HTML

15.
november

Ingatlanadu

Pilu  |  9 komment

- Miniszterelnök úr, mennyi lesz az ingatlanadó mértéke?
- Tól, ig.

- Mikortól vezetik be?
- 2009-től, de….

- Gondolja, hogy lesz olyan hülye polgármester, aki a választások előtt egy évvel  kiveti az adót?
- Nem.

- Ez azt jelenti, hogy lesz ahol nem lesz, és lesz ahol lesz?
- Igen.

- Akkor előállhat az a szerencsétlen helyzet, hogy éppen egy tehetősebb település önkormányzata nem szed ilyen adót, mert nem lesz erre szüksége, amíg egy szegény település, szegény önkormányzata pedig a kénytelen lesz kivetni?
- Persze.

- És mindezt a társadalmi igazságosság jegyében?
- Naná.

- Mi lesz az adó alapja?
- Az ingatlan értéke.

- Van ma Magyarországon egységes ingatlan-értékmeghatározási rendszer?
- Nincs.

- Mégis, akkor ki és hogyan fogja meghatározni az ingatlan értékét?
- Még nem tudjuk, majd valaki lent, a polgiban.

- Akkor mi a biztos a törvénnyel kapcsolatban?
- Hogy elfogadtuk.

- Önöknél koncepció a koncepciótlanság?
- Most és mindörökké.


Pilu

Címkék: ingatlan adó hülyemagyar ingatlanadó

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr6230156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0xFFFF 2007.11.15. 21:43:52

Ehhez nem kell komment. Mindent elmond.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.11.16. 02:36:11

Ja. Én is azon eszeltem, hogy ki lesz az a barom, aki ezt a településén 2009-ben bevezeti... Biztos út a sikerhez :-).

1.5% az nem kevés pénz (20 milkás lakásnál évente két szerényebb plazma TV vagy egy tengerparti nyaralás), ráadásul utál az ember úgy fizetni, hogy nem kap érte cserébe semmit. Money for nothing.

bb072 2007.11.16. 12:07:14

Ott, ahol én lakom, 2007-től van már ingatlanadó. Így azon szerencsések közé tartozom, akik már idén is hozzájárulhattak a reformokhoz.

Egyébként (eretnek leszek) szerintem nem rossz ötlet az ingatlanadó. Abban az országban, ahol milliomosok élnek minimálbéren vagy számla nélküli költségtérítésen, nem árt ha az adórendszer reflektál a valós vagyoni helyzetre. Ha mondjuk csökkentenék vagy megszűntetnék a meglehetősen kontraproduktív jövedelemadót, valamint adózni kellene pl. műtárgy, nemesfém vagy részvények után, akkor megvalósulhatna az igazságos(abb) közteherviselés.

Mivel nem vagyok naív, így persze tudom, hogy ez is csak a pénzbehajtás aktuális állomása. Több politikust a parlamentbe!

dowNLoad 2007.11.16. 14:34:52

Akkor viszont kellene luxus-autó adó is, sok itt a MASERATI, MAYBACH, stb.. Csak az ilyen 10MILLIÓ fölötti autókra lehetne rakni havi 100ezer LUXUSADÓt, ha nem tudják kifizetni a szegény milliárdos offshore cégtulajok, akkor adják el! Az autó használóját/üzembentartóját is adóztatnám, mert sokan nem magyar rendszámmal használják Magyarországon. Cégeik is Cipruson vannak bejegyezve, nehogy adót kelljen ITT fizetni! De ezt ElQúró és kókadt tudja a legjobban.

dekoninckx (törölt) 2007.11.16. 14:50:11

donWload, demagóg vagy, pont tegnap olvastam, itthon Maybach nincs, Merci SLR is csak egy használt. :) Tehát a gzdagjaink szerényen élnek, nem kellene nyíltan irigykedni.

Persze jól ki van ezt találva. A választások előtt a többségben lévő Fideszes önkormányzatok jó kis dilemmában lesznek: vezessék-e be az adót, kockáztatva egy bizonyos mértékű népszerűségvesztést, vagy nem vezetik be, ezzel is rontva a költségvetésüket. Kíváncsi vagyok, hogy akkor is ez lenne-é a helyzet, a önkormányzatok többsége kormánypárti volna.

Balázs 2007.11.16. 19:07:15

Hali,

Tegyétek már a helyére, hogy ki az aki azért nem fizet adót mert különben nem tudná fenntartani a vállalkozását (családját) és ki az aki a használt srl-t húzatja és bűnöző.

Irigy fasz mindenki aki sajnálja azoktól amilyük van, mert az vállakozik, dolgozik, kockázatot vállal és, ja adót csal meg szürkén dolgoztat. Egyszer elgondolkozott már valaki azon, hogy mi lenne, ha nem 68% adóteher lenne a béreken és akkor az áfa meg a többi sarc csak utána jön...?
mint iparűzési adó, 20% os társasági adó és az áfa, amivel tönkre lehet baszni az ország likviditását és faszán lassítani a gazdaságot.

Nem akarok részletekbe menni, mert kevés a hely és a tököm kivan az emberekkel, de csak egy példa, az USA-ban nincs ÁFA csak a retail boltokban. Házi feladat elagyalni azon, hogy ez miért nincs így máshol a világban és milyen gazdasági előnyt jelent.

Egyébként a tolvajt még soha senki sehol nem tudta lehúzni. Ez sem őket érinti, hanem a becsületes embereket, vagy csak a félig illegitim adókerülőket, akikre fennt céloztam. Sokan vannak.

A post amúgy rendben van. Gyurcsány egy debil fasz és játszóház az országház kreténeknek.

Egyszer azon is agyaljatok el, hogy mire való a média és mire kellenek a fogyasztók és kinek és ez az egész nagy gazdaság mitől/hogyan működik.

Kupleráj a világ és ezek a kis helyi smasszerek csak kismiskák, álom azt hinni, hogy egyszer jobb lesz. Belaszarnak a pofánkba. Vér kell follyon már megmondtam. Egy fél világnyi vér.

nacsá.
B, aki most túlreagálta mert bérből él és kiszámolta, hogy mennyi lenne a lakásán az ingatlanadó, ha rá is kivetnék és szeretne valakit nagyon pofánrúgni ezért és nem a vállalkozói szférát.

dowNLoad 2007.11.16. 20:52:40

Igaz Balázs, de itt még az is gázos, hogy egyre romló helyzetben "vállalkozók" egyre jobban tudnak élni, adófizetés nélkül, ill. a balfasz Apeh nem tudja megfogni őket. kb. 100millió HUF felett már nem lehet megfogni egyet sem, mert simán csinál offshore céget, a lakásából társasházat(papíron) a Maseratiból cégautót, stb.. Ezért lehet, hogy tényleg vér fog folyni előbb-utóbb.

eMM 2007.11.24. 16:10:39

Természetesen a Kóka sem fog adózni a luxusvillája után.ilyen a mi példamutató miniszterünk és szadesz elnök.
süti beállítások módosítása