HTML

23.
június

Hiszek

Pilu  |  46 komment

(kommentre poszt)

Hiszek a demokráciában. Mert nincsen jobb, mert nincsen szabadabb, mert nincs élhetőbb. Hatékonyabb van, de a vérből, köszönöm nem kérek!
Hiszem még akkor is, ha bőven van mit foltozni rajta olyan országokban is, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy jól működjön és már száz éve stoppolgatják. Hiszem akkor is, ha a miénk - amiben élni kényszerülünk - fényévekre van az ideálistól. 
Hiszem, hogy a „mindenki által elfogadott szabályok, mindenkire egyformán vonatkoznak” rendszernél nincs tökéletesebb. Hiszem, hogy a közös szabályok betartatására a mindenki által legitimált szervek a hivatottak. A szabályokat hozza meg a parlament, a törvényeket tartassa be a rendőr, a bűnösök felett ítélkezzen a bíróság. Másképp nem működik. Nem kolumbiai gerillák, és nem az afgán hadurak "szabadcsapatai" előtt akarok felelni a tetteimért.
Ha egy országban van lehetőség arra, hogy csoportok a valós vagy vélt sérelmeiket saját szájízük szerint orvosolják, esetleg a saját szabályrendszerüket másokra erőltethetik egy intézményrendszeren kívüli szervezettel, akkor ott, nem beszélhetünk demokráciáról.
Épeszű ember ebből nem kér.
 
Fentiekből következik, hogy aki a „majd mi betartatjuk a szabályokat” csoportok működésében hisz, az nem hisz a demokráciában, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy nem demokrata. Ugyanúgy a rendszer logikája ellen való saját szabályokat, saját érdekeket érvényesíteni erőszakkal, erőfölénnyel, megfélemlítéssel egy félkatonai szervezet tagjaként, mint védelmi pénzt szedő klán tagjaként. És mindegy, hogy van-e alapszabályokat tartalmazó kézikönyv, vagy nincs.
Szóval, szíved joga hinni a „mi majd jól megcsináljuk a rendőrség helyett” csapatok működésében, hiszen ez a szaros rendszer garantálja a vélemény szabadságát. Hülyének és másnak lenni szabad, de azért egy apróságra felhívnám a figyelmed! Azt, hogy Te ezen nézeteidnek hangot adhass, azt az a rendszer teszi lehetővé, amiről én beszélek, a Te gondolkodásod meg éppen ezt kérdőjelezi meg. Logikai bukta, barátom! Léted alapja a demokrácia, viszont a szervezeted meg éppen azt kérdőjelezi meg. Érted?
Ha nem lenne demokrácia, akkor Te nem masírozhatnál kedvedre egyenruhában a Várban. Csak gondolj bele, hogy két évtizeddel ezelőtt hány évet kaptál volna, csak azért, mert így jelensz meg az utcán!? Államellenes, csoportosan …Huh, egy húszas, meg egy körömletépés biztos bejátszott volna. Ugye, hogy van azért ma valami kis demokrácia?
 
Egyébként felháborodásod, ami motivál, teljesen jogos. Kilométer hosszú demokráciánk hibalistája, csak a megoldáshoz vezető utat nézted be, de azt rendesen! Ha az az intézményrendszer, ami garantálni hivatott biztonságunkat, egyenlőségünket nem működik, akkor arra nem az a megoldás, hogy csinálok egy prájvit végrehajtó szervezetet! Nem, nem és nem!
A megoldáshoz vezető út: Üvölteni éjjel-nappal, hogy reformálják meg ezt a kurva igazságszolgáltatást, rendőrséget, alkotmányt, jogrendszert (és még sok minden mást)! Sztrájkolni, tüntetni, szétzavarni a parlamentet, a kormányt, és ezt a büdös elitet, akik húsz év után sem jutottak el egy másodikos gyerek szintjére demokráciái ismeretekben! Hogy tényleg egyenlők legyünk, úgy jogokban, mint kötelességekben! Hogy a rendőr a rendet őrizze, a bíró ítéljen, és a képviselő törvényt alkosson! De mindennek alapja az, hogy ezeket a követelések a - meglévő - szabályok betartásával tesszük, különben szétesik az egész. Meg egyébként is, hogyan követelhetnénk a rendszert bárkin, rendszeren kívüli szabályokkal?!
 

