HTML

 

„Új egyezséget ajánlott Orbán Viktor a lakótelepeken élőknek, amelynek célja, hogy az ott élő családoknak javuljon az életminősége. Ennek feltételei: a létbiztonság, az egészség és a kultúra – fogalmazott a Fidesz elnöke.” - HírTV
 
Lassan fordítom, hogy mindenki megértse Szent Orbán szavait.
 
Egyezséget csak szembenálló felek, ellenségek, vagy ellenfelek ajánlanak egymásnak, tehát:
Beismerem, hogy tényleg lepanelproliztunk titeket, és eljutott a tudatunkig, hogy ti ezért berágtatok ránk. Az, hogy nem bocsánatot kérünk, hanem egyezséget ajánlunk, magában hordozza azt a rejtett üzenetet, hogy továbbra is büdös prolinak tartunk benneteket, de most kurvára benyalunk, mert ha ősszel előrehozott választások lesznek, akkor a kétharmados többség lesz a cél, amihez a linóleumfolyosók koptatóinak szavazatai is szükségeltetnek. Ezért, most bármi baromságot beígérünk a lakótelepeknek (ovkórz minden konkrétum nélkül), mint például: felzárkózás, kultúra, európai életkörülmények, blabla.
 
Ámen
 
 
A Fidesz jelenlegi kommunikációs stratégiájával, stábjával egyetlen értelmes dolgot tehet, mégpedig ha kussol, mert minden megszólalásuk 2%-ot visz.

Címkék: vélemény politika orbán

176 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr60554374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emzperx 2008.07.05. 11:59:53

A fidesz jelenlegi népszerűségének kétségkívül egyik fő oka, hogy lehetőség híján már vagy hat éve nem tudják rendesen felkúrni az agyamat.

Sajnos nem kell erre sokat várni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.05. 12:49:07

2006-ban kussolnak és SEMMIT sem csinálnak és mondanak, csont nélkül nyernek.

Idióták gyülekezete ... ebben az MSZP vérprofi, szólnak minden elvtársnak, hogy a kuss a 2. forduló este 19:00-ig, oszt kussolnak.

Miért nem lehet 1 db vérprofi szóvivőt és 1 db vérprofi kommunikációs igazgatót szerezni a Szíjjártó helyett, és csak a szóvívő beszélhetne ?

Amúgy meg azért állnak 60%-on, mert
1, tele van mindenki töke a dilletáns MSZP_vel
2, nincs nagy kínálat
3, kisebbik rossz, hátha majg ők jobban csinálják ...

Nádasi Balázs 2008.07.05. 15:50:09

Szerintem elég lett volna 2006-ban annyi, hogy ne a már megbukott Orbán Viktor legyen miniszterelnök-jelölt, csak annyira biztosak voltak a győzelemben, hogy nem merték elmozdítani. Ha 2002 után a FIDESZ-vezetők beismerik, hogy az emberek jobban utálják Orbánt, mint akárki mást, akkor 2006-ban nyerhettek volna. Errefel nem merték elmozdítani, az meg hozta magával Semjént (-5%), Mikolát (-5%)...

Másik kérdés, hogy lehet, hogy nem is lehetett volna elmozdítani, lehet, hogy Orbán Viktor kirúghatatlan a Fidesz éléről, ez esetben viszont akkor már rég nem demokratikus párttal állunk szemben (maga Orbán sok-sok megmozdulásával, mondatával ezt éppenséggel nem cáfolni, hanem éreztetni igyekszik), és akkor az egész Fideszt az tartja össze, hogy az MSZP-ellenesek a Fideszt találják legalkalmasabbnak a váltásra. A többi jobboldali pártból egy maradt, és azt is, mivel nem fekszik be, utálják. Saját fülemmel hallottam egy egyszerű vegyeskereskedésben, az egyik eladótól a népszavazás előtt, hogy "az a kurva azt mondta a híveinek, hogy ne menjenek el szavazni. Ha most ezt is elbukjuk miatta, nem tudom, mit fogok kezdeni!" -- vagyis, az átlagember számára Dávid Ibolya már kurva, ill. miatta vesztettek 2006-ban. Hát így könnyű feldolgozni a választási vereséget.

tata86 2008.07.05. 16:10:15

Dávid Ibolya számomra is kurva, pedig (,mert )én rá szavaztam (, mea culpa...):)

Hát igen, egyetértek Piluval, ez nagyon átlátszó. Én is utállak titeket, ti is utáltok engem, de szavazzatok rám, és akkor ígérek nektek szépeket.
Egy biztos 2/3ad nem lesz az ziher.

fynndafrail 2008.07.05. 16:17:24

Ez a "fidesz meg a jobboldal a zorbánnal az élen lepanelprolizta az ország egyharmadát" ez pontosan olyan rossz útszéli duma mint a "kövérlászló kötelet ajánlott az ország egyik felének" kezdetű.

Hogy ezt azután is, hogy a Debreczeni megírta a könyvét, még mindig válogatás nélkül benyelitek, csak a saját ostoba zombiságotok bizonyítéka. Olyan buták vagytok mint a seggem lika, és ezt a baloldal kommunikációért felelős emberei pontosan tudják is: elültetik a pöttöm, tompa agyatokban a gyanú csíráját, ti meg csöppke gondolkodás után fújjátok amit a szátokba adnak :-DDD

Vajon miért nem születnek blogok, esszék, glosszák meg egész oldalas vezércikkek a szoci seggfejek félremagyarázott elszólásaiból?

Neked sincs jobb dolgod, Pilu, mint szombaton ebéd előtt összehányni egy ekkora baromságot? Beszarás...

CrL 2008.07.05. 16:24:51

"Miért nem lehet 1 db vérprofi szóvivőt és 1 db vérprofi kommunikációs igazgatót szerezni a Szíjjártó helyett, és csak a szóvívő beszélhetne ?"

jókérdés.

marosy 2008.07.05. 16:32:52

Pilu leszophatsz. Anyád pedig nem egy panellproli, hanem egy büdös luxuskurva.
Nyasgm.

noirp 2008.07.05. 16:40:10

marosy:
látom, működik a jobbos kultúrfölény, amire olyan büszkék vagytok.

marosy 2008.07.05. 16:46:00

"látom, működik a jobbos kultúrfölény, amire olyan büszkék vagytok."
A bolsevik és Che Gevara tipusú kultúrához képest minden kultúrfölénynek tűnik.

Világ vörös patkányai közösüljetek.

bunk0 2008.07.05. 16:47:38

MSZP: aki nincs ellenunk, az velunk van
Fidesz: aki nincs velunk, az ellenunk van

A munkahelyeken, kocsmakban, barati tarsasagokban fellelheto mezitlabas agitatorok eseteben nagyon erosen erezni lehet ezt a filozofiabeli kulonbseget. Ettol fuggetlenul rohadjon le a kezem ha meg egyszer szavazok barmelyikukre is.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 16:53:12

Énnekem már nincs pártom. A fidesz meg az mszp bassza meg magatt. Az szdsz meg bassza meg a kovács pistit.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.07.05. 17:00:13

Ez a panelproli ez elég erős volt. A Fidesz pl. ebben vérprofi, hogy hogyan kell balfék módjára lemorzsolni a saját szavazókat.
Kövér LAcit remélem, hogy leviszik a pincébe, szájára ragasztószalagot és lekötözni valami székhez. Választások után mondjuk a szalagot levehetik a szájáról, de marad a székbe bekötözve. Még évekig.

pongesz 2008.07.05. 17:06:43

"Vajon miért nem születnek blogok, esszék, glosszák meg egész oldalas vezércikkek a szoci seggfejek félremagyarázott elszólásaiból?"

öcsém, dehogy nem születnek csak jobboldali "kommunikációért felelős emberei (...) elültetik a pöttöm, tompa agyatokban a gyanú csíráját, ti meg csöppke gondolkodás után fújjátok amit a szátokba adnak".

lassan rájövök, hogy a politikai szemellenzősség ebbe a zországba pártsemleges. itt télleg mindenki hőbörög, de az emberek csak a másik oldal hülyeségére érzékenyek.

Silcon 2008.07.05. 17:07:12

valaszt.hu/tart/rcikk/k/0/144920/1
"F. Hegyi István a Népszabadságban már 2001. szeptember 27-én panelprolikról beszélt. Akkor mindezt politikai színezet nélkül tette, mégis kiverte sok olvasóban a biztosítékot. Mentségére szólva, október 4-én a "Center itt, center ott" című cikkében bocsánatot kért "kirohanásáért", ám tény: az azóta elhíresült szókapcsolat az ő nevéhez fűződik. Azért is érdekes mindez, hiszen Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök-jelölti vitában Orbán Viktor nevéhez próbálta kapcsolni. El kell ismerni ugyanakkor azt is, hogy a 2002-es választásokat követően a jobboldal publicistái többször is írtak a "panelprolikról", ám az eredet nem hozzájuk vezethető vissza."

Egyébként a '47-es kékcédulás választás óta eltelt 60 évben volt valami sikere a szocialista kormányzásnak? Nem volt.

Fletó meg akarta reformálni az oktatást és az eü-t. Ezek összesen a GDP 10%-a körül mozognak. (Ha csak a felsőoktatást és az eü-t vesszük, akkor kb. 6%) Ebből akart ő egyensúlyt teremteni a 9,2%-os hiányból. Hol is van az a gimnáziumi matektanár???

MSZP kormányzás-duma=0

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.05. 17:10:08

Ez egy nagyon rövid, de nagyon jó kis írás. Teljesen éleslátó.
Az orbáni gőg ennyit enged, no. Lekacsintás, kis vállveregetés és kész...

bunk0-val is maximálisan egyetértek, félelmetesen nagy a különbség a "rajongótáborok" között és én se fogok többet szavazni egy bandára se. Meg senkire.

