HTML

Sajnálatos módon keveseknek tűnt fel az alábbi hír hallatán a mögötte rejlő valóságtartalom: Hagyó három XII. kerület ingatlanjából kettőt ajándékozott lányának március 5-én.*

Ha a pofátlan vagyonmenekítési próbálkozás iskolapéldája szoborba öntetne, az egy párizsit zabáló zöldséges szobrában öltene testet.

Szóval a krumplipakoló haverunk nem kispályás, tán’ a legnagyobb és legpofátlanabb maffiózók egyike hazánkban. Egy ország nyilvánossága előtt próbálja kisikálni vagyonát. Rögtön felmerül a kérdés: miért írat egészséges felnőtt férfi a gyerekére pecókat? Ennek csak egy magyarázata lehetséges: mert saját belátása szerint menteni kell. Menteni kell, mert bukta van, és ezt már nem tudják elvenni tőlem, mondjon bármit is a T. ország-világ. Olvassunk a sorok között: ez a vagyonmentés nem más, mint egy beismerő vallomás. Hiszen mi más igazolhatná tettét, mint az, hogy tudja, elvehetik tőle? Becsületesen szerzett vagyont ki félt a hatóságoktól?

Dinnyelékelő trógerünk csúnyán el lesz kaszálva, és bármibe lefogadom már most, hogy rárohad a műanyag lakat, amit sejt már ő is. Bűnszervezetben, sorozatban elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, társadalmi morál ellen elkövetett nemi erőszak. Vezéráldozat, fejét veszik.

De lépjünk túl emberünkön, sőt a rögvaló politikai életen is, és próbáljuk meg történelmi léptékben szemlélni jelen társadalmi folyamatokat. Ez a földindulásszerűvé vált korrupciós botránysorozat átírja a magyar politikát és társadalmat egyaránt. Gyökerestől, moráljában. A fásult tömeg, a sziesztázó oroszlán felébredt álmából, mert a nyelvét is el akarták lopni, és amikor a szájába nyúltak, reflexből harapott. Olyan szintet ért el a közélet és a társadalom morális mélyrepülése, hogy az már minden emberben kicsapta a biztosítékot.

Eddig és ne tovább! A húsz év gyakorlata egy perc alatt lett halvány emlék. Az elsikált ügyek, a megszűnt nyomozások, a politika nyomására nem piszkált paranormális gazdagodások feletti szemhunyás véget ért. Betelt a pohár a rendőröknél, ügyészeknél, bíróknál is. Valami végérvényesen megváltozott. Mindenki egyként mondja ki a nemet. Kapcsolatunk a korrupcióval default, mindenki fizetett le ellenőrt, rendőrt, autós vizsgáztatót, orvost, zöldkártyást meg akárkit. De itt volt elég, így nem lehet élni. A korrupció, a mutyira épült ország rohadt kényelmes egy darabig, de egy szinten túl önmagát is felzabálja, és ezt mindenki felismerte. Erkölcsöt akarunk! Ez a záloga országunk feltámadásának, a banánköztársasággá váláshoz vezető útról való visszafordulásnak.

A rendszerváltás óta a legfontosabb pillanatokat éljük ma. Ez a lavina nem áll meg itt. Lesz itt titkosítás feloldás, ügynöklista, BTK módosítás. Beindult a szelekció, a megtisztulás. Szólt a társadalom igazságérzete, és így egy lépéssel közelebb kerülünk Norvégiához. Már csak 3560 van hátra, de én mégis boldog vagyok! Urrá kányíkuli!

 

* Ha három kéglije volt a XII. kerületben, akkor hány van a maradék huszonkettőben? Hm?


 

Címkék: budapest politika botrány társadalom demokrácia korrupció hagyó

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr821830926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Barbie ház 2010.03.11. 14:57:58

Kedves Naplóm! Tudom, régen írtam ide, de olyan sok minden nem történt tegnap óta. Most viszont igen! Aputól végre kaptam babaházat! A Barbimnak még nem volt, és nagyon vágytam már

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

individuum 2010.03.11. 14:04:29

De úgy van. Csak nehogy lankadjon az ügyészség lelkesedése a választások után.
Mindenesetre húsz éve először reménykedek, hogy mégis van előrelépés, talán mégsem kell a mutyivilágot egy forradalommal alapjaitól lerombolni, hogy még az életünkben élhető ország legyünk.

Baluka04 2010.03.11. 14:09:47

Szóljon Belőled a jövőbe látó bölcs!

Én csupán attól tartok, hogy a politikai elitben sokan vannak (minden pártban), akik vagyona nem teljesen tiszta módon keletkezett és mégis megáll a megtisztulás...

movhu 2010.03.11. 14:10:18

A vége nagyon optimistára sikeredett :) Reméljük nem csak szalmaláng ez az egész rendrakás. Egyelőre még kevesen vannak a rácsokon túl, ráadásul nem teljes vagyonelkobzás után.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.11. 14:24:59

Nem gondolnám, hogy Hagyó ártatlan. De sok ártatlannak is félnie kell, ha Orbánék csak tizedannyira is éhesek a bosszúra, mint amennyire a szövegeikből kiderül. Jön majd újra a párt ügyészsége, APEH-je, és ki tudja még, mi minden...

soproni1 2010.03.11. 14:29:25

Már Pintér Sándoréknál is kopogtatnak....

Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen bőrszandálos-zarándok-keresztény-gyülekezetes idióta, mint ez a Hagyó, képes pénzt elfogadni, a nyakszorításról nem is beszélve.
Szalainé detto ( bár lehet, hogy az arany feszület a nyakában csak befektetés volt, nem világnézet).

Chastar 2010.03.11. 14:40:01

Nem a pohár telt be, csak most már a "hatalom" nem tud betarttani az igazságszolgáltatásnak, és már törleszkednek (nyalnak?) az leendőhöz. Szerintem ezek a dolgok már a talonban voltak, elérkezett az idő, hogy előjöjjönek a farbával.
De mi vár ránk? Egy mai cikk szerint Pintér Sanyi bá' lánya érintett abban a kft-ben amelynek vezetőit letartóztatták az NKH-nak szállított szoftver miatt.

Káposztakukac 2010.03.11. 14:40:54

bármennyire is tetszik, hogy kezdik feltörni a korrupt struktúrákat, azt a bejegyzés szerzőjének ki kellett volna derítenie, hogy az adott ingatlant 1998-ban vette. hagyó akkor még egy kis senki volt, 2006-ban került oda, ahol most van.
tehát ki lehet zárni, hogy az akkori tulajdonszerzés összefüggésben áll a mai állásával. persze lehet feltételezni, hogy akkor valami egyéb fekete üzlettel jutott 12 éve ahhoz az ingatlanhoz. csakhogy 12 év nagyon sok idő, a büntetőjogban is. nagy valószínűséggel elévült, bármit is tett.

Master of the Universe 2010.03.11. 14:42:01

"Becsületesen szerzett vagyont ki félt a hatóságoktól?" Mindenki, akinek egy kis esze van... :-)

soproni1 2010.03.11. 14:44:50

@Master of the Universe:

Ez így van! :D

Meg a "becsületesen szerzett vagyon" is olyan, mint a "józan életű kőműves".

soproni1 2010.03.11. 14:47:32

@Káposztakukac:

Azért íratta át, mert a hatóság zárolhatja a vagyonát, ami részben fedezettként szolgálhat az általa okozott kárért. Valószínű, hogy a pénz valahol valamelyik rokon nevén, vagy párnában pihen.

Káposztakukac 2010.03.11. 14:51:53

@soproni1: a hatóság zárolhatja a vagyonát(ez kvázi átmeneti élidegenesítési tilalmat jelent), de ez csak eljárási cselekmény. bírósági ítélet esetén csak az a vagyon kerülhet ténylegesen elkobzásra, amely a bűncselekménnyel összefüggésben keletkezett, illetve azzal összefüggésben jutott hozzá. mint mondom, 12 év baromi sok idő. nincs olyan vagyon elleni "fehérgalléros" bűncselekmény, ami nem évült volna már el.

tölgyes 2010.03.11. 14:51:56

Hagyó nem a vagyonát menti, hanem előrelátó.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.03.11. 14:52:27

Beindult a szelekció?
Szerintem csak cirkusz kell a népnek!

tewebőgés · http://sites.google.com/site/tewebogesnew/ 2010.03.11. 14:53:25

Teljes mértékben egyet kell, hogy értsek.
Nap mint nap hallani/olvasni/látni, hogy X.Y-t és társait őrizetbe vették/házkutatták/lefoglalták...
Ébred az ügyészség/rendőrség? Csak így tovább! :)

AutosVilli 2010.03.11. 14:57:32

Lélekben jobb lessz nekünk nélkülük!!!
Ó csak az Éhes Farkas falka,most fogja elkezdeni tizedelni a magyar birkákat. 8 szűk esztendő után,végre rátehetik a kezüket a megmaradt nyájra,és kegyetlen zabálás veszi kezdetét.

2010.03.11. 14:57:42

@Káposztakukac: Irreleváns, hogy mikor és miből vette. Nem azért menti, mert azt az ingatlant lopott pénzből vette, hanem azért, mert tudja jól, a hogy vagyonelkobzás is kinéz.

Káposztakukac 2010.03.11. 15:04:32

@zulu: már leírtam, hogy miért nem irreleváns... kevered az elkobzás és a zárolás intézményét.

soproni1 2010.03.11. 15:07:56

@Káposztakukac:

Az okot már megválaszolták előttem, de egy önkormányzati vezetőhöz közelálló ember simán fillérekért tud ingatlanhoz jutni. Bár utálom ezt a "jutni "kifejezést, mert máshol vásárlásnak hívják, a bérlést meg nem albérletnek.
Addig jó, amíg az ügyészség, rendőrség ezzel foglalkozik, nem velünk. Ezzel párhuzamosan meg fog nőni a betörések, rablások száma is, mert az embereket a fehérgalléros bűnözés üldözése jobban izgatja, mint a gyerekeinket, nagyszüleinket kirabló honfitársaink ( majd, ha egy híres nagymamát ölnek meg, akkor megint lesz népi felháborodás ).

