HTML

 

Tele van a tököm ezzel a pc brigáddal. Nem a véleményük, nem az elveik és nem is gondolataik miatt, hanem azért, mert pont annyira progresszívek, mint azok, akiket fikáznak. Konstruktivizmusból zérus.
Adott itten kérem ez a több évtizedes, évszázados, vagy mit tudom én mióta köztünk lebegő problematika, miszerint a fehérek folyton azzal jönnek, hogy a barnák bűnözők. Persze, a bölcs fehérek próbálnak tovább látni az orruknál, és azt magyarázzák, hogy az, amit látsz annak nem az az oka. Ja, és igazuk is van. Senki nem gondolja komolyan, hogy a barnák génjei utcai bűnözésre volnának kódolva, mint ahogy azt sem, hogy a fehérek génjei meg a gazdasági bűncselekményekre. Pedig fasza kis statisztikát lehetne kihozni abból is, ha megvizsgálnánk, hogy a fehérgalléros elítéltek között hány százalékot tesznek ki az árják! 98? 99? Valahol ezen számok környékén lehet az igazság, de ezen kérdést hajlamosak vagyunk ignorálni mikor a soha nem volt börtönstatisztikákat lapozgatjuk.
 
Mindegy is, térjünk vissza az origóhoz, miszerint a bölcs fehérek lehülyézik azokat, akik szerint mégsem független a bőrszín az egy főre jutó elkövetett bűncselekmények számától. Pc barátaink emberemlékezet óta azt szajkózzák, hogy ez nem faji, hanem szociális probléma. Nem azért viszi el a romagyerek a tyúkodat az udvarból, mert barna bőrrel született, hanem azért, mert az egész cigánykisebbség a társadalom perifériájára szorult és az a közeg ritkán termel ki grófokat. Persze, senki nem akarta, hogy így legyen, de mi fehérek csak nagyvonalúan leszartuk az integráció kérdését az elmúlt X évtizedben, ők meg maguktól baszták átvenni a pozitív példát, a becsületes polgár mintáját. Hogy kinek mennyi, és a mi a felelőssége ebben, azt firtatni már régen késő és felesleges is. Ezen túl vagyunk már, mert a jelenlegi helyzetben ennek boncolgatása egyenlő a fingfűrészeléssel.
 
A szakadék nő, egyre inkább a falu szélére kerülnek, mi meg egyre inkább véres szemmel nézünk rájuk. A fokozatosan/folyamatosan romló helyzetben mára eljutottunk oda, hogy fél lábbal a polgárháború szakadéka felett állunk. Nem arról van szó, hogy az ország látens rasszista lenne, aki suttogva cigányozik a híradó alatt, hanem arról, hogy tömegek vállalják arccal, fizikai valójukban ezen nézeteiket, véleményüket. Kimennek az utcára. Először csak a Gárda masírozott, aztán kiderült Miskolcon, hogy nem csak az látja rendezetlennek a kérdést, aki fekete sapkában rohangál a csíkos zászló alatt, hanem egy igen nagy, hétköznapi emberekből álló réteg is. Szerinted a több ezres tömegtüntetés után mi a következő „lépés”, kedves bölcs fehér? Megmondom én neked, baszod: a pogrom. Nem is sokat kell rá várni, hogy láthassuk az első fehér-roma összecsapást, és az lesz pokoljárásunk rajtköve. De Te ezzel ne is foglalkozz, a lényeg az, hogy sűrűn ismételgesd hangosan, hogy „ez rasszizmus, ez rasszizmus”. Ez majd megoldja a problémát, mint ahogy eddig is hatásos eszköz volt a társadalmi konfliktusok kezelésére. Igaz, kb. annyira jött be, mint az esőtánc az aszály ellen, de ezzel ne is foglalkozz! Te tartsd továbbra is analfabéta hülyének azt, aki Miskolcon tüntetett, mondd nyugodtan, hogy rosszul értelmezi a képet, mert amit lát, az valójában nem ok, hanem okozat! Amellett, hogy teljes mértékben igazat adok neked, nem kellene elgondolkodnod azon, hogy attól függetlenül, hogy az utcára vonulók rosszul értelmezik a jelenséget, te és ők ugyanarról a problémáról beszéltek? Isten őrizz, hogy ezt belásd, mert a végén még túl kellene lépned a jelenlegi kurva kényelmes szerepeden, ami abban merül ki, hogy ülsz a teleszart fészkeden és ismételgeted, hogy „nincs cigánybűnözés, nincs cigánybűnözés”, mint egy erkélyen felejtett papagáj, amelyik nem veszi észre, hogy alatta az utcán már lövik egymást az emberek.
 
Társadalmunk, a roma integráció, a politika, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás totális csődjét éljük, de gyatra agyad nem veszi észre: teljesen mindegy, hogy ki, milyen olvasatban szemléli az eseményeket - legyen az akár hibás is - ugyanarról a problémáról beszélünk. Önként vállalt feladatod annyiból áll, hogy a vitában felszólalók minden mondatát ízekre szeded jelek után kutatva, hogy felsikíthass: „Rasszista!” – Ez az igazi progresszivitás! Tragédiák kellős közepén, azon csorgatod a nyálad, hogy melyik sajtóorgánum lépte át az általad meghúzott, „gusztustalan cigányozás” határát! (Baszd meg, Szily!)
 
Ha lenne egy varázspálcám, amivel a fehér magyarok fejében rendet tehetnék egy szempillantás alatt, és eljuttatnám szürkeállományukba a bölcsek igéjét, akkor lennél a legnagyobb szarban, mert kiderülne, hogy megoldást te sem tudsz! Szerencsétlen piperkőc módjára kínosan ügyelsz, hogy a saját magad elvárásainak megfelelj, hogy minden mondatod polkorrekt legyen, hogy reggelente bátran nézhess tükörbe, amelyből egy büszke liberális néz majd vissza rád. „Nem hibáztam ma sem, PC vagyok!” - Mindent úgy tettél, ahogy eddig, igaz előrébb most sem jutottunk, de ha majd végleg elsüllyed hajónk, akkor is makulátlanul fehér kesztyűben merülsz alá az összes hülyével együtt a szartenger fenekére.
 
A szőnyeg alá söprés stratégiája eddig volt csak járható út, de persze van, aki most sem hajlandó ezzel szembenézni. Draskovics „Jolly Joker” miniszter úr is úgy véli, hogy a fakabátok néhány hetes túlóráztatásával elintézhető a probléma, megnyugodnak a kedélyek, mindenki hazamegy és a farokverést folytathatjuk tovább. Sajnos ez már egyáltalán nem így néz ki.

Címkék: társadalom

295 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr69934059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ABC 2009.02.10. 12:11:48

Politikailag korrektKiskoromban nem értettem, hogy a kaki szó miért szebb a szarnál, ha mindkettő ugyanazt jelenti.Amikor az Egyesült Államokból megjöttek a hírek még régebben, hogy a négereket feketének kell hívni, mert a néger szó sértő, röhögtem magamb…

Trackback: Grundaktív 2009.02.10. 12:02:12

Hazafiak (jegyzet) Komoly bajok vannak ott, ahol egy szűk, meggyőződéses szubkultúra úgy érzi, hogy kizárólag ő rendelkezik a szenvedély, a félelem, a szeretet megkülönböztetően emberi élményével. Részlet egy kávéházi beszélgetésből: A: Jelenleg a társ…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.10. 11:34:05

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ... - A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt…

Trackback: Antagon | újságírás 2009.02.10. 10:59:48

A PC-korszak vége és a média felelősségeElég egyetlen, tetszőleges fórumba belenézni a hajnali veszprémi gyilkosság után ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mekkora szakadék van a médiatálalás és az olvasók általános véleménye között – noha a média nagy…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.10. 10:59:48

Bűnöző cigányok márpedig vannakÉpp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pelydzs 2009.02.10. 11:09:23

Én soha nem voltam szélsőséges, de már nekem is betelt a pohár!

Respect a cikkért!

Ui.: Ha tudja valaki, akkor írja meg, hogy hogy lehet támogatni a Magyar Gárdát...

ford? 2009.02.10. 11:11:40

mostmár akkor okosabbak lettünk. sokkal. bár a te megoldásodat se találtam a helyzetmegoldására, csak annyit, hogy aki szerint nincs cigánybünözés azok faszok, és de unod hallgatni

Idet 2009.02.10. 11:12:38

Már vártam, hogy legyen ez ügyben egy blog az Indexen is.

A problema szőnyeg alá söprése az Indexen is folyik -- miért épp itt ne folyna --, most éppen, talán ellensúlyként, a Jobbikkal foglalkozik kedvelt (de tényleg!)netújságom.

Az egész társadalom válságban leledzik, ez így igaz. A roma kérdéssel kapcsolatban nem kell Indiáig vagy a kozépkorig visszamenni, elég csak a Kádár-rendszerig. Látszólag minden rendben volt, mondhatnánk, de az adminisztratív eszközökkel kikényszerített rend, ahogy a fegyelem is, azonnal megszűnik, amint megszűnik a kényszerítő hatalom.

Nem óhajtanék itt politizálni, mert még kimoderálnak, de szerintem az a megoldás, amit egy bizonyos ember mondott anno: munka és tanulás. Igen, igen, túl egyszerű, jaja. A megoldást azonban mégis ebben az irányban kellene keresni, szerintem.

Mert megoldást találni kellene, de nem a patakvért szorgalmazók szerintit.

broáf 2009.02.10. 11:12:54

Nem szartuk le nagyvonalúan eddig sem az integrációt. A hátrányos helyzetűek gyerekei ingyen étkeznek az iskolákban, ingyen kapják a tankönyveket, az esetleges kollégiumi elhelyezésért sem kell egy fillért sem fizetni. Mit tehetek én még a felzárkóztatásért? És mit tehetnek a leszakadottak? Esetleg élhetnének ezekkel a kedvezményekkel, kihasználhatnák ezeket a jól kommunikált juttatásokat. Ja, hogy tanulni kéne? Helyette ezt tényleg nem tudom megtenni.
És ha ők is "szerencsétlen piperkőc módjára kínosan ügyelnének, hogy a saját maguk elvárásainak megfeleljenek" hamarabb integrálódhatnának.

Amusing 2009.02.10. 11:13:44

bűnözés egyszerű megoldása: lopsz levágni a kezed, Őlsz akkor meg felakasztani. ennyi

Lova 2009.02.10. 11:14:34

Jól beszéltél, uff!

A problémát csak akkor tudjuk megoldani, ha felismerjük és beszélünk róla, hogy a cigányoknak a gondolkodásmódjukra és kulturájukra szabott oktatás (gyerekeknek), felvilágosítás (felnőtteknek), munkalehetőség kell.
Speciális helyzetben vannak és ezért speciális az igényeik.
Nem az a megoldás, hogy a szegregáció elkerülése végett úgy kezeljük őket, mint a nem cigányokat. Mert ők azok. Ha olyanok lennének mint anem cigányok, nem lenne integrációs problémájuk.

És felejtsük el, hogy ha valaki azt mondja, hogy a cigányok között sok a megélhetési szülő, bűnöző, stb. akkor az "cigányozik". Mert nem. Ha azt mondom, hogy a cigányok között sok ilyen van, az nem ugyanaz, mintha azt mondanám, hogy MINDEN cigány bűnöző és azért bűnözők, mert cigányok. Ez utóbbi valóban rasszizmus lenne.

Nincs direkt összefüggés, de indirekt igenis van. Ezt kellene elfogadni és az ok-okozati láncot felszámolni!

proton1701 2009.02.10. 11:20:08

100 % -ban egyetértek a cikk írójával.Téged kellene megtenni belügyminiszternek. Az összes többi baromarcút meg kitiltani a parlament környékéről is......Nagyon nagy gáz lesz itt hamarosan.Roma kérdés + válság...hát gyerekek ez kemény lesz........

Káposztakukac 2009.02.10. 11:21:46

nagyon jó a cikk, szívemből szóltál.

kritikusolvaso 2009.02.10. 11:24:41

itt belgiumban is vannak romák. itt is vannak politikusok és rendorok. de itt rend van. na ezt adjatok össze. mi a faszt csinaltok otthon emberek?

Garison 2009.02.10. 11:25:29

Én meg azt unom, hogy egy magyarországi problémát megint másra akarják kenni...

Van cigány bűnözés, vannak tipikusan romák által elkövetett büntények (lopás, színesfém-lopás, stb. általában vagyon elleni) van kínai bűnözés (embercsempészet), sorolhatnám napestig.

Az viszont, h megölnek vkit, nem szociális probléma, és mivel nem azért öltek meg, mert román, ezért nem is etnikai ügy.

Az, h trében van az ország, magyar probléma. A romák megrendszabályozása nem megoldás semmilyen gazdasági problémára, sem az ország frusztrációjára.

Asszem nemcsak nekünk kéne még továbbtanulnunk Magyarországon, hanem a többségnek is...

sertésmájkrém 2009.02.10. 11:25:50

Na te se láttál még igazi cigánytelepet, postolókám, bazdmeg.
De már egy lépéssel tovább fejlődött az agyad, az azért látszik.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2009.02.10. 11:27:31

Tökéletesen igazad van Pilu.
Ha egyszer lejönnének a Rózsadombról, megláthatnák, hogy mi van a lábuk alatt. Könnyű onnan védeni őket, mert ők ott nincsenek. Ha beköltöznének melléjük, lehet, hogy idegesek lennének.

proton1701 2009.02.10. 11:27:39

@Télikert: Azért az nem mindegy , hogy milyen arányban vannak a romák.....Itt picit mintha többen lennének mint ott nem?

Peter Blau 2009.02.10. 11:28:40

Kedves broáf.
A probléma az, hogy az integráció nem abból áll, hogy egy sor dolgot ingyen adsz a hátrányos helyzetűnek, rászorulónak, más nemzetiségűnek. Ez csak pillanatnyi segítség, amiről egyáltalán nem biztos, hogy célt ér.

De azért látod te a helyzetet valójában, csak nem gondolod át: "És ha ők is "szerencsétlen piperkőc módjára kínosan ügyelnének, hogy a saját maguk elvárásainak megfeleljenek" hamarabb integrálódhatnának.
"

Na, ez az, amit nem fog megtenni az az ember aki abból él, hogy folyamatosan konfrontálódik. Ha integrálódna, elveszítené azokat a forrásokat emelyekből eddig élt, ezeket a forrásokat pedig a többségi társadalommal való folyamatos konfrontálódás biztosítja a számára.
Nos, innentől már csak két lépés a megoldás. Jó gondolkodást.

sertésmájkrém 2009.02.10. 11:29:42

@broáf: lol gyakorlatilag MINDENT ingyen kapnak. Ha mégsem akkor bemegy sirni az önkormányzathoz és kap különsegélyt arra amire másnak fizetnie kell.
Ha nem kap akkor rasszistázik, üvöltözik, de kap...

Majd szarik a gyerekét iskolába járatni uganúgy, szarik vele törődni, baszik élni a páratlan lehetőségeivel, tesz rá magasról,h goy legalább ne fertőző környezetben éljen.

De még kéne esély mindig nem?

Mellesleg a legnagyobb rasszisták a cigányok, mondom gyalogolj végig egy komolyabb cigánysoron.

sertésmájkrém 2009.02.10. 11:31:23

@Lova: Kényszerítő körülmények kellenek, nem rájuk szabott dolgok. Vagy állatok netán, csak emberszabásúak, hogy alapvető normákat nem tudnak betartani???

Egyébként meg be tudnak, vannak normális cigányok, csupán nem kéne foggal körömmel védeni a bűnözőket, azért mert ők jaj!!! cigányok.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.10. 11:32:53

a kevés értelmes mexólalás egyike ez a poszt.

egyszeri vendég:) 2009.02.10. 11:33:09

@Transylvanianmixedgrill: ha jól tudom, a PC a Politically Correct:)

Tibi76 2009.02.10. 11:33:22

A baloldal és főleg a liberálisok most csöndben vannak, és alig várják, hogy kitörjön valami romák ellen támadás, mert azzal megint lehetne egy jó nagyot nácizni, és elterelni a problémát a gazdaságról! Általában be szokott jönni, csak most az idővel a mára mindennapos cigánybűnözéssel, az emberek már egyre kevésbé fogékonyak a fasiszta veszélyre, sőt...
Gyakorlatilag nincs olyan hét, hogy ne legyen valami bicskanyitogató hír a cigánybünözésről, és persze, hogy általánosít az ember, amikor mindig igaza lesz! Bevallom , hogy a mostani veszprémi esetnél is, én egyből kikeltem magamból és cigányoztam ezerrel, a párom próbált meggyőzni, hogy még nem is tudsz semmi, ne hergeld magad, de már megint úgy lett...

+ 1 az mszp szavazói ugyanolyan cigányellenesek, mint a fideszé, ebben legalább nemzeti konszenzus van, hiába próbálja az 1%-nyi liberális megmondani, hogy hogyan is kellene, politikailag korrekten gondolodni!

soleona (törölt) 2009.02.10. 11:34:04

Egyszer egy okos embertől hallottam:

Mindenkinek aki a cigányokat védi hosszú, egészséges életet kívánok - és cigányt a szomszédjába, kedves édesanyja szomszédjába, odaadó felesége mellé este az aluljáróba, mosolygós gyermekei mellé az iskolapadba...

sober 2009.02.10. 11:35:05

Hú de unalmas már folyton ezt a cigánybűnözés szót hallgatni (ez ám a progresszivitás). Kimondtad. Ügyes vagy, bátor is. Mennyivel visz ez közelebb a megoldáshoz? Semennyivel. De oldallátogatottság növelése és Index címlap megvolt. Grat!

mókusecset 2009.02.10. 11:35:27

ez már megint azt igazolja számomra, hogy milyen egy mocsok országban élünk.

janos551 2009.02.10. 11:35:36

Pilu! Igazad van! Ide kökemény törvény kell. Aki azt hiszi hogy a demokráciának nevezett sz@rság-ami nálunk van, az élhetö-téved! Én szeretnék egy osztrák vagy egy svéd, norvég "elnyomó diktatúrában" élni! Gratula a cikkhez!

sertésmájkrém 2009.02.10. 11:37:05

@soleona: egy cigány nem cigány, ha már több család van akkor alakul ki a környék menthetetlen lepusztítása és rettegésben tartása.

Hát ilyen a természetük, indulatosak na. El kell fogadni. Enyhítő körülmény ez még ha embert ölnek akkor is.
Muszáj nekik egy lopásnál is szúrni, erőszakolni, mert ők romák, meg kell érteni ezt.

Lova 2009.02.10. 11:37:39

Íme néhány ötlet:
- szociális munkalehetőség segély helyett
- gyerek taníttatásához kötött szociális támogatás
- büntetlenséghez, erkölcsi bizonyítványhoz kötött szociális támogatás
- megerősített rendőri jelenlét és gyors, hatékony igazságszolgáltatás a bűnözés felszámolására
- speciális oktatás és felvilágosítás: miért érdemes integrálódni és feladni a non-konform életmódot
- cigánytelepek felszámolása és a családok szétköltöztetése. a telepeken tanulják már gyerekkortól az ottani "normákat".

D'artagnan 2009.02.10. 11:39:31

Ahogyan a cigány népesség nagy része igenis a "demokráciák" perifériáján van, így a problémát sem lehet "demokratikus" eszközökkel kezelni. Ezt arra értem, hogy már régen nem arra van szükség, hogy segélyezéssel, az egyéni szabadságjogok figyelembevételével, a lehetőségek felkínálásával emeljék fel ezt a népcsoportot. Monokon bevált, hogy "segélyt csak közmunkáért". Népnevelő intézkedésekre van szükség, nem PC módon siránkozni. Kiskorúakként kell kezelni, aki nem nőtt fel ahhoz, hogy betartsa a játékszabályokat. Nem pogrom kell ide, hanem nagyon erős szabályozás, a csapok elzárása és csak azoknak juttatni, akik cserébe elfogadják a többségi társadalom rendjét. Rendet, rendet, rendet!
(De hogy rend lehessen először a legtetején kellene végre rendet csinálni, mert fejétől bűzlik a hal.)

Miliko Enoki 2009.02.10. 11:39:45

El kéne lopni azt a bizonyos szőnyeget...
De akkor lehet hogy belefulladunk a sok sz@rba.

belekotty 2009.02.10. 11:41:49

A szoci nagyipar és a munka kényszere kényszer szocializálta a cigákat. A melóhelyen azért úgy ahogy kellett viselkedni. Aki nem tette, azt helyretette a rendőrség. Ez immár 20 éve nincs, a dologtalan kancigák első számú feladata csinálni sok-sok puját a segélyért, meg aztán lopni/rabolni menni azzal hogy éhes a gyerek. A cigaszukákat meg esetleg még kizavarni a sarokra.
Nem a génjeikbe van kódolva a bűnözés, hanem a társadalmi helyzetükbe. Láttam én rengeteg aranykezű cigány mesterembert, a házam is egy ilyen építette, akinek keze alatt megszólalt a csempe, olyan gyönyörű munkát végzett. De a pénzzel bánni nem tudott, mert a családja familiája elszórta. Egy ugyanolyan szorgalmas és jó magyar szakember, ma gazdag iparos lenne, ő meg munkásszálláson él. A cigányság elmaradottsága óriási visszahúzó erő a kiemelkedők számára és ugyanez termeli ki a dologtalan cigákat, amelyek bár csak egy kisebb, bár nem jelentéktelen részét adját a cigányságnak, bőven elegendőek ahhoz hogy a többségi társadalom undorát váltsák ki az egész kisebbséggel szemben. Csak idő kérdése amig lesz magyar Klux Klux Klan.
A sok hülye rózsadombi, 3as6árh1i liberális + mennyen a picsába és éjjek az Avas lakótelepen 5 szomszéd ciga családdal. Majd akkor hajjam nyávogni a rasszizmusról Gusztustalankát!

nemecsekerno_007 2009.02.10. 11:41:57

sober

nagyon sok megoldás van, nemcsak erre a problémára, hanem az összes többire.

