HTML

 

Már hosszú ideje zajlik a vita Kökin. Boltosok kontra BKV. Felüljárót bontanák, de az üzlettulajdonosok lobbyja, a ki tudja milyen szerződésekre való hivatkozások és a fellebbezések miatt mindezidáig váratott magára. Egészen mostanáig.
 
A múlt héten egy daru (véletlenül) elvitte a felüljáró egyik tartóelemét. A baleset után néhány órával egy statikus megállapította, hogy használható, a kedves gyalogosokat visszaterelték a gyorsforgalmiról a felüljáróra. Egy mostani szakértői vélemény szerint azonban mégiscsak életveszélyes. Itt már nincs apelláta, jön a dózer. A boltosoknak 24 órán belül költözniük kell, nincs helye fellebbezésnek, hiszen itt emberéletekről van szó.
 
Zseniális. Vis maior, senki nem tehet semmiről, de muszáj! Vita lezárva. Micsoda véletlen, jön az az ügyetlen sofőr, és vége mindennek. Egy pillanat alatt megvan a baj, látjátok! Ha az sofőr tudná, hogy mekkora szívességet tett most a BKV-nak! Tett? Tudta?
 
 
Konspirációs teória? Lehet. De Kökin ennél már sokkal furcsább dolgok is megtörténtek.

Címkék: bontás köki felüljáró

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr33570980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fejtágító 2008.07.18. 13:28:01

Az tényleg elég furcsa, hogy egy ütközéstől kidől egy ilyen masszív tartópillér. Hogy volt erre rögzítve a födém? 6-os csavarral? Kettővel? Mert ha ilyen masszív a tartóoszlop, arányosan erős rögzítőelemeket kellene használni a födém rögízésére.

Hacsak előtte jól el nem fűrészelték, mint egy kaszkadőrös filmben az autó karosszéria-elemeit. De mint tudjuk, összeesküvéselméletek per definitionem nem igazak.

Pilu · http://www.stonebridge.hu/pilu 2008.07.18. 13:43:48

Nem az a furcsa, hogy kidől egy oszlop egy teherautótól, hanem az, hogy néhány órával a baleset után ráengedik a gyalogosokat, mert a statikus szerint rendben van, majd egy hét múlva azonnali bontást rendelnek el egy statikus véleménye alapján, és így zárnak rövidre egy évek óta húzódó problémát. Szeritem, erre a balesetre úgy rácsapott a BKV, mint az a gyöngytyúk..:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.19. 14:30:48

Hülye ország, egy szaros felüljáró miatt ekkor problémát...

Ügyeske 2008.07.24. 17:11:04

A KCR-es Renault javitása KB 1Milla a bontás előrehaladása tőbb 100Milla!!!!!!!

Karlos · http://refor.extra.hu 2008.08.21. 18:38:54

Örülök, hogy írtál a KÖKI-ről! Ott a probléma azért sokkal összetettebb, mint BKV kontra árusok.
Tavaly ősszel polgári engedetlenséggel, és némi REFOR-os radikális segítséggel meghátrálásra bírtuk a kispesti önkormányzat bizonyos személyeinek biznicét (:)). Aztán a civilek úgy határoztak, mégsem szabadna egy radikális civil szervezettel kooperálni, mert mit szól majd a "csendes többség"? mi nem erőltettük a közös küzdelmet, mert, ha ők így döntöttek, biztos van elég kurázsijuk megoldani a következő problémákat is. Sajnos nem volt! Fuccs neked kis és középvállalkozó KÖKI-s kereskedők, és üzletek! Lehet menni Tecskós, Acsanos eladónak, vagy más nyolcvanezres bérrabszolgának! Az önkormányzat általam most megnevezni nem kívánt figurái pedig röhögnek a markukban. Szabad utat sunyiskodtak a nagybefektetőnek, csorgott egy kevés a zsebecskéjükbe, a kerület, meg a magyar vállalkozók pedig le vannak érdekelve. Tudjuk, hogy megy ez itt vadkeleten... Jó ötlet volt az álbaleset, amiért a sofőr megkapta a fizetéskiegészítést, meg a javíttatási költséget is.
A KÖKI nem hurkapálcika volt. Jó kommunistaműszakos, orosz acélos kreatúraként meg sem kottyant neki az a kis ütés...
Így vesznek hülyére mindenkit a kormányzati, az önkormányzati szarkák. Kaszára kapára, vagy előbb utóbb annyira madárnak fognak nézni mindannyiunkat, hogy még szárnyakat is kötöznek ránk, meg tollakat a hátunkra. Ennyit a KÖKI-ről, és mégegyszer Pilu, köszi a cikket! :)
Fáber Károly

Higany 2008.08.22. 13:34:02

Érdekes véletlen volt még, hogy a daru nem sokkal korábban a bontásban érdekelt cég egy másik építkezésén dolgozott... Kicsi a világ, na.
süti beállítások módosítása