Zetek 2008.07.05. 17:16:28

Ez így ebben a formában szánalmas. Az pedig, hogy egyezséget csak szembenálló felek kötnek az vicc.

puszgyusz 2008.07.05. 17:16:55

Nem kéne már párt-semlegesen gondolkodni az életünket meghatározó dolgokról? Mondjuk , a környezetvédelemről, ami most abszolút prioritást kellen, hogy élvezzen. Ha sikerül valamennyire "kármentesítenünk", akkor később talán beszélhetünk arról, hogy O.V vagy Gyurgyány a faszább politikus. Szerintem, mindkettő kritikán aluli, de másnak nyilvánvalóan joga van másképp gondolni.

zi 2008.07.05. 17:18:04

Re: fynndafrail 2008.07.05. 16:17:24
Pontosan ez a fölényes, lenéző magatartás volt az, ami miatt letörne a kezem, ha a Fideszre szavaznék. Nagyon szívesen belinkelném, Neked a Kövér Laci beszédét, mert abban az volt a sértő, hogy asszonta, hogy ha ezt (olimpiát) nem hisszük el, hogy megtudjuk megcsinálni, akkor menjünk a pincébe oszt akasszuk fel magunkat, de előbb azok, akik ezt állítják (MSZP) mutassanak jó példát.
Nos szerinted mi ez?
Nem áll ám tőlük ez távol! Én a saját fülemmel hallottam, szememmel láttam, amikor Bayer (nem náci) Zsolt azt üzente, hogy örüljenek a komcsik, meg a liberálisok, hogy nem lógnak a lámpavason.
Tök barátságos.
Le ostobázni a vitapartnert akkor szokás, amikor elfogynak a valódi érvek.

turulpina 2008.07.05. 17:20:58

Egyetértek a poszttal, régóta úgy vélem én is, hogy a fidesz ott kúrta az elmúlt 2 kampányát, hogy nem maradt kussban.

Ha végigkussolnának egy ciklust, és nem kerülnének nyilvánosságra szijjártó, kötéllaci, orbiviki, semjéncucu és mikolapityu fasságai, simán 2/3-uk lenne meló nélkül.

De nem, nekik pofázni kell. :) Így van jól.

bierkamp 2008.07.05. 17:29:06

bunk0 2008.07.05. 16:47:38
MSZP: aki nincs ellenunk, az velunk van
Fidesz: aki nincs velunk, az NINCS
..ezt a rohadt kis gonosz törpe az Orsós Orbán mondta pár éve!!! Szal..a cigó az ilyen!--most meg benyal instáom alásan a panelproléiknak...a hatalomért , de átlátnak már rajta. Nemhogy kétharmad nem lesz hanem megint Narancsos bukta lesz!!!!!

Barnabás 2008.07.05. 17:30:20

Pilu.
Fogadj meg egy tanácsot mielőtt ilyen irásokra adod a fejed.Menj ki a mellékhelyiségbe,könnyits magadon,olvass el közben egy jó újságot és mindjárt más szemmel látod a világot.

states 2008.07.05. 17:36:48

Ja, az MSZP nem panelprolizta le őket, hanem olyan inflációt, élelmiszer- és energiaáremelést zúdított a nyakukba, hogy ott fognak éhen halni meg megfagyni a panelban. Ócska kampányfogás ez drága pilu, a legrosszab maszopos fajtából...

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.07.05. 17:38:10

Emzperx, Pongesz, puszgyusz, lowfast, bunk0,
meg úgy nagyjából mindenki:

Nagyon idetartozik:

www.kibulizottorszag.net

Hadd ajánljam!

bierkamp 2008.07.05. 17:41:07

GYúrcsány takarodj ,vidd az összes hverod!

röhely 2008.07.05. 17:44:45

"Ja, az MSZP nem panelprolizta le őket, hanem olyan inflációt, élelmiszer- és energiaáremelést zúdított a nyakukba, hogy ott fognak éhen halni meg megfagyni a panelban."

Jah, az MSZP már csak ilyen, tök igazad van! A mocskok még azt is elérték, hogy a hatalmas élelmiszer és energia árnövekedés ne csak a prolikat, hanem mindenki mást is a földhöz vágjon (olaj 150 dollárt súrolja, a gázár ugye az olajhoz kötve, a rizs és kukorica ára az egekben az egész világon). Azért tud valamit ez a Gyurcsány gyerek, hogy egy személyi felelős az egész földgolyón bekövetkező árrobbanásnak.

bierkamp 2008.07.05. 17:47:28

A Magyar Kommunista Munkáspárt által szervezett emlékünnepségen felszólalt a párt elnöke, Thürmer Gyula is, aki azt mondta: minden hatalmat el lehet mozdítani, így a jelenlegi hatalomra is ez vár. A pártelnök szerint egyre több ember gondol vissza jóleső nosztalgiával a rendszerváltás előtti évekre.

"Kádár János azt mondta az embereknek, lakjatok jól hiszen egyszer éltek. Gyurcsány Ferenc meg azt mondja az embereknek, hogy dögöljetek éhen, így olcsóbb a kormánynak, olcsóbb az országnak. Ez az a különbség ami miatt az emberek eljönnek ide a temetőbe, és ami miatt Kádár János tekintélye és megbecsülése nő a magyar társadalomban" - fogalmazott a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke


Hajrá THÜRMER!!!!!!!!!!!

bierkamp 2008.07.05. 17:48:57

Nah megjött az ál " Bierkamp"---ilyenek ezek a Fideszes szarok, mások neve mögé bújnak!
De már ismerjük őket és a gonosz törpe Vezért is!!!! már nem eszi meg a nép !!!!hehehehehe

bierkamp 2008.07.05. 17:50:31

Ja a röhej az J nem ly OK???

bierkamp 2008.07.05. 17:50:46

Ne harcolj ál Bierkamp hehehehe, mindenki ismerünk már Orsós cigó bérenc:))heheheheh

bierkamp 2008.07.05. 17:51:19

mszp 14 % hehehehheh:)

bierkamp 2008.07.05. 17:52:21

Ütnek vernek benneteket fasz Fideszesek, jobbik álruhában a Városligetben hehehehhehehehe ...de majd le is lőnek egyszer nemsokára!!!! hehehehe

Mindfield 2008.07.05. 17:52:46

Viktor elmehet a picsába. De komolyan. Ha ő nem lenne, simán meglenne a 2/3. Azért nincs, mert vannak bizonyos emberek, akik ha meglátják a ficsúr pofáját, legszívesebben bevernék és ezért nem szavaznak a Fideszre. A magyar jobboldal egyetlen baja ő.

bierkamp 2008.07.05. 17:54:17

Nah beszélj magadban szar fideszes gyáva ál Bierkamp..megyek röhögni ahogy verik a fideszeseket a Városligetben.....és különben is nem vagy vitaképes....egy Sas nem kapkod legyek után. HEIL ORSÓS ORBÁN szarjankó:))))

sdf 2008.07.05. 17:57:37

Még mindig az a probléma, ahogy a baloldali és liberális sajtó tálalja a Fidesz kommunikációját, a nép meg beveszi:
1. Befegyaszják a nyugdíjakat? - a gonosz Fidesz már megint a nyugdíjasoktól akar elvenni.
2. Adócsökkentéssel akarják kompenzálni az energia- és élelmiszerárak emelkedését? - a gonosz Fidesz felelőtlenül szórja a pénzt.

Azt viszont nem veszik észre az emberek, hogy az elmúlt 6 évben az mszp-szdsz kormányzott, és ezalatt egyre csökken a gazdasági növekedés és nő az infláció. Ez az, ami káros az ország helyzetére, és mindenki jövőjére. Ezalatt a 6 év alatt már Szlovákia is megelőzött minket minden szempontból, és ha pár év múlva Románia is meg fog.
Ez az a kormány, amely nem a mi érdekeinket képviseli.

Tiborc 2008.07.05. 17:57:58

Lehet választani kérem. Ilyen mszp tagok, mint bierkamp!
-lövetni akar
-trágárkodik

Tessék választani, ez kell????

sutyerák 2008.07.05. 18:12:35

Igy van PILU. Akinek van szeme és cseppnyi értelme,valamint emlékezeterr3h3c az jól látja,hogy ki is eza zOrbán.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.05. 18:13:29

Mindfield: Azért nincs meg a kétharmad, mert úgyis lesz 2millió panelproli aki mindenképpen a fidesz ellen szavaz. Akkor is ha nincs Orbán.
Most tényleg ki ez az Orbán, hogy ennyire tudják utálni? Mi tett ő személyesen? Cigány, meg szőlőbánya, ez Semmi. Nem őt utálják, csak kell valaki aki meg tudja személyesíteni a gyűlölet tárgyát. Ha Orbán eltűnne (ne fog) akkor sem változna a fidesz népszerűsége, legfeljebb egy-két hónapig.
A fideszutálat abból fakad, hogy az átlagfideszes nacionalista (, a rohadék szereti a hazáját), meg lenézi a prolikat (, ki nem?), de ez akkor is így marad, ha OV agyonlövi magát, és búcsúlevelében ezt megtiltja.
Pilunak igaza van. A fidesz akkor jár a legjobban, ha kussol.

sutyerák 2008.07.05. 18:13:44

Na,ez meg hogy ment be így?

esperes 2008.07.05. 18:14:02

Ostoba vagy Pilu, de végtelenül. Annyira unalmas már ez az orbánozás. Nem tudnál valami eredetit kitalálni? Tényleg ennek a tolvaj bandának hiszel inkább? Butitime szuperprodukció. Dicsekedhetsz az óvodástársaidnak, hogy ezzel a alpári, gyökér szöveggel sikerült kikerülnöd a címlapra. Aztán ne csodálkozz majd ha a gyerekeid meg szemenköpnek.

sutyerák 2008.07.05. 18:17:45

PILU! Ezeknek mindig kell egy Horthy,vagy egy Rákosi akit imádhatnak,de hogy pont egy ilyen semmi embert találjanak maguknak,-na az elkeserítő.

Tiborc 2008.07.05. 18:17:57

Államadósság, költségvetési hiány, infláció, munkanélküliség, GDP, export/import balance, stb.
Tessék összehasonlítni 98-02 . és 02-08.

Nem dumálni csak ,hogy Orbán a megtestesült gonosz!

sutyerák 2008.07.05. 18:18:52

Na jóccakát!

sztrugackij 2008.07.05. 18:21:07

miert nincs a jobboldali beirok kozul 1 sem aki kulturaltan,tragar szavak hasznalata nelkul ervelne a leirtak ellen? Tenyleg ilyen tahokbol all az egesz bagazs?

Tiborc 2008.07.05. 18:22:05

sztrugackij 2008.07.05. 18:21:07


pl bierkamp , aki lelövetne minden fideszest???

Sandor 2008.07.05. 18:23:42

Az a "panelproli" beszólás engem is kissé felhúzott annak idején! Nem mintha panelben laknék, de a nyóckeg gettóból költöztünk oda amikor 15 éves lettem és ahhoz képest Rózsadomb volt!

