HTML

 
T. Köcsögmagyarpolitikaielit! (válasz) 

 

Leveled megkaptam, köszönöm! Elnézést, hogy csak most válaszolok, de (veled ellentétben) sokat dolgozom, így nem volt időm írni. Tudod, rengetet a munka, mert nem csak a magam és családom megélhetését kell biztosítanom, hanem - többek között – a tiédet is. Bár az köztudott, hogy nemcsak Te, hanem a családod is abból ebédel, amit én megtermelek, mégis úgy érzem, - a viselkedésed alapján - hogy Te gyakorolsz kegyet, amikor rólam beszélsz, sorsom felől döntesz, el- és megítélsz. Mintha én lennék érted, és nem Te értem. Azt hiszem, ami a belőled leginkább hiányzik, amit hiányolok, az az alázat.
Ezt érzem a kezdetektől, és az utóbbi időkben mintha egyre magasabb lóról beszélnél velem. Ha követném a leveled stílusát, most nagyon csúnyát írnék, de nekem volt gyerekszobám. Szóval, az a helyzet, hogy sokáig nem szóltam, nem vetettem szemedre azt a sok szemétséget, amit elkövettél, de elérkezett az idő, hogy megálljt parancsoljak. Van egy határ, amire azt mondom, hogy eddig és ne tovább! Te átléptél ezen a határon, azon a határon, amin büntetlenül nem lehet. Nem földrajzi, nem (csak) jogi, hanem morális határ ez. Igazán nem is lehet megfogalmazni, hogy mi az, ami a határon innen és azon túl van, ezt egyszerűen csak érezi az ember. Érzi az, akinek van igazságérzete, akinek vannak erkölcsi korlátjai és józan ítélőképessége. A jelek szerint, Te ezek egyikét sem birtokolod! Hogy pontosan mikor lépted át a mezsgyét, nehéz megmondani. Viktor papa bányája, D209-es, a mostani választások, vagy az őszödi beszéd, nem tudom, de már nem is lényeges. Folyamatában kellene szemlélni a dolgokat, de már teljesen felesleges. Eső után köpönyeg. A Te hiteledet már nem adja vissza semmi.
 
Emlékszem még azokra az időkre, mikor mi voltunk az elsők a keleti blokkban, a minta ország. Most mindenhol röhögnek rajtunk. Nézem a cseheket, a szlovéneket, a horvátokat és mindegyikükre irigykedem. Fejlődnek, gazdagodnak és egyre inkább olyanná válnak, mint amilyennek én is szeretném látni országunkat. Egy igazi demokratikus, egy (a lehetőségekhez képest) jóléti állammá. Gondolkodtam sokat, hogy miért maradtunk le, hogy miért nem vagyunk képesek lépést tartani velük. Nem hiszem, hogy butább vagy lustább lennék, mint egy szlovén, cseh, vagy horvát. Én ugyanúgy kaparok, mint bárki más, de ha rossz az irány, akkor hiába. És a kormány a Te kezedben van. A hiba nem bennem, hanem benned van. Te vagy a fejlődésünk gátja, a gazdaság és a demokratizálódás kerékkötője. Te vagy az, aki képtelen túllépni kicsinyes, önös érdekein, aki képtelen népben, országban és egységben gondolkodni. A levét meg én iszom. Szégyellem magam, ha Prágában járok, szégyellem magam, ha a szlovén barátommal beszélgetek, és szégyellem magam, ha székely ember szemébe kell néznem! Helyetted, miattad! Mindent elcsesztél! A hitelem, a becsületem, a jelenem és a jövőm!
Itt volt/van a történelmi lehetőség, hogy kiszakadjunk ebből a balkáni nyomorból. Ebből a buta, mutyizós, sógorkoma, „orrunknál nem látunk tovább” mentalitásból, ebből a viszonylagos rossz- jólétből, ami Európa ezen felének rendeltetett. Elúszni látszik a történelmi lehetőség, hogy elérjük Európát, amihez talán soha nem is voltunk sorolhatóak. Miért nem lehetünk mi Dánia?
 
