HTML

 

Az ismertséghez média kell.
A média csak és kizárólag azt futtatja, aki lojális hozzá. A hűséget szerződéssel garantálja, és pénzzel jutalmazza. Magyarán a média nem más, mint egy strici, és az általa futtatott kurvák pedig az „ismertek”, celebek. Kurva nem lehet hiteles, hiszen valakinek a tulajdona, nyíltan más érdekeit képviseli.
 
Az ismertség tehát kizárja a hitelességet, és hiteles ember pedig a büdös életben nem lesz ismert. Kapufa. Egyetemes, hiteles véleményformálók itt, ilyen körülmények között nem teremhetnek. Kedvenc tévédben ilyen ember felbukkanását várni merő naivitás.
 
 
Fentiek egyébként igazak politikai vonatkozásában is, hiszen párt csak lojális embert népszerűsít, aki pedig lojális az nem független, így hiteles sem lehet.
 
Jó példa erre a politikából Bokros Lajos (vélt)hitelességéből próbált - ő maga és az MDF is - szavazati tőkét kovácsolni, de ez abban a pillanatban foszlott semmivé, mikor pártkatonává vált. A tőkekonvertálás során Lajosbá értékét vesztette, de érthetetlen, hogy miért vártak más eredményt.
 
A celebvilág Bokros Lajosa pedig nem más, mint Hajós András. Hitelessége akkor tűnt el, mikor (viszonylagos) ismertségét pénzre próbálta váltani az RTL-en keresztül. Visszaút nincs.

Címkék: média politika társadalom

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr571684263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: Bokros kiárusítja az MDF-et 2010.01.20. 18:30:02

A Demokratikus Centrum egy lejárt szavatosságú közgazdász, két egymást korábban utáló párt és pár szponzor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.20. 20:21:50

"Fentiek egyébként igazak politikai vonatkozásában is, hiszen párt csak lojális embert népszerűsít, aki pedig lojális az nem független, így hiteles sem lehet. "

Nem értek egyet. Miért ne lehetne valaki hiteles, attól még, hogy egybe esnek az érdekei egy párttal?

Mondjuk ott volt Cseh Tamás, "nyíltan" fideszes(orbános), a párt lojális támogatója. Ettől ő miért nem hiteles?
süti beállítások módosítása