HTML

 

Levelet hozott máma a posta, a hillandknowlton.com-ról. Nem tudom, hogy mióta tartja fontosnak a madarasteszkó PR-ügynöksége, hogy értesítsen a vállalat dolgairól, de érdekes mód, amíg nem írtam a lápos balhéjukról, addig eszükbe se jutottam. Hmmm…. Nyilván sajtófigyelnek, és nyilván próbálják levakarni a cég becsületéről az iszapos foltokat, de így nehéz lesz.
 
A levél atacsmentje:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kedves Hill & Knowlton !
 
Nagyon köszönöm, hogy újságírónak tituláltak levelükben, de sajnos soha az életben nem voltam az, viszont ettől még a szorzótábla egyszerűségű „kommunikációs stratégiájukhoz” lenne egy-két észrevételem:
 
Nagyon szép és mélyen emberi, hogy a szerencsétlenül járt honfitársainkon segíteni próbál  megbízójuk, és ezért mindenképpen köszönettel tartozunk, és nem is lenne rossz szájízem az Önök által meghirdetett akcióval kapcsolatban...
 
- Ha nem érezném azt, hogy az elmúlt idők „dunakeszi lápos története” után ez a jólelkűség az Önök részéről nem lenne egy szimpla PR-fogás.
 
- Egyre inkább olybá tűnik, a tragikus gátszakadás bekövetkezésének oka nem nagyon lehet más, minthogy valaki a zagytározóval kapcsolatban nagy ívben szart a(z) (környezetvédelmi) előírásokra. Azokra az előírásokra, amelyet a mélyen tisztelt Auchan ugyanúgy két lábbal tipor Dunakeszin a láp beépítésével kapcsolatban, mint emitt a MAL. Hogy ugye, ne is említsem azt az ártérre épített áruházukat, amit sok környezetvédő közvetlen kapcsolatba hozott a Felsőzsolcán pusztító árvízzel, így pedig - hát finoman szólva is - az Önök igyekezete morális szempontból egy kicsit visszás. Tetszik érteni?
 
- Tudom, hogy ilyenkor bunkóság az anyagiakat firtatni, mert elsősorban a szándékot kell nézni, másodsorban pedig, aki bajban van, annak minden fillér számít, de…
 
„Az összegyűlt adományok mellett a vállalat több felajánlást is tett: a székesfehérvári áruház több raklapnyi ásványvizet küldött a térségbe, valamint a takarítás, helyreállítás során nélkülözhetetlen védőmaszkokat is küld a vállalat a munkálatokban résztvevő civileknek.”
 
Wow-wow...Köhm, köhm. Nem egy olyan magánemberről hallani, aki százezres nagyságrendben tett felajánlást. Ha jól számolok, ez éppen több raklapnyi ásványvíz, és egy furgonnyi védőmaszk ára. Tudom-tudom, tapló vagyok, hogy a zsebükben turkálok, de valószínűnek tartom, hogy az Auchan ennek sokszorosát utalja havonta ügynökségének, magyarán sokkal többet költ a nagylelkűségének hírüladására, mint amennyit adományoz, és talán azzal sem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, hogy legalább ennyit fizetett a vállalat a dunakeszi lápot legutóbb stikában tarra vágó vállalkozónak is. Eh, így azért már más a gyerek fekvése, nemde? Az akcióról olvasva első gondolatom az volt, hogy mégiscsak van a madárkának lelkiismerete és az talán megszólalt. De nem, mert ha így lenne, nem tölcsérbe üvöltve bizonygatnák jólelkűségüket, hanem rendbe raknák a saját szennyesüket. Amit tesznek az a képmutatás tökéletes példája: pár karton vízzel szeretnék visszavásárolni a cég renoméját. 
 
A morbid véletlenek összjátéka, hogy megbízójuk mindig iszappal kapcsolatban kerül a figyelem középpontjába, ami most is így van, ám teljesen feleslegesen, hiszen ebbe a késbe önként szaladtak bele.
Higgyék el, én lennék a világ legboldogabb embere, ha ezen soraimat nem kellett volna megírnom, de jobban örülnék ha jófejségüket nem kommunikáció útján próbálnák felépíteni, hanem valóban azok is lennének. Szerényen, csendben.
 