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.03.11. 15:08:40

Nincs itt semmifajta megtisztulás, csak tagozódás van. De egy előnye mégis lehet a biliborításnak. Mégpedig, hogy ha az elkövetkező 4 évben hasonló gyanúk merülnek majd fel az új hatalommal és hatamasságokkal szemben, immáron lesz mire hivatkozva őket is számonkérni és elkergetni a francba.

flora.a 2010.03.11. 15:17:32

@Káposztakukac: én azt olvastam, mielőtt átlépett a politikai életbe, a Stasi pénzeit segített átmosni valami osztrák banknál... gondolom ott is csurrant-cseppent neki, aztán megszokta a jót.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.03.11. 15:23:44

Hagyó körülbelül annyira szimpatikus számomra, mint egy gennyes hererothadás ígérete, azonban szerintem van a dolognak másik vetülete is. Legalább is lehetne, normális esetben, így alapvetően csak az általánosítással vitatkozok.
Azért lássuk be, hogy Hagyót most odadobták a kutyák elé, nehogy már bárki is azt higgye, hogy elkapták a nagykutyát, aki romlásba taszajtotta az országot. Namost, ha valakit nekiállnak kicsinálni, az jobb, ha készül minden eshetőségre. Szerintem érthető, hogy - az elvileg legálisan szerzett - tulajdonát legalább megpróbálja a családja számára átmenteni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.03.11. 15:34:06

@Baluka04: Nemnem. Ezekután szerinted ha a Maszop tudomására jut egy Fityiszes biznisz, azt nem kürtölik egyből világgá? Hádehogynem..
Ezt már nem lehet visszacsinálni, hálistennek.
Nem vagyok naív, a világon mindenhol bizniszelnek a miniszterek, de talán ezentúl nem ilyen irdatlan pofátlanul nyúlnak majd. Az is valami.

Günsergebirge 2010.03.11. 15:54:28

A próféta szóljon belőled!

Funkerman 2010.03.11. 16:08:59

@zulu: Ha bebizonyosodna, hogy abból a zsetonból vette amit a többi cég összetett neki, simán vissza lehet csinálni az átiratást.

Varelse 2010.03.11. 16:16:50

Már azon sem lennék meglepve, ha mindez egy hosszú távú terv része lenne... négy év múlva egy bizonyos párt majd a mellét döngetheti, hogy a) "Mi kezdtünk hozzá a közélet megtisztításához." (Ha az új vezetés tényleg rendet csinál, és elkerüli a durvább korrupciós ügyeket.) vagy b) "Mi legalább hozzákezdtünk a közélet megtisztításához." (Ha az új vezetés pont olyan korrupt lesz, mint az előző.)

vagyokkk 2010.03.11. 17:33:31

Tudod mi a legnagyobb baj?
Hogy a másik oldalon ugyanúgy megvan a holdudvarban a mutyizó patkányhorda. :(

Sajnos.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.03.11. 17:59:38

az nem Pecó hanem KEcó,a kégli,kéró stb ből.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.03.11. 18:02:08

@Varelse: Keller Üvegszemű László elvtárs úr neve ismerős?

Kérdés: vajon hány Maszopos, Szadeszes, Madöfös ejtőernyős fog 2 év múlva a Fütyesz soraiban bizottsági tagsági díjat kapni?

:)

szmoker (Homo Trollicus) 2010.03.11. 18:04:33

@vagyokkk: elvtárs és elvtárs közt nincs különbség. A szegfűs szar és a narancsos szar is szar marad.

Úgy 2002-2004 magasságában jelent meg valami Blikk-féle újságban egy "tablókép" a közös vadászatról; kb. 20-25 jóelvtárs mosolygott rajta egymást átölelve, párttól függetlenül.
Az ideológia ugyanaz. "Lopunk, vaze?"

whale 2010.03.11. 18:57:54

Jahahahaj, hogy te milyen egyszerű és naiv fiú vagy Pilu b+!:DD
Lényegesen nagyobb mutyik zajlottak és zajlanak most is, amiket próbál feszegetni pl. a Bodoky, ehhez képest ez a nímand lúzer csak konc a parasztnak.
Ráadásul most jön "Sohanemhazudtam" Viktor a fődemokrata, akiről emlékezetes, hogy szereti saját embereivel teletömni az ügyészséget pl. (Polt Péter rémlik még?, onnantól aztán kuss lesz mindenkinek. Ha meg lesz a kétharmadja, még királlyá is koronáztatja magát az alcsúti paraszt. Onnantól baszhatjuk a demokráciát mindenestül...

2010.03.13. 21:22:41

viccelsz pilu? lehet még később meg is dicsérek, sok ember meg továbbra is arra szavaz majd aki szebben mosolyog a tévében

változás? ha ha
süti beállítások módosítása