 

 

"vastagbor.blog.hu/2008/06/20/ asszem jössz 1 bocsánatkéréssel a "T. Magyar Gárdának" :))))

most se lapíts..... "

Nem teszem.

 

Címkék: vélemény politika társadalom demokrácia

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr35534618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2008.06.23. 09:41:15

A Diktatúra jó. Én nagyon jól tudom, hogy mi a jó, és megmondom neked, és akkor neked is jó lesz, nem csak nekem.
Ja, te szeretnél lenni a diktátor? Akkor lelőlek geci!

fejtágító 2008.06.23. 10:08:36

Úgy van! Feloszlatni a polgárőrségeket is!

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.06.23. 10:25:39

Arra lennék kíváncsi, hogy aki most fenntartja magának a jogot, hogy akár jogsértő módon is tüntessen a hatalom ellen, az fordított esetben, ha ő lenne hatalmon, ugyanilyen természetességgel nézné-e el ezt másoknak, akik az ő hatalma ellen tüntetnének jogsértő eszközökkel.

A jog mindenkinek csak addig fontos, amíg az én érdekeimet szolgálja. Amint nem, akkor meg lehet szegni, mert én tudom, hogy mi a jobb.

midnight coder 2008.06.23. 10:32:20

Érdekes kérdés. A diktátort legalább fel lehet akasztani ha elkúrja.

Amúgy pedig nekem nagyon úgy tűnik hogy a demokrácia bármilyen szép és jó, gyakorlatilag pont úgy életképtelen mint a létező szocializmus volt. Ma már a WC lehúzótól a TFT monitorig mindent a kínaiak gyártnak, sokkal inkább mint a cuculizmusban amikor ugyan sok dolgot csak a Bécsi út túloldaláról lehetett beszerezni, de legalább nem mindent. Persze mivel a demokratikus országok némi helyzeti előnnyel indultak a folyamat (most még) nem annyira látványos (majd nézd meg 10 év múlva), de bizony a csúnya antidemokratikus Kína úgy lenyomja az egész világot mint a sz*rt. És ezt mi mind a nagyon demokratikus politikusainknak illetve politikánknak köszönhettük: ha a kicsi kínaiak mondjuk egy 40%-os vámot kaptak volna az EU és az USA részéről akkor még ma is a rizsföldeken dolgoznának és nem mikrochipet gyártanak.

Zz_ 2008.06.23. 10:40:16

Mégis hogy lehet helyretenni azokat akik nem akarnak demokratizálódni???
Részvét az Ő megszelídítésük közben "áldozatul" esettekért!

lyukrafutó 2008.06.23. 11:03:51

vmit tenni, ami nem jó, az rosszabb mint semmit sem tenni?
vagy egy blog megírása már üvöltésnek számít?
a kiinduló tézik amúgy hibás: a demokráciában sincsenek MINDENKI által elfogadott szabályok. csak többség és kisebbség van

rolika 2008.06.23. 11:12:37

"ezeket a követelések a - meglévő - szabályok betartásával tesszük"

csak éppen a meglévő szabályok nem teszik lehetővé, hogy szétzavarjuk ezeket a balfék idiótákat, akik az országot rontják idestova 20 éve!
nem jutsz semmire az üvöltéseddel, a sztrájkkal, tüntetéssel, mert "majd hazamennek".
(itthon már csak azért sem lehet tüntetni, mert nincs miből, nincsen ezer eurós minimálbér, amiből ki lehet simán bekkelni a sztrájk időtartamát.)
emlékszünk olaszliszkára, ami után úgy véltem, nincs tovább, most rendet teremtünk ebben az országban. de nem, minden folyik ugyanúgy tovább.
biztos mindenki látta a galgagyörkön történteket. ott nem halt meg (még) senki, de ha történne is tragédia, nem lenne következménye.
(az hogy, börtönbe zárnak egy-két mélyszegény elemet, akiknek a börtön meleget jelent, meg mindennapos kaját, meg konditermet, az nem következmény)
a gárda (a hivatalos szöveg szerint) nem valami ellen, hanem valamiért jött létre. még ha ez nem is lenne igaz (szerintem igaz, gárdista balhét még nem csinált és nem is fog, nagyon remélem), ki lehet mondani, hogy az "ellenségeik" sem igazi kifejezetten demokrata alkatok, mert nem képesek együttélni, a többség törvényeit, szokásait, szabályait betartani, mert csak a jogaikat nézik, de a kötelességről hallani sem akarnak.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2008.06.23. 11:14:26

Churchill mondta a demokráciáról:
"Tudom, hogy sok hibája van, sok igazságtalanságot követett el, sokszor képmutató és korrupt. De sajnos jobb rendszert nem találtak ki, s nincs rá lehetőség, hogy valaha is kitaláljanak."

