HTML

 

2002 óta minden választás előtt arra számítottam, hogy végre kialakul valami normális kétpártrendszer, amelynek keretei közt viszonylagos biztonsággal lehet tudni, hogy a jobb jobb, a bal bal.” – Ekkora ordas baromságot sem olvastam 2002 óta, mint ahogy Tóta Megmondó Árpád roppant progresszív „szavazz a semmire” elgondolása is kiveri a biztosítékot minden épelméjű embernél. Mert a demokrácia éppen tegnap kezdte bontogatni szárnyait amikor végre kiderült, hogy nem csak X tengelye van ennek a koordinátarendszernek. Viszont ennek a "piacátrendeződésnek" vannak vesztesei is. Na, ezért van a sírás.
 
Kezdjük azzal, hogy a demokrácia legnagyobb vadhajtása éppen az a kétpártrendszer, amely most megdőlt. Ennek az - egyébként is kretén - állapotnak abszurditását tovább fokozta, hogy a hazai jobboldal gyakorlatilag baloldali gazdaságpolitikát hirdetett, és a 2009-ben az Internacionáléra maszturbáló bal, pedig egy offshore-milliárdossal szállt harcba a szegény csepeli prolik érdekeiért. Önmagában vicces, és nonszensz (volt) a helyzet.
 
Egy valóban demokrata ember hátát kiveri a víz már a gondolattól is, hogy összesen két (egyébként identitásválsággal küzdő) erő közül kell választania. De úgy látszik, hogy nemcsak nekem lett ebből elegem, hanem a választók nagy részének is, (a két új erő: Jobbik:15 % + LMP:2 % = 17 %) akik azt mondták, hogy „elhúztok ti Kamcsatkára, ahogy vagytok”. Mert a tegnapi eredménynek ez az üzenete. A kezünk ügyébe akadó első tárggyal csaptunk az asztalra jelezvén, hogy eddig és ne tovább! És az eszköz éppen egy durung? Hja, éltünk azzal, amit hagytatok nekünk. Visszanyalt a fagyi? Annyi baj legyen! Most a szempilláit remegtető, hebegő-habogó elit a saját - hatalmát bebetonozni szándékozó - játékszabályai szerint felépített homokozójába rúgott bele a választó egy negyvenhetes bakanccsal. Ha tetszettek volna lejjebb vinni a parlamenti küszöböt, hogy legyen játéktere azoknak is, akik nem csak kétdimenziós politikában hajlandóak gondolkodni, akkor valószínűleg a mostani KO soha nem történt volna meg. Ha nem úgy tetszettek volna a tűz köré állni, hogy más véletlenül se érjen oda, tán másképpen alakul. Most éppen a farvízen evickélő SZDSZ és MDF nem fogja megugrani a saját küszöbét? Pech. Nem lesz többé Horn Gábor fikazabálás-közvetítés a parlamentből, vagy a szemkilövésen röhögő liberális pártvezér hiányozni fog a Napkeltéből? Szerintem senkinek.
 
Végre megmozdult az állóvíz, végre kiborult a bili ezek meg végveszélyről kajabálnak. De tényleg, egyébként mi is a probléma?  Netán a baloldal - Gyurcsány Megváltó Ferencnek köszönhetően - a Jobbik népszerűségi szintjén történt landolása? Na és? Ilyen a politikai piac, egyik eltűnik, a másik feljön, ettől még a pék sütni fog holnap reggel is.
Nem értem, hol itt a baj? Kényelmetlenebb lesz a parlamenti szék egy mentében ülő képviselőtárs mellett? Nehéz lesz kimagyarázni Brüsszelben, hogy miért zsidó-komcsi-cigányoznak napirend előtt a kollégák? Szar ügy, de ti főztétek, egyétek is meg!
Hogy lejáratják az országot? Ugye, ezt most vicc? Egy gazdasági összeomlás, egy őszödi beszéd, egy 2006 október, egy inglis Lampert Mónika, egy libás Bajnai, egy Zuschlag zsidózás és annak pere után, hogy a köztörvényes MSZP-s politikusok tucatjairól ne is beszéljünk, mivel lehetne még lejáratni Magyarországot? A sírotokat ti ástátok meg, a tegnapi választás csak a szemfedőtök. 
 