Ha kishazánkban minden vállalkozás betartaná a törvényeket és szem előtt tartaná a közérdeket, akkor nem lenne zagytározó-katasztrófa és dunakeszi „lápsztori” sem, de a jelek szerint a kismadaras áruház éppen úgy szarik mindkét szempontra, mint a MAL.
 
Tessék mán’ egy kicsit a saját iszapjukkal is foglakozni!
 
Tisztelettel:
Pilu
 
 
 
 
 
 

Címkék: auchan

58 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr312356657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neokommunizmus és a katasztrófák 2010.10.09. 12:01:05

Nem akartam politikai blogot írni, de most muszáj. Még ha nyilván nem leszek is népszerű vele.Egy régi orosz, tán szovjet mondás szerint az úttörő nem azért keresi a tábortűz körül a kulcsát, mert ott hagyta el, hanem mert ott van világos. Úgy tűn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fandor 2010.10.08. 21:16:07

légy nyugodt, azt az ásványvizet is kifizettetik egy beszállítójukkal "ünnepeljük 177-ik áruházunk bezárását" című akciójukhoz való hozzájárulás címén......

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 21:21:05

Segítsen mindenki ahogy tud, a vörösiszap károsultaknak!

Esztergom a Nemzeti Hős Város, Felcsút, Alcsút a testvérvárosok!

Illés emberei ellenőrizték a tározókat, a tulajok mellett ők is felelősek!

Itt az emberi mulasztás orbán eltárs!

Az ellenzék mire vár, miért nem kéri számon Illést???

fda 2010.10.08. 21:22:59

Több raklapnyi ásványvíz... én meg majd küldök két doboz gyufát, persze jól világgákürtülöm a jótékonyságomat...

ave 2010.10.08. 21:42:08

Van rajta sapka, nincs rajta sapka?

Egy ilyen fontos blog majd megmondja. :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.08. 21:54:12

Matolcsy lemondta a találkozót - "mert fél"
Indoklás nélkül lemondta a gazdasági elemzőkkel most hétvégére szervezett washingtoni találkozóját Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - jelezte a Portfolio.hu-nak egy londoni elemző, aki jelenleg az amerikai fővárosban tartózkodik a Nemzetközi Valutaalap ma kezdődött kétnapos közgyűlése idején.

Arra a kérdésünkre, hogy miért mondhatta le a miniszter az előre megbeszélt találkozóit, a név nélkül nyilatkozó elemző úgy fogalmazott: "mert fél". Hozzátette: ez a magyar kormányzati magatartás "rendkívül bosszantó", tekintettel arra, hogy a piac feszülten várja a 2011-es költségvetés pontos részleteit.

A Nemzetgazdasági Minisztérium mostani lépése abból a szempontból nem meglepő, hogy a külföldi piaci befektetők, hitelezők budapesti látogatásaik alkalmával is több ízben panaszkodtak arra, hogy a kormányzati képviselők elzárkóznak találkozók elől.

engem gyíkká változtatott 2010.10.08. 22:09:46

phöejj, de nem csípem, amikor hülyének néznek.

márpedig ez a gillemot katalin ezt teszi, nagyon mélyprimitív formában.

segít felajánlani MÁSOK adományát, és hozzá tesz egy kis vizet, istenem. a képzett, sikeres manágergyökér.

és jól kisajtóközli, büszkén, a hülyéje, beszarok.

gnme 2010.10.08. 22:24:12

galeria.index.hu/belfold/2010/10/08/2010_oktober_8i_legifotok_kolontar_es_somlovasarhely_tersegerol/?current_image_num=4&image_size=l

..egy gát oldala így néz ki?

Itt minden megtörténhet. De tényleg.

És röhögnek a markukba a felelősek.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.10.08. 22:28:07

A rendszer szabálytalan műveletet hajtott végre. Kérem futtassa az Elszámoltatás.exe állományt..

wladekegy (törölt) 2010.10.08. 22:29:51

Konkrétan mi ezzel a probléma?
Mert az irigységen kívül mást nem nagyon látok itt.
Mindenki úgy és annyira segít, amennyire akar és tud. Ami lényegesebb: hogy tesznek valamit, bármennyire is kevés. Nem kötelező nekik sem.
Ez gesztusjellegű dolog és nem is nagyon kell túllihegni.

wladekegy (törölt) 2010.10.08. 22:32:30

@fda: Igen, ez marketing. (És erre sem kell pénzt kiadni azoknak, akik kapják. Lehetne több is, igaz...)

