők dicséretét” kizárólag „gerontofiliám” ideologizálása végett adom elő, szeretném leszögezni, hogy ez a férfiakra (elméletileg) ugyanúgy áll, mint a Nőkre.
 
Igen, elméletileg. Mert amíg azt látom, hogy az említett korosztályból a nők döntő többsége ragyog, addig ez a férfiakról nem mondható el. Ott a Rádayban tűnt ez fel igazán. Amíg a harmincas-negyvenes Nők többsége roppant dekoratív és igényes, - pestiesen szólva: patent - ez sajnos férfi kortársaikra egyáltalán nem igaz. Megroggyant vénemberek, akik számára a sörhas elüthető egy jó poénnal, és „skatulyából húzták ki” megjelenés a buzis szinonimáját jelenti. Emlékszem, jó néhány évvel ezelőtt ugyanígy ültem egy olaszországi kávézó teraszán, és azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon hol lehet a környéken divatbemutató, mert az utcán rohangáló pasik döntő része úgy nézett ki, mint aki most jött le egy magazin címlapjáról. Aztán persze rájöttem, hogy nem volt ott semmiféle rendezvény, az olasz férfiak ilyenek. Belőtt haj, laza illat, és valami hihetetlenül gengszteres öltöny, pocak sehol, makulátlan megjelenés. Asszem, úgy hívják ezt, hogy igényesség. Na ez az, amit a Kálvin tér tövében nem láttam nemem képviselői részéről. Zakó ugyan van, mert kötelező, de azon kívül egy trágyadomb megjelenését tekintve. Úgy tűnik, hogy azon hazai férfiak között, akik már közel vagy teljesen felnőttként élték meg a kilencvenes évek elejét, elmaradt a rendszerváltás fejben. Még apáik „disznópörkölt-munkásgatya”, „jó lesz az ide” mentalitását cipelik magukkal, akkor is, ha ők már menedzserek egy csillogó üvegpalotában.
 
Szeretnék még valamit kihangsúlyozni, mielőtt megköveznek a pénz kérdése kapcsán, hogy az ápoltság és az igényesség, valamint a „nem zabálás”, továbbá a heti két kocogás negyven felett sem anyagi kérdés. A nőkön sem azt néztem, hogy hány százezer értékben lóg rajtuk ruha, sőt próbálom „lefejteni róluk” az anyagiakat. Egy kétezer forintos szoknya is lehet „odavaló” és egy Gucci zakó is lehet borzalmas. A pénzkérdést itt elfelejtheted, mert a szemlátomást sem gazdag hölgyekre ugyanúgy igaz az igényesség, mint a tehetősebbekre. Mellesleg, van egy haverom, aki csak és kizárólag turkálókból hajlandó öltözni, és ezzel együtt mindig úgy néz ki, mint Tony Montana aranykorában. Ékes példája annak, hogy az „adni önmagadra” nem egyenlő a zsetonnal. Egyébként biztosan lehetne vitatkozni azon, hogy miért roncsok harmincöt felett a magyar férfiak, és hogy ez milyen összefüggésben van anyagi és szociológiai helyzetünkkel, de egy társadalmat – illetve annak férfitagjait - nem lehet megkérni, figyeljenek az öltözködésükre, ne zabáljanak esténként, és ha lehet, emeljék már fel a seggüket hetente kétszer egy-egy félórás futás idejére - ezt csak az egyén tudja megtenni.
 
A kontraszt óriási. A harminc feletti hölgyek 90%-a csodálatos megjelenésű Nő, ugyanezen korosztály férfi képviselőinek kilenctizede szánalmas, megfáradt vénember. És csodálkozunk azon, hogy egyre több érett bombázót látunk huszonéves kölyökkel? Nincs min, Urak!

Címkék: férfiak társadalom nők

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr151302997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.08.11. 16:24:27

"Belőtt haj, laza illat, és valami hihetetlenül gengszteres öltöny, pocak sehol, makulátlan megjelenés."

A digó pasik csábítani tudnak, de egy nőt megtartani nem, mert született "csakén" bunkók - mondja mindig egy olaszba szakadt csaj akit ismerek.

Természetesen ez is, mint minden általánosítás, hamis.