Töke nincs azoknak akik döntési helyzetben vannak.

És azért vagyunk elkeseredettek, mert nekünk nap mint nap döntéseket kell hozni. Kivegyük-e a Pista bácsi veséjét vagy ne? Vegyek-e 15 miláért OTP részvényt vagy ne? És még sorolhatnám. DE NEKÜNK DÖNTENÜNK KELL. Ettôl mûködik még az ország és attól nem mûködik a demokráciának csúfolt valami amit ôk nem csinálnak ott fenn.

Atomot ide :(

nick_007 2009.02.10. 11:41:57

A lehető legbutábban kezelik ezt a kérdést Magyarországon. Attól, hogy nem lehet beszélni egy problémáról, még nem szűnik meg. Az emberek tapasztalják, beszélnek róla. A segélyezési rendszer is rossz, a fiatalkorúakat is büntetni kellene, és jobban, szigorúbban, de a gyerekekre odafigyelve kellene oktatni az iskolákban. Valami nagyon nem jól működik, és ez a szőnyegalásöprés a becsületes cigányoknak lehet a legrosszabb.

Szavazás, vita a cigánybűnözésről:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=102
Ön szerint hibát követett el Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, amikor nyilvánosan kimondta, hogy az elkövetők mind cigányok voltak?

Manyizga (törölt) 2009.02.10. 11:41:58

Egyetértek.

Van egy kis különbség az amerikai feketék egyenjogúság iránti MOZGALMA és a cigányok KÖVETELÉSEI és JUTTATÁSAI között.
Az afro-amerikaiak maguk vívták ki az integrációt és az egyenjogúságot, munkával és felelősséggel és nem akartak különleges kedvezményeket, csak azokat, ami a fehéreknek is járt.
Na ez a különbség: a romák kedvezményeket akarnak a magyarokhoz képest, mert abból akarnak megélni.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:42:14

Mellébeszélsz végig. Mindenkié a felelősség. De hogy nem megoldás az egyre növekvő megosztottság az durvaélt.
Az a helyzet hogy eddig is dolgozni kellett volna az ügyön. Ez az egész eddig si probléma volt, nagyon is nagy. Csak nem a miénk ahogy szokták mondani. Most hogy lett fasza kis szélsőjobbunk, most már a média is nyomatja folyamatosan. 10 éve pont ugyanez volt a helyzet. Akkor hol voltál hogy varázspálcáddal rendet teremts? A belőled áradó gőg a legnagyobb baj - ez mérgetzi ezt az egész problémát. Ezt a problémát nem lehet ilyen kocsmai álhozzáértő kocsmai szinten megoldani. Csak a szakadékot lehet mélyíteni. Ez VALÓBAN szociológiai probléna. Igenis rasszizmus cigányozni! Pont.

stopper 2009.02.10. 11:42:55

Az első olyan cikk a témával kapcsolatban, aminek minden szavával egyetértek.
btw: érdekes, hogy Fletó milyen áramvonalasan és konkrétumok nélkül nyilatkozik az ügyben: index.hu/belfold/2009/02/09/gyurcsany_aggodik_orban_edzest_latogatott/

ToMorgan 2009.02.10. 11:43:45

Jó a cikk!

De könnyű úgy okoskodni, hogy midenki hülyeséget beszél és tesz, de nem mondod meg, hogy valójában mit kellene tenni az orkokkal.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:46:49

@ToMorgan: Mondjuk első lépésben azt hogy nem Orkoknak nevezed őket te szlsőséges primitív embertelen fura kommentelő.

sober 2009.02.10. 11:47:31

@nemecsekerno_007: Nagyon sok megoldás van - de ezeknek semmi köze ahhoz, hogy szavakon ugrálunk, meg a PC nyakába varrjuk a döntéshozók tehetetlenségét. Ahhoz meg végképp nem, h egy népcsoportra ráhúzzuk a vizes lepedőt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.10. 11:47:32

@ToMorgan:

MIért Pilunak kellen megmondani mit kellen tenni?

RolyPoly 2009.02.10. 11:48:26

Én nem így nézek magamra, ahogy felvázoltál. Sokkal jobban elkeserít, amikor a megoldások helyett - mert az tény, hogy az eddigi kormányok egyike sem volt hajlandó annál tovább elgondolkodni a romakérdésen, hogy adjon nekik ócsó virslit adjon nekik, meg megvegye kilóra a szavazataikat a választásokkor - beállunk a sorba és azt gondoljuk, hogy azért, mert az emberek fel vannak háborodva és az utcára vonulnak árpádsávok alatt, meg nem árpádsávok alatt, attól igazuk van. Van ez a mondás, hogy a szar biztos egy jó dolog lehet, hiszen annyi légy nem tévedhet. Hát de. A szar attól még szar és nem jó. Természetesen igazad van, a romák se sok mindent tettek a saját integrációjukért - bár örülök, hogy a cigány szervezetek többsége úgy nyilatkozott, hogy a cigányok elítélik a bűnözést, a XXI.században a cigányságnak nem lehet az az útja, hogy szembeforduljon a társadalmi normákkal, csak - nekik sokkal nehezebb és a mindenkori hatalom nem segíti őket hosszú távú programokkal, mint ahogyan Amerikában segítették a feketék intergrációját, az elég jó példa. De ott sem sodródtak el az árral, nehéz volt az ügyük, de ahhoz tartották magukat, hogy nem lett szalonképes négerezni és pozitívan diszkriminálták őket az iskolákban,munkahelyeken. Ha Te azt gondolod, hogy az a jó megoldás, hogy még azt a réteget is, amelyik nem bűnöző roma, még mélyebbre taszítsuk, akkor tévedsz. Nem vezet sehova az sem. Abból lesz csak igazán polgárháború! Azzal, hogy elismerjük, hogy cigánybűnözés van, azt írod alá, hogy azt a romát is még perifériálisabb helyzetbe sodrod, aki nem bűnöző és ki akar törni, mert akármennyire ez nem szerepel a sajtóban címlapon,de a romák jelentős része nem érzi jól magát ott, ahol van és szeretné, ha a gyereke többre vinné, mint ő.
Konklúzióként azt gondolom leírni,hogy a társadalom és a mindenkori hatalom felelőssége, hogy idáig fajultak a dolgok, de ne menjünk el odáig, hogy az lesz a megoldás, hogy van cigánybűnözés, kijárási tilalom lesz és emberi jogokat kezdünk el csorbítgatni.

Gazz 2009.02.10. 11:48:43

Gratulálok! Nagyon jó cikk!
Az SZDSZ ezen a kérdésen fog végérvényesen elvérezni.
A civil társadalom fellázadt uraim.
És a civil ezúttal nem az ő kis fiókszervezeteiket jelenti.

ToMorgan 2009.02.10. 11:48:49

Ha jól emlékszem az olaszok katonákkal számolták fel a Róma körüli cigánytelepeket mert egy cigány megerőszakolt egy olasz nőt.

Valhogy ott nem ment ez a rasszistázás...

ToMorgan 2009.02.10. 11:50:01

@Giga Fika: OK, akkor nem Orkok, CIGÁNYOK.

Ez is sértő?

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:50:27

@ToMorgan: Azért egy kicsit tájékozottabb lehetnél - nem hogy ment, de több embert börtönbe is zártak. Nacionalisták ott is vannak.

ToMorgan 2009.02.10. 11:50:54

@zero: Mindegy, hogy ki mondja meg mit kell tenni. De eddig csak azt hallotuk, hogy igy ne, meg ugy ne, meg ne mondj ilyet.

Akkor mit csináljuk ezekkel az emberekkel???

ToMorgan 2009.02.10. 11:52:04

@Giga Fika: Mi a probléma azzal amit írtam?

"Azért egy kicsit tájékozottabb lehetnél - nem hogy ment, de több embert börtönbe is zártak. Nacionalisták ott is vannak."

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:52:13

@ToMorgan: A hozzállás sértő. Hogy konkrét emberek konkrét tettei miatt az ország meghatározó kisebbségét teljes egészében szapulják. Ráadásul most sokan felhatalmazást is éreznek ehhez.

Ez nem szdsz kérdés, hanem európai kérdés. Eddid sehogyan sem kezeltük. Most meg úgy látom nem egy komindottan európai ut felé indulunk.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:53:21

@ToMorgan: Olaszország témában nézz utána - mert ha így leegyszerűsítjük a dolgokat - akkor Magyar ne lopj!
És valóban nem kötnek üzletet velünk több országabn, mert nincs bizalom. Szerinted akkor minden magyar lop? Te is? Fehér Elf?

ToMorgan 2009.02.10. 11:55:10

@Giga Fika: Látom mára kipécéztél.

Áruld már el, hogy mi sértőt írtam, az Ork-on kívül?

Megkérdeztem mit lehetne tenni, majd megirtam mit csináltak az olaszok.

Senkit nem sértegettem, veled szemben, aki azonnal leprimitíveztél, emberteleneztél...

Akkor most ki a szélsőséges?

MekkMester 2009.02.10. 11:55:23

Korrekt írás.
Már csak a megoldást lenne jó olvasni. Persze az sem rossz, hogy végre elkezdünk beszélni a problémáról.
Csak szép apró lépésekben...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.02.10. 11:56:46

még egy ripacs, még egy ripacs cikkje.

Feltennék egy egyszerű kérdést:

Azontúl, hogy kapja be PC-brigád, van valami érdemi megoldásjavaslatod a problémára?..mer azt nem olvastam

janos551 2009.02.10. 11:57:06

Aki a rasszizmus ellen tiltakozik menjen már ki --Svédországba, vagy Ausztriába és utána mondjon véleményt. Ha ott --bárki ezt tenné, mint nálunk a romák, már rég megrohadt volna a börtönben. Aki a felelöség megosztását hirdeti, annak üzenem, hogy majd akkor leszek felelös mindenért, ha nekem is olyan és annyi jogom lesz, mint a romáknak--majd ha nekem is ugy szórják a "segilyeket", mint a romáknak és ha nekem is-- azért mert kisebbségben élö magyar vagyok--minden jár, kötelesség és jog betartása nélkül!De én, mint kisebbségben élö magyar--tiltakozom az ellen hogy egy kalap alá vegyenek a romákkal--mint magyarokat.Ök nem azok!Ha azok lennének, nem lehetne öket másként kezelni és rájuk is éppugy vonatkozna a törvény, a jog és a kötelesség is!

Meszaros 2009.02.10. 11:57:12

Magam is az oktatásban látom a megoldást. Meg kell oldani, hogy a cigány gyerekek mindenáron eljussanak az iskolába, és mellette az is, hogy az otthonmaradt szülök ne tudjanak kárt tenni bennük - minden rosszindulat és szándékt nélkül írom -, akik súlyosan leszakadtak gondolkodásukban. Talán a szülők oktatását is fel kéne válalni. Mindezek mellett, hasznosnak tartanám a tisztán romáknak készült iskolákat - és legyenek azok az iskolák fullszuperek - meglátnánk mit hoznak ki magukból, nem kéne a diszkriminációval foglalkozni, nem tudnának másokra mutogatni, és ha elbasszák?..., mert valóban mások vagyunk, de ezt nem drámaként kéne megélni, hanem örülni kéne neki. Nem kell őket beilleszteni, ők cigányok mi magyarok, azok kínaiak stb - minden kisebbségnek vannak saját oktatási intézményeik, miért ne lehetne nekik is? És az vagy 20 év mire megjön az eredmény.

selfish 2009.02.10. 11:57:16

kár ezentúl kiemelni a bünözés kapcsán az elkövetők etnikumát hiszen egyé vált a bünözés a cigányokkal. Igy elég ha kiemelik, hogy mikor nem roma az elkövető (bár az lehet pozitív diszkrimináció is) ha nulla ez a szám.

ToMorgan 2009.02.10. 11:58:06

@Giga Fika: Megint Te sértegetsz engem.

"És valóban nem kötnek üzletet velünk több országabn, mert nincs bizalom. Szerinted akkor minden magyar lop? Te is? Fehér Elf? "

states 2009.02.10. 11:58:43

Az a baj Pilu, hogy miközben úgy csinálsz mintha, kritizálnád a cigánybűnözésről hallani sem akarókat, ugyanazt a süketelést nyomod. Nincsenek azok az elköltött forintmilliárdok, és nincsenek azok a felzárkóztató programok, pozitív diszkriminációk, ami a teljes szellemi nyomorban és leépülésben tengődő cigány tömegeket ki tudnák mozdítani a jelenlegi állapotukból. Évszázadok álltak ugyanis rendelkezésükre az alkalmazkodásra, az asszimilációra, s az, ami a világ minden más nációjának bőven elég volt, nekik nem. Arról lehet vitatkozni, hogy ez miért van így, de az biztos, hogy nem azért, mert a többség így meg úgy. És bármennyire nem tetszik ez neked se, bizony az evolúció - ezt Darwin óta tudjuk, arról szól, hogy az évezredes életformák nyomot hagynak a génekben...

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.10. 11:58:47

Úgy látom ebből is sikerül oldalakat csinálni. Cigány-magyar, PC-józan. Folyhat tovább az önpusztító gyalázkodás és rosszabb.

Csakhogy ez mind hamis.

Mintha Magyarországon már mindenki elvesztette volna a hajlandóságát, hogy dolgokról beszéljen. Nem. Kész dobozokat állítanak föl, amibe - azt tettetik - mindent bele lehet gyömöszölni, azután a dolgokról ésszel, józanul nem is kell már beszélni, csak érzelemmel, indulattal, a dobozokról, az oldalakról. Ebből pedig nem lesz semmi. Illetve nem lesz semmi jó.

Ez itt az egyik legértelmesebb hozzászólás:
Télikert 2009.02.10. 11:24:41

Lehet máris dobozolni: Ő Belgiumból ír, én Londonból. Lehet minket gyalázni, ennek-annak elmondani. mert megvan a kategória: külföldön él, nem érti, nem az ő bőre, áruló stb.

Pedig érveink vannak, nagyon komoly érvek amik nem illenek az oldalak sablonba. De elutasítani, hogy csak gondolkodni, a szó igazi értelemben ne kelljen, egyszerűbb, és hamarabb hozza meg a jó közérzetet. (Öt percig. Kábítószer.)

ÍGY AKARTOK TI KÖZÖSSÉGET? HAZÁT????

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:59:24

@ToMorgan: nem akartalak ki PC-zni:-) csak zavart az Orkozás, és hogy általánosítottál. Tehát Olaszországban nem az történt hogy a cigányok ellen elindult a hadsereg! Ezt azért fontos megjegyezni.

Rob67 2009.02.10. 11:59:28

Giga Fika
Lehet hogy igazad van, de ha nem vetted észre lassan egyedül leszel ezzel az országban :)
Ébresztő.

sober 2009.02.10. 12:00:48

@MekkMester: mert szerinted majd jön egy ember, vagy párt vagy blogger és a varázskalapból előhúzza A Megoldást. De nem ám csak a cigánykérdésre. Mindenre.

pulya 2009.02.10. 12:01:13

Szia!Nagyon jó a cikk.Én ezt a problémát elég közelről érzékelem a gyerekeim iskolájából.Pl hatodikban nem lehetett órát tartani mert a tanár azzal volt elfoglalva,hogy a feléje érkező kólás üveg elöl kitérjen.Ebből kifolyolag tartottunk szülőit kijött a két diplomával renedelkező kisebbségi képviselő ,s míg a többség azt mondta segítsünk nekik stb ő elmondta mit csinálna velük.Az a baj,hogy ennek a rétegnek is lennének értelmes vezetői de valamiért nem kerülnek pozícióba az ő szavuk keveset nyom a latba tán ezen kéne változtatni.

Tibi76 2009.02.10. 12:02:36

megjelent az 1%!
gigafika: a bátor libsi provokátor, aki védi a szegény kisebbséget, mert fél, hogy a cigányok után, a 20 dekás buzik kerülnek majd sorra...

ToMorgan 2009.02.10. 12:02:38

@Giga Fika: Most meg elferdíted amit írtam.

Az olaszok felszámolták a Róma meletti cigánypereputtyot katonai segítséggel. Ennyit írtam, abban remélem egyetértünk, hogy ez megtörtént.

Szánalmas próbálkozás, hogy ordas fasisztaként próbálsz beállítani.

csillagkutya7 2009.02.10. 12:04:56

a cigány csak azért nincs jelen az úgynevezett fehérgalléros bűncselekményekben, mert a tanulás nem az ő reszortjuk! nyugtassa magát mindenki, hogy ha ott lennének, akkor ott is jelentős hányadban képviselnék fajukat!
ez a népcsoport ugye indiából vándorolt el idáid (sajnos)...indiában ugye kaszt rendszer van, nos a cigány a legalja ott is, érinthetetlenek! ugyanúgy a bűnözés az ottani fő foglalatosságuk!
rengeteg jó módú cigány él az országban, hány szólalt meg az elmúlt napokban, hogy ebből ők sem kérnek? hány cigány politikus emelte fel a hangját?
ha rasszizmust vélnek, akkor média tele van velük, a rendőrség nyomravezetői díjat ajánl fel...
ha itt most szimpla késelés lett volna, ezt értem úgy , hogy ismeretlen áldozatok lettek volna, akkor ezt megint eltussolták volna...de Marian Cozma halála kell ehhez, hogy felébredjünk végre? Pénzes Henrietta, Szögi Lajos...és a nevek csak gyarapodnak, mert ehhez asszisztál ez undorító, népnyúzó, korrupt, hazug kormány!

hoseman 2009.02.10. 12:04:59

"Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:46:49
@ToMorgan: Mondjuk első lépésben azt hogy nem Orkoknak nevezed őket te szlsőséges primitív embertelen fura kommentelő."

Maradj már tE kis hiperkorrekt nyomorult faszkalap!!

MekkMester 2009.02.10. 12:07:15

@sober: De jó lenne! Sajnos nem lesz ilyen és még sok idő kell elteljen, hogy történjék valami előremutató. Most még a csaholásnál tartunk (meg ne sértődjön senki), még odébb van az ésszerű párbeszéd. De legalább már beszélünk róla és ez is valami. Talán kijönnek a fejek a homokbol és rácsodálkoznak a való világra.

Thyb 2009.02.10. 12:07:22

Igen, vannak bűncselekmények amelyek leginkább cigányok által elkövetettek. Ugyanakkor én személyszerint nem csak itt látom a problémát. Napi szinten milliárdos csalásokat követnek el nem romák, hanem fehér galléros politikusok akik rendre megusszák. Az adóm amit befizetek (egyre többet) sz@rt sem ér, mert azt is lenyulják. Az oktatásügy, egészségügy, közbiztonság minden a béka segge alatt van. Próbáltak volna romák a kakastollasokkal szivózni 80 évvel ezelőtt(mint azt Hevesen tették). Halomra lőtték volna, hogy irmagjuk sem maradt volna. Akkor is volt roma kérdés, mert meg volt határozva teszem azt Fehérváron, hogy a putris cigányok sötétedés után nem jöhetnek be a városba. Ha valakit rajta kaptak azt ugy megruházták, hogy 3-4 hétig nem tudott lábra állni. Rend volt és rendet tartottak. Utánna jött ugye a mindenki egyenlő, most meg már ott tartunk, hogy "Ők" az egyenlőbbek, mert romát olyan esetekben sem vonnak kérdőre amiért Magyar embert simán meghurcolnak. Mert bármit tesznek akkor az már etnikai kérdés. Az a lóf@szt, csak a hatályos törvények betartatása. Ugyanakkor a tipikus szélsőséges hozzáállás sem jó szerintem, mert amikor valaki neki áll a cigányságot általánositani, miszerint mindegyik bünöző, ezzel csak azt érjük el, hogy összekovácsoljuk soraikat, s igy a cigány bünözőket is mindinkább bujtatják. Ha a renegát alakokat kivetné magából a roma oldal, akkor megszűnne a védelmük, s hamarabb rács mögé kerülnének ami azt eredményezné, hogy megtisztulna a közélet. Tudom kicsit utópisztikusan hangzik, de visszaolvasva jópár posztot az elmult napokban azért az kiderült, hogy a rendes dolgozó életet élő romák is félnek a bosszutól, s talán jobban utálják azokat akik miatt idáig fajultak a dolgok mint mi magunk. Az viszont, hogy a bünösöket rács mögé jutassuk ahoz a vajdáknak és a cigány önkormányzatoknak kellene a sarkukraállni és rámutatni az ajtóra, hogy itt bujkál a kutya, el lehet vinni. Teljesen más lenne a helyzet.

max95 2009.02.10. 12:11:16

Nagyon jó cikk!

Elég volt a sok teszetosza faszból, aki ahelyett, hogy az országban rakna rendet a népen élősködik a mocskos cigányokkal együtt!

Elegem van abból, hogy az adóm jelentős részéből ezeket a tetveket tartom el és ráadásul az utcán végigmenve nekem kell félnem és nem nekik!!!

hoseman 2009.02.10. 12:11:46

"Thyb 2009.02.10. 12:07:22 Az viszont, hogy a bünösöket rács mögé jutassuk ahoz a vajdáknak és a cigány önkormányzatoknak kellene a sarkukraállni és rámutatni az ajtóra, hogy itt bujkál a kutya, el lehet vinni."

Előbb görbíti meg a teret az ember és utazik a tér-idő kontinuumban a vega csillagrendszerbe...