II.Briandrew 2010.10.08. 22:38:08

Segít és ez számít nagytudású posztoló barátom! Hogy van benne PR...hát ki nem szarja le? Ha ezzel ő profitál bármilyen módon is, egészségére. Ezek szerint bárki nyilatkozik és gyűjtöget, az mind PR-fogás. Gratulálok a logikához!

wladekegy (törölt) 2010.10.08. 22:49:25

@II.Briandrew: Igen, kb. erre próbáltam én is rávilágítani.

randomuser1 2010.10.08. 22:51:53

monnyuk én nagyon szeretem h az utóbbi 2 évben ekkora híre lett a dunakeszi lápnak, gondolom, akik ekkora vehemenciával védik még újpesten sem jártak, nemhogy káposztásmegyer és dunakeszi közelében. Pedig megéri megnézni, festői szépségű a megmaradt pár tó, kár h annyira be van építve nyaralókkal h a vízhez le sem lehet jutni. Arra nem is merek gondolni h esetleg pont a nyaralótulajok (akik nagyon rendes emberek ám, hisz csak azért költöztek a szigorúan védett természetvédelmi terület közepére h jobban tudjanak rá vigyázni, nehogy a gonosz multi felfalja azt, ami az utóbbi évtizedek koncepciótlan városfejlesztése után megmaradt) kezdték a hecckampányt mert a parkoló már látótávolságban lenne tőlük.

Stormbird 2010.10.08. 22:58:04

Azt még hozzá tenném 4év osán alkalmazottság után. Nem Dunakeszin:) és nem is mostanság, hogy raklap szám dobálják ki a kajákat is.
pék árú, grill pulti ételek, és töménytelen mennyiségű ruhát is visszáruzni szoktak. Lévén a legtöbb Kínából jön úgy nevezett osán import az csak megpihen a központi raktárukban. Porosodva. Tudnék jósok mindent mesélni de ez nem az a fórum.

MSimon 2010.10.08. 23:10:34

@wladekegy: Az a szánalmas - és nem probléma, ahogy írod -, hogy ott vannak a hatalmas áruházak, tele azokkal a cuccokkal, amelyekre azonnal van szükségük a károsultaknak (melyeket tételesen fel is sorol levelében!), és erre azt mondja, hogy természetbeni adományokat is fogadnak. Ha rosszindulatú volnék, azt gondolnám, hogy menjek be a boltjukba, vegyem meg tőlük, és adományozzam oda a károsultaknak, akik a bolttól így megkapják. De nem vagyok rosszindulatú.

MCMLIX 2010.10.08. 23:14:05

Hát kedves pilu, úgy néz ki, itt kevesen értették azt, ami mondtál. Én igen, és egyetértek! Ugyanis az igazi, önzetlen jótékonyság az nem PR! Legalábbis nem így kéne dobra verni.

teccikérteni 2010.10.09. 00:16:34

Szerintem nem kellene ennyire ellenségesen hozzáállni. A Vöröskereszttel gyűjtenek az áruházaikban. Ilyennel már találkoztam más áruházlánc üzleteiben is. Nem hiszem, hogy csak az áruházukban vásárolt termékeket lehet adományozni. Véleményem szerint a Vöröskeresztnek is jobb, ha ilyen helyeken tudnak gyűjtést rendezni, ahol azért elég sokan megfordulnak.
Az, hogy PR fogás-e, hogy közzéteszik, hogy ők is adakoznak, nem tudom, de van benne valami. Viszont, ha ezt a négy sort nem írják bele a felhívásukba, akkor Pilu biztos azt teszi szóvá, hogy ők adnak-e valamit.
Off. Kiváncsi vagyok, egyesek belekötnek-e, hogy Soros is adott 1 millió dollárt.

blogair · http://Nyerj.ax4.info/fm1487/Kattints-es-Nyerj/bab 2010.10.09. 00:29:38

Lehet, hogy csak szimplán a bűntudat indította meg a kis szívüket.

