HTML

12.
november

Húgykommandó

Pilu  |  40 komment
 
 
Szeretünk persze, de csak úgy, nem. Megbecsülésünkért elvárunk ezt-azt, például teljesítményt. Azért, hogy zászlóval a kézben várjunk a reptéren, elvárjuk, hogy játsszák himnuszunkat az eredményhirdetésnél. Igen, szentimentálisak vagyunk. Szeretjük megkönnyezni azokat a pillanatokat, mikor nemzetünk fia dobogóra áll. Látni azoknak az álmoknak a beteljesedését, amikről mi már régen lemondtunk. Jó látni győzteseket, jó látni, hogy nem csak az a szar van, amiben mi élünk. Jó látni, hogy csúcsra jutni nem csak áfacsalással lehet, hogy van még tisztesség, becsületes út, és vannak igaz emberek.
 
Elvárjuk a teljesítményt és elvárjuk a tisztességet. Ezzel csak egy baj van, hogy a két fogalom (ma már) gyakorlatilag kizárja egymást. Dacolva a valósággal, ragaszkodunk álmaink (megvalósítóinak) tisztaságához, miközben a teljesítményorientáltságot ugyanúgy ráhúztuk a sportra, mint az élet bármely területére.
Képmutatásunk netovábbja, hogy fasiszta kommandókat uszítunk a sportolókra, akikre a nyaralás közepén, hajnal háromkor rúgják rá az ajtót, „- Hugyozz!” felkiáltással, majd egy lavór pisával rohangálunk körbe a világban, amelyről hisszük, hogy lelkiismeretünk tisztaságának záloga. Szánalmas, undorító és nevetséges.
 
Persze most sem a sportolók egészségét, becsületét féltjük, hanem attól remegünk, hogy az a bizonyos lavór pisa véletlenül ránk borul, és beszennyezi a fehér kesztyűt, amivel az egész doppingkérdést próbáltuk megfogni. Miért nem nézünk szembe azzal, hogy éppen ez az álságos, képmutató magatartás vezetett a mostani helyzet kialakulásához? Miért nem nézünk szembe a tényekkel? Miért nem vesszük tudomásul a realitást, és miért ragaszkodunk még mindig, egy soha nem létezett ideához. Ahol teljesítménykényszer van, ott cucc is lesz.
 
MINDENKI TELE VAN!
Nem csak a legjobbak a világversenyeken, nem csak a kontinensviadalokon, hanem az országos bajnokságon, és a megyein is. A focitól a súlyemelésig, a röplabdától a bringázásig.
MINDENKI TELE VAN!
 
Ezt lehet - képmutató módon – nem tudomásul venni, és harcolni valami olyasmi ellen, ami már alapja lett a sportnak, és el is lehet fogadni. Bár ez utóbbi esetben kellemetlenül magunkra kell borítani a vizeletminták tonnáit, de ez segíthet, hogy a jövőben ne kelljen arcon köpni magunkat és példaképeinket. Nem a sportolók csaptak be minket, hanem mi őket! A tiltás helyett fontolóra kellene venni a kontroll alternatíváját, mert a tiltás ide vezetett. Eredményt nem hozott, csak a „mellékhatásai” jöttek elő. A dopping piac továbbra is virágzik, a másik oldalon viszont láthatjuk az illegalitásba hajszolt sportolókat, a haláleseteket, botrányok sorozatait. Példaképek kerülnek süllyesztőbe egyik pillanatról a másikra, karrierek és életek dőlnek össze kártyavárként, csak azért, hogy lelkiismeretünk tiszta legyen. A miénk. A sportoló meg le van tojva. Vicces. Hogy ő hogyan számol el magával, az életével, hogy mi lesz az egészségével, az minket nem érdekel. Csak a saját lelkünk nyugalma. Mi mindent megtettünk. Húgykommandóval üldöztetjük azokat, akik rápisálnak álmaink - soha nem létezett – tiszta egére.
 
Ha megbukik a szerencsétlen, eltiltjuk, vagy megfosztjuk érmeitől. Előbbi esetben indítunk helyette mást, aki ugyanúgy tele van, utóbbi esetben pedig átadjuk a címet valakinek, aki ugyanúgy tele van, csak épp’ ő átcsúszott a teszten.
Fair ez?
 
Ma már (sajnos) csak kétféle sportoló van. Aki már igen, és aki még nem. Bukott.
 
Ezért követelem a meghurcolt és a még le nem bukott sportolók nevében, a doppingszerek legalizálást, a doppingellenes szervezetek és a húgykommandók felszámolását! Továbbá követelem a teljesítményfokozókkal kapcsolatos olyan szabályozás kidolgozását, amely kiemeli a sportolókat az illegalitásból, és elősegíti, hogy e szerek használata valóban ellenőrizhető legyen, csökkentve így az egészségügyi rizikót, mely az azt használókra leselkedik!
Követelem mindezt azért, mert a társadalmunk által ideákra alapozott jogi szabályozás (mint oly sok más esetben és oly sokszor már) ebben az esetben is csődöt mondott. Ez a hibás megközelítés totálisan szembemegy a hétköznapi gyakorlattal és ennek következtében számtalan ember életét, sorsát és egészségét veszélyeztetjük!
 
Pilu

Címkék: sport dopping

40 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr94226243

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: HungaReCycling 2007.11.14. 02:37:57

Roger visszaigazoltKedves Ági, Roger Moore visszaigazolta, hogy ismer. De mi van, ha nem? - Avagy hogyan ússzunk meg egy világcsúcsot drogtesztet? Még nem vehetjük meg a benzinkúton, sőt sima gyógyszertárban sem, jutányos áron találunk úgynevezett same…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balazs 2007.11.12. 12:49:26

Nagyon elegedett vagyok azzal amit olvastam. Hibatlan. Sajnalom nagyon ami tortent Agival (is) es mindenki tele van akar meg a kampany cime is lehetne.

csa,
Balazs

ps/
Indiabol irok (ezt muszaj hozzatennem, ja), itt is mindenki tele van... ezek mondjuk curryvel, de nem is var senki toluk teljesitmenyt.

viszik a betont fejukon kosarban, kerdem kollegat, itt nem ismerik a talicskat? mert akkor en hozok be egy hajonyit.