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.06.23. 11:16:06

Ezt sokszor mondogatják, de attól, hogy Churchill ezt mondta, még nem feltétlenül lesz igaz.

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.06.23. 11:18:14

Kicsit arra emlékeztet a mondás, mint amikor a huszadik század elején be akarták zárni a találmányi hivatalt azzal a felkiáltással, hogy már mindent feltaláltak, amit lehetett.

Szerintem aki azt hangoztatja, hogy ennél jobb rendszert nem lehet kitalálni, az csak a fantáziátlanságát bizonygatja.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 11:19:07

Csak egy gondot látok a demokráciánkkal, az pedig a sajtó, ami szocialista monopóliumként működik.
A demokráciát önmagukban a törvények nem garantálják, a közhangulat és a nyilvánosság állandóan kell hogy felügyelje a vezetőket.
Nálunk viszont a sajtó vagy kritikátlan nyalást, vagy kritikátlan göbbelszi uszítást végez, attól függően hogy ki van éppen hatalmon.

Atis64 2008.06.23. 11:22:53

Ja, ja, Churchillé is CSAK EGY vélemény és nem megcáfolhatatlan természeti törvény (amit ugye készen kaptunk és nincs lehetőségünk befolyásolni).

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 11:23:22

Csak azt akartam a fenti kommentemmel mondani, hogy a magyarországi politika csődje miatt ne a demokráciát utáljátok, hiszen a demokrácia alapfeltételei nem teljesülnek Magyarországon.

midnight coder 2008.06.23. 11:27:03

A demokrácia másütt sem igazán műxik hatékonyan, csak ott jobbak a körülmények, így ha szar is, de az átlagpolgár számára élhető. Senkit nem zavarna hogy Fletóék szétlopják az országot ha 600 000 forint felett lenne a minimálbér 40 órás munkahét és ilyen forintárfolyam mellett, és persze mindenkinek lenne munkája.

bakker 2008.06.23. 11:42:59

Az a baj ezzel, baszki, hogy biztonságos távolból könnyen bölcsészkedsz.


A másik baj meg az, hogy demokrácia nem marad meg forráshiányban. A világ rohamtempóban csúszik bele egy hatalmas, nagyon hosszan tartó válságba. Nem lesz sokáig "demokrácia".

Mária 2008.06.23. 11:43:30

Pilu, olvastad az Állatfarmot?

Tudod, amelyikben vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek...

Nem hiszek abban, amiről fentebb írsz. A jogok igenis álljanak arányban a kötelezettségekkel.

A demokráciában persze hiszek. De itt, most nem erről van szó...

Karmadealer 2008.06.23. 11:49:45

A demokrácia jó, csak akkor nem működik ha mindenkinek ugyanannyit ér a szavazata. Bizony, el kell gondolkozni kihez szól a politikai elit amikor lehazudja a csillagokat is az égről. Bizony hozzátok, kedves választók, mert ezt szeretnétek hallani, ezt vagytok képesek befogadni. A világpolitikáról, globális problémákról, a gazdaság működéséről, az ország helyzetéről fogalmatok sincs, de ti választjátok meg azokat akiknek választ kellene találniuk azokra a kérdésekre amiket feltenni sem vagytok képesek.
Erre teljesen adekvát a kormány és az ellenzék reakciója, retorikája, a nép ostobasága által determinált hazugságspirálja. Mert ahhoz is buták vagytok hogy észrevegyétek amikor kicsit szofisztikáltabban loják ki éppen a szemeteket. Mert tényleg minden népnek olyan kormánya van amilyet érdemel.
Mert lehetnek illúziók, de a népet nem lehet lecserélni. Pedig azt kellene.
Vagy el kell gondolkodni hogy lehet jobbá tenni.
Az pedig nem működik ha ugyanannyit ér az analfabéta suttyó szavazata mint az akademikusé, az adófizetőé mint az életmódszerűen segélyre berendezkedetté.
Igen, virilizmust, nem csak anyagi, de szellemi értelemben is. Se nem diktatúrát, se nem demokráciát. Akkor hívjuk arisztokráciának? Tök mindegy. Pénzzel, de tudással is megváltható szavazati jogot. Ez kellőképpen demokratikus, nemde?
De erre a világban számtalan példa van, akár kétkamarás népképviselet formáiban is, egy alsóház amit boldog-boldogtalan választhat, és egy felsőház, ahová a társadalom lelkiismerete delegál.
Mert a sokaságot mindig a kisebbség vitte előre, sosem fordítva.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 12:06:33

