HTML

 

Például vagyonvizsgálathoz nyújthat segítséget. Nem kell görcsölni a (kevésbé) látható vagyon felderítésén, elég nagyítani egyet a térképen, és rögtön láthatóvá válik, hogy ki mennyit aprít a tejbe, csak tudni kell olvasni a pixelek között. Merthogy a gazdagság mértékegysége a nagyház/nagymedence hányadosa, és gondolom, hogy nem kell különösebb magyarázat az anyagi helyzet és a medence közötti összefüggés felismeréséhez.
 
Bár Budapest peremkerületei kevésbé részletesen láthatók a GM-en, de ez a felbontás is bőven elég ahhoz, hogy a kisebb-nagyobb pancsolókat felmérjük.
 
Itt van mindjárt Buda "legzsírosabb" része, a „domb” teteje:
 



Nagyobb térképre váltás

Jól kivehetők a parkosított kertek, valamint a kéklő pöttyként megjelenő medencék tucatjai. Persze, ez itt nem csoda, hiszen az „elit” negyedéről beszélünk.

 
De hogy ne legyen fricska nélküli a történet, és a buckalakóknak is lekenjünk egy nyakleveset, - akik elhitték, hogy mekkora frenki helyen is élnek a II. kerületben - nézzük meg Pestszentlőrinc (régi nevén) Tisztviselő-negyedét!
 


View Larger Map

 
Ühm-ühm… Pofátlanul sok medencét látsz még a Rózsadombhoz képest is? Zé szerint, ez azért van így, mert a Buckán a nappalikban lapulnak a feszített víztükrök. :) Lehet.
Kukkold csak meg a szomszéd medencéjét! :)

Címkék: társadalom medence

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr231436472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.08. 16:08:39

Szülővárosomban az önkormányzat egyik építésügyi embere nagy siklóernyős és állítólag fel is használja a hobbiját a munkájához :)

lutria 2009.12.18. 18:15:23

Az is szépen látszik hogyan kúsznak fel az új telkek a hegyoldalra az erdő rovására.
süti beállítások módosítása