Fém fatál 2009.08.12. 16:47:33

Oh, yessss.... Ezt annyira jó volt olvasni. Köszönjük. :)

(Ettől függetlenül ÉN a magyar pasikra szavazok. Lokálpatrióta vagyok. :))

mertcsak 2009.08.12. 16:47:33

"egyre több érett bombázót látunk huszonéves kölyökkel?"

khmmm ;-)

tanninvadász · http://www.csaladivideo.hu 2009.08.12. 16:52:17

"bekukucskálhatok élete kulcslyukán"
biztos hogy a kulcslyukán akartál bekukucskálni?

füligjimmy77 2009.08.12. 16:53:38

Örülök, hogy ennyi dekoratív nő szaladgálarrafelé, én sokat ismerek, akk szalag mellett dolgoznak havi százat megkapnak erős izgalmi állapotban, két-három, gyerek, súlyosbító tényezőként egy alkoholista férjjel. Így elég nehéz kiteljesedni.

A digókkal meg ne gyere, hogy milyen faszásul öltöznek, mert ezen kívűl mást se tudnak. Nem tudom, mennyire végeztél már komoly fizika munkát napi rendszerességgel, elárulom, utána ha van kedved még kocogni, megemelem a kalapom.

elég.volt 2009.08.12. 16:55:03

Ez az olasz férfiaknál azért működhet, mert:

A: kocsival jár, van klíma, nem izzad.
B: nem kocsival jár, de európai színvonalú az ottani BKV, van klíma nem izzad.

De, hogy én felvegyek egy drága öltönyt egy undorító szakadt mocskos csöves Ikarus-ra, na azt már nem.

És a kocsimat meg inkább otthonhagyom, mert nem akarok állni a dugóban, sem azt, hogy meghúzzák, ellopják ...stb.

A posthoz grat, mert tökéletesen igaz és egyet is értenék vele, ha a Ráday utca nem ebben a mocsadék városban (országban) lenne...

Sir Nyű 2009.08.12. 16:55:13

Attol tartok, hogy nem reprezentativ a "felmeresed". Ulj ki egyszer egy teszko ele, vagy akar csak a Romaira (es akkor ez meg csak Bpest) es ra fogsz jonni, hogy az izleses harmincasok illuzio. Akit te munkaidoben megbamulsz, mert csinos, az este hazamegy es atoltozik melegitobe, papucsot huz feher zoknival, lemossa a sminket es elotunnek a taskai a szeme alatt.
A dress code csodakra kepes. Ennyi erovel a MuPaban vagy szinhazban le lehetne szurni azt is, hogy tkp. mindenki milyen izleses, milyen kulturorszag is ez. Haaaattt...
Szoval a megfigyeles jo, a kovetkeztetes hibas.

loláb 2009.08.12. 17:03:16

Hát igen, olaszországban járva egyből meg lehet ismerni, ki az olasz, és ki a külföldi, megszólalás nélkül. A nők közt is van különbség, de a férfiak öltözködésében óriási, főleg 50-60 éves kor fölött.

dr66 2009.08.12. 17:07:47

Ugyan már.egy nőnek sokkal több lehetősége van álcázni a korát a testét ,mindenét.Ha akar,fest magának egy új arcot estig!:)

civistroll 2009.08.12. 17:14:17

A digók max. Milánóban néznek ki úgy, ahogy írod.
A déli taljánok épp úgy szakadékok, mint honfitársaink.
Más:
Egy nőnek azért 1000x egyszerűbb jól öltöznie.
Egymillió tucatárút áruló ruhabolt(pl. zara, mango) hányja ki a pár hónapig egyben maradó szarjait, gombokért.
Egy férfiember (a komolyabbja) ilyen egyszerhasználatosért nem ad pénzt.
Nálunk a divat a Gantnél, Marlboro Classicnál, RL-nél, Hugo Bossnál kezdődik.
(most nem beszélnék azokról, akik ezen márkák gagyijait hordják....)
Ezek pedig nem filléres cuccok, így az igényesebb réteg is leszűkült így válság alatt.
Megfejelve az egészet a stresszfüggőségünkkkel , megkapjuk a nyúzott 30-as mintapéldányait.
Adalék az olaszokhoz: szinte senki nem dolgozik náluk augusztusban....

picaba (törölt) 2009.08.12. 17:19:07

Az lehet hogy a Ráday utca tele van dekoratív es ízlésesen öltözött nőkkel de az az érzésem hogy kb annyi van beloluk Mo-on ahany a raday utcaba befer.
sajnalattal kell kozolnom hogy ennyi izlestenelunl oltozott not meg eletemben nem lattam mint itt. meg ha a testi adottsagok meg is vannak....szornyuu.
amit a pasasokrol irsz az viszont igaz.

civistroll 2009.08.12. 17:19:07

Bocsánat a helyesírási hibákért!