Karmadealer,
1000 éven keresztül azt csináltuk amiről írsz, csak a nemességnek volt joga beleszólni az államügyekbe. Nem lett jó vége.

Karmadealer 2008.06.23. 12:10:59

Akkor nem figyeltél 1000 évig. A nemességnek születése jogán volt választójoga. Erre én sem gyúrok.
Amúgy ez teljesen elméleti okoskodás, mert az európai közös csónakban amiben ülünk nem mi fingjuk a passzátszelet, és hát ahogy az erőforrásokat egyesíti az únió, a népek nemzetek sajátos hülyeségüket is beleadják a közös pitébe.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 12:15:13

De vajon kik, mi alapján kapnának több választójogot? Hány szavazatuk legyen a cigányoknak, az araboknak és a zsidóknak? A bölcsésznek legyen több szavazata, vagy a mérnöknek? Hányszor több szavazat jár egy irodalomtanárnak, mint egy dinnyetermesztőnek? És mi alapján okosabb egy irodalomtanár a dinnyetermesztőnél? Rengeteg egyetemi professzort ismertem, akiknek a lelki érettsége kb. egy hétévesével volt egy szinten.

Karmadealer 2008.06.23. 12:18:30

Egyébként bizonyára véletlen hogy Magyarország a dualizmus időszakában élte meg az elmúlt évszázadok legnagyobb gazdasági és társadalmi feljlődését.

"Az 1848. évi V. törvénycikk vezette be az egyéni, egyfordulós, relatív többségi választási rendszert, amelyben a huszadik évüket betöltött és a vagyoni cenzusnak megfelelő magyar férfiaknak volt választójoguk. A választhatóság korhatára 24 év, feltétele a magyar állampolgárság és a magyar nyelv ismerete volt.

A dualizmus korában egy 1874-es törvény az adózáshoz kötötte a választójogot, majd 1899-ben az adóhátralékukat be nem fizetőket kizárták a szavazásra jogosultak közül. Az 1913. évi XIV. törvénycikk nyílt szavazást rendelt el, és vagyoni és műveltségi cenzushoz kötötte a szavazójogot."

(hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_országgyűlési_választások)

Karmadealer 2008.06.23. 12:27:46

A kérdés teljesen jogos, már vártam. Enek a rendszernek a cenzus alapja adja meg a savát borsát. A megoldás, vagyis a választójog feltétele (miután a téma is abszolút elméleti, nem kötik kezünket a gyakorlati megvalósíthatóság béklyói) olyan választójogi vizsga letétele, amely teljesen önkéntes, vagyis alapból senkinek sincs választójoga, ehhez először be kell jelentkeznie pl. a polgármesteri hivatal irodájában vagy a jegyzői irodában, vagy bárhol. Akár az ügyfélkapun is. :-)
Ezzel eleve kizárod a minden mindegy birkanép nagy részét, aki éppen azért megy csak el választani mert bezárt a kocsma vagy esik vagy éppen nem esik.
A vizsgáztatás tisztaságát és objektivitását, a pótvizsgáztatás rendszerét, esetleges díját, költségeit mind ki kell dolgozni, mint ahogy a kérdéseket is, és a vizsga érvényességi idejét is. Mindenesetre követelmény kell hogy legyen, hogy a választójogra apelláló polgártárs minimálisan képben legyen az államberendezkedés alapintézményeiről, minimális politikai-gazdasági és társadalmi ismeretekkel rendelkezzen az országról. A témakörök nyilvánosak, bárki felkészülhet rá ha fontos neki hogy választhasson. És ebben továbbra is demokratikus marad a rendszer, de megköveteli a részvételt, és nem csak abban hogy egy ikszet odategyen egy papírlapra. Őszintén kíváncsi lennék hányan jelentkeznének választójogért.