Dave788 2009.02.10. 12:12:29

Valószínűleg sohasem állt közelebb a magyar társadalom a polgárháború kitörése eshetőségéhez, mint az elmúlt 3-4 hónapban. A keletkezett és fokozatosan erősödő össztársadalmi feszültségek, melyek egy része gazdasági, más része, pedig politikai eredetű—nem beszélve a hosszú ideje létező korosztályi ellentétekről—együttesen olyan instabil helyzetet eredményezett, mely leginkább egy finoman rezgő nitroglicerinnel telt hordóra emlékeztet. A nagy történelmi fordulópontokhoz/változásokhoz általában szükségeltetik egy erupciót előidéző esemény bekövetkezte, amely önmagában még nem biztos, hogy akkora horderővel bírna, amellyel a körülmények felruházzák.
Vegyük a jelen esetet: a három kiváló sportoló sérelmére elkövetett bűncselekmény súlyos és kirívó is, tehát más körülmények között is kiváltana országos és össztársadalmi felháborodást. Azonban a jelen körülmények közt igen nagy az eshetősége, hogy ez a különösen embertelen tett elvezethet egy az egész országra kiterjedő zavargássorozathoz; ha a Magyar Köztársaság erre hivatott szervei nem cselekednek gyorsan és törvényesen. Ellenkező esetben emberek tízezrei tehetik fel—származásra és társadalmi állásra tekintet nélkül—a kérdést, hogy mennyiben is él még a Rosseau által annak idején megfogalmazott társadalmi szerződés, mely íratlanul fennáll az állam és azt létrehozó és fenntartó polgárok között.
Másrészről igen jó párhuzamokat lehet vonni hazánk jelenlegi helyzete és a Dél-Afrikai Köztársaság 1950 utáni története közt. A Magyarországon élő cigány népesség főleg kistelepüléseken élő hányada társadalmi állása, jövedelmi viszonyai és nem utolsósorban életpálya kilátásai okán a radikalizálódás útjára lépett. Ebben Magyarország többségi népességének s a mindenkori kormányzó politikai elitnek történelmi felelőssége van. A fent említett országban ugyanez a helyzet állt elő a 20. század közepére csak azzal a különbséggel, hogy ott a hatalmat birtokló politikai elitet adó nemzetiség kisebbségben volt a többségi néger népességgel szemben. A kétszáz éven át tartó folyamat, amely a nemzetségi-törzsi szinten megosztott négereket. fokozatosan társadalmi és politikai zsákutcába szorította, a 30-as években a nemzetiszocialista ideológia hatására ugyancsak—viszont teljesen más célzattal—radikalizálódott búrok által létrehozott Apartheid-rendszerrel érte el csúcspontját. Ez a helyzet idézte elő az Umkhonto we Sizwe—A Nemzet Lándzsája, az ANC fegyveres szárnya—létrejöttét 1961-ben (en.wikipedia.org/wiki/Umkhonto_we_Sizwe). Ehhez még hozzáadódott az 1960. március 21-én történt Sharpville-i Mészárlás, amelynek során a rendőrség az újonnan hozott szegregációs törvények ellen békésen tüntetők közé lőtt 69 ember halálát és több mint 180 sérülését okozva.( en.wikipedia.org/wiki/Sharpeville_Massacre)
Hazánkban a helyzet talán még nem ilyen súlyos, hiszen egyenlőre még nem lépett színre olyan karizmatikus és tekintélyes vezető, aki össze tudná fogni a származási szinten megosztott cigánytársadalmat s a “kirakatban” politizálhatna, Nelson Mandela tette s ugyanakkor remélhetőleg még nincs meg a háttérember sem, aki a katonai/technikai oldalát fogná össze egy ilyen mozagalomnak, mint amilyen Chris Hani volt en.wikipedia.org/wiki/Chris_Hani.
Ugyan a formálódó “Cigány Gárda” valószínűleg nem jelent komoly veszélyt, hiszen az a magyar törvényesség talaján s a törvényi kereteket felhasználva kíván létezni, meg tulajdonképpen a politikai elit is némiképpen távolságot tart tőle, de a Mohácsi Viktória EP-képviselő környezetében rendre feltűnő “praetorianus gárda” már adott esetben előképe lehet egy a dél-afrikaihoz hasonló szervezetnek

sober 2009.02.10. 12:13:06

@MekkMester: De legalább már beszélünk róla és ez is valami - ez konkrétan semmi. Hány olyan problémát mondjak Neked, amiről napi szinten beszél a nagypolitika,az emberek, civil-szervezetek, és semmi nem történik?
A másik, h ez a cikk a problémához még csak közel se akar hajolni, neki csak az fáj, h nem cigányozhat ahol és amikor akar, mert a gonosz, mocskos PC-k így meg úgy.

nemecsekerno_007 2009.02.10. 12:14:58

GigaFika

Nekem a kettôs mércével van bajom. :(
Aki roma származású, az ugyanolyan magyar állampolgár. (pont) Aki nem roma származású az szintén. (pont)

Mindkettôre vonatkoznak a magyar törvények. (pont) Ha Hevesen megakadályozzák, hogy körözött személyt elôállítsanak akkor rájuk nem vonatkozik a törvény? Vagy nem úgy? Egyenlôbbek a többinél? A politikusaink annak képzelik magukat. Kicsit tele van a hócipôm már ezzel. Agyrém ez.
Amúgy nemcsak a cigánybûnözést kell kimondani, hanem olyat is, hogy vannak orvosok akik a hálapénzbôl jó nagy házakat építettek. Meg azt is, hogy a tandíjmentes oktatásból milyen szakemberke kerülnek ki.

Áááá francba. Füreszeljuk a sz*rt itt is....

greycup 2009.02.10. 12:15:23

@Dave788: Dave vazze, légyszi ne copy-paste-eld már ezt a hülyeséget minden nap minden második blogba

ZioN 2009.02.10. 12:16:09

Szerintem azzal kellene kezdeni,hogy azt a Kolompár Orbánt meg a bandáját elhajtani a fejük fölül és valami olyat odaültetni,aki már kitört az ún. cigánysorból.
Szerintem ez pár éven belül látható(ha nem is egetrengető) változást hozna az integrálódni vágyó cigányok sorában.De vannak jócskán,akik nem és nem akarnak beállni a sorba,nekik jó az úgy,hogy éjszakánként a várost járják,cigarettát,mobiltelefont,karórát miegymást rabolva.Velük kellene kezdeni valamit.Ha ez a réget eltűnne,a maradéknak már csak egy jó vezető kellene,meg pár év.

MekkMester 2009.02.10. 12:17:28

@sober: Köszönöm, hogy felvilágosítassz arról, hogy nekem mit is mond ez a cikk. nagyszerű, hogy tudud sorolni a megoldatlan problémákat, én biztos nem tudnék egyet sem felsorolni. De megoldást is tudsz-e?

pulya 2009.02.10. 12:18:00

Szerintem a probléma ott van,hogy a kisebbségi felső vezetők is csak addig probálnak a gondokról beszélni amíg az nekik megéri.Aztán elintézik a dolgot 10-20ezer forinttal vagy élelmiszer csomagokkal.Miért van az ,hogy nincsenek oyan vezetőik akik az ő érdekeiket tartanák elsődleges szempontnak.Mert köztük is vannak ilyen emberek csak ők valamiért nem kerülnek a vezetésbe vagy csak nem engedik őket.

states 2009.02.10. 12:18:02

Aki élt Nyugat-Európóban, az tudja, hogy a cigánysággal valami nagyon nem stimmel. A párizsi, londoni bantu néger is egy-két nemzedék alatt beilleszkedett, ha nem is konfliktusok nélkül, de beilleszkedett, kitermelte a saját értelmiségét, középosztályát. Ez az, ami a cigányságnak évszázadok alatt sem sikerült, és ennek a miértjét semmiféle emberjogi és kisebbségvédelmi hablattyal nem lehet megválaszolni. S ha értelmiséget nem is sikerült kitermelni, de jó kövérre hízott bűnözői réteget viszont igen, ujjnyi vastag aranynyaklánccal, meg a legújabb audival és mercivel...

Boka1 2009.02.10. 12:18:48

Ki kell mondani végre :

A cigányok bűnözők !
A papok,fodrászfiúk melegek !
A fekete audisok maffiózók !
A körszakállasok látens homokosok.
A szemüvegesek kissebbségi komplexusosak, tehát rosszindulatúak !
A kékszeműek egymás közti szaporodással alakultak ki, tehát nem valami stabilak !
A rendőrök hülyék, tájszólással beszélnek, korruptak !
A közalkalmazottak lusták, és hazalopják a népvagyont, ráadásul a versenyszférában megbuknának !
A politikusok korruptak, lusták, dőzsölnek !
A vallásos emberek egyszerűek és üldözési mániások !
A mentősök meglopják az ártatlan beteget !
Az erdélyi "magyarok" a Moszkva téren álldogálnak, a Hotel Gellértben, a Nyugati pályaudvarnál és a rakparton árulják magukat
a külföldi homokosoknak !
A biztonsági őrök is egyszerűek, mint a gumislag!
A szőke nők......

Lehet válogatni !

Ezért nincs jogunk csak egy népréteget kiemelni . Az egész ország dráma.

Tibi76 2009.02.10. 12:20:09

Ez a fehérgalléros bűnözést csak fehérek követik el azért faszság, mert ahogy odakerül egy roma egyből lopni kezd, lásd a cigány önkormányzatok sorozatos sikkasztási ügyeit!
A másik meg az olyan cigány aki akar(!) simán be tud illeszkedni! Egyszerű az egész, dolgozni kell tisztességesen, azt mindenhol megbecsülik! A mai szolis világban, a bőrszín alapján már nem is lehet egyértelműsíteni, a veszprémi gyilkosok közül is volt aki fehérebbnek néz ki, mint az átlag magyar...

hamár valami korrektség mindenképpen kell, akkor azért szerintem a veszprémi ügy inkább maffibünőzés kategória, mint cigánybünözés!

mongyő (törölt) 2009.02.10. 12:22:30


A középkorban a legtöbb zsebtolvajlás a zsebtolvajok akasztásán történt...

Szerintem valahol a szlovák példán kellene elgondolkodnunk...


UI: Amig a majd 800 ezer cigány 60százaléka szavazópolgár, addig ne is gondoljatok arra, hogy a politika tesz is valami lépést...

hát én lassan csomagolok 2009.02.10. 12:22:41

ez a segélyezés, meg az ingyenes juttatások, azaz a pozitív diszkrimináció szerintem meg nem hogy segít az integrálódásban, hanem pont az ellenkezőjét teszi: tartósítja az állapotot, sőt, most már inkább az látszik, hogy ront a helyzeten, az új roma nemzedékek rá vannak már nevelve a segélyre, mint életpályára.

egyáltalán nincsenek érdekeltté téve arra, hogy ez máshogy legyen.

és olyan egyszerűek a megoldások, hogy nem hiszem el, hogy nem direkt nem hozzák meg őket.

pl.:
a gyerek iskolában való részvételétől függ a segély, családi pótlék juttatása.
a gyerek tanulmányi eredményétől függ a segély mértéke.

és ezekre vannak nemzetközi példák.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.10. 12:24:44

Ezek értékes hozzászólások még:

Idet 2009.02.10. 11:12:38
Lova 2009.02.10. 11:14:34
Peter Blau 2009.02.10. 11:28:40
Lova 2009.02.10. 11:37:39
Tajbor 2009.02.10. 11:39:31
belekotty 2009.02.10. 11:41:49
Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 11:42:14
RolyPoly 2009.02.10. 11:48:26
nemecsekerno_007 2009.02.10. 12:14:58
Thyb 2009.02.10. 12:07:22

Hm. Talán nem is olyan reménytelen a szóértés, mint első elkeseredésemben írtam?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.10. 12:28:35

a pc brigádra:
(jó elnevezés :)
munk kisasszony az egyik legostobább némber az országban - hiába tanít egyetemen is, az igazi phd neki kalocsa lenne.

nyílméregbéka 2009.02.10. 12:29:33

@Thyb: teljesen igazad van, örülök, h. nem nekem kellett bepötyögnöm :-) : a dolgozó normális cigányok azonnali hatállyal közösítsék ki, adják rendőrkézre, rúgják ki maguk közül azt, aki úgymond szégyent hoz rájuk. Ha ennyire nem tetszik nekik az általánosítás. Amíg bújtatják, védelmezik az állítólag kevés bűnöző cigányt, addig nem csoda, ha a többség "a cigányokat" egy kalap alá veszi.
Különböztessék meg magukat. Csak látnánk már!

-ZR- 2009.02.10. 12:30:45

Blogpetárda egy olyan témában, ahol szociológiai nehéztüzérségre lenne szükség...a társadalom felélte tartalékait, és beindult az "oroszrulett", mely társadalmi csoport tűnik el a süllyesztőben. A politika jelenleg kivár, majd a mellé áll, amelyik többségre jut...ha a cigányellenesség kövezi ki a hatalombajutást, ne legyen illúziónk afelöl, hogy az Mszp fogja elsőként marhavagonokba terelni őket...

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 12:32:41

Az Index fórumában, a veszprémi gyilkossággal foglalkozó topicban van egy igen érdekes hozzászólás. Szerintem igaza van - és éppen ezért a pc-brigád nem tud mit kezdeni vele. Amiről nem beszélünk, az nincs is, ugyebár.
Viszont, ha tényleg igaza van, akkor ez a cigánybűnözés dolog az én ismereteim szerint megoldhatatlan, legalábbis demokratikus keretek között. A különféle egyéb maffiákat se tudják felszámolni időtlen idők óta.
(Nem én írtam, index polfórumra sose írok, mert az tényleg diliház. De olvasom.)
---------------------------------------
forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=87362663&t=9187702

A cigány etnikai visszcsatolású szubkultúra bűnelkövetési tendenciái és bűncseleményi összetétele egyedi, sajátos és nem választható el ennek az etnikai visszcsatolású szubkultúrának a jellegétől.


Az anómiás szubkultúrákra az a jellemző, hogy belső értékrendjük jutalmazza a bűncselekményt, és szankcionálja a társadalomkonform viselkedést, ezért magát a szubkultőúrát kell feltárni, szétzúzni, mert itt nem egyedi esetekről, hanem egy törvénnyel szembenálló és a törvény eszközeivel ezért kordában nem tartható szubkutúráról (illetve annak számos alfajáról) van szó.


Nem igaz, hogy nem cigány etnikai visszcsatolású szubkultúrában élők az oszágúton lincselnek, nem igaz, hogy tucatjával indulnak késelni szórakozóhelyekre, nem igaz, hogy magukat életvezetésszerűen és tömegesen folyamatos rablásokból tartják fenn, és nem igaz az, hogy az többségi társadalom ezeket az életpályákat bármilyen belső értékrendjében jutalmazá vagy követendő példának állítaná, ami viszont igaz a cigány etnikai visszcsatolású szubkultúrákra.


Ez a szubkultúra nemcsak a súlyos bűncselekményekben manifesztálódik, hanem a büntetőjogilag még nem vagy alig releváns, de az életet élhetetlenné tévő mindennapi normasértésekben, az erőforrások pusztításában és dézsmálásában, egybek mellett.

És ebben a megállapításban semmiféle rasszizmus nincsen.

Boka1 2009.02.10. 12:33:15

ZR ! Ávitt értelemben igaz ! Amit a többség akar, mindig ahhoz igazodik a nagypolitika !

bridgeman 2009.02.10. 12:34:32

@hát én lassan csomagolok:

Jok az otletek. Van meg mas is:
- cigany rendoroket (aka fekete rendoroket az USA-ban)
- adott meretnel nagyobb munkahelyen kotelezo adott aranyban ciganyok alkalmazasa (megintcsak USA-feketek parhuzam)

Mindemellett a PC kozbeszed is nagyon fontos-hasznos lenne.

hát én lassan csomagolok 2009.02.10. 12:36:27

amúgy meg, ha 20 rablásból 20-at cigány követ el, akkor a következő rablásnál megjósolom, hogy cigány lesz az elkövető.

ezt úgy hívják, hogy általánosítás, és enélkül pl. szavak sem léteznének, két egyforma vasaló sem létezik, kénytelenek vagyunk egyszerűsíteni, és a forma és funkció alapján rámondani a tárgyak egy csoportjára, hogy vasaló.

ezért sejthetjük, hogy a 21. rabló is cigány, mivel az előző 20 is az volt.

és nem cigányra, mint rasszra gondol senki, hanem félig beszédképtelen, büdös, tudatlan ősemberekre, akik felőlem lehetnek elefántcsont fehér bőrűek is is, számomra a cigány nem bőrszín és nem genetikai közösség.

hanem VISELKEDÉSFORMA.

hanem a putri lakója.

hanem az övöltöző hordákban vonuló ősmajom.

még ha csillogó fénylény is az.

és igen, vannak tipikusan fehér bűnözők által elkövetett súlyos bűnök is, csak attól a kislányom még nem lesz megerőszakolva, én meg nem leszek szíven szúrva, amikor ő megszületik, én meg megünneplem.

ha a terézvárosi polgármester lop, attól nem kerülünk közvetlen életveszélybe.

Rézmál Ottokár 2009.02.10. 12:37:06

A cikk lényege nem az volt, hogy szar PC nyelv és ennyi, kedves olvasni nem tudók, hanem hogy szőnyeg alá söprés és mellébeszélés helyett cselekedni kéne. Nem a cigányok ellen, hanem a normális közösség érdekében. Ők a közösséget veszélyeztetik sok tekintetben, akkor tenni kell azért, hogy ne tudják ezt megtenni.
Nagyon jó cikk. köszi :)

ToMorgan 2009.02.10. 12:39:39

@bridgeman: Jól hangzik, de van annyi dolgozni akaró cigány amennyivel ez megvalósítható???

FF 2009.02.10. 12:40:46

Kikérem magamnak az orkok cigányokhoz hasonlítását - az orkok becsületes, keményen dolgozó népe nevében.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.10. 12:41:05

@hát én lassan csomagolok:

„ha a terézvárosi polgármester lop, attól nem kerülünk közvetlen életveszélybe.”

Hacsak nem vezet az ilyesmi olyasmire amit itt sokan előszeretettel cigánybúnözésnek hívnak. Merthogy van összefüggés. De mennyire van!

Ez hal is nagyon a fejétől büdösödik.

asdf2014 2009.02.10. 12:42:38

jó lenne a cikk, ha a lényegi része igaz lenne. Felveti, hogy a fehérgalléros bűnözés 98%-t "árják" követik el. Nos, hát ez így ebben a formában nem igaz. NÉzzük csak a legnagyobb bűnözőket az elmúlt 20 évben e téren:
- Tocsik
- Princz
- Kulcsár
- Kunos Péter
csak így kapásból. Egyik sem árja, tisztelettel.

A másik, hogy a cigányságot a Kiegyezést követően megpróbálták "asszimilálni", letelepíteni. Az 1800-as évek végén, a Tisza kormány és a Wekerle kormány alatt is sorra születtek a különböző rendeletek és törvények e kérdés megoldására, mint tudjuk, eredménytelenül.

hát én lassan csomagolok 2009.02.10. 12:43:27

@bridgeman:

nem értek egyet, ezek megint csak arra ösztönöznék őket, hogy NE kelljen tenniük az eredményért.

"minek? hisz engem kötelező alkalmaznia."

igazságtalan, aljas és képmutató lenne a "cigányok kötelező arányban alkalmazása", a döntéshozó ezzel végképp kinyilvánítaná, hogy a cigány jelölt alkalmatlan, alacsonyabb rendű, de a "fehér úr" megsajnálja.

"- mindenkinek egyes, de neked, Pistike, neked kettes, mivel te cigány vagy, tehát te nem tudhatsz annyit."

valóban felzárkoztató.

luck66 2009.02.10. 12:44:22

ne fogják arra,h a rendszerváltás óta nincs munkalehetőség,előtt,amikor kötelező volt dolgozni,akkor is tele volt velük a börtön,bizonyos cselekmények 90%-át ők követték el és ez ma csak rosszabb és erőszakosabbak is lettek

sober 2009.02.10. 12:44:47

@kafferbivalybalamber:
Hát sajnos el van tévedve az illető. Amit leírt annak semmi köze a cigány kultúrához. Deviáns szubkultúra bármelyik etnikumból kialakulhat, mint ahogy a világon ki is alakul szinte mindenhol, bármilyen kultúrából.
Az, hogy nem igaz, hogy más etnikumú emberek nem követnek el ilyesmit - nettó hülyeség. Ezek szerint a '70-es évek Harlemében a bandák cigányokból álltak.

greycup 2009.02.10. 12:45:41

@Wasser: 'mér, kik ezek, dzsipók?

Fekete Pákó 2009.02.10. 12:45:42

Az index fórumában olvastam, kíváncsi lennék a véleményetekre, szerintem csakis egy ilyen intézkedéssorozat segíthet, és persze zéró tolerancia a bűnözőkkel szemben.

