HTML

  

Lehet, hogy most buktatom le magam, hogy nem vagyok "áptudét" a mai világban, de csak nemrég szúrt szemet ez a hihetetlen mennyiségű, agyonmatricázott autó ami országszerte rohangál. (A „Pesti Est tudja” és társai) 

Mona felvilágosított, hogy miért matricázik a magyar. A válasz birtokában, már csak az a kérdés motoszkált bennem, hogy mitől olyan értékes reklámfelület az autóm mocskos oldala a Cegléd és Pilis közötti pusztában, hogy annak használatáért valaki fizesse helyettem az autó törlesztő részleteit?

 

A lényeg itt van: 

 http://hvg.hu/cegauto.fokusz/20061213_hirauto_ilferro_hartenegro_reklamauto.aspx

 (A kulcs a szerződés egyéb feltételeiben keresendő.)

  

És egy kis segítség a Wikipédiából:

 

Pilótajáték

A pilótajáték (piramisjáték) hazánkban illegális. általában MLM vállalatnak/vállalkozásnak feltüntetett tevékenység. Lényegében egy olyan hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a felette elhelyezkedő személyek kapják meg.

 Jellemzői:

     * Magas összegű csatlakozási díj

         Általában nem, vagy egyértelműen nem akkora ellenértéket kap a jelölt, mint a belépési díj pl: klubtagság, információs csomag

     * Nincs "használható" termék

         Lényegében nem történik valós gazdasági tevékenység. A hálózat célja nem a termék értékesítés és forgalom létrehozása (ha mégis, akkor az a látszat fenntartásáért van). Éppen ezért

     * A hangsúly az új emberek beléptetésén van

         Az új belépők belépési díja "tartja el" a hálózatot

     * Előfordul, hogy cég nem is létezik

         A pénzt az újonnan beléptetett emberek közvetlenül a felettük elhelyezkedőknek küldik.

 

A Pesti Est tudja?

Pilu

Címkék: autó pilótajáték

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr6329402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eMM 2007.01.28. 15:27:53

Ügyes!
Úgy látszik az Ill Ferro (Ferkó?:) KFT-nek jobbak a kormányzati kapcsolatai mint ennek a Hartengro-nak.Mert még az előbbi vígan kaszál addig az utóbbira büntetés vár.Pedig ha úgy vesszük ő az ötletgazdi.

Az amúgy igaz a mezei autós részéről hogyha a reg.díj visszajött akkor már csak nyerhet,de mégsem.Hisz így elesik az autója megvásárlásakor egyébként járó jelentős(nek tűnő) kedvezménytől.
Legjobban tán a használtautóval beszállók járnak de sajnos az én 20 éves golfommal ebbe nem nagyon szálhatok be.Meg nem is biztos hogy teljesíteném a napi 30 km-es penzumot de ha igen akkor max a benzinemet fizetnék.
Szóval jó bizniszt fiúkák!
süti beállítások módosítása