HTML

 

Jancsika vézna, tutyi-mutyi gyerek. Igazán semmiben sem jó, halk szavú és főleg félszeg. Se kiugró szellemisége, se komoly agilitása, se fizikai ereje. Amolyan Jancsika. Még a neve is gáz, Jánosnak soha nem szólította senki, csak becézve, kicsinyítő képzővel a végén. Világ életében fostos kisrác volt, és a környezetében élő hiénák ezt ki is használták. Ő a mindenki lábtörlője. Nem jelent veszélyt senkire, így bátran lehet alázni, és a nagyszünetben jól pofán verni a budiban. Jancsikát lehet ugratni, csicskáztatni következmények nélkül. És akinek nem szimpatikus, az meg is teszi vele, mert csak, mert lehet. A világ kőkemény, és aki vérre éhes hímek között nevelkedett, az pontosan tudja, hogy ott, ahol hierarchiaharc van ott az ilyen ember elbukik, úgy gyerekként, mint felnőtt korában.
Persze ismerünk másféle Jancsikákat is, akik tettek sorsuk ellen. Ismerünk olyat, aki kínjában elkezd tanulni és penge agy lesz, és akad olyan is, aki megunja, hogy folyton őt rugdossák és egy keddi délutánon lemegy thai boksz edzésre. Nyomja keményen évekig, és egy szép napon, mikor az alfahímek ismét bekóstolják a szünetben egy balcsapottal leveri az osztály macsóját. Innentől lesz respektje, és soha senkinek nem jut többé eszébe szórakozni vele. De amíg ezt meg nem teszi, lábtörlő marad.
 
Magyarország Közép-Európa Jancsikája. Az osztrák komák intravénásan tolják ide bőrgyári mocskukat a Rábán keresztül, szlovák politikus barátaink hülyére veretik a magyar drukkereket ország-világ szeme láttára, hogy a nyelvtörvényről ne is beszéljünk, ugye!
Valakit kihagytam volna a cellabikák felsorolásából? Oh ja, gyakorlatilag Szlovénián és Horvátországon kívül felsorolhatom az összes szomszédot. Egyébként nem tehet erről egyikőnk sem, szimplán így hozta a történelem, hogy egy ilyen bilibe rakott minket a gólya. Itt a Balkán északi sarkán mindenki utál mindenkit. Ez van, lehet rajta agyalni, lehet szidni a vonalzóval térképet rajzoló nagyhatalmakat, meg mindenkit, aki átgázolt rajtunk, elfelejtett segíteni, vagy éppen belerángatott minket háborúkba, de a jelenünkön ez mit sem változtat.
Jancsikák lettünk. Nem vagyunk jók semmiben, így respekt sincs. Nincs agyunk, nincs pénzünk és ki sem gyúrtuk magunkat. Mi lettünk a Kárpát-medence nevezetű cella csicskásai.
 