Valasz: nem kell talicska, meg a vodor is sok, igy sincs mindenkinek munka, par rupiaert legalabb le vannak foglalva es meloznak nem az ut szelen haldokolnak.

csakany

csontos 2007.11.12. 16:15:14

Már csak az a kérdés, hogy hogyan akarod ellenőrizni a doppingok helyes használatát, amivel a rizikót csökkented.
-Ejnye, Ágika ma egy pirulával többet kapott be, ez tilos, mert ezzel veszélyezteti az egészségét.
-Doktor úr igérem többet nem fordul elő.

Ááá.. Hülyeség.
Persze mindenki tele van, persze. Annak idején olyan pletykák terjedtek, hogy a neves úszóedző megmondta az anyukának, hogy ezeket a szereket kell szedni a gyereknek, ezeknek ez és ez a mellékhatása. Ma már uszoda van róla elnevezve.

Doppingoljanak ahogy akarnak, kit érdekelnek. Tudom, hogy a dopping mellé még rengeteg munkát kell mellérakni, de mégis. Ha nekik így jó, csinálják.

Régen el sem tudtam volna képzelni a reggelit sportújság nélkül, ma már elölről kezdem az újságot, az utolsó lapra rá sem pillantok.

A gyerek kezét-lábát meg eltöröm, ha 18 éves kora után még szeretne versenyszerűen sportolni.

mtu 2007.11.12. 16:50:49

Nem értek veled egyet. A dopping pénzbe kerül, ezért itt elsősorban az esélyek nem egyenlőek. Másrészt ugye ott az egészségük.
Harmadrészt pedig te nézni fogod azt, hogy felturbózott, emberen túli génmódosított emberszerű valamik tekernek az országúton? Vagy fejelik le egymást amerikai focimeccsen? Netán fél tonnát nyom ki az ötven kilós kis kínai?
Ez ugyanolyan, mint amikor úgy kártyázol, hogy nálad az összes adu, meg az összes ász. Ugye milyen izgalmas lenne?

sportos 2007.11.12. 17:12:53

Csontosnak totál igaza van! A sport egy kegyetlen üzlet lett. Kicsit kultúráltabb szórakoztatásunk, mint annó a gladiátorokkal. Na meg persze még egy botlábú magyar focista is többet keres, mint egy átlagember, ne is beszéljünk az agyatement nyugati gázsikról.
Ahol ekkora pénzek mozognak ott már minden megtörténhet. Az ekkora összegek már rettentő sok gátlástalan embert vonzanak. Orvosokat, menedzsereket és természetesen sportolókat.
Mindenki eldöntheti, hogy szabadidejében ordibálni jár e egy focimeccsre, vagy elfoglalja magát avval, hogy legalább egy picit megteremtsen az álmaiból.
Az olimpiát már én is régóta nem várom, mint amiképpen a karácsonyt sem, vagy semmi mást amit megmételyezett az \\\"üzlet szele\\\". A gyerekemet pedig én is VÉDENI fogom az élsporttól, akár a drogtól vagy bármi veszélytől.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.12. 17:29:46

Vagy amatőr versenysport helyett legyen profi versenysport. Mint boxolóéknál. Kicsit több cirkusz, kicsit nagyobb felhajtás, kicsit több médiafigyelem, kicsit több pénz. Aki profinak áll, annak meg úgyis benne lesz a szerződésében, hogy mit szabad és mit nem, mi az elvárás és mi nem. Ha a teljesítményhez kokszolni kell, akkor vagy vállalja vagy nem, ha aláírja, akkor viszont vállalja a kockázatokat ill. következményeket is.

A profi sport mellett meg lehetnének mindenféle amatőr klubok, tömegsport jelleggel. Az amatőr versenysport egyre kevésbé értelmezhető kategória.

istvanka 2007.11.12. 17:52:05

Nem kell ezen annyira felhaborodni!

A sportban is vannak szabalyok, mint a kozlekedesben. Azt nem lehet, hogy kaparok a jogsi utan, levizsgazom, elfogadom a felteteleket, majd felhaborodok, ha a rendor szondaztat, mert milyen csalas, hogy nem ihatok egy korso sort...

Ösztöndíj 2007.11.12. 18:43:57

Komolyan legalizálni akarod, hogy olyan szerekkel és módszerekkel élhessenek a sportolók, amik tönkreteszik a szervezetüket. Itt nincs megfelelő adag, ami még nem ártalmas! Férfi nemi hormonnal akarsz tömni nőket, hogy SÍRHASS a magyar himnusz alatt, mert valaki más nagyon gyorsan tud úszni???

Akkor te nem vagy százas, komám!

Szerintem menjél el úszni és szarj a versenysportra - úgy mint én!

Büszke vagyok rá, hogy nem nézem az olimpiákat, és különböző bajnokságokat, de eljárok úszni, kondizni és kirándulni.

A himnuszt meg - ha érdekelne - meghallgathatod lemezről is. Vagy asszem a Duna Tv-n leadják adás után...

en kicsi lelkem 2007.11.12. 18:47:53

FOS ez az iras ahogy van. Mar a cimet is loptad, de leagalább hallgatod a BUMERANG ot.

alnibell 2007.11.12. 19:43:44

Egyszerűbb a megoldás. Tegyék kötelezővé. A jó -magyar- szokásnak megfelelően, akkor majd elmarad.

sDm 2007.11.12. 21:51:54

Szerintem az a legnagyobb gond, hogy mindent a versenyző visz, legtöbbször, rákenik az egészet. pedig nem ő találja ki milyen szereket kéne szednie...

Ha valakit érdekel, hogy is megy ez igazából, Jens Voigt (német kerékpáros) kitálalt a Das Spiegelnek:
href.hu/x/3xhf

Gugu 2007.11.12. 22:45:02

"Harmadrészt pedig te nézni fogod azt, hogy felturbózott, emberen túli génmódosított emberszerű valamik tekernek az országúton? Vagy fejelik le egymást amerikai focimeccsen? Netán fél tonnát nyom ki az ötven kilós kis kínai?"