- Mivel a cigány családok többségében a szülõk kulturáltsági-szocializációs foka olyan alacsony, hogy képtelenek a késõbbi közösségi beilleszkedéshez szükséges normákat gyermekeiknek átadni (lévén, maguk sem ismerik és gyakorolják ezeket), így mi cigányok kérjük, hogy legkésõbb 2 éves kortól felzárkóztató-szocializáló napközi-otthonos óvódai-bölcsõdei foglalkoztatást tegyenek kötelezõvé minden olyan család számára az országban, ahol legalább az egyik szülõ nem érettségizett és/vagy legalább az egyiküknek nincs állandó munkahelye-jövedelme.
Emellett kérjük, hogy az iskolát tendenciózusan nem látogató gyermekeket szüleiktõl a gyámhatóság mérlegelési lehetõség nélkül vegye el véglegesen állami gondozásba, a szülõk ellen pedig indítsanak kiskorú veszélyeztetése vádjával büntetõeljárást, minimálisan egy év kiszabandó és letöltendõ szabadságvesztés büntetésével.
- Mivel a cigányság esetében sajnos a segélyek kontraproduktívnak bizonyultak, a következõ generáció felzárkózásának és az új munkahely keresésének elõsegítése helyett a leszakadást és semmittevést konzerválják kizárólag, így kérjük, hogy a kormányzat szüntessen meg rövid átmeneti alkalmazkodási idõszakkal mindennémû ellenszolgáltatás nélküli pénzbeli segélyt. A családi pótlék helyett kérjük, hogy a tanulók a jövõben inkább valóban ingyenes tankönyvet és napi háromszori iskolai étkezést kapjanak, ingyenes közlekedési lehetõséget lakóhelyük és az iskola között, a szociálisan rászorultak részére pedig az étkezést hétvégéken és iskolai szünetekben is biztosítsák, amellett kapjanak évi két rend el nem idegeníthetõ ruhát, nyáron foglalkozási lehetõséget (napköziotthon), és nyaralási-kulturálódási lehetõségeket.
- A munkanélküli segélyek és jövedelempótló és egyéb támogatások alanyi jogon folyósítása helyett pedig kérnénk, hogy a jövõben kizárólag az állam által kötelezõen biztosítandó közmunka és átképzési programokat szervezzenek, az eddig folyósított segélyeknek megfelelõ vagy azt meghaladó jövedelmezõséggel, segítendõ a képzettséggel és morállal nem rendelkezõ cigányság és nem cigány underclass visszavezetését a munka világába. Az ezt elutasítók minden szociális ellátástól és egészségügyi biztosítástól elesnek, az adóhivatal pedig feltételezi hogy jövedelemmel vagy vagyonnal rendelkeznek, tehát a minimálbér járulékait rajtuk behajtják.

Circus 2009.02.10. 12:47:31

Szomorúvá tesz, hogy egy kiváló ROMÁN sportoló halála kellett ahhoz, hogy a magyar ne fenekedjen ROMÁN ellen alapból. Van helyette régi-új közös ellenség, a ROMA. Csak egy betű a különbség - vagy mégsem?

Nem vicceset akartam írni - ez az egész helyzet inkább kétségbeejtő. Egész egyszerűen nincs kiút ebből a helyzetből amíg mindkét oldal (kis híján ideírtam, hogy de különösen az egyik - hiába akarok pc lenni, már nem megy! Sajnálom és szégyellem magam, de nem megy...) meg nem próbál tenni érte valamit.

Amíg nem késő - teljesen.

nem várt fordulat 2009.02.10. 12:47:51

bocsi, lehet, hogy vagy azért, mert elönti a takony a fejemet, vagy azért mert sötét vagyok én, de nem tudom kiolvasni a sorok közül a megoldást.

mert az nem megoldás, hogy kimondjuk "integráció".

nagy baj van itt a fejekben. hiába minden kormányzati lépés, amíg a szülő inkább a szomszéd városba viszi a gyerekét taníttatni. kötelezni meg nem lehet rá, hogy cigány gyerekekkel járassa egy osztályba. + én is elvitetném, ha már másodszorra lopják el a mobilját (de szar példa, gyerekem sincs, és sokáig mobilt se adnék neki).

asdf2014 2009.02.10. 12:50:46

@greycup: a felsoroltak egyike sem árja. Maradjunk ennyiben.

hát én lassan csomagolok 2009.02.10. 12:50:48

@Bereznay András:

"Hacsak nem vezet az ilyesmi olyasmire amit itt sokan előszeretettel cigánybúnözésnek hívnak. Merthogy van összefüggés. De mennyire van!

Ez hal is nagyon a fejétől büdösödik."


ezt hívják izzadságszagú érvelésnek.

hidd el, a zenberek jobban félnek egy következmények nélküli, utcai késes 500 forintos rablástól, mint egy következmények nélküli, de észrevétlen 500 millió forintos lopástól.

ez kicsit magyartalan lett, de lusta vagyok átírni.

és lehet, hogy annak az 500 milliónak "megérzem" majd a következményét, de életben leszek.

doktor.dikhed 2009.02.10. 12:51:57

Csak nem könnyű azokat integrálni, akik nem akarnak beilleszkedni. Egy részük magától is megteszi, de a többiek minek tennék? Remekül megélnek így is. Bűnözésből és segélyekből. Ki kell rántani a lábuk alól a talajt. Ha nincs annyi segély, és nem félnek tőlük a rendőrök, talán rákényszerülnek a munkára.

Mondjuk érdekes dolog (nem tudom mennyire igaz), hogy az őseik már Indiában is kívülállók, kaszton kívüliek voltak.

johevi 2009.02.10. 12:52:25

Aki azt mondja hogy nincs cigánybűnözés, az nem azt mondj hogy a cigányok nem bűnöznek!!! Dehogynem! Csak pl az elmult napokban volt 2 késelés, amit a fényképek alapján nem cigányok követtek el, majd egy cigány által elkövetettnél mindenki felkiállt: cigánybűnözés! A cigánybűnözés mint FOGALOM, MEGNEVEZÉS hülyeség, mintha a bűnözést kisajátították volna. Szegény SimonTibit gondolom fehérbűnözők verték meg annak idején.
Igen, tény hogy a cigányság egy tanulatlan, lusta, követelőző népség, arányaiban sokkal több köztük a bűnöző, akikkel kell valamit csinálni.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 12:53:05

@sober:
Hát... Szerintem te vagy eltévedve. Nem a hetvenes évekbeli Harlemről van szó, hanem a mai Magyarországról.
És, bizony, ismereteim szerint a mai magyarországon csak a cigányok követtek el országúti lincselést, csak ők mennek hordában bicskázni a kocsmába, satöbbi.
De ha bármelyikre tudsz ellenpéldát hozni, hogy magyarok lincseltek valahol, esetleg mentek tömegben késelni, akkor rajta.
A deviáns szubkultúra, amelyik bárhol kialakulhat szerinted, érdekes módon a svédekre, norvégekre stb. nem jellemző. Ha ki is alakul, kisebbségben maradnak, az adott szubkultúra elenyésző hányadát adják. (Bár ez alól vanak kivételek, ez igaz, de legtöbbször.) A konkrét esetben viszont: a cigányságra a deviancia a jellemző. Nem az a kivétel.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.02.10. 12:54:56

néhányan arról beszélnek itt, hogy bizony "cigány"-ozni (cigány szót valakire mondani) az már maga rasszizmus fertője.

de le-"magyar"-ozni valakit, az nem rasszizmus?

hülyék.

Toporodottordog 2009.02.10. 12:56:20

Furcsa nekem, hogy az embereknek milyen egyszerű a gondolkodása. Csak azt eszik meg amit eléjük raknak :P

Senki nem gondolkodott el a cigánykérdés politikai hátterén? Miért nem oldotta meg sohasem egyik párt sem?
Azért, mert a cigányság nagyszerűen jön alibinek politikai, gazdasági válságkor.

Az emberek elégedetlenek. Elvesztik munkájukat, megtakarításaikat, jókedvüket, biztonságérzetüket valamint a jövőbe vetett reményüket.

Keresik a felelőst.

Valódi felelős a politikai elit. Ez most nagyon sablonosnak hangzik, de így van.
(Aki arra hivatkozik, hogy a cigánykérdést azért nem oldják meg, mert népszerűtlenséghez vezet, az nem gondolja át eléggé. Nyilván ha megoldja a problémát, megszűnteti az elégedetlenséget a népcsoporttal szemben, így a másik oldalról sok szavazatot nyer.)


Ha nem dobják koloncnak oda a nép elé a cigányságot, akkor biza a forrongásnál a politikai, gazdasági elitet vennék elő.

A cigányok mit kapnak ezért cserébe, hogy feláldozhatók? Mindenki láthatja, hogy milyen kocsikkal, milyen aranyláncokkal mászkálnak. Az APEH valahogy sosem veszi őket elő.

Megoldás nem a polgárháború és az elénkvetett bűnbak kiírtása, hanem felelős politika, kényszerítés, ellenőrzés. Persze nem felülről, hanem a nép oldaláról.

johevi 2009.02.10. 12:56:42

@holex:
Igen, mert - szerintük - ők nem cigányok hanem romák. Egy feketebőrű is visít, ha fekázzák...

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.02.10. 12:58:43

eleg gyatra kis szamizdat ez, meg a tobbi sok birkae, aki bolgat, es meg helyesli is...

greycup 2009.02.10. 12:59:16

@Wasser: aha, amúgy gondolom a zs-kkal általában nincs semmi bajod, sőt, vannak olyan barátaid is... :)))

nem várt fordulat 2009.02.10. 12:59:41

johevi: akkor autentikus forrásból ajánlom neked sok szeretettel:

indavideo.hu/video/Ciganybunozes_3

"...17 rablásból 16-ot cigánygyerek követ el..."

Lakatos Attila
cigányvajda

2009.02.10. 13:02:01

Emberek, vegyétek már észre:

A mai politikai elitnek direkt jól jön ez az egész. Pártállástól függetlenül. Akik 20 éve meglopnak és átvernek bennünket, azoknak pont az az érdekük, hogy ne az ő impotenciájukról, korruptságukról és erkölcs rothadtságukról szóljon a közbeszéd, hanem BÁRMI MÁSRÓL.

Van cigánybűnözés, persze. De a most regnáló hatalom (és ne legyetek naivak, a Fidesz sem) ezt az életben nem fogja megoldani. Mert nem érdeke.
Amíg ugyanis ezen rágódunk, nem azon gondolkodunk, hogy hogyan kergethetnénk el a polelitet a pi...ba.

Ettől persze nem azt mondom, hogy nincs megoldandó probléma. Csak a megoldást nem várhatjuk sem a jelenlegi "elit"-től, sem a próbanáciktól.

Sok-sok gondolkodó embernek kellene összefognia, és tennie végre a hazáért, mert ez így sokáig nem mehet. Beledöglik az ország, s az ország bizony mi vagyunk. Mindannyian.

johevi 2009.02.10. 13:04:06

@karacsi_maci:
OK, de a cigánybűnözés egy általános fogalom, nem azt jelenti, hogy a Miskolcon gyerekek által elkövetett lopások kategóriában. Ha Pécsen is ez lenne, akkor lehetne általánosítani.
Egyébként eltörni mindnek a kezét.

örike 2009.02.10. 13:05:36

Nyilván nem ebben a blogban számoljuk majd fel majd a cigánykérdést, de nem lenne baj, ha indulatok nélkül megpróbálnánk együttgondolkodni, ami a jelen helyzetben nem egyszerű.
Az is üdvös lenne, ha az egyik oldal nem kezdene a harmadik hozzászólást követően tücsközésbe, orkozásba, a másik oldal pedig abbahagyná a mantrázást, hogy nem ér kimondani, hogy cigány, mert ezzel a lejárt szavatosságú szöveggel csak felcseszi a normális emberek agyát.
Egy probléma megoldása felé az első lépés, hogy nevén nevezzük azt, és nem szétmaszatoljuk. Azt hiszem leszögezhetnénk kiindulási pontokat, biztosan vannak tételek, amiben jobbról, balról, középről egyetértünk.
Amikor a cigánybűnözés szóba kerül, azonnal felsikolt egy hang, hogy rassszizmus, azért mert cigány, még nem bűnöző, és innentől kezdve ordítozásba fullad minden beszélgetés. Természetesen senki nem gondolja, hogy minden cigány bűnöző lenne, azonban a cigánybűnözés kétségtelenül mutat olyan sajátosságokat, egyedi vonásokat melyek ennek megfelelően speciális megoldási eszközöket igényelnek ("színesfém- és fakereskedelem",hogy mást ne említsek).
Szerintem a cigányság csendes többsége, akik egész életükön át próbálnak beilleszkedni és szélmalomharcot vívnak az előítéletekkel szemben, nem hallgathat tovább és nem sértődhet meg. Saját érdekükben is ki kell vetniük magukból a bűnöző elemeket, össze kell ebben fogni velünk, különben örökre rajtuk marad a cimke. Konzultálni kell tényleges és nem fentről kijelölt cigány vezetőkkel, fórunokat kell tartani és meg kell találni a közös hangot, az együttműködés módját.
Nyilvánvaló, hogy tanulás es munka a két kulcsterület,amin keresztül vezet a beilleszkedés rögös útja. Az is biztos, hogy az első gesztust, a lehetőséget nekünk kell megadni, az irányt nekünk kell meghatározni.
A legnagyobb problémát abban látom, hogy a politika szavazógépnek tekinti a cigány társadalmat, kihasználva tanulatlanságát, lecsúszottságát,a ráadásul olcsón megszerezhető voksokért csak néhány vezetőt kell megvásárolni, meg pár raklap lejárt szavatosságú száraztésztát, leölnek néhány disznót és 4 évig nem kell foglalkozni ezzel a kérdéssel. A probléma tényleges megoldása, alacsony képzettségű munkaerőt igénylő munkahelyek létesítése az elmaradott, cigánylakta települések vonzáskörzetében, cigánytanítók kiképzése, kollégiumi rendszer kiépítése olyan anyagi átcsoportosítást igényelne, amelybe eddig nem akart belevágni egyik kormányzat sem.
Az sem tartható tovább, hogy a bűncselekmények jelentős része felderítetlen, bizonyíthatatlan marad, mert a rendőrség eszközállománya alkalmatlan a hatékony bűnüldözésre, a büntetőügyekben hozott ítéletre éveket kell várni, aztán pedig az elítélt helyhiány miatt nem tudja megkezdeni büntetésének letöltését.
Most, sajnos éppen ebben a helyzetben viszont nem várhatunk tovább és jó lenne, ha a magát szürkeállományként aposztrofáló társaság önsorsrontás helyett is inkább megoldási javaslatokat fogalmazna meg és együttműködne a probléma megoldása érdekében.

Szsrobert 2009.02.10. 13:09:28

A barnák fejében kellene rendet tenned a csodatévő varázspálcáddal,és akkor a fehéreknek nem lenne okuk cigányozni.
Mi akadályozza meg a dolgozó romákat a bűnözőktől elhatárolódástól?Talán a fehérek megtiltották nekik? Évek óta nem határolódtak el.
Ha bankrablás közben pisztollyal állok a bank mellett, és nincs rajtam POLICE felirat, ne csodálkozzak, ha bankrablónak néznek.
A meggyilkolt magyarok családtagjai várják vissza a szeretteiket.
Vissza tudod hozni őket?Vagy hülye cikket írsz helyette, sorsközösséget vállava a gyilkosaikkal?Furcsa módon magyarok által meggyilkolt romákról nem szólnak hírek.Talán, mert nincsenek.
Most még.

greycup 2009.02.10. 13:10:00

@zulu: "Amíg ugyanis ezen rágódunk, nem azon gondolkodunk, hogy hogyan kergethetnénk el a polelitet a pi...ba."

Sehogy, a jelenlegi politikai elit a magyar társadalom terméke ill. tükre. Instabil erkölcs, kiforratlan kultúra. Sajna nem egyik évről a másikra fognak megváltozni, aki ezt nem bírja kivárni, lápjen át egy olyan társadalomba, ahol ezen a szakaszon már túlvannak.

kritikusolvaso 2009.02.10. 13:13:32

na akkor elmondom hogy csinaljak ezt a szelsokonzervativ belgak.

egy a jelszavuk: rendnek kell lennie!!! mit jelent ez? ha valaki vet a szabalyok ellen akkor azt irto gyorsan megbuntetik. ezert nem kell itt lezarni az utcan a brinyodat. (ellentétben amszterdammal)

abban a pillanatban amint rend van (ertsd betartanak nehany fontos szabalyt / jogszabalyt) hirtelen az egesz rasszista nem rasszista problema kezd feloldodni. es hoppa ennyi volt...

a szajtepes magyar szokas, es nem sokat segit

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.02.10. 13:14:05

'Semmilyen alap nincs arra, hogy ezeket az embereket (és számtalan gyereküket) eltartsuk, mivel integrációra a legkisebb hajlandóságot sem mutatják.'

Írtam egy hosszabb kommentet Gyurcsány ezzel foglalkozó posztja alá, a moderátor pedig azzal az indoklással dobta vissza, hogy a fenti idézet általánosítás, és mint ilyen, az ördög műve. Természetesen az általánosítás a formális logika egyik eszköze, és minden olyan diszciplína (ld: matek, fizika, amiknek a számítógépet, a mobilt meg a vibrátort is köszönheted), ami a formális logikára épül, alkalmazza, és persze a pozitív IQ-val rendelkező emberek közül is sokan. A politikai korrektség kora előtt (mondjuk pre 1939, utána a népirtással átestek a túloldalra) pedig szinte mindenki logikusan cselekedett, magát, családját és nemzetét bevallottan előnyben részesítette a fenti csoportokba nem sorolhatókkal, ún. 'másokkal' szemben. Mégis be kell látnom, hogy a fenti idézet második tagmondata tényleg nem teljesen pontos, léteznek kivételek, ezért ezt a kritériumot nem használhatjuk választóvonalnak. Amit igen, az a munka - dolgozol (ha munkaképes vagy), eszel.

@kafferbivalybalamber: ez nagyon szép volt, köszi :)

2009.02.10. 13:15:24

@greycup: Nem értek egyet. A mai magyar társadalomban is él rengeteg tisztességesen dolgozó, ám kínlódva megélő becsületes, tisztességes ember.
Persze egyszerűbb elmenni külföldre (és nem is ítélek érte el senkit, ez az ő döntése), de mindenkinek erre nincs lehetősége, akarata.

Ez a mi hazánk, mi itt élünk. És ideje lenne benne kitakarítani. Ha elég sok ember akarja, lehetséges.

Thyb 2009.02.10. 13:16:09

@Fekete Pákó: Jó irás, bár válaszom erre, hogy KAMU.
Ad 2.: azt még a Strasbourg sem türné el, hogy a gyerekeket a szülőktül elvedd. Ez azért nem ennyire egyszerá, másodsorban pont ezekl a családok akik élősködőkén családi és szociális segélyből tartják fenn magukat emelnék fel a hangjukat. Eddig is kináltak nekik közmunkát, de hallottuk láttuk az ellenérveket amivel igazolták, miért is nem mennek el közmunkára. Attól, hogy a gyereket kiveszed a családból és megpróbálod a szülőket pénz hiányában munkára birni, igy csak a bünözés szaporodna el, mert az alkohol és cigi árát ugy szerzi majd meg mint a drogosok.
Amugy a többi nagyjából rendben is lenne, de ezt én szeretném a Cigány Önkormányzatok által dedikálva látni.
Én sokkal nagyobb hasznát látnám annak, ha játékteremben 18 éva alattinak, csak szülői felügyelettel lehetne benn tartózkodni. Ennek okai: az utóbbi időkben elszaporodott fiatal és kiskoru bandában elkövetett támadások nagyrészének hátterében a játékteremben történő pénz elverés volt. A mai közéletben mi sem egyszerűbb mint kicsapni a gyereket az utcára, aztán had nevelkedjen. Csakhogy sok gyerek végzi játéktermekben. Valahol ezt én komolyabb problémának látom, mert a játék is tud szenvedélyé válni, s ha a szülők nem tudnak pénzt adni, akkor majd megszerzik igy, vagy az aluljáróban, Fő utcán késsel a kezükben. Politikusaink akik folyamatosan sirnak a népesség csökkenés, a családokban uralkodó folyamatos pénzhajhászás végett, az egyre visszaesőbb tudás szint végett semmit nem tesznek annak érdekében, hogy mindezen javitsanak. A kis mozikat megölették a plázák mozicentrumaival, holott történelmi filmeket lehetne vetiteni (amiről lehetne beszámolókat iratni). A szinházakat a folyamatos pénzmegszoritásokkal belekényszeritették a profitorientált üzleti politikába, ezzel kirekesztve az iskolai előadásokat. Csináltak egy sulinet programot, ahol boldog boldogtalan vállalkozás felszerelte magát bagóért ugyanakkor azok akik valóban rászorultak volna esélyük sem volt rá, hogy géphez jussanak. Tisztában vagyok azzal, hogy ez most itt sokaknak fáj, de tény, hogy egy igencsak elcseszett dolog volt. Sorra vesszük ki azok kezéből a jobb élet lehetőségét szimbolizáló kulcsokat akik valóban felzárkóztatásra szorulnak.

histar007 2009.02.10. 13:16:29

Hajlok arra a véleményre, hogy az orkok nem araknak békét. Én szeretnék, nagyon. De ha a helyzet úgy hozza megvédem magam és családom. Ha szép szóval, akkor azzal, de leginkább fegyverrel.

Рихард · http://posztinfo.hu/ 2009.02.10. 13:16:51

A megoldás Lakatos Attila. Ha ő, állami segítséggel összefoghatná a brancsot, lenne itt rend:
www.youtube.com/watch?v=kh41BvlPs7Y

kritikusolvaso 2009.02.10. 13:17:35

OFF
@Bockó: elnézést de a matematika egy nagy ága az analizis nem teljes egeszeben a formalis logikara epul. ugyanigy emlithetnek a fizikaban a kvantummechanika egyes iranyzatait. amitol meg mondjuk a klima berendezesed automatan muxik.

ON

kritikusolvaso 2009.02.10. 13:20:56

@zulu: Ha elég sok ember akarja, lehetséges.

ezer éve nem akarja, gondolod majd most?

Szsrobert 2009.02.10. 13:21:27

Ha valaki hülye, és elrontja a saját életét, miért tőlem várja el, hogy jobbra fordítsam a sorsát?
Segített ő nekem bármit valaha, vagy helyette csoportosan megvertek, kiraboltak(mert egyedül egy gyámoltalan fekáliadarab, aki molekulaméretűre zsugorodna)?