Külpolitikánk olyan vérbő és karakteres, mintha Terri Black szónokolna az állatvédő jótékonysági bálon, mikor a kismacskák megmentésért csap egy kétperces monológot. Épeszű ember csak röhög rajta és rajtunk is.
Hadseregünk telis-tele jól képzett, a kommunista érában nevelkedett sörhasú tisztekkel, akik a nyolcadikos testnevelés-felmérőn elbuknának mind egy szálig. Már a zsákpakolást sem bíznám a Magyar Honvédségre őszi áradáskor. Se repülő, se tank, se baka. Micsoda katonai potenciál! Muhaha…
Gazdaságunk, ja azt tudjuk… A térség kistigrisei vagyunk, ide járnak a norvégok dézsmálni a parlament előtti kolbászkerítést, de persze mindig elzavarják a homeless kinézetű suttyó északiakat az ott posztoló biztonságiak. Büdös éhenkórászok, még jó, hogy nem tarhálnak itt nekünk!
Kapcsolati tőkénk messze földön híres. Néha idejön Putyin, hogy megmutassa nekünk, hol fog átmenni az országon az új gázvezeték, és néha meglátogat minket a júeszprezident, hogy kérjen tőlünk néhány tucat ágyútöltelék önkéntest az aktuális terrorizmus-ellenes háborújához. De ettől eltekintve mindenki tojik a fejünkre, egy nyamvadt spanunk sincs a nagyok között. Kafa.
Rendőrségünk kiválóan alkalmas feladata ellátására. Kezedbe nyomják a csekket, ha 64,5-del mentél 63,2 helyett. Ja, hogy Te más vársz el tőlük? Kis naiv! Nyomozzanak, felderítsenek, megelőzzenek, megvédjenek? Hülye vagy? A rendőrség nem azért van, hogy közbiztonságot teremtsen, hanem azért, hogy az államnak bevételt termeljen közlekedési bírság címszó alatt! Különben is, mit vársz tőlük olyan vezetéssel, amelynek prominensei néha oldalba hugyozzák a székházat, vagy éppen atomrészegen hazavezetve ledarálnak egy parkoló kocsisort, majd megpróbálja az egészet letagadni. Jóképű kommunista vezetés van itt is, no nem politikai értelemben, hanem mentalitásukat tekintve. Zérus a magyar police, sajnos.
Titkosszolgálatunk meg minden bizonnyal jól végzi a dolgát, mert soha nem hallasz róluk semmit. Annyit azonban tudunk róluk, hogy sokan vannak. Nagyon és feleslegesen, de lövöldözni, robbantani, fegyverkereskedni és leszámolni tőlük ugyan nyugodt lélekkel lehet kishazánkban. Némileg a bombafenyegetős hülyegyerekre emlékeztet tevékenységük, mert a Fidesz gyűlés előtti „Bomba, bomba!” vaklármán kívül még mást nem produkáltak az elmúlt húsz évben. Ők vigyáznak ránk háborúban edződött, vagy a leggátlástalanabb KGB-s módszereket alkalmazó 007-esek között. Reményteli, mondhatom.
 
Magyarország Európa Jancsikája. Lehet ütni, rúgni, szívatni kedvére bárkinek, mert nem üt vissza, és egyébként sincs semmi olyan eszköz a kezében, ami tisztelet parancsolna.
Nem fogjuk gazdaságilag tönkretenni, nem fogjuk kapcsolataink révén megleckéztetni, és még csak be sem repülünk légterébe fenyegetőleg, mert nincs mivel. És bár sokáig hittünk az EU erejében, tisztán látszik, hogy Brüsszelben nagy ívben szarnak ránk és a problémáinkra. Oldd meg magad! – sajnos ez lett a mottó, nem számíthatunk senkire.
 
Amíg ennek az országnak nincs rendvédelme, nincs katonai és gazdasági potenciája, és nem szerez mentorokat a nagyok közül, addig nem lesz tisztelete sem a régióban. Addig tojnak a szerbek az újvidéki magyarok jogaira, addig lesz szlovák nyelvtörvény, és addig nyugodt lélekkel piszkítanak sógoraink folyóinkba.
 
Az erős állam és az erős ország, már nem csak idealisztikus vágy, hanem a túlélés egyetlen esélye. Ennek hiányában az idők végezetéig packáznak velünk a hiénák!
 
 

Címkék: politika magyarország

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr701293046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mykee88 (törölt) 2009.08.07. 08:37:23