Hadi lampaernyo 2009.08.12. 17:20:18

Talan az emlitett korban indul meg az a folyamat a magyar ferfiakban ami miatt az atlageletkoruk 68 ev, mig a magyar nok atlageletkora 77. A vilagon Mo.on van a legnagyobb kulonbseg a ket nem kozott es ahogy Pilu irta, ez mar "felidoben" is kiutkozik. Az csak egy koltoi kerdes, hogy esetleg a nok hosszabb eletenek van-e koze ahhoz hogy valamilyen modon elhasznaljak a magyar ferfiakat, hogy aztan tovabb legyenek kepesek birni a gyurodest ... :)

efi 2009.08.12. 17:27:07

Azért zabálni, meg sört vedelni kétpofára viszont tényleg nem lenne muszáj, a sörhasra nincs mentség, sem anyagi, sem másmilyen.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.08.12. 17:40:14

hat en eppen itt rohadok milanoban, errefele koztudomasu, hogy az olasz hapsik 30 fele pocakot novesztenek.

az itteni divat is nagyjabol kimerul a zara-hm-benetton stb. vonallal a fiataloknal, marhasag azt kepzelni, hogy ittmindenki gucciban rohangal.

az persze igaz, hogy a normalis cipo-nadrag-hosszuujju ing errefele termeszetes egy komolyabb emberen, de ez otthon is megvalosithato.

a magyar csajok tobbsege szep, de vacakul / kurvasan oltozkodik es elonytelenul sminkel (foleg azok, akik kitalaljak, hogy nekik nem kell mindennap - aztan ha egyik nap nekiall mazolni - o anyam...)

az olaszok egy fokkal elegansabbak es jobban sminkelnek, ennyi.

cooper (törölt) 2009.08.12. 17:41:50

De gondolom nem Nápolyban kávéztál :), mondjuk a piac közelében :)
...amúgy volt egy mondás, hogy minél jobban öltözött egy olasz, annál szegényebb :), na persze ez csak vicces legenda,de az tény, hogy a szegényebb olaszok, ahol kidől a budi ajtó, azok is jól néznek ki.
de férfiaknál az ápoltság talán fontosabb is lehet, mint a jó cucc, leszakadt 501+pólo, ha nem néz ki az ember, mint egy disznó, nem bűzlik, már elég lehet :)

Lóhering a fattyúlovag 2009.08.12. 17:50:28

Miért élnek a nők annyival tovább mint a férfiak?

MERT NEKIK NINCS FELESÉGÜK!!!

trey82 2009.08.12. 18:06:44

Nem tudom, a magyar nok tenyleg szepek es valtozatosak.


A ferfiakat meg nem szoktam nezni..


vegulis szabad a vasar, ha olyan gazosak a magyar ffiak hat akkor majd kulfoldiekhez fognak menni a lanyok... bar szerintem ez tul van kicsit dramatizalva

domdodom69 (törölt) 2009.08.12. 18:25:03

Kedves Pilu!

Írásodat magamra vettem, köszönöm, köszönöm! :D

Reggie 2009.08.12. 18:25:57

Az itteni embereknek kioltozni? Oruljenek hogy fogatmosok nekik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.12. 18:28:49

jövő héten, 30. szülinapomat követően, ismét el fogom olvasni ezt a postot és nagyon megköszönöm majd :)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.12. 18:39:47

A probléma tán a hátteremmel vagy tapasztalataimmal van, de annyi műnőt elképzelni sem tudok, mint Pesten. Vagy Budán, ahol már minden hegy elkelt. A túlértékeltség, s mint az ingatlanokban is, szánakozóan röhejesek. Én nagy É betűvel. Úrhatnám, pénzéhes, manipulatív riherongyok a szép potemkini klisék mögött, akik simán szétdobják a combokat egy perspektivikus külföldinek. Barátom, 5%! Látnod kéne egy kis világot. Ami a magyar pasikat illeti: ki veszi el a reményeiket, hmm?

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.12. 18:41:51

Lóhering alighanem a melegekre gondolt...