Emlékszem, még a rendszerváltás idején olvastam, hogy a nyugati, gazdasági szakemberek szerint, hogy kb. harminc év kell ahhoz, hogy életszínvonalban elérjük az európai átlagot.A harminc évnek több mint a fele eltelt, és nem tartunk sehol sőt, távolabb állunk a céltól, mint két ciklussal ezelőtt. Szégyellem magam, helyetted. A rendszerváltás körül már tudtam, hogy a saját pénztárca mindennél fontosabb, ezért elnéztem neked, hogy saját kasszára játszol. Úgy gondoltam, hogy ha már megtelnek a zsebek, és ha majd már nem tudsz többet lopni, akkor majd rájössz, hogy velem és az országgal is foglalkoznod kell! Tévedtem. Megteltek a zsebek, csinos kis milliárdos réteg és megélhetési politikus gárda termelődött ki, de az éhes szájak száma nem, hogy nem csökken, hanem egyre többet látok.
 
Tudod, a demokrácia egy olyan játék, amiben én mondom meg, hogy ki legyen az osztó, és ezzel ráruházom a jogot, hogy kitalálhassa a játékszabályokat. Azon szabályokat, amelyek mindenkire, tehát az osztóra is érvényesnek kell lenniük. Hittem én. Mert Te ezzel a joggal nem (csak) élsz, hanem visszaélsz. Így pedig nem lehet játszani. A demokráciának - sok egyéb mellett - csak egyik feltétele az alkotmány, és csak egyik a törvényhozás. A legfontosabb feltétele a demokrata EMBER. Mindegy, hogy liberális, vagy éppen konzervatív, a közös tulajdonságuk az, hogy a szabályokat mindannyian szentnek tekintik. Egyaránt érvényesnek magukra, és az összes többi játékosra. Ettől működik, működne.
T. elit! Veled nem lehet játszani! Te nem vagy demokrata! Te nem tartod be azokat a szabályokat, amiket rajtam megkövetelsz! Ezen oknál fogva, köszi, de én kiszállok! Illetve, Te fogsz kiszállni, mert ez az én asztalom! Osztót találok másikat, emiatt ne aggódj! Nem hiszed, mi? Most röhögsz, hogy mit akarok én?! Hidd el, az ember csak egyszer játszhatja el a hitelét! Soha, de soha nem voltál ekkora szarban, mint amiben most vagy!
 
Hívhatod magad liberálisnak, konzervatívnak, jobb- vagy baloldalinak, de a kádári mentalitást nem sikerült levetkőznöd. A „minden le van szarva, csak az én zsebem legyen tele!” út, pedig már nem járható tovább. Válságban vagyunk. Politikai, morális és gazdasági válságban, Te pedig képtelen vagy kezelni ezt. Nem is lehetsz rá képes, hiszen Te magad vagy annak oka. Ezt pedig már nem lehet elsikálni, nem lehet arra apellálni, hogy majd elülnek a hullámok. Minél tovább húzod az időt, minél tovább tart drámai feszültség, annál nagyobb lesz a tragédia a fináléban, ami meghozza a katarzist. Tudom, tetszettem volna forradalmat csinálni, de nem tetszettem. Akkor még hittem. Most már nincs hitem, mert látom, hogy nincs jövőm. De az enyém még csak nem is volna fontos, de már a gyerekeimét is eljátszottad. Azért pedig ölök.
 
Egészen eddig nem mertem kiállni ellened, mert mást akart a jobb, és mást a bal felem. Eddig bal felem utálta a jobb feled és a jobb felem a balodat. Ez a normális, de most a bal és jobb felem egyaránt, egyformán utálja minden porcikád. Egészen eddig jól működött a stratégiád, miszerint megosztasz kitalált eszmék és elvek mentén, és amíg én önmagammal vitatkozom, addig Te űzheted kisded játékaid. Szemét módon, hiszékenységemre alapozva játszottál ki, saját magam ellen. De most konszenzusra jutottam magammal, a rendszerváltás óta először. Ez az első kérdés, amiben egyetért mindkét oldalam: Menned kell! Mindenkinek. Hazug Feristől, traktortáblás liberálistól, képmutató Viktorostól! Többé nem akarlak látni! 
 