Egyet kell értenem Veled. Csak az a baj, hogy ezeknek a dolgoknak a helyrehozása sajnos már réges régen nem a kisember dolga. Persze tehetnénk valami rendkívül radikálisat, de szerintem abból csak az sülne ki, hogy több lenne a leves mint a hús. Az egész dolog arra az egyszerű tényre épül, hogy a politikusoknak az ország minél szárazabbra fejése a céljuk. Amíg magából az országból, tehát az emberekből le tudják fejni a maguk kis pénzét addig vastagon bele fognak szarni mind a külpolitikába, mind a katonaságba és a rendőrségbe és úgy általában minden általad felsorolt dologba, de még sokkal több mindenbe is (mindenbe). Az, hogy a környező országok és általában az egész EU körberöhög minket meg már akkor eldőlt mikor elkezdtünk kapálózni az egész után, sőt sokkal előbb. Persze ment sokáig a reménykedés, hogy majd jaj de nagyon jó lesz nekünk, de szerintem az okosabbja nagyon hamar rájött, hogy a történelemben elfoglalt "Európa csicskája" pozíciónk miatt senki nem fog velünk törődni, nemhogy még komolyan is venni. Bukott ügy ez az egész, és amíg nem lesz egy komplett parlamentáris vérfrissítés addig ugyan úgy a saját szarunkban fogunk ücsörögni. Csak azt a vérfrissítést győzzük kivárni, mert ilyen tutyimutyi, buszon panaszkodós, részegen tüntetős, komolytalan, magyar hozzáállással csak sógor-koma-jóbarát, esetleg leszármazott fog ott ülni. Most lehet mondani, hogy ez negatív mentalitás, így nem jutunk előrébb ha mindenki ilyen pesszimistán gondolkodik. Ezzel csak az a baj, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint ez nem pesszimizmus, hanem kő kemény realizmus. Persze szeretnék egy szebb jövőt Magyarországnak, de nem lehet 10 millió embert rávenni a radikáliskodásra, ha már annak örülnek, hogy lyuk van a seggükön, este nyolckor hazaérnek, megnézik a barátok köztöt és lefekszenek aludni. A fejesek tesznek róla, hogy el legyünk foglalva és ne legyen időnk szembe szállni, mert ha nem foglaljuk el magunkat akkor éhen döglünk. Az étel asztalra juttatása a gyerekeknek vagy magunknak meg szerintem egyenlőre fontosabb mint a nagy magyar forradalom kirobbantása.

érdektelen 2009.08.07. 09:37:55

A szlovákok cigányügyben is kioktattak minket.

Az idejövő erdélyiek pedig mennek szépen haza Romániába, jobb ott nekik.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.07. 09:43:24

Sajnos szóról szóra igaz amit írtál, és ez a helyzet nagy valószínűséggel nem is fog változni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.08.07. 09:47:12

Jancsikának akkor is sírásra görbül a szája, ha senki nem bántja...

("bal sors akit régen tép")

neutrinoo 2009.08.07. 09:49:09

Az is előfordulhat ha jancsika megunja a basztatást vesz egy kést és belészúrja a kötözködőbe egy rossz pillanatában, vagy sorozatgyilkos lesz :)

FotelTroll 2009.08.07. 09:52:12

azabaj, hogy a radikalban gondolkodas kurvara nem vezet sehova. ettol meg jancsikak maradunk, csak az a fajta, aki oran es szunetben kurvaanyazik meg a talan-kicsit-gyengebbet kurogatja. mert ettol azt hiszi, hogy o nagyobb lesz. pedig nem, sot. a nagyok ugyanugy lesajnaljak, raadasul csunyabban is neznek ra a kurvaanyazasok miatt. pofon ugyanugy marad, csak jobban faj, mert azt hittuk nem mi vagyunk a legkisebbek. pedig de. az meg abszolut nem szebb jovo, amit itt a szelsojobbon maszlagolnak beletek. az pont ugyanez a fos, csak az ostoba eroszakos verzio. azzal egy igazgatoi into is jar, ami a mi Jancsika-gazdasagunknak fajdalmas lehet.

megoldas?

igen, van! inkabb agyra kell gyurni. annak mindig megvolt az eredmenye.
(jo, lehetne Aranycsapatszeruen focizni is, de azt ugye senki sem gondolja komolyan...)

ja, es a szemetet gyorsan kidobni a kukaba, legyen az Kolompar Orban, vagy Vona Gabor. mindketto karos a maga nemeben. Ezen kivul jo lenne ha a Jancsika-szereppel tisztaban lennenk, mert attol meg, hogy email-bombazzuk a mondanivalonkat leszaro EP-kepviselot, jobb meg nem lesz. Jobbik meg foleg nem. 'Jajbocsi' aztan rohog tovabb. Es igazabol van is min rohognie.

Jancsika megint nem fer a borebe. Csak nehogy a kovetkezo pofon akkora legyen, hogy hanyattessen mind a 10millio miniszterelnok.