Lóhering a fattyúlovag 2009.08.12. 18:52:19

Nem, kedves Hölgyem!
1. A statisztikára gondoltam, mely szerint a legtovább élnek a férjezett nők, aztán jönnek a NŐTLEN férfiak, utánuk a férjezetlen nők és utolsó helyen állnak NŐS FÉRFIAK.
2. Amint azt a nagy marxista látványpék, Arisztotelész elvtárs is mondta: Nem kell azárt megvenni egy egész tehenet, ha naponta meg akarsz inni egy pohár tejet!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.12. 18:54:03

Nahát, milyen találó! Felírhatom? :")

Frigyesur (törölt) 2009.08.12. 19:09:38

@civistroll: Ugyanmar. A legtobb ferfinak valo cucc olcsobb. Vegyuk akarcsak a fehernemut. Amirol te beszelsz, egy markas kosztum noiben is draga. De nemcsak a draga lehet elegans, az igenyesseg nem arnal kezdodik... Az hogy a ferfiak feleannyit sem foglalkoznak a kulsejukkel sajnos teny. Ezek utan nem szabad csodalkozni, hogy feleannyit sem tudnak vele elerni ;)

@Hadi lampaernyo: Jaja, meg veletlen sem az az oka, hogy a noknek ott a 2 X kromoszoma, meg tobbet jarnak orvoshoz. ;)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.12. 19:13:18

Biztos, hogy rengeteg igazságtartalma van ennek. Érdekelnének az okok.

Art Mooney 2009.08.12. 19:32:48

azért az "igénytelen férfiak"-jelenség mögött azt is érdemes vizsgálni, h a mennyire viseli meg a 30-as korosztályt a teljesítménykényszer és az, h Mo. jelenleg nem kínál hosszú távú perspektívát (márpedig 30 körül a férfiban csak felmerül h kéne családot alapítani stb.); szvsz az ilyen hasonló problémák keltette stressz nem elhanyagolható.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2009.08.12. 19:39:02

Pilu, bocs, de egy barom vagy: most komolyan a pesti ribancok lennének az etalon? Hogy ők lennének az igényesek?...A magukat elhanyagoló pasiktól eltekintve...attól, h nem az aktuális trend szerint járok melózni, már igénytelen vagyok?
Bazmeg, én nem a pinámmal keresem a pénzt, és a testemnek, dekorációnak semmi köze az elér/t/hető eredményeimnek.
30-as érett női korosztály, aha...ha vmit már tudni kellene, az az, h ha egy nő 24-26éves korára nem ér meg akkor már nem is fog,

2009.08.12. 19:42:06

pilu! te úgy írsz, mint egy nő, egy női magazinban...

2009.08.12. 19:44:00

hagyjuk már ezt, hogy a magyar 30-as nők érettek is igényesek. max. a ráday utcába talán több jár be és ezt a szeletet látod.

a magyar nő az egyik legslamposabb fajta európában.

civistroll 2009.08.12. 19:52:02

@Frigyesur: Igazad van.
Nem járhat mindenki Brioniban, de nálunk Debrecenben pont fordított a dolog.
Nálunk a 20-as, 30-as Nők sokkalta igénytelenebbek, mint a pasik.
Ribancrendszám, méteres műköröm alap, de a cipősarok már lejárt, csámpás...

xofi-extravaganja · http://www.extravaganja.hu/ 2009.08.12. 20:03:41

Kedves Pilu! Bár még nem vagyok 30, de kedvem támadt ahhoz, hogy jól nézzek ki. Olyan eleganciával és könnyedséggel írsz a dekoratív megjelenésről, hogy le a tornacsukával :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.08.12. 20:11:00

"Mert amíg azt látom, hogy az említett korosztályból a nők döntő többsége ragyog, addig ez a férfiakról nem mondható el."
Ők dolgoznak azért, hogy az általad látott nők ragyoghassanak :)

A poszt jó, bár a mintavételed igen torz. Az átlag harmincas nőn bizony igencsak látszik az élet.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2009.08.12. 20:15:42

Lehet, hogy sok benne az igazság.

forumuser 2009.08.12. 20:16:20

@Lóhering a fattyúlovag: El kell, hogy keserítselek, a statisztikai adatok szerint a házas férfiak tovább élnek, mint az agglegények :)

suo tempore 2009.08.12. 20:16:55

ülj le egyszer egy gyár elé, onnan milyen ragyogó harmincasok libbennek ki a műszak végén...gyanítom lesz némi különbség, és nem azért, mintha ezek "igénytelenek" lennének

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.08.12. 20:26:38

kedves pilu, biztos szerelmes vagy, és a retinapattinged mindent megszépített, de ha jobban körbenénezünk, mindkét nem erősen le van amortizálva ebben az országban (is).

de azért szép poszt, komolyan. Elegáns, amihez az embernek kedve támad felnőni :)
Megyek és hasizmozok egy kicsit... :)
(na nem azonnal, vacsiidő van...)