Ember, nem akarom összetörni a lelkedet, de kb 25 éve ezt nézed, csak ezekszerint pont a lényegét nem értetted meg Pilu írásának....
Ez nem most kezdődött, és nem 5 éve... úgyhogy amit eddig a ma élő korosztály nagy része valaha is látott, az már olyasmi volt mint amit felvázoltál. ;)
Amúgy meg nemtudom miért para, az autóversenyzők is megküzedenek, pedig ott is a pénz dominál, és ott is vannak jobb/erősebb autók, mégis van hogy más győz, Hogy csak egy szép példát mondjak, Talma motorja gyengébb volt mint a spanyolé, mégis Ő nyert... ennyi :D

Hipósgriff 2007.11.12. 23:02:05

Undorító, ahogyan ezt a "mintavételt" csinálják...Ha engem is rajtaütés-szerűen körbeállna egy ilyen "húgy-hunter" kommandó, nem tudnék egy cseppet sem. Az úgynevezett emberi méltóságról meg ne is beszéljünk.

bplusz · http://bplusz.blog.hu 2007.11.12. 23:13:39

Szerintem rossz oldalról közelítjük meg a dolgot. Az írás első 1/3-ával egyetértek, de szerintem több mint gyanús, hogy létezik olyan, hogy valaki nem ad megfelelő mennyiségű cuccot. Valószínűnek tartom hogy 1. nem sikerdíjas a sportbírói, és doppingrevizori szakma, és nem keresnek vele hűdejól 2. pedig kurvára nincs erre energia és idő at all, ergo ne legyünk ennyire részrehajlóak. Pisiljen egy nagyot, figyeljünk rá jobban a következő 1-2 évben aztán meglátjuk...

Keynes 2007.11.12. 23:46:24

Mivel az egész dopping egy baromi nagy üzlet, ezért nem lesz vége soha. Jól megélnek belőle a gyógyszergyárak fejlesztő részlegei, a doppingot eladó orvosok, a doppingot elfedő szereket fejlesztők, és ne felejtsük el, hogy fontos a doppingellenőröknek, és a doppingfelderítésben dolgozó orvosoknak, fejlesztőknek is. Ezen az oldalon legalább ugyanannyian élnek meg a doppingból. És egy ekkora üzletet nem fognak könnyen feladni. Az utóbbi évek botrányai legfeljebb azt jelzik, hogy nagyobb léptékű lett az üzlet, több szereplőt be kellett venni, de már több pénzről is van szó.

dowNLoad 2007.11.13. 00:00:27

Engednék mindent, még a génsebészetet is, DE CSAK a férfiak részére, felesleges eltorzult férfias nőket nézni bármilyen sportban. Az élsport már rég arról szól, hogy ki a jobb a biokémiában, ezt inkább fejleszteni kellene nyíltan, mint titokban, így a károsabb szerek hamarabb kiesnének a használatból, esetleg a genetikai fejlesztések is jobban elérhetők lennének,
mint ez itt:
www.mcd.hu/pub_med/2004/04_06/062.htm
www.msnbc.msn.com/id/5278028/
A gyerek nem zsírt halmoz fel, akármennyit is eszik, hanem az izmai nőnek!

jordan 2007.11.13. 01:44:57

A dopping előny. Mint ahogy előny a jobb fejlesztésű gerely is. Nézzétek meg, hogy amint a kilencvenes években bejött a 'Németh'-fejlesztésű gerely, átdobták szerencsétlen Zeleznyék az atlétikapályát. Kérdés, hogy akinek van pénze az új gerelyre, mit tud vele kezdeni.
Aki nem teszi bele magát 120 százalékosan, az doppinggal sem viszi semmire. Legalizáljátok a doppingot, azt kész. Semmi értelme hatalmas pénzeket ölni a doppingtesztekbe, hiszen a legjobbak úgyis egy lépéssel előrébb vannak. Mindenki azt csinál, amit akar. Az egészségről meg már nincs értelme papolni, mert már rég nem azokat az iszonyatos szereket szedik a sportolók, amit évtizedekkel ezelőtt, amikor még a májadtól kezdve a micsodádig minden elváltozhatott.
És ha tiltott, akkor meg csak egy kérdés van már hátra: hol a határ? az olcsóság határán? ami már drága azt már ne lehessen? Ezer olyan anyag van, amit egy sporttápos boltban megveszel, és köszönőviszonyban sincs a normális táplálkozással. Mégis szedheted, és szépek lesznek az izmaid, meg erősebb is leszel. Meg szálkás is. Vagy akár robbanékonyabb is. De ha bekened a kukacodat egy 'szteroidos' krémmel (muhaha) már mehetsz a lejtőre.
Én úgy gondolom, hogy ez a doppingmizéria úgy álszentség, ahogy van. Meg kell csak nézni Fazekasékat. Az egész szövetség benne van, enélkül nincs eredmény. Beszeded a szteroidot, azt egyből olimpiai bajnok vagy, ha van egy stabil technikád. És mindenki szeret, mert hozod a pontot, meg a támogatásokat, és mindenki jól jár. De ha lebuksz, akkor az elején még melletted vannak, aztán elfelejtenek. Én láttam olyat, hogy külföldi versenyen (tét nélküli kis olasz-magyar-francia junior atlétikai dzsembori) a egyik legjobb magyar gerelyhajíto srácnak a szemem előtt adott a csapatorvos egy kapszulát, hogy azt vegye be a verseny előtt reggel. 17 évesen. Asszem nem vette be. Na, mindenki vonja le a tanulságot. (jó kis összevisszaságot írtam, bocs)

jordan 2007.11.13. 02:10:37

Ja, egyet elfelejtettem. Diszkosz világcsúcs 74.08 Jürgen Schult DDR 86/06/06 Neubrandenburg. Azóta is ennyi. A közelébe se jönnek. Na, jó, Alekna. Sokáig még a hetven métert sem érték el. Tudjátok, mennyi az a 74 méter?
Képzelhetitek, Schult hogy lehetett telenyomva, amikor ma szinte max két-három olyan aktív diszkoszvető van, aki 70 felett dob. Fazekas is közéjük tartozott. Lebukott.
Ez kábé olyan, mint amikor 9,95 a 100 férfi síkfutásban a WR, és jön B. Johnson, és telikokszolva tol egy 9.79-et. Most 9.74 a WR Asafa Powelltől. Előtte Justin Gatlinnel közösen 9.76. Gatlin lebukott.