A verfrissitest pedig KIZAROLAG ugy tudom elkepzelni, hogy a nagy partok (FIDESZ, MSZP) verfrissulnek, fiatalodnak, normalizalodnak.

Sajnos a demagog, megoldas-kerulo, uszito 'Uj Ero' csak lejjebb taszit minket a szarba. Es a legszomorubb, hogy jo sokan tapsoltok hozza. Aztan majd lehet pofaraesni, es rafogni a "provokatorokra, kommunistakra, liberalisokra". Ok most azert erolkodnek, hogy ok fejhessenek minket par evig. Ehhez mar sokan asszisztalnak is, gratulalok nekik.

megoldas?

igen, van! Civil osszefogas minden teren. OSSZEFOGAS! Az nem ugy indul, hogy mocskos fideszes, rohadt kommunista meg ciganybunozo. NEM, NEM! Az ugy mukodik, hogy mondjuk Legyen Mas a Politika! oldaltol fuggetlenul. Amig ilyen nem lesz, addig marad a szarban tapicskolas. Idonkent jobb- idonkent baloldali politikusokkal. Ilyen magyar modra. Majd ha nem csak a forumokon nyivakolnak a BKV-s meg MAV-os pofatlan korrupciorol, hanem MINDENKI (oldaltol fuggetlenul) a szekhaz elott fogja skandalni, hogy MONNYONLE!
De sajnos, amig NEKUNK eleg egy kampanyban annyi, hogy "IGEN!", vagy "Eleg!", vagy "Ciganybunozes", addig engedtessek meg nekem, hogy szanalommal nezzek reank, ahogy a "Balkan Segglyuka" cimert foggal-korommel kuzdunk!

Hat, basszatok meg, el is ertuk! Potom 20 ev kellett hozza, meg 10millio birka.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.08.07. 09:54:05

@Slanger: "a helyzet nagy valószínűséggel nem is fog változni."
Dehogynem.
Még rosszabb lesz.

hacsaturján 2009.08.07. 09:56:22

belefújja búját a birka bőrébe
szélnek ereszti belőle.

a dudálási opció alapfeltétele a bú meglevése, azaz annak folyamatosan lennie köll, ezért ha mégse lenne, akkor csinálni szükségeltetik! (lásd még: skót duda, két dudás egy csárdában, dudaorr, sírva vigadás nyenyerére etc.)

FotelTroll 2009.08.07. 09:59:39

Nem eleg, hogy a hazaterok Erdelybe mennek vissza, de mar a magyarok is menekulnek innen, ha van egy csopp eszuk. Djurcsany azt mondta, el lehet menni. O a hivatasos sirdogaloknak es demagog uszitoknak mondta. Na azok nem ertettek meg. Viszont akik a GDP-t felfele tornaszhatnak, azok kapva kaptak az alkalmon. Akiknek szolt, azok pedig ugyanezt szajkozzak azota is. Azt, hogy ha esetleg MARADNEK, mit csinaljak, azt meg nem hallottam sehol...

Ha Jancsika kest szur a kotoszkodobe, akkor sjnos Jancsikat fiatalkoruak bortonebe zarjak, ahol megjobban lecsuszik, es orokre bunozo marad. Nem szep jovo az.

Ennel sokkal szebb, ha Jancsika lerazza magarol a tetveket, legyenek barmilyen szinuek is, es szepen elkezd felkapaszkodni, tanulni, esetleg korulnezni a vilagban, hogy lassa mi merre meddig (meg ha ehhez osztalyt is kell ismetelnie).

Az, hogy innen a lyukbol uvoltunk, hogy DE TE VAGY A HULYE!! az nem segit. Sot!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.08.07. 10:01:56

Titkosszolgálatunk meg minden bizonnyal jól végzi a dolgát,"

Nyilván, néhanapján kibukik egy-egy milliárdos vám/áfa/regadó csalás úgy mellékesen...

