Nem foglalkoztat különösebben az ápdét életforma, csak véletlenül forgattam a lájtkóla dobozát, de a rajta található anomália elgondolkodtató. Csak én vagyok hülye, vagy máshol is cukorból készül a karamell? És ha van benne karamell, akkor hogyan lehet cukormentes?
Még egy apró szösszenet, hogy mit etetnek velünk:
„A guargumi dioxintartalma a megengedett mértéknél jóval magasabb.” Olvashattuk a hírt mostanában, szerte-széjjel a sajtóban. Ennek a mondatnak nem az a hírértéke, hogy egyszer, véletlenül dioxin került a kajánkba, hanem az, hogy VAN MEGENGEDETT MENNYISÉGŰ DIOXION amit megehetsz. Érted ezt? Kevés dioxin good, sok dioxin bad. Hogy a p.csába kerül egyáltalán dioxin a szántóföldre, banyek? Ezzel permeteznek? Azt hittem, hogy csak a jenkik voltak olyan állatok, hogy ezzel irtották az erdőt Vietnámban. Ezek szerint, nem? Tudtad, hogy a kajamaradék (azaz moslék) veszélyes hulladéknak számít? Amit vacsora után a tányérodról a malacnak összekaparsz, az veszélyes és hulladék, a kevés dioxin a kajánkban, az kóser. Logikus? Zabálj paraszt!
Még a végén kiderül, hogy néha hasznos is lehet a blogolás. A kommentekből kiderült ugyanis, hogy van dioxin a természetben, mégpedig szerves anyag égése során keletkezik (pl. erdőtűz során). Valamint azt is megtudtuk, hogy a totál elszenesített cukrot is hívhatjuk karamellnek.