És hadd mondjak még egy dolgot. Ha én sikeres versenysportoló lennék és tiszta, szépen hozzászoknék, hogy a fütykösömet nézik pisálás közben. Sőt, már várnám is. Aki elfogadja a testét, annak ez megy. :) És kialakítanék egy módszert, hogy kivétel nélkül minden alkalommal tudjak huggyantani a WADÁnak (liter sör, limonádé, mindegy). Ezzel tartozom a sportnak. Meg a szurkolóknak, akik az életük egy hiányzó darabját élik meg bennem.

dekoninckx (törölt) 2007.11.13. 02:25:19

Mivel a sport már rég nem "amatőr" , szerintem legalizálni kellene a doppingot. A legjobb zenészek, művészek is tolják szereket, sokszor attól tudnak különlegeset alkotni.
Az emberi teljesítőképességbe meg beletartozik a különféle szerek biológiai lereagálása, tolerálása, lebontása is. Ha mindenki ugyanúgy doppingol, akkor egy új alapszintől indulhatnak. Oké, lesznek akiknek jobb szereik vannak, de hát van, akinek a biciklije jobb, némelyik úszó egész testet fedő neoprén ruhában úszik, ez ugyanolyan különbség.
Jó, a dopping maga egészségkárosító lehet, de hát sok sport önmagában is az: ld. a súlyemelők ízületeit, bokszolók agyát, Forma-1 pilóták (egyre ritkább) súlyos baleseteit.
;)

SevenDeadlySins 2007.11.13. 02:38:26

Commenterek...

Istenem minden hülyeséget benyaltok, amit kicsit is szebben tálalnak mint a periódusos rendszert?

Emberek.... sírok, de tényleg. Fogadjunk el mindent csak azért mert gyakorlat? talán zárjuk is be az iskolákat, hisz láthatóan nettó sötétséget nevelnek?

Emberek.... Dopping-terror? lebukott a csaló, jaj Istenem, tán ZUSCHLAGOT IS MEGKÖNNYEZTÉTEK? VAGY SZABADIT?

Héllló, nehogy már a nyúl vigye a puskát, emberek!!

Akkor rögtön töröljük el az APEH-t is, mert minek szívassuk az ártatlan magyar állampolgárt, akiről úgy is tudjuk hogy CSAL. Ne legyen BKV ellenőrzés, se rendőrség úgy általában.


Emberek... A sport a teljesítmény összeméréséről szól. ha szabadon kokszolhatnak, akkor teljesen mindegy miről van szó.Az nem SPORT, akkor már nem lehetsz büszke a trikolorra fiacskám, mert a teljesítmény mögötte semmit nem ér!!! MAximum könnezhetsz TVK vállalati himnuszán Vagy éljen a legújabb generációs Cerbona szelet, hazánk új bajnokai!

HAHÓ! MÁS talán nem szenved ugyanannyit vagy még többet a foglalkozása miatt?


Istenem... tényleg ... annyi realitásérzéketek sincs mint egy lábasnak.. Ha nem lenne únió, már régen Torgyán féle vadbarom irányítaná az országot. Hopsz. És tényleg!

2 ely 2007.11.13. 05:22:22

Ha Ági doppingolt?

1. Miért kisérelt meg egyáltalán mintátadni, aztán ügyesen elzárta a csapot 25ml-nél?

2. Miért nem az ellenőrök mondták neki, hogy milyen lehetőségei vannak . lásd elkísérhették volna, így szokás.

3. Miért volt már 14 évesen is tehetség, olyan mérettel ami láttán nem gondolja senki komolyan, hogy doppingolt volna.

4. Ha trükkös doppingot használna, miért lenne baj egy két nappal később is ellenőrizni? Kimenne belőle? Nane...

Egyszerűen ezek a mocskok kiakartak baszni vele. Egy évvel az olimpia elött szépen megrendelésre takarítják el a konkurenciát. Megnézném azt a nőt aki így elbánt vele a jog alattomos eszközeivel ahelyett, hogy a lényegre ment volna, ha doppingolt bizonyítsák be, nehogy már ilyen jogi ballépés mit írattak alá vele mit nembe kerüljön a karrierje és tegye feleslegessé az elmúlt 3 év izzasztóan kemény munkáját.

4 év kényszerúszásra ítélném azt a rohadt picsát aki az ellenőröktől vele foglalkozott névszerint: "Tiszeker Ágnes"-t! CSINÁLNA VALAMI TISZTESSÉGES MELÓT AMIBEN EL IS LEHET FÁRADNI AKKOR KEVESEBB IDEJE JUTNA GONOSZKODNI. BASSZA MÁR MEG VALAKI, ATTÓL LEHET ILYEN SAVANYÚ BOLDOGTALAN PICSA. Biztos élvezte, hogy jól kitolt a lánnyal, rádumálta, hogy ezt és ezt írja alá és most röhög, hogy milyen jól végezte a dolgát. Pusztuljon.

FreeMan 2007.11.13. 05:46:30



Lehet szteroidokat használni...

Csak nem biztos, hogy érdemes.

Persze, más az, amikor valakit - mert versenyszerűen sportol, s hozni KELL az eredményeket - szinte "köteleznek" arra, hogy doppingoljon, és más, amikor valaki - mert meg akar felelni a hamis "divatképnek" - csak úgy magánúton, saját hülyeségből tömi magát...

Sajnos ma látványos "trend", hogy mindent izomból intézünk el. Ki merne beszólni egy 120 kilós szétgyúrt úriembernek, hogy NEM!???