El Curros 2009.08.07. 10:05:57

....szóval ugyanott tartunk,mint az I.világháború után.
Ezt teszi az eszement polkorrektség,az állandó megfelelési "kényszer",az internacionalizmus-és nem utolsó sorban,hogy a "hatvannyolcas generáció" irányitja a világot.
A fentiek egyben az szdsz kottái is,de talán sikerül kukába hajítani az egészet...

hacsaturján 2009.08.07. 10:10:06

@hacsaturján:

bocsánat, khmmm, valamit elkúrtam....

Franky4fingers 2009.08.07. 10:12:46

Van egy hatalmas nagy gond. Jancsikának akkor lesz respektje, ha egyszer felemeli a hangját. Ha túllép azon, hogy anyuci mindig azt mondta, hogy nem szabad kiabálni, hogy nem szabad kiállni az érdekeidért.

A baj, hogy nálunk mindenben ez van. Lenne egy értelmes dolog (pl. segély közmunkához kötése) erre mi van?

Jajj Jancsika, hát nem szabad, mert megharagszanak rád a többiek, mit szólnak a pajtásaid?
És bármi értelmes dolog születik, hamvaiban hal meg, mert mindig van valaki aki szerint ez alkotmányellenes, személyiségi jogokat sért stb stb.

Mondanék egy példát. Amikor Olaszországban a főtéren alvó csöviket, szó nélkül bilincsbe verve basszák be a rendőrautóba, akkor mi van? Elmondom.

Ez az az eset amikor Jancsika felemeli a hangját. És mindenki más elkussol. Élen a jogokért sápítozókkal. MErt nekik is jobb ha reggel nem az összeszart főtéren megy dolgozni.

És JAncsikának lesz respektje.

És figyelmébe ajánlaná

Lófarát, sógorasszony! 2009.08.07. 10:13:17

Jancsika egy büdös szarházi. Választásról választásra a legkorruptabb, legtolvajabb söpredéket teszi meg vezetőivé, mert... miért is? Mert csak olyan van neki. Alázzuk ezen a téren a komplett Balkánt, ez az erősségünk. "Neve szégyen, neve átok, ezzé lett magyar hazátok."

El Curros 2009.08.07. 10:15:26

A "hatvannyolcas"-hoz némi magyarázat...(szvsz)
Nekik (nyugaton) közel sem akkora probléma a "szocializmus",csomó ember köztük anno Maoista volt,csodálták a Szu.-t,nem mai napi nem hajlandóak egyenrangúan kezelni a diktatúrák rémtetteit.
Viszont azonnal hörögnek,ha valaki önnáló,tökös,nemzetét felemelni akaró népként definiálja magát.
Jön a lemez a populizmusról,a nacionalizmusról, a szélsőséges veszélyről.
Ez így nem mehet tovább,lásd a lengyeleket,akik igen szigorúan lépnek fel saját érdekükben,ők nem Jancsikák.
Na így kéne nekünk is,nem pedig a "merjünk kicsik lenni" alapján élni.

szakállasbácsi 2009.08.07. 10:18:44

A negatív énkép éppolyan rögzült lehet, mint a pozitív. És éppolyan téves. Amit fentebb olvashattunk az Jancsika monológja volt. Panasz Muki.
Gondolkozz, próbálkozz, tegyél! Nyafogni értelmetlen. Már a Bibliában is benne volt:"aki sír, attól el kell venni!"
Ültess egy fát, vagy csak vidd el agyereket a Skanzenbe és jobb kedves lesz!

Leszarom a Kárpátmedencét, leszarom a magyarokat, meg a többi kis neurotikus idióta népet. Tisztelem a teljesítményt és a kűzdeni akarást. Látni itt ilyet bőven.