Soha nem értettél egyet magaddal az engem érintő kérdésekben. Persze a saját javadalmazásod, a mentelmi jog, az eladjuk-e a népét kérdés, meghozta az egyetértést az eliten belül. Nem tudsz túllépni az árnyékodon! 386 képviselő, 3200 önkormányzat és 800.000 közalkalmazott, megannyi pártkatona, panamák, tékozlás és egyéni érvényesülés a közösség rovására. Ezen, rajtuk, a tieiden nem akarsz változtatni. Pedig már csak ezen lehet, ezen KELL, ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, hogy fejlődhessünk, hogy megtisztulhassunk, hogy a gyerekem demokráciában nőhessen fel és ne egy európai banánköztársaságban. A magyarázkodás, az ígérgetések és az ígérgetők kora lejárt! Nem vagyok kíváncsi, az önmaguk szerint megújulni képes, önjelölt vezérekre, akik tizenhat év alatt számtalanszor bizonyították már alkalmatlanságukat! Nem szabálymódosítás, hanem paradigmaváltás kell, méghozzá az agyakban! Aki pedig nem tud váltani, annak nincs helye az asztalomnál! A közösség, az ország az első! Különben éhen döglik a tehén, amit tucatnyian akartok fejni. Lehet okoskodni, lehet kutatni az okokat, lehet magyarázni, de ez már nem változtat a jelenlegi helyzeten.
 
Változtatni már csak én tudok. Rajtad. Mert már csak rajtad lehet, rajtad KELL!
Takarodsz!
 
 
Tisztelet nélkül:
 
A magyar választópolgár

Címkék: politika hülyemagyar

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr9435788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iCeAgE · http://www.gondolkozz.com 2007.02.11. 23:16:25

Gratulálok, ezt így KELL!

RaszP. · http://raszp.freeblog.hu/ 2007.02.11. 23:51:38

"Csak néha. Vagy napján."
de akkor nagyon. pilut a parlamentbe:)

Fótómüvész · http://rapidshare.com/files/16079388/mocsokban_az_orsz_g_h_za.zip 2007.02.12. 00:03:14

Néhány fénykép a blogodhoz.
Fogadd szeretettel.
Dr.Zsivagooo
Szabadidős agyssebész.

Connor 2007.02.12. 02:03:55

Olvastad Nemerétôl a Téridô Isteneit? A népnyúzó diktátor fejezete körvonalazódni látszik. Feri: most még nem késô felfutni a tetôn várakozó helikopterhez. Március 15-én már késô lesz. Én szóltam, mert még te is megérdemelesz ennyi szánalmat.

Novi · http://kifakado.blogspot.com/ 2007.02.12. 09:00:02

Grat Pilu!

Amúgy igen, a p.elit olyan mint agent Smith, olyan alakot vesz fel amilyet látni szeretnénk. De attól marad az ami. Mi meg mehetünk "választani".

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.02.12. 09:11:24

Talán Churchilltől ered: Minden országnak olyan kormánya (bővítve: polit. elitje) van, amilyet megérdemel

És olyan megmondóemberei is....

