HTML

 

Lajos tíz éve szerelmes. Valahányszor eszébe jut az a szöszke, gyomra összeszorul, és megjelenik lelki szemei előtt a lány, rózsaszín háttér előtt. Nincs ebben semmi különös, hacsak az nem, hogy ennek a kapcsolatnak már tíz éve vége, és annak idején is csak néhány hónapig tartott, de Lajos azóta is rendületlenül szerelmes. Egy képbe. Mert az, aki iránt Lajos még mindig heves érzelmeket táplál, nagyon valószínű, hogy már nyomokban sem hasonlít, sem fizikai valójában, sem személyiségében vágyai eredeti tárgyára. Még mielőtt hitetlenkedve azt mondanád, hogy Lajos nem is létezik, megnyugtatlak, van, él. Egészen pontosan rengeteg Lajos járkál közöttünk, és ha nem is szöszke a szerelmük, és nem is tíz az évek száma, azért akad bőven, aki hozzá hasonlóan él. Kérdezze meg terapeutáját, gyógyszerészét!
 
Lajossal az a nagy probléma, hogy saját magát csapja be, hiszen nem veszi észre, hogy szerelme nem valós személy, hanem egy kép, egy agyonpolírozott emlék, amelyet a saját agya vetít. Fejben szerelemes. Érdekes játéka az agynak a „fejben karate”, a valós tárgy nélküli vágy. Azért ha jobban belegondolunk, Lali nagyon veszélyes vizeken evez, ugyanis, ha nem tudatosul benne, hogy szerelme nem más, mint egy illúzió, és véletlenül a rossz vonalon elindulva valóságnak éli meg, akkor könnyen rámehet az élete. Ha nem teszi helyére ezt az érzést, és ha nem csak a diófa alatti nosztalgiázás közben jut eszébe a szöszke, mint egy kellemes emlék, akkor nagy zakónak lehet elszenvedője. Egy ilyen kis momentum blokkolhatja kapcsolataiban, hogy csak a legfontosabb esetleges problémát említsük. Csúnyán meg lehet csúszni azon, hogy egy képet kergetünk fél életünkben.
 
 
Marika azóta gyűlöli volt férjét, amióta elváltak. Igazából semmi különös nem történt, nem volt velőtrázó dráma, nem ivott, nem voltak nagy veszekedések, és még csak meg sem csalta. Kiszerettek egymásból, vagy fene tudja, egyszerűen csak vége lett. Ennek már vagy tíz éve. Minden esetre, a mai napig sziszegve ejti ki a nevét, ha véletlenül szóba kerül exe, pedig utoljára a válóperes tárgyaláson látta. Fura mi? Tíz éven keresztül gyűlöl valakit, aki semmilyen szerepet nem játszik az életében, hiszen egyáltalán nem állnak kapcsolatban egymással. Az ő játéka nagyban hasonlít Lajoséra, hiszen ő is fejben karatézik, csak az érzelem más, de szintúgy egy, már csak az ő fejében létező személlyel harcol. Gyűlöl egy képet, egy tíz éves emléket, valakinek az egy évtizeddel ezelőtti önmagát, de Lali példáján azért ez jóval túlmutat.
Hideg fejjel végiggondolva, nem hiszem, hogy lehet haragudni bárkire 3650 napon keresztül. (Jó, tudom, van olyan eset amikor a harag örökké tart, de ez az ex, nem gyilkos, nem gyújtotta fel a házat, és nem tett tönkre egy életre anyagilag senkit.) Lehet, hogy Mari nem is azt a személyt gyűlöli, akitől akkor elvált? Hősnőnk lehet, hogy (már rég) nem a férjére haragszik, hanem a magában lévő összes haragját ráirányítja erre az alkalom szülte stresszlabdára? Anyu kikiáltotta őt mindenes bűnbaknak. Lehet rá köpködni, utálni és minden rosszért okolni. Ő minden földi gonosz megtestesítője, maga az ördög. Jól megrugdossa esténként lefekvés előtt, és ezzel minden a helyére került. A frusztrációik, az indulatok, na meg az a gyökér is, aki ezt jól megérdemli. Na, ja. Ez is egy lehetséges változat, de van még egy elképzelésem, és talán ebben az esetben inkább ez áll közel a megoldáshoz. Ehhez viszont a következő kérdésre kell választ adni: Haragudhat-e az ember - gyakorlatilag - a végtelenségig másra, aki már nem szerepel az életében?
Vagy nem is exre haragszik Mari, hanem önmagára? Arra a hibájára, amire a férj emlékezteti, amit ő hozott ki belőle? Esetleg azért ég a gyűlölet, mert apu volt az, akinek hagyta, hogy üres kapura tizenegyest rúgjon? Akivel szemben elkövetett egy hibát, amit aztán ő maga sínylett meg? Itt nem ugyanaz a mozgatórúgó, mint annak az apának az esetében, aki folyamatosan cseszegeti a fiát, de kizárólag azért, mert a saját ifjúkori töketlenségét, hibáit látja a gyerekben? Ő az, aki nem is a gyerekre haragszik, hanem saját magára, csak a gyerek a tükör, aki szembesíti azzal, amit annyira utál önmagában? Mari nem tükröt lát első férjében? Nem arról van szó, hogy a férj a saját hibájára emlékezteti, vagy önmaga gyengeségére, amit apunak „megengedett kijátszani”?
Egy életen keresztül csak a saját - vélt - hibánkat tudjuk gyűlölni.
 