Sajnos kevesen tudják, hogy a doppingolás milyen veszélyeket rejt... főleg hosszú távon.

Greg Valentino története elgondolkodtató:

astoriafitness.hu/afc1/linkek/linkek_videok_body_building_07_greg_valentino.html

Van egy út, amelyet NEM érdemes követni:
(a 6. perc után elég durva példák...)

astoriafitness.hu/afc1/linkek/linkek_videok_body_building_05_true_story.html

Szümi · http://www.aemco.hu 2007.11.13. 07:52:19

NINCS MINDENKI TELE!!!!

ÉN visszautasítom sok társam nevében, hogy mindenki tele lenne. Lehet, hogy én magam világversenyekre nem jutottam el, de nemzetközi versenyekre nem egyre ( gokart, motocross, oldalk. motocross) - bár fordult elő, hogy a futam végén a mérlegelésnél annyi erőm sem volt, hogy kiszálljak a gépből, a szerelők a vassal együtt tettek a mérlegre. Pl. A talmácsi Gabiért tűzbe teszem bármim, a Baumgarner ( elnézést Gabi, hogy egy lapon említem Veled) meg biztos nem tuningolta magát, ez látszott a produkción:) -
Még egyszer: NINCS TELE MINDENKI

0xFFFF 2007.11.13. 08:19:38

mtu 2007.11.12. 16:50:49
"Nem értek veled egyet. A dopping pénzbe kerül, ezért itt elsősorban az esélyek nem egyenlőek. Másrészt ugye ott az egészségük.
Harmadrészt pedig te nézni fogod azt, hogy felturbózott, emberen túli génmódosított emberszerű valamik tekernek az országúton? Vagy fejelik le egymást amerikai focimeccsen? Netán fél tonnát nyom ki az ötven kilós kis kínai?
Ez ugyanolyan, mint amikor úgy kártyázol, hogy nálad az összes adu, meg az összes ász. Ugye milyen izgalmas lenne?"

Kedves mtu !

Olvass még sokat ! A bejegyzés arról szól, hogy most is ezt nézed, csak struccként a homokba dugod a fejed és papolsz a sport tisztaságáról, miközben ha a közelébe mész, tömény szarszag a jutalmad. Ha akarod még egyszerűbben is megfogalmazhatom... :)

Biomechanoid (törölt) 2007.11.13. 08:33:45

Elképesztő, hogy néhányak mennyire korlátoltak! Júj, a dopping sokba kerül, nincs esélyegyenlőség, júúúúj! - Bazmeg, ennyire hülye senki nem lehet.
Kezdjük az elején: Mindenki doppingol. Még a sakkozó is. Miért? - Htát azért, bazmeg, mert amíg te a satnya testeddel semmit nem kezdesz, addig a sportolónak a teste a szentélye. hogy ez a szemlélet helyes vagy sem, azt döntse el ki-ki maga. Mindenesetre Platon is azt mondta, ép testben ép lélek. A legtöbb sportoló talán pont ezért iskolázott. A focistákat kivéve. Szóval, amikor valaki naponta 8-10-szer annyi fizikai munkát vlgez, mint az átlag proli, értelemszerűen 8-10-szer annyi fehérjére, vitaminra, inzulinra, szénhidrátra, stb van szüksége. Ne vegyük készpénznek az arányokat, csak a szemléltetés kedvéért írtam számokat! Miután senki nem képes 10 grillcsirkét megenni Fekete Lászlón kívül, maradnak a teljesítménynövelő szerek. A kezdet kezdetén az anabolikus szteroidoknak csak néhány fajtája számított doppingnak, míg egyes fajtái engedélyezettek voltak. Talán akkor nem volt káros az egészségre? Jaj, dehogynem! Vagy! és! Jaj, dehogy, most sem az! létrejött a doppingellenőrzés, ezért felmérték a sportolói piacot. Kiválasztottak minden sportágból versenyzőket, és az ő szervezetükben szereplő biokémiai egyensúly átlaga szeint állapították meg az alapszintet, vagyis ki nem doppingol. aki az átlag alatt van, az tiszta, aki fölötte, az vétkes. Értitek, szellemi éhenkórászok? Nem s satnya panelprolit vizsgálták meg, hogy benne mekkora arányban szerepelnek a kérdéses összetevők, hanem élsportolókat, akik élből tele voltak, mint a déli busz. Nem segítek levonni a helyes következtetést.
Aztán meg itt van az, hogy ma már a nikoflex kenőcs is doppingszer. Bizony! tilos bekenniük magukat gyógyászatilag kikísérletezett készítményekkel, de egyes gyógynövénykivonatokkal is. Ezzel a sportoló testi épségét közvetlenül veszélyeztetik, de fő az, hogy a satnya kis szarháziak a tévé előtt elhigyék, itt nincs dopping. Márpedig nagyon sok dopping az egészségre nemhogy ártalmas, de éppenhogy hasznos. Például a növekedési hormon, vagyis a vérdopping. A "növi" eredetileg fiatalítószerként került alkalmazásra. A kísérletben annak idején részt vett Clint Eastwood is. Amerikában az 50 éves férfiaknál olyan napi kiegészítő, mint nálunk a lájtkóla. A növi életre kelti a hormontermelő szerveket, amelyek bizonyos korban lelassulnak, vagy teljesen leállnak, és ezáltal fiatalsejteket hoz létre. Feszesebb lesz a bőr, felgyorsul az anyagcsere, élesebb az elme, erősödik az izomzat, így a szív is. Képes a gyenge spermával rendelkező férfit termékennyé tenni. Na most, ha ezt így reklámoznáűk, minden proli azt szeretné, ha hozzáférhetne, csakhát ez egy drága dolog. 4ml 1800-2000ft, és napi szinten legalább 16ml kell.
A komment írója jól látja, ez egy kibaszott képmutatás. A seggagyúak benyelik, és ők vannak sokkal, de sokkal többen. Miattuk reked meg a fejlődés, miattuk vannak veszélyben azon kevesek, akik szórakoztatják őket, hogy hitvány életükben legyen valami szép is.

