HTML

 

Adott ez a posztkommunista lelkületű szarrakás vállalt, az új szelek által összefújt, töketlen, zsebtömő, feladata elvégzésére teljességgel alkalmatlan topmenedzsmenttel az élén, olyan koszos metrószerelvényekkel, hogy feleennyi dzsuváért az állatorvos sikítva zárta be tíz évre előre a szabolcsbobocsai disznóhizlaldát. Az évi 15 milliárdos veszteséget látszat-intézkedéssekkel lefaragni próbáló vezetés jól kitalálta nekünk, hogy ha több biztonsági őr lesz az éjszakai járaton, mint utas, akkor a bliccelők már nem férnek fel, így kisebb lesz a cég vesztesége. Ennek okán kerültek alkalmazásra azok a pitbull-tenyésztő,  gyúrós gyerekek, akik elhiszik magukról, hogy ha mellény van rajtuk, akkor bátran anyázhatnak az utasokkal, sőt ha éppen idegesek, - mert a többi kurvautas felhúzta őket - akkor pofán is verhetnek bárkit. Hogy emberileg és „szakmailag” sokkal többet nem várhatunk el ezektől a csőtelep őrzésre szakosodott analfabétáktól az világos, de a főnöküktől, a megbízóiktól, és a város gazdáitól talán már igen. Elvégre a cég nevében is benne van, hogy Budapest, és az sem véletlen, ugye!
Szóval, az Orkoknak mostanában többször jár el a kezük, mint kéne. Ez mindenképpen tény, hiszen egy eset is több lenne a kívánatos nullánál. Főnökük persze kussol, a BKV úgyszintén, a város liberális gazdájáról meg nem is beszélve! Persze, aki Gergényit kitünteti azok után, hogy az a demokrácia nevében kilövetett pár szemet, attól ne is várjunk mást! Így utólag azért sajnálom, hogy Demszky, amikor kibaszottulellenállóalterértelmiségi volt a nyolcvanas évek végén, akkor már puha volt a diktatúra hazánkban, mert ha nem az lett volna, és egy kicsit megdolgozzák a veséjét egy március 15.-i éjszakán a Gyorskocsiban, akkor most talán nagyobb empátiát tanúsítana az általa vezetett városban, a köz szolgálatában állók által agyonvert emberekkel kapcsolatban. És talán most sem nyaralna, hanem a BKV vezetésének üvöltené le éppen a fejét, akik a szőnyeg szélén állva küszködnének a vattaköpéssel, miközben a lebaszástól gyöngyöző homlokukat törölgetik. De nem, ez itt Balkánia.
Nincs rendőr, nincs vállalatvezetés, nincs politikai erő, amelyik végre kinyitná a pofáját, hogy ezt, így nem! Persze, addig nem is történik részükről semmi, amíg egy elborult elme a Blahán bele nem táraz két ilyen Orkba, vagy az a két hülye agyon nem ver majd egy szerencsétlen utast, akiről később kiderül, hogy a Kisebbségi Önkormányzat akármijének az akárkije. Akkor lesz nyüszítés, de addig nem marad más, mint, hogy bosszankodjunk a BKV-figyelőn, és elhiggyük magunkról, hogy a civil nyomás majd segít a probléma megoldásában.
 
Vagy tényleg magunkat kellene megvédenünk a mi szolgálatunkban álló emberektől, 2008-ban, Európa keleti szélén? Demokrataként kurvára fázok ettől a megoldástól, de a jelek szerint, - mindenki szarik a fejünkre, és így - nem nagyon marad más! De még mielőtt vascsővel nekiesnénk a BKV-s biztonsági embereknek, előtte higgadt fejjel analizáljuk a kialakult helyzetet! Nagyvonalakban arról van szó, hogy tevékenykedik városunkban egy – külső jegyei alapján is jól behatárolható - kis létszámú csoport, amelyik a békés többség nyugalmára és (már) a testi épségére (is) tör.
 