FotelTroll 2009.08.07. 10:22:45

Jancsika HIABA EMELI FEL A HANGJAT!
Ezt kene mar megerteni minden onjaro faszkalapnak.
A hangyak peticiot nyujtanak a hangyasz fele, hogy ne egyel mar meg legyszi!?
Vagy a tolgyfanak, hogy ne novesszed mar ide a gyokeredet?!
LE SE SZARJA SENKI! MEG SE HALLJA SENKI! (esetleg a tolgyfa meghallja, de az meg KIROHOGI)

pont, ahogy Jancsikat sem. Kb ugyanannyi "szavunk, beleszolasunk, stb" van, mint Togonak Afrikaban.
Ezt kene mar felfogni vegre. Mar nem mi vagyunk a monarchia. Mar nem vagyunk Europa keleti csodaorszaga. Egy lecsuszott szetnyalazott gyokerekkel teli hangyaboly vagyunk. Lassuk mar be hol a helyunk a foldon. Nem pofazni kell meg odacsapni a respektert. MEG KELL DOLGOZNI ERTE!

megismetlem, hogy a unkcionalis analfabetaknak is menjen:

MEG KELL DOLGOZNI ERTE!

Akinek nem megy, az inkabb kussoljon, mert a pofazassal csak ront a helyzeten.

Majd, ha mienk lesz a legszebb hangyaboly, akkor majd lehet az "asztalra csapni" addig csak ciripelunk a fold alatt, fontrol meg tele szajjal rohognek rajtunk.

Valljuk be...
Teljes joggal...

vizigot 2009.08.07. 10:26:40

Azt, hogy a tótok jól elverték a magyar szurkolókat nagyon jól tettek. Láthatóan mi nem tudjuk megnevelni őket hát megtették ők.
Köszönet érte nekik.

És a román rendőrők is profibban bántak a lila majmokkal mint a mieink a steaua fanokkal.

Azért sz*rnak le minket mert látják, hogy ez a tíz millió a saját hazájában sem tud rendet tartani. 20 éve óta csak korrupt balfékeket és nagyszájú semmitevő romagyereket tudunk megváalasztani.

Mi is kiröhögjük magunkat, akkor ők miért ne tegyék.

FormatC: 2009.08.07. 10:29:42

Gratulálok Pilu - igen jó írás! Sajnos...

Mykee88-cal is maxx egyetértek. Sajnos a helyzet abszolúte kilátástalan jelenleg. Az is lesz mindaddig (többek között) amíg a zEmberek valami ellen és nem valamire mennek el szavazni. Az TÉNY, hogy igen naiv az, aki azt hiszi, hogy majd jön a "jobb" és minden megjavul előbb-utóbb. Óriási tévedés. Csak a stílus lesz más, de a lényeg ugyanaz marad. A tolvajok cserélődnek, a lúzerek ugyanúgy lúzerek maradnak. Sajnos az esélyét sem látom a politikai vérfrissülésnek. Más blogokon elhangzott: ennek a "Jancsikának" Mohács kell - hát igen.
Nem igaz, hogy az itt lakók (ha kell) nem tudnak összefogni és lelkesedni - de ehhez az kellene, hogy valódi és őszinte elmozdulás legyen végre "ott fönt", a jelenlegi legfőbb tolvaj régiókban (magyarul mondva úgy együtt, kéz a kézben tűnjenek el végre a pics@ba - bocsánat a kissé szalonképtelen kifejezésért)!

Végezetül a pesszimista / optimista kérdésről: én mindig azt szoktam mondani, hogy nem vagyok pesszimista, csak tapasztalt optimista...

Üdv.

FormatC:

itoh 2009.08.07. 10:29:57

Ha majd lesz egyetlen politikus is aki azt mondja aszlovákoknak,hogy ha ti nem tartjátok be a velünk kötött államközi egyezményt akkor mi azt most felmondjuk, akkor vége lesz egycsapásra ennek a röhejes ügynek. Mert mi történne. Kizárnának az Únióból, a NATO-ból? Nem, az történne , hogy nagyon nem szeretnének minket, mindenféle hülyeségeket irnának a nyugati lapok, elterjedne,hogy el akarjuk foglalni francia országot. És akkor mi van semmi.

itoh 2009.08.07. 10:31:40

Ha majd lesz egyetlen politikus is aki azt mondja aszlovákoknak,hogy ha ti nem tartjátok be a velünk kötött államközi egyezményt akkor mi azt most felmondjuk, akkor vége lesz egycsapásra ennek a röhejes ügynek. Mert mi történne. Kizárnának az Únióból, a NATO-ból? Nem, az történne , hogy nagyon nem szeretnének minket, mindenféle hülyeségeket irnának a nyugati lapok, elterjedne,hogy el akarjuk foglalni Francia országot. És akkor mi van semmi.

ki kicsoda 2009.08.07. 10:33:26

Pilu!

