HTML

Orbán vágja a centit. Nyolc éve várja ezt a pillanatot. Készül rá, mint hülyegyerek a Mikulásra. A drámai feszültség érezhetően fokozódik, miközben a nagy finálé egére egyre csúnyább felhők kúsznak be. Mintha a fodrozódó fekete fellegek Vona arcvonásait formálnák. Baj lesz ebből, Vikesz!

49-23-18, Fidesz-Jobbik-Maszop. Hű de csúnya szcenárió. És még mielőtt megvádolnál, hogy bugyuta fantazmagória csupán, elárulhatom azt a nyílt titkot, hogy a Fidesz komolyan számol ezzel a forgatókönyvvel. Igaz, cselekvési tervük nincs erre az esetre, de miért is lenne, mikor Orbánnak két pofára esés sem volt elég ahhoz, hogy visszavegyen önteltségéből. Kemény, mi? Nemhogy a kétharmaduk nem lesz meg, de az abszolút többség sem jön össze a Jobbik nélkül. Grrr… Rémálom a Narancs utcában.

Egyébként azzal kapcsolatban ne legyenek kétségeid, hogy Orbán ne állna össze Vonáékkal. Nincs az a szilánk, amit ne nyelne be, ha a hatalom zsíros cupákjait teszi tányérjába a történelem. Éhes kutya a tálat is felzabálja, ha kell. Házasság lesz, ugyanúgy, mint annak idején Torgyán pubival, és valószínűleg idővel a Kisgazda párt ledarálásnak analógiájára megpróbálja majd kicsinálni a Jobbikot is.

Mi pedig eközben meg vérre éhesen várjuk a kampányt, pedig nem is lesz. Egy ennyire lefutott meccsre minek költene bárki is? A Fidesz miért dobna ki pénzt az eleve megnyert választásra, a Maszop ugyanígy miért költene egy forintot is, hiszen maximum azt érik el, hogy 19%-uk lesz, nem 17. A Jobbiknak nincs pénze, ők meg azért nem kampányolnak. Nem lesz itten harc, sem plakátragasztás, talán csak egy-két nyilatkozatháború, mer’ ugye az nem kerül pénzbe. Szép csendes ikszelés lesz, csak Viktor hiszi, hogy ez a végső visszaszámlálás. Igaza is van, csak a végén nem a győzelmi induló fog felcsendülni, hanem egy nagy puki szakítja szét a katarzis csendjét. Nagyon meg fogják ezt szívni, de nem csak ők, hanem mi is.

 

Címkék: politika orbán vona választás 2010

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr481777584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2010.02.21. 11:54:45

Az mszpnek kellenek a szavazatok kármentesítés címén, a fidesznek meg azért hogy ne kelljen koalicíóra lépni. Szóval nem is értelek miért hiszed, hogy nem költenek rá.

individuum 2010.02.22. 08:38:11

49+23+18=90

Nekem nem úgy tűnik, hogy a jobbiknak nem lenne pénze. Folyamatosan szórják a színes-szagos prospektusokat, óriásplakátokat, több ezer kampányrendezvényt tartanak, stb...

A maszop azért fog nagy kampányt csinálni, mert még megtehetik, és nem akarnak rosszabbul szerepelni a jobbiknál...

Nem hiszem, hogy csendes kampány van/lesz.

INkvizitor 2010.02.22. 10:40:39

Pilu! Az ég szerelmére, ennyi hülyeséget, és hibás következtetést eddig egy posztodban sem olvastam.
49-23-18 = 90. és a többi 10??
amúgy 49%-nál viktor oszlatná a parlamentet.
a jobbik nem kisgazdák, és ezt ő is tudja.
elvakítanak az előítéleteid, és ez hülyeségeket írat le veled.
ezt gondold újra.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.22. 12:48:15

A csendes kampánnyal egyetértek, durvább volt ez négy, meg 8 éve is, azzal viszont nem, hogy a fidesznek nem lesz feles többsége. Ahhoz nem kell az összes szavazat 50%-a, hiszen a választási rendszer a győztest preferálja.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.22. 13:01:09

Na, ez most mellé ment:
Egyrészt, 49% az a szavazatok 49%a (ez valószínűbb), vagy a mandátumok 49%a. (10% egyébként valóban hiányzik...) Amennyiben a szavazatoké, 49% akár egymagában is elég lehet a 2/3adhoz.
Szóval a Fidesz 95%, hogy kormányt tud alakítani. Ha nem akkor pedig valóban az a legvalószínűbb, hogy egyszerűen feloszlatja a parlamentet. (Mszp-Jobbik koalíció legfeljebb a libsi suttogópropagandában létezhet.)

A másik tévedés: a koalíció. Esélytelen. OVn ott a külföld nyomása, a Jobbik pedig jobban jár, ha ellenzékben marad. (Pl úgy hitelesen ágálhat az IMF hitelének törlesztése ellen.)
Az persze simán elképzelhető, ami most van: a Jobbik is úgy lesz ellenzék, ahogy a szadesz.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.02.26. 11:17:36

Mi miért is fogjuk megszívni? Ezt kifejthetted volna Pilu!

arnyaron 2010.09.28. 15:14:11

nem tudom,hogy neked mi lenne jó? a zenéidből hallom : komcsi,liberális-aberrált,multi,...stb
nem csipázod.
Orbánékat meg a fideszt fikázod,
a Jobbiktól rettegsz .
akkor mi lenne jó?...zöldek? most az összes komcsi+zsidó zöld lett
süti beállítások módosítása