 
Szóval, adott a két fejben karatézó versenyző, akik, alapjaiban nagyon hasonló meccset játszanak, de a más-más érzelmi töltet és ok révén egészen más (vég)eredménnyel zárhatják le a csatát. Mari a stresszlabdával tulajdonképpen jól el is éldegélhet, amíg Lali a szöszkéjével nagyot padlózhat. Marinak sem ártana egy önvizsgálat, mert a világ bajaira nem a falhoz vágható alkalmatosság tüneti kezelése a megoldás, Lajosnak meg végképp szüksége volna rá, hiszen nagy lendülettel száguldozik egy zsákutcában.
 
Próbálom a sztori csattanóját kihegyezni, de nyilván a hollywoodi filmek forgatókönyvein edződött olvasók már sejtik, hogy a fenti történetben a volt férj nem más, mint Lali, a szöszke, pedig Marika. Két kapcsolat nélküli ember, két, egymásról leképzett virtuális személy, amelyek csak saját fejükben élnek, és lélekben mégis egymás ellen, egymással játszanak. Agymenés? Az.
 
Hepiend? Az nincs, de nem is kell, hogy legyen. Ha egymástól függetlenül „kitalálták” maguknak a másik személyét, akkor nyilván függetlenül a másiktól, le is tudják építeni a kialakított képet, de valószínűleg ez a nehezebben járható út. A nagy kiszúrás a két hülyével az lenne, ha egy üres szobába leültetnénk őket egymással szemben, jól bekommunikáltatni őket!  Szép menet lenne, és valószínűleg ez azonnal mindkét meccs végét is jelentené. De megnézném!

Címkék: szerelem lélek gyűlölet

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr66492454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.28. 21:26:36

Pilu, Te pszihológus vagy? :)

[Sven] 2008.05.28. 21:26:50

Ha magadtól írtad ezeket akkor egyrészről gratulálok, másrészről szörnyű érzés hogy ráébresztettél, hogy egy Lajos vagyok.

timewriter 2008.05.28. 21:39:15

szintén zenész.azaz lajos.

Bjelkin 2008.05.28. 21:42:00

Jézusom. Én egy Lajos vagyok. Vagy valami még annál is rosszabb. Most hova menjek?
Borzasztó érzés, amikor az ember ráébred, hogy a saját csapdájában fogoly.
Irgalom...

elvis 2008.05.28. 21:46:23

életem legnagyobb lajossága után (amire valóban majdnem ráment az éeletem, pedig nem tíz hanem csak egy évig tartott) azóta tudom h nem vagyok lajos. keserves de szükségszerű ébredés volt. mindenkinek minél kevesebb és fájdalommentes lajosságot kívánok

kacsa! 2008.05.28. 22:11:00

Üdvözletem Lajosok! Lajos.

Lajos 2008.05.28. 22:16:57

ejhabasszus ... én is Lali vok...

dsfgh 2008.05.28. 22:18:53

Egészen zseniális post! Gratulálok!

