HTML

 
 

A férfi az az állat, amelyik - saját kényelme érdekében - előszeretettel bagatellizálja környezete problémáit, illetve nagyvonalúan siklik át a számára kellemetlen jelenségeken, intő jeleken. Teszi ezt nyugodt szívvel akkor is, mikor éppen a hirtelen jött fekália-zuhatag, vagy a langyos pisi borítja el. Így fordulhat elő az a teljesen valószínűtlennek tűnő, ám a gyakorlatban mégis gyakran tapasztalható kép, hogy a férfi nyakig ül a szarban, de a feje ennek ellenére, mégis homokba vagyon dugva.

 
És hogy a fenti gondolatot a szokásos közéleti mederbe tereljem: Emlékeztet ez, az emberiség globális felmelegedéshez való viszonyára. Csak ülünk és várjuk, hogy megoldódjon. A baj egyre nagyobb, de mi még jókat vitázunk marginális kérdéseken, jól megveregetjük egymás vállát, ha valaki kicseréli energiatakarékosra az elemlámpája izzóját. Tényleges változáson, paradigmaváltáson senki sem gondolkodik, és persze, nem is tesz semmit.

Na ja, jut eszembe, a döntéshozóink 98%-a, hímnemű.

Címkék: férfi globális felmelegedés

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr6237841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CséZé 2007.11.22. 11:53:34

Kicsit erőltetettnek érzem ezt a párhuzamot. És ha már férfi túlsúlyról van szó a "rossz oldalon", akkor akár meg is fordíthatnánk a dolgot: Amennyire én tudom, a különböző glob.krit., illetve zöld szervezetek tagjai között is jóval több a férfi, mint a nő. A Demokrácia/Apokalipszis Rt. műsorában szinte csak férfi vendégek beszéltek a "paradigmaváltás" szükségességéről. A Grínpíszes akciókon is több férfi szokta magát odaláncolni a sínekhez, mint nő! Szóval azt kérdezném: mért van az, hogy csak a férfiak akarnak paradigmaváltást? Hol vannak a nők, miközben férfi társaik küzdenek a globális felmelegedés ellen?

Ugye, ez is egy kicsit erőltetett?

A nők nyilvánvalóan azért vesznek részt kisebb arányban (mind a politikában, mind pedig a civil mozgalmakban), mert mosogatnak, és gyereket pelenkáznak. Így alakultak ki a társadalmi szerepek, és ez nem is feltétlenül baj (persze amellett, hogy annak a nőnek, aki szeretne részt venni a közéletben, nyilván meg kell adni rá a lehetőséget!) De bármennyire is legyen esélyegyenlőség, akkor is a férfiak maradnak többségben a politikában és a közéletben. Ha nem így lenne, akkor kihalna a társadalom, ugyanis jelenleg csak a nők képesek gyereket szülni. Igazából azt nem értem, mi szükség van rá, hogy a férfiakat kollektív bűnösnek kiáltsuk ki azért, mert egy részük szarul csinálja azt, amit csinál!

dekoninckx (törölt) 2007.11.22. 12:50:16

Pilu mélyen igaz gondolataiban Sarah Connor szavai csengenek vissza a Terminator 2-ből, és neki ishiszek: a háborúkért meg a világ putriságáért valóban a romboló férfiak felelősek. De úgy tűnik, hogy csak ő (na meg Horváth Ágnes, persze) képes valamit letenni az asztalra a világ jobbításáért...
Kényszeríteni kellene már végre a lusta ringyókat, hogy az emberiség érdekében ne csak szüljenek, tükör előtt illgessék magukat és rinyáljanak, hanem végre aktívan döntsenek a globális/lokális dolgokról. :) Ja, a női képviselők arányának minimalizálásával az MSZP pont ilyesmit javasolt mostanában, nemde?

Amúgy valóban a férfiaktól halljuk a paradigmaváltás szükségességét, de az meg még kiseb részük, sajnos, a nők meg a háttérben szorítanak értük. Tényleg ki kellene állniuk a jó ügyekért, bár nem tudom, hogy mi lenne erre a férfiközpontú társadalom válasza.... :( Ahogy azt Dan Brown is leírta, a női isteniséget, női princípiumot a sárba tiporták már pár ezer éve.

Ma meg ez az egyik menő hozzáállás: velvet.hu/szex/spricc0413/

"Azért jók az ilyen gangbangek mert a férfi itt érezheti igazán az erejét, a hatalmát" - magyarázza Attila két szopatás közti szünetben.
- Nincs demokrácia, férfiuralom van!" - összegzi életfilozófiája, majd kifejti: A férfinak mindig többet szabad, mert mindig a férfi irányít. Ezek alaptörvények. A nő elsődleges dolga, hogy a férfit kielégítse."

