HTML

06.
január

Náci rágó?

Pilu  |  2 komment

 

 
Ezekben a vészterhes időkben, mikor kultúrbölcsőnk földje ismét fekete bakancsok trappolásától hangos, az ember könnyen összerezzen egy-egy (neo)náci szimbólum láttán. A Retekklub híradóján szocializálódott polgár tudatalattijába mára már beépült a nácijelző készülék, amely azonnal felsikít benne, ha olyan vizuális elem kerül a látómezejébe, ami emlékezteti egy náci/fasiszta színre, grafikai elemre, mondatra, szóra, vagy akár egy számra… Mert ki az, akinek ne kattanna be rögvest a 88-as számról a HH rövidítés, és a mögötte rejlő „Heil Hitler!” köszöntés? Bizony, nagyon nem kell mélyre ásni a szkinhedek szubkultúrájában ahhoz, hogy a zenekarok, valamint csoportjaik elnevezésében ne szúrna szemet a gyakran megjelenő 88.
 
Azok kedvéért, akik a nem járatosak az underground kultúrákban, itt jelezném, hogy neonáci körökben előbb a „Heil Hitler!” köszöntés redukálódott le annak rövidítésére, azaz HH-ra, majd minekután a tisztes többség tudomást szerzett a dupla H mögöttes tartalmáról, kénytelenek volt kopasz barátaink tovább kódolni az Adolfot éltető köszöntést. Mivel a „h” az angol ABC nyolcadik betűje, eljutottak oda, hogy nemes egyszerűséggel, két nyolcassal juttatják a világ tudomására, hogy az így címkézett valami, az bizony az. Szóval, ha nagyon rövid hajú fiatalokból álló zenekart látsz a színpadon, és nevükben ott szerepel a 88, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy neonáci koncertre keveredtél.
 
Olybá tűnik, hogy a 88-as szám „történelmével” sokan nincsenek tisztában, többek között olyanok sem, akik cégük, annak termékének, termékcsaládjának elnevezéséről döntenek. A közértben nyúltam éppen rágóért, amikor a polcról rám mosolygott a Twinner88 hazai cég produktuma, aminek közepén két hatalmas nyolcas virít.
Számon a vigyor még tovább szélesedett, mert a „vad cseresznye” íz megjelölés helyett „Magozott Cseresznye” feliratot vizionáltam rá. Asszem’ így lenne tökéletes a termék. :)

 

 

 Eh… Ritka nagy mellélövés ez, bárki is keresztelte a céget és a terméket, de megbocsátható, mert mégiscsak magyar, másrészt meg rágni ez is megteszi.

Címkék: rágó 88

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr581639143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2010.01.03. 13:30:26

Ez inkább paranoia a részedről. :)

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.01.04. 02:20:37

köszönjük pilu. úgy látom 2010-ben már esett is a színvonal. vártam vmi csattanót de h nácis rágó.. faszság a javából.. inkább arról írj, h a sok buzi petárdázót el kéne küldeni a közel keletre hogy lakjanak ott 1 hétig és aztán megnézném hogy lenne-e kedvük petárdázni és a kocsik közé hajigálni azt a szart!
süti beállítások módosítása