Ismerős a helyzet? Naná? És a megoldás?
Heuréka! Van már nekünk egy a hasonló problémák orvoslására szakosodott szervezetünk! Úgy hívják, hogy Magyar Gárda.
IF Kisebbség terrorizálja többséget, THEN CALL Magyar Gárda.
IF Magyar Gárda erődemonstrál, THEN kisebbség kussol.
Terrorizáló kisebbség adott, mi félünk, nosza, hívjuk a csapatot!
Itt a megoldás! Arról nem is beszélve, hogy micsoda lehetőség ez a Gárda számára! Végre bizonyíthatnak, és nem kell többé az isten háta mögötti faluba utazniuk egy kis hétvégi alakizásért, mi meg remegés nélkül adhatjuk át a jegyeket, bérleteket. Minden a helyére kerül! A Gárda, a biztonságis seggfej, és a nyugalmunk is! Minden Ork mellé igaz magyar gárdistát, békét a peronokon!
A gonosz végül majd elnyeri méltóját, a Gárda a nagyérdemű bizalmát, a metróállomás pedig megszabadul a keménykedő pöcsöktől! Hmmm…
 
Lehet, hogy most jót röhögsz az utóbbi pár soron, de az a könnyfakasztó, hogy a „közfeladatot” ellátó, utast verő Orkok köztörvényes problémáján nekünk kell agyalnunk, és nem a nyomozást/vizsgálatot végzők teszik ezt, automatikusan!
 
Világváros, Balkánia, Európa, 2008.

Címkék: bkv társadalom hülyemagyar ork

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr53574397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szp 2008.07.18. 17:36:04

NA most akkor össze lett kötve két probléma, még egy bogóval több, amit nem lehet kib(l)ogozni...:)) first

Brindizi 2008.07.18. 17:49:06

MI VAAAN??
Mi köze a bunkó biztonságiaknak az orkokhoz? Vagy ők orkok voltak? Vagy a megvert srác volt ork, aki dohányozva akart bemenni a metróba? Itt két külön problémát kever a blogíró!

amondó (törölt) 2008.07.18. 17:58:30

"Nagyvonalakban arról van szó, hogy tevékenykedik városunkban egy – külső jegyei alapján is jól behatárolható - kis létszámú csoport, amelyik a békés többség nyugalmára és (már) a testi épségére (is) tör."

Hiba lenne a gárdaüggyel összehozni a BKVt. Az a baj, hogy minden normális országban a közösségi közlekedés szolgáltatás. Ha egy alkalmazott bunkózik, akkor röpül a felettesével együtt, mert ez a vállalatnak ciki, és elriasztja a fizetőképes (nem nyugdíjas, diák, csövi) keresletet. Akkor is üzleti alapon járnak el, ha történetesen az önkormányzat vagy az állam támogatja a közlekedést.

Nálunk ellenben a BKV-t alig támogatja az önkormányzat, viszont hatóságként jár el. A rendőrség nem lép fel ilyen durván a szabálysértésen rajtakapott gyanúsítottal, mint egy ellenőr/biztonsági őr egy jegytulajdonossal. Ki fizetne 1,20 €-t (egy jegy ára, átlagos európai árszint) azért, hogy csicskásnak kezeljék. Hogy jön egy BKV alkalmazott ahhoz például, hogy hozzáérjen egy utashoz, vagy letegezzen egy huszonéves egyetemistát vagy tanárt, csak mert fiatalnak látszik? Az ilyen mentalitás miatt csak az utazik BKV-n, aki alig fizet (diák, nyugdíjas), vagy autóra nem telik (szegény), de aki teheti, az inkább autózik.

Ha sok a bliccelő, akkor arra vannak kipróbált megoldások: első ajtós felszállás buszokon, beléptetőkapu metrón, héven és villamoson. Ezeknek előnye az, hogy az állomásra és a járműre tényleg csak a jegytulajdonos jut fel, nem buszozik körbe a büdös hajléktalan használhatatlanná téve a fél buszt.

A kipróbált megoldásokat persze nem alkalmazzák nálunk, nem is érdekük, hogy több fizető utas legyen, mert nyilvánvaló, hogy nem sikeresség alapján választják a BKV menedzsmentjét. Sok pénzért toldoznak-foldoznak, frissen felújított állomásokra OBI-ból odagányolt jegyárusító bódét kúrnak bele, a híres millenniumi földalattira prosztó terelőkorlátokat tesznek, és a BKV-ra fejenként ezreket költő turistákat 8 általánost végzett még csak nem is ellenőrök ugráltatják.

A beléptetőkapukra pedig már ki tudja hányadik pályázatot írják ki, most éppen tíz év múlva esedékes, hogy lesz, de addigra már úgysem marad utas.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.07.18. 17:58:40

Hát aki nem olvas BKV-figyelőt, az nem tudja, hogy a BKV biztonsági őreinek a neve az "Ork".