...és ehhez képest te? Esetleg ez tükörképed?

nemecsekerno_007 2009.08.07. 10:34:51

Jó a cikk!!!

FotelTroll 2009.08.07. 10:22:45

Nem csak megdolgozni kell, hanem áldozatokat is kell hozzni. Ha feljutsz az Everest-re, egy-két ujjad valszeg lefagy. Ha a Kékesre mégy, akkor nem de az senkit nem érdekel, hogy feljutottál. :(
vicc ez az ország, csak már nem tudok nevetni. 20 év az életembôl :(

Publius Decius Mus 2009.08.07. 10:42:08

Nyugi, Jancsikának nem kell Mohács, ez tévedés. A reformkor előtt sem volt Mohács és 1848 hiába bukott el rengeteget hozot a konyhára, némi önbecsülést is. 1956 után sem lehetett velünk azt csinálni amit Romániában még 88-ban is.

De persze nem akarok túl optimista lenni, csak azt mondom még az ilyen szar helyzetben sem érdemes keseregni, ahogy minden jónak vége szakad a rossznak is egyszer. Mindenki tegye a dolgát, a politikára meg sz@rni.

papamaci1 2009.08.07. 10:56:49

A cikk minden szava igaz.

nemecsekerno_007 2009.08.07. 11:19:01

@Publius Decius Mus:

Ez a mentalitás, amit most te írsz vezetett ide ahol most vagyunk. Mindig ezzel nyugtatgattuk magunkat, hogy másoknak rosszabb.
Egyénileg meg lehet érteni, ésszerűnek is tűnhet, de passzivitásra és negatív cselekvésre ösztönöz valamint hamis illúzióba ringat. (lásd hitelek felvétele pár éve)
- Velem ilyen nem történhet mert én csinálom amit kell
- Ilyen gondom nekem nem lesz mert ügyesebb vagyok stb...
Ezek nagyon veszélyes önbecsapó mechanizmusok. Ha másban nem, ebben nagyok vagyunk :(

OmegA404 (törölt) 2009.08.07. 11:21:46

Szerintem Jancsika lassan pszihopatába megy át... legalábbis én biztos...

Kenedy1 2009.08.07. 11:25:08

Jancsika akkor kezdhetne magával valamit ha először ad az igényeire. Úgyvan,lekéne magáról rázni ezt a tetvedék,vérszívó féreg vezetést.

nemecsekerno_007 2009.08.07. 11:28:28

@OmegA404: jaja, nekem is úgy tűnik, dehát nekünk Mohács kell :)

Persze nem tudom mi lett jobb Mohács után?

:)

is 2009.08.07. 11:40:26

posztíró még általánosan felveti a képzés lehetőségét, aztán erről nagyvonalúan elfeljtkezik, és csak az erőszakos oldalt elemzi, azt is a szükséges, a gondolatot alátámasztó egyoldalúsággal...

hát hiába, but és erőszakos ember csak erőszakban tud gondolkodni, a másik irányt nem is érti...

Netuddki. 2009.08.07. 11:57:38

Annnyúúú! Engem mindenki utááááál! Brühühühü!

Nem picsogni kéne!

"szlovák politikus barátaink hülyére veretik a magyar drukkereket ország-világ szeme láttára"

Már megbocsáss, de a "magyar drukkerek" verették meg magukat szerintem.