Ettől függetlenül, szerintem ott minden "ajándéknak" örülhetnek.

csuvel 2010.10.09. 00:29:53

Minden szóval egyetértek, nagyon velős levél. Én is ezt írnám, írtam volna nekik.

Urragasil 2010.10.09. 00:51:27

Azért a két eset teljesen más. Ne mosd össze a két dolgot kedves blogíró.

Mellesleg Dunakeszivel kapcsolatban én azt gondolom nem az Auchan a legnagyobb hibás, hanem a Város vezetés, mert engedélyt adtak egy ilyen helyen építkezni. Szóval lehet itt szidni az Auchant, csak nem látom az értelmét.
Vagy minden ludast egy formán szidunk ebben az ügyben vagy egyiket sem. Azaz, hamár szidunk az Auchan részéről név szerint embereket, akkor kéretik azon városvezető honbatyák nevét is feltüntetni, akik sárosak voltak a láp eltüntetésében (akár még azt is megírhatnád mennyi pénzt is fogadtak el azért, hogy aláírják az engedélyt) Na ha ezeket lemered írni akkor te tényleg fasza gyerek vagy, de addig csak egy fröcsögő kattintás hajhász netfirkász nem több.

MSimon 2010.10.09. 01:06:54

@teccikérteni: Ő (Soross) vajon miért nem gyűjtést szervezett a Vöröskereszttel? ;-)

Mike36 2010.10.09. 01:33:41

neked kb semmi sem jó
ha van rajta sapka, ha nincs rajta sapka
ha segít biztos érdekből teszi, ha nem segít micsoda egy mocsok multi
ergo mindenképpen micsoda egy mocsok multi

s.e.c 2010.10.09. 06:40:56

@Mike36: Jó post, tényleg nagyon gusztustalan az Auchan. Álszent majmok, nagyon rendesek hogy pár tízezret rászántak az egészre. Fél perc alatt visszajön a romlott csirkén... Pfujj... Ha meg azt nézzük hogy ezt leközli pár lap úgy hogy jó színben tünteti fel őket máris olcsó reklámhoz jutottak. Országos hírdetés 30 ezerért, nem rossz.

s.e.c 2010.10.09. 07:04:09

Na ez nemtom miért Mike36-nak ment :D

kigyurt álat 2010.10.09. 07:21:51

Úgy is van, az arányokat kell nézni. A sajtóközlemény azt jelenti, hogy ha ezt leadja néhány sajtótermék (ingyen), azzal máris milliós reklámköltséget megspóroltak, cserébe 100eFt-nyi vízért és védőmaszkért. Lófaszt a seggükbe.

segitoember 2010.10.09. 07:53:58

"Higgyék el, én lennék a világ legboldogabb embere, ha ezen soraimat nem kellett volna megírnom..."

Akkor te vagy a világ legboldogabb embere. Nem volt kötelező, nem is a lánglélek, nem valami önzetlen önfeláldozás indított rá, hanem hogy hallasd a véleményed, figyeljenek rád, igazat adjanak, veregessék a vállad, hízzon a stat. Ez most őszintén, mennyivel jobb?

s.e.c 2010.10.09. 07:57:35

@segitoember: Mennyivel jobb mint romlott ételt árulni, szennyezni a környezetet és ingyen reklámért mártírkodni? Szerintem össze sem hasonlítható a kettő...

norbi2k 2010.10.09. 08:13:25

Szerintem is kicsit morbid hogy gyűjtést szerveznek az egyik katasztrófára közben meg vétkesek egy másikban...

Wandál 2010.10.09. 08:28:34

pusztuljon a madarasteszkó, meg a bérkommentelők, akiket fizet a pr ügynökségük! mennyit kaptok gyökerek?
w

mediacapic 2010.10.09. 08:37:13

Na mától a madaras teskót is elkerülöm nagy ívben!

mediacapic 2010.10.09. 08:39:54

...gondolom az É mo-i áruházukból adják a vizet is, ahova a lejárt szavatosságú szara..at hordják, és alaposan leakciózva árulják! Kotródjatok haza Ti is a Danonotokkal együtt!