:)

pipere 2008.07.18. 18:02:08

Nem, a blogíró egyszerűen szerelmes a saját írásába, fogalmazási készségébe és ezért még egy nyolcázadjára lerágott csontról is retkesre szopogatja a cafatot. Egészségére!

drc 2008.07.18. 18:23:32

Az "orkok" a 70-80-90-es évek fantasy szerepjátékainak halomra aprítható anti-hősei, az hogy te a cigányokra használod ezt szót mert a kurucról így tanultad az senkit nem érdekel...

csont muki 2008.07.18. 18:46:14

Pilu, én egyébként utállak, mint a szart, de ez a felvetés hibátlan. Kár, hogy ez a sok tufa nem érti.

brainstorm 2008.07.18. 18:58:26

Ja, és ha már itt vagyunk, akkor már ne feledkezzünk meg a tahóvári, kihaénnem, pitbullomvanotthonésgyúrnijárok jellegű "utasokról" sem, akik k*rvára kedvesen és előzékenyen viszonyulnak minden BKValkalmazotthoz és az ő munkájukhoz, ezzel is elősegítve a stresszmentes, utasbarát munkavégzést; na meg az aljasan lapító ún. utazóközönségről, akik az ablakon kibámulva nézik végig, ahogy a keménylegény "én aztán nem fizetek a kommunistáknak!" felkiáltással rugdalja le az ellenőrt a buszról.

Ilyen borzasztó utazási morállal, mint ami bp-en van, még sehol sem találkoztam. Pedig vidéken se 100huf a jegy és ott sem fullextrás mercédesz buszok párnázott plüssülései krémezik a T. fizetővendégek ülőgumóit. Csak arrafelé kissé jellemzőbb a kölcsönös empátia, amennyiben nem gázolunk bele egymás lelkivilágába a saját fursztráltságunkból kifolyólag.

Én sokat utazom BKVn, változatos időpontokban és még SOHA nem volt bajom az ellenőrökkel, az éjszakai buszon sem, egyszerűen felszállok az érvényes bérlettel, leülök, kulturáltan viselkedem és amikor megérkeztem, leszállok. Pont.

Mert az éremnek is két oldala van.

komment 2008.07.18. 19:01:07

Ugyan mit vársz a mocskos zsidó városvezetéstől? Kicsit több pénze lesz a BKV-nak akkor majd jön az InKal.

W Joe 2008.07.18. 19:08:23

brainstorm: Biztos, hogy az utasok között is vannak taplók, de ez nem jelenti azt, hogy akkor a biztonsági őrök is bunkók lehetnek a többi utassal. Másrészt általában nem a gyúrósokkal szoktak szívózni az Őrök.
Szinte minden nap van valami hír róluk, és nem hiszem, hogy unalmukban találják ki az utasok ezeket, miközben valójában csupa kisangyal dolgozik a BKV-nál.

Tupu 2008.07.18. 19:12:58

A Gárda emlegetése ugye költői túlzás? Tudsz te, vagy valaki arról, hogy a gárdisták nagy lelkesen belevetették volna magukat a legutóbbi viharkárok enyhítésébe? Hatásosan tudnak menetelni, de ha nem zsidók vagy cigányok provokálásáról van szó, senki ne számítson rájuk.

Fülig Jimmy 2008.07.18. 19:15:36

Na végre, hozzászólt az értelmiség is. Már alig vártam.

I-brahi 2008.07.18. 19:28:00

drc:

Az ork nem a romák megnevezése, hanem a BKV-s biztonságiaké. Tessék más blogokról tájékozódni.

A blogírónak:

A felvetés enyhén szólva durva. Talán nem tudsz róla, hogy pont ma zsidózott le egy ork egy utast, csak mert azt hitte róla, hogy magyar, aki külföldinek teszi magát? Még több ilyen kéne? Vizsgáltasd ki magad!

komment 2008.07.18. 19:40:01

Jud Brahi:

Te meg aliyázhatnál addig is egy jót.

Fülig Jimmy 2008.07.18. 19:42:58

Komment: az előző megjegyzésem neked szólt, nem akarom ismételni.