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:22:02

Azzal a varázspálcával kb egyszerre kellene rendettenni, világoskékeknél, sötétkékeknél egyaránt. Nagyjából egyszerre.
békét csak a buta ember nem akar.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.02.10. 13:24:05

@Lova:

"- szociális munkalehetőség segély helyett
- gyerek taníttatásához kötött szociális támogatás
- büntetlenséghez, erkölcsi bizonyítványhoz kötött szociális támogatás
- megerősített rendőri jelenlét és gyors, hatékony igazságszolgáltatás a bűnözés felszámolására
- speciális oktatás és felvilágosítás: miért érdemes integrálódni és feladni a non-konform életmódot
- cigánytelepek felszámolása és a családok szétköltöztetése. a telepeken tanulják már gyerekkortól az ottani "normákat"."

továbbá:

* korrek ÁLLAMPOLGÁRI NEVELÉS, beleértve, hogy miért kell dolgozni, adót fizetni, gondoskodni önmagukról és a családjukról, hogyan kell azokat a politikusokat elküldeni a p*-ba akik lopnak vagy felelőtlenül igérgetnek, vagy csak egyszerűen alkalmatlanok

Az elmúlt 20 év legnagyobb kártevői a véghetetlenül tehetségtelen oktatási minisztereink voltak, akik fel sem ismerték, vagy egyenesen lesz*ák, hogy mekkora feladat áll előttük és mekkor a a felelősségük:

Andrásfalvy Bertalan, Mádl Ferenc, Fodor Gábor, Magyar Bálint, Pokorni Zoltán, Hámori József, Pálinkás József, Rockenbauer Zoltán, Magyar Bálint, Görgey Gábor, Hiller István, Bozóki András, ...

Hol mérhetők ezek Klebelsberg Kúnóhoz vagy Hóman Bálinthoz ... ? Egy Magyar Bálint, akinek az az összes tevékenysége, hogy szervezetten menti ki a pénzt az érdekkörének a költségvetésből ... ? Egy Loller István, aki a fél életét KÜLFÖLDÖN tölti kulturális fesztiválokon, miközben itthon ölik egymást az emberek, mert senki nem nevelte meg őket? Nézzétek már meg, hogy mi folyik a minisztérium weblapján. Anyám borogass !!!!

Szsrobert 2009.02.10. 13:24:30

Amíg itt vitázunk, hogy mi lenne a jó, néhányan egyáltalán nem akarnak békét, és e percben is kirabolnak, megvernek, leszúrnak valakit.
Baráti öleléssel nem igazán lehet cápát, krokodilt idomítani.

Ez vagyok 2009.02.10. 13:24:55

"Aki a felelöség megosztását hirdeti, annak üzenem, hogy majd akkor leszek felelös mindenért, ha nekem is olyan és annyi jogom lesz, mint a romáknak--majd ha nekem is ugy szórják a "segilyeket", mint a romáknak és ha nekem is-- azért mert kisebbségben élö magyar vagyok--minden jár, kötelesség és jog betartása nélkül!"
Milyen igaz! Apukám halálának intézésekor az önkormányzatban NEM MERTEK azelőtt foglalkozni velem, mielőtt ki nem fizették a segélyeket 30-40 üvöltöző, egymást kurvázó, lökdöső, verő romának; holott én előbb ott voltam, csak éppen a pénzüket borítékozták. Mint rendes adófizető polgár a fájdalomtól és a méltatlan helyzettől üvölteni is csak hallótávolságon kívül mertem, nehogy meglincseljenek. Közben meg az adómat adták nekik... A végén még majdnem én vigasztalgattam a panaszkodó ügyintézőket, akik féltek ügyemet ezek előtt elintézni.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:25:00

"Segített ő nekem bármit valaha"
igazi önző hozáállás.
Elvben ugy működik, hogy te mint tanult(?) ember ha már elnyomod, segtesz neki megélni.
nyilván mindegyik arra vár hogy téded kirabolhasson, megverhessen megerőszakolhasson és társai.
abszolute irracionális.
esélyegyenlőség persze nuku.

asdf2014 2009.02.10. 13:27:50

@greycup: szerintem nem ez most a lényeg, hogy nekem mi a viszonyom a zsidókkal, hanem a tények. A tények pedig arra mutatnak, hogy a jellegzetes ún. fehérgalléros bűnök elkövetőinek TÖBBSÉGE NEM ÁRJA.
Lásd:
Princz
Tocsik
Kunos
Kulcsár
De a sor külföldön is folytatható, lásd Madoff...

Szsrobert 2009.02.10. 13:28:45

Mindenki hibás, csak a bűnözőcigányok nem...

Édekes módon van olyan roma, aki tanult, diplomázott.Hogy lehet ez?Neki sikerül, a másiknak nem?Ja, neki azért sikerült, mert ő akarta, és keményen küzdött érte?A másiknak meg minden ingyen kéne, munka, tanulás, küzdés nélkül?Ideje felébrednie, mielőtt éhen hal, vagy agyonverik.

Dubito 2009.02.10. 13:30:07

A politikai elitnek nem érdeke kezelni a problémát, mivel rövidlátó és maximum a következő választásokig képes gondolkodni. Márpedig a gyökérokok kezelése - iskoláztatás, nevelés, ösztönző rendszer átalakítása, pozitív diszkrimináció munkahelyeken stb - most kíván erőfeszítést és konfliktusvállalást, eredményei azonban csak évtizedek, generációk múltán jelentkeznek. Magyarországon nincsenek olyan formátumú politikusok, akik nem csak a napi szánalmas intrikákban és kisded hatalmi játékokban, hanem ilyen - a nemzet jövője számára létfontosságú - dimenziókban képesek gondolkodni.
Ezért is jó, ha a közbeszédben igenis helyet adunk a témának, mert csak úgy van esély rá, hogy valamely politikai párt zászlajára tűzi a problémát, és olyan megoldásokat kínál, amivel szavazatokat szerezhet.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:30:34

" Szsrobert 2009.02.10. 13:24:30
Amíg itt vitázunk, hogy mi lenne a jó, néhányan egyáltalán nem akarnak békét, és e percben is kirabolnak, megvernek, leszúrnak valakit.
Baráti öleléssel nem igazán lehet cápát, krokodilt idomítani. "

könyörgöm, embernek több esze van mint a cápának. nem ugyanaz.
Mindig lesznek elégedetlen emberek akik valami miatt másokat okolnak, még Amerikában sem működik tökéletesen, pedig ott aztán mindent megtettek.

Szerintem, jóval kevesebb lenne a bűnöző, ha
-megfelelő oktatás
-esély normális életre, munkára, családra.
-életcél
Lényegesen kevesebb primitiv bűntett lenne 8pl ez a késeléses legutóbbi dolog) mely ugyanugy megeshetett volna fehér ember vs fehér ember viszonylatában is.

Szsrobert 2009.02.10. 13:33:27

Önző vagyok.És?Miért ne lennék?
Mivel nyomom el őt, te nagyon tájékozott?
Azzal, hogy nem engedem rabolni?Vagy hogy egy nap alatt végzem el ugyanannyi pénzért egyheti munkáját, míg ő játékgépezik munkaidőben a kocsmában?
Vagy azzal, hogy a munkahelyen roma munkavállaló előnyt élvez?
Költözz be a védenceid közé.Én már ismerem őket.

greycup 2009.02.10. 13:33:33

@zulu: Félreértesz. imho a pol. vezetők között -oldaltól és párttól függetlenül- több a jó szándékú és tenni akaró ember, mint a sz*r. (És ebben semmi különbség nincs pl. a kőművesekkel, vagy a fizikatanárokkal, biciklistákkal összehasonlítva.)
És kb. hasonló mértékű a szakmai analfabetizmus is, meg az erkölcsi tartás. És ezen nem fog változtatni az sem, ha az egészet "kitakarítod". Kell egy kis idő elteljen, amíg az autószerelő nem akar majd pavlovi reflex szinten átb*szni, vagy amíg az amúgy jóindulatú politikus nem csinál böszmeségeket. Ez van.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:33:37

Dubito, a megoldás tényleg az lenne, ha valaki politikai elit magáévá tenné a dolgot, és tényleg mindent megtenne a felzárkóztatásért.
sajnos ehhez baromisok pénz és hozzáértés kell, ami viszont senkinek nincs.*

A világon másutt is probléma van ebből. (ugyanebből)
*itt magyarországon konkrétan elvérezne az a párt, aki megpróbálná felkarolni ezt az ügyet.

Doubledeceker 2009.02.10. 13:33:38


Két napja csak az dől a rádióból, hogy nincs cigány bűnözés, valban nincs is hiszen ennek a szónak értelme sincs. De attól még igen is van egy nem is kicsi, hanem kurva nagy probléma, és miközben azon agyalnak nagyjaink, hogy hogyan söpörják a rasszistázásnak titluálva a problémákat a szönyeg alá, na a probláma már nem akar beférni.

A cigány valóban nem a bőre színe miatt bűnöző.

Nem is a bőre színe alapján kell elitélni, hanem a gusztustalan aljas vislekedése miatt, és csak azt aki vlaóban rászolgál az előítéleteinkre.

DE nem ez történik, gyorsan az egész problémát rasszista színekbe öltöztetik, mintha ezzel megoldódna.

Hát kurvára nem fog.

A rendőrség az APEH, az összes többi álami szerv akinek ezzel feladata van tehetné a dolgát.

Számoljanak fel minden olyan cigány galaerit, ami a bűnözés melegágya.

Mi értelme a szönyegalá söprésnek, mi a faszra jó az, ha nap mint nap elmondják nincs cigánybűnözés?

Ettől még vidéken nap, mint nap lerabolnak.

Ha tenné a dolgát a rendőrség nem lenne itt gond.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.02.10. 13:35:36

@Télikert:

Off, ez tényleg nem az a topik, de...

lehet, hogy rosszul értem, tudom, vagy bármi, de az analízisnek is létezik kvantros formalizmusa. A kvantummechanikát pedig általánosan ismerem (SUSYból írom a diplomám), és valahol egy tudományfilós írásban olvastam, hogy ez a logika nem az a logika, tehát végülis a logika is empirikus, de ez már régen volt, és akkor sem fogtam teljesen.

Szóval örülnék, ha írnál erről pár sort, hogyan értetted, esetleg privátban, hogy ne offoljuk szét a topikot.

Bocsánat, ON.

nem várt fordulat 2009.02.10. 13:36:54

@örike: thats the point:
"Saját érdekükben is ki kell vetniük magukból a bűnöző elemeket, össze kell ebben fogni velünk, különben örökre rajtuk marad a cimke."

Ha mondjuk egy olaszliszka után az egész cigánytársadalom, de legalábbis azon része, akik normálisak, és be akarnának illeszkedni, országszerte, vagy a hősök terén elkezdenének tüntetni a bűnöző cigányok ellen, na akkor lehetne valami változás. akkor azt látná a fehér, hogy vazz, itt nem mindegyik egyforma. amíg ez nem lesz meg, esély nincs a változásra.

sertésmájkrém 2009.02.10. 13:36:56

@Wasser: LOL nézzétek már meg a pénz közelébe került cigányokat...

Méghogy a fehérgalléros bűnözés "fehér"ekhez kötődik.

A nagy b**** lóf***t. A cigányok magas pozícióban sokkal nagyobb arányban sikkasztanak csalnak, lopnak.

Szsrobert 2009.02.10. 13:37:23

Az embernek több esze van, mint a cápának, de a gyilkos nem ember.Az egy kártékony élőlény.
-Megfeleő oktatás?Van, de X nem akar tanulni.
-Esély az életre, munkára,családra?Van.Munka büdös, család van már 16éves korában.
-Élete célja az ital, cigaretta, gép,dugás.
És még engem nevezel önzőnek?

Ballagator 2009.02.10. 13:38:29

"Ha elfog a félsz egy rossz estén,
hogy háború esetén mi lesz,
hidd el, félni nincs okod,
kételkedni sincs jogod,
hisz csak az első éjjel folyik vér,
atombiztos a Deák tér, az ám.
Az lesz majd a szép óra,
mikor leköltözünk a metróba, babám."

greycup 2009.02.10. 13:38:55

@Wasser: bocs, de ezek mióta tények, csak hogy tudjam? fitymavizsgálat volt? vagy megírta a kurucinfó?

Gyugyó 2009.02.10. 13:38:57

Pilu írta:

"Szerinted a több ezres tömegtüntetés után mi a következő „lépés”, kedves bölcs fehér? Megmondom én neked, baszod: a pogrom."
Tényleg csak ez jöhet?
De szerencsére írónk zseni, csak minő kár, még nincs varázspálcája:
"Ha lenne egy varázspálcám, amivel a fehér magyarok fejében rendet tehetnék egy szempillantás alatt, és eljuttatnám szürkeállományukba a bölcsek igéjét, akkor lennél a legnagyobb szarban, mert kiderülne, hogy megoldást te sem tudsz!"

Könyörgöm, taníts minket! Kérem, nyilatkoztasd ki végra a tutit!
De tényleg: Honnan tudod, hogy nincs megoldás?
KELL MEGOLDÁS!

sertésmájkrém 2009.02.10. 13:40:24

@Páneurópai Harci Kos:

"Szerintem, jóval kevesebb lenne a bűnöző, ha
-megfelelő oktatás
-esély normális életre, munkára, családra.
-életcél"

Azok a magyarok akik ezt ugyanúgy nem kapják meg miért nem mennek lopni? Miért nem erőszakolnak és ölnek közben??? Mind fehérgalléros bűnöző???

Bazd már meg a kifogásaidat. Nekik lehet mert cigányok, erről van szó.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:40:31

" Szsrobert 2009.02.10. 13:33:27
Önző vagyok.És?Miért ne lennék?
ajjaj, mentális probléma. keress papot.

"Mivel nyomom el őt, te nagyon tájékozott?
Azzal, hogy nem engedem rabolni?Vagy hogy egy nap alatt végzem el ugyanannyi pénzért egyheti munkáját, míg ő játékgépezik munkaidőben a kocsmában?"

általánosítasz, butaságokat irkálsz a blogokra megyőződésből (jogodban áll, de gondolkozni is kellene)

A nem engeded rabolni, mert minden sötétkék rabolni akar? Egyáltalán nem.
Vagy azzal, hogy a munkahelyen roma munkavállaló előnyt élvez?"
Én már ismerem őket."
hemzseg az általánosításoktól a szöveg, nyilván mély élettapasztalat és sok bölcsesség, nem-mindenki-barna hajú.
Azzal hogy tegyük fel pl, sötétkéknek szüleszt, pláne magyarországon, egy csomó dologban bűnös leszel, az előitéletek miatt.

Egy örmény jóismerősöm, tudna mesélni a magyar állapolgárok hozzállásáról, mert kapásból romának nézik, holott nemaz.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:43:53

"Azok a magyarok akik ezt ugyanúgy nem kapják meg miért nem mennek lopni? Miért nem erőszakolnak és ölnek közben??? Mind fehérgalléros bűnöző???
"
kereskedelemben dolgoztam, hidd el, hogy a fehér ember ugyanugy lop.
Fizikailag éppugy, mint az áruház vagy osztályvezető. Kis leltárhiány módosítás, vonalkód trükközés. gyári hibácska, megsérült burkolat és társai.
vagy akár az adózás rendje, számlákkal kapcsolatos huncutkodások, vagy akár a zeneletöltés a netről, az nem lopás?
dehogynem.

Thyb 2009.02.10. 13:44:12

@Páneurópai Harci Kos: Már vártam mikor jelensz meg. Tudod nekem nem volt lehetőségem anno sem leéretségizni sem fősulira v.egyetemre menni. Majd elkezdtem dolgozni, s haladtam a ranglétrán (mezőgépkezelő szakmunkásként voltam csoportvezető) amikor közölték velem, hogy el kellene mennem érettségizni, mert alacsony a végzettségem. Hát elmentem, majd időközben beszéltem pár emberrel akik bátoritottak, hogy tanuljak tovább, igy elvégeztem a főiskolát. Igen, segitett a cég, nem tagadom, de szerinted ezt csak bőrszin által értem el? A másik csoportvezető roma származásu volt és a csapatban mindenki tisztelte, soha senki nem hozta fel neki a származását (mondjuk azzal fel is töröltem volna a raktárat). Az aki közülük fel akar állni, tanulni és dolgozni meg van rá az esélye. Aki nem akar azt nem tudjuk kényszeriteni. Igen vannak tipikus rasszista bunkó magyarok, de nem Ők azok akik mocsokban tartják a romákat. Azt, hogy kiskorukban kiment hozzájuk az orvos, hogy megérjék a másnap reggelt, azt, hogy az ovodát iskolát ki tudták járni, az hogy egy rakás kedvezményt kaptak, az hogy a mai napig segélyen élnek mert a közmunka csak 6000-el fizet többet mind MI, TISZTES ADÓFIZETŐ ÁLLAMPOLGÁROK fizetjük. Mi nem támogatjuk Őket? S vajon mikor kezdik ezen piócák támogatni a társadalmat? Amikor kést rántanak vagy lapáttot fognak kezükbe, hogy rendőrre támadjanak?!? Neked is ki kellene nyitni a szemed, s levenni a papirzacsit a fejedről. Mert gond van, s ez már nem abszorválható, s ezen csak a pénz nem segit.

Dubito 2009.02.10. 13:44:14

@Páneurópai Harci Kos:
Harci Kos ez nem annyira pénz kérdése, hiszen baromi sok pénz megy el most is segélyek meg egyéb támogatás formájában, teljesen eredménytelenül. Ezeket a pénzeket kellene átcsoportosítani csupán.

A hozzáértés már nagyobb akadály lehet. De a legnagyobb problémának az akarat és a megegyezés hiányát látom.

Hiszen nem tudunk mi magyarok megegyezni ennél sokkal egyszerűbb kérdésekben sem. Nem tudunk mit kezdeni az egészségügyünkkel, oktatásügyünkkel, versenyképtelen adórendszerünkkel, vízfejű önkormányzati rendszerünkkel, MÁV-unkkal, és még sorolhatnám. Miért pont a cigánykérdés menne jól?

greycup 2009.02.10. 13:48:24

@Wasser: csak neked: pl. Kulcsár akkora roma, mint ide Nagykáta, így -ha finoman fogalmazok- pontatlanok az információid (=butaságokat írsz)

georg 48 2009.02.10. 13:48:45

Azt nem értem, hogy a cigányságra nézve miért sértő, ha azt mondjuk, van cigány bűnözés! Végülis nem az össz. cigányságra értendő! Tudjuk, hogy élnek irtózatos körülmények közt cigányok, akik levegőt is alig tudnak venni, nemhogy nekiálljanak bűnözni. De van egy réteg, amely bűnözik. Hát erre értendő a cigány bűnözés! Egyébként! A fiam a rendőrtisztire járt / megszakította/. Bűnelkövetői statisztikákban hivatalosan oktatják az elkövetők kisebbségi hovatartozását. Hát akkor, hogy is van ez? Ott lehet, a médiában nem? Nem értem!!

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 13:49:30

Lopásra visszatérve nemegyszer volt, hogy bizony fehér embert kaptunk el. Csak a társadalom, mindig érzékenyebben reagál, ha kisebbség követ el valami bűnttet.

nem a gazemberséget és a bűnözőket akarom bátorítani, éppen ellenkezőleg. De értelemmel kell(ene)megoldani a problémát, nem fizikai úton.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.02.10. 13:51:27

Nade mi van a szlovákiában és romániában dúló "magyarbűnözéssel"? Látezik egyáltalán ilyesmi? Van akik szerint igen.

Az talán nem ugyanolyan rémes hazugás, mint a magyarországi "cigánybűnözés"?

Gondoljuk már végig, hogy talán valami gond van mégis az egy népcsoporthoz kapcsolt hamis fogalommal, azaz megbélyegzéssel.

Gondoljuk végig, hogy elsősorban a szegénységgel van gond, a sok évtizedes évszázados kirekesztéssel, megkülönböztetéssel.

Kisebbségilét beszorozva kisebbségiléttel + a szegénység szerencsétlen kombinációjával?

Nem segít a cigányokon az alázás, köpködés, taposás, de a magyarokon se.

Először meg kellene érteni ennek a társadalmi porblémának a lényegét, és azt kezelni, nem pedig értelmetlen gyalázkodással tenni még nehezebbé mindenkinek helyzetét, magyarnak, cigánynak egyaránt.

Együtt vagyunk benne a slamasztikában, együtt kell megértenünk és kezelnünk, kitalálnunk a gyógymódot.

És abba kellene hagyni a hazudozást, nem kellene olyan fogalmakat (gyalázkodásokat, rágalmakat bélyeget) lengetni zászlóként, amely mételyezi az életünket, csak eldurvítja a helyzetet, és nem pedig gyógyír bajainkra.

Thyb 2009.02.10. 13:52:41

@Dubito: Amig a politikai elit csak a hatalmi csont rágásával, saz egymásra történő mértéktelen ugatással tölti ki a 4 évet megvétózva, leszavazva minden egyes kezdeményezést, addig nem lesz változás. Mi itt posztolhatunk ami csak tetszik, jártathatjuk a szánkat gyülésen, médiában, de attól nem fog semmi megváltozni, max rossz irányba.

Szsrobert 2009.02.10. 13:54:10

Kos, te menthetetlen vagy.Engem ruházol fel a tulajdonságaiddal.Te általánosítasz,és barna a bőröm, és fekete a hajam.És évtizednyi tapasztalatom van.