Karmadealer 2008.06.23. 12:47:18

Egyébként a választójog kiszélesítésének paradoxona szerintem éppen az, hogy minden alkalommal amikor a választásból korábban kizárt rétegek politikai támogatására apellálva újabb és újabb csoportok kaptak szavazójogot, a választások komolysága, tétje, maga a politikai kultúra erodálódott, és ugyan rövid távon szavazatokat hoztak a kezdeményezőknek, valójában a demokrácia koporsójába vert újabb szögek voltak ezek a lépések. Ezek a folyamatok nem gyorsak, mire a társadalmi visszacsatolás lezajlik, eltelik 20-30 év is. Mára amikor a nyugati demokráciákban 50-70 éve gyakorlatilag boldog-boldogtalan szavazhat már nincs hová szélesíteni a szavazóbázist. Innentől a meglevő tortán verekszik a politika, csak mivel a torta lett alpári, a politikai kultúra színvonala is azzá vált.
Elitistának tűnhet a véleményem, pedig csak pragmatikus vagyok. Tegye fel a kezét aki szerint a népképviseleti médiademokrácia (újabb manipulatív hatalmi ággal tetézve a rendszer válságát) választ tud találni az országok, világrészek globális kihívásaira: éghajlatváltozás, környezetszennyezés, világgazdasági válságok, olajkrízis, vallási fanatizmus, migráció, globalizáció.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 13:05:41

Ha valakinek volna statisztikája arról hogy Hitlerre annak idején melyik társadalmi réteg milyen arányban szavazott, jó lenne ha megosztaná itt velünk.

román patkány · http://www.pina.hu 2008.06.23. 13:17:42

Churchill: "A demokrácia _elleni_ legjobb érv 5 perc beszélgetés egy választópolgárral."
Román Patkány (választópolgár): "A demokrácia _melletti_ lejobb érv 5 perc beszélgetés egy politikussal."

Karmadealer 2008.06.23. 13:24:13

www.johndclare.net/Weimar6_Geary.htm
Ha tényleg érdekel, ebben elég részletesen benne van.
Én úgy tudtam hogy a kispolgárok és a weimari demokráciában csalódott munkások, parasztok juttaták hatalomba, de alapvetően elég szélesből merített, mert meg tudta osztani a társadalmat és tudott szólni a gyökér és a nagypolgár nyelvén is.

Bla-bla 2008.06.23. 14:32:49

Hülye vagy Pilu!Tüntethetsz meg kiabálhatsz te majd megúnod és hazaméssz.Ezt a 400 fős buzibrigádot te nem fogod innen eltávolítani.Sajna nekik meg ez a helyzet ami kialakult itt demokrácia néven nagyon megfelel.Talán ha mindenki kidobja a tv-jét mint te és felnyitja a szemét akkor van némi keresnivalónk a leváltásukkal kapcsolatban.

román patkány 2008.06.23. 17:46:59

Megnéztem a blogot amire a poszt hivatkozik, ha jól látom arról van benne szó hogy a magyar gárda segített kitelepedni egy családnak a cigányok közül.

Azt hozzátenném az eddig elmondottakhoz, hogy mindenkinek joga van az önvédelemre. Ha az állam nem hajlandó felvállalni, hogy megvédje a saját állampolgárait, akkor a polgároknak maguknak kell kézbe venniük a fegyvert.

Veszélyes az ilyen önszerveződés, mert ellenőrizhetetlen hogy igazságosan jár-e el, de még mindig jobb mint a semmittevés.

Talán ezért engedélyezi az amerikai alkotmány mindenkinek a fegyverviselést. És Amerika az egyik legsikeresebb demokrácia.

2008.06.24. 09:40:21

Karmadealer

Az ötlet nem rossz.
Csak ki vinné ezt keresztül?
A vezetők (nem csupán Magyarországról van szó)ilyet nem akarhatnak. Hiszen akkor eltűnik (vagy legalábbis jelentős mértékben csökken) a szavazók között a végletekig befolyásolható, megvezethető egyének aránya.

Az pedig nekik nem jó.

Egy átlagtól nagyobb objektivitással és tájékozottsággal, felkészültséggel bíró személyt már nem olyan könnyű megkavarni.

Ha csak ilyen emberek szavazhatnának - lecserélődne a vezetői garnitúra is.

Emzperx 2008.06.24. 10:21:47

Kedves Pilu!

Védeni a védhetetlent.

Üvöltöttél-e 2006 októberében?
Meg azután?
Volt-e, van-e bármi eredménye?

Sajnálattal látom, mennyire nem vagy képes tudomásul venni a valóságot!

Van egy eladó ház Galgagyörkön (anno 1.7 milla volt, most jóval olcsóbban megkapod)
Vedd meg, költözz bele és mutasd meg légyszives hogyan üvöltesz!

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.24. 13:13:49

Istenbizony nem akarom reklámozni a saját blogomat, de olvassátok el legyetek szívesek ezt a postot, onnantól, hogy apuka története...

abu 2008.06.24. 16:03:57

Vagy egy éve lehetett, amikor Törökországban a rendőrség szétvert egy tüntetést. Egy tüntetést, ahol az iszlám fundamentalisták a szólásszabadság ellen(!) tüntettek. Nehéz kérdés, hogy ilyenkor kik a jófiúk...

Emzperx 2008.06.24. 18:01:14

Abban a Törökországban ahol amerikai nyomásra az alkotmányban rögzítették: iszlám párt nem léphet kormányra. A valódi hatalom valójában a (z amerikaiakat kiszolgáló) hadseregé.
Ha bármi olyan történik a kirakatban ami nekik nem tetszik, akkor fegyverrel is készek beavatkozni.

Törökország egy remek példája a kirakatdemokráciának.

Emzperx 2008.06.24. 18:04:53

Piluhoz visszatérve:

A különfle fórumozók épp most szedik darabjaira Jakupcsek újabb "riport" szüsszenetét.

Itt az ideje, hogy Pilu összefogjon Puzsér Robiékkal és egyesített erővel megvédjék ennek a szegény médiaribancnak a becsületét, aki szemlátomást bármi eszközt felhasznál a csúnya rasszista házaspár és a csúnya cigányellenes gárda ellen.)))

bamba 2008.06.26. 16:03:24

Mi a probláma?
Hiszen minden rendben!

/Még Pilu sem üvölt. /Nem sztrájkol stb.. Kussol./

abu! Ezt írod: "Vagy egy éve lehetett, amikor Törökországban a rendőrség szétvert egy tüntetést. Egy tüntetést, ahol az iszlám fundamentalisták a szólásszabadság ellen(!) tüntettek."
Na, ezt meg hol hallotad?!