INkvizítor 2008.07.18. 19:44:00

Nekem tetszik a felvetés! :))

először is a Deák téri aluljáróban egy hangos bakancsos vonulás,:) majd végig a négyes-hatos vonalán, hogy érezzék a dolog súlyát, aztán vonulás aba botondhoz (ott már lehetne a "hol a pénz" felkiáltásokkal ricsajozni) majd antal attila háza előtt vas albert versekből hangos felolvasást, végül pedig hagyó miki lakása előtt spontán kárpátia koncertet tartani.

ezt követően minden ellenőr mellé két gárdistát állítani, szigorúan azzal a meghagyással, hogy az utasokhoz nem szólhatnak (így I-brahi is boldog marad):), csak ha az ellenőr seggfejkedik, elkezdenek menetelni, felhívva ezzel a figyelmet arra, hogy seggfej az egyik ellenőr... (egész nap menetelő gárdistáktól hemzsegne a város)

I-brahi 2008.07.18. 19:46:08

komment

én itthon vagyok
ha erről más a véleményed, az csak neked rossz, én csak röhögök rajta

Liberté__73 2008.07.18. 19:51:10

Szerintem meg nem kell még ennyire sem elbonyolítani. Minden Gárdista önként és dalolva elmegy BKV ellenőrnek / ORK biztonságinak. Egyenruha adott, feladat egyértelmű. Méregfogak kihúzva.
Hánneem? De. 38.

marosy 2008.07.18. 20:03:22

"Talán nem tudsz róla, hogy pont ma zsidózott le egy ork egy utast, csak mert azt hitte róla, hogy magyar, aki külföldinek teszi magát?"
Talán jegyet kellett volna vegyen. Ja, a zsidók is jegyet kell vegyenek. Ők azt hiszik, hogy ingyenes BKV utazásra is jogosít a Holocaust.

blügy-blügy 2008.07.18. 20:13:24

Egy bombát kell erősíteni magadra, és ha rinyál az ellenőr, csak megnyomod a gombot! :D Vagy bomba a kocsiba, és mikor teszik rá a mikulás csomagot, felrobbantod a közterület felügyelőt. Mondjak még pár hülyeséget? :D

CsB 2008.07.18. 20:18:20

eljön a nap, hogy egy csúnyán néző, vagy szakadt farmerpos, vagy ronda szemüveges, vagy pattanásos, vagy visszereslábú, vagy punk kinézetű, stb. ember akar lemenni a metróba, erre ezek a ... és itt sok becsületsértő kifejezés jön... bkv-droidok elevenen megnyúzzák.

mert aki egyenruhát vesz fel, az kapásból nagyon hivatalosnak érzi magát. aztán kikap vmi izgulékony gyereket aki ripsz-ropsz hasba szúrja, és AKKOR a droid átértékeli életét.

én már várom.

komment 2008.07.18. 20:20:50

Fülig:

Te itt valami topikellenőr vagy, hogy így emberkedsz?

aGeza 2008.07.18. 20:35:42

Hat ennyire osszevissza ertelmetlen postot ritkan olvasni.

anti hipi-HüPi 2008.07.18. 20:37:42

Nem tudom, miért hittem anno, hogy beléd szorult valami agyféleség. Ezt a mérhetetlen sötétséget...

Fülig Jimmy 2008.07.18. 20:52:46

Komment:
Nem vagyok ellenőr, viszont sötét sem.

I-brahi 2008.07.18. 21:09:47

bocs, személyeskedni fogok

Marosy, hogy te mekkora egy náci faszfej vagy

Ha elolvastad volna, amit írtam, az illető nem zsidó volt, hanem külföldi! Az ork csak hobbiból zsidózott!

OfTf 2008.07.18. 21:20:37

Az a gond, hogy nagy az átfedés. Havert nem fognak elverni.

Ubul11 2008.07.18. 21:36:18

A másik BKV Bloghoz hozzászóló -KAMPFER- nevű szarházinak üzenem,hogy szétütném nagyon szívesen a száját....a büdös parasztjának!

marosy 2008.07.18. 21:50:03

"Ha elolvastad volna, amit írtam, az illető nem zsidó volt, hanem külföldi! Az ork csak hobbiból zsidózott!"
Nemcsak a hozzászólásodat olvastam el, hanem a teljes eset leírását a BKV blogban.
Nyasgm.

LOLka 2008.07.18. 21:53:38

Ubul11
Szájkaratés:):):)

hgf 2008.07.18. 21:54:24

HÁÁHÁÁŰHÁÁ! MUHAHA! NYÍÍÍÍ!

A földön fetrengve röhögök, kipukkad az oldalam, kartársak, ugyan kussoljatok már befelé! Még a végén elpatkolok a kommenteket olvasván, pedig nem így tervezem a remélhetőleg sok évtized múlva esedékes mennyei születésnapomat.