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.05.28. 22:24:10

Lajos vagyok, 8 éve. A szöszkém kétévente felbukkan, hogy még durvábban lajosságomban hagyjon utána. Jajj.

Tuvalu 2008.05.28. 22:35:11

Valaki írt egy olyan cikket még márciusban (vs.) címen, hogy az értelem soha nem fogja legyőzni az érzelmet. És hogy legfeljebb az idő segít. (nem tudod, ki írta, Pilu? :D)

Akkor most segítene mégis az üres szoba?

Mirko 2008.05.28. 22:35:26

Lajos vagyok, napi kapcsolatban a szöszkémmel.

fuzzbomb 2008.05.28. 22:36:48

jéé, hosszú ideje az első érdekes blogbejegyzés, ami szembejön velem

Rookie 2008.05.28. 22:36:56

Mindenki egyszemélyben lajos és marika.
Alapvető emberi tulajdonság mindkettő, csak sokan nem ismerik fel maguktól, még azok sem mind akik elolvasták ezt az írást.
Ettől (is) ember az ember - esendő, tökéletlen, irracionális lények vagyunk - padlót fog, de bárgyú, ám üdvözült mosollyal halad a következő gödör, a következő pofáraesés felé.
Vajon e célok és érzelmi kivetítések nélkül felkelnénk-e reggelente? A lajosoknak olyan rossz hogy ők lajosok? Nekem nem az, mivel tudom hogy illúziókat kergetek, ezért bár szeretném, de nem akarom elkapni a vágyaim elképzelt tárgyát, maradjon csak az, amivé lett, egy idilli, az idők során egyre szépülő kép, amit utolérni már nem tudok, de ábrándozni róla kellemes. :)
Egyben marika is vagyok, gyűlölök, haragot tartok, közben tudom hogy egyre inkább anyagtalan, célját vesztett, kiürült árny a gyűlöletem tárgya, valójában magammal nem vagyok kibékülve - és már nem is leszek soha. Szerintem ez a rosszabb, nem a "lajosság".
Természetesen vannak a végletekig racionális, mindenben tökéletes, maximálisan kiegyensúlyozott és hibátlan embertársaink is, őket mindenki szereti, büszkék is magukra. Ja, hogy éppen emiatt ők is lajosok? Nahát...

p 2008.05.28. 22:44:50

Valahogy ez nem áll össze. Ha kiszerettek egymásból, hogy szerethetnek és gyûlölhetik egymást 10 évig?

timotine 2008.05.28. 23:14:03

Nagyon szép! Egyszerűen jó volt olvasni. Lehetek picit Lajos, csak sose legyek Marika:) ez utóbbi megkeserít.
Voltam már Marika.
Maradok tisztelettel Lajos.

nyekk 2008.05.28. 23:27:33

Múltkor hallottam egy fordított Lajos-Marika történetet: A szegény fiú, meg a gazdag lány a szüleik miatt nem lehettek egymáséi. Egyik összeházasodott egy szegénnyel, a másik meg egy szintén hozzá illő gazdaggal. Éldegéltek, és titokban évtizedekig állandóan epekedtek egymás után. És lassan így megöregedtek meg. Mindketten megözvegyültek, és így végre egymásé lehettek. És akkor egy-két veszekedéssel teli pokoli együtt élt év után rájöttek, hogy nem tudnak egymással élni.

Lajos 2008.05.28. 23:53:04

Én is Lajos.

fátum 2008.05.29. 00:19:14

Asszem az én kezem van a dologban... :-)))

lala 2008.05.29. 01:40:16

udv a Lajos klubnak

szerintem lajosnak lenni nehez de szep dolog, osszesegeben nem tul vidam, de gyakran ad erot a gondolat hogy majd igy majd ugy aztan persze megis mashogy. amugy meg nem lattam meg unatkozo lajost sem mert allandoan fejbenkaratezik. szerintem a lajossag tisztelendo dolog

J1Mp4 ,Dap. · http://j1mp4dap.blogspot.com/ 2008.05.29. 01:45:41

Lajos voltam 5 évig, de már majdnem 10 éve elmúlt.

Lajos for president!

Alfonzhal 2008.05.29. 01:48:00

Hát igen, vannak az idealisták. Mert így hívják ezt az embertípust. Nyilván a kúrógépek jobbak!