Magyarázd meg, hogy tévedek, és az életem hazugság,és csak a Mátrix rabja vagyok,mert te tudod a tutit. :-)

Dubito 2009.02.10. 13:54:43

@Thyb: Na ezzel csak egyetérteni tudok...

asdf2014 2009.02.10. 13:55:24

arra már gondolt valaki, hogy a cigányok mitől olyan bátrak a rendszerváltás óta, vajon ki/kik hergeli, bujtogatja, védi őket?
És milyen célok érdekében?

Szsrobert 2009.02.10. 13:58:02

Mikor a hátamba fúródik a kés, még utoljára felkiáltok:"Pedig vannak dolgos romák is!!!"majd kimúlok.Holttestem adolgos romák még órákig rugdossák.
Büszke leszek rá, hogy az én adómból is nevelkedtek.
Ez az élet igazi értelme. :-)

kritikusolvaso 2009.02.10. 13:58:46

OFF
@Bockó: a nem platoni megkozelitesu fuzzy halmazok iranyaban kene keresgetned. (de vigyazat a mernoki vonal zsakutca)

a fenomenologia (mint bunos áltudomany) a termeszettudomanyokban amasik irany lehetoseg

leuveni egyetemen van eleg sok anyag a temaban.
szerintem mo-n tiltott tudomanyok koze tartozik mint a csomszkin és fóthin kivuli vilag is.

fénycsepp 2009.02.10. 13:59:02

@Nick_:

zuluval is egyetértek.

a probléma az, hogy mindenki gyors megoldást akar. Emlékszem, arra, amikor 15 éve kérdeztem valakit, hogy mikor lesz jobb itt az élet? azt mondta, negyvenn év múlva. 25 már lejárt, de egyre messzibb a a határidő, úgy érzem. Valaki már hallott a németországi törökök integrációjáról? Kevesen integrálódtak az elsőből, de a 2. nemzedék annál jobban, persze a családi háttér és az oktatás csodákra képes. Minden cigány gyereknek KÖTELEZŐ legyen iskolába járni, és nemcsak papíron!

asdf2014 2009.02.10. 13:59:57

@greycup: a gyengébbek kedvéért: a cigány NEM árja faj...

Thyb 2009.02.10. 14:00:17

@Wasser: az alkotmány és a demokrácia.
Itt már nincs munkakerülő megkülönböztetés, de ugyanakkor van akz alkotmány amely számukra jogot formál a napi inni és elszivnivalóra való bevételre.

Thyb 2009.02.10. 14:01:57

@Szsrobert: Figy Robi mindezt megkaphatod egy magyar drogostól is este, a vár oldalában.

pultoska 2009.02.10. 14:03:35

Pilu! Minden egyes mondatod helyett inkább szúrj szíven egy Sztojkát. Sajnos Te is csak írsz róla. Mi kéne már ahhoz, hogy mind azok, akik egyet értenek fel is emelik a seggüket? Nálunk egy Raffael belezuhanhat egy DC9essel a Heim Pálba, akkor sem történne semmi. Ez az igazán szomorú az egészben.

sr26 2009.02.10. 14:04:04

Soha nem írtam még véleményt, de az utóbbi események engem is felkavartak.Nem vagyok rasszista ,de az indulatok bennem is fortyognak. Nem első sorban a cigány búnözés miatt. Ez a mindennapi élet csúcsa. Én is azt vallom, nem lehet egykalap alá venni az egész cigányságot, de a domináns az ami most reflektor fénybe került. Kétfajta cigány van, aki megpróbál értelmesen élni, és kapja a pofán csapásokat, a másik meg az ingyen éló, bűnöző. Nézzétek meg az IWIW-en a sztojka barátait, fél kilós arany lánc lóg a nyakában. A kábszer, a védelmi pénz, a prostitúció hozza a rávalót. Ezeket ugyanúgy kimossák az ügyvédek, mint a fehérbőrű bajtársakat. Ebből a szempontból nincs különbség a bűnözésben. Csak a roma támadásokat én, te, meg Mari néni érzi,a nagy lopásokat meg mindenki, csak nem rögtön.Az sem mentség, hogy a rablások másik részét bankok és benzinkutak ellen hajtják végre. Azt ugyan ki fizeti ki? Hát mi!!!Az állam úgy ahogy van egy csőd, tök mindegy hogy Gy, vagy O, egyik sem tett semmi kézzel foghatót.

greycup 2009.02.10. 14:04:26

@Wasser: a magyar sem árja, fajelméletet csak pontosan és szépen...

Szsrobert 2009.02.10. 14:05:18

A magyar drogos is ugyanazt kapja tőlem cserébe támadása esetén, mint a roma, vagy az afroamerikai, vagy a latin.Nem érint a származása.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 14:05:40

"Már vártam mikor jelensz meg. "

pedig nem én vagyok a messiás sajnos:)

Tudod nekem nem volt lehetőségem anno sem leéretségizni sem fősulira v.egyetemre menni. Majd elkezdtem dolgozni, s haladtam a ranglétrán (mezőgépkezelő szakmunkásként voltam csoportvezető) amikor közölték velem, hogy el kellene mennem érettségizni, mert alacsony a végzettségem. Hát elmentem, majd időközben beszéltem pár emberrel akik bátoritottak, hogy tanuljak tovább, igy elvégeztem a főiskolát.

Dicséretes hogy leírod az életed, én kb 18 éves koromban kezdtem szakmunkásként, majd esti iskolában tanultam tovább. Nem kevés kisebbségi emberrel találkoztam, tanultam dolgoztam együtt.
Sokkal nehezebb kisebbségiként elhelyezkedni, pláne ha nem ismersz valakit, vagy ahol laksz, nincs meg a lehetőséged rá. Elmaradott megye, pl.

Mindenképpen javítani kell a szegény emberek (nemcsak romák) életkörülményeit, esélyeit akár úgy is hogy odafigyelnek rájuk az ovodában iskolában.
én senki gyerekétől nem sajnálom az ennivalót (nem lazackonzervre gondolok)
És elég szomorú, hogy vannak akik igen.
A társadalom nem 70- 100 éve, hanem sokkal több idő ota a "szőnyeg alá söpri a problémát"
Mondjuk ezt a témát a középsuliban sem szokták kielemezni:) Az átlag dolgozó ember mit tud behatóbat mondani? amig nem született olyan helyre, vagy nincs valaki közeli ismerőse, a hátrányos helyzetben lévők közül. Empátia.

"támogatni a társadalmat?"

Akkor amikor lehetőséget kapnak rá.
csak ezt biztosítani kellene. (nem kevés időbe fog telni, ha egyáltalán valaki)

"Amikor kést rántanak vagy lapáttot fognak kezükbe"
Hidd el nagyon nem szeretem ezt a verziót.
egyáltalán a támadásos dologgal nem értek egyet, de ez mindkét félre igaz.

A pénz a mozgatórugója javarészt a társadalomnak, csak az segít.
Ezt a problémakört, csak ezzel lehet megoldani.

ToMorgan 2009.02.10. 14:06:06

Az imént olvastam a követlező levelet, egy másik poszton. Kommentárt nem fűzök hozzá, talán csak annyit, hogy elgondolkodtató.

Kedves Cigány!

Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik.

Nem azért írok, hogyezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre.

A nyílt beszédszükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy
rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.

Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk.
Nemszeretlek téged !

Miért ?

Talán mert mások vagyunk ? Részben igen.


Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az
összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy
"rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell
dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély
műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy
tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni
nem épp a hála megfelelő formája.

Óriási különbségek vannak köztünk.
Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető
tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor
a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép
autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én
úgy, cifra nyomor.

Nem vagyok irigy!

Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert.
Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által
számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy
bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik
megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt,
ami az enyém . Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált
kapok érte.
Félnem kell tőled.

Miért ?

Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát
sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ?

Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha
tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve?

Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni
csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát
nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem
hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen.
Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.

Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak.
Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom,
nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.

Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán
"romázhatsz", ahogyan jólesik.

Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással.

Mit várok tőled?


1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.


2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon
fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled)


3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést. Ez a sikeredhezszükséges 20%. A maradék 80%
legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.

4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna
bőröd zavar engem.

Páneurópai Harci Kos 2009.02.10. 14:06:22

Valamiért érzem, hogy a wall of text nem szerencsés, csak pár mondat marad meg az emberekben:(

Szsrobert 2009.02.10. 14:07:48

Bennem nincs indulat senki iránt.Békés életet, jó, kiegyensúlyozott társadalmat akarok.
Ha ennek érdekében némi kellemetlenséget kell vállalni, ám legyen.

georg 48 2009.02.10. 14:08:01

@sr26: Tökéletesen igazad van!!!!!!!

redriot77 2009.02.10. 14:08:06

Engem is idegesít az ál-liberális PC-banda folyamatos gagyogása. Tudjátok mi a legbosszantóbb bennük? Az a parnasszus, amire képzeletben emelik magukat! Mert vannak a szegény romák, és van a bűnös, rasszista magyar társadalom így kompletten, akik kirekesztik őket. És ők, a nagy jogvédők? Ők pedig az egész iszapbirkózás felett lebegnek, patyolattiszta tunikában, és onnan szónokolnak hozzánk, gyarlókhoz.

Remélem hogy Sztojka Iván - mielőtt lesittelik - legalább egyet elkap közülük, lerángatja őket a való világba, és szanaszét bassza azt a finom, pihe-puha, rózsaszínű PC-seggüket. Ennyi jár nekik, nem több.

sr26 2009.02.10. 14:08:35

Bocsi de kihagytam: a rablások másik részét bankok és benzinkutak ellen fehérek követik el.

KopaszMercis 2009.02.10. 14:09:28

Irja valami faszatlan tusko, aki dudalva akarja megoldani a forgalmi dugot... micsoda kritika ebben a szep pilu blogban.

Mar csak a kotelezo: "betelet a pohar, mostanaig es ne tovabb" fele retardalt fordulat hianyzik.. vagy talan ott van a vegen? Aki elbirta olvasni ossza mar meg velem...

Szsrobert 2009.02.10. 14:10:36

De csak azért követnek el fehérek bűncselekményt, mert a rasszista romák kirekesztik őket a börtönben! :-D

greycup 2009.02.10. 14:15:41

@Wasser: feladom, már nem bírom követni a logikai gondolatmeneted, nyertél... :)))

Thyb 2009.02.10. 14:15:44

@Páneurópai Harci Kos: Nem értek veled egyet. Nézd meg a közép és szakmunkásképző iskolák statisztikáját a roma és magyarlakosság %-os arányában. Lehetőségük lenne szakot választani, ugyanakkor kimaradnak az iskolából (van akit kicsapnak a hiányzások végett, van aki be sem iratkozik) holott nem dolgoznak. Egyszerűen a környezetbe beleolvadva megindulnak lefelé a lejtőn. Eleve ott kezdeném, hoigy csak olyan család kapjon családtámogatást, ahol a MÉG iskola köteles gyermek bejár az iskolába. Ha van mellette 8 általános iskolás akkor sem kapnak segélyt ha a 17-18 éves nem jár iskolába. Ezzel rákényszeritenénk a szülőket, hogy a kamaszt rábirják az iskolába járásra. Mert akkor kezd el "degenerálódni" az adott réteg, ha ilyen kimaradások végett nem szerez egy becsületesen használható szakmát. Igy rá lennének a szülők kényszeritve (már amennyiben pénzhez akarnak jutni a gyerekek után) hogy következetesen számonkérjenek a nebulón. S ha nem viselkedik és kicsapják akkor ugyancsak elesnének a pénztől, igy a nevelés is képbe jönne.

Triplafix 2009.02.10. 14:19:04

Tudod kedves Pilu akkor érnél el valamit, ha nem csak pofáznál a Cigány integrációról, hanem cselekednél is.

Látam már példát arra, hogy cigánygyerek kiemelve a szűkös környezetéből, normális emberré tudott válni. De ez 1000-ből egy. Zömmel még most is csak lopnak csalnak, és az ország szociális csöcsén lógnak mint szopósmalac a tejgépen.

Hurrá építsünk országot....

solesz · www.index.hu 2009.02.10. 14:21:16

1. cigányok márpedig vannak, ha néven említjük, ha nem.
2. a 800.000 cigányból ~400.000 él "mélyszegénységben"
3. a volt jugoszlávia területén mindennapos volt az elmúlt pár évtizedben, hogy akik másnak érezték magukat, azok kiváltak, csináltak egy saját országot.
4. kell keresni másik megoldást az asszimilációra, ha nincs több ötlet, akkor be kell látni, hogy nem megy tovább.
5. akkor marad a népek szétválasztása.

6. LEGFONTOSABB
Mi, mindannyian, akik itt a tények felületes ismerete mellett, kizárólag a zaftos bűnügyek ismeretéből és a mindennapos atrocitásokból, a bulvármédia nagyítóján keresztül, az esetek többségében "szurkolói minőségben" - értsd: tisztán érzelmeink mentén próbálunk országunk problémáiról beszélni, mint a futball szurkoló, üvöltünk egyik és másik csapatnak....

Szólni kellene, hogy a meccsnek már réges-régen vége, a pályán már csak verekedés van, otthon várnak a szeretteink, és EL KELL GONDOLKOZNI, HOGY MIKÉNT TESSZÜK JOBBÁ AZ ORSZÁGUNKAT.

Az idióta verekedő csapatokat, meg közönség nélkül kell hagyni.

Akkor talán lesz ÉRTELMES megoldás, és CSELEKVÉS, többek között a CIGÁNY kérdésre is.

mert cigányok márpedig vannak.

stellaz1 2009.02.10. 14:21:48

A cigányok becsületes és keményen dolgozó, de legalábbis dolgozni akaró nép!

Úraim, ki ért velem egyet?

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.02.10. 14:22:22

így van, egyetértek a cikkel. pilu mindig a szívemből beszél.

asdf2014 2009.02.10. 14:23:55

@greycup: semmi extra a logikai menetemben. A cikk felütése az, hogy a "fehérgalléros bűnözők 98%-a árja". Miután tehát sem a magyarok, sem a zsidók, és sem a cigányok nem árják, ezért azt gondolom, hogy a magyarországi fehérgalléros bűnök elkövetői nagyrészt
a.) magyarországi svábok, tótók, oláhok, rácok és egyéb árja kisebbségek
b.) német, angol, olasz, görög, dán, izlandi és egyéb gengszterek kiszálláson, napidíjjal. :-)

Thyb 2009.02.10. 14:24:25

@stellaz1: mert ugye magyar bünöző nincs! ne zuzd már le magad ennyire

stellaz1 2009.02.10. 14:27:10

Egyszer beszéltem egy szlovák lánnyal (szociológus volt) és beszélt a szlovák cigány problémárol. Ő is említette, hogy pl. állandóan azt nézik az EU küldöttei, hogy milyen korülmények között laknak a cigányok szlovákiában (állami lakásokban, házakban), pedig azt kellene megnézni, hogy 2 éve milyenek voltak a körulmények mikor beköltöztek és hogy, a cigányok ott is nagyon durva dolgokat művelnek és mennyire elege van belőlük mindenkinek.

A lánynak egyébként néger barátja volt.

greycup 2009.02.10. 14:27:41

@Wasser: !!!! így már vágom, ++ :))

sehovase 2009.02.10. 14:28:09

Heller Ágnes filozófus nemrég nyilatkozott az egyik Tv csatornán a ,,cigánykérdésről". A vége elgondolkodtató volt. Azzal példálózott, hogy Ausztráliát anno a kitelepített fegyencek építették és micsoda szuper kis államot hoztak létre, ahol a demokrácia és a jog az uralkodó. Tehát, bűnőzőkben is megvan a hajlandóság a szépre, jóra, törvényességre. Csak a lehetőséget kellett nekik megadni. Kérdem én, most az összes romát tegyük ki valahová egy lakatlan szigetre, hátha valami fantasztikus jogálamot hozznak létre? Vagy adjunk nekik sok-sok milliárd forint támogatást, hogy könnyebben integrálódhassanak?
És nekem egyszerű prosztónak, aki becsületesen adózik, dolgozik, képzi magát, mikor fognak végre segíteni?
Még ha demagóg is voltam...

stellaz1 2009.02.10. 14:28:21

@Thyb:

Az, hogy van magyar bűnőző vagy hogy a cigányok nagy része bűnőző nem ugyanaz, mégis igaz mindkettő.

átlátó 2009.02.10. 14:29:14

Én kiírtam a kapura, hogy "cigány házalókat nem fogadok". Mindenki úgy érti ahogy akarja. A szomszéd mondta, hogy ő is ki fogja írni. Ha mindenki kiírja akinek nem tetszik a mostani helyzet, akkor a cigányok a házuk felgyújtása előtt látni fogják, hogy valami nincs rendben körülöttük.

dr. Wilbur Swain 2009.02.10. 14:30:17

@Thyb: attól hogy bejár, még semmi sem oldódik meg
nálunk is bejárnak a szinesek: bőrcipő, fehér nadrág, és így meg a kőműves-gyakorlatra; segge alá tesz egy újságot, és üldögél egész nap...
szerinted milyen kőműves lesz így belőle? semmilyen, mert nem azért jár be, hogy szakmát szerezzen, hanem hogy papíron minden frankó legyen :|

Clinian (törölt) 2009.02.10. 14:35:06

Átfogó cikk. Bár nem ártott volna legalább egy értelmes gondolatot és minimális empátiát beleszőni.

mnmnbkhj 2009.02.10. 14:35:24

Meg azt bírom, hogy Drazsi csak azt szajkózza, hogy nem a származásukkal kell foglalkozni - a másik miniszter, hogy szegrágációs gondok, származásból eredően. na. tegyél igazságot!

Thyb 2009.02.10. 14:37:13

@dr. Wilbur Swain: nem olvastad el a posztomat megfelelőképpen. Ilyen alapon nem fog teljesiteni és kicsapható, eltanácsolható, akkor pedig nem lesz zsé. Ez érvényes a gyakorlati munkára és a tanulási eredményekre. Ez legyen a szülők gondja. Ne aggódj, ha veszélybe kerül a napi innivaló akkor majd meg lesz nevelve a gyerek. ;) HAd intézzék már ezt maguk között. Ha pedig tanárra támadnak akkor az automatikus kicsapás. Csak az ombudsmanunkkal kell görbe szablyát nyeletni, hogy kicsit disztingválódjon.

Kiss János 2009.02.10. 14:38:10

Vannak becsületes ,dolgos romák.Ezt mindenki tudja,bár sokan nem akarják tudni.Mégis a fél ország fantáziál Raffael és Sztojka [a nevek nagy kezdőbetűje nem feltétlenül indokolt] börtönélményeiről, ideértve szakszerű análerotikai felzárkóztatásukat és nyilvános kivégzésüket is.A nevek tíz év múlva már nem hangzanak ismerősen,de a baj még nagyobb lesz.Miért gondoljuk,hogy a romák szavazatait segélyekkel megvásároló politikusok egy évvel a választások előtt valódi intézkedéseket hoznak majd?Az olasz törvényhozás alanyi jogon ujjlenyomatot vesz minden,főleg román cigánytól.Miért is?Nem fejteném ki,tudjátok.Nálunk is hasonlóval kéne kezdeni,mert pont a becsületeseket védenénk meg közülük és könnyebben találnánk meg a gonoszokat.Van,aki bűnöző életmódnak hívja,van,aki a kultúrájuk részének,hogy fehértől lopni nem bűn,hogy a lányokat kiállítják a főutak mellé,és verekedni jó,megfélemlíteni jó.Sasszéztunk eleget,voltunk megértőek,kedvesek.Ez nem megy.Határozott intézkedések,új törvények,kemény fellépés.
Egyre több barátom hagyja el az országot.Építészek,tanárok,művészek.Nehéz itt élni.Mostantól veszélyes is.Van elég bajunk,ez most még egy világosan látható katasztrófaközeli élmény.
Tudjátok,amikor orvos barátom elmeséli,hogy cigány asszony a 12.puját megszülve Sanyinak nevezte volna el a babát,és figyelmeztetni kellett,hogy olyan már van,akkor elgondolkodtam:kell-e nekünk 12 írástudatlan ostoba gyerek,vagy inkább kell sok dolgos kéz.Mert hiába akarom őket nevelni,hiába van oktatás,ha nem kell nekik.Az ormánságban sokáig nem értették a szociális munkások.miért marad ki minden cigánylány a nyolcadik osztály vége előtt.Nagyon egyszerű:ha nő létedre megvan a nyolc osztályod,nagy eséllyel "okosabb" leszel,mint a lehetséges férjed,az pedig megengedhetetlen.Így kimaradnak,gyorsan szülnek egy jót,a sok-sok próbálkozás után,hogy tanulj,dolgozz,illeszkedj be,helyre áll újra a világ rendje:putri,pálinka,gajdolás.

stellaz1 2009.02.10. 14:38:21

Amúgy beszéltem olyan cigány kőművessel aki iránt nagy tisztelettel vagyok, mert értette a mesterségét, segítőkész volt, dolgozott becsülettel és fontosnak tartotta a családját.

Szerintem az embereknek nem a cigányokkal, mint kissebbséggel van bajuk, hanem azzal, hogy a cigányok egy jelentős része bűnöző és deviáns.

Thyb 2009.02.10. 14:41:04

@stellaz1: olyan szinten általánositottál a kommentedben, hogy azzal csak saját magadat járattad le. Amennyiben ugy fogalmaztál volna, hogy; " Minden cigány becsületes és keményen dolgozó, de legalábbis dolgozni akaró ember!" azt elfogadtam volna mint kritikát. Ugyanakkor mint irtam ez minden magyarra sem mondható el, bár abban igazad van, hogy az arányok közel forditottan arányosak.

