HTML

 

Legutóbbi posztjaim miatt (1,2,3,) rengeteg támadás ért. Az i-re a tegnapi események tették fel a pontot, ugyanis este nagyanyám rám rúgta az ajtót, és leüvöltötte a fejem.
„Mi ez a kurucinfós stílus?”, „Mi ez az agyatlan puffogtatás, ez az alaptalan pocskondiázás?”, „Egyáltalán, ki ez az agyament, apokalipszis-közgazdász?” záporoztak kérdései, vádjai. Eszement, hárpia stílusú monológja végén zsebre tette pipám, hóna alá csapta boromat és kiviharzott a lakásból. Még az ajtóból beszűrődött utolsó rikácsolása: „Biztosan megint túl sokat szívsz, vagy iszol! … és iszol”
 
Mivel lelkis gyerek vagyok nagyon megviselt a jelenet és komolyan gondolkodóba estem. Lehet, hogy tényleg elment az agyam? Ráhúzódott az őszi depresszió a kommunikációs központomra? Lehet, hogy ezt az egész firkálmányt hagyni kellene a francba?! Hajnal kettőre odáig jutottam az önvizsgálatban, hogy gasztroblogbot nyitok inkább, mert azt nem nehéz PC-re írni. Már éppen belekezdtem az első, „Hogyan rendeljünk pizzát” posztba, mikor levelem jött. Régi cimborám küldött két linket.
 
 
 
Elolvasva a két cikket, elővettem dugi boromat, nyomtam egy dilitet a gasztrobaromságnak, és felhívtam a pszichiáterem rögzítőjét, hogy lemondjam a mai időpontot.
 
Idézet az első cikkből:
 
A költségvetésnek ma egyetlen lehetősége a bevételek növelése, kiadási oldalon ugyanis, ellentétben az európai országokkal, a jelenlegi struktúrában már nincs hová hátrálni - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Szombathelyen egy tanácskozáson.
Rámutatott: jelenleg nagyjából ugyanannyit fordítunk évente az ország adósságállománya után a kamatok kifizetésére, mint amekkora adótartozást nem tud behajtani az APEH.

Ez összesen már 2400 milliárd forint évente,  közben pedig nem jut pénz arra, hogy az adóságaink tőkerészét tudjuk törleszteni, vagy a gazdaságba tudjunk a beszedett adókból valamit visszaforgatni - mondta.
"Ebből pedig le kell vonnunk (...) azt a következtetést, hogy  soha ezeket az adósságokat vissza nem fogjuk tudni fizetni" - fűzte hozzá. Szavai szerint az egyetlen módja annak, hogy kibírjuk az adóság terheit, az, hogy megpróbáljuk ezeket a pénzeket szinten tartani.
Ha a gazdasággal kapcsolatos problémákat nem próbáljuk megoldani, akkor a gazdaság teljesítménye tovább fog csökkenni, az adóhivatal behajthatatlan kintlévőségei pedig tovább fognak növekedni, és ez bénultsághoz közeli állapothoz vezethet a pénzügyi rendszerünkben - tette hozzá…”
 
Ezek a sorok tökéletesen egybevágnak Lóránt Károly szavaival, és saját félelmeimmel is. Kovács Árpádról sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy egy skizofrén blogger, és azt meg végképp nem, hogy egy önjelölt, „idegenszívű-nagytőkéző” álközgazdász, ugye.
 
De menjünk tovább, a második cikkre:
 
„Mindenképpen dualista gazdaságpolitikát kell képviselnie Magyarországnak, mert kizárólag a multikra nem lehet jövőt építeni. Munkahelyeket vidéken lehet tömegével létrehozni, ehhez meg kell találni azokat a forrásokat, amelyekkel önerőből tudjuk fejleszteni a belgazdaságot, a belkereskedelmet és a vidéket.(…)
 
Ma nehezen jelezhető előre, hogy a multik milyen mértékben fognak visszavonulni. A fő kérdés azonban nem ez. Az alapprobléma a rendszerváltás óta fennáll. Eddig olyan gazdaságpolitikát folytattunk, amely arra épült, hogy majd jönnek a multinacionális vállalatok, hozzák a tőkét, munkahelyeket teremtenek, s a sült galamb a szánkba repül. Egyszerűen kiszámolható a KSH-adatokból, hogy az elmúlt 18 évben összesen háromszázezer új munkahely jött létre. Ha ezt nagyon nagy jóindulattal mind a multik javára is írom, akkor háromszor 18 évre, azaz 54 évre van szükség ahhoz, hogy az elveszett egymillió munkahelyet pótolni tudjuk. Így egyértelmű, hogy ez egymagában nem hoz megoldást, rövid távon pedig végképp nem. - nyilatkozta Széles Gábor
 
Hmm… Bár kétségkívül szofisztikáltabb a stílus, de mintha nem erről pofáztam volna a Nigger gyarmat végnapjai posztban?
 