Biomechanoid (törölt) 2007.11.13. 08:39:10

Kiegészítésnek: A stressz betegeknek szteroidkúrát írnak fel, ha a libidójuk leesik, ami gyakori. A hemofíliások, a lupuszosok szintén szteroidot kapnak. Számtalan hétköznapi betegség van ,amire szteroidot adnak. Ezek a betegségek valaminek a hiányát vagy alacsony szintjét jelentik. Ami az én testemben normális, az másnak lehet kevés. Akinek kevés, az kap injekciókúrát. A sportolónak biztosan kevés, mert a munkavégzés során többet használ fel, mint amit megtermelni képes. Ha nem akar összeroppanni, kell a szteroid.

nem várt fordulat 2007.11.13. 08:52:36

Nekem ezzel van a gondom: "A tiltás helyett fontolóra kellene venni a kontroll alternatíváját, mert a tiltás ide vezetett."

Ok, akkor azt mondjuk, hogy kontrolláltan lehessen xyz és az asd összetevőjű szereket használni, kivételt képez az mzperx. Szuper, de ettől még ugyanúgy tolni fogják az illegálisakat is. Vagy mindent, vagy semmit. Előbbi esetben marad az egészségre káros, meg a kinek van több pénze felvonás, utóbbi esetben pedig ott vagyunk, ahol ma.

Most biztosan oltári nagy baromságot fogok mondani, és majd jól megköveztek, de a szülő felelőssége, hogy a gyermekét ne adja be élsportolónak, vagy ha az a gyerek már mindenképp, akkor hívja ezekre a dolgokra fel a figyelmet.
Ha pedig a gyerek már mindenképp, majd szembesül vele, hogy vazz, itt mindenki, hát én azt mondanám, hogy bár az életem tettem fel erre, de ez csalódás, hogy inkább kiszállok. Biztos én vagyok a naiv.

Sportoló 2007.11.13. 09:35:59

nem lett ez rossz, de kissé sarkosabban is lehet fogalmazni, érdemes elolvasni a netbulvaron a kultursokkban a nagy büdös doppinghelyzet c cikket...

mtu 2007.11.13. 09:54:06

Amerikai focit, baseballt élből nem nézek, mert ott ezer százalék, hogy doppingolnak, hányszor buktak már le – ja persze, amcsi barátaink eltiltották őket? Vicces volna, mert abban rengeteg pénz van, és a sok idiótát lehet hülyíteni velük. Az úszócsodáikért sem vagyok oda egyébként, és valljuk be őszintén szerinted melyik a reális, hogy Cseh Laci doppingol vagy Phelps? De ne mondd, hogy a megye kettes fociban doppingolnak...Ahogyan azt se, hogy az EB nyolcadik ökölvívók, meg birkózók igen. (legalábbis csekély a valószínűsége)
Látni, hogy kik kokszolnak, és kik nem, és éppen azért mondtam az 50 kilós kínait, hogy szerintem arra már senki sem fogja azt mondani,na, ez mekkora fasza gyerek, ez lehet példakép, mert ott az emberi teljesítő képesség határa.

Füles 2007.11.13. 10:35:13

A doppingoknak egyetlen pozitív (?) alkalmazási területe van: katonai alkalmazása esetén a maximum fölöttit kihozni az emberből, akár a későbbi egészségkárosodás árán is. Az pedig ugyan igaz, hogy eredetileg a sport még a katonai virtus békés összemérése volt, de mostanra már ettől annyira eltávolodott (a sport is, meg a harcászat is), hogy önálló dologként kezelhetjük.
Azt meg el ne higgyem már, hogy még az ennyire elüzletesedett sportban is bárkinek megéri a drogok !kifejlesztését! a díj meg a dicsőség... Hogy a sportoló beszedi, azt még értem, de ki fejleszti ki ezeket a szereket? A gyógyszerkutatás ui. nem olcsó mulatság...
Ami meg a doppingszerek legalizálását illeti: ha legalizálják, akkor én meg a következő maratoni futáson szeretnék pl. Talma motorjával indulni, mondván az csak biodinamikus kiber-dopping, jó?

Amúgy egész egyszerűen elejét lehetne venni az egésznek: a verseny előtt egy/három/hét/negyven/stb. napos elkülönítés, ami alatt csak az előre közhírré tett gyógyszerek állnak rendelkezésre esetleges sérülések, betegségek esetén is, plusz teljes körű orvosi vizsgálat az egész előtt ill. közvetlenül utána is. Nincs kibúvó, nincs mentesítés, nincs halasztás, elnapolás, kivétel. Nem kötelező indulni, vissza is lehet lépni, akár indoklás nélkül is.
A sportoló versenyezzen, ui. ha a vegyészek teljesítményére vagyok kíváncsi, akkor a Biomed.-et olvasom, nem az olimpiát nézem. Ha a versenyző nem tud/akar mintát adni, akkor így járt, elvégre akkor sem kap halasztást, ha pl. ugrás előtt nekifutni nem tud/akar. Legyen ez is a verseny része, és pont.
Ami meg a sportolók "jogait" illeti: ha én egy megyei sportlövő versenyre úgy megyek, hogy:
- velem megfújatják a szondát
- a fegyveremet megvizsgálják, hogy nincs-e megbarkácsolva
- a megadott teljesítményű lőszert használhatom
és mindez engem nem zavar, akkor más sportág versenyzői is megtehetnek ennyit.

Sőt, ha a fizikai sportolóknak engedünk bármiféle doppingot, akkor a sakkozók is hadd tehessenek fel plusz bábukat a táblára, ha szükségét érzik, ugye :) ?