D'artagnan 2008.05.29. 02:02:44

Respect! :D 8 éve Lajos. "Most már el kellene kezdeni élni!"

Le a Lajoskodással, éljenek a valódi kapcsolatok!

Köszi, Pilu!

gabest1 2008.05.29. 03:34:52

ez itt a maunika só blogja?

hamham 2008.05.29. 03:40:09

faszom, én is lajos...

Marika 2008.05.29. 04:16:38

Te is fiam, Lajos?

whale 2008.05.29. 04:16:40

Én öt évig voltam lajos. És tudod mit, baszkikám? Együtt vagyunk és várjuk az első gyerekünket. És a valóság ezerszer jobb, mint amit fejben vetítettem valaha.

2008.05.29. 04:20:25

Grundaktiv Gergő: az ilyen emberek nem idealisták, hanem olyanok, akiknek az álmok kergetése mellett valódi életet is kellene élni, mert az álmokkal ellentétben az élet nagyon rövid ideig tart és sokkal kellemetlenebb amikor vége van.

A kúrógépek meg legalább akkora bajban vannak mint a Lalik és Marikák.

Hajrá, ráncigáljuk le Maya összes fátylát!!! :)))

EDD 2008.05.29. 06:42:02

Nekem van egy Lajos nevű barátom ,de ő alkoholista. Vagy ez csak holnap kerül be a téjvibe Móunikám?

Higgadt Blogger (törölt) · http://higgadt.blog.hu 2008.05.29. 06:46:37

"A lány, aki nincs, sose szomorú,
nem mos fogat, mégis jószagú.
Nincs pattanás a homlokán,
örökké szép egy ház falán.
Ó, mindig őt keresed, amíg élsz.

A lány, aki nincs mindig mosolyog,
egy plakátról néz, szeme rád ragyog.
Kicsit már gyűrött, de csodaszép,
álmaidban csak a tiéd.
Ó, mindig őt keresed, amíg élsz.

Hé, neked csak ő lehet
a királynőd, a mindened.
Ugye jó, hogyha nézheted,
az se baj, ha nem szeret."

(KFT)

Ebből kb. 20 éves korra illik kinőni.

csokkerművek 2008.05.29. 08:12:14

Ami igazán jó számomra ebben a témában, hogy ad egy olyan pontot magamtól távol, ahonnan megnézhetem, h Marika és Lajos bennem él e valamilyen mértékben. Asszem ez az internet egyik igazi értéke. A lehetőség.
Marikával még az is baj, hogy ő bizony egy fókusza a káros beteges gondolatainknak, amik ott van bennünk és már nem tudjuk kilökni, mert részünké vált. És akkor jön az első fekély (az a kuvva Lajos az oka mindennek), vagy hátfájás, vagy láb, vagy akármi. Mindenkinek saját ízlése szerint, de általában belső szervek. További 10 év és már minden bajunk van, és a rák és elhízás, mert a Lajos az a piszok. Ja és a kis köcsög gyűlöletgombócunk, mint egy rohadt nagy élősködő, egyre több energiát követel, és már nem tudunk tényleg odafigyelni másokra, mert az időnk és erőnk jó részét „Lajos gombóc” felemészti.
Nézzük Lajost. Ha nem figyel oda az ember, akkor az életed összes elkövetkező kapcsolata el van cseszve. Minden nap megcsalja Lajos a párját Marival, mert fejben mást szeret és ezt ICA (az éppen aktuális) mindig megérzi. És nem érti Lajos, miért nem maradnak mellette meg a nők. Ica majdnem olyan, mint…. Szép az Ica cici. Majdnem olyan szép, mint….De jó szaga van Icának, majdnem olyan jó mint….Szerintem elég EGY ilyen feltevés a fejben, és máris vékony jégen jár szegény Lajosunk. A testiségre koncentrálunk, de legtöbbször már fejben megcsalunk valakit, mielőtt még valaki mással szeretkeznénk. De lehet, hogy sose jut el odáig a dolog, mégis megcsalja Lajos Icát. És Lajos nem érti miért nem jó a szex, Marika meg nem kívánja, mert ő érzi ám, h Lajos nincs is ott fejben…
Lajosok (nők is lehetnek szerintem), és Marikák (férfiak is ) által képzelt képeket, meg lehet szüntetni.
Lajosnak könnyebb, el kell búcsúzni a szöszitől, el kell temetni, és Icának adni esélyt. Szeretni, szeretni mindenkor, mindenkép, mindig. Ha nem jön be, akkor fájni fog nagyon, igazán. Mert ő el tud menni, de a szöszi a fejben soha nem hagy el.
Marikának sokkal nehezebb. Az egyik lehetőség, hogy maga ellen fordítja, de azt csak akkor, ha van, aki szereti őt minden áron, mindig, mindenkor, de lehet, hogy ez is kevés és már orvos kell. Mert ott nagyon le lehet menni kutyába, és fel fog jönni a gondolat, hogy csak bele kéne pisilni a konnektorba, mert mindenért hirtelen Marika saját maga lesz a felelős…Szóval csak óvatosan. Vagy lehet szép lassan leépíteni a gennygombócot, de az sokkal tovább tart és ott is megvan a bedőlés lehetősége.
Vagy lehet a szöszit és Mari Lajosát egy csinos kis kristályba bezárni és néha elővenni, hogy mekkora egy állat voltam régen, amikor egy szöszit imádtam mikor már nem is létezett muhaha, és képzeld az idióta Lajos majdnem elcseszte az életem, mert ez meg ezt csinálta, muhaha. De már minden rendben van a mostani problémákat már nem ő generálja. És ha eltelt újabb 10-20 év, már csak egy kis csoffadék, életképtelen kis csimbók van a kalitkánkban, ami nem veszélyes, eldobhatnánk, de a mienk, az életünk része.
Hát ezt gondolom. Csokkerművek.