Mellesleg a Jobbik előretörése nem a baloldalnak okozza a legnagyobb fejtörést, hanem a Fidesznek. Ha valakinek útban van Vona, akkor az éppen Orbán Viktor, és ne legyenek kétségeink afelől, hogy minden lehetséges eszközzel hozzákezdenek a Jobbik kiirtásának még a parlamenti választások előtt. Nem lennék a Jobbik helyében, mert azt a lejáratást, amit most fognak kapni a narancsos csapattól, nem teszik zsebre, az fix.
 

A sok negatívum után végezetül említsük meg az örömöt az ürömben, a hírt mely párthovatartozástól függetlenül minden épeszű választó szívét örömmel tölti el, és amit 1994 óta várunk: NINCSEN TÖBBÉ SZDSZ. – na, ezért nyüszítenek a kutyák.

 

Címkék: politika ep választás

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr381170768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.08. 11:33:42

Soha nem is értettem a Fidesz és MSZP szavazókat. Ezekben a pártokban teljesen egymásnak ellentmondó. összeférhetetlen értékek vannak jelen, ezért ha rájuk szavazok, akkor nem igazán tudhatom, mire is szavazok pontosan. Szerintem inkább a drukker-mentalitás miatt szavaznak rájuk, nem a tudatos értékválasztás miatt.

Ha a Fidesz neki akar menni a Jobbiknak, nagyon óvatosnak kell lennie, mert az ilyen lejáratókampány keményen vissza is üthet.

Láng 2009.06.08. 15:35:33

Tótavé? Már el sem olvasom. A tévét sem kapcsolom be. Mindkettőt azonos okból: semmi nincs benne, ami érdekel. DVD-zni meg pár haverral két sörrel a kézben valami játékkal ökörködni PC-n is lehet.

Viszont roppantul örülök neki, hogy újra gyakran írsz Pilu. Persze ez blog, nem kívánságműsor: mehetek anyámba, ha nem tetszik, de azért gondoltam szólok, hogy van, aki várja az új posztot.

Be kell, hogy valljam hiába vallom magamat liberálisnak, egyáltalán nem zavar például a Jobbik jó szereplése. A szimpatizánsainak túlnyomó többségét értékek mentén elkötelezett embernek látom, és csak kis részüket mondjuk civilizációs szinten destruktívnak (pl. soviniszták). Több ott az elmúlt 20 (70) év megágyazta frusztráció, ami esetleg rasszizmusba torkollik, mint rendszerszerű, gyökeres fajgyűlölet. Nekik is pont elegük van ebből ami most van, és ebben közösek az érdekeink. Lányi András mentén: "megkérdezzük, hogy akkor most mi miben is különbözünk?".

Ja hát a mi kis tőkefasiszta pártunk az SZDSZ meg nc... remélem 2010-ben megalázó százalékkal kibuknak, aztán Puzsér Robi eldurranthatja azt a bizonyos pezsgőjét végre :) Osztozunk majd egy páran ebben az örömben. Például mi, ennek az országnak a pár százaléknyi (ezreléknyi?) valódi liberálisa. Tudjátok, olyan emberjogis hippi szarok, akik nem veszik be, hogy az a liberalizmus, amikor melegházassággal izgatjuk a most megvert és éhes népet, és ezzel tereljük a szót a szélsőjobboldali, GDP-hívő és profitfetisiszta intézkedésekről.

Kicsit az írásod margójára még:
itcafe.hu/hir/sved_kalozok_piratpartiet_ep.html
EP-ben a progresszív baloldal. Érdemes a kommenteket is nézni, ahol egy órát nem kellett várni, hogy diszkréten le legyenek kommunistázva :) Nem csak itthon vannak események.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.06.10. 23:50:50

ahogy mondod. én is várom mindig az írásaidat úgyhogy jó, hogy megint írsz. szdsz eltakarodhat a faszba, a jobbiknak meg erőt egészséget. a fidesz meg kapja be a f... 1 fokkal "jobb" mint az mszp azt ennyi...

így tovább

eMM2 2009.06.14. 04:08:13

Jellemző hogy a komcsiknak a főellenség a velük egy emlőn nevelkedő szocdemek voltak úgy a fidesznek meg a Jobbik.Aki ezt nem látja az narancsvakságban szenved.Ha majd egyszer tényleg lesznek országgyűlési válaztások a térdemet fogom csapkodni a röhögéstől hogy a fidesz csak a Jobbikkal alkíthatja majd meg az álmodott 2/3-adot.És ettől a fidesz "realista" politikusai nagyon is félnek!!!
süti beállítások módosítása