Summa summarum:
- _korrekt_ vizsgálatokat, és
- kemény szankciókat tartanék helyesnek

biomechanoid 2007.11.13. 11:37:53

Füles, az általad felvázolt alternatíva nem valósítható meg az alapvető emberi jogoktól való megfosztás nélkül. Márpedig a sportoló is ember. Az baszna be, hogy a mi mimóza lelkünk üdvéért ő be legyen zárva. Ez szörnyű nagy faszság lenne. A sportoló nem neked és nekem sportol, hanem magának. Nem ők találták ki, hogy nézzük őket, hanem mi akartuk látni a szenzációt. Persze, az exhibicionizmus némi magamutogatással is jár, de nem oly' mértékben, hogy mi beleszólhatnánk az ő életükbe.
Tudod, amíg a kalmopirin (elképedés!!!!) doppingszer, addig talán nem a sportolókban kéne keresni a hibát. A Coldrex is tiltott szer. Nos? Ugye, hogy nem normális?

nas 2007.11.13. 16:39:01

régóta gondolom azt, hogy a focit - mármint a sportnak juttatott támogatásokat meg kellene szüntetni. mindezt aztért, mert egész egyszerűen jelenlegi formájában nem szolgálja a társadalom hasznát.

most egy még radikálisabb ötletem van: picsába az össes sporttámogatással. a civil emberként reggel hat és fél nyolc között úszhatok az uszodában, minden a versenysportért történik - de a tömegspot le van tojva.

ha mindenki kokszol, akkor intézze az olimpikonok és a versenysportolók támogatását a gyógyszerlobbi, az állami támogatásokat pedig fordítsák az állampolgárok javára.

kovács ágit szarom le, ahogyan az összes többi olimpikont és versenysportolót. ha valaki kurvának ment, ne háborodjon fel, ha basszák!

Waz 2007.11.13. 17:18:51

Hajlok arra, hogy igazat adjak az előző kommentátornak (nas). Egyébként is lehetne külön-külön sportversenyeket és olimpiát rendezni a "tisztáknak" és a "mutánsoknak". A gyógyszergyárak támogathatnák a mutánsversenyeket, és közben a társadalom is nyomon követhetné az emberi test alaki és egyéb eltorzulását (pl. 300-as mellbőség, bőrszövetből kinövő baywatch-ruhácska, 300 km/h futósebesség és aero-dinamikus szarvasagancskinövések) - már akit ez érdekel. A "tiszták" versenyén pedig lehetne szurkolni az ártatlan aranyoskáknak, még akkor is, ha a teljesítmények nagyon komótosak. A doppingoló sportolók igazán összehozhatnának egy saját világszervezetet. Egyébként is van rengeteg legális gyógyszertári termék, ami doppingnak számít, tehát még nem is feltétlenül van szó illegális készítményekről. Megfázásaimat néha NeoCitran-nal kúrálom, így magam is dopping-vétkes vagyok - de ez nem számít, mert az én vizeletem tisztaságát sajnos nem támogatja az állami költségvetés.

jordan 2007.11.13. 20:18:14

Igazán nem a dopping ellen vagy mellett mondom, de szerintem ma a versenysportok többsége üzlet, és ezért teljesen meg kellene változzon az emberek hozzáállása is. Meg kéne barátkoznunk azzal, hogy sport és versenygés a grundon kosarazni és rúgni a bőrt, futni a szigeten, úszni az uszodában, sportlövőszakkörbe járni, karatéjozni este a dojoban. Amikor a pénz belép ebbe, akkor már teljesen másról szól. Ott az atlétának a megélhetés, és többnyire a könnyű élet a cél (hozzáteszem túlnyomó részben hatalmas munka révén), nekünk pedig a szórakozás. Az élsportolók munkája ugyanis az edzés. De nem hetente kétszer egy óra, ahogy a normál halandó csinálja.
Én úgy gondolom, hogy bármennyire is rajongtam a kosárlabdáért a Jordan-érában, amellett, hogy Jordan hatalmas és mindenható, tisztában vagyok azzal, hogy egy üzleti alapokon működő, kutya jó cirkuszt néztem évekig, ahol jól fizetett gladiátorok küzdöttek meg "életre-halálra". Ezt fogadjuk el az összes TV-képes sport esetében.
Sokan előttem mondták, és velük értek egyet, a versenysport csak akkor való valakinek, ha abban dopping nélkül is nagyon jó, de akkor is tisztában kell lennie azzal, hogy a mezőny nagy része (többnyire a legjobbjai) nem csak munkával teljesít.
Attól meg ne a nézők rettegjenek, hogy a doppingszer káros, mert az álszent gondolkodás. Aggódjon az, aki szedi.

HAHA 2007.11.13. 20:52:10

"Biomechanoid 2007.11.13. 08:33:45" Írt pár dolgot ami nem állja meg ahelyét. A növekedési hormon nem fiatalítószer, hanem halálosan legyengült betegeknek adták akiknek már úgyis mindegy. Öregség ellen szedni brutális, legalábbis míg férfi hormonról beszélünk és nem a nőiről ami ugye a fogamzásgátló hatóanyaga is. A VÉRDOPPINGNAK PEDIG SEMMI KÖZE A HORMONOKHOZ ÉS SZTEROIDOKHOZ!! A VÉR FELTUNINGOLÁSÁVAL ÉS OXIGÉNNEL FELDÚSÍTÁSÁVAL ELÉRT EREDMÉNY FOKOZÁS, AMIT VÉRÁTÖMLESZTÉSSEL ADNAK BE MONDJUK EGY SPRINTERNEK - NEM IS VOLT TILOS, HISZEN TILTOTT ANYAGOK NEM VOLTAK BENNE - EREDETILEG AMIKOR KITALÁLTÁK.