Dubito 2010.10.09. 08:47:10

Ekkora csúsztatást! Néhány lápi békát és a kolontári katasztrófát egy napon emlegetni. Még idevehetjük a Holokausztot meg Bodri kutya kővel dobálását is....

norbi2k 2010.10.09. 09:08:38

@Dubito: a dunakeszi láp csak kicsi rossz, nem? mehet rá a beton! ....

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.10.09. 09:15:29

Szerintem nem túl szép dolog egy felajánlást leszólni, mondván, hogy kevés; ha valamit adnak, az mindenképp pozitív.

Nekem csak az a gondom, hogy egy nemrégi IPM-teszt szerint az Auchan saját márkás ásványvizei picit mérgezőek (sok az arzén bennük), bár lehet, hogy a lúgos vörösiszaphoz képest még az is felüdülés.

Szputya 2010.10.09. 09:29:57

A blogolót szidók figyelmébe:
ma MINDEN természetet érintő katasztrófa KATASZTRÓFA!

kodó tamás 2010.10.09. 09:47:13

meg a gátakkal kapcsolatban...

A Kárpátok Ostora 2010.10.09. 09:55:59

@irgalmasnővér: És pontosan itt követi el mindenki a hibát. Semmilyen vállalatnak nincsen ugyanis szíve és aki ezt elvárja tőle, az ostoba. A vállalat befektetők pénzét köteles fialtatni, a lehető legjobban. Pont. Természetesen a befektetők pénzét akkor fialtatja hosszútávon jól, ha egyrészt betartja a törvényeket és így nem veszélyezteti a vállalat működését, illetve, ha a közvélemény nem fordul el tőle etikátlan viselkedése miatt. A CSR-nak tehát kizárólag a profit a mozgatórugója és ez így is van jól. Ne keverjük aszezont a fazonnal. (Az általad említett önzetlen segítség - corporate philantropy - konkrét bűncselekmény: hűtlen kezelés a részvényesekkel szemben). Más kérdés, hogy a Hill and Knowlton egy ekkora rakás szar, és az Auchan képes milliókat pocsékolni rájuk.

Schmidt Gergő 2010.10.09. 10:04:49

Na ilyen egy hatékony cég, egy ipari katasztrófában is azt látja, hogyan spórolhat százezreket a PR költségén... Pár karton 50 ft-os ásványvíz (határérték feletti arzéntartalommal) és pormaszk kb. 20ft/db...
Az, hogy a vöröskereszt az áruházban gyűjthet nekik nem áldozat, éppen, hogy több bevétel:
- Hallottátok? A Madarasnál lehet adományozni a rászorulóknak!
- Tééényleg? Akkor megyek én is ott intézem a heti nagybevásárlást, majd veszek plusz 2kg lisztet és azt leadom...
Ez a logika ebben, több vásárló/vásárlás, több bevétel a cégnek...
Nem azt mondom, hogy nem lehet valaki büszke arra, hogy segít, de itt a vállalatban még annyi sem volt, hogy a nyereség - adomány arány megközelítse egymást. Nagyot nyernek és filléres árut adnak (majd pedig leírják az adójukból)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.10.09. 10:10:13

A blogíró és más hibáin fröcsögők is megfontolhatnák saját tanácsukat: törődjenek már egy kicsit a saját iszapjukkal, a saját lelki iszapjukkal. Ja, mert arról miért nincs post, hogy "de hülye voltam, kivágtam a fákat, de oké, most megváltozom és minden nap jön egy post, hogy hányat ültettem épp helyettük"? Másokat szidni, na az megy.

Lehet, hogy a MAL emberei is szépen írják az okos post-jaikat mindenki más hibáin lovagolva, ahogy az auchan dolgozói között is van biztos.

A másramutogatásban sosincs hiány. De nem vagyok naiv, erre a kommentre sem ébred más gondolat a magyar emberben, csakhogy "és akkor te miért ezt írod, miért nem magaddal törődsz?". Szánalom.

1/3 2010.10.09. 10:48:06

MÉG EGYSZER KÉRDEZEM, TE MIT ADTÁL?