Másrészről nehogy azt higgye valaki, hogy azért élnek ott emberek, mert nincs kedvük felköltözni egy sashegyi villába! Hanem talán azért, mert a többségük a mai napig abban hisz (naívul) hogy munkából kell megélni.

Invictus 2008.07.05. 18:24:29

Ez az "egyezségajánlat" tényleg nagyon béna, és értelmetlen, mert a célcsoport masszívan MSZP-s (legalább a 70%-a, vagy több). A fidesz nekik próbál udvarolni rendszeresen már 6 éve (azt vonták le ugyanis a 2002-es választásból, hogy a maszop által mozgósított panelproli jellegű korábban nem szavazók miatt vesztettek), ebből születnek aztán a legszánalmasabban demagóg és populista üzenetek (amik a megcélzott "panelprolihoz" úgyis csak a ballib média által megszűrve jutnak el legfeljebb, más, értelmes embereket meg elriasztanak).
Szóval felesleges erőlködés, a célcsoport ha tudomást is szerez róla, átlát a szitán, és izzó proletár öntudattal utasítja el a cigányficsúrorbángeci szirénhangjait, mint a fenti ábra is mutatja :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 18:31:57

TaTa86. 2008.07.05. 18:13:29
"A fideszutálat abból fakad, hogy az átlagfideszes nacionalista"

Nem tudom, nekem nem jott be a keresztenyseg, nemzeti szinhaz vonal se. A kokarda kisajatitas, es a futobolondok ( torgyán, csurka, kover) nelkul is kibirtam volna.
Pedig szeretem a hazámat.

2008.07.05. 18:32:26

Azért ajánl egyeszséget mert szemben állnak... Fáááj! Mintha Nyakó Pistát, vagy Lendvai Ildit hallanám, mikor rossz formában vannak.

Szerintem írd le, hogy Orbán egy fasz, oszt jónapot. Nem kellenek a légtornász mutatványok.

Invictus 2008.07.05. 18:35:46

Egyébként meg:

"Egy publicista azért mégiscsak publicista, politikust kell keresni, olyat, aki szintén használta a panelproli kifejezést! Mivel ilyen nem volt, maradt a hazugság: Gyurcsány Ferenc már a 2006-os választási kampányban is Orbán Viktornak tulajdonította a panelproli kifejezés használatát, a tegnap kiosztott kormányszóvivői háttéranyagban pedig gyakorinak is nevezik Orbán Viktor részéről a panelprolizást. Nem baj, hogy soha nem mondta. Majd ha elég sokszor elmondják róla, hogy mondta, akkor majd elhiszik."

Na igen, elhiszik...

Clive 2008.07.05. 18:41:06

Elképesztő, hogy mennyi a csőlátó pártrajongó. Ezért tart itt a hazai politizálás színvonala.

Hihetetlen, hogy a jobboldaliak a ballib sajtóval jönnek, mikor ott van a Hír Tv, amit nyugodtan nézhet bárki, ugyanúgy, ahogy mondjuk a Népszabadságot is olvashatja.

Hihetetlen, hogy a baloldaliak Orbánt démonizálják, mikor ott van nekik Gyurcsány.

Hihetetlen, hogy vitaképesség modellje a következő: Ha szidod a pártomat, szidd már légyszíves a sajátodat is.

Talán inkább érvelni kellene korrekten, logikával.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 18:43:13

A politikusok mar csak terhet jelentenek az orszagnak. A dolgozni nem akaro uborkatolvajok nemkulonben.

Megoldas az lenne hogy a parlamentet feloszlatni, es topmanagereket hozatni japanbol hogy azok vezessek el az orszagot. A segelyen elo, uborkatolvaj embereket meg ivartalanitani, nehogy szaporodjanak.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 18:45:34

Az elgazositas nem lenne tul humanus, senkinek nincs joga elvenni egy uborkatolvaj eletet.

Ted Striker 2008.07.05. 19:07:09

Ajánlott olvasmány:
Jaroslav Hasek: Sezenlvények a Törvény Kereteiben Belül mérsékelten Haladó Párt történetéből

"Fűt-fát ígér a szavazóknak
százezer nagyszájú jelölt.
Azt mondja minden szebb lesz holnap,
és közben jámbor arcot ölt.
Vigyázz ezek csak gödröt ásnak,
ki rájuk hallgat, az balek,
mert a mérsékelt haladásnak
jelöltje Jaroslav Hasek!"

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.05. 19:14:46

Pilu, ez na'on szép volt, mármint az "egyezség" szó korrekt értelmezése.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.05. 19:17:08

sztrugackij: Én jobbos vagyok, és mégis azt hiszem normálisan érveltem. Igaz Piluval értettem egyet, mert normális jobbos ember nem is érthet egyet azzal, hogy akárki ilyen módon nyaljon benyaljon a panelproliknak.

lowfast: Az színházzal kapcsolatos szerencsétlenkedésnek mi köze a nacionalizmushoz? Vagy azt kifogásolod, hogy építeni akartak egy Nemzeti Színházat, ahelyett, hogy lélegeztetőgépeket vettek?
Kokárdát nem sajátították ki, mert nem is lehet. Én személy szerint rühellem a fideszt, mégis minden márc 15én felveszem, és még csak meg sem fordul a fejemben, hogy akkor most fideszes vagyok. Ellenben a balos ismerőseimnek megfordul, most akkor OV kisajátította a kokárdát, vagy a balosok igyekszenek a kokárdát OVhoz tuszkolni, hogy nála rohadjon inkább, mert őket idegesíti?
A kokárdát azért lehetett "kisajátítani", mert az átlagbalosnak (figyelem nem mindegyiknek!!!) nem volt fontos, és így egyszerűen meg lehetett szabadulni, mind a kokárdától (hát én felvenném, csak nem akarom, hogy azt higgyék fideszes vagyok, mert a zorbán...), és a bűntudattól is (amit az átlagfideszes szomszéd erőteljesen próbál feléleszteni...).

"A politikusok mar csak terhet jelentenek az orszagnak. A dolgozni nem akaro uborkatolvajok nemkulonben."
Megoldás: Áramot vezetni, a parlamentbe, vagy a közpénzbe:D

ez már totál off: "topmanagereket hozatni japánbol " A topmanager abban érdekel, hogy NEKI minél több pénze legyen, lehet, ha idehívod, gatyába rázza az országot és mi leszünk az új Svájc, de lehet hogy behúz 1000millárd forintot és elmegy a picsába, teszi ez úgy, hogy teljesen megfeleljen a hatályos nemzetközi törvényeknek. Mellesleg egy vállalatot igazgatni totál más. Onnan kirúghatod Bélát 3 havi végkielégítéssel, ha elveszti a karját, Rolandot meg fel sem viszi ha értelmi fogyatékos, ha sokat problémáznak akkor őket a rohamrendőrség intézi el az állam kontójára, ellenben az állam nem teheti meg azt, hogy hagyja őket éhendögleni, és a rendet is neki kell fenntartania...

peugeot 2008.07.05. 19:17:59

A létbiztonságomról szeretnék saját magam gondoskodni, égnek áll a hátamon burjánzó szőr, ha ennek olvasatja az, hogy majd ORBÁN VIKTOR veszi kezébe az ÉN létbiztonságomat. Mondjuk nem kellett volna leakasztani 557 ezer forintot a múlt havi premizált 1 millás bruttó béremből. Ez üzenet a kormánynak is.
Egészségemnek pedig az haszálna a legtöbbet, ha nem idegesítene az olyan beszólásaival, mint amilyen az, hogy nekem esetleg kultúrális elmaradásom van két diplomámmal, műszaki-gazdasági-humán tanulmányaimmal, amelyek még mindig nem záródtak le (lezárom ha meghalok).
Amúgy tényleg laknak bunkók a mi házunkban is, bevágják a hullazsákot a kukás helységbe (nem a kukába), telehamuzzák a lépcsőházat (ahol tilos a dohányzás) és választás előtt bedobáljálják a fideszes agitpropos anyagokat a postaládákba. Ha az ajánlat nekik szól, akkor hajrá! csak én szeretnék kimaradni belőle, sőt ne is lássak az egészből semmit.

Lucius Flavius Arrianus 2008.07.05. 19:22:07

Gyurcsány Viktor és Orbán Ferenc.
Orbán Ferenc és Gyurcsány Viktor.
Ez a mérhetetlenül lehangoló.
Idestova húsz esztendeje ezen gondolkodom, hogy anno miképpen rontottuk el. Máig sem tudom.
Így vagy úgy, szomorúan konstatálom, hogy ők a választék.

NightLord 2008.07.05. 19:23:21

Nemtudom mit kell fennakadni azon, hogy "panelproli", mikor valóban az az igazság, hogy a panelok népe jellemző módon egy jól meghatározható a társadalmi rétegből kerül ki. Én is panelban lakom, látom milyen emberek élnek itt körülöttem. Nincs ezzel baj, csak nem kell megsértődni, ha valaki néven nevezi.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 19:30:29

TaTa86. 2008.07.05. 19:17:08

Ezt honnan veszed hogy nem volt fontos az "atlagbalosnak" a kokarda, ill. kevesbe volt fontos? Jo, irtad, hogy nem mindegyiknek, de en ezt az altalanositast akkor sem ertem.
Azert csak van mod ra, hogy a vezetoket erdekeltte tegyuk abban hogy jol menjen egy cegnek, nem? Akkor csinaljunk reszvenytarsagot az orszagbol, banom is en .

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 19:39:26

Amugy a kozpenz aramositasa pazar otlet :D

sztrugackij 2008.07.05. 19:53:07

TaTa86!udvozollek!Vegre 1 normalis hang a masik oldalrol.
Orbanrol: sokan miatta szavaznak inkabb a bukdacsolo,benazo Mszp-re,annyira irritalja oket ez politikai stilus.kepzeljetek el a Fideszt egy Sarkozy formatumu vezetovel.Meg en is atszavaznek,ha latom,hogy jo az orszagnak.egyszoval kevesebb kereszteny maszlagot,semjenezest,elhatarolodast a szelsojobbtol,racionalis kormanyprogramot es tolem mar kormanyozhatnak is

sztrugackij 2008.07.05. 19:56:20

Hibajelentes!A"semjenezes" szo utan PONT

Tiborc 2008.07.05. 20:01:55

Ha Sarkozy lenne az új m.jelölt sem tetszene nektek sztrugackij.
Ócska duma... Rögtön felállna valaki a pártodból, hogy Sarkozy király v. kormányzó akar lenni.

