HTML



Emlékszem még J. tanár úrra a technikumból. Az öreg egy féreg volt, meg csont hülye is, minek eredményeképpen semmire nem tartottuk. Egyáltalán nem tiszteltük, és bár ő állt a táblánál, senki nem vette komolyan. Persze ha üvöltött befogtuk a szánk, de ez nem a személyének szólt, hanem a katedrának. És rögtön eszembe jut az ellenpélda is, E. tanár úr. Egy művelt, nyitott, hihetetlen tudású EMBER volt. Mellesleg iszonyat szigorú is. Mindenki tisztelte kivétel nélkül, pedig aki ismeri a tizennyolcas srácok mentalitását, az tudhatja, hogy harminc, falkába verődött, mocsok strici riszpektjét kivívni nem kis teljesítmény. E. nem nagyon üvöltött, nem fegyelmezett soha, elég volt, ha bejött a terembe. És bár voltak, akik utálták (általában azok, akiket megvágott), ők sem vitatták el az öregtől a megbecsülést. Hogy miért írom le mindezt? Mert a minap ismét megnéztem a Neten a mi Ferink Március 15.-i beszédét, amit a Művészetek Palotájában tartott, és ettől gondolkodóba estem.

Tulajdonképpen sajnálom. Nemzetünk ünnepén, az ország vezetőjeként egy zárt teremben, háromszáz jól megválogatott szimpatizáns előtt előadja az „összetartozunk” monológot, miközben néhány kilométerre ettől a helyszíntől, az utcán hajtják a rohamrendőrök az ellene tüntetőket, és mellesleg kétszázezer ember gyűlik össze a riválisa rendezvényén. Szar lehet. Ha nem ismerném Feri karakterét, akkor is alap, hogy miniszterelnök csak kellő exhibicionizmussal megáldott ember akar lenni. A hatalomvágyon kívül, gondolom, hogy csak hasonló pszichés okok motiválnak valakit milliárdosként, hogy még ME székre is pályázzon. Ferink, pedig kiváltképp egy egoista barom, aki igazságos Mátyás szerepében szeretne tetszelegni, ami esetében valami gyermekkori trauma eredménye lehet, de erről valami hozzáértő lélekbúvárt kellene megkérdezni. Szóval Fecónk strapálja magát a trónért, csak azért, hogy kiélhesse vágyait, hogy lássa emberek ezreit neki tapsolni, és hogy a neve felkerüljön a történelem lapjaira, és gondolom azt sem bánná, ha a vállán vinné a tömeg a koronázásra. Oszt’ közben tüntetések, tojászápor, elqrtad és tanácsadók kérésére, zárt körben megtartott Március 15.-i előadás. A nép hősi vezérét, a statisztikák szerint is a választópolgárok 72%-a küldené a pokolra.

Te Feri, nem vagy te véletlenül J. tanár úr? Tudod aki, ha nem a katedrán állna, le sem köpnénk. Függetlenül attól, hogy mennyire rühellem a képed, objektíven szemlélve, szerinted meddig tartható a pozíciód, morális hullaként? Lehet-e tanár az, akin átnéznek a diákjai? Lehet-e bízni abban a haverban, aki lenyúlt tavaly egy kilóval? Lehet-e szeretni azt, aki a nyílt utcán nyomorékká verette a barátom? Lehet-e hitelt adni annak, aki a meghazudtolja azt, amit a saját szememmel láttam? Hiszed-e annak szavát a becsületről, társadalmi igazságosságról és adófizetési morálról, aki milliárdosként a cégére íratja a nappali csillárját, csak hogy spóroljon néhány tízest havonta? Lehet komolyan venni azt a főnököt, aki hazavágta a céged, és aki mellesleg egy hazug, törtető kis féreg? Félni lehet tőle, de tisztelni nem.

A nemzet vezetője, akit a háromnegyed hülyének néz. Bizalom és tisztelet nélkül, cseszheted a pozíciód! Megbukni nem csak jogi értelemben lehet, Feri! Kitöltheted még a ciklust, de neked csápoló kézerdőt már nem fogsz látni a majálison, a színpadról letekintve. Az utca népe előtt megbuktál. Ha megkérdezik tőlem a nagyvilágban, hogy ki a miniszterelnökünk, letagadlak. Nem vagy te nekem elnököm, még ha jogilag - egyelőre - így is áll a helyzet.

 
Szarse* vagy te, nem királyunk!

 

* Szar – negatív jelző. Jelentése ebben az esetben: nem tisztelt, megvetett, undorító. Szarse (szleng) – még csak szar sem. Alatta eggyel.