Az összes többi csak fing reszelés, a meleg kecóban a széles sáv előtt ülve.
Madaras tecsóba járni szerintem nettó igénytelenség, mások szerint hazafiatlan,mások szerint környezetromboló, akik meg kiszorultak a világhálóról, mert csórók vagy iskolázatlanok azoknak meg szükségszerűség.
Döntsd el melyik csoportba tartozól, cselekedj a szerint és gondolkodj el a valódi problémán.

1/3 2010.10.09. 10:50:27

MIT ÉS MENNYIT ADTAK A POLITIKUSOK?

ORBÁN?
PINTÉR?
MESTERHÁZY?
VONA?
SCHIFFER?
NAVRACSICS?
KAPOLYI?
CSÁNYI?
DEMJÁN?
GYURCSÁNY?

isti77 2010.10.09. 11:17:32

Mocskos Auchan. Tényleg, mennyivel jobbak azok, akik lóf.szt sem adtak. :-)
Én már jártam így egy koldussal az Örsön: kért "pár forintot", mire a zsebembe nyúltam, és a kezembe akadó ötvenest odaadtam. Erre megkérdezi a pronyója: "Csak ennyi van?" Visszavettem, és elküldtem a halál f.szára.
Az a helyzet, hogy aki adja, annak általában a kevésért is meg kell dolgoznia (pl. a madaras áruház akár el is adhatta volna még ezt a pár karton ásványvizet is a felajánlás helyett), aki pedig ezt nem tudja értékelni, az menjen a teleb.szott k.rva anyjába, és oldja meg a problémáját saját erőből.
Ez persze csak az általam említetthez hasonló esetekre vonatkozik, jelen cikkre nem, hiszen itt nem az érintettek húzzák az orrukat, hanem olyasvalaki, aki feltehetően egyetlen fillért nem dobott be, de az b.ssza a csőrét, hogy aki adott, az miért nem adott többet.

igényes 2010.10.09. 11:45:00

Sajnos a Miniszterelnök urat félretájékoztatták. Nem lesz további gátszakadás. Csodálkozom, hogy szakértők ehhez adták nevüket. Tudni szeretném kik ezek a szakemberek, akik alapvetően nincsenek tisztában a fizikával.
Orbán nyilatkozata:

Itt!!

A helyszínen lévő Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt 10 órakor sajtótájékoztatót tartott Kolontár kiürítéséről, és a gát jelenlegi állapotról. Azt mondta, a felelősökkel nem az eddig megszokott módon fognak bánni.

A Budapesti Műszaki Egyetem szakembereivel még péntek éjszaka elemezték a gát mostani állapotáról begyűjtött információkat, és ezek alapján arra jutottak, hogy van kockázata annak, hogy a fal ledől, és akkor a mögötte tárolt zagy újra kiáramlik. Sőt ahogy később fogalmazta: "Nagy valószínűséggel azzal kell számolni, hogy a fal le fog dőlni, de pánikolni nem kell". Kolontárt már reggelre teljes egészében evakuálták, 715 főt telepítettek ki, elrendelték a megfelelő műszaki egységek helyszínre szállítását, és megszervezték a falu vagyonvédelmét. A bennmaradt állatok ellátását megszervezték, a falu biztonságban van.

Az egységek jelenleg 3000 fő evakuálására vannak felkészülve. Orbán információi szerint, ha megtörténik a gátszakadás, akkor a zagy ugyanazon az útvonalon fog haladni, mint az első kiömléskor, ezért a 6000 lakosú Devecsernél is óvintézkedéseket tettek, de Devecsert egyelőre nem ürítik ki. "Szakértők kiszámolták, hogy ha kidől a fal, akkor milyen gyorsan terjed majd szét a vörös iszap, és ehhez megfelelő készültséget telepítettünk ki Devecserre" - mondta. Konzultált Devecser polgármesterével is, aki szerint a városban szomorúság, várakozás és nyugtalanság hangulata uralkodik, de pánik nincs.

Mivel a világban sehol sem történt még hasonló katasztrófa, csak feltételezéseik vannak, hogy mi fog történni a továbbiakban, de a miniszterelnök biztosított arról, hogy a legrosszabb forgatókönyvre vannak felkészülve. Az esetlegesen kiömlő zagy semlegesítésére alkalmas anyagokat halmoztak fel a környéken, illetve a falu felé haladva négy gátat építenek, amik lassítják a kiáramlást. Orbán Viktor tudomása szerint ha a fal kidől, a hétfői katasztrófa során kiömlött anyag fele, azaz 500 ezer köbméter vörösiszap áramolhat ki, de ez függeni fog annak nedvesség tartalmától.