Ütnek a zorkok? Meg majd az utas is visszaüt? Polgárháború lesz? Legyen felőlem, majd nézem a tévében és esmeg röhögök.
De legalább ne csodálkozzatok rajta! Még egy ilyen egyszerű fórumon is, mint ez, kis híján kitöritek a harmadik világháborút verbálisan. Szinte látlak titeket, ahogy kapával-kaszával rontotok egymásnak a véleménykülönbségek miatt, mint holmi szabolcsi klánok.

Ennyire túlteng mindenkiben az ego? Hm? Hogy aki ellentmont "nekem", az már nem is ember? Kíváncsi lennék az EQ-tokra (érzelmi intelligencia a gyöngébbek kedvéért), biztos nincs túl a hatévesek szintjén. Ami csak akkor van rendben, ha hatévesek vagytok.

Szóval, alternatívák:
1) Ki-ki nézze meg a születési dátumát a személyijében, fogjon számológépet, végezzen egy kivonást a jelenlegi évszámból (2008), és ha az eredmény hatnál (6) több, akkor javítson a viselkedésén.
2) Nyugodtan osszátok egymást továbbra is, gyűlölködjetek egy fórumon, kavarjátok a vihart a pohár vízben. Minél általánosabb ez a hozzáállás, annál hamarább lesz polgárháború a zorkok meg az utasok között is.

Én addig is röhögök. NYÍÍÍ!

I-brahi 2008.07.18. 22:09:11

marosy

Elárulnád, hogy mi a faxom köze van a zsidó származásnak ahhoz, hogy valaki vesz-e jegyet/bérletet, vagy nem? Tényleg ekkora sötét vagy?

Magustanonc 2008.07.18. 22:24:48

Gyerekek, tulajdonkeppen, kikkel szivoznak az orkok?

Egy emberrel, aki szarik mindenkire, es o inkabb cigizget ott is, ahol tudvalevoleg tilos? Speciel nekem is viszket a tenyerem, ha valaki megprobal leszarni ilyen szinten.

Belem sem kotottek soha biztonsagiak se ejjel, se nappal: igaz, nalam van a berletem, ha megsem, akkor pedig teszek rola, hogy legyen ervenyes jegyem. Egy napot kibirok jegyekkel is, megha nem is lejtek oromtancot, de nem gondolom azt, hogy mert balfek voltam, mas elbanasban kell reszesitsenek engem. Jah igen, es mindig megadom az alapveto tiszteletet, ha nem adnak okot az ellenkezojere. Nem kezdek el hoborogni, ha a szolnak azert, mert a berletemre nincs rairva a szam, hanem en kerek elnezest, es egy tollat, es a helyszinen rairom.

Annyira nehez alapvetoen emberileg viszonyulni egymashoz?

Magustanonc 2008.07.18. 22:32:20

Amugy ezt a posztot hulyesegnek tartom igy ebben a formaban.

Vannak problemak, a biztonsagiak es az utasok reszerol is, de nem osszemosni kellene oket, hanem megoldani, ertelmes modon.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.18. 22:58:16

Ork: "humanoid beléptetőkapu", BKV metró területén belépéskor bérletet ellenőrző biztonsági őr (szakma szerint: személy-és vagyonőr)

Kettő téma olvadt egybe. Külön kéne szedni két írásba, mert a szerző legalább ki tudta fejteni (egy másik blogon ez sem ment délelőtt)

Személyeskedés, úgy látom az itt nagyon megy.

1. Zsidó gimnáziumot említeni önmagában még nem feltétlen zsidózás, nem azt mondta az ork sem, h "jew" vagy izraelita vagy simán zsidó. De nem is releváns. Egyiket sem kell, sőt nem is szabad mondani.

2. "Elárulnád, hogy mi a faxom köze van a zsidó származásnak ahhoz, hogy valaki vesz-e jegyet/bérletet, vagy nem? Tényleg ekkora sötét vagy?" Egyáltalán semmi. Hogy jön ez ide? irreleváns.

3 Ubul11!
"A másik BKV Bloghoz hozzászóló -KAMPFER- nevű szarházinak üzenem,hogy szétütném nagyon szívesen a száját....a büdös parasztjának!"
3/a Olvastad a hozzászólásait? Mert 2 komment alapján még nem célszerű ítélkezni. (Én pl. olvasom rendszeresen)
3/b Ennyi sem szorult beléd, hogy a BKV Figyelőn "személyesen" mondd meg neki.
3/c Azért nem büdös paraszt valaki, mert mást gondol, mint te!
3/d Hol vannak a saját gondolataid? Más lehet hülye, de még hülyébb az, akinek önálló gondolata nem lévén a másikat a háta mögött gyáván szapulja.
3/e Nem teljesen így fogalmaznám meg amit az illető leír, de az igazság mindig közte van!