...ez most bók, vagy...

eMM 2007.02.12. 09:29:54

Mi a tökömért törli ki a blog a szöveget ha szerinte nem sikerült az ellenőrzés?
Most írhatom újra.
Egyébként se értem mi értelme ennek a karakterbeírásdinak de akkor legalább működhetne.
Szóval a Kóka eladta a helikopterét ha igaz, és akkor rosszul tette.Mert így kénytelenek lesznek az "állami" darálót használni,de akkor könnyen lehet hogy úgy járnak mint Csaucseszku.A Pilóta inkább műszaki hibát szimulál mert nincs kedve elfuvarozni,elmenekíteni a mocskokat.

iCeAgE · http://www.gondolkozz.com 2007.02.12. 10:53:55

Kéretik minden rádióban naponta legalább egyszer beolvasni!
Köszönettel:
"A magyar választópolgár"

rolika 2007.02.12. 11:11:44

"De az enyém még csak nem is volna fontos, de már a gyerekeimét is eljátszottad. Azért pedig ölök." Ez tetszett a legjobban. Én is ezért vagyok már k.rva ideges, mert a gyerekemnek se lesz jobb.

sitalpas 2007.02.12. 11:51:04

Nagyon értelmes poszt. Kár, hogy a néphülyítés már hatott annyira, hogy csak kevesen értik.

sitalpas 2007.02.12. 11:52:20

Nagyon értelmes poszt. Kár, hogy a néphülyítés már hatott annyira, hogy csak kevesen értik.

sitalpas 2007.02.12. 11:53:29

Nagyon értelmes poszt. Kár, hogy a néphülyítés már hatott annyira, hogy csak kevesen értik.

gallicus 2007.02.12. 12:44:36

A leveled nem rossz!De van egy magyar közmondás:Szart ér a harag hatalom nélkül!Itt lehet hőbörögni,tüntetni,stb,de ezeket onnann a parlamentből "kirobbantani"4 évig nemlehet!Fletóékválasztást nyertek,most a mi nevünkben ,gyakorlatilag azt tesznek amit akarnak,ami megkérdezésünk nélkül!A kétharmados törvényeket is ugy megmachinálják hogy az ő szájizük és érdekeik szerint legyen minden!A fő zsarolójuk és mozgató erőjük a SZDSZ,a zsaroló párt!Fletó tudja hogy minden borul,ha Kóka és a pártja kilép mellőle!Ez az ember egy hatalommániás őrült!Cesare Zavattini irja"A hatalom édesebb a baszásnál!"Milyen igaz!Nem a 4 évet a rendszerváltást kurta el az elit!Tökéletesen megtollasodtak egyesek,mig a legtöbb ember az ország 9O%-a meg csak aq szemét törölgethette és törölgetheti!Ezeknek aztán dolgozhatsz annyit mint az állat,akkor sem lesz elég,pénzed meg pláne nem lesz mert azt amit oda kéne adni a munkádértz,a multi kiviszi az országból!Te meg továbbra is benne leszel a mókuskerékben mig velem együtt meg nem döglesz a sok melótól!Feltéve ha az is jut!A kutyát nem érdekli a sorsod,már mindent kihuztak alólad,létbiztonságot,állami gondoskodást,stb,de mégis fizetned kell,mert nekik sosem elég!Az ország nem független,hanem a multik kezében van,azok parancsolnak a kölcsöneik és a kamataik fejében!Kölcsön és kamatrabszolga lettél,velem együtt életünk végéig!Köszönmhető a rendszerváltó politkai prostituált elitnek!A külföldi tőke azonban busásan megfizeti azokat akiik termelik nekik a profitot:na ez a Fletó kormány és a koaliciós társa az SZDSZ!DE bárki is lenne hatalmon,már nagyon el van kúrva minden!Lehet kérem üres hassal kimenni tüntetni,magyarkodni,stb,ez szart sem ér már!Antall dilettáns volt,Horn a másik akinek halvány fingja sem volt a kormányzáshoz,mindent szarért -hugyért eladtak a nép feje fölül,ezt Boross folytatta!Orbánnak nem volt akkor rálátása a dolgokra,tul sok volt környezetében a rossz tanácsadó,helytelenül válogatta meg minisztereit,rálátása a dolgokra alig volt!Mire fölébredt,megint a szocik voltak kormányon!Most már a "nagy mű be van lassan fejezve",3 év mulva már ha lesz még egy -két magyar ebben az országban,már azt sem fogja tudni hol lakik a jó isten az illető polgár4Minden külföldi kézben,a külföldi parancsol mindenhol,saját hazádban leszel földönfutó!Amit lobogatnak előtted az a fejlett nyugati életszinvonal,a mézesmadzag,melyet sohasem fogsz elérni,csak hitegetnek vele!Nincs az uristennek az az EU milliárdja,ami ezt az országot ebből a szarból kihuzná,főleg ilyen pénzéhes és hatalommániás vezetéssel!Itt csodának kéne ahhoz történnie,csodák pedig barátom nincsenek!Négty év mulva megint ebből az ásatag,tökéletesen prostituálodott politkai elitbőúl választhatsz,velem együtt ha én megérem!Arra az egy napra megint el leszel kábitva mint a nyugdijasok,utánna meg a nevedben,nélküled a te megkérdezésed nélkül dönt és kormányoz ez a "politikai elit",bár az lenne,de ezek a nép szolgálatától olyan messze vannak mint Makó Jeruzsálemtől!ÉLnek és nem is rosszul a semmittevésükből,meg a te zsebedból,adódból,stb,fényes audikkal furikáznak,stb neked meg lökik a süket dumát,a "rizsát"!Szép uj világ,ez ma Magyarország!Hát örüljél neki ha tudsz polgár!