Láma 2008.05.29. 08:13:41

Tyű, ez jó post... Telibe talált nálam is :(

Lalika 2008.05.29. 08:18:19

Én még csak Lalika vagyok, de legalább ráébredtem...bár barátaim akiket Lajosnak hívnak...síííírok

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.05.29. 10:45:34

Pilu, felhívnám a figyelmedet, hogy ha anno kiszeretett egymásból Mari meg Lajos, akkor Lajos nem képzeleg könnyes szemmel Mariról éjszakánként.
Ettől persze Mari még gyűlülködhet.

maxipocak 2008.05.29. 10:56:37

Nem vagyok Lajos,Marika sem Marika az én esetemben ráadásul el sem váltunk...a tény viszont az hogy lassan kikerekedik az idő 10-esnek.Pár hónapja pszichiátert kerestem fel,mert ahogy öregszem kezdem belátni hogy a padló akár milyen fényesre sikálom,csak padló marad.Szóval egy munkahelyem is ráment és kitudja mennyi új kapcsolat...Közben persze mindig vissza vissza tért az én "Marikám".Persze itt is sokan sorolják hogy nekik máshogy alakult...én is reménykedtem benne és kár tagadnom most is reménykedek...de ők a kivételek akik erősítik a szabályt.
András...csak hogy ne legyen ennyi Lajos :P

maxipocak 2008.05.29. 10:59:05

Wicca...
Mari szeretett ki Lajosból és gyűlölködik....Lajos meg értetlenül pislog mint a karácsonyi ponty.

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.05.29. 11:34:07

maxipocak, a poszt szerint:

"Igazából semmi különös nem történt, nem volt velőtrázó dráma, nem ivott, nem voltak nagy veszekedések, és még csak meg sem csalta. Kiszerettek egymásból, vagy fene tudja, egyszerűen csak vége lett."

Tehát mindkét fél kiszeretett egymásból.
Ha csak az egyik, akkor már dráma van, veszekedés van, meggyűlölés van - a másik fél részéről is.

A Lajosságnak nem mellékes összetevője a beteljesületlenség.
Én is Lajos vagyok, többszörösen is, de mindig csak olyan személyek lettek az én szöszkéim, akikkel végül is nem sikerült összejönni. Ilyenkor a bennem élő Lajos ráharap, majd szájzárat kap, mint egy bulldog, és úgy marad évekig.

Többszörösen Lajosozódott Előéletű Wicca

maxipocak 2008.05.29. 11:40:28

Látod ebben egyetértek...és fura,azokkal a szöszkékkel akikkel beteljesülhetett volna azokkal persze meg sem próbálja a Lajos...