 

Címkék: politika gyurcsány hülyemagyar

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr2066088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alea 2007.05.02. 21:57:13

egyetlen egy kérdésem lenne hozzád:
ezt a blogot miért nem reklámoztatod? ott lenne a helye az index-en, a startlapon, mindegy hol, csak szem előtt legyen.
sajnos a magyar átlagban hülye. nem ő tehet róla, úszik az árral. nézi a tv-t, a butító műsorokat, elhiszi amit a tv, rádió mond, de nem olvas utána, nem gondol bele.
igenis, szükség van rá, hogy ez a blog szem előtt legyen! mert ha magától nem jut eszébe belegondolni, legalább olvassa el és mérlegeljen!

kalki kund 2007.05.03. 00:07:00

Kedves Alea! Igaz, nem tisztem válaszolni Pilu helyett, de te is belegondolhatnál, hogy kiknek a kezében van a média jelentős része és akkor talán nem biggyesztetted volna ide az index nevét. Őket alighanem fegyverrel lehetne csak Pilu blogjának reklámozására kényszeríteni. A célközönség pedig, akikhez e remek üzenet el kellene, hogy jusson, a földi sugárzású (olcsó) kereskedelmi tv-k szennyét szívja magába nap mint nap, miután nem meglepő, hogy ott a mérlegelés és gondolkodás a távkapcsoló billentyűinek nyomogatására korlátozódik... Ennek ellenére igen, "reklámozni kell", amiért te is tehetsz, minél több ismerősöddel oszd meg a leírtakat, vagy az URL-t, a többi megy magától!

Alea 2007.05.03. 15:30:50

aláírom, az index rossz példa volt, tudd be tegnap esti félhulla állapotomnak.
(ezt is mint sok más oldalt,) természetesen az összes ismerősömhöz eljuttattam (a linket én is mélben kaptam annó).
csak tudod, egyszerűen kétségbe vagyok esve. 20 éves vagyok, egyetemista. 5 éve suli mellett éjt nappallá téve dolgozom, mert ugye egyre rosszabbul megy a szekér. eltartom magam, segítem a családot, mert szükség van rá és persze fizetem a tandíjat. és egyszerűen kikészülök, mikor az évfolyamtársaim előadják, hogy mennyire jó nekünk így, ahogy van, mert a tv azt mondja. nem gondol bele, nem olvas utána. anyu/apu gazdag, megtömi a zsebét és fizeti a számlákat. nincs rászorulva, hogy utána olvasson és nem is érdekli semmi, hiszen a tv megmondta!
félelmetes, hogy egy 20-22 éves ember ennyire ne legyen tisztába a dolgokkal... márpedig fontos lenne, hisz azért ő is elmegy szavazni. és nekem rohadtul nem mindegy, hova teszi a többség az ixet.

eMM 2007.05.06. 23:56:06

A minap az EchoTV-n volt a Pörzsének egy betelefonálós műsora.Egy hívó remekül meghatározta a lopcsányi fegyenc karakterét.Nemes egyszerűséggel hatalmi mámorban szenved, neki ez számít csak.Arról persze nem is halott hogy a miniszter az ugye a nép szolgája lenne hát még a min.elnök.

Nrike 2007.05.08. 04:38:50

Szia Pilu!

A majálisból én csak annyit érzékeltem,hogy a buszon a tömegben a számba került a SPAR-os lufi.A fletó buliján meg jót nevettem..meghívni ilyeneket,mint a nothanx?Kifejezhetetlen hiperigénytelenség.

csak úgy.. 2007.05.08. 20:43:06

Tökéletesen látod. Sokáig én sem értettem, miért nem mond le Öszöd után.
Rengeteg pénze van, még a dédunokája is bőven megél munka nélkül. De nem, görcsösen ragaszkodik.
Katus néni egyszerű, semmi extra kisfia Pápáról, akit - gondolom - nem vettek be a menők csapatába a suliban, nem beszélve a többi frusztrációról. Ezért ment a Kisz-be is, ezért küzdött, hogy megmutathassa, hogy ő lesz valaki, akit tisztelni fognak. Tavaly, mikor megnyerte a választást, még a hangja is mutált az eufóriától. Hogy elérte, hogy megmutatta. Nyár óta - mióta folyamatosan kiderültek a hazugságai - viszont csak az élteti, hogy ha beledöglünk is, de ő segíteni fog az országon. Mert őt tisztelni kell. Irigy Orbánra, mert látja a tömeget, akik Orbánt körül veszik. Ő is ezt akarja. És ezért gáz. Mert nem fogja feladni. Ha feladja, tudja, hogy mehet vissza egyedül snúrozni. Mint annak idején az iskolában. Ezért marad a parasztvakítás, az üres, fellengzős duma, amit ha elemezünk, rájövünk, hogy bár jól hangzik, de semmit nem jelent tulajdonképpen. Nincs mögötte semmi. De reménykedik, hogy újra bejön neki.
Nekünk meg marad a káosz.

feketefene · http://feketefene.wordpress.com 2007.05.10. 20:52:21

Heló Pilu! Előttem felvetették, hogy kéne reklámoznod a blogot. Gondolom nem veszed rossz néven, hogy beajánlottam a lap.hu bloglistájára. Remélem felveszik mert jók az írásaid. :)
süti beállítások módosítása