Bánszki Pál 2007.02.12. 13:00:54

Nagyon kevesen gondolkodnak és látnak tisztán. Sajnos! Én pedig sodródhatok a megélhetési árral!

ELF 2007.02.12. 13:19:20

Ezeket is ki lehet robbantani a parlamentből, ne félj.
Csak szó szerint fog megtörténni, a demokráciában érvényes szabályokat már felrúgták, nem tekinti őket senki partnernek.
Égni fog az egész elit.
Még nem tiszta ki kerül a helyükre, de lehet, hogy nem is érdekes.

Connor 2007.02.12. 16:03:30

Akkor kiket akarsz az Elit helyett látni? Nem cinikusságból kérdezem hanem komolyan!

Anr 2007.02.12. 19:10:17

kiraly post.
irjal sokat. jo olvasni;)

eMM 2007.02.13. 00:20:15

Hát jó olvasni titeket.De ez most még csak szájkarate.Hogy történjen is valami MÚK ügyben ahhzt úgyérzem még kevés az elszánt ember.A döntő töbség othon marad majd,és lesi az eredményt.
Mert a tényleges éhséglázadáshoz valójában kevesen vagyunk,és az "okos" hatalom még ezt is megosztja.Mert ahhoz ért.

gallicus 2007.02.13. 09:24:10

elképesztő az a pimaszság ami Fletó beszédében elhangzott,szerinte köszönetet kell mondani az országnak hogy elfogadta pénzbeszedési "reformjait"!Hol és ki ?Kikről beszél,akik elfogadták?Látszik az elfogadottság,amerre jár tojással meg naranccsal dobálják,utat lezárnak,tüntetnek,stb!Ki az aki elfogadta,a hitközség és pártja az SZDSZ,minden az ő szájuk ize szerint történik!Ahogy ők zsarolják a Maszopot minden ugy történik,és idönként alájuk nyal Dávid Ibolya kalapkirálynő is az MDF-ből!Antall József meg forog a sirjában!Szórják,költik a pénzt a vizitdij,stb megmagyarázására,mely elfogadhatatlan a Molnárral és államtitkárával együtt!A Metró ujság tele van ahülye hirdetéseikkel,mert szerintük"3OO Ft nem is sok!",ettől majd megszűnik a hálapénz!Innen üzenem nekik,SOHA A BÜDÖS ÉLETBE!
Tele az ország multikkal,szinte semmit sem adóznak,profittultermelésben vannak bankok és biztositók,a magyar ember többsége meg a rezsiszámlát nem képes fizetni!Hát micsoda egyenlő közteherviselés ez?Hol van az ország függetlensége mikor miondenkinek a külföldi multik parancsolnak lényegében,kormánynak,stb,meg a külföldi befektetők!Miért hagyjuk ezt?Fletó és tapsolói meg nyomják a "rizsát" magyarázzák a megmagyarázhatatlant,az országos nyomort és nélkülözést!Sólyom ur is jól el van mióta megválasztották,a nagy "kuss" közepette utauzgat ide-meg oda!Mi problémája lehet,ha megszólal akkor is minek?Hát elképesztő és áldatlan állapotok közt tallózik az ország népének többsége!