Frigyesur (törölt) 2009.08.12. 20:32:13

@civistroll: Tekintet nelkul a vegeredmenyre, en ugy latom a nokben valahol megiscsak nagyobb igeny van a jo megjelenesre. Egy fefi max. annyit varial, hogy a farmere es edzocipoje melle milyen masik polot vesz fel. Nyilvan korlatozottabbak a lehetosegeik, de a meglevoket sem hasznaljak ki. Durva altalanositas persze amit irok, de abban igaza van a blogtulajdonosnak, hogy a ferfiak nagyon konnyen tesznek olyan fals kijelenteseket, hogy a "egy kis sorhas meg szexi", "csak a b*zik foglalkoznak a kulsejukkel" es tsai. A testedzes nagyjabol egyenlo a konditeremmel, az archoz passzolo hajviselet helyett egyenfrizura, es ehhez hasonlok.

Legalabbis noi szemmel igy tunik. De nem is a harmincas korosztaly ferfitagjait vizslatom, ez is teny. :)

Lóhering a fattyúlovag 2009.08.12. 22:19:11

@trollkotze:
Eriggyé má' ezzel a hülye feminista propagandával! És a katolikus papok? Szerzetesek? Pláne a karthauziak? Még plánébb a remeték?
Különben is csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítottam!

(És tehenet JUSZT SE VESZEK a napi pohár tejért!)

szabolcs1975 (törölt) 2009.08.12. 23:12:30

Kedves Pilu!

Gyakran járok kelek a városba, és akarva akaratlanul összefutok +30 éves volt osztálytársnőimmel. Általában nem ismerem meg őket, de ők rámköszönnek és mindig elgondolkozom, hogy honnan ismerem ezt a nénit. ÉS igen néha beugrik, hogy ő az Andi, az osztály egykori legjobb csaja. Sajnos ez a jelenség nem ritka, és mindig levagyok döbbenve, hogy mit tud müvelni az idő a nőkkel. Gyakran állok döbbenten egy ilyen találkozást követően és utánna órákig nézem magam a a tükörben, hogy ennyire öreg lennék?

Nem lehetséges, hogy a mintavételezésednél, eleve a tehetősebb pasik nőit és a jómódu pasikat figyelted? Biztos, hogy az ott lévő Uriemberek, a magyarországi ÁTLAGPASIT képezik(mert én ismerem a kőmüveseket, és az burkolókat, de még a rakodómunkásokat is, és annyira azért nincsennek elhizva), és biztos, hogy nem a jómódu pasik dekoraítiv semmit tevő, eltartott feleségeit nézted? Nézz meg akkor légyszives mondjuk néhány segédmunkást és nézd meg mondjuk az ő feleségét, okés?


És akkor folytassuk a Blogot...mert igy egy kiragadott szelet baromságot irtál, bocsi!

ucsacsu 2009.08.13. 09:46:16

Ezért a posztért kár volt.Ha te vagy a munkaruhás Pilu,mert amíg te a Rádayba mélázol addig az alkalmazottaid a büdös,klimatizálatlan raktárba izzadnak,és még örülnek,hogy izzadhatnak.Na ugye így azért más a menyasszony fekvése,Most arról nem beszélnék,hogy milyen megítélés alá esik a kereskedés úgy állatába,mint értékteremtő foglalkozás.Az olaszokról mint turista lehet jó véleményed de "kerekedj" velük,lakj a környezetükben és utána mesélj,továbbá azt a ruhát amiben feszítenek azt is valaki rendbe tartja, nem sokat tudsz az Olaszokról,mondom ezért a posztért kár volt,hiába nyár van nyár ,nagy az uborka,és ráadásul meleg van.

ucsacsu 2009.08.13. 14:23:51

@civistroll:
DE csak a dóm és a bankok környékén az átlag ember ott is normálisan öltözködik nincs mindenkinek Ármádija,de nem is kell mindenkinek.Pilu mellé lőttél ahogy a reakciót olvasgatom.

Lóhering a fattyúlovag 2009.08.13. 15:02:56

Kedves Pilu!
Hát ha még azt látnád, hogy a moszkvai ГУМ-ban milyen sok és milyen extraelegáns барышня és господин ténfereg!
süti beállítások módosítása