A vörösiszapot tároló gát északi falán több repedés található, amikből pára száll fel, és a fal részei már elváltak egymástól, csak még nem mozdultak el - ismertette Orbán Viktor a mérések eredményeit. Elmondta, hogy az országban minden hasonló tározót vizsgálnak, de veszély csak az ajkainál áll fenn, itt is csak ebben az egy tározóban. A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a falban lévő repedések a hirtelen kialakult nyomásváltozástól alakulhattak ki. A tározóban maradt anyag továbbra is nyomás alatt tartja a fal repedések által elgyengített szakaszát.

A gyár újranyitásáról a vészhelyzet elmúltáig nem tárgyalnak a vezetőséggel, és az ügyről Orbán Viktor hétfőn fog beszélni a Parlamentben. "Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" - válaszolta a felelősségre vonást firtató kérdésre a miniszterelnök

igényes 2010.10.09. 11:51:41

Istenem, miket mond Orbán? Azonnal kitelepítik az embereket holnap reggel. VICC, DeVecser nem lesz kitelepítve, mert ott 6000-en élnek. Orbán építeni fog.

Izomor Lánya 2010.10.09. 12:11:10

bocs a dupla trackbackért, blogengine monnyon le.

flippant 2010.10.09. 13:03:21

@igényes: Bármit pofázik Vitya őt is zsarolják. Ez a mostani ugarbugrálása ugyanaz mint mikor választások előtt beígérte a kéthétésrendlesz-et Borsodban, aztán ugyanúgy van CB meg gyilkosságok. A 3 tulaj vörösbáró. Az Apró-klán tagjai. A hülye is látja, hogy nem merik ezeket megpiszkálni mert akkor kiborul a bili. De abban Vityáék szarja is benne van...

p0wer 2010.10.09. 15:38:21

@igényes: Nostradamus vagy bazdmeg, hogy verjem be a szád? A fasznak okoskodsz itt miközben emberek halnak meg. Puszta fizika az volt amikor anyád kitojt te szerencsétlen. Takarodnál ki inkább segíteni az ottani embereknek minthogy itt osztod az észt

Niro 2010.10.09. 15:46:31

Ez király volt!:D

Phrascarica 2010.10.09. 15:49:03

@XXXXXXX: csak az a baj hogy kevered a szezont a f@szommal ;)

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2010.10.09. 17:04:31

Igen, lehet ezt nagyon másképpen is. A júniusi árvíz idején például úgy kaptunk teherautót sofőrrel együtt, hogy az adott márka képviselője külön kérte, hogy ne is említsük a nevüket a támogatók közt, mert szívesen segítenek, de nem akarnak belőle reklámot csinálni (háromágú csillag karikában). Cégek közt is nagy különbségek vannak hozzállás és kommunikáció tekintetében is. Mellesleg véletlenül pont több (7) raklap ásványvizet vittünk akkor, amire az amerikai autósok (Cadillac Club) dobták össze a pénzt. Az megint külön parádé volt, hogy az ásványvizes cég nem volt hajlandó ingyen adni hozzá a raklapokat, pedig tudták, hogy hová visszük. Úgy kijött volna 8 raklappal is. Persze nem kötelességük, csak ez is a szarrágás kategória.

materia 2010.10.09. 18:02:55

@teccikérteni: Még szepi hogy bele !!!
Néz utána mennyi kárt okozott már ez az "úriember", és aztán hajolj meg előtte/mögötte mélyen!!!

materia 2010.10.10. 07:06:50

@teccikérteni: Ne légy lusta, turkálj!!
tipp:írd be a keresőbe Soros György
cca.:30200 találat, ott találsz választ
Jó olvasgatást.

ut · http://thaifoldiutazas.uw.hu 2010.10.22. 11:34:16

Pilu: épp most hallgattam a zenéidet, OV-ról mikor komponálsz? Pl. a nyugdíjpénztáros játékról? Egyáltalán erről mi a véleményed, ezt még nem hallottuk.
süti beállítások módosítása