Jómunkásember 2008.07.05. 20:14:52

nyeritek a röhögéstől amikor bárki bármelyik nagy párt mellett vérszemet kapva ordibál és vádaskodik:)

MINDEN le van osztva.MINDEN.tökmindegy ki van hatalmon, nézzetek már körül az elmúlt 20 évben...

irigylem az olyan normál demokráciákat mint szenegál vagy paraguay:)

Kenneth 2008.07.05. 20:17:09

szánalmas egyes jobboldali kommentelők ostobasága és szűk látókörűsége amint lepanelproliznak embereket akik dolgoznak és adót fizetnek, valamint állítják, hogy a kokárda nem fontos a baloldali embereknek, ezért nem viselik. Megsúgom nem attól lesz bárki is magyar, mert kokárdát hord, vagy mert minden évben erdélybe jár kirándulni nagymagyarországos matricás autójával kedves ostoba agyatlan jobbos kommentelők.
Ti mind fennhéjázó idióta barmok vagytok, oly magasra emelitek gőgösen orrotokat, hogy a lábatok elé sem láttok.

Invictus 2008.07.05. 20:25:00

"kepzeljetek el a Fideszt egy Sarkozy formatumu vezetovel"

LOL. Akkor az lenne a Gonosz, ennyi. Sőt.
Lehet szidni OV-t, van is rajta mit, de ennek semmi köze OV személyéhez, ha más, pláne karizmatikus vezető állna a jobboldal élén, akkor ő lenne a patás ördög. Sarkozy egyébként a francia baloldalon kb. annyira "szeretett" figura, mint a magyaron Orbán.

Jómunkásember 2008.07.05. 20:26:00

azt tudja valaki különben h a zsaruk miért bánnak ugy a söpredékkel pesten mint a hímes tojással ahelyett h kitépnék a gerincüket?

sztrugackij 2008.07.05. 20:28:17

ha Sarkozy is ilyen ostoban handabandazna,kedves Tiborc,akkor termeszetesen igen o sem tetszene.Csak hat itt ez a fenyevnyi tavolsag kozte es szeretett vezered kozott.ez a szomoru.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.05. 20:28:56

Mert titokban szelsojobb erzelmuek? :)

Kenneth 2008.07.05. 20:30:22

jómunkásember
Ha kötél járna minden szarházi kövekkel dobálózó söpredéknek, akkor nem kellene a zsaruknak hímestojásként bánni velük, mert a söpredék rögtön kitakarodna az utcákról.
Vissza kell állítani az egyenruha tisztességét!
Kötelet a söpredéknek!

Tiborc 2008.07.05. 20:32:45

sztrugackij
Meg sem merem kérdezni ,hogy mennyit tudsz te a francia belpolitikáról, vagy Sarkozyről.
Semmit, csak jól hangzik a neve mi???

sztrugackij 2008.07.05. 20:33:06

orbant en nem tartom gonosznak.olvastatok ilyet tolem? Ezt a "patas ordog" kitetelt szajkozza minden jobboldali.Szeminariumokra jartok?

Jómunkásember 2008.07.05. 20:36:48

kissé fura h az állam és a társadalom felruház egy kis csoportot (a lakosság lélekszámához képest 3-5 ezrelék mondjuk)
azokkal a jogokkal és felszereléssel ami ahhoz kell h a szintén a társadalom által kialakitott szabályokat védjék, majd amikor
ezt tennék akkor nem hagyják.

abszurdisztán h amiatt nem tudok közlekedni a városban mert 300 ostoba seggfej azt hiszi magáról h tud egy büdöset fingani és azzal ő már értéket teremt.nevetséges.

a kötél talán még éppen sok, de hogy rendesen el kell verni őket meg mittomén belelőni a térdükbe az fix.

sztrugackij 2008.07.05. 20:36:57

Miert nem mered megkerdezni? jobb egybol minositeni,igaz?

sztrugackij 2008.07.05. 20:40:51

vegetarianust es hivot ne probalj meggyozni.Kiegeszitenem:orbanfanatikust sem.

Tiborc 2008.07.05. 20:41:15

sztrugackij
Igen minősítelek,mert bedobtál egy nevet ami jól hangzik.

Tiborc 2008.07.05. 20:45:31

sztrugackij
Orbán támadása kicsit álszent. Ez a más vezér jó lenne. Eleve minden párt és híve azt akarja ,hogy saját maga győzzön.
Most azt akarod bemagyarázni ,hogy segítesz a fidesz győzelmében???

sztrugackij 2008.07.05. 20:48:49

Tiborc,azonkivul,hogy hallottal Franciaorszagrol tudsz erdemben hozzaszolni vagy maradjunk a te szinteden es hulyezzuk egymast?

Invictus 2008.07.05. 20:52:21

Amúgy nem csodálatos, mennyire illeszkedik Pilu gyerek az MSZP kommunikációjához? Remélem jól fizetnek. :P
Lásd:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=121689&fnHid=121689
"Orbán Viktor új egyezséget kíván kötni a lakótelepen élőkkel. Talán így próbálja feledtetni, hogy a korábbi választások idején ellenségnek tekintették őket, azonban a „panelproli” kifejezés nem törlődik ilyen könnyen az emberek emlékezetéből. Úgy tűnik, jó oka van rá, hogy javítsa a kapcsolatát az általa korábban lenézett és sértegetett emberekkel, de helyzete kissé arra a bennszülöttére emlékeztet, aki új bumerángot használna, és megpróbálja a régit elhajítani, de az minduntalan visszajön – mondta honlapunknak Dr. Szabó Zoltán országgyűlési képviselő."

Tiborc 2008.07.05. 20:52:47

sztrugackij
Látom nem érted. A politikában minden oldal győzni akar, mert végre akarja hajtani a programját.
Az ellenfél (ami egy természetes dolog) sikerében nem érdekelt.
Tehát ti sem vagytok érdekeltek, hogy a fidesz jó vezetővel , sikeres párt legyen és győzzön.
Tehát amikor Orbán helyett más elnököt akartok az nem felebaráti szeretetből teszitek. Ez következik a politikai logikából.

Érted???

sztrugackij 2008.07.05. 20:53:22

Tiborc,te tenyleg nem erted! Ezert fog gyozni az mszp.

sztrugackij 2008.07.05. 20:56:14

Dehogyis akarok mas partelnokot!orbanna,semjennel,koverrel jelentosen nonek az eselyeink

Tiborc 2008.07.05. 20:56:43

sztrugackij
Ennél egyszerűbben már nem tudom megfogalmazni, hogy miért kétséges mindig az ellenfél jótanácsa . Lehet le kéne rajzolnom neked....

Invictus 2008.07.05. 21:00:06

sztrugackij, ez a szöveg olyan, mint ha azt mondanám, az MSZP hajtsa el Fletót, és a Szili Kati legyen a jelölt. Mert ő még nekem is szimpatikus :P
Szavakon meg ne lovagoljuk, akkor nem tartod gonosznak OV-t, de nyilvánvalóan orbánfób vagy, mint oly sokan. :) Nincs ezzel semmi baj, más meg gyurcsányfób, csak az objektivitásod vonódik kétségbe kissé...

Tiborc 2008.07.05. 21:01:29

Invictus köszi, így kellett volna magyaráznom nekem is.
Kössz:)

Pilu 2008.07.05. 21:03:39

Invictus!


pilu.blog.hu/2008/05/20/draga_feri

Ennyit erről, hogy ki fizet! :)

Pilu

Pilu 2008.07.05. 21:07:23

Ja, és bárcsak fizetne valaki, akkor nem ülnék heti hatvan órát a gépem előtt..:)

Pilu

Invictus 2008.07.05. 21:08:10

Pilu, köszi, bár lehet hogy azóta vettek meg, így hitelesebb :DDDD

Pilu 2008.07.05. 21:11:09

Ja, és a jelek szerint a Maszop honlapját nem én, hanem Te olvasgatod! :) :) :) :)

RéCica (törölt) 2008.07.05. 21:17:27

Jééé,én azt hittem, a panelprolik büszkék rá, hogy azok, és ez a szent öntudat mozgatja őket, mikor inkább az ország pusztulására szavaznak, csak nehogy egy kicsivel minőségibb módon kelljen élniük és főként gondolkodniuk.

Almássy 2008.07.05. 21:28:58

Nekem már nincsenek illúzióim egyik oldallal kapcsolatban sem. Ilyenkor egy rövid időre a honvágyam is elmúlik.

Gringo 2008.07.05. 21:38:51

Én már régóta azt kívánom, hogy legyenek előrehozott választások, és dőljön ez a sok szar a viki nyakába. Meglátjátok, úgy fogja utálni a nép, mint még mást soha. Hagyjuk, hadd ígérjen szépeket, aztán jön a feketeleves.

kamasuka 2008.07.05. 21:40:51

Rakatszor be volt linkelve itt is, hogy nem használta a "zorbán" a panelproli kifejezést, sőt, de mindenki arról vitatkozik ilyen-olyan stílusban, hogy milyen geci a "zorbán", hogy ilyeneket mond.

Akkor még egyszer.

Olvassátok már el, pls!

www.jobbklikk.hu/index.php?Cikk=317

Gringo 2008.07.05. 21:44:08

Nem kell ferdíteni! Hisz azt mondtátok, hogy jobboldali ember nem hazudik soha. Akkor minek tagadni a panelprolizást?

Tiborc 2008.07.05. 21:47:10

Gringo 2008.07.05. 21:44:08
Orbán soha nem panelprolizott.

sztrugackij 2008.07.05. 21:50:19

Tiborc, invictus,megprobalom megegyszer aztan lefekszem aludni.
Amig a jobboldalon ilyen politikusok lesznek mindig a baloldalra szavazok,es sokan fognak igy tenni masok is.Nem tanacsnak szantam orban levaltasat,legyetek boldogok egymassal.Azt probaltam erzekeltetni,hogy Franciaorszagban esetleg a jobboldalra szavaznek,mert tetszik a programja,szimpatikus,intelligens a vezetoje,hatasosak a beszedei,NEM TAMOGATJA A SZELSOJOBB CSURHET,stb,stb.Nos ezt a magyar jobboldal vezetojerol nem mondhatjuk el.tehat csak nyugodtan tartsatok a tronon

Tiborc 2008.07.05. 21:54:16

Most úgy beszélünk Orbánról mintha nem lenne a 3. legnépszerűbb politikus.
Gyurcsány is az, csak ő hátulról a 3. .

Tiborc 2008.07.05. 21:56:28

sztrugackij kb lövésed sincs a francia belpolitikáról, vagy S. népszerűségéről.