Thyb 2009.02.10. 14:43:54

@stellaz1: ez viszont jó meglátás

stellaz1 2009.02.10. 14:44:56

@Thyb: már ne haragudj, de a cigány néppel mi a baj? Nincs olyan? Komolyan mondom, hogy nem értem az összes cigány ember és a cigány nép közötti súlyos különbséget.

Naneee 2009.02.10. 14:45:32

Nem értem, miért gondolják azt egyesek, ha minden lehetőséget megadnak a romáknak a változáshoz, akkor azok élni is fognak vele?
Sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja.
Régen is, és most is meg volt/van a lehetőségük a tanulásra. Kihasználják???? Sajnos nagyon kevesen! A megoldás szerintem is valóban a tanulás, de amíg ŐK nem AKARNAK tanulni, változtatni az életükön, addig ömölhet a pénz a felzárkóztatásukra, a hatás nulla!
Szeretném már azt látni, olvasni, hallani, hogy tanult, kulturált, becsületes roma emberek kiállnak a kisebbségük elé, és ők buzdítanák népüket a változtatásra, a tanulásra, az erőszak elítélésére... Újságban, tv-ben, rádióban ők legyenek azok, akik folyamatosan szólnak a népükhöz. Ők legyenek azok, akik fáradtságot nem kímélve járnák az országot és elmagyaráznák hogyan is kellene normálisan élni, beilleszkedni. A másik oldal ugyanis hiába tépi a száját, a "magyarokra" nem hallgatnak - mint azt a történelem már eléggé bizonyította. Itt lenne az ideje, hogy most már saját maguk is tegyenek valamit, ne csak addig terjedjen ki a vezetőik ténykedése, hogy rasszistáznak!

Thyb 2009.02.10. 14:46:29

@stellaz1: a "mindent" nem lehet felhasználni a nép elé, mert kicsit vicces lenne, ugyanakkor az utal arra, hogy "van közöttük", és nem megy el a mondat általánositásba.

Thyb 2009.02.10. 14:47:43

@Naneee: mint Horváth Aladár? :D:D:D:D:D

OmegA404 (törölt) 2009.02.10. 14:48:15

Megoldás van. Csak büntetik.
Még a szóbahozását is.

oldgeorg 2009.02.10. 14:48:26

Kár, hogy a szerzőnek nem tűnik az fel, hogy fehérgalléros cigánybűnözés azért nincs, mert gyakorlatilag nincs fehérgalléros cigány. Na kivéve azt a pár muzsikust. De ha megnézzük az ő adóbevallásukat, már az sincs biztosan rendeben. Ez a statisztika tehát torz képet szül. :)) oldgeorg

Énszóltam 2009.02.10. 14:48:38

Első lépés: cigányok.
Második lépés: fehérbűnözők.
Harmadik lépés: elitbűnözők.
Negyedik lépés: maffiózók.
Ötödik lépés: politikai bűnözők.

=

Szép új világ.

OmegA404 (törölt) 2009.02.10. 14:50:20

A fehérgallérhoz nem árt a ha tiszta a nyakad...

kételkendő 2009.02.10. 14:50:48

Megoldási lehetőségek mindig vannak. Csak kompromisszumkészség nincsen...

Naneee 2009.02.10. 14:51:46

@Thyb:
:-))))
Nem őrá, és nem is a többi "ismert" megélhetési politikusra gondoltam, mint tanult, kulturált és Becsületes emberre!
:-DDD

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.02.10. 14:56:34

Upsz, a dupla trackback véletlen volt, elnézést...

Lunitari 2009.02.10. 14:59:29

Mindenki nevében aki szídja az Orkokat, én kérek elnézést. Az Orkok zöld bőrű, erős testalkatú humanoid lények. Egyedül is szembe szállnak akár egy csapat emberrel is. Puszta kézzel képesek egy szöget az élő tölgyfába belenyomni. Alapjában véve, nem túl intelligensek, de azért vannak kivételek. Belőlük lesznek a sámánok és egyéb mágiahasználók. Kereskedni lehet velük, sőt huzamosabb békére is hajlamosak. Nem ritka a szövetség Orkok és Emberek között, ha valamilyen komoly erő mindkettőjüket veszélyezteti. Az igazi Ork nem gyáva és nem csak csapatosan támad egyetlen ellenfélre, sőt ilyenkor Face to Face a vezér egyedül küzd meg az ellenféllel.....Tehát ne Orkozzunk mert ez sértő lehet rájuk nézve!

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 15:01:54

Ebben az országban soha nem lesz semmi. Nem csak a cigányokkal van baj, hanem a magyarokkal is. Mindenki elvárja az ingyenes orvosi ellátástól kezdve a munkanélkülis segélyen át mindent! Ezért egyetlen 1 reformot sem lehet végrehajtani ebben az országban. A politikusaink is mi közülünk kerültek ki. Magyar ember magyar embernek az ellensége. Semmilyen formában nincs rend ebben az országban. A fiatalok nem tanulnak meg rendesen nyelveket beszélni, vállalkozni, dolgozni. Az egyetlen amit megtanulunk az az, hogy szídjuk a multikat, a tőkéseket akik kizsákmányolnak minket és az állam segítségét várjuk el, hogy ez befejeződjön. Közben nem vesszük észre, hogy a legnagyobb kizsákmányoló maga az állam. Ő tart minket függésben a családi pótléktól, az orvosi ellátástól, mert nem merünk felnőni és elhinni azt, hogy a saját munkánkból is képesek lennénk megélni. Impotensek a politikusok, impotens az állam, soha nem fog történni semmi és az állampolgárok is impotensek mind. Fel kellene nőni és végetvetni a szocializmusnak egyszer és mindenkorra. Majd ha helyreáll a rend, újra lehet ingyenes orvosi ellátástól kezdve minden, de csak ha az ország elbírja annak a terheit. Ja, és ne legyen választójoga annak aki nem dolgozik, mert aki nem fizet adót az milyen alapon szól bele a közügyekbe. És végre az igazi problémákkal kellene foglalkozni, nem azzal, hogy az MSZP és FIDESZnek mekkora a támogatottsága! Felelősségre kell vonni őket!

Egy biztos, hogy az én jövedelmemből a Magyar állam többé egy petákot se lát, és azt is szégyellem, hogy magyar vagyok, mert idáig süllyedtünk és erről már nem az oroszok tehetnek, már elnézést! Sajnálom, hogy el kellett hagynom az országot, de a Kádár rendszer alatt is jobb volt, mert a mostani nem egy rendszer, senki nem vállal felelősséget semmiért. Én meg nem esküdtem örök hűséget arra, hogy itt dögöljek meg, amíg a politikusok, a romák és minden ingyenélő kiszipolyoz minket. Sorry

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 15:06:55

EMBEREK, EMBEREK FIGYELJETEK IDE ÉS JEGYEZZÉTEK MEG!!!

BIZTOSAN MINDANNYIAN LÁTTÁTOK JIM CARREY ACE VENTURA FILMJÉNEK MÁSODIK EPIZÓDJÁT. AMIKOR A BALLIBERÁLIS IDIÓTÁK FASISZTÁZNAK/NÁCIZNAK/SZÉLSŐSÉGESEZNEK/NYILASOZNAK/NINCSCIGÁNYBŰNÖZÉSEZNEK ÉS A SOK IDIÓTA ELÉGEDETTEN BÓLOGAT, MINT EGY BAROM JUSSON ESZETEKBE AZ ELŐBB EMLÍTETT FILMNEK

AZ A JELENETE

AMIKOR A FŐSZEREPLŐ A BENNSZÜLÖTT TÖRZSHÖZ UTAZIK, ÉS AZT LÁTJUK, HOGY AMIKOR VALAKI KIMONDJA AZT, HOGY

SIKÁKÁ

A TÖRZS TAGJAI IJEDTEN BORULNAK LE A SZÓ HALLATÁRA!!!

EMBEREK NEM VESZITEK ÉSZRE, HOGY MI IS UGYANILYAN BUTA PRIMITÍV ÉRVRENDSZERBE KERÜLTÜNK?

PL. AZ ÚN. "ELHATÁROLÓDÁS" A MODERN KOR ÚRFELMUTATÁSA!!!

objektivigazsag 2009.02.10. 15:08:47

fehérgalléros cigánybünözés nagyon is van!!

LAKÁS MAFFIA
DROG MAFFIA STB
ezek mind 90% ban cigány kézben vannak csak éppen ezek nem sima lakásmaffia a cigány lakásmaffia hanem mint tudjuk -nem egy újsághír foglalkozott ezzel- miután elveszik, kicsalják valaki lakását leviszik csicskáztatni rabszolgának magunknak családjuknak. Ideje börtönnel súlytani azt a mocskoos lelkü embert aki a szenvedökbe a cigány bünözök áldozataiba rug még egyet bele azzal,hogy lerasszistázza.

csahos 2009.02.10. 15:13:55

Az erőszakos bűncselekmények elkövetői, gyanúsítottjai,
elég jellegzetes megjelenésűek. Erős testalkat, sőt túlsúly, legalább kettesével, járnak tipikus márkájú autóikon. A mikor a körözött veszprémi gyanúsítottak képét láttam, ismerősnek tűntek.
Látok hasonlóakat útón útfélen, nem is akarnak beleolvadni az általános képbe. Amikor kilométerekről felismerhetőek, ráadásuk a konkrét személyek, már voltak a törvénnyel összetűzésben, mi kellene, hogy a bűnüldözők figyelmét felkeltse.
Nem tűnik fel húsz hasonló figura egy csoportba verődve egy kisvárosban ahol mindenki mindenkit, ismer?
Ausztriában a határtól egy órányira elfogták a gyanúsítottakat. Mért nem a határ előtt egyórányira, Magyarországon? A magyar hatóságoknak ugyan már, mi a feladatuk.
A kormányok százmilliárdokat költöttek a lemaradó rétegek felzárkóztatására.
Azt hogy elköltötték a pénzt, azt nem kétlem. Köszönhetően a nem megfelelő szociális politikának, a legszegényebbek, megélhetésből vállalnak gyereket. A most születő újabb generáció fiatal embereinek tízezrei fogak pár éven belül beállni a csatasorba, és tipikus autókon tipikus megjelenéssel rabolni, gyilkolni falkában.
Előbb utóbb a budai iskolákban is feltűnnek a szegényebb gyerekek, és azok környékén, szüleik, rokonaik. Ne legyen illúziója senkinek.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2009.02.10. 15:15:17

Nyilván azért lopnak többet az utcán a cigók és irodában fehérek mert az utóbbiakból több dolgozik irodában, de attól függetlenül a cigóknak is be kellene tartaniuk a törvényeket, a rendőröknek meg betartatni.

Azzal viszont rohadtul egyetértek hogy segíteni kellett volna az integrálódásukat, de persze az sem csak segélyből áll. Ennyi. Nyilván ezt is elbaszták volna a jeles nagyfejűink, mint minden mást.

Jannni 2009.02.10. 15:16:45

@Almatlan Jozsi: Szerintem is a szerencsétlen politikusainkkal van a baj, bár mi választottuk őket. Ja, hogy bennümket is átvertek a választáskor?
Nézd meg a konkrét ügyet: A miniszterelnök most készül leváltani a főrendőrt (erősen fenyegeti), mert van felháborodás. A főrendőrt nem draskovics fenyegeti a cigányozás miatt? Mit csinált a politika a miskolci főrendőrrel?
A veszprémi főrendőr meg milliós fejpénzt is igér sztojkáért, de vélhetően a szakszerű draskovics intézkedés hatására a személyleírást nézd meg:
" Sztojka Iván 165-170cm magas, erős, izmos testalkatú, kopasz, feje borotvált."
Találd meg ezek alapján!
Nem az idétlen, mindenbe belebeszélő politikus miatt van ez az abnormalitás? Hányinger, amit ezek a kontár politikusok művelnek.

ToMorgan 2009.02.10. 15:21:22

@Lunitari: Oda jutottunk, hogy az Orkoknak sértő, hogyha a cigányokkal hozzák Őket összefüggésbe.

objektivigazsag 2009.02.10. 15:22:59

8 évet éltem már gyerekorukban rablo védelmi pénzt szedö zsaroló tolvaj drogárus cigányokkal. Kihizottak jólakotak voltak én szinte éheztem meg sok magyar mégsem zsaroltunk loptunk ennyit a hazug aljas dumáról pénzért teszik azért teszik mert bennük NEM LÉTEZIK BÜNTUDAT PSZICHOPATÁNAK SZÜLETNEK! velük kellet egy iskolába járnom ugyanis kötelezö volt a lakhelyzhez legközelebbi iskolába járni anno. TEHÁT AKI NEKEM A CIGÁNYRÓL BESZÉL ELŐITÉLETES!!! MÉLYEN MEGSÉRTVE ENGEM AKI SAJNOS NAGYON TAPASZTALT VELÜK KAPCSOLATBAN

MIKOR JÁR BÜNTETÉS VÉGRE A RASZISTÁZÓ ERKÖLCSTELEN ROHADÉK EMBER TIPUSRA AKI ELÖITÉLETEIVEL FRÖCSÖGVE SZIDJA A CIGÁNYOKTÓL RETTEGÖ SZENVEDŐ EMBEREKET????

megmondták röhögve a szemembe:

"a proszto meg a korcs dolgozik a cigány nem hülye dolgozzon mi lopunk a hülye dolgozik csak ,mért dolgozak azért amit el is tudok lopni?"

szótár: korcs=cigányul a félcigányt jelenti

proszto=cigányul a nem cigányt jelenti másnéven paraszt.

A cigány a föld összes országában lop csal hazudik óriási %-ban pl Finn statisztikák szerint 92% uk ott büntetett előéletü..

VAN!!! genetika ebben a dologban mint ahogy nem véletlen zsidok voltak nagy kereskedök és nagy bankárok és nagy tözsdeguruk amióta a föld kerek. Nem véletlen a déli ember hevesebb természetü nem véletlen magyarok adták a föld legjelentösebb találmányait sokáig lehetne sorolni...

movhu 2009.02.10. 15:24:13

A kérdés, hogy most, miután mindenki jól kicigányozhatta magát most, megmozdul-e valaki fent, hogy változzon is a helyzet?

mover.blog.hu/2009/02/10/a_ciganyozas_utan

Mert a mostani réteget sajna a rendszer nevelte ki, és hagyta, hogy a társadalom idáig jusson.

Lunitari 2009.02.10. 15:25:10

@ToMorgan: Pontosan ezt írtam én is ;) Ne gyalázzuk már az Orkokat. A lábnyomukba sem léphetnek a cigányok.

Dekatlon 2009.02.10. 15:26:00

Eléggé megjósolható volt, ami most itt készül.

1 világválsággal fűszerezett elkúrás
2 elbocsátások
3 létbizonytalanság
4 életszinvonal esés
következméy:
1 vagyon ellenes bűncslekmények fokozódnak
2 társadalmi tolerancia csökken
3 ellenségkép alakul/fokozódik
4 (találd ki)

nincs új a nap alatt.

Ezt a vajdák állítják meg, vagy senki. Az kövér nagybajuszú már szerzett magának némi elismertséget az épeszű megszólalásaival. Talán ez vezet valahová... talán.

QM 2009.02.10. 15:26:27

Pán Eu:"Elvben ugy működik, hogy te mint tanult(?) ember ha már elnyomod, segtesz neki megélni."
Hogy úgy van! Ez a piszok sápadtarcú banda, Dél M.o.-n évszázadokon át látástól mikulásig dolgoztatta a gyapotföldjein rabszolgaláncra fűzve őket. A vérükön és izzadságukon gazdagodtak meg a déli megyéink. Most meg cigóznak. Pfúj! És akkor még a Kádár rendszerről nem is szóltam. Gyárakbakényszerítették volna őket, néhányuknak még szakma tanulására is kényszerítették. Ki kell mondanunk. ELÉG VOLT. Nem tűrhetjük tovább az elnyomásukat.
"Segtesz neki" -k. Vagy ahogy kultúrálatlan költőnk mondá' "Méné tekel"

Sztravinszka 2009.02.10. 15:34:43

Nem tudom... ez a bugyuta Szily miért nem inkább arról ír posztot, hogy a szaros netlapjának a főoldala miért is nem ezzel van tele mindennap: xy politikust/rendőrt/gyilkost/tolvajt lecsuktak.

KopaszMercis 2009.02.10. 15:39:17

@greycup:
Nyilvan arra kell hallgatni akinek fogggggalma sincsen semmirol.. majd o megmongya a tutttit.

Lunitari 2009.02.10. 15:40:43

Az Ork társadalomban is fontos szerepe van a termelő munkaerőnek, mint minden civilizáció esetében. Ezek teremtik meg az alapkövet. Favágó, bányász, mezőgazdász, disznófarmos stb. A gazdaság mindennek az alapja, még ha a harcos társadalomban nem is annyira elimertek a peonok mit a harcosok, akkor is teljes védelmet élvezhetnek a közösségben. Igazi Ork rabszolgát nem tart. Ezek a nem túl intelligens lények is tudják, hogy mindennek a munka az alapja. Kard és páncélhoz is kovács kell és segéd + ércbányász és szénbányász...stb. A jó harcos szint eléréséhez is kemény munka vezet és nem csak agyatlan öldöklés az igazi harcművészet. Kitűnnek a fejszék és egyébb hasító eszközök mesteri forgatásával. A lényeg, hogy kemény munkával építik társadalmukat. Most vizionálok egy cigány országot, cigány társadalommal. Úgy érzem nem lenne életképes.

KopaszMercis 2009.02.10. 15:43:05

@Dekatlon:
Hat ha annak a dagad ciganynak a mondandojat nem csak odaig hallgatnak ameddig a bevandorlo kurucinfosok, akkor talan valoban lenne esely a fejlodesre.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 15:43:15

@Wasser:

Csudát nem! Sőt pont ők azok, mi magyarok, nem vagyunk. Azazhogy „faj”-ról nem is lehet beszélni, ez náci terminológia, az árjázással együtt, de ha az ő értelmeten zavarosságaikat kihagyjuk, annyi marad, hogy vannak árja népek/nyelvek és nem árják. Az észak-indiaiak (köztük a cigányokkal), irániak, örmények, görögök, albánok, szlávok, germánok, latinok, kelták, baltiak árják. Mi nem.

Lunitari 2009.02.10. 15:46:20

Mert: A cigány lenézi a munkát (tisztelet a kivételnek) és a munkást is. Minek, mikor lophat is. Igen ám, de ha mindenki cigány, ki fog valamit is termelni, amit aztán körbelophatnak egymástól?

efhábé 2009.02.10. 15:46:24

@Wasser: Ahogy a magyar sem, de sebaj.

gonosz1hal 2009.02.10. 15:46:24

Jól van. Elmondom miért nincs "cigánybűnözés", ha progresszióról papolsz.

Azért, mert szemellenzős dolog "cigánybűnözést" gyógyítani.


Amiről te beszélsz, az a lecsúszó rétegek, a társadalom periféáriájára szorultak bűnözése. E tekintetben mindegy, cigány vagy nem cigány-e ez a "bűnözés".

Tegyük fel, kitalálnád az ellenszert a "cigánybűnözés" ellen. Minden cigánynak beadnád a tablettát és huss, vége. Gondolod. De nincs vége, mert a dolog nem így néz ki. A problémás bűncselekmény-típus, a megélhetési petty crime továbbra is ugyanígy jelen lesz. Miért? Mert nem a problémát kezelted, hanem a "cigánybűnözést".

Érted?

Üdv:
papagáj

stellaz1 2009.02.10. 15:46:54

@A Nép - Te vagy!:

viszont a diszkóban kést kapsz a hátadba, és sajnos nagyobb eséllyes ha pár ilyen árja is ott van....

changebug (törölt) 2009.02.10. 15:48:29

Azt hiszem most jöttem rá valamire...
Nem akarnék én náci lenni csak párhuzamot vonnék.
A cigányokat ugye valamikor 50 éve kiszedték az erdőből lemosdatták és megpróbálták beilleszteni a társadalomba...
Volt egy népcsoport a történelem folyamán (nem nálunk) akik úgy döntöttek illetve egy részük úgy döntött, hogy nem kér a fehér ember kultúrájából (akkor az volt a már/még az volt a többségi "nyugati" civilizáció az adott országban) hagyják őt békén. Ennek a népcsoportnak kijelöltek területeket. Tessék pajtás kóborolj, lőjjél bölényt élj a kultúrád szerint. Szegregáció, az ország pedig az Amerikai Egyesült Államok (USA) - akire úgy fel kéne nézni...
Namost - el lehet ez játszani 200 évvel később is. Szegregáljunk! Kijelölünk rezervátumokat - nesze pajtás, kóborolj, lőjjél bölény, élj a kultúrád szerint.
Az alkalmazkodóbbja itt is ott is elkezdett beilleszkedni a társadalomba.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ez már egy a történelemben lejátszott, bejáratott megoldás.
Sok mindent támogatok - egyet nem. NEM adok pénzt! Iskolákat én is kijártam, nyaranta dolgoztam, dolgoztam egyetem alatt éjszakásba, jókat éheztem, fizettem meg fizetek minden szarért - és gyakorlatilag 35 lettem mire úgy ahogy ki tudtam nézni a fejemből.
Másnak is módjába áll ezt az utat járni. Kurva szar és egész kilátástalan időnként. Vagy lehet menni bölény lőni...

stellaz1 2009.02.10. 15:49:03

@gonosz1hal:

ahol én lakom 2 cigány család van, mind a kettő mercivel jár, mind a kettő bűnöző, (a rendőrség is járt már nalam nyomnozati ügyben miattuk)

Megélhetési bűnözők?