Vöcsk 2009.08.07. 11:58:23

Vizigót!

remélem téged meg a megvert szurkolók nevelnek majd meg. legalább annyira mint őket a szlovák rendőrök.

nemecsekerno_007 2009.08.07. 11:59:12

@is:

a posztíró csak annyiban egyszerűsít, hogy személyt kreál egy országból, de több helyen is differenciáltan és árnyaltan ír.
Amúgy meg vannak helyzetek amikor a békés megoldások nem hoznak eredményt vagy csak félig-meddig. Lásd a Seres féle aláíárásgyűjtés. Nagyon jó volt, végre valami civil kezdeményezés és utána kifogták a szelet a vitorlából. :( "Na jól van, ha ezt akarjátok akkor engedünk egy kicsit látszólag"

Az ilyen sunyi, bicskanyitogató mentalitással szerinted mit lehet kezdeni? Ha mondjuk fognánk az egész bandát, minisztériumi szinttől egészen az önkormányzati jegyző szintjéig és elvinnénk az egészet mondjuk Angliába, akkor szerinted hány nap múlva lennének zavargások az egész országban.
Az a baj, hogy mi benyelünk egy csomó mindent ami vérlázító és úgy tesszük ezt mintha csak valami apró kellemetlenség lenne. Már észre se vesszük ha megvan az amivel betömik a szánkat :(

nemecsekerno_007 2009.08.07. 12:01:54

@is:

Már észre se vesszük ha megvan az amivel betömik a szánkat (13. havi nyugdíj, ingyenutazás, távhőtámogatás, fél disznó etc...)
Kilóra megvehetőek vagyunk. :(

cellimega 2009.08.07. 12:15:36

@is:

butának nevezed a szerzőt és erőszakosnak. Szellemi értelemben is lehet erőszakos valaki. Egy ilyen poszt íróját lebutázni arrogancia, szellemi erőszak. Erőszakos vagy, mint általában a baloldaliak (és a szélsőjobbosok). Baloldaliságod csak feltételezés részemről, ha tévedtem, bocs.

FormatC: 2009.08.07. 12:18:17

@nemecsekerno_007: Birka a nép. Többszörösen!

Félreértés ne essék: Seres MENŐ. TV székház szétverés NEM MENŐ

Mike36 2009.08.07. 12:21:41

azért a cikk erős túlzás, és csak arra koncentrál, amivel alátámsztható a Jancsika elmélet. Arra már nem, ami ellentmondana neki

Bandibacsi34 2009.08.07. 12:23:00

Erre csak azt mondanam, mint Antall Jozsef (otet nem szeressuk, de a helyzetet megertsuk): tetszettek volna forradalmat csinalni!!!
A rendhez itt fejeknek kellene a PORBA HULLANIA, DE SZO SZERINT. Ha meg ez tul durva akkor ne sipitozzon itt senki.

Mike36 2009.08.07. 12:26:11

a helyzet egyáltalán nem kilátástalan, volt már sokkal rosszabb is, csak mi magyarok szeretünk nyafogni, meg minden felelősséget másokra, a környezetünkre tolni. Sosem mi vagyunk a hibásak, mindig csak mások. Még a Himnuszunk is ilyen. Lényeg a siránkozás, addig sem kell csinálni semmit. És ez a lényeg.: amig az ember busong, addig sem magát okolja semmiért, és addig sem kell csinálni semmit.

Mike36 2009.08.07. 12:28:13

jó volt a rendszerváltás ahogy volt
persze akik azután születtek, már vérre vágynak
ne meg déli magyarok is, akik nemrég még jót öldököltek
pont az volt benne a szép, hpgy nem volt vér
aki mást mond, menjen Afrikába, ott öldökölhet kedvére@atlagjancsiba:

zauberpferde (törölt) 2009.08.07. 12:42:44

Jancsika legyen Jancsika, nincs azzal semmi baj, ha tisztességes. De ne nézegessen a szomszéd feleségének a szoknyája alá, ha pedig ezt teszi, és kap érte egy nyaklevest, ne nagyon lepődjön meg.
Egyébként a Jancsikáknak soha nem áll jól, ha azt játsszák, hogy ők a JANIK.

states 2009.08.07. 13:01:49

Az MSZP programjának része volt, hogy merjünk kicsik lenni, ezt az egy programpontjukat sikerült tökéletesen megvalósítani...

Kenedy1 2009.08.07. 13:22:37

@states: Hát azt eléggé,hogy rohadna meg közülük az összes etvedék rablógeci.
süti beállítások módosítása