gallicus 2007.02.13. 09:37:09

a rádiókabaréban hallottam hogy Gyurcsány egyszerre képzeli magát István királynak,DEák Ferencnek /legutóbb Batthyányi Lajosnak/ és Széchenyinek!Csak Széchenyi és ő közte az a különbség hogy az csinált valamit aztán bolondult meg!Fletónál meg pont forditva van!De annál sincs rosszabb mint mikor valaki agyament és még ráadásul szorgalmasd is,mert Fletó ezt csinálja,mert imád "kormányozni"!Bár azt csinálná,de egy irótól hallottam hogy ebben él sajátos nemi életet hogy miniszterelnök lehet!Narcisztikus jelenség az egész pasi!

itaka 2007.02.13. 20:51:56

Rám számíthatsz

cjvt · http://inebhedj.hu 2007.02.16. 15:09:41

Adott esetben át is vennénk (több helyen többen látják) - linkelni biztosan fogjuk.

WinG · http://wing.crpl.hu 2007.02.18. 14:29:21

"Talán Churchilltől ered: Minden országnak olyan kormánya (bővítve: polit. elitje) van, amilyet megérdemel"

Nem ő, hanem a mi Széchenyink mondta :)

NWNE 2007.02.20. 13:02:18

Valahogyan azt érzem, hogy kevesen értik mi a lényeg. Nem a robbangatás kell, meg a TV székház elfoglalás, meg mittudoménmi. A robbangatást, meg elfoglalást, meg mindent ki tudják használni a politiai pártok. Amit nem tudnak, az az, ha mindenki elmegy szavazni, de senki sem szavaz a jelenlegi elitre, hanem új pártra és utána senki sem megy hidat lezárni, mert valamelyik jelenlegi párt nem hiszi el a vereségét.
Azután kikényszeríteni a viszgálatokat, tárgyalásokat, stb. Szerintem, ha valaki a közvagyont lopja az nem sikkasztás, az sokkal súlyosabb.
Ha azt mondjátok, hogy az újak is ilyenek lesznek, akkor csak azt tudom mondani, hogy lehet. Lehet, hogy igen, de lesz elöttük egy példa a teljes bukásra. Talán másképp állnak hozzá.

_alesi_ · http://blog.alesi.hu 2007.02.21. 11:41:34

Kikényszerített vizsgálatok. Aha.
Sms szavazással meg a Napló műsorában lehet tippelni, hogy a rokonok, vagy az üzlettársak száma lesz nagyobb az adott politikus vagyonosodásával kapcsolatban felállított vizsgálóbízottságban.
"De majd nem szavazunk senkire és jól észbekapnak." Igen, biztosan így lesz. Látván a választási eredményeket, honatyáink felsóhajtanak: "Hát ennyire elégedetlenek az emberek? Így, nincs tovább helyünk a parlamentben."
Az valóban nem megoldás ha szétverik fél Budapestet -bár vidéki lakosként nem fogom siratni-, de a következő választásoktól várni a kánaánt, enyhén naív elképzelés.

Hontalan Betyar 2007.02.25. 16:21:03

És a legszarabb az egészben hogy gürizel élyel napal beledöglesz ,és mi történik ? semi!! majd potolnak minket mint egy alkatrészt ocso ázsiaiakk. Mi ez ha nem népirtas :ÁÁÁ

toco 2007.03.04. 10:23:18

akkor választásokig csináljunk egy új pártot :D
süti beállítások módosítása