Tiborc 2008.07.05. 21:57:36

S-t bizony sokszor rasszistázzák le a bevándorláspolitikája miatt.

sztrugackij 2008.07.05. 21:58:46

eleg szomoru,hogy 1 "ne mi nyerjuk a legtobbet"politikus az egyik legnepszerubb a lakossag koreben.

Tiborc 2008.07.05. 22:00:31

Ok , elhiszem ,hogy neked nem tetszik ,de ettől még ez van.
OV népszerű lett. Nem önmagától ,Gyúrcsány tette azzá.
Most leváltani amikor a legnépszerűbb? Marhaság!

sztrugackij 2008.07.05. 22:01:16

Es ezzel egyutt orban a nyomaba sem fog erni soha mint allamferfi

Tiborc 2008.07.05. 22:02:38

Ez már hiszti sztrugackij amit írsz.
Mitől lesz valaki "nagy" államférfi?
Ez szubjektív picit...

sztrugackij 2008.07.05. 22:09:47

ez a vita mar ertelmetlen.En voltam a hulye.Hogy varhatnam azt el toletek,hogy hirtelen megvilagosodva azt mondjatok:Tenyleg van ebben valami amit sztrugackij mond.
Ez mar sztem vallas.Joejt

Tiborc 2008.07.05. 22:12:11

sztrugackij hiszti kriszti, mert nem értek veled egyet, hogy egy politikus ne akkor mondjon le amikor a legnépszerűbb én vagyok a hülye?

kallok 2008.07.05. 22:17:36

Én már nagyon várom, hogy Viktor megkapja a görcsösen vágyott nemzetiszínű országalmáját és fele magyar királyságát. Könnyű lesz a dolga, hisz így a kommenteket olvasgatva csak egy kolomp kell a nyakába.

Tiborc 2008.07.05. 22:21:03

Azért vicces, hogy 6 éve mszp kormány van , de a legfőbb mumus Orbán.
Orbán Viktor monnnnyon le 6 év sikertelen mszp kormányzás miatt!:):):)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.05. 22:25:50

Kenneth: Attól nem leszel magyar, hogy kokárdát veszel. Ez tény, senki nem állította az ellenkezőjét.
Viszont ha magyar vagy akkor kokárdát veszel (márc 15én), nem azért mert Orbán vagy Vona azt mondta, vagy megtiltotta, és Erdélyt nagy betűvel írod.
Mellesleg egy életben legalább egyszer ha magyar vagy elmész oda kirándulni, már csak szolidaritásból (vagy Felvidékre, bártabbaknak Kárpátaljára, Délvidékre).
A jobbosok arrogánsak: ebben van valami, az arcból sosem árt visszavenni, ezen szerintem nem is igen tud senki változtatni. Azért valljuk be: ahhoz, hogy 2008ban valaki azt mondja, hogy az mszp-szdszre szavazzon kell IQ...

sztrugackij: Kössz:), rossz hír: én is a "szélsőjobboldali csürhe" tagja vagyok. És haragudhatsz, de ez szánalmas: stagnál a gazdaságunk (óh de jó lenne, zuhan, csak még tudják úgy kozmetikázni, hogy stagnálásnak tűnik), permanens morális válságban élünk, úgy általában minden szar, de neked a legnagyobb problémád a "szélsőjobb" vagy a nemlétező szélsőjobb (cska a CapsLock!!!). Kapjál már észbe ember! Előbb oldjuk meg a valódi problémákat, aztán beszélhetünk arról, hogy kinek tetszik az Árpád-sávos zászló, kinek nem... Bónuszkérdés: téged vert már meg skinhead, félsz hazamenni tőlük, vagy csak hallottad a tévében, hogy a náciak (ff grat, "náciak" és nem húzza alá:P) nagyon gonoszak?

amize 2008.07.05. 22:39:03

Vissza fogják még sírni Orbánt a balosok. Minél előbb választás és szilárd politikai és gazdasági kormányzás lenne szükséges. Ha minden így megy, a gyurcsányi rendszer lassú haldoklása kitermel eg igen erős és agresszív szélsőjobboldali vagy netán szélsőbalos erőteret és pártot. Óriási pártharcok és polgárháborús helyzet lesz az országban.

fynndafrail 2008.07.05. 22:54:40

Igen, aha, Orbán azt is kiejtette egyszer hogy "élettér", az elvtársak meg is magyarázták nekünk, mit jelent ez, azóta tudjuk biztosan hogy Orbán lappangó náci. Egy dúcse. Egy miniführer.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.07.05. 22:59:51

amize: Igazad van. Minnél tovább folyik ez a szar, annál erősebb lesz a rad illetve szélsőjobb (bal nem, mert Magyarországon a baloldali egyet jelent a birkával, csegevárát is csak a felsőközéposztábeli értelmiségiek viselik nem a prolik). Én szeretném hogy a Jobbik bekerüljön, és rájuk is szavazok majd, de ez nem ér annyit, hogy az ország tönkremenjen. Orbán viszont egyetlen szavazatot sem fog hagyni elveszíteni, az esetlegesen túl előre hozott választások miatt...

J.W. Booth 2008.07.05. 23:10:15

Az írásod telitalálat. Csak a sok bálványimádónak fáj.

akárki 2008.07.05. 23:26:44

Mennyi szar hozzászólás...

füligjimmy 2008.07.05. 23:46:15

Mi a tököm az a panelproli? Én panelban élek, egyetemi végzettségem van, néha járok színházba, múzeumba, rendszersen olvasok, mondhatni kultúrált vagyok, hál'istennek az egészségemmel is minden rendben. A létbiztonságomért aggódók pedig ellenzékben is sokat tehetnének értem a kétharmados törvények országában. Ja, csak a pofa jár. Úgy mindjárt más

virsli 2008.07.06. 00:15:02

Milyen érdekes. Ebben az országba élek immmár negyvenöt éve, sok mindent láttam 20 év alatt, és a konzervatív, jobboldali megélhetési politikusaink (nem mintha a baloldalon nem lennének) állandóan meg akarnak győzni: rosszul láttam, rosszul tudom, hamisan éltem meg az ő (politikusok) pálfordulásaikat, köpönyegforgatásaikat, kiragadott szövegkörnyezeteiket meg a nagy konzervatív nagyotmondó semmittevéseiket és a minden emberi méltóságot meggyalázó gyűlöletkeltő uszításaikat.
ÉN SEM DŐLÖK BE A JOBBOLDALI, SOVINISZTA POLITIKÁNAK!!

fynndafrail 2008.07.06. 00:15:49

A panelproli kifejezést általában a panelból "kiemelkedett" emberek használják az ottragadt többire, érzékeltetve hogy ők már nem tartoznak közéjük. Szokásos buzi magyar kivagyiság.

A panelprolizás NEM a jobboldal sajátja. Valami hülye a jobboldalról egyszer kiejtette a száján, a szoci megmondóbrigád meg egyből ráugrott és azóta ettől visszhangzik minden, hogy a jobbosok panelprolizzák az embereket. Holott ennek fele sem igaz. Ez csak a szocik által gyártott szokásos mocskolódó hazugság, amint már megszokhattuk: lásd köteleslacázás, életterezés, stb.

Az oszágnak kb 30%-a lakik panelban, további kb 8%-a egyéb lakótelep rendszerű, de nem paneles építésű lakóhelyeken. Ezek az emberek nem prolik, a túlnyomó többségük a lakásáért keményen megdolgozó, sokszor értelmiségi, de előbbre jutni képtelen ember. Aki nem örököl vagy nincs érzéke vállalkozni, az a kétkezi munkájából kevés eséllyel képes előteremteni azt a plusz 10-15 milliót ami a panelból való minőségi kiugráshoz kell...

BoLToN® 2008.07.06. 00:18:58

akárki, egyetértek.

tiborc, pont a magadfajták miatt van ott az ország, ahol. elmagyarázom, amit szerencsétlen sztrugackij nem tudott. egy magyarnak nem az az érdeke, hogy a PÁRTja győzzön, hanem az, hogy jó legyen az országnak, így közvetve neki is. lehet én sem a baloldalra szavaznék, csak azért teszem, nehogy már a demagóg uszító, orbán morális válságban élünk viktor és bandája győzzön. és ezzel nem vagyok egyedül.

tiborc: neked sincs sok lövésed a francia belpolitikáról, ha lenne, tudnád miért az a bevándorlási politika. és a rasszistázók a kedves ultraliberalisták, akik csak akkor kapnának észbe, ha a házuk helyére mecsetet húznának míg elmennek dolgozni.

pilu: jó az írás, de az egyezség dologgal kicsit mellényúltál. a drága feris még jobb.

béke!

Virág elvtárs 2008.07.06. 00:34:28

George W. Bush nemsokára szabad lesz, ő kell nekünk!

bjela szila 2008.07.06. 00:43:09

Kedves Pilu !
A panelprolik leszarása minimum pártsemleges !
Kell a szavazatuk , adójuk , hiteleik kamata , fogyasztásuk , azon túl megdögölhetnek , mint mindannyian .
Talán a Jobbik hozhat vmi változást , de csak akkor derül ki, milyenek maradnak ha már pénzekhez jutottak .
Hugo Chavezt igazoljuk le a venezuelai olajkinccsel együtt !!

fynndafrail 2008.07.06. 00:57:15

A Jobbikkal az a baj hogy nincs ott egy épkézláb, beszámítható, valamirevaló ember. Mind középszerű faszok. Ráadásul ott van már köztük néhány szoci tégla is, akik majd alkalomadtán szépen megtesznek mindent hogy lejárassák, szétzilálják az egészet. A Jobbik nem rúg labdába.

füligjimmy 2008.07.06. 01:02:15

Szétzilálják azok magukat önerőből is, nem kell oda külső segítség. Ha emlékeztek rendszerváltó politikusainkra, azok is hangzatos dumákkal kezdtek, aztán olyan sikeresek voltak, hogy "visszamentek Somogy megyébe elsőkapásnak" (by Hofi)

Virág elvtárs 2008.07.06. 01:02:36

Bush = köztársasági elnök
Chavez = miniszterelnök+olaj
Putyin = pártfőtitkár/cár (esetleg belügyminiszter)
Dr. House = egészségügy miniszter

Ez így okés mindekinek?

Virág elvtárs 2008.07.06. 01:05:16

mindekinek = mindenkinek

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.06. 05:02:20

Jack Bauer = belügy
Bill Gates = pénzügy
Rambo = külügy
Hitler = kisebbségi ombudsman

hufi 2008.07.06. 07:09:37

Panelprolik pedig igenis vannak!
Ez egyáltalán nem sértő kijelentés, hanem az egész országra tekintve kóros állapot. Meg lehet hozzá nézni a szavazási statisztikákat, közvéleménykutatásokat, amelyik városban valamirevaló nagyobb lakótelep van, ott máris kész az eredmény ... előre lezsírozva .... IGEN, MSZP!
Ja és "Csak nehogy a Zorbán ....". Mer orbánbánya, orbánszőlő, aki el akarja venni a nyugdíjakat .... HAHAHA!
Szó ami szó, kádárnépe büdösprolija nem változik meg soha, /hisz kutyából sem lesz szalonna/ amikor a kábeleiken keresztül ömlik befele a hazugság szennycsatornáinak "mindent megmondó" hazug híradása. Ott van az ATV, amely még magyarnak is meri magát vallani, ott van a ReTek-kLub, a Tel-aviV 2, stb. Prolinak meg ugyan mi kell az olcsó söre mellé?
Győzike show, Fásy mulató, Sajtóklub az ATV-n, Heti gennyes a retektől, no meg a többi népbutító és parasztvakító humbug.
És mindben orbánozás, fasisztázás ezerrel.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.06. 07:26:15

hát az nagyon jó írás Pilu, jah. ha viktorék ezt is elcseszik nekünk, rohadtul seggbe fogom rúgni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.06. 07:27:30

Kedves narancsfiúk, lassan el kéne dönteni, hogy akkor most baj-e, hogy a zorbán emblematikus figura-e az utálói szerint, vagy pedig sem. Hogy ő a kicsiny szájával nem panelprolizott, kit érdekel? A fidesz nem létezik önállóan, a fidesz = orbán, erről ő maga gondoskodott jó pár évvel ezelőtt. Akkoriban még néztem tévét, sőt, még politikai műsorokat is, de akárhányszor meghallottam az orbánt beszélni és a képernyőre néztem, mindig más fej volt rajta. Csak az összes ugyanúgy beszélt. Nincs ám személyi kultusza a faszinak, dehogy...

Orbán kiváló képességű nemzeti politikus. Abban az értelemben legalább is, hogy hogyan kell kisajátítani nemzeti értékeket és jelképeket, majd még levegővétel nélkül benyögni, hogy "ja, hát úgy látszik másoknak ez nem számít". Én ilyenek miatt is, illetve az egész pályafutása miatt utálom, bőven megvan rá az indokom az elmúlt 18 évből. Kicsit túl sokat égette az arcát mindenfelé...

szalmaegér 2008.07.06. 07:44:38

Ezt a sok balfasz mszp seggnyalót, aki ide írogat.
Tényleg van köztetek olyan, aki még elhiszi, amit ezek a nyomorultak mondanak, vagy csak ciki belátni, milyen ostoba parasztok voltatok 6 évig, hogy mindent elhittetek?

Invictus 2008.07.06. 08:08:32

"csak ciki belátni, milyen ostoba parasztok voltatok 6 évig, hogy mindent elhittetek?"

Ezt hívja a pszichológia kognitív disszonanciának.
Minél jobban kiderül, hogy szar kormányt választottak, hogy átverték őket annál jobban fogják utálni... Orbánt.
Akinek egyébként van elég ellenszenves vonása azt elismerem. Olyan személyiség, akivel vagy szimpatizál az ember, vagy mélyen utálja, középút nem igen van.
Azon lehet persze agyalni, mire jutott volna a jobboldal Orbán nélkül (elnézve a KDNP, FKGP, MDF történetét, nem sokra, persze tudom ezeket Orbán verte szét/kebelezte be - jó, lehet, de ha meg lehetett velük tenni, akkor olyanok is voltak), szerintem OV nélkül 3-4 (-5-6...) kis jobboldali párt lenne, amik nem veszélyeztetnék az MSZP örökös uralmát.
Persze az OV-féle "egy a tábor, egy a zászló"-nak is megvannak a hátulütői, azzal hogy minden "jobboldalit" egybe akar terelni, át is kerget a ballib oldalra néhány szavazót. Talán az egy nagy, egy kicsi lenne a megoldás, csak OV egója (vagy téves stratégiája) ezt sem engedi meg, a Dávid Ibolya-féle MDF és a Fidesz között nem lesz együttműködés, amíg Orbán és Dávid marad.

tanár Úr. 2008.07.06. 08:09:47

Tiborc 2008.07.05. 22:21:03
Azért vicces, hogy 6 éve mszp kormány van , de a legfőbb mumus Orbán.
Orbán Viktor monnnnyon le 6 év sikertelen mszp kormányzás miatt!:):):)

Isten ments! Orsós Orbán le ne mondjon a gonosz törpe!!! Addíg jó...mert az életben nem nyert és nem nyer választást. Ő az örök vesztes..és mehet kazeltetni magát ( ahogy szokta Ausztriába minden választás után..).hehehehe 2010 ben is zabálhatja a Narancsos buktát!!!

jesszumpepi (törölt) 2008.07.06. 08:10:33

Virág elvtárs 2008.07.06. 01:02:36

Végre egy kis humor :-)

Béláim!Lazuljatok egy kicsit,mielőtt kitoljátok egymás szemét!

Akarki 2008.07.06. 08:14:49

Hol az a híres neoliberális / büdöskommunista tolerancia, hol van a cigánypártiság akkor, amikor megy azorbánacigányozás ? Ez - mai szóhasználattal élve - nem fasiszta-nácista irányvonal ? Nem gondolod úgy - persze nem gondolod -, hogy épp a neoliberális / büdöskomcsi és kis barátaik a szélsőségesen kirekesztő neofasiszták ? Mégis mit köszönhetsz a kommunistáknak áruld már el légyszi ? Az indexnek (kisbetű) és kis barátainak azt lehet köszönni - ezért én személy szerint hálás is vagyok -, hogy mára kinevelték azt az ostoba társadalmi réteget, akit keményen meg lehet "adóztatni", lsd. témobil 3.750Ft-os cikk az indexen.

Trafalgar 2008.07.06. 08:18:42

Egy dolog biztosan hiteles ebben az országban: ahogy Gyurcsány Feri és neje a rózsadombi villájuk földalatti luxus úszómedencéjükben békésen úszkálva mélyen átérzik a lakótelepen élők problémáit és megvédik őket a panelprolizó gaz fideszesektől. Ennél már csak Klára asszony ájtatos mosolya lehetne hitelesebb, amint élelmet oszt az éhezőzóknek - a rózsadombon... Amúgy kit érdekel, hogy nem a Fidesz "panelprolizott" úgymond, hanem egy darab Bayer Zsolt nevű hőzöngő. Akik Gyurcsány emlőjén nőttek fel és most is ott csüngenek, azoknak olyan mindegy ez...

lacika 2008.07.06. 08:20:36

Elég primitív blog ez itt kérem szépen, látszik, hogy egy "panelplori" írta. Esetleg, ha elolvasná az egész cikket, felfogná miről van szó (bár ilyen értelmi színvonallal ez nem várható el.
Egyébként meg érdemes itt megnézni:
www.valasztas.hu/hu/11/11_0.html
Budapest mely kerületeiben képesek még mindig a szocikra szavazni...

tanár Úr. 2008.07.06. 08:32:49

Trafalgar 2008.07.06. 08:18:42
Egy dolog biztosan hiteles ebben az országban: ahogy Orsós Orbán és neje a a felcsúti földeken és a tokaji szőlőben,a földalatti luxus úszómedencéjükben békésen úszkálva mélyen "átérzik "a lakótelepen élők problémáit, akiket lepanelproliztak, de most segget nyalnak nekik egy pár szavazatért Ennél már csak Orbán asszony ájtatos mosolya lehetne hitelesebb, amint a cigó kis gyerekeiket iskolába viszi a rózsadombon... A Fidesz "panelprolizott" úgymond, és a fasz Fidesz uszítása alapján a nagy darab szar Bayer Zsolt nevű hőzöngő ismételgette, aki Orsós Orbán emlőjén nőttek fel és most is ott csüngenek," magyarkodás"címen...
PERSZE! EZ A IGAZSÁG!

lacika 2008.07.06. 08:33:01

J.W. Booth!
Gyurcsány nap mint nap elmagayrázza, hogy az országnak csak az lehet a jó, amit ő tesz, és mindenki más csak csődbe vinné az országot... (Miközben ő maga vitte csődbe az országot!) A leg primitavebb emberk még mindíg képesek kitartani az MSZP mellett (az balatonőszödi beszéd után 2-ben). Most akkor ki is a "bálványimádó"???

Egyébként Gyurcsány "legújabb" kirohanását megint csak az ilyen korlátolt szocik képesek bevenni az adócsökkentésről, ugyanis mint "közismert" az ÁFA a kiszabás alapja szerint mértékadó, tehát nem az a veszteség, ha a megdrágult élelmiszerek ÁFÁ-ját csökkentik, hanem azon keres az állam (nem is keveset!), hogy nem csökkenti! (Egyébként is az EU-ban nálunk a legmagasabb az élelmiszerekre kivetett 20%-os ÁFA) Köszönhetően egy dilettáns kormánynak...

tanár Úr. 2008.07.06. 08:34:54

Fasz Lacika! Megadonm a választ! Mindenűtt!! Már nem hisznek a 300ft-osok sem a gonosz törpének! hehehehe.)

lacika 2008.07.06. 08:37:29

tanár Úr!
Remélem ultraprimitív stílisodat a moderátor kicsit kigyomlálja, mindazonáltal nem tudom, a Gyurcsány család mennyivel tudja szerinted jobban átérezni a "panelprolik" helyzetét, talán megnézhetnéd a 100 leggazdagabb magyar listáját, hány jobboldali és hány baloldali politikus van benne...
Ha nem lennél ilyen tanulatlan paraszt, tudatnád, honnan származik a "panelproli" kifejezés (nem a jobboldalról, hanem a Népszabadságból), és nem beszélnél hülyeségeket.

lacika 2008.07.06. 08:38:33

tanár úr!
Elgurult a gyógyszered???
Vagy alapból ilyen vagy???

Akarki 2008.07.06. 08:47:00

Nincs ingyen az egészségügy ! Mindenkinek - aki dolgozik - vonják a fizetéséből + a munkaadó is fizet ilyen járulékot.
A spórolás kormánya...csak szeretett népvezérünk autóját 4.000.000Ft+ÁFA-ért festették szürkéről feketére. Ez a drága ember , mert tényleg drága a szó szoros értelmében nem akarja csökkenteni az ÁFA-t, nehogy többet vásároljanak az emberek és nehogy több bevétele legyen így a kormánynak, de legalább az Euro-t levitte 233-ra...pedig legalább 280-nál kéne járnia, mivel gazdasági teljesítményünk ezt "kívánná" (kábítószerkereskedelemmel és prostitúcióval együtt a növekekedés kb. 0.5-0.8).

De lesz még a kenyér is háromhatvan (360).

Pistike100 2008.07.06. 09:01:43

Na már most mirül van itt nagyba szó?
Mély magyarkodó bohoc aki össze-vissza beszél és kiabál mint egy elfuserált pojéáca egyetlen érv nélkül... A másikoldal egy tesze-tosza, fogalma sincs hogy "hat akkor mit csináljak" csapat. Viszont az lényeges különbség lehet, hogy az egyik egy csapat, a másik oldal egy 20 éve very demokratikusan mindig legalkalmasabb balfasz..

Pistike100 2008.07.06. 09:10:15

Hja a lényeg maradt csak le... Amig ilyen végletesen elvakult kettéosztott lesz a politika addig az ilyen fórumoktól se várj mást, mint partalan anyázást... "Beszéljük meg" helyett...

BB 2008.07.06. 09:13:09

Azért tegyük hozzá, hogy nem Orbán mondta a panelprolit, hanem Bayer Zsolt. Igaz, hogy jóbarátja Orbánnak, de ne fogjuk rá, mert nem igaz.

Leonard Zelig 2008.07.06. 09:40:27

A jobboldali kripto- és nyílt fasiszták hány százaléka él panellakásban ? Szerintetek ?

tanár Úr 2008.07.06. 09:57:19

Lacika ne az Orsos seggét nyald..... egyet tehetsz..hanem az enyémet ....Leck mich am Arsch! :)))hehehe

J.W. Booth 2008.07.06. 10:27:06

Lacika,
szerintem te azt hiszed, hogy a két oldal szavazói azonos módon viselkednek, csak ellentétes pólusúak. Hát nem. Nincsen semmilyen Gyurcsány-kultusz, vagy bálványimádás.
Ez inkább a másik oldalra jellemző. A "jobb" oldali hívek folyamatosan jelszavakat kapnak, mozgósítják őket, polgárikörösítik őket, naggyűléseket szerveznek nekik. Ezeknek az embereknek a nagy része talajtalan, különböző problémákkal küzd, nekik egy "vezér" hívó szava kell. ha ő azt mondja: gyertek az utcára, ők mennek, vegyétek és mentsétek meg a Magyar Nemzetetet vagy a Heti Választ, ők megteszik, mindenki vigyen magával még egy embert, ők visznek. Hangsúlyozom, ez nem a teljes orbanista szavazóbázisra vonatkozik, hanem annak egy (jelentős) részére.
Nekem az a véleményem, hogy Orbán Viktor bűnt követett el a magyar nép és társadalom ellen, amikor nem tudván beletörődni a 2002-es vereségébe, csalásról hadobált, az utcára hívta a népét. Ennek egyenes következménye lett, hogy egyes (egyre nagyobb) csoportok feljogosítva érzik magukat arra, hogy különböző ürügyekkel balhézzanak, hőzöngjenek az utcákon. Ebből lett a hídfoglalás, a csalásról szóló tüntetések, a TV-székház, okt. 23, melegfelvonulás stb. Valószínűleg lettek volna egyéb esetekben is tiltgakozások, de nem ilyen nagy számban, és lényegesen kisebb (viktor-hívő) társadalmi támogatás mellett.
Az emberek egy része felejt, a másik nem. Orbán Viktor túl sok embert megsértett ahhoz, hogy őt újrakoronázzák. Ha a pártja ezt belátja és őt (érdemei elismerése mellett) félreállítja, a semmitérő sleppjével együtt, úgy simán nyerhetnek. Ami nem is lenne alapjában baj.
De sok mindenen változtatniuk kell.

Rá Dios 2008.07.06. 10:28:27

Lakótelepen élők, leánykori nevükön panelprolik...
Rendszertanilag miféle élőlények is ezek? Miért van szavazati joguk? Ha van, miért szavazhatnak akárkire, mint a rendes Emberek (korábban: Polgárok).
Már látom a Belbudai Polgári - mostantól - Emberi - Kör Munkás-Panel Tagozatát. Az elnök balkezében franciakulcs, jobbkezét egy kihűlt, de túlszámlázott radiátoron nyugtatja....
Uristen, mennyi hamisság....

jó kérdés 2008.07.06. 10:56:49

Az a Tomcat nevű bohóc nem panelban lakik véletlenül?

Akarki 2008.07.06. 11:03:27

J.W. Booth te ostoba vagy ! Nem Orbánról van szó ellenben az mszp-vel, ahol gyurcsányról van szó. Ha nem lenne Orbán, akkor lenne helyette más, hidd el. Orbán nem beletörődni nem tudott a választási vereségbe, csupán rámutatott, ha nem számolják újra a szavazatokat és igyekeznek mihamarabb megsemmisíteni a végeredményt, akkor felmerülhet a csalás gyanúja. Tényleg...miért is nem jelentették fel vagy perelték be ezért a kijelentésért azorbánt a dicső, tiszta multú büdöskomcsik / kirekesztő neolibsik ?

Akarki 2008.07.06. 11:05:07

J.W. Booth te elrohannál a biztonsági őr elől, ha azzal gyanusít meg, hogy loptál ? Én nem, odaállnék, hagynám, hogy megmotozzon, utána leperelném a házát is a feje fölül...

Ha nem volt semmi stikli akkor, miért is nem számoltatták újra, megnyugodtak volna azorbánisták is nem ?

baraboo 2008.07.06. 11:07:48

Tényleg, Mikola mikor kínál fel "új egyezséget" a szinglihordáknak?

Tiborc 2008.07.06. 11:16:18

-tanár Úr = bierkampf

A legtöbb helyről kitiltották már, itt is megdolgozik érte:) (bolond ,nem kell törődni vele)

-tényleg megkérdezném azoktól ,akik beszóltak nekem, hogy miért most mondjon le Orbán? Mert most a legnépszerűbb ellenzéki politikus???

-Nem fogjátok elhinni, de a panelokban is masszív támogatottsága van Orbánnak, sőt a nyudíjasok közt is (több nyugdíjas támogatja ma a fideszt,mint az mszp-t)

-:)

Rá Dios 2008.07.06. 11:24:14

Tiborc: A nyugdíjas a legfüggőbb, a nyugdíjasnak a legrövidebb a távlata, a nyugdíjas addig is míg meg nem hal, egyszerűen élni akar. Ez a vélt vagy valóban erősebbhez való igazodást feltételezi. Mint az erdőben. Lásd még: "panelnyugdíjas"
PS: Kedves nyugdíjasok, magatokra ne vegyétek otomba élcemet!

Pelso 2008.07.06. 11:25:54

Akarki, a szavazatok ujraszámolásának kisérlete a politikai hisztériakeltés szerves része. Különben is, nemrég mondta, nem is akart nyerni 2006-ban, lehet, előtte sem.

Tiborc 2008.07.06. 11:28:01

Rá Dios nem teljesen. A nyugdíjasoknak is több csoportja van.
Az mszp legnagyobb gondja az ,hogy sem a fiatalokból ,sem a most nyugdíjaba lépőktőből nem tud jelentős bázist beszívni.
A középkorú aktívakkal már régóta nem is próbálkozik.

Kenneth 2008.07.06. 11:50:25

jajjjajjj,
Látom már érik az újabb narancs lekváros bukta, 2010-ig ki is sül.
Jóétvágyat hozzá:)

INkvizítor 2008.07.06. 12:08:06

Pilu!
"A Fidesz jelenlegi kommunikációs stratégiájával, stábjával egyetlen értelmes dolgot tehet, mégpedig ha kussol, mert minden megszólalásuk 2%-ot visz."
ebben teljesen igazad van!

De! kár volt beállnod a kapcsolat. hu blogger versenyébe, mert a hitelességed lassan a "konvertál a nullához", ilyen és ehhez hasonló populista sajttájokat ezer számra találsz mindkét oldalon, miért pont ezt szúrtad ki? "az MSZP megvédi a nyugdíjasokat" mond neked valamit?
független lettél mint gálvölgyi jános komám! :))
már csak azon gondolkozom, hogy az elfogult baromságaidat külön utasításra írod, vagy magadtól találod meg ezeket a mindenkit velejéig érintő fontos témákat!?
tényleg semmi egyéb nem jutott eszedbe, mint egy politikai párt többször bukott elnökének, a nyilatkozatán rágódni? tényleg ez foglalkoztat Téged? idáig jutottál? mit fizettek ezért a szocik? vagy mivel zsarolnak? füvet találtak nálad, vagy megfogtak ittas vezetésen?
kár érted.. korrektül indultál, de az utóbbi két éveben irgalamtlan mélyrepülésekre vagy képes... (múltkor is felmondtad a "hiszek egy demokráciában, és jogállamban" című közhely gyűjteményt...)

fröcsögő, elfogult, észosztás igazság tartalommal ugyan, de hát írhattad volna, hogy az ég kék a fű zöld, a víz nedves,... az is igaz mégsem kerülsz ki vele index címlapra.... bár lehet hogy innen fúj a szél... talán tóta nyugdíjba akar vonulni és keresik az utódját?... akkor viszont olvass még sokat, mert a stílus még nem elég.

Invictus 2008.07.06. 12:09:42

Kenneth szerintem is, viszont épp ezért aki teheti jobb, ha elmegy ebből az országból. Itt csak a cigányoknak, az inaktívaknak meg a szoci-szadi klientúrának lesz jó világ (amíg be nem dől az egész). A Fidesznek kifejezett tehetsége van hozzá, hogy elbukjon egy választást, Orbánnal ez a baj, nem az a sok faszság amit az orbánfóbiás ballerek szoktak felhozni. Kommunikációban, politikai taktikában rendre mattot kap. Persze az MSZP-nek eleve előnye, hogy egy alapvetően egy szoci lelkületű ország, főleg a műveletlenebb rétegek. Egy kutatás szerint Moldovához (az országhoz, haha, bár a György is tipikus homo sovieticus) és Azerbajdzsánhoz állunk a legközelebb a nép mentalitását tekintve. Nem tud olyan sz*rul kormányozni az MSZP, hogy egy kis mézesmadzaggal és hisztériakeltéssel ne nyerhessen.