Lunitari 2009.02.10. 15:50:18

@gonosz1hal: Nem értem, hogy a mélyszegény székelyek miért nem fosztogatnak, rabolnak és gyilkolnak ha igaz amit írsz. Periférián élnek, szegényebbek már nem is lehetnének, ráadásul otthonuk sem az "igazi". Hogy is van ez?

Dekatlon 2009.02.10. 15:52:34

@objektivigazsag: tudom, hogy ezért írtad, mondom is mindjárt, mert nekem is öröm, na szóval: te hülye vagy, baszd meg!

8 évig rosszarcú cigányok vettek körül, akiknek nem létezik bűntudatuk? Ezt valószínüleg jól láttad, tény és igaz.
Ha ezt bárki vitatja, az az a hülye libsi, akiről Pilu ír.
Hogy ilyen sok helyen van így, az is tény. Ezt az értelmesebb cigányok is elismerik, és szégyellik/utálják.

De hogy ebből genetikai következtetéseket vonj le, az pont az a baromság, ami hízlalja az előbb említett hülye libsit. Te vagy az egyik oka, hogy ez így mard. Mert ahogy előkerül a téma, előkerülnek az ilyen mocsárlakók is, és megölik az értelmes beszédet.

Mert mi a te megoldásod, te genetikus? A végső? Vagy azt még nem dolgoztad ki? Tegyük fel, hogy igazad van. Nem is lehet más egy cigány, mint amilyennek te leírtad, akkor?

Vedd már észre miket beszélsz, ember...

Lunitari 2009.02.10. 15:53:40

Nem értem, hogy a hajléktalanok miért nem verődnek hordákba és kezdnek fosztogatni, gyilkolni, rabolni. Náluk már nem élhet senki a periférián kintebb......hmhm

ToMorgan 2009.02.10. 15:53:58

@gonosz1hal: Ez játék a szavakkal.

Mindenki tudja, hogy kikre gondolunk ha a cigánybűnözés szót halljuk. Ebbe beleférnek szőke, kék szemű emberek is, akik azt a bizonyos életmódot folytatják. És nem férnek bele azok a romák, akik dolgoznak, iskolába járatják a gyerekeiket és képesek voltak beilleszkedni a társadalomba.

ToMorgan 2009.02.10. 15:56:14

Luni, olvasol a gondolataimban...

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 15:56:41

Eddig már 4x vertek át minket a választásokkor ha jól számolom. Ne hagyjátok még 1x. Max. 200 fős parlamentet kapjanak.

És minden politikus = cigány! Egy kategória (Tisztelet a kivételnek: a normális cigányoknak)
Azt hittem a magyar emberek nem lesznek olyan szemetek, hogy a saját országukat, népüket tönkreteszik, pedig DE! És a sok szerencsétlen embert úgy manipulálják ahogy akarják, most éppen rasszisták leszünk/lesztek. Muhaha

Orbán, Gyurcsány egykutya! Akkora arcuk van de mindkettő csak a saját érdekeit nézi, nem az országét. (Mondjuk naivitás lenne azt hinni, hogy az ország érdekeit fogják nézni, de miért nem lehet is-is?) :-(((

Dekatlon 2009.02.10. 15:59:54

@Lunitari: azért nem érted, mert nincs is így. Bandákba verődnek, és fosztogatnak. Csak főleg egymást, mert máshoz nem nagyon van erejük. Ezért a te életedből ez mind kimarad.
Sok ilyen történetet mesélt a hajléktalanszállón dolgozó ismerősöm.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:00:36

@stellaz1:

attól, hogy nem kartondobozban lakik, még lehet megélhetési bűnöző. még szép. ha egy üzlet beindul, egész szépen megszedheti magát a delikvens.

ha eljut egy olyan pontra a dolog, hogy szervezetten, bűnszövetségbe csoportosulva követi el a cselekményt, már másról beszélünk. az eszközök, amivel lenyomod a mergás csávót és amivel lenyomod az utcai zsebest eltérőek kell legyenek - de semmi olyan módszered nem lesz, ami egy etnikumra külön érvényes lehet. annak, hogy látszólag több cigány vesz részt megélhetési bűnözésben, semmi köze nincs az eszközökhöz.

@Lunitari:
Már mért ne rabolnának "mélyszegény" székelyek? (Bár fogalmam nincs, miről írsz, fél családom az.) Gyönyörű bicskás történeteket tudok neked mesélni - sokat a szegénység meg a pia szült.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:02:38

"Mindenki tudja, hogy kikre gondolunk ha a cigánybűnözés szót halljuk. Ebbe beleférnek szőke, kék szemű emberek is, akik azt a bizonyos életmódot folytatják. És nem férnek bele azok a romák, akik dolgoznak, iskolába járatják a gyerekeiket és képesek voltak beilleszkedni a társadalomba."

@ToMorgan: akkor mi a fenéért hívod annak, ha nem az? ne csináld már... ha ezt a fajta bűnözést valami egzotikus országban magyarbűnözésnek hívnák, nem szorulna ökölbe a fejed, őszintén?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 16:03:04

@stellaz1:

Az egy másik kérdés. „Árja”, nem annyi mint „jó”. Nem is rossz. Csak egy nagy népcsoport. Pontosan ezért fölösleges és káros behozni a témába

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 16:03:05

@changebug: Adsz te pénzt, többet is mint gondolnád, és még fogsz is amíg családi pótlék, segély van és nem adókedvezmény nagycsaládosoknak!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 16:06:05

@Almatlan Jozsi:

Mert az ő érdekeik eleve szembenállnak az országéival. Az egész poltikus gárda illegitim, az 1989-es Nemzeti Kerekasztal óta. Az volt az alap csalás.

Vagy-vagy.

ToMorgan 2009.02.10. 16:07:19

@gonosz1hal: Azért hívjuk annak mert a többség bizony cigány.

Csak ismételni tudom önmagam, ez játék a szavakkal, mindenki tudja kikre vonatkozik az elnevezés.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:10:07

@ToMorgan: azért azt gondolom érted, hogy ha ilyen komoly dolgokról van szó, akkor érdemes pontosan fogalmazni. a "mindenki tudja" nem elég definíció. ha megfog a rendőr, bedug egy dutyiba, majd két hét múlva kérdésedre csak annyit mond, "tudja maga, miért van itt", az kb. pont olyan, mint amiről itten szó van.

azért nevezzük nevükön a dolgokat, hogy a dolgokat tudjuk kezelni, ne félrekezeljük őket.

ToMorgan 2009.02.10. 16:10:16

@gonosz1hal: Ja, igen, és ha abban a bizonyos egzotikus országba a bűnözők nagyrésze magyar lenne, akkor megérteném, hogy annak nevezik.

Dekatlon 2009.02.10. 16:10:48

@ToMorgan: csak aztán nehogy összekeverje valaki egy felhevült pillanatban, és agyoncsapjon egy becsületes, dolgos cigányt tévedésből.
Mert akkor a normális cigányok is az élősködők mellé állnak, mert nem tehetnek majd mást.

ToMorgan 2009.02.10. 16:11:47

@gonosz1hal: Egyetértek veled abban, hogy nevén kellene nevezni a dolgokat, de nem tudok jobb szót erre a jelenségre.

Segíts, mondj néhány példát.

ToMorgan 2009.02.10. 16:12:31

@Dekatlon: Hát ha a cigány agyoncsap, akkor nem valami becsületes...

Dekatlon 2009.02.10. 16:12:35

@ToMorgan: ez az egy veszélye van a dolognak, és ez sajnos nem játék a szavakkal.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.02.10. 16:13:17

aha... szóva megy itt is a rasszizmus, ki lettem moderálva, szép, szép. de ennél csak szebb jövőt.

Dekatlon 2009.02.10. 16:14:59

@ToMorgan: agyoncsapJON egy becsületes cigányt valaki (aki nem cigány, éééérted) tévedésből, mert csúnya-rossz cigánynak nézte, tévedésből.
Így már ok?

Dekatlon 2009.02.10. 16:15:48

@ToMorgan: bocs, túl hamar válaszoltam :)

ToMorgan 2009.02.10. 16:15:57

@Dekatlon: Nem tudom, lehet, hogy igazatok van, de valahogy én nem félek attól, hogy a cigánybűnözés mint kifejezés miatt, majd agyoncsapkodják szegény dolgos, becsületes romákat.

ToMorgan 2009.02.10. 16:19:08

Abban azért megegyezhetünk, hogy ha láttátok a Sztojka gyerek IWIW-es képét, akkor az az ember nem téveszthető össze, pl. L. Jenővel, aki itt lakatos a cégnél ahol dolgozom, és egy kíváló munkaerő.

Dekatlon 2009.02.10. 16:21:45

@ToMorgan: Ha kimegy pár keménygyerek rendet tenni a faluvégére, azok többnyire nem agysebészek, és nem is nagyon mérlegelnek. Cigány? Püff!
Aztán tele lesz az újság megvert 3 éves cigánygyerekkel, meg 70 éves fogatlan nénikékkel.

ToMorgan 2009.02.10. 16:28:52

@Dekatlon: Igen ebben van rizikó, teljesen igazad van, de én nem is értek egyet az ilyenfajta "igazságtétellel".
Nem tudom mit kellene csinálni, hogy javuljon a helyzet.

Dekatlon 2009.02.10. 16:41:29

@ToMorgan: 3 dolgot szerintem biztosan kéne:
- segélyezési rendszer reformja. Ez azért nem lesz, mert töketlen és alkalmatlan a kormány.
- cigány önszerveződés jól felfogott önérdekből. Ez azért nem lesz, mert a vezetőik széthúznak, a saját pecsenyéjüket sütögetik, pont mint a mi vezetőink.
- határozott, gyors, igazságos rendőri fellépés: ne a csőszt vigyék be, ha seggbedurrant egy fatolvajt, aki az életére tör. Ez részint azért nem lesz, mert a törvényeink hülyék, és a rendőr azokat be kell tartsa, részint meg azért, mert a rendőrség szétzüllött, szakmailag és erkölcsileg kevés ehhez.

samli 2009.02.10. 17:15:30

szimpatikus gyerek vagy, de a post valojaban semmirol nem szol, csak ertelmetlen sardobalas. sry.
csak indulatok nelkul lehet errol a temarol erdemben beszelni, es ez egyelore nagyon keveseknek sikerul.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 17:27:56

@ToMorgan: nem probállak én fasisztaként beállítani. A fehér Elfet az Orkra írtam, amit pedig idéztél most hogy "katonai segítséggel felszámolták" szerintem nem azt jelenti mint ami ott történt. Továbbra sem. www.euroastra.info/node/13143 itt nézz körül ha érdekel hol tart most a téma.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 17:38:34

" Rob67 2009.02.10. 11:59:28
Giga Fika
Lehet hogy igazad van, de ha nem vetted észre lassan egyedül leszel ezzel az országban :)
Ébresztő. "

Nem vagyok ilyen negatív!! 15 éve is probléma volt, ami most. Leszedték a sportcipőmet, és kaptam a sarkon pofont. De egészséges személyiséggel rendelkező emberként különbséget tudok tenni. Ők ezt azért tették velem, mert félrecsúsztak, bűnözők, stb. Nem pedig azért mert Romák. Volt velük fehér fiú is. Számit? Dehogy. Most azért látjuk ilyen nagyban, mert van széljőjobboldalunk. A média pedig folyamatosan aszisztál. Mefigyeljető hogy vannak sztárügyek, Egy adarbig a gázolás majd megverés volt az. Rögtön lett több. Aztén jöttek a bankrablások stb. bizonyos régiókban sokal durvább esetek is történnek, történtek,. Csak majd most fogja őket nagyítani a média. Aztán lehet csámcsogni hogy megint a romák voltak! Ne hagyjátok már magatokat becsapni. Nagy problémánk van, és el kell kezdeni a megoldását - ami továbbra is nekóünk lesz nehéz. De ne nehezítsük meg jobban azzal hogy belevisszük a rasszista vonalat. Főleg az a gusztustalan hoyg mindenki így kezdi: én nem vagyok rasszista! Aztán szépen felmondja a leckét. Vegyétek észre, ha az országnak jól menne, akkor most ez az egész nem lenne probléma, és leszarná mindenki hogy ezek az emberek milyen körülmények között élnek. De most hogy baj van, a középosztály, aki befizet az államnak, ki ellen forduljon? Persze hogy a szegények ellen. Kell egy bűnbak! Pedig nem miattuk jutottunk ide!Ez egy nagyon összetett probléma, és nagyon sokáig húzták az időt a megoldással. Most sem az törétnik. De ami a legrosszabb, hogy a romákat nem utálni, az most egyet jelent az szdsz-el, azt meg mindenkinek utálni kell -valami ilyesmit olvasok itt. Micsoda szűklátkörüség ez? Egyzserűen örülök hogy az EU tagjai vagyunk, és elfogadjuk hogy senkiről nem gyűjtünk adatokat az alapján hogy milyen a vallása, bőrszíne, származása. Nem ezen múlik. Nincs értelme így foglalkozni ezzel. Mint szociológiai kérdéssel van értelme foglalkozni. Nem lesznek itt a fórumokon nagy megfejtések - csak mélyül a szakadék, és egyre messzebb kerülünk Európától. Pedig itt élünk a közepén.

Lunitari 2009.02.11. 09:00:17

@Dekatlon: Tényleg? Hoznál példákat(mindennaposakat), ahol a hajléktalanok állítólag egymást ölik? Máshoz nem nagyon van erejük? :)) Szerinted mekkora erő kell akár egy kigyúrt ember megkéseléséhez is? Esetleg hátulról? Nevetségesek az indokait és hazugok is. Ne fárassz!

Lunitari 2009.02.11. 09:02:35

@gonosz1hal: Fél családod az, de fogalmad sincs miről írsz, majd utána rengetek ilyen történetet tudsz róluk...hm hazug e vagy? Ide vágnád ezeknek a híreknek a linkjeit? Megköszönném.

Thyb 2009.02.11. 09:07:06

@Lunitari: Volt már késelés közöttük, de általában ezek az emberek nem agresszivak. Max annyit tesznek, hogy a másiknak lenyulják az összeguberált holmiját, ugyanakkor Ők tisztában vannak vele ha támadás is éri Őket akkor is max magukra számithatnak hisz sem társadalom biztositásuk és a közrend is nagyivben tojik rájuk. A legtöbbjük elfogadta azt (sőtt maga választotta, vagy saját hibából került az utcára), hogy társadalomból kivetettek s nem is várják el azt, hogy a társadalom foglalkozzon velük, hisz lehet, hogy számukra az még rosszabb lenne, mint az adott helyzetük. Ezért is nem mennek be sokan a hajléktalan szállókra, mert ott is vannak szabályok, amit esetleg be kellene tartani.

Lunitari 2009.02.11. 09:16:28

@Thyb: Volt már késelés közöttük ez ok, még az indiánok között is előfordult vagy magyarok között..stb. Mindennapos késelési híreket várok, amiket erőszakkal, brutálisan és mondjuk mobilszerzés miatt követtek le hajléktalanok és 30-an 1-ellen.

Lunitari 2009.02.11. 09:27:59

@ToMorgan: Én tudom és nem is bonyolult ez. Minden bűnözést vasszigorral bűntetni, függetlenül minden elkövetői jellemzőtől (barna, sárga, fehér, gazdag, középréteg, szegény..stb). Pl. emberölés min tétele 15 év letöltendő egészen a tényleges életfogytig. Visszaesők esetében nincsenek enyhítő körülmények..stb stb.

Lunitari 2009.02.11. 09:32:55

Jah igen, ezek a börtönök nem börtönök. TV szoba, konditerem stb. Bent is bűnöző hierarchia. Ami kell: Szárazkenyér, kényszermunka és a benti törvénytleneségek megtorlása (pl megerőszakolás, gyilkosság..stb). A sötét magánzárka hónapokig a legerősebb embert is legyengíti testileg és lelkileg is. Utána lehet látni mekkora nagy fiú.

Thyb 2009.02.11. 09:56:29

@Lunitari: :D Ez nem az Ő stilusuk. Sajna azt kell mondanom, hogy (ha nem is igy és ezekben a cselekedetekben) nekünk lenne mit tanulni a romáktól az összetartás terén. Mi Magyarok valahool a legönzőbb nép vagyunk. Szégyen és ez sokaknak fájó pont de igaz. Ezt a népet (legalább is amióta betettük lábunkat a Kárpát medencébe) mindig megosztotta valaki, vagy valami. Amikor a Kereszténységet vettük fel, amikor itt voltak a tatárok, a törökök, a Habsburgok, az oroszok, a jelen politikai elit. Itt valaki mindig a hóditók hátsóját nyalta, s jót röhögött a 60%-on akik szivtak. Kiváncsi vagyok, hogy vajon mikor lesz ebben változás (attól tartok soha).
Az utsó kommentedre; mint azt már kifejtettem, ezek az egyének csak továbbképzésnek és presztizsnek érzik a börtönt. Ezzel nem tudod Őket megfogni. Kicsit papirzacsit kellene huzni az Ombudsman fejére és visszahozni a köztéri kalodákat, a visszaesőknél esetleg a megvesszőzést nyilvánosan. Az ilyen megalázó büntetéseknek még mindig nagyobb hatása lenne, mind továbbképeztetni Őket a sitten.

Lunitari 2009.02.11. 10:02:41

@Thyb: Utolsó kommentemet is olvastad? :) A mai börtönök nem börtönök :))

Thyb 2009.02.11. 10:06:30

@Lunitari: Pont arra irtam, hogy a nyilvános megszégyenités, s az attól való félelem sokkal hatékonyabb büntetési forma lenne, sőtt sokkal olcsóbb is. Igy automatikusan látná a nép, hogy ki bünözött. Az, hogy a falu végén elvittek egy romát, s nem ott tartózkodik, hanem a sitten 6 hónapot a kutya nem venné észre.
Nálunk az adott körben nincs jelentősége a börtön viselt multnak, hisz azt maximum akkor hoznák fel, ha munkahelyre nem vennék fel ez miatt. Na de melyik akar itt dolgozni?

Thyb 2009.02.11. 10:07:28

Mármint abból a környezetből TISZTES munkahelyen.

Lunitari 2009.02.11. 10:09:33

@Thyb: Igazad lehet, nyilvános kaloda meg korbácsolás..stb...Mónika Show helyett...:) Lehet simán beválna, ja + a bünöző vagyonának elkobzása..stb stb :) Sajna minden jelenlegi parlamenti politikusunk is ott kezdené :)

Thyb 2009.02.11. 10:17:11

@Lunitari: Nagy valószinűség szerint igen.:D
egy kicsit off:
Az a baj, hogy ebben a demokráciában sokkal több joggal rendelkeznek a bünözők, mint az adót rendszeresen fizető állampolgárok. Amikor valaki étellejárati szavatosságot hamisit, és erről tudomást szereznek, az milyen módon tud uj vállakozást nyitni hasonló tevékenységben? Ráadásul nem is lehet közölni a nevét, vagy a cég nevét, mert az sértené a személyességi jogait. Na erre mondom én azt, hogy nyasgem, de tövig. Az, hogy Ő veszélyeztethet több ezer embert ezzel azzal ki foglalkozik, nekünk adófizetőknek nincsennek jogaink?!?
Van aki már a 1x-edik ilyen vállalkozását nyitja egymásután, holott több vállalkozását is ilyen okok végett zárták be. Egyezek azzal, hogyelőször bizonyitani kell a bünösséget, s azzal is tisztában vagyok, hogy a magyar jogrendszer olyan sebesen folyik mint a Duna visszafelé, de aki ellen ilyen eljáérás van folyamatban anak miért engedik, hogy hasonló profilu céget nyithasson???

Lunitari 2009.02.11. 10:49:37

@Thyb: Teljesen egyetértek. És ez nem csak az élelmiszer hamisító cégeknél van így :( Korrupt ország, korrupt jövő....rossz törvények..stb

Thyb 2009.02.11. 11:12:00

És valaki irta, hogy a romáknál nincs fehér galléros bünözés. Nos ha nem is teljesen fehérgalléros, de rendszeresen tudok olyanokról akiket APEH árveréseken pl cigányok félemlitettek meg és tántoritottak el a licitálástól. Ott is 20-30-an bevágódtak, aki kivülálló megjelent azt elijesztették, majd simán leverték az árakat a nekik megfelelő szintre. Erről mindenki tudott (ezért lett bevezetve az E-árverés), de soha senkit nem tartóztattak le bűnszövetkezetben elkövetett zsarolásért megfélemlitésért.

Alvy 2009.02.14. 01:45:33

jo cikket írtal, és most nem olvasom el az összes kommentet, remelem, nem irok olyat amit mar irtak. De tenyleg nem hangzanak el nagyon megoldasok, de ugye egy nincs, hanem sok lépés, kisebbek, nagyobbak, es ezeknek a lépéseknek az egyike, hogy a rasszista írásoktól,stb elhatárolodjanak azoknak akiknek el kell, főleg amikor ezek nagyon ügyesen használják a magyar nyelvet és úgy tűnnek, hogy nem is azok. Persze ezt is érvekkel kell tenni, nem úgy, hogy annyit mondanak rasszista. Vagy annyit, hogy nem fizetek elő a magyar hirlapra.
És amugy szerintem a témában elég fontos, hogy az oktatásban, főleg vidéken, megváltoztatni azt, hogy vannak roma és nem roma iskolák. De ezt se úgy, hogy roma kérdés mer nem az, hanem szegénységi, illetve hátrányos helyzetű, akiknek sok helyen a többsége roma, de ez igazabol irreleváns a kérdés szempontjából.
És amugy Draskovics miniszter kijelentése (2 milliard a rendőrségnek az eset utan..) télleg nem viszi előre a kérdést, hanem inkabb nagyon is hátra, ami elég szomorú.