HTML

 

A jó helyzetfelismerés kulcs a politikában, túlélés és a hatalom záloga. A jelenlegi helyzet pedig az, hogy az MSZP megszűnt létezni, összedőlt. Építkezni viszont a romokon lehet, és jól látja ezt Gyufa, valamint Szili is. Olyanok ők, mint a rafkós tőzsdei spekuláns, aki látva a piac összeomlását bevásárol. Mert ennél nincs lejjebb, innen csak felfelé mehetnek, és aki most élére áll az eseményeknek, az akkor is vezér lesz, ha a baloldal népszerűségi görbéje felfelé veszi az irányt. Most kell a trónra törni, gyerekjáték megszerezni.
 
A piac másik oldala: a Fidesz szanaszét nyerte magát a parlamenti választásokon éppen úgy, mint az önkormányzatin. Soha nem látott népszerűségnek örvend, és tegyük hozzá rögtön, nemhogy eddig nem láttunk ilyet, de eztán sem fogunk. Tudni kell, ennél népszerűbb - matematikailag - nem lehet, ergo innen csak lefelé vezet az út. Plusz, ha figyelembe vesszük azt a törvényszerűséget, miszerint kormánypárt regnálása alatt mindenképpen veszít támogatottságából, akkor készpénznek vehető, hogy hamarosan jelentősen zuhanni fog a Fidesz támogatottsága, és ezzel egy sokszázalékos rés nyílik a politika piacán, - szerencsés esetben - középtájon. Erre lehet majd rárabolni, és ezt még a debilnek tűnő, ám igen rafinált Fletó is látja.
 
Összefoglalva:
 
-         Jobb, ha a polgártársak bekötik a biztonsági öveket, mert a népszerűség hullámvasútján most jön a lejtő. Ez tutinak látszik még akkor is, ha a kormány nem kényszerül népszerűtlen intézkedések bevezetésére.
-         Az ebből adódóan "felszabaduló" szavazatokért a másik oldalon már most megindult a harc.

 

Címkék: politika magyarország gyurcsány szili

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr682350033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása