HTML

 

Tele van a tököm ezzel a pc brigáddal. Nem a véleményük, nem az elveik és nem is gondolataik miatt, hanem azért, mert pont annyira progresszívek, mint azok, akiket fikáznak. Konstruktivizmusból zérus.
Adott itten kérem ez a több évtizedes, évszázados, vagy mit tudom én mióta köztünk lebegő problematika, miszerint a fehérek folyton azzal jönnek, hogy a barnák bűnözők. Persze, a bölcs fehérek próbálnak tovább látni az orruknál, és azt magyarázzák, hogy az, amit látsz annak nem az az oka. Ja, és igazuk is van. Senki nem gondolja komolyan, hogy a barnák génjei utcai bűnözésre volnának kódolva, mint ahogy azt sem, hogy a fehérek génjei meg a gazdasági bűncselekményekre. Pedig fasza kis statisztikát lehetne kihozni abból is, ha megvizsgálnánk, hogy a fehérgalléros elítéltek között hány százalékot tesznek ki az árják! 98? 99? Valahol ezen számok környékén lehet az igazság, de ezen kérdést hajlamosak vagyunk ignorálni mikor a soha nem volt börtönstatisztikákat lapozgatjuk.
 
Mindegy is, térjünk vissza az origóhoz, miszerint a bölcs fehérek lehülyézik azokat, akik szerint mégsem független a bőrszín az egy főre jutó elkövetett bűncselekmények számától. Pc barátaink emberemlékezet óta azt szajkózzák, hogy ez nem faji, hanem szociális probléma. Nem azért viszi el a romagyerek a tyúkodat az udvarból, mert barna bőrrel született, hanem azért, mert az egész cigánykisebbség a társadalom perifériájára szorult és az a közeg ritkán termel ki grófokat. Persze, senki nem akarta, hogy így legyen, de mi fehérek csak nagyvonalúan leszartuk az integráció kérdését az elmúlt X évtizedben, ők meg maguktól baszták átvenni a pozitív példát, a becsületes polgár mintáját. Hogy kinek mennyi, és a mi a felelőssége ebben, azt firtatni már régen késő és felesleges is. Ezen túl vagyunk már, mert a jelenlegi helyzetben ennek boncolgatása egyenlő a fingfűrészeléssel.
 
A szakadék nő, egyre inkább a falu szélére kerülnek, mi meg egyre inkább véres szemmel nézünk rájuk. A fokozatosan/folyamatosan romló helyzetben mára eljutottunk oda, hogy fél lábbal a polgárháború szakadéka felett állunk. Nem arról van szó, hogy az ország látens rasszista lenne, aki suttogva cigányozik a híradó alatt, hanem arról, hogy tömegek vállalják arccal, fizikai valójukban ezen nézeteiket, véleményüket. Kimennek az utcára. Először csak a Gárda masírozott, aztán kiderült Miskolcon, hogy nem csak az látja rendezetlennek a kérdést, aki fekete sapkában rohangál a csíkos zászló alatt, hanem egy igen nagy, hétköznapi emberekből álló réteg is. Szerinted a több ezres tömegtüntetés után mi a következő „lépés”, kedves bölcs fehér? Megmondom én neked, baszod: a pogrom. Nem is sokat kell rá várni, hogy láthassuk az első fehér-roma összecsapást, és az lesz pokoljárásunk rajtköve. De Te ezzel ne is foglalkozz, a lényeg az, hogy sűrűn ismételgesd hangosan, hogy „ez rasszizmus, ez rasszizmus”. Ez majd megoldja a problémát, mint ahogy eddig is hatásos eszköz volt a társadalmi konfliktusok kezelésére. Igaz, kb. annyira jött be, mint az esőtánc az aszály ellen, de ezzel ne is foglalkozz! Te tartsd továbbra is analfabéta hülyének azt, aki Miskolcon tüntetett, mondd nyugodtan, hogy rosszul értelmezi a képet, mert amit lát, az valójában nem ok, hanem okozat! Amellett, hogy teljes mértékben igazat adok neked, nem kellene elgondolkodnod azon, hogy attól függetlenül, hogy az utcára vonulók rosszul értelmezik a jelenséget, te és ők ugyanarról a problémáról beszéltek? Isten őrizz, hogy ezt belásd, mert a végén még túl kellene lépned a jelenlegi kurva kényelmes szerepeden, ami abban merül ki, hogy ülsz a teleszart fészkeden és ismételgeted, hogy „nincs cigánybűnözés, nincs cigánybűnözés”, mint egy erkélyen felejtett papagáj, amelyik nem veszi észre, hogy alatta az utcán már lövik egymást az emberek.
 
Társadalmunk, a roma integráció, a politika, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás totális csődjét éljük, de gyatra agyad nem veszi észre: teljesen mindegy, hogy ki, milyen olvasatban szemléli az eseményeket - legyen az akár hibás is - ugyanarról a problémáról beszélünk. Önként vállalt feladatod annyiból áll, hogy a vitában felszólalók minden mondatát ízekre szeded jelek után kutatva, hogy felsikíthass: „Rasszista!” – Ez az igazi progresszivitás! Tragédiák kellős közepén, azon csorgatod a nyálad, hogy melyik sajtóorgánum lépte át az általad meghúzott, „gusztustalan cigányozás” határát! (Baszd meg, Szily!)
 
Ha lenne egy varázspálcám, amivel a fehér magyarok fejében rendet tehetnék egy szempillantás alatt, és eljuttatnám szürkeállományukba a bölcsek igéjét, akkor lennél a legnagyobb szarban, mert kiderülne, hogy megoldást te sem tudsz! Szerencsétlen piperkőc módjára kínosan ügyelsz, hogy a saját magad elvárásainak megfelelj, hogy minden mondatod polkorrekt legyen, hogy reggelente bátran nézhess tükörbe, amelyből egy büszke liberális néz majd vissza rád. „Nem hibáztam ma sem, PC vagyok!” - Mindent úgy tettél, ahogy eddig, igaz előrébb most sem jutottunk, de ha majd végleg elsüllyed hajónk, akkor is makulátlanul fehér kesztyűben merülsz alá az összes hülyével együtt a szartenger fenekére.
 
A szőnyeg alá söprés stratégiája eddig volt csak járható út, de persze van, aki most sem hajlandó ezzel szembenézni. Draskovics „Jolly Joker” miniszter úr is úgy véli, hogy a fakabátok néhány hetes túlóráztatásával elintézhető a probléma, megnyugodnak a kedélyek, mindenki hazamegy és a farokverést folytathatjuk tovább. Sajnos ez már egyáltalán nem így néz ki.

Címkék: társadalom

295 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr53934059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ABC 2009.02.10. 12:11:48

Politikailag korrektKiskoromban nem értettem, hogy a kaki szó miért szebb a szarnál, ha mindkettő ugyanazt jelenti.Amikor az Egyesült Államokból megjöttek a hírek még régebben, hogy a négereket feketének kell hívni, mert a néger szó sértő, röhögtem magamb…

Trackback: Grundaktív 2009.02.10. 12:02:12

Hazafiak (jegyzet) Komoly bajok vannak ott, ahol egy szűk, meggyőződéses szubkultúra úgy érzi, hogy kizárólag ő rendelkezik a szenvedély, a félelem, a szeretet megkülönböztetően emberi élményével. Részlet egy kávéházi beszélgetésből: A: Jelenleg a társ…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.10. 11:34:05

Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ... - A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt…

Trackback: Antagon | újságírás 2009.02.10. 10:59:48

A PC-korszak vége és a média felelősségeElég egyetlen, tetszőleges fórumba belenézni a hajnali veszprémi gyilkosság után ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mekkora szakadék van a médiatálalás és az olvasók általános véleménye között – noha a média nagy…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.10. 10:59:48

Bűnöző cigányok márpedig vannakÉpp a napokban beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy voltaképpen nem túl sokféle kimenetele lehet annak az elsősorban közrendvédelmi, közbiztonsági problémának, amelyet a cigány és a magyar szokások, viselkedéskultúra el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdf2014 2009.02.10. 14:23:55

@greycup: semmi extra a logikai menetemben. A cikk felütése az, hogy a "fehérgalléros bűnözők 98%-a árja". Miután tehát sem a magyarok, sem a zsidók, és sem a cigányok nem árják, ezért azt gondolom, hogy a magyarországi fehérgalléros bűnök elkövetői nagyrészt
a.) magyarországi svábok, tótók, oláhok, rácok és egyéb árja kisebbségek
b.) német, angol, olasz, görög, dán, izlandi és egyéb gengszterek kiszálláson, napidíjjal. :-)

Thyb 2009.02.10. 14:24:25

@stellaz1: mert ugye magyar bünöző nincs! ne zuzd már le magad ennyire

stellaz1 2009.02.10. 14:27:10

Egyszer beszéltem egy szlovák lánnyal (szociológus volt) és beszélt a szlovák cigány problémárol. Ő is említette, hogy pl. állandóan azt nézik az EU küldöttei, hogy milyen korülmények között laknak a cigányok szlovákiában (állami lakásokban, házakban), pedig azt kellene megnézni, hogy 2 éve milyenek voltak a körulmények mikor beköltöztek és hogy, a cigányok ott is nagyon durva dolgokat művelnek és mennyire elege van belőlük mindenkinek.

A lánynak egyébként néger barátja volt.

greycup 2009.02.10. 14:27:41

@Wasser: !!!! így már vágom, ++ :))

sehovase 2009.02.10. 14:28:09

Heller Ágnes filozófus nemrég nyilatkozott az egyik Tv csatornán a ,,cigánykérdésről". A vége elgondolkodtató volt. Azzal példálózott, hogy Ausztráliát anno a kitelepített fegyencek építették és micsoda szuper kis államot hoztak létre, ahol a demokrácia és a jog az uralkodó. Tehát, bűnőzőkben is megvan a hajlandóság a szépre, jóra, törvényességre. Csak a lehetőséget kellett nekik megadni. Kérdem én, most az összes romát tegyük ki valahová egy lakatlan szigetre, hátha valami fantasztikus jogálamot hozznak létre? Vagy adjunk nekik sok-sok milliárd forint támogatást, hogy könnyebben integrálódhassanak?
És nekem egyszerű prosztónak, aki becsületesen adózik, dolgozik, képzi magát, mikor fognak végre segíteni?
Még ha demagóg is voltam...

stellaz1 2009.02.10. 14:28:21

@Thyb:

Az, hogy van magyar bűnőző vagy hogy a cigányok nagy része bűnőző nem ugyanaz, mégis igaz mindkettő.

átlátó 2009.02.10. 14:29:14

Én kiírtam a kapura, hogy "cigány házalókat nem fogadok". Mindenki úgy érti ahogy akarja. A szomszéd mondta, hogy ő is ki fogja írni. Ha mindenki kiírja akinek nem tetszik a mostani helyzet, akkor a cigányok a házuk felgyújtása előtt látni fogják, hogy valami nincs rendben körülöttük.

dr. Wilbur Swain 2009.02.10. 14:30:17

@Thyb: attól hogy bejár, még semmi sem oldódik meg
nálunk is bejárnak a szinesek: bőrcipő, fehér nadrág, és így meg a kőműves-gyakorlatra; segge alá tesz egy újságot, és üldögél egész nap...
szerinted milyen kőműves lesz így belőle? semmilyen, mert nem azért jár be, hogy szakmát szerezzen, hanem hogy papíron minden frankó legyen :|

Clinian (törölt) 2009.02.10. 14:35:06

Átfogó cikk. Bár nem ártott volna legalább egy értelmes gondolatot és minimális empátiát beleszőni.

mnmnbkhj 2009.02.10. 14:35:24

Meg azt bírom, hogy Drazsi csak azt szajkózza, hogy nem a származásukkal kell foglalkozni - a másik miniszter, hogy szegrágációs gondok, származásból eredően. na. tegyél igazságot!

Thyb 2009.02.10. 14:37:13

@dr. Wilbur Swain: nem olvastad el a posztomat megfelelőképpen. Ilyen alapon nem fog teljesiteni és kicsapható, eltanácsolható, akkor pedig nem lesz zsé. Ez érvényes a gyakorlati munkára és a tanulási eredményekre. Ez legyen a szülők gondja. Ne aggódj, ha veszélybe kerül a napi innivaló akkor majd meg lesz nevelve a gyerek. ;) HAd intézzék már ezt maguk között. Ha pedig tanárra támadnak akkor az automatikus kicsapás. Csak az ombudsmanunkkal kell görbe szablyát nyeletni, hogy kicsit disztingválódjon.

Kiss János 2009.02.10. 14:38:10

Vannak becsületes ,dolgos romák.Ezt mindenki tudja,bár sokan nem akarják tudni.Mégis a fél ország fantáziál Raffael és Sztojka [a nevek nagy kezdőbetűje nem feltétlenül indokolt] börtönélményeiről, ideértve szakszerű análerotikai felzárkóztatásukat és nyilvános kivégzésüket is.A nevek tíz év múlva már nem hangzanak ismerősen,de a baj még nagyobb lesz.Miért gondoljuk,hogy a romák szavazatait segélyekkel megvásároló politikusok egy évvel a választások előtt valódi intézkedéseket hoznak majd?Az olasz törvényhozás alanyi jogon ujjlenyomatot vesz minden,főleg román cigánytól.Miért is?Nem fejteném ki,tudjátok.Nálunk is hasonlóval kéne kezdeni,mert pont a becsületeseket védenénk meg közülük és könnyebben találnánk meg a gonoszokat.Van,aki bűnöző életmódnak hívja,van,aki a kultúrájuk részének,hogy fehértől lopni nem bűn,hogy a lányokat kiállítják a főutak mellé,és verekedni jó,megfélemlíteni jó.Sasszéztunk eleget,voltunk megértőek,kedvesek.Ez nem megy.Határozott intézkedések,új törvények,kemény fellépés.
Egyre több barátom hagyja el az országot.Építészek,tanárok,művészek.Nehéz itt élni.Mostantól veszélyes is.Van elég bajunk,ez most még egy világosan látható katasztrófaközeli élmény.
Tudjátok,amikor orvos barátom elmeséli,hogy cigány asszony a 12.puját megszülve Sanyinak nevezte volna el a babát,és figyelmeztetni kellett,hogy olyan már van,akkor elgondolkodtam:kell-e nekünk 12 írástudatlan ostoba gyerek,vagy inkább kell sok dolgos kéz.Mert hiába akarom őket nevelni,hiába van oktatás,ha nem kell nekik.Az ormánságban sokáig nem értették a szociális munkások.miért marad ki minden cigánylány a nyolcadik osztály vége előtt.Nagyon egyszerű:ha nő létedre megvan a nyolc osztályod,nagy eséllyel "okosabb" leszel,mint a lehetséges férjed,az pedig megengedhetetlen.Így kimaradnak,gyorsan szülnek egy jót,a sok-sok próbálkozás után,hogy tanulj,dolgozz,illeszkedj be,helyre áll újra a világ rendje:putri,pálinka,gajdolás.

stellaz1 2009.02.10. 14:38:21

Amúgy beszéltem olyan cigány kőművessel aki iránt nagy tisztelettel vagyok, mert értette a mesterségét, segítőkész volt, dolgozott becsülettel és fontosnak tartotta a családját.

Szerintem az embereknek nem a cigányokkal, mint kissebbséggel van bajuk, hanem azzal, hogy a cigányok egy jelentős része bűnöző és deviáns.

Thyb 2009.02.10. 14:41:04

@stellaz1: olyan szinten általánositottál a kommentedben, hogy azzal csak saját magadat járattad le. Amennyiben ugy fogalmaztál volna, hogy; " Minden cigány becsületes és keményen dolgozó, de legalábbis dolgozni akaró ember!" azt elfogadtam volna mint kritikát. Ugyanakkor mint irtam ez minden magyarra sem mondható el, bár abban igazad van, hogy az arányok közel forditottan arányosak.

Thyb 2009.02.10. 14:43:54

@stellaz1: ez viszont jó meglátás

stellaz1 2009.02.10. 14:44:56

@Thyb: már ne haragudj, de a cigány néppel mi a baj? Nincs olyan? Komolyan mondom, hogy nem értem az összes cigány ember és a cigány nép közötti súlyos különbséget.

Naneee 2009.02.10. 14:45:32

Nem értem, miért gondolják azt egyesek, ha minden lehetőséget megadnak a romáknak a változáshoz, akkor azok élni is fognak vele?
Sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja.
Régen is, és most is meg volt/van a lehetőségük a tanulásra. Kihasználják???? Sajnos nagyon kevesen! A megoldás szerintem is valóban a tanulás, de amíg ŐK nem AKARNAK tanulni, változtatni az életükön, addig ömölhet a pénz a felzárkóztatásukra, a hatás nulla!
Szeretném már azt látni, olvasni, hallani, hogy tanult, kulturált, becsületes roma emberek kiállnak a kisebbségük elé, és ők buzdítanák népüket a változtatásra, a tanulásra, az erőszak elítélésére... Újságban, tv-ben, rádióban ők legyenek azok, akik folyamatosan szólnak a népükhöz. Ők legyenek azok, akik fáradtságot nem kímélve járnák az országot és elmagyaráznák hogyan is kellene normálisan élni, beilleszkedni. A másik oldal ugyanis hiába tépi a száját, a "magyarokra" nem hallgatnak - mint azt a történelem már eléggé bizonyította. Itt lenne az ideje, hogy most már saját maguk is tegyenek valamit, ne csak addig terjedjen ki a vezetőik ténykedése, hogy rasszistáznak!

Thyb 2009.02.10. 14:46:29

@stellaz1: a "mindent" nem lehet felhasználni a nép elé, mert kicsit vicces lenne, ugyanakkor az utal arra, hogy "van közöttük", és nem megy el a mondat általánositásba.

Thyb 2009.02.10. 14:47:43

@Naneee: mint Horváth Aladár? :D:D:D:D:D

OmegA404 (törölt) 2009.02.10. 14:48:15

Megoldás van. Csak büntetik.
Még a szóbahozását is.

oldgeorg 2009.02.10. 14:48:26

Kár, hogy a szerzőnek nem tűnik az fel, hogy fehérgalléros cigánybűnözés azért nincs, mert gyakorlatilag nincs fehérgalléros cigány. Na kivéve azt a pár muzsikust. De ha megnézzük az ő adóbevallásukat, már az sincs biztosan rendeben. Ez a statisztika tehát torz képet szül. :)) oldgeorg

Énszóltam 2009.02.10. 14:48:38

Első lépés: cigányok.
Második lépés: fehérbűnözők.
Harmadik lépés: elitbűnözők.
Negyedik lépés: maffiózók.
Ötödik lépés: politikai bűnözők.

=

Szép új világ.

OmegA404 (törölt) 2009.02.10. 14:50:20

A fehérgallérhoz nem árt a ha tiszta a nyakad...

kételkendő 2009.02.10. 14:50:48

Megoldási lehetőségek mindig vannak. Csak kompromisszumkészség nincsen...

Naneee 2009.02.10. 14:51:46

@Thyb:
:-))))
Nem őrá, és nem is a többi "ismert" megélhetési politikusra gondoltam, mint tanult, kulturált és Becsületes emberre!
:-DDD

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.02.10. 14:56:34

Upsz, a dupla trackback véletlen volt, elnézést...

Lunitari 2009.02.10. 14:59:29

Mindenki nevében aki szídja az Orkokat, én kérek elnézést. Az Orkok zöld bőrű, erős testalkatú humanoid lények. Egyedül is szembe szállnak akár egy csapat emberrel is. Puszta kézzel képesek egy szöget az élő tölgyfába belenyomni. Alapjában véve, nem túl intelligensek, de azért vannak kivételek. Belőlük lesznek a sámánok és egyéb mágiahasználók. Kereskedni lehet velük, sőt huzamosabb békére is hajlamosak. Nem ritka a szövetség Orkok és Emberek között, ha valamilyen komoly erő mindkettőjüket veszélyezteti. Az igazi Ork nem gyáva és nem csak csapatosan támad egyetlen ellenfélre, sőt ilyenkor Face to Face a vezér egyedül küzd meg az ellenféllel.....Tehát ne Orkozzunk mert ez sértő lehet rájuk nézve!

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 15:01:54

Ebben az országban soha nem lesz semmi. Nem csak a cigányokkal van baj, hanem a magyarokkal is. Mindenki elvárja az ingyenes orvosi ellátástól kezdve a munkanélkülis segélyen át mindent! Ezért egyetlen 1 reformot sem lehet végrehajtani ebben az országban. A politikusaink is mi közülünk kerültek ki. Magyar ember magyar embernek az ellensége. Semmilyen formában nincs rend ebben az országban. A fiatalok nem tanulnak meg rendesen nyelveket beszélni, vállalkozni, dolgozni. Az egyetlen amit megtanulunk az az, hogy szídjuk a multikat, a tőkéseket akik kizsákmányolnak minket és az állam segítségét várjuk el, hogy ez befejeződjön. Közben nem vesszük észre, hogy a legnagyobb kizsákmányoló maga az állam. Ő tart minket függésben a családi pótléktól, az orvosi ellátástól, mert nem merünk felnőni és elhinni azt, hogy a saját munkánkból is képesek lennénk megélni. Impotensek a politikusok, impotens az állam, soha nem fog történni semmi és az állampolgárok is impotensek mind. Fel kellene nőni és végetvetni a szocializmusnak egyszer és mindenkorra. Majd ha helyreáll a rend, újra lehet ingyenes orvosi ellátástól kezdve minden, de csak ha az ország elbírja annak a terheit. Ja, és ne legyen választójoga annak aki nem dolgozik, mert aki nem fizet adót az milyen alapon szól bele a közügyekbe. És végre az igazi problémákkal kellene foglalkozni, nem azzal, hogy az MSZP és FIDESZnek mekkora a támogatottsága! Felelősségre kell vonni őket!

Egy biztos, hogy az én jövedelmemből a Magyar állam többé egy petákot se lát, és azt is szégyellem, hogy magyar vagyok, mert idáig süllyedtünk és erről már nem az oroszok tehetnek, már elnézést! Sajnálom, hogy el kellett hagynom az országot, de a Kádár rendszer alatt is jobb volt, mert a mostani nem egy rendszer, senki nem vállal felelősséget semmiért. Én meg nem esküdtem örök hűséget arra, hogy itt dögöljek meg, amíg a politikusok, a romák és minden ingyenélő kiszipolyoz minket. Sorry

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 15:06:55

EMBEREK, EMBEREK FIGYELJETEK IDE ÉS JEGYEZZÉTEK MEG!!!

BIZTOSAN MINDANNYIAN LÁTTÁTOK JIM CARREY ACE VENTURA FILMJÉNEK MÁSODIK EPIZÓDJÁT. AMIKOR A BALLIBERÁLIS IDIÓTÁK FASISZTÁZNAK/NÁCIZNAK/SZÉLSŐSÉGESEZNEK/NYILASOZNAK/NINCSCIGÁNYBŰNÖZÉSEZNEK ÉS A SOK IDIÓTA ELÉGEDETTEN BÓLOGAT, MINT EGY BAROM JUSSON ESZETEKBE AZ ELŐBB EMLÍTETT FILMNEK

AZ A JELENETE

AMIKOR A FŐSZEREPLŐ A BENNSZÜLÖTT TÖRZSHÖZ UTAZIK, ÉS AZT LÁTJUK, HOGY AMIKOR VALAKI KIMONDJA AZT, HOGY

SIKÁKÁ

A TÖRZS TAGJAI IJEDTEN BORULNAK LE A SZÓ HALLATÁRA!!!

EMBEREK NEM VESZITEK ÉSZRE, HOGY MI IS UGYANILYAN BUTA PRIMITÍV ÉRVRENDSZERBE KERÜLTÜNK?

PL. AZ ÚN. "ELHATÁROLÓDÁS" A MODERN KOR ÚRFELMUTATÁSA!!!

objektivigazsag 2009.02.10. 15:08:47

fehérgalléros cigánybünözés nagyon is van!!

LAKÁS MAFFIA
DROG MAFFIA STB
ezek mind 90% ban cigány kézben vannak csak éppen ezek nem sima lakásmaffia a cigány lakásmaffia hanem mint tudjuk -nem egy újsághír foglalkozott ezzel- miután elveszik, kicsalják valaki lakását leviszik csicskáztatni rabszolgának magunknak családjuknak. Ideje börtönnel súlytani azt a mocskoos lelkü embert aki a szenvedökbe a cigány bünözök áldozataiba rug még egyet bele azzal,hogy lerasszistázza.

csahos 2009.02.10. 15:13:55

Az erőszakos bűncselekmények elkövetői, gyanúsítottjai,
elég jellegzetes megjelenésűek. Erős testalkat, sőt túlsúly, legalább kettesével, járnak tipikus márkájú autóikon. A mikor a körözött veszprémi gyanúsítottak képét láttam, ismerősnek tűntek.
Látok hasonlóakat útón útfélen, nem is akarnak beleolvadni az általános képbe. Amikor kilométerekről felismerhetőek, ráadásuk a konkrét személyek, már voltak a törvénnyel összetűzésben, mi kellene, hogy a bűnüldözők figyelmét felkeltse.
Nem tűnik fel húsz hasonló figura egy csoportba verődve egy kisvárosban ahol mindenki mindenkit, ismer?
Ausztriában a határtól egy órányira elfogták a gyanúsítottakat. Mért nem a határ előtt egyórányira, Magyarországon? A magyar hatóságoknak ugyan már, mi a feladatuk.
A kormányok százmilliárdokat költöttek a lemaradó rétegek felzárkóztatására.
Azt hogy elköltötték a pénzt, azt nem kétlem. Köszönhetően a nem megfelelő szociális politikának, a legszegényebbek, megélhetésből vállalnak gyereket. A most születő újabb generáció fiatal embereinek tízezrei fogak pár éven belül beállni a csatasorba, és tipikus autókon tipikus megjelenéssel rabolni, gyilkolni falkában.
Előbb utóbb a budai iskolákban is feltűnnek a szegényebb gyerekek, és azok környékén, szüleik, rokonaik. Ne legyen illúziója senkinek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.02.10. 15:15:17

Nyilván azért lopnak többet az utcán a cigók és irodában fehérek mert az utóbbiakból több dolgozik irodában, de attól függetlenül a cigóknak is be kellene tartaniuk a törvényeket, a rendőröknek meg betartatni.

Azzal viszont rohadtul egyetértek hogy segíteni kellett volna az integrálódásukat, de persze az sem csak segélyből áll. Ennyi. Nyilván ezt is elbaszták volna a jeles nagyfejűink, mint minden mást.

Jannni 2009.02.10. 15:16:45

@Almatlan Jozsi: Szerintem is a szerencsétlen politikusainkkal van a baj, bár mi választottuk őket. Ja, hogy bennümket is átvertek a választáskor?
Nézd meg a konkrét ügyet: A miniszterelnök most készül leváltani a főrendőrt (erősen fenyegeti), mert van felháborodás. A főrendőrt nem draskovics fenyegeti a cigányozás miatt? Mit csinált a politika a miskolci főrendőrrel?
A veszprémi főrendőr meg milliós fejpénzt is igér sztojkáért, de vélhetően a szakszerű draskovics intézkedés hatására a személyleírást nézd meg:
" Sztojka Iván 165-170cm magas, erős, izmos testalkatú, kopasz, feje borotvált."
Találd meg ezek alapján!
Nem az idétlen, mindenbe belebeszélő politikus miatt van ez az abnormalitás? Hányinger, amit ezek a kontár politikusok művelnek.

ToMorgan 2009.02.10. 15:21:22

@Lunitari: Oda jutottunk, hogy az Orkoknak sértő, hogyha a cigányokkal hozzák Őket összefüggésbe.

objektivigazsag 2009.02.10. 15:22:59

8 évet éltem már gyerekorukban rablo védelmi pénzt szedö zsaroló tolvaj drogárus cigányokkal. Kihizottak jólakotak voltak én szinte éheztem meg sok magyar mégsem zsaroltunk loptunk ennyit a hazug aljas dumáról pénzért teszik azért teszik mert bennük NEM LÉTEZIK BÜNTUDAT PSZICHOPATÁNAK SZÜLETNEK! velük kellet egy iskolába járnom ugyanis kötelezö volt a lakhelyzhez legközelebbi iskolába járni anno. TEHÁT AKI NEKEM A CIGÁNYRÓL BESZÉL ELŐITÉLETES!!! MÉLYEN MEGSÉRTVE ENGEM AKI SAJNOS NAGYON TAPASZTALT VELÜK KAPCSOLATBAN

MIKOR JÁR BÜNTETÉS VÉGRE A RASZISTÁZÓ ERKÖLCSTELEN ROHADÉK EMBER TIPUSRA AKI ELÖITÉLETEIVEL FRÖCSÖGVE SZIDJA A CIGÁNYOKTÓL RETTEGÖ SZENVEDŐ EMBEREKET????

megmondták röhögve a szemembe:

"a proszto meg a korcs dolgozik a cigány nem hülye dolgozzon mi lopunk a hülye dolgozik csak ,mért dolgozak azért amit el is tudok lopni?"

szótár: korcs=cigányul a félcigányt jelenti

proszto=cigányul a nem cigányt jelenti másnéven paraszt.

A cigány a föld összes országában lop csal hazudik óriási %-ban pl Finn statisztikák szerint 92% uk ott büntetett előéletü..

VAN!!! genetika ebben a dologban mint ahogy nem véletlen zsidok voltak nagy kereskedök és nagy bankárok és nagy tözsdeguruk amióta a föld kerek. Nem véletlen a déli ember hevesebb természetü nem véletlen magyarok adták a föld legjelentösebb találmányait sokáig lehetne sorolni...

movhu 2009.02.10. 15:24:13

A kérdés, hogy most, miután mindenki jól kicigányozhatta magát most, megmozdul-e valaki fent, hogy változzon is a helyzet?

mover.blog.hu/2009/02/10/a_ciganyozas_utan

Mert a mostani réteget sajna a rendszer nevelte ki, és hagyta, hogy a társadalom idáig jusson.

Lunitari 2009.02.10. 15:25:10

@ToMorgan: Pontosan ezt írtam én is ;) Ne gyalázzuk már az Orkokat. A lábnyomukba sem léphetnek a cigányok.

Dekatlon 2009.02.10. 15:26:00

Eléggé megjósolható volt, ami most itt készül.

1 világválsággal fűszerezett elkúrás
2 elbocsátások
3 létbizonytalanság
4 életszinvonal esés
következméy:
1 vagyon ellenes bűncslekmények fokozódnak
2 társadalmi tolerancia csökken
3 ellenségkép alakul/fokozódik
4 (találd ki)

nincs új a nap alatt.

Ezt a vajdák állítják meg, vagy senki. Az kövér nagybajuszú már szerzett magának némi elismertséget az épeszű megszólalásaival. Talán ez vezet valahová... talán.

QM 2009.02.10. 15:26:27

Pán Eu:"Elvben ugy működik, hogy te mint tanult(?) ember ha már elnyomod, segtesz neki megélni."
Hogy úgy van! Ez a piszok sápadtarcú banda, Dél M.o.-n évszázadokon át látástól mikulásig dolgoztatta a gyapotföldjein rabszolgaláncra fűzve őket. A vérükön és izzadságukon gazdagodtak meg a déli megyéink. Most meg cigóznak. Pfúj! És akkor még a Kádár rendszerről nem is szóltam. Gyárakbakényszerítették volna őket, néhányuknak még szakma tanulására is kényszerítették. Ki kell mondanunk. ELÉG VOLT. Nem tűrhetjük tovább az elnyomásukat.
"Segtesz neki" -k. Vagy ahogy kultúrálatlan költőnk mondá' "Méné tekel"

Sztravinszka 2009.02.10. 15:34:43

Nem tudom... ez a bugyuta Szily miért nem inkább arról ír posztot, hogy a szaros netlapjának a főoldala miért is nem ezzel van tele mindennap: xy politikust/rendőrt/gyilkost/tolvajt lecsuktak.

KopaszMercis 2009.02.10. 15:39:17

@greycup:
Nyilvan arra kell hallgatni akinek fogggggalma sincsen semmirol.. majd o megmongya a tutttit.

Lunitari 2009.02.10. 15:40:43

Az Ork társadalomban is fontos szerepe van a termelő munkaerőnek, mint minden civilizáció esetében. Ezek teremtik meg az alapkövet. Favágó, bányász, mezőgazdász, disznófarmos stb. A gazdaság mindennek az alapja, még ha a harcos társadalomban nem is annyira elimertek a peonok mit a harcosok, akkor is teljes védelmet élvezhetnek a közösségben. Igazi Ork rabszolgát nem tart. Ezek a nem túl intelligens lények is tudják, hogy mindennek a munka az alapja. Kard és páncélhoz is kovács kell és segéd + ércbányász és szénbányász...stb. A jó harcos szint eléréséhez is kemény munka vezet és nem csak agyatlan öldöklés az igazi harcművészet. Kitűnnek a fejszék és egyébb hasító eszközök mesteri forgatásával. A lényeg, hogy kemény munkával építik társadalmukat. Most vizionálok egy cigány országot, cigány társadalommal. Úgy érzem nem lenne életképes.

KopaszMercis 2009.02.10. 15:43:05

@Dekatlon:
Hat ha annak a dagad ciganynak a mondandojat nem csak odaig hallgatnak ameddig a bevandorlo kurucinfosok, akkor talan valoban lenne esely a fejlodesre.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 15:43:15

@Wasser:

Csudát nem! Sőt pont ők azok, mi magyarok, nem vagyunk. Azazhogy „faj”-ról nem is lehet beszélni, ez náci terminológia, az árjázással együtt, de ha az ő értelmeten zavarosságaikat kihagyjuk, annyi marad, hogy vannak árja népek/nyelvek és nem árják. Az észak-indiaiak (köztük a cigányokkal), irániak, örmények, görögök, albánok, szlávok, germánok, latinok, kelták, baltiak árják. Mi nem.

Lunitari 2009.02.10. 15:46:20

Mert: A cigány lenézi a munkát (tisztelet a kivételnek) és a munkást is. Minek, mikor lophat is. Igen ám, de ha mindenki cigány, ki fog valamit is termelni, amit aztán körbelophatnak egymástól?

efhábé 2009.02.10. 15:46:24

@Wasser: Ahogy a magyar sem, de sebaj.

gonosz1hal 2009.02.10. 15:46:24

Jól van. Elmondom miért nincs "cigánybűnözés", ha progresszióról papolsz.

Azért, mert szemellenzős dolog "cigánybűnözést" gyógyítani.


Amiről te beszélsz, az a lecsúszó rétegek, a társadalom periféáriájára szorultak bűnözése. E tekintetben mindegy, cigány vagy nem cigány-e ez a "bűnözés".

Tegyük fel, kitalálnád az ellenszert a "cigánybűnözés" ellen. Minden cigánynak beadnád a tablettát és huss, vége. Gondolod. De nincs vége, mert a dolog nem így néz ki. A problémás bűncselekmény-típus, a megélhetési petty crime továbbra is ugyanígy jelen lesz. Miért? Mert nem a problémát kezelted, hanem a "cigánybűnözést".

Érted?

Üdv:
papagáj

stellaz1 2009.02.10. 15:46:54

@A Nép - Te vagy!:

viszont a diszkóban kést kapsz a hátadba, és sajnos nagyobb eséllyes ha pár ilyen árja is ott van....

changebug (törölt) 2009.02.10. 15:48:29

Azt hiszem most jöttem rá valamire...
Nem akarnék én náci lenni csak párhuzamot vonnék.
A cigányokat ugye valamikor 50 éve kiszedték az erdőből lemosdatták és megpróbálták beilleszteni a társadalomba...
Volt egy népcsoport a történelem folyamán (nem nálunk) akik úgy döntöttek illetve egy részük úgy döntött, hogy nem kér a fehér ember kultúrájából (akkor az volt a már/még az volt a többségi "nyugati" civilizáció az adott országban) hagyják őt békén. Ennek a népcsoportnak kijelöltek területeket. Tessék pajtás kóborolj, lőjjél bölényt élj a kultúrád szerint. Szegregáció, az ország pedig az Amerikai Egyesült Államok (USA) - akire úgy fel kéne nézni...
Namost - el lehet ez játszani 200 évvel később is. Szegregáljunk! Kijelölünk rezervátumokat - nesze pajtás, kóborolj, lőjjél bölény, élj a kultúrád szerint.
Az alkalmazkodóbbja itt is ott is elkezdett beilleszkedni a társadalomba.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ez már egy a történelemben lejátszott, bejáratott megoldás.
Sok mindent támogatok - egyet nem. NEM adok pénzt! Iskolákat én is kijártam, nyaranta dolgoztam, dolgoztam egyetem alatt éjszakásba, jókat éheztem, fizettem meg fizetek minden szarért - és gyakorlatilag 35 lettem mire úgy ahogy ki tudtam nézni a fejemből.
Másnak is módjába áll ezt az utat járni. Kurva szar és egész kilátástalan időnként. Vagy lehet menni bölény lőni...

stellaz1 2009.02.10. 15:49:03

@gonosz1hal:

ahol én lakom 2 cigány család van, mind a kettő mercivel jár, mind a kettő bűnöző, (a rendőrség is járt már nalam nyomnozati ügyben miattuk)

Megélhetési bűnözők?

Lunitari 2009.02.10. 15:50:18

@gonosz1hal: Nem értem, hogy a mélyszegény székelyek miért nem fosztogatnak, rabolnak és gyilkolnak ha igaz amit írsz. Periférián élnek, szegényebbek már nem is lehetnének, ráadásul otthonuk sem az "igazi". Hogy is van ez?

Dekatlon 2009.02.10. 15:52:34

@objektivigazsag: tudom, hogy ezért írtad, mondom is mindjárt, mert nekem is öröm, na szóval: te hülye vagy, baszd meg!

8 évig rosszarcú cigányok vettek körül, akiknek nem létezik bűntudatuk? Ezt valószínüleg jól láttad, tény és igaz.
Ha ezt bárki vitatja, az az a hülye libsi, akiről Pilu ír.
Hogy ilyen sok helyen van így, az is tény. Ezt az értelmesebb cigányok is elismerik, és szégyellik/utálják.

De hogy ebből genetikai következtetéseket vonj le, az pont az a baromság, ami hízlalja az előbb említett hülye libsit. Te vagy az egyik oka, hogy ez így mard. Mert ahogy előkerül a téma, előkerülnek az ilyen mocsárlakók is, és megölik az értelmes beszédet.

Mert mi a te megoldásod, te genetikus? A végső? Vagy azt még nem dolgoztad ki? Tegyük fel, hogy igazad van. Nem is lehet más egy cigány, mint amilyennek te leírtad, akkor?

Vedd már észre miket beszélsz, ember...

Lunitari 2009.02.10. 15:53:40

Nem értem, hogy a hajléktalanok miért nem verődnek hordákba és kezdnek fosztogatni, gyilkolni, rabolni. Náluk már nem élhet senki a periférián kintebb......hmhm

ToMorgan 2009.02.10. 15:53:58

@gonosz1hal: Ez játék a szavakkal.

Mindenki tudja, hogy kikre gondolunk ha a cigánybűnözés szót halljuk. Ebbe beleférnek szőke, kék szemű emberek is, akik azt a bizonyos életmódot folytatják. És nem férnek bele azok a romák, akik dolgoznak, iskolába járatják a gyerekeiket és képesek voltak beilleszkedni a társadalomba.

ToMorgan 2009.02.10. 15:56:14

Luni, olvasol a gondolataimban...

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 15:56:41

Eddig már 4x vertek át minket a választásokkor ha jól számolom. Ne hagyjátok még 1x. Max. 200 fős parlamentet kapjanak.

És minden politikus = cigány! Egy kategória (Tisztelet a kivételnek: a normális cigányoknak)
Azt hittem a magyar emberek nem lesznek olyan szemetek, hogy a saját országukat, népüket tönkreteszik, pedig DE! És a sok szerencsétlen embert úgy manipulálják ahogy akarják, most éppen rasszisták leszünk/lesztek. Muhaha

Orbán, Gyurcsány egykutya! Akkora arcuk van de mindkettő csak a saját érdekeit nézi, nem az országét. (Mondjuk naivitás lenne azt hinni, hogy az ország érdekeit fogják nézni, de miért nem lehet is-is?) :-(((

Dekatlon 2009.02.10. 15:59:54

@Lunitari: azért nem érted, mert nincs is így. Bandákba verődnek, és fosztogatnak. Csak főleg egymást, mert máshoz nem nagyon van erejük. Ezért a te életedből ez mind kimarad.
Sok ilyen történetet mesélt a hajléktalanszállón dolgozó ismerősöm.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:00:36

@stellaz1:

attól, hogy nem kartondobozban lakik, még lehet megélhetési bűnöző. még szép. ha egy üzlet beindul, egész szépen megszedheti magát a delikvens.

ha eljut egy olyan pontra a dolog, hogy szervezetten, bűnszövetségbe csoportosulva követi el a cselekményt, már másról beszélünk. az eszközök, amivel lenyomod a mergás csávót és amivel lenyomod az utcai zsebest eltérőek kell legyenek - de semmi olyan módszered nem lesz, ami egy etnikumra külön érvényes lehet. annak, hogy látszólag több cigány vesz részt megélhetési bűnözésben, semmi köze nincs az eszközökhöz.

@Lunitari:
Már mért ne rabolnának "mélyszegény" székelyek? (Bár fogalmam nincs, miről írsz, fél családom az.) Gyönyörű bicskás történeteket tudok neked mesélni - sokat a szegénység meg a pia szült.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:02:38

"Mindenki tudja, hogy kikre gondolunk ha a cigánybűnözés szót halljuk. Ebbe beleférnek szőke, kék szemű emberek is, akik azt a bizonyos életmódot folytatják. És nem férnek bele azok a romák, akik dolgoznak, iskolába járatják a gyerekeiket és képesek voltak beilleszkedni a társadalomba."

@ToMorgan: akkor mi a fenéért hívod annak, ha nem az? ne csináld már... ha ezt a fajta bűnözést valami egzotikus országban magyarbűnözésnek hívnák, nem szorulna ökölbe a fejed, őszintén?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 16:03:04

@stellaz1:

Az egy másik kérdés. „Árja”, nem annyi mint „jó”. Nem is rossz. Csak egy nagy népcsoport. Pontosan ezért fölösleges és káros behozni a témába

Almatlan Jozsi 2009.02.10. 16:03:05

@changebug: Adsz te pénzt, többet is mint gondolnád, és még fogsz is amíg családi pótlék, segély van és nem adókedvezmény nagycsaládosoknak!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.10. 16:06:05

@Almatlan Jozsi:

Mert az ő érdekeik eleve szembenállnak az országéival. Az egész poltikus gárda illegitim, az 1989-es Nemzeti Kerekasztal óta. Az volt az alap csalás.

Vagy-vagy.

ToMorgan 2009.02.10. 16:07:19

@gonosz1hal: Azért hívjuk annak mert a többség bizony cigány.

Csak ismételni tudom önmagam, ez játék a szavakkal, mindenki tudja kikre vonatkozik az elnevezés.

gonosz1hal 2009.02.10. 16:10:07

@ToMorgan: azért azt gondolom érted, hogy ha ilyen komoly dolgokról van szó, akkor érdemes pontosan fogalmazni. a "mindenki tudja" nem elég definíció. ha megfog a rendőr, bedug egy dutyiba, majd két hét múlva kérdésedre csak annyit mond, "tudja maga, miért van itt", az kb. pont olyan, mint amiről itten szó van.

azért nevezzük nevükön a dolgokat, hogy a dolgokat tudjuk kezelni, ne félrekezeljük őket.

ToMorgan 2009.02.10. 16:10:16

@gonosz1hal: Ja, igen, és ha abban a bizonyos egzotikus országba a bűnözők nagyrésze magyar lenne, akkor megérteném, hogy annak nevezik.

Dekatlon 2009.02.10. 16:10:48

@ToMorgan: csak aztán nehogy összekeverje valaki egy felhevült pillanatban, és agyoncsapjon egy becsületes, dolgos cigányt tévedésből.
Mert akkor a normális cigányok is az élősködők mellé állnak, mert nem tehetnek majd mást.

ToMorgan 2009.02.10. 16:11:47

@gonosz1hal: Egyetértek veled abban, hogy nevén kellene nevezni a dolgokat, de nem tudok jobb szót erre a jelenségre.

Segíts, mondj néhány példát.

ToMorgan 2009.02.10. 16:12:31

@Dekatlon: Hát ha a cigány agyoncsap, akkor nem valami becsületes...

Dekatlon 2009.02.10. 16:12:35

@ToMorgan: ez az egy veszélye van a dolognak, és ez sajnos nem játék a szavakkal.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.02.10. 16:13:17

aha... szóva megy itt is a rasszizmus, ki lettem moderálva, szép, szép. de ennél csak szebb jövőt.

Dekatlon 2009.02.10. 16:14:59

@ToMorgan: agyoncsapJON egy becsületes cigányt valaki (aki nem cigány, éééérted) tévedésből, mert csúnya-rossz cigánynak nézte, tévedésből.
Így már ok?

Dekatlon 2009.02.10. 16:15:48

@ToMorgan: bocs, túl hamar válaszoltam :)

ToMorgan 2009.02.10. 16:15:57

@Dekatlon: Nem tudom, lehet, hogy igazatok van, de valahogy én nem félek attól, hogy a cigánybűnözés mint kifejezés miatt, majd agyoncsapkodják szegény dolgos, becsületes romákat.

ToMorgan 2009.02.10. 16:19:08

Abban azért megegyezhetünk, hogy ha láttátok a Sztojka gyerek IWIW-es képét, akkor az az ember nem téveszthető össze, pl. L. Jenővel, aki itt lakatos a cégnél ahol dolgozom, és egy kíváló munkaerő.

Dekatlon 2009.02.10. 16:21:45

@ToMorgan: Ha kimegy pár keménygyerek rendet tenni a faluvégére, azok többnyire nem agysebészek, és nem is nagyon mérlegelnek. Cigány? Püff!
Aztán tele lesz az újság megvert 3 éves cigánygyerekkel, meg 70 éves fogatlan nénikékkel.

ToMorgan 2009.02.10. 16:28:52

@Dekatlon: Igen ebben van rizikó, teljesen igazad van, de én nem is értek egyet az ilyenfajta "igazságtétellel".
Nem tudom mit kellene csinálni, hogy javuljon a helyzet.

Dekatlon 2009.02.10. 16:41:29

@ToMorgan: 3 dolgot szerintem biztosan kéne:
- segélyezési rendszer reformja. Ez azért nem lesz, mert töketlen és alkalmatlan a kormány.
- cigány önszerveződés jól felfogott önérdekből. Ez azért nem lesz, mert a vezetőik széthúznak, a saját pecsenyéjüket sütögetik, pont mint a mi vezetőink.
- határozott, gyors, igazságos rendőri fellépés: ne a csőszt vigyék be, ha seggbedurrant egy fatolvajt, aki az életére tör. Ez részint azért nem lesz, mert a törvényeink hülyék, és a rendőr azokat be kell tartsa, részint meg azért, mert a rendőrség szétzüllött, szakmailag és erkölcsileg kevés ehhez.

samli 2009.02.10. 17:15:30

szimpatikus gyerek vagy, de a post valojaban semmirol nem szol, csak ertelmetlen sardobalas. sry.
csak indulatok nelkul lehet errol a temarol erdemben beszelni, es ez egyelore nagyon keveseknek sikerul.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 17:27:56

@ToMorgan: nem probállak én fasisztaként beállítani. A fehér Elfet az Orkra írtam, amit pedig idéztél most hogy "katonai segítséggel felszámolták" szerintem nem azt jelenti mint ami ott történt. Továbbra sem. www.euroastra.info/node/13143 itt nézz körül ha érdekel hol tart most a téma.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 17:38:34

" Rob67 2009.02.10. 11:59:28
Giga Fika
Lehet hogy igazad van, de ha nem vetted észre lassan egyedül leszel ezzel az országban :)
Ébresztő. "

Nem vagyok ilyen negatív!! 15 éve is probléma volt, ami most. Leszedték a sportcipőmet, és kaptam a sarkon pofont. De egészséges személyiséggel rendelkező emberként különbséget tudok tenni. Ők ezt azért tették velem, mert félrecsúsztak, bűnözők, stb. Nem pedig azért mert Romák. Volt velük fehér fiú is. Számit? Dehogy. Most azért látjuk ilyen nagyban, mert van széljőjobboldalunk. A média pedig folyamatosan aszisztál. Mefigyeljető hogy vannak sztárügyek, Egy adarbig a gázolás majd megverés volt az. Rögtön lett több. Aztén jöttek a bankrablások stb. bizonyos régiókban sokal durvább esetek is történnek, történtek,. Csak majd most fogja őket nagyítani a média. Aztán lehet csámcsogni hogy megint a romák voltak! Ne hagyjátok már magatokat becsapni. Nagy problémánk van, és el kell kezdeni a megoldását - ami továbbra is nekóünk lesz nehéz. De ne nehezítsük meg jobban azzal hogy belevisszük a rasszista vonalat. Főleg az a gusztustalan hoyg mindenki így kezdi: én nem vagyok rasszista! Aztán szépen felmondja a leckét. Vegyétek észre, ha az országnak jól menne, akkor most ez az egész nem lenne probléma, és leszarná mindenki hogy ezek az emberek milyen körülmények között élnek. De most hogy baj van, a középosztály, aki befizet az államnak, ki ellen forduljon? Persze hogy a szegények ellen. Kell egy bűnbak! Pedig nem miattuk jutottunk ide!Ez egy nagyon összetett probléma, és nagyon sokáig húzták az időt a megoldással. Most sem az törétnik. De ami a legrosszabb, hogy a romákat nem utálni, az most egyet jelent az szdsz-el, azt meg mindenkinek utálni kell -valami ilyesmit olvasok itt. Micsoda szűklátkörüség ez? Egyzserűen örülök hogy az EU tagjai vagyunk, és elfogadjuk hogy senkiről nem gyűjtünk adatokat az alapján hogy milyen a vallása, bőrszíne, származása. Nem ezen múlik. Nincs értelme így foglalkozni ezzel. Mint szociológiai kérdéssel van értelme foglalkozni. Nem lesznek itt a fórumokon nagy megfejtések - csak mélyül a szakadék, és egyre messzebb kerülünk Európától. Pedig itt élünk a közepén.

Lunitari 2009.02.11. 09:00:17

@Dekatlon: Tényleg? Hoznál példákat(mindennaposakat), ahol a hajléktalanok állítólag egymást ölik? Máshoz nem nagyon van erejük? :)) Szerinted mekkora erő kell akár egy kigyúrt ember megkéseléséhez is? Esetleg hátulról? Nevetségesek az indokait és hazugok is. Ne fárassz!

Lunitari 2009.02.11. 09:02:35

@gonosz1hal: Fél családod az, de fogalmad sincs miről írsz, majd utána rengetek ilyen történetet tudsz róluk...hm hazug e vagy? Ide vágnád ezeknek a híreknek a linkjeit? Megköszönném.

Thyb 2009.02.11. 09:07:06

@Lunitari: Volt már késelés közöttük, de általában ezek az emberek nem agresszivak. Max annyit tesznek, hogy a másiknak lenyulják az összeguberált holmiját, ugyanakkor Ők tisztában vannak vele ha támadás is éri Őket akkor is max magukra számithatnak hisz sem társadalom biztositásuk és a közrend is nagyivben tojik rájuk. A legtöbbjük elfogadta azt (sőtt maga választotta, vagy saját hibából került az utcára), hogy társadalomból kivetettek s nem is várják el azt, hogy a társadalom foglalkozzon velük, hisz lehet, hogy számukra az még rosszabb lenne, mint az adott helyzetük. Ezért is nem mennek be sokan a hajléktalan szállókra, mert ott is vannak szabályok, amit esetleg be kellene tartani.

Lunitari 2009.02.11. 09:16:28

@Thyb: Volt már késelés közöttük ez ok, még az indiánok között is előfordult vagy magyarok között..stb. Mindennapos késelési híreket várok, amiket erőszakkal, brutálisan és mondjuk mobilszerzés miatt követtek le hajléktalanok és 30-an 1-ellen.

Lunitari 2009.02.11. 09:27:59

@ToMorgan: Én tudom és nem is bonyolult ez. Minden bűnözést vasszigorral bűntetni, függetlenül minden elkövetői jellemzőtől (barna, sárga, fehér, gazdag, középréteg, szegény..stb). Pl. emberölés min tétele 15 év letöltendő egészen a tényleges életfogytig. Visszaesők esetében nincsenek enyhítő körülmények..stb stb.

Lunitari 2009.02.11. 09:32:55

Jah igen, ezek a börtönök nem börtönök. TV szoba, konditerem stb. Bent is bűnöző hierarchia. Ami kell: Szárazkenyér, kényszermunka és a benti törvénytleneségek megtorlása (pl megerőszakolás, gyilkosság..stb). A sötét magánzárka hónapokig a legerősebb embert is legyengíti testileg és lelkileg is. Utána lehet látni mekkora nagy fiú.

Thyb 2009.02.11. 09:56:29

@Lunitari: :D Ez nem az Ő stilusuk. Sajna azt kell mondanom, hogy (ha nem is igy és ezekben a cselekedetekben) nekünk lenne mit tanulni a romáktól az összetartás terén. Mi Magyarok valahool a legönzőbb nép vagyunk. Szégyen és ez sokaknak fájó pont de igaz. Ezt a népet (legalább is amióta betettük lábunkat a Kárpát medencébe) mindig megosztotta valaki, vagy valami. Amikor a Kereszténységet vettük fel, amikor itt voltak a tatárok, a törökök, a Habsburgok, az oroszok, a jelen politikai elit. Itt valaki mindig a hóditók hátsóját nyalta, s jót röhögött a 60%-on akik szivtak. Kiváncsi vagyok, hogy vajon mikor lesz ebben változás (attól tartok soha).
Az utsó kommentedre; mint azt már kifejtettem, ezek az egyének csak továbbképzésnek és presztizsnek érzik a börtönt. Ezzel nem tudod Őket megfogni. Kicsit papirzacsit kellene huzni az Ombudsman fejére és visszahozni a köztéri kalodákat, a visszaesőknél esetleg a megvesszőzést nyilvánosan. Az ilyen megalázó büntetéseknek még mindig nagyobb hatása lenne, mind továbbképeztetni Őket a sitten.

Lunitari 2009.02.11. 10:02:41

@Thyb: Utolsó kommentemet is olvastad? :) A mai börtönök nem börtönök :))

Thyb 2009.02.11. 10:06:30

@Lunitari: Pont arra irtam, hogy a nyilvános megszégyenités, s az attól való félelem sokkal hatékonyabb büntetési forma lenne, sőtt sokkal olcsóbb is. Igy automatikusan látná a nép, hogy ki bünözött. Az, hogy a falu végén elvittek egy romát, s nem ott tartózkodik, hanem a sitten 6 hónapot a kutya nem venné észre.
Nálunk az adott körben nincs jelentősége a börtön viselt multnak, hisz azt maximum akkor hoznák fel, ha munkahelyre nem vennék fel ez miatt. Na de melyik akar itt dolgozni?

Thyb 2009.02.11. 10:07:28

Mármint abból a környezetből TISZTES munkahelyen.

Lunitari 2009.02.11. 10:09:33

@Thyb: Igazad lehet, nyilvános kaloda meg korbácsolás..stb...Mónika Show helyett...:) Lehet simán beválna, ja + a bünöző vagyonának elkobzása..stb stb :) Sajna minden jelenlegi parlamenti politikusunk is ott kezdené :)

Thyb 2009.02.11. 10:17:11

@Lunitari: Nagy valószinűség szerint igen.:D
egy kicsit off:
Az a baj, hogy ebben a demokráciában sokkal több joggal rendelkeznek a bünözők, mint az adót rendszeresen fizető állampolgárok. Amikor valaki étellejárati szavatosságot hamisit, és erről tudomást szereznek, az milyen módon tud uj vállakozást nyitni hasonló tevékenységben? Ráadásul nem is lehet közölni a nevét, vagy a cég nevét, mert az sértené a személyességi jogait. Na erre mondom én azt, hogy nyasgem, de tövig. Az, hogy Ő veszélyeztethet több ezer embert ezzel azzal ki foglalkozik, nekünk adófizetőknek nincsennek jogaink?!?
Van aki már a 1x-edik ilyen vállalkozását nyitja egymásután, holott több vállalkozását is ilyen okok végett zárták be. Egyezek azzal, hogyelőször bizonyitani kell a bünösséget, s azzal is tisztában vagyok, hogy a magyar jogrendszer olyan sebesen folyik mint a Duna visszafelé, de aki ellen ilyen eljáérás van folyamatban anak miért engedik, hogy hasonló profilu céget nyithasson???

Lunitari 2009.02.11. 10:49:37

@Thyb: Teljesen egyetértek. És ez nem csak az élelmiszer hamisító cégeknél van így :( Korrupt ország, korrupt jövő....rossz törvények..stb

Thyb 2009.02.11. 11:12:00

És valaki irta, hogy a romáknál nincs fehér galléros bünözés. Nos ha nem is teljesen fehérgalléros, de rendszeresen tudok olyanokról akiket APEH árveréseken pl cigányok félemlitettek meg és tántoritottak el a licitálástól. Ott is 20-30-an bevágódtak, aki kivülálló megjelent azt elijesztették, majd simán leverték az árakat a nekik megfelelő szintre. Erről mindenki tudott (ezért lett bevezetve az E-árverés), de soha senkit nem tartóztattak le bűnszövetkezetben elkövetett zsarolásért megfélemlitésért.

Alvy 2009.02.14. 01:45:33

jo cikket írtal, és most nem olvasom el az összes kommentet, remelem, nem irok olyat amit mar irtak. De tenyleg nem hangzanak el nagyon megoldasok, de ugye egy nincs, hanem sok lépés, kisebbek, nagyobbak, es ezeknek a lépéseknek az egyike, hogy a rasszista írásoktól,stb elhatárolodjanak azoknak akiknek el kell, főleg amikor ezek nagyon ügyesen használják a magyar nyelvet és úgy tűnnek, hogy nem is azok. Persze ezt is érvekkel kell tenni, nem úgy, hogy annyit mondanak rasszista. Vagy annyit, hogy nem fizetek elő a magyar hirlapra.
És amugy szerintem a témában elég fontos, hogy az oktatásban, főleg vidéken, megváltoztatni azt, hogy vannak roma és nem roma iskolák. De ezt se úgy, hogy roma kérdés mer nem az, hanem szegénységi, illetve hátrányos helyzetű, akiknek sok helyen a többsége roma, de ez igazabol irreleváns a kérdés szempontjából.
És amugy Draskovics miniszter kijelentése (2 milliard a rendőrségnek az eset utan..) télleg nem viszi előre a kérdést, hanem inkabb nagyon is hátra, ami elég szomorú.
süti beállítások módosítása