MÁSIK, HOGY NEM DOPPINGOLHAT MINDENKI CSAK AZÉRT, MERT SOKAN DOPPINGOLNAK. VAN AKI TEHETSÉGGEL JUT AZ ELSŐ HELYRE VAN AKI 4-5. LENNE DE DOPPINGOL ÉS ÚGY NYER. NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK. MINT PRIVÁT EMBER ÉN IS SZEDTEM DOPPINGSZERT, MEGBÁNTAM, EPILEPSZIÁS ROHAMOM LETT TŐLE ÉS ÁLANDÓAN MEGHÚZÓDTAK AZ IZMAIM, IMPOTENCIÁT IS OKOZOTT 2 HÉTRE AMIKOR LEÁLLTAM RÓLA. AKI SOKAT SZEDI, CSAK AKKOR TUD KEFÉLNI HA FOLYAMATOSAN SZEDI. EGY IDŐ UTÁN UGYANIS NEM ÁLL VISSZA A SZERVEZET A NORMÁLISBA. A FOCISTÁK KÖZÜL IS SOK DOPPINGOL, LEGALÁBB IS AZOK BIZTOSAN AKIK LÁTSZÓLAG MINDEN OKNÉLKÜL ÖSSZEZUHANTAK A PÁLYÁN, ISMEREK PÁR BENGA KÉZILABDÁS VÁLOGATOTTAT IS, DE NEM AZ EGÉSZ CSAPAT! EGYÉNENKÉNT ELTÉRŐ EZ A SZOKÁS. VAN AKI TÜRELMETLEN(MINT ÉN VOLTAM) VAN AKI NEM HISZ MAGÁBAN ANNYIRA HOGY ANÉLKÜL PRÓBÁLJA MEG ÉS SOKAN LEHETNEK AKIK EGYÁLTALÁN NEM CSINÁLJÁK MÉGIS EREDMÉNYESEK.

biomechanoid 2007.11.14. 08:18:43

Kedves HAHA!

aMIT ÍRSZ, MIND HAZUGSÁG, ÉS KONNYEN ELLENŐRIZHETŐ! a VÉRDOPPING, MINT VÉRTUNING OXIGÉNNEL? - TE NEM VAGY KOMPLETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A növekedési hormont először Amerikában, és fiatalítószerként alkalmazták gyógyászati kísérletben, azonban olyan élettani hatásai vannak, ami miatt később a sportban lett szerepe. Tesztoszteron és ösztrogén: férfi és női nemi hormonok. Mindkét nemben mindkettő megtalálható, de más-más mennyiségben. Ahogy egy ffi öregszik, úgy lesz kevesebb a teszto szintje. Az ösztrogén nagyobb szerephez jutása eredményezi az időskori bőrpetyhüdséget és izomrenyheséget. Még a neten is ellenőrizhető az állításom, hahahahahahaha.
A vérdopping anno azért született meg, még az NDK-ban, hogy gyógyszeres beavatkozás nélkül lehessen nagyobb teljesítményt elérni. Ezért valóban vérfrissítést végeztek, de a szúrás nyoma látható volt, ezért mindenki lebukott, ha ilyet csinált. Ezért kezdték a növit alkalmazni, ami mellett nem kell nagy tűket szúrkálni. Inzulinos tűvel a köldök körüli tájékban zsíros részbe kell benyomni. Olyan parányi szúrá, ami már 1 óra elteltével sem mutatható ki. Ezzel szemben százszor jobban turbózza a vért, mint a korábbi, vérdoppingnak nevezett módszer. Itt az 1900-as Benz és a mostani S-Klassze összehasonlítást tudnám ajálnani öszehasonlításképpen. Mindkettő autó. Például korábban zsacskóból pisiltek, később már beépített katáterből. Feljődött a tudomány, ugyabár, hahahahahahaha. Visszatérve a növire: a növekedési hormonnal a felgyorsult anyagcsere, természetesen oxigéntöbbletet is eredményezett, ami a sima vérdopping maximális hozama volt. Emellett még sejtszaporodást is, ami izomnövekedéssel járt. Az izom keresztmetszetének növekedése azért fontos, mert a legtöbb sport izommunka. A szeroidok vizet kötnek be a sejtbe, ezért úgy nő a keresztmetszet, hogy a sejt felfújódik, mint a lufi. Ezzel szemben a növi az apró, tömör, így erősebb sejtek számát növeli. A leglényegesebb a fiatalsejt termelés, amely bizonyos kor után lelassul drasztikusan. A sejttermelés jelentőségéről nem írnék hosszan, hiszen már általánosban tudjuk, miért fontos. A növi 50 fölött felgyorsítja sejttermelést.
Ez ma a vérdopping. Hogy korábban transzfúzióval értek el hasonló, ám gyengébb eredményt, az csak annyit jelent, hogy valahonnan ez a módszer iselundult, hahahahahha.

biomechanoid 2007.11.14. 08:24:58

A növekedési hormonok egyik fajtája, az EPO. Íme a vérdoppngról egy cikk a neten. Nagyjából azt írja le, amit én is állítok.

www.ftc-kerekpar.com/?do=read&id=31

biomechanoid 2007.11.14. 08:39:34

Na még egy kicsit! Az EPO és klasszikus növi között van némi különbség. A kalsszikus növi a hipofízisnél kezdi kifejteni a hatását, az EPO a csontvelőben gyorsítja meg a vörösvértest-képzést. Egyazon folyamat különböző szakaszairól van szó. Az egyes szerek más-más szakaszban avatkoznak be a termelésbe, növekedésbe, gyarapodásba. A tropinok előbb, az EPO utóbb lép be. Sportágtól is függ. Ian Torphe és Phepls klasszikus növit szed. Ennek élettani hatásai felfedezhetők mindkettőn: megnyúlt végtagok például. A kajakosok, kerékpárosok EPO-znak.

_alesi_ · http://blog.alesi.hu 2007.11.14. 10:13:08

Szümi, a motorosok jó része azért nem cuccol baszod, mert valószínűleg nem a hátukon viszik a motort. Technikai sportágba nem igazán éri meg kokszolni, mert lényeges előnyhöz nem juttat.
Jóhogy nem szólaltál fel az íjjászok nevében is...

dowNLoad 2007.11.14. 21:56:05

Összeesküvés elmélet: lehet , hogy a kínaiak lepénzelték a doppingellenőr nénit, hogy csinálja ki Ágit, ahol tudja ?? (ez volt az első kísérlet, ha mégis továbbengedik, akkor majd megpróbálják másko/máshol?)

Tommy Neil 2007.11.16. 18:58:27

szerintem a véleményem hogy nem veled van gond pilu, hanem hogy ez a bejegyzés egy színtiszta fasság amely a totaizmus minden jegyét magán viseli. szélsőközepesnek ne uszuljon má meg ennyire az agya. mi az hogy minden szar?
süti beállítások módosítása