BUNKÓÓÓÓ VAGY PILU!!!
 
Úgy gondolod, hogy önigazolásként írom a fentieket? Nem, ez nem az. Ez kétségbeesett sikoly, barátom, mert azt veszem észre, hogy a józan gondolkodástól a többség olyan távol áll, mint Makó Jeruzsálemtől. És ha droidok véletlenül olyan sorokba botlanak, amelyek nem férnek beszűkült agyukba, akkor szimplán lehordanak ahelyett, hogy kicsit kinyitnák szürkeállományuk reluxáit.
 
Úgyhogy innen üzenem a „hülyevagytebarom” kommentelőknek , hogy bekaphatják!
 
A nagyanyámnak pedig felhívnám a figyelmét, hogy amennyiben nem szolgáltatja vissza ma estig a pipám, valamint a boromat, akkor a tartalék szemüvegét véletlen baleset fogja érni, a pótprotkója esetleg beleesik a satuba, oszt’ megint spórolhat rájuk a 13. havi nyugdíjból vagy két évig!
 
 
 
 
 

 

Címkék: gazdaság magyarország széles gábor kovács árpád

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr611492781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.02. 13:48:58

Nekem a niggeres posztod pontosan a szofisztikáltság hiánya miatt nem tetszett. Nem az a baj hogy nem volt PC, hanem hogy összetett problémákat nem lehet így, indulatok mentén jól megközelíteni. Ezt a mostanit és a korábbi posztokat összehasonlítva úgy látszik, hogy nagyid mégiscsak jól tette, hogy elszedte a borodat és a pipát :)

tundeful 2009.11.02. 14:46:01

Az emberek gondolkodásmódjának gyökeres megváltoztatása útján lehetne a fejlődés irányába indulni. Az emberek nem szeretnek társadalmi szinten - távlatokban - gondolkodni. Adót csalni rövid távon sokkal kifizetődőbb. Ennek a porhintő, manipuláló, embereket egymásnak ugrasztó politikának pedig kifejezetten nem célja az emberek látásmódjának megváltoztatása. De ha mégis... valóban Széles Gábor lenne a megfelelő személy arra, hogy nyilatkozatai elgondolkodtatásra ösztönözzenek? Ugyan.
hvg.hu/print/200841_SZELESCEGEK_FELSZAMOLASA_Szabadulomuveszet.aspx
Véleményem szerint az első cikk figyelemfelkeltő részeit agyoncsapja a második hivatkozás referenciaszemélye. Példaképnek elég gyatra, viselt dolgait illetően pedig megvetendő.
Azt hiszem, néha éppen azért kell egy "ajtóberugdosó" nagyi, hogy olyan dolgokról is beszéljen, ami előttünk - fiatalabb korosztály előtt - kevésbé ismertek.

ucsacsu 2009.11.03. 07:24:01

"kézcsókom" a nagyinak, ha van és nem kitaláltad a fordulathoz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.03. 08:35:52

1. a bevételeket már nehéz lesz növelni. adókat, járulékokat, stb. már nem lehet emelni annyira magasak már most is, ezeket inkább csökkenteni kellene, hogy
2. a kkv szektor is talpra tudjon állni, ti. tény és való, hogy a magyar gazdaságirányítás jelenleg leginkább a multiknak kedvez, a kkv-ket inkább mintha szántszándékkal ki akarnák csinálni.
3. a kiadásokból is le lehet még faragni, ld. autópályaépítés, ami mo-n valahogy kurva drágára sikeredik, meg egyéb csókosok által megnyert közbeszerzések. meg lásd még pártfinanszírozás és korrupció, megmittoménmégmi

individuum 2009.11.05. 09:08:02

Nem is tudom, miért olvasok még mindig az ország sorsára vonatkozó írásokat, ahelyett, hogy elmerülnék a bulvármocsárba. Mintha valami perverz örömöt okozna újra és újra ráébredni, hogy már minden elveszett. Teljesen megértem a külföldre menekülőket bár én akkor is itt fogok élni és halni.
Tudatmódosítókat elkobozni viszont tényleg durva kínzás. Rontsd el nagyanyád tévéjét, hogy ő se tudjon álvalóságokba menekülni.

Crouch 2009.11.16. 15:53:21

Ki nem fosik arra hogy magyarosan polkorrekt legyen(=ne beszéljél gondokról), ha ez van akkor ez van.

Egyébként a megboldogult Szélsőközép volt a legjobb ebben a stílusban.

Ja és hogy kell pizzát rendelni?

eMM2 2009.12.02. 09:08:19

Nem mehet olyan rosszul (de) ha még tellik pizzarendelésre.
süti beállítások módosítása