Szélsőségesen Liberális Wicca (törölt) 2008.05.29. 12:05:21

Vagy ha mégis megpróbálja, akkor sem tartós a kapcsolat, hisz az illető nem olyan tökéletes, mint Szöszi a rózsaszín háttér előtt.

(Mellesleg meg vagyok lepődve, hogy a lajosság ilyen általános. Azt hittem, ez csak az én lelki nyomorom. :) )

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.05.29. 13:07:30

Én is azt hittem, a lajosság csak az én keresztem. Nem enyhít a bajomon, hogy más is ebben a cipőben jár, az lenne az igazi, ha a szöszkémmel vagy véglegsítenénk a dolgot, vagy elválnának útjaink örökre. De 8 év, az 8 év...

Dimitrova 2008.05.29. 14:00:37

Hi-hi-hi-ha!:) Bevágódós írás, de a kommentek is nagyon Lajosok! Emléklapot Mindenkinek!

INkvizítor 2008.05.30. 12:25:50

én csak most kezdek lajosodni... :((

barátnőm, szerelmem, 9 évig társam, és nem utolső sorban gyermekem anyjáról van olyan idealizált képem amibe szerelmes tudok lenni szinte bármikor... a valóság viszont teljesen kiábrándító... hajlamos az ember az ábránd után futni, és a valóságról nem tudomást venni... hogy marikának már nem kellek, hogy marika már nem az a marika akivel egyetem alatt jártad a fellegeket....

kacsa! 2008.05.30. 14:27:12

hehe találtam nektek egy naggyon jó képet, pont idevág, Lajosaim : www.bidstrup.ru/content/0515.html

Barbár Angyal 2008.06.02. 02:24:51

Ugyan már!Mindenki kicsit Lajos és kicsit Marika!
Ki ne dédelgetne álmokat egy tökéletes,ideális,pont magához illő emberről?!Legyen az kamaszkori tévedésnek hitt,de valós szerelem,vagy egy jövőbeni,ismeretlen személy...
És ki nem hibáztatta már volt párját,szerelmét megtörtént és meg nem történt hibákért?Amiért pláne mi vagyunk a felelősek,de könyebb hárítani a másikra,és megmagyarázni főként magunknak,hogy a másik a hibás,csak azért,hogy nyugodtan térjünk ágyunkba minden este.Ki ne gyűlölte volna a másikat azért,mert az pont olyan,mint mi magunk?És elviselhetetlen látni és felismerni egy másik személyben saját magunk hibáit.Hogy tudnánk elnézni azokat a hibákat másnak,amik minket is csapdákban tartanak?!Amíg mi nem gyógyulunk ki ezekből a betegségekből,addíg nem róhatunk a másikra vádakat!

Maus 2008.06.04. 16:17:06

Élmény volt olvasni a postot. Lajos testvétek, tudom mennyire nehéz cipelni a ti keresztetek, ami mellesleg nem is csak a tiétek, nekem is jutott belőle bőven.
(Néha úgy érzem én vagyok a főlajos)
Lényeg a lényeg értelek bennetek. De van itt még valami. Bár a kereszt nagyon nehéz, mégis van aki elbírja, és van aki összeesik alatta. Alkati kérdés. Ezért jutott eszembe, hogy azok a lajosok, akik csak volt lajosok, segíthenének gyúrni egy kicsit azoknak a lajosoknak akik most is nagyon lajosok. (személyi edző) Hogy mielőbb elbírják a keresztet.

Bár legtökéletesebb megoldásnak mégiscsak az tűnik, hogy minden kanlajos mellé keressünk egy lánylajost, oszt kúrálják ki egymást.
Válasszatok. :)

Maus 2008.06.04. 16:32:44

Visszaolvasva az irományom rájöttem, hogy nem igazán jön ma össze nekem a normális, választékos fogalmazás. Elnézést érte. Vizsgaidőszak van, ilyenkor az egyetemista nem alszik, tanulni próbál, és amikor rájön este 8-kor, hogy esélytelen másnap reggelig megtanulni fél év anyagát, bestresszel, elindul és leissza magát. Na, nekem már két hete tart a vizsgaidőszak...

Crowley 2008.06.10. 23:00:16

Nem megyek orvoshoz....
süti beállítások módosítása