CséZé 2007.11.22. 13:53:11

Nem értek egyet!

A háborúkért, a pusztulásért, a globális felmelegedésért nem a "férfiak" felelősek, hanem azok a "személyek", akik mindezt okozták/okozzák. Az, hogy ezen személyek túlnyomó többsége férfi, még nem minősíti a férfiak összességét.

Balázs 2007.11.22. 14:20:48

De ha már így állunk, olyan nőket a közéletbe akiknek jó a feneke és szeret d*gni, így a sok elcsesző pasinak lenne kit kú*rogatni munkaidőben és kevesebb hisztis f*sz lenne aki rossz döntéseket hoz!!!

Én ma is hoztam három rossz döntést, elő is vezetem a főnökömnek, hogy, ha lenne nőm aki rendszeresen kielégít akkor higgadt és nyugodt lennék, tudnék koncentrálni a sok baromságra, nem csesznék el mindent amihez hozzáérek!!!

Vagy csak a cafeteria rendszerbe vegye nekem bele a heti egy örömlányt a top kategóriából.

Ezek mennek, meg az, hogy más a döntési rendszere a nőknek, mint a pasiknak és szerintem a pasik határozottabb/gyorsabb döntéshozók (ami hosszú távon hasznosabb), kivéve a főnököm, aki egy kis töketlen b*zi.

Na hali!

ps. Egyébként tisztelem a nőket, sajnos.

dekoninckx (törölt) 2007.11.22. 16:05:15

Balázs, abben lehet valami, hogy a kielégületlen faszok felelősek a rossz nagy részéért. Nem tudom elképzelni, hogy a stratégiai nukleáris erők főparancsnokának, vagy a neutronbombák gyártóinak normális emberi érzelmei legyenek... akkor nem vállalkozna ilyen munkára vagy feladatra.
Hogy megint egy scifivel példálózzak, Orwell 1984-ében Julia aszonta, hogy a (lelkileg is, nemcsak testileg!) kielégült ember nem jó alany a háborús hisztéria számára, mert jól érzi magát, és esze ágában sincs egy messze lévő ellenséget gyűlölni; a Párt tudósai épp ezért az orgazmus megszüntetésén dolgoztak.
Ki tudja, a pornó és a felületes párkapcsolatok terjedése (rejtett propagálása??) nem szándékos-e (hmm, jó kis összeesküvés elmélet), hasonló célok elérése érdekében...

CséZé 2007.11.22. 16:32:38

Az Orwell idézet kapcsán eszembe jut az egyik (férfi) ismerősöm szavjárása:
"Gyerekek, nekem olyan nő kéne, aki nem csak a testi, hanem a lelki f@szomat is fel tudja állítani!"
Elég szemléletes, nem?
(Bocs, ez nem tartozott szorosan a témához, bár nem is áll(!) tőle olyan messze!)

Füles 2007.11.23. 09:41:08

Én meg azt vettem észre, hogy a világ rossz döntéseit meghozó férfiak közül a legtöbbnek sötét színű, középhosszú haja és sötét színű szeme van, ezért aztán ők tehetnek minden rosszról, és épp itt lenne az ideje, hogy a kék szemű, rövidre nyírt szőke hajú archetípus végre átvegye a dolgok irányítását.
Sőt mi több, ha megfigyeljük, a fenti döntéshozók mind(!) nemtől függően öltönyt ill. kosztümöt viselnek, ami a hős grínpíszesek között szinte elő sem fordul, így hát kezdetnek be kéne tiltanunk az öltönyt/kosztümöt!
Észrevehetjük továbbá, hogy a sötét hajú és szemű, öltönyös döntéshozóink fogsora mind tökéletes, és ez szintén nem lehet véletlen, így aztán pajszerre emberek, minden fenti kritériumnak megfelelő alanyt csapjunk szájba, hogy vicsorogva is tudjanak köpni!
De a legmeglepőbb mégis az, hogy az összes döntéshozónk ún. 'iskolázott ember', és ez arra enged következtetni, hogy az oktatás során kerültek a fejükbe azok az ordas téveszmék, amik miatt válságba sodorják a bolygót, ezért aztán nem állhatunk meg, amig nem kizárólag írástudatlan slapaj tahók állnak majd a kormánykeréknél!

Pilu, általában egyetértek az írásaiddal, de ekkora marhaságot még pártpropagandában is ritkán olvastam! Ennyire bal lábbal keltél, vagy csak teszteled, hogy a hozzászólók mekkora hányada bólogató jános?

További szép napot!

Füles
süti beállítások módosítása