Invictus 2008.07.06. 12:12:13

höm, látom nem csak nekem jutottak eszembe ilyen gondolatok... :)

Silcon 2008.07.06. 12:20:32

Pelso: a friss Heti Válaszban Kéri és Stupf is beszél erről: "Miközben arról beszélt, hogy mikor jött rá: azt a választást nem lehet és nem is érdemes megnyerni."

Úgy látszik, hogy a panelprolizáshoz hasonlóan (Silcon 2008.07.05. 17:07:12) ezt is elegendő ismételgetni és sokan el is hiszik, hogy úgy történt. Pedig dehogy.

Ismételgessétek: 10% a gazdasági növekedés! - hátha bejön :)))

Kenneth 2008.07.06. 12:24:36

Hát, invictus
Az a gond a kis gondolatmeneteddel, hogy St. Orbán uralkodásának éveiben a cigóknak és az inaktívaknak legalább ilyen jó helyzete volt mint most.
Nekem ez a legfőbb gondom jelenleg. Úgy értem nem látok a politikai palettán egy olyan komolyanvehető pártot sem amely hajlandó lenne megnyírbálni a szociális kiadásokat, beleértve a nyugdíjakat is. Ennek végső következménye akár egy valódi összeomlás is lehet.De addig is fizetem a kb 70%-nyi elvonást.
Ja és nyilván én is panelproli vagyok, mert ugyan van két diplomám, de nincs 30 millkám egy házra, így panellakást vettem.
És biztosan hülye és tudatlan is vagyok mert valahogy nekem kurvára nem jön le, hogy ebben az országban gazdasági válság lenne, ehhe:)
Ez szimplán az adócsalók országa, egyből minden mutató szebb lenne ha azok az emberek befizetnék az adójukat akik most ezt nem teszik.Ez ilyen tömegsport jellegű nálunk.

INkvizítor 2008.07.06. 12:24:37

ajánlott témák, ha már tényleg ne tudsz miről írni: 140 dolláros olajár, elolvadó északi sarki jég, öregbácsi esete az uborka tolvajokkal, mohácsi viki ámokfutása strasburgban, fidesz költségvetést bedöntő árcsökkentési javaslata(hogy a gazdáid is örüljenek, és a megélhetésed is biztosítva maradjon), stb.. volt itt esemény a múlt héten bőven.."sas ne kapkodjon legyek után" :))

Invictus 2008.07.06. 12:39:25

Kenneth: Az Orbán-kormány idején azért voltak próbálkozások, pl. a családi pótlék iskolába járáshoz kötése, stb. Rítt is a baloldal miattuk, meg azért is, mert nem emelték a csp-t. Meg konkrétan egy 19 ezer Ft-os csekkre is emlékszem, amit Megyó (tényleges kampányfőnöke Fletó volt, ha igaz) kitöltött a nyugdíjasoknak a 2002-es kampányban.
Orbán "titkos beszéde" meg pont arról szólt, amit hiányolsz, persze gyorsan visszakoznia kellett, mert nyerni akar, ez van...
A gazdasági válság szerintem is erős fogalom, az állam gazdálkodása van válságban. Az meg sajna nem olyan egyszerű, hogy mindenki fizesse be az adóját. Már csak azért sem, mert úgy van belőve az adórendszer, hogy az a vállalkozó, aki tényleg nem trükközne semmit, az éhen halna. Épp azért, mert "úgyis csal mindenki". A kényszervállalkozók és feketemunkások tömegeiről ne is beszéljünk (a mai elvonások mellett a valós bérre bejelentett munkavállalót foglalkoztatni luxus, amit csak a költségvetési intézmények és a multik tesznek meg, némi túlzással...)

Kenneth 2008.07.06. 12:52:49

Invictus
Amit említettél a családi pótlék iskolához kötése pl szerintem jó ötlet volt, most ugyanezt gondolom a szociális segély közmunkához kötéséről is, bár utóbbival azért vannak problémák is.
Az adózásban nincs igazad, az egyéni vállalkozók fele például veszteséges, vagy nullszaldós.Egyszerűen basznak adót fizetni. És ha az adókulcsok fele ekkorák lennének akkor sem fizetnének adót, egyszerűen elköltségelik a bevételüket, így nulla lesz az adóalapjuk minek következtében az adójuk is. Mert megtehetik.

Úgy tűnik akkor én luxusban élek, mert én bizony befizetem az összes adót a bruttó bérem után. Lassan nekem kell magam szégyelleni, hogy én miért nem csalok, mikor mindenki más csal. Viszont én továbbra is azt mondom a csalók házára kellene jelzálogot tennie az apeh-nek.A gond az, hogy annyi a csaló, hogy az apeh egyszerűen nem bírja a tempót. Erősebb adórendőrség és nagyobb retorzió kellene.

Silcon 2008.07.06. 13:14:14

Kenneth: aki ezt meglépi, az a következő választáson bukni fog. Ez már akkor el lett kefélve, amikor megfordult az aktívak/inaktívak normális aránya. A lecsúszás folyamatban van, csak az a baj, hogy nem elég látványos. Szépen lassan, szinte észrevétlenül történik. Mire mindenki számára nyilvánvaló lesz, addigra már rég késő. Egyvalamit lehet tenni, amit "bölcs" vezérünk is mondott: "El lehet menni..."

Invictus 2008.07.06. 13:19:53

"az egyéni vállalkozók fele például veszteséges, vagy nullszaldós"

Ezek egy része azért, mert kényszervállalkozó. Gyakorlatilag alkalmazottként dolgozik, csak nem fizetést kap, hanem számlát állít ki a "munkáltatójának" (persze így a munkajog sem védi, se fizetett szabadság, se táppénz, se felmondási idő, se stb.).
A minimálbér (illetve most már inkább a dupla minimálbér, ha nem akar apeh-ellenőrzést) után befizeti a közterheket, a többit valóban "elköltségeli", azzal, hogy igyekszik minden kiadását elszámolni költségként, esetleg számlákat is vesz... ezt jelenti az, hogy veszteséges, illetve nullszaldós.
Adócsökkentés és járulékcsökkentés nélkül nem lehet erősebb ellenőrzést és retorziót bevezetni. Persze még így is ugrás lenne a sötétbe, nem véletlenül nem meri meglépni a kormány (ők meg elvannak a mutyivilágban, minden "fair play" propagandával ellentétben... mit vársz egy gyurcsánytól, akinek a cége visszaigényelte az uszoda és a csillár áfáját?)

Silcon 2008.07.06. 13:24:59

Invictus: a multik épp ezért már minden lehető melót rég kiszerveztek. Egy hajdanvolt 3000-es cégben a jelenlegi létszám 600 fő.

Orbánék a családi pótlékot ugyan nem emelték, de volt családi adókedvezmény, amit le lehetett vonni az adóból. Ezzel a keresőket segítették. Megyóék legnagyobb baklövése a minimálbér adójának eltörlése volt. Ebben gyökeredzik a jelenlegi probléma.

Invictus 2008.07.06. 13:28:42

Jut eszembe "adórendőrség". A zorbán idején felállítottak egyet, óriási hiszti volt a baloldalon, terrordiktatúrát vizionáltak, legázsprézett és meggumibotozott kisnyugdíjasokat stb. :)
Egy kedves ballib ismerősöm anno azért "élt félelemben" a zorbánkormány alatt, mert akkor nem szóltak előre az apehtól, hogy jönnek ellenőrizni. Erről ennyit:)

kemotox 2008.07.07. 16:16:08

Hehe, jó a cikk.
Orbánról meg annyit, hogy ha a kormánypárt(ok) nem basztatnák folyton, meg nem riogatnának vele, már valószínűleg sehol sem lenne. Őt az tartja fenn a felszínen, hogy az emberek jó része úgy gondolkodik: Ha a komcsik mindig Orbánt szidják, akkor biztos félnek tőle, tehát ő a mi emberünk.

Az egész mai pártpolitiát az egymás utálata meg a másiktól való félelem tartja fenn. Nulla értelem, nulla mondanivaló. Így aztán a különböző színű és állagú szarcsimbókok már lassan húsz éve vígan úszkálanak a víz tetején.

Kéne már valaki, aki lehúzza végre a vécét, oszt jónapot..

kapjátokbemindannyian@teleafaszom.hu 2008.07.08. 19:51:30

hehe, igazán viccesek ezek a vekkeres narancszombik:) A csöpnyi agyukba nem fér bele, ha az egyik faszt szidom, nem jelenti azt, hogy a másik debilt szeretném. Nem, ők csak a nagy nyelcsapásokat tolerálják a vezír hátsó felében. Ez a Pilu amig a félkegyelmű Ferit basztatta, jó csávó, igazi hazafi volt. Most amikor lebasza a másik barmot is a hülyeségei miatt, mindjárt hazaárulómocskoszsidóbérenckomcsi .
Meg kell hagyni, egy dologban azért igaza volt a bolond Ferinek: ez tényleg kurvaország...Szánalmasak vagytok mindannyian, jobbról-balról egyaránt.

INkvizítor 2008.07.09. 11:41:03

"A csöpnyi agyukba nem fér bele, ha az egyik faszt szidom, nem jelenti azt, hogy a másik debilt szeretném"

ez így igaz.. a baj az, ha CSAK az egyik faszt szidod, és arra minden lehetőséget meg is ragadsz, akkor azzal a MÁSIK fasz szekeréd tolod! ez meg a TE(ti) csöpnyi agyatokba nem fér bele...

tudod, ha következetesen középen állsz, akkor egyet balra egyet jobbra...

de ha csak jobbra ütsz, akkor idővel a sok csökött agyú azt képzeli, hogy balra állsz..

ezekért a tévképzetekért, meg a hazai közbeszéd is felelős, mert magukat hangsúlyozottan függetlennek vallók álltalában balra állnak!!! :)) (tótaw, heti hetes, friderikusz, stb.)

román patkány, avagy hívj Ishmaelnek 2008.07.10. 09:03:26

Én már csak ebben hiszek:

AA
A A
A A
A || A
A || A
A | | A
A | | A
A | | A
V | | V
V | | V
V || V
V || V
V V
V V
VV

román patkány, avagy hívj Ishmaelnek 2008.07.10. 09:04:32

Sajnos az automatikus szövegszerkesztő elrontotta a képet amit készítettem.
süti beállítások módosítása