HTML

11.
február

Heteken belül

Pilu  |  3 komment

 

„…az Ausztriában elfogott N. Győző és R. Sándor ügyét a grazi igazságügyi szervek kezelik, heteken belül kiadhatják őket Magyarországnak.”
 
Van valakinek lövése arról, hogy a schengeni övezeten belül mi szükség van ilyen kiadatási procedúrára? Átlépem a határt (ami, ugye nincs is) és hetekbe telik, míg visszavisznek abba az országba, amelyik kiadta ellenem a nemzetközi elfogatóparancsot.. Nonszensz…

Címkék: schengen

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr64936497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2009.02.11. 12:35:00

szia!

az eu zónán belül szabad áramlás van embernek és árunak. de a jogalkalmazásnak nem. a lefogást mindig az adott ország erőszakszervei végzik és nem eu jog alapján folyik a kiadatás. egyre inkább arra megyünk, hogy az legyen majd, de jelenleg még a 2 ország közti szerződés a mérvadó.

hogy miért ilyen hosszú? ez már jogos kérdés....

jpmjpm 2009.02.11. 21:14:59

Egyrészt tényleg hosszú, másrészt ahhoz a 10-15 évhez képest amit remélhetőleg kapni fognak csekélység. :)))

Corry 2009.02.12. 21:59:16

Az nem stimmol, hogy nincs határ, mert határ az van, csak nem őrzik, hanem átjárható, mint Budapest határa, ami szintén létezik.

Egyébként ha a Magyar Királyi független Bíróság munkatempóját is figyelembe vesszük tökmindegy az az egykét hét amíg azok a "véglények" hazakerülnek.
süti beállítások módosítása