bamba 2008.06.26. 16:16:38

Pszt!
"Aggódik a nemzetfogyás miatt, szorongással töltik el az ország eladósodását jelző adatok, nem tetszik neki a multik hazai térfoglalása és az adózás alóli kivonása.
Tehát fasiszta!
Felfigyel arra, hogy Pető Iván édesapjának fényképe a Terror Háza Múzeumban a veszedelmes ávós tisztek tablóján lóg, és kialakítja magában azt a véleményt, hogy Pető Iván ugyan nem tehet apja viselt dolgairól, de ezzel a szülői háttérrel nem a magyar törvényhozásban kellene más elől egy széket elfoglalnia.
Tehát antiszemita!
Helytelennek tartja, hogy izmos fiatalemberek eleve nem akarnak dolgozni, ehelyett 10-13 éves lányokat – törvénysértően - teherbe ejtenek, és a segélyből akarnak az adófizetőket megterhelve élni, ráadásul egy részük megélhetési bűnözéssel nyugdíjasokat zsarol, ver, gyilkol.
Tehát rasszista!
Tetszik neki, hogy olaszok, franciák, németek, spanyolok, britek, svédek, dánok, hollandok, norvégok, svájciak, osztrákok, görögök a nemzeti zászlójukat lobogtatják, büszkék nemzeti azonosságukra; szeretné, ha a saját népe is büszke lehetne mibenlétére.
Tehát nacionalista!
Állampolgári jogával élve kifejezi elítélő véleményét azzal a főpolgármesterrel szemben, aki luxusvillát építtetett a horvát tengerparton, ám a pénzzel nem tudott megnyugtatóan elszámolni, és működése közben megsokszorozódott városában a hajléktalanok száma.
Tehát populista!
Szeretné, ha fennállna a közbiztonság, ha az igazságszolgáltatásban nemcsak a Legfelsőbb Bíróság tartaná magát a jogállamisághoz, ha a politikusok nem hazudnának végig másfél-két évet - és közben nem csinálnak semmit, semmit –; ha a bűnözők akár a parlamentből is felelősségre vonásra citáltatnának.
Tehát begyepesedett!
Helyesnek tartaná, ha miután egyre többen szeretnék gyermekeiket egyházi iskolába járatni, az állam átutalná ezeknek az intézményeknek azt a pénzt, amelyet törvény határoz meg, s amely pénz az államilag elrabolt egyházi javak helyett – a Szentszékkel kötött megállapodás alapján – az egyházi iskoláknak jár.
Tehát klerikális reakciós!
Nem ért egyet azzal, hogy a homoszexuálisok, noha milyenségükre állítólag büszkék, nem büszkén homoszexuálisnak, hanem egy másik szó mögé elbújva melegnek nevezik magukat, és ízléstelen, Európához és az elemi humanizmushoz is méltatlan felvonulásokkal teszik tönkre a városképet.
Tehát kirekesztő!
Nem ért egyet azzal, hogy a kultúrpolitika kettős mércével mér, és egyes irányzatokat az adófizetők pénzéből Krőzusként támogat, más irányzatokat pedig következetesen kirekeszt.
Tehát vértolulásos maradi!
Fájlalja, hogy a kormány felelőtlenül költi a pénzt, s az erre figyelmeztető Állami Számvevőszéket koalíciós politikusokkal szidalmaztatja, az uniós támogatásokat saját holdudvarába önti, a lakosságot pedig pitiáner adósanyargatással sújtja.
Tehát ellensége a demokráciának!
Ízléstelennek tartja, hogy posztkommunisták és ávós csemeték oktatják ki demokráciából az ünnepnapokon még véres terrorral is megfenyegetett társadalmat.
Tehát még az ízlése is csapnivaló!"
www.gondola.hu/cikkek/60114

román patkány 2008.06.26. 19:33:10

Hát igen, a ballib alaposan összezavarta a fejeket amióta önmagát a demokráciával azonosítja.

A vicces az, hogy nem most kezdték, már a Rákosi-banda is ugyanezzel a demagógiával végeztette ki a politikai ellenfeleit, hogy úgymond harcolnak a fasizmus ellen. Pont azokat végeztették ki, akik egy parlamenti demokráciát akartak létrehozni, miközben a nyilas verőlegények a baloldal sorait gyarapították.

Azóta tart ugyanez a szöveg, az emberek pedig még mindig hisznek benne, sőt a rendszerváltó SZDSZ is csatlakozott (az is igaz, hogy a mostani szadesznek semmi köze nincs a rendszerváltó párthoz).

Nem tanulunk a történelemből, ezért kell újraélnünk.

tata86 2008.06.29. 00:11:46

Az a baj Pilu, hogy a demokrácia akkor működik, ha van egy közös normarendszer, amit szépen törvényekbe lehet foglalni, és ezt a bíróság és rendőrség által betartani, a nagytöbbség megelégedésére.

Márpedig a cigányok és magyarok (meg úgy általában az országgal rendelkező összes európai nemzet) normáinak metszete gyakorlatilag üres halmaz. Ameddig a cigányság nem változtat a normáin addig itt nem lesz soha demokrácia.

Emzperx-hez csatlakozom. Ott van az eladó ház Galgagyörkön igencsak jutányos áron. Költözz be, kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed a létező demokráciáról fél év (egy hónap) múlva.

Pilu te nem demokrata vagy, hanem egyszerűen képmutató...

INkvizítor 2008.06.29. 23:24:02

Pilu!

"A megoldáshoz vezető út: Üvölteni éjjel-nappal, hogy reformálják meg ezt a kurva igazságszolgáltatást, rendőrséget, alkotmányt, jogrendszert"

ezt csinálják többen-kevesebben 18 éve, a legelemibb eredmény nélkül!! sőt!!! némi visszafejlődés tapasztalható azóta is az egyetlen üdvözítő rendszer működésében...

a demokrácia nem egy evolúciós folyamat, ahová eljutva nincs visszaút... könyörgöm!! nem(csak) nekem kell demokratának lennem, hanem választott vezetőimnek is!!!

a válaszod pedig ne haragudj kitérő!!!
értem én a demokráciáról alkotott felfogásod, és hidd el ezért tisztellek is, de túl naivnak tartom.
szavak, szavak, és szavak... amik süket fülek irányába mennek... a szó elszáll... ergo leszarható a hatalom által.. a tetteknek következményei vannak... (nem kiforgatásra szánt mondat, kéretik nem belemagyarázni)

és az hogy kishazánkban szólászsbadság van még NEM DEMOKRÁCIA!!! hívhatod annak, de nem az.
a demokrácia annál sokkal több....

amúgy nem hiszem hogy a gárda útja (amit benéztem):) a demokráciához vezetne... de nem is ez a célja... ezt egy válaszreakciónak tartom, ha úgy tetszik, üvöltésnek.

engem csak az zavar, hogy Te is felültél az elfogult, ostoba hisztéria kampánynak, ami fentebb nevezett szervezetet körül lengi, mindezt írom úgy, hogy sem tagja, sem pedig szimpatizánsa nem vagyok a gárdának, sőt gárdistákat sem ismerek.. (láttam párat a városban és ennyi)

üvölteni(?) jó! de meddig? amíg ki nem pusztulunk teljesen? (szélsőséges vélemény), vagy amíg nem lesz aki már üvöltsön??

tudod egy magát demokratának valló mondta: "lesznek majd tüntetések, mert lesznek... na és??.... majd megunják és haza mennek...."

INkvizítor 2008.06.29. 23:36:34

Ja!

a gárdát szapulni továbbra is olyannak tartom, mint a bubó pestisben fetrengő beteg testén a pattanásokat nyomogatni...
nem attól beteg, nem az a baja, ugyan nem szép, de a kinyomása sem old meg semmit!

összekeverted a kelést a pattanással.

INkvizítor 2008.06.30. 07:28:48

Ja2!

lassan kezdhetnéd a megfogalmazását a "T. liberális jogvédők" című posztnak :))) szerintem megérett.....

abu 2008.07.02. 12:17:23

bamba 2008.06.26. 16:03:24
abu!
Na, ezt meg hol hallotad?!

Ha jól tévedek Kossuth rádió...

De sajnos azt hiszem, a demokráciákat úgy mentheti meg az üvöltés, mint a mocsarat a békakurutty. Világszerte zajlik a demokrácia kiüresedése, illetve látszatdemokráciává válása, a közpénzek eszméletlen arányú magánpénzé konvertálódása. A valódi döntéseket nem demokratikus úton hozzák, a szavazások egyre inkább a "milyen színű legyen a híd?/hogy hívjuk a fúrópajzsot? - szintre csökevényesednek. Corporate világ jön, ahol az embernek csak részvényesek, termelők, fogyasztók, vagy piaci csődök lehetnek.
De talán a tőke nemzetközivé válása meg kell, hogy előzze az emberek nemzetközi összefogását. Egy-egy országban (pláne itt a periférián) nem lehet tényleges változásokat elérni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 10:03:42

na jó, ez mind nagyon szép és jó, de hát nem a magyar gárda puszta léte egyfajta bizonyítéka annak, hogy ebben az országban nincs demokrácia, vagy amit annak csúfolunk, egyáltalán nem az és nem úgy működik, ahogy kellene.. mert itt egyáltalán nem igaz az, hogy a „mindenki által elfogadott szabályok, mindenkire egyformán vonatkoznak”.. sajnos.. nem akarom én védeni a magyar gárdát, biztos sok tényleg szélsőséges, korlátolt agybeteg is van köztük, de szeretném hinni, hogy alapvetően ők mégiscsak demokraták, csak ebben a gazemerek uralta posztkommunista diktatúrában (sokan így élik meg!) nem tudtak jobbat kitalálni. a gazembereket el kellene kergetni, hogy élhetőbb ország legyen. és igen, tetszettünk volna forradalmat csinálni! akkor nem itt tartanánk.
süti beállítások módosítása