I-brahi 2008.07.18. 23:13:55

bandeenator

éppen erről van szó: idézet marosytól

"Ja, a zsidók is jegyet kell vegyenek. Ők azt hiszik, hogy ingyenes BKV utazásra is jogosít a Holocaust."

Érthető, ha ezen kicsit felhúztam magamat

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.18. 23:22:44

I-brahi!
Az más:)

Marosy pedig vegyen visszább. (Meg ossza ki a blog gazdája amennyiben szükségét érzi)

Egyszóval ilyet nem írunk le, tökmind1, h kicsoda, jegyet kell vegyen, a turista sem kivétel, bár őket elvileg nem büntetni kéne, hanem ha kell a jegyet eltépve golyóstollal ráírni a kezelési dátumot.

-petter- 2008.07.18. 23:44:09

Demszkyt amúgy megdolgozták annakidején, nem?

Tassadar 2008.07.18. 23:50:49

Nekem az életkörülményeimre meg otthonomra vagyis származásomra tett régebben megjegyzést, mégse kerültem be az BKV figyelőbe. Amúgy meghallgatnám a másik véleményét is az ügyben. Az is érdekelne milyen intézkedést vár a tisztelt levél író.
Másfelől viszont télleg nem értem, hogy jött neki(mármint az ellenőrnek) ez a szöveg:)

Tassadar 2008.07.18. 23:51:38

messziről jött: Közel sem annyira mint 23.-án az embereket.

ironmemberneck 2008.07.19. 00:29:56

Hüjevagy tassadar!
Ha kicsivel többet kap, nem éli túl.
Kíváncsi vagyok, most mit fogsz reagálni. Van tippem...

komment 2008.07.19. 08:15:07

Ez csak a szokásos kettős mérce, nekik mindent, nekünk pedig kuss.

Jud brahi:

Pedig Izrael sokkal szebb mint Magyarország, megmondta Jud Müller is.

román patkány, avagy Reb Tevje (one of 36) · http://www.pina.hu 2008.07.24. 09:47:40

Egy másik lehetséges megoldás, hogy marconán kell kinézni, mint én amikor már egy hete nem borotválkoztam, és akkor biztosan nem kötnek beléd az Orkok :)

Komolyra fordítva a szót, szerintem ennek a posztnak az is témája, hogy ha az illetékes hatóságok nem képesek fenntartani a rendet (fegyelmezni az Orkokat), akkor mit lehet tenni? Mármint egy olyan országban ahol elvileg jogállamiság, érdekképviselet, felelős vezetés, stb. van.

Hát nem tudom. Azt se gondolhatjuk komolyan, hogy félfasiszta szervezetek masírozzanak, mint "végső megoldás". Személy szerint a Magyar gárda tagjait én is inkább hazazavarnám maszturbálni, ahelyett hogy katonásdit játszzanak.

Az a gond velünk, hogy nem vagyunk elég "cowboy" jellemek. Hogy nem természetes dolog a becsületért harcba szállni, viszont természetes dolog meghunyászkodni, egymás identitását megsérteni, nem segíteni a másikon ha a becsületébe vagy a méltóságába gázolnak, felvenni a segélyt, nyafogni, siránkozni.

Ha megtanulnánk tisztelni _magunkat_ és másokat, és nem tolerálnánk a tiszteletlenséget senkitől, akkor valahogy jobb lenne ez a világ.

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.08.05. 21:06:34

Nagyon sok kárt okozott az utóbbi 15-20év a fejekben.
A KÖZlekedés egy KÖZfeladatot ellátó cég kezében van. Az, hogy ha a bérleted otthon felejted, az egy tortúra, és olyan büntetés, mintha nem is lenne bérleted, az tipikus komcsi módszer. Az , hogy koszos retkes eszközökkel szállítják a KÖZt, és ezért nem lehet reklamálni, vagy kártérítést kérni, az is tipikus komcsi tempó. Az, hogy ITT drágább a jegy/bérlet, mint nyugat-EU-ban, ahol többször ennyi a vonal (busz/metro, stb) és a tisztaság pontosság nem említhető 1lapon a magyarral, az is tipikus komcsi hozzáállás. Tisztelt bíróság, I rest my case! A teljes város/bkv vezetés mehet a b***dös k**va anyj**ba!
süti beállítások módosítása