HTML

 

Akinek nem volt alkalma a televízióban, az szánjon rá tíz percet, és nézze meg Vona Gábort az Estében!
 

 
 
Véletlenül sem szeretnék a Jobbiknak csápolók táborához csapódni, de amit ez a srác produkál(t), az leginkább egy száguldó gőzmozdonyra emlékeztet. Rutinból hengerel, ki-, és megmagyaráz, terel, mindezt közérthetően. Pókerarccal darál és zúz, anélkül, hogy észrevehetően bizonyos célközönségnek nyalna akár stílusával, akár mondanivalójával. Persze, lehet vitatkozni a tartalommal, és nyilván közgazdászok százai csapkodták otthon a térdüket a beszélgetés alatt, de kit érdekel a szakmaiság? Ez itt nem gazdasági konferencia, hanem a politika mélyvize: választási kampány. Egyébként meg szakmaiságot számon kérni rajta, vagy bármelyik politikuson? Bruhaha.. Egyrészt az országot eddig irányító balos brigád (gazdasági) „szakértelme” rántotta országunkat a mocsokba, ergo ők nem csak mondtak baromságot, hanem meg is tették, másrészt a másik alternatíva sem jobb, hiszen a Fidesz vezíre mond néha olyan orbitális hülyeségeket, hogy aki egyszer is ült már közgazdaságtan jegyzeteken, azt a haját kitépi Viktor szavaitól.
Tényleg, tetszenek tudni, hogy miért olyan rohadt titkos a Fidesz gazdasági programja? (Ugye nem képzeltük, hogy nincs nekik olyanjuk!?) Mert szóról-szóra megegyezik Bajnai programjával,  - kényszerpályán vagyunk ugyanis - és ha ez kiderülne, akkor bizony tizenöt százalékkal kevesebben voksolnának a narancsra.
 
De térjünk vissza, a Vonathoz. Ha van egy kis sütnivalója ennek a fickónak (márpedig nagyon úgy tűnik, hogy bőven akad neki), akkor lassan leszokik a zsidózásról, cigányozásról, maga mellé vesz 5-6 hozzá hasonló kaliberű arcot, és jövőre úgy mennek benne a Parlamentbe 20%-kal, hogy csak úgy zörög. És erre azt mondom, hogy így van rendjén. Nem pont ilyen módon képzeltem a jelenlegi elit megleckéztetését, de a cél szentesíti az eszközt. Ez a mocsok, velejéig rothadt garnitúra megkapja, ami jár neki: hátulról, egy negyventonnás gőzmozdonyt. Ezek a kiskaliberű masiniszták, mint Dávid Ibolyka, Kuncze rozmár Gábor (akit végjáték gyanánt éppen most akar visszarángatni az pártja az elnöki székbe remélvén, hogy kivezeti „népét” a fejre állt Toi Toi-ból. - muhaha), vagy Kóka építkezős János, és az örök favorit Kövér ősmagyarimidzs László elhitték, hogy büntetlenül játszhatnak a síneken? Persze hogy nyugodtak voltak, hiszen a radikális jobb élén eddig nem volt olyan ember, akit a képernyőre lehetett engedni, így attól sem kellett félni, hogy azok komoly népszerűségre tesznek szert. Eddig tartott a lakodalom. Van mitől félni, mert Vona nem egy „kiengedhetjük a sajtótájékoztatóra, talán nem mond hülyeséget” figura (lájk Deutsch Tomi), hanem egy párját ritkító harcos. Na, vele már kevesen állnának ki egy élőben közvetített vitára. Személyében egy igazi „nagykaliber” áll a radikálisok élén, aki a szó nemes értelmében (ha van ilyen) ízig-vérig politikus. Karizmáját és kommunikációs képességeit elnézve, bármelyik párt élén megállná a helyét, sőt szerintem most az MSZP és az SZDSZ fél karját adná azért, ha fele olyan tehetséges vezetőt találnának maguknak, mint amilyen ő.
Egy szó, mint száz, még egy ilyen poros bakterház előtt is - mint amilyen a magyar politikai élet – elmegy néha a pesti gyors. Már nem az a kérdés, hogy félvállról vegyék-e Vonát, hanem az, hogy el tudnak-e ugrani előle idejében, ha az egyáltalán még lehetséges. Remegnek a falak, dübörög a föld: megjött a Vona(t). És nem lesz kímélet, letakarítja a pályát, ahogy azt kell.
 
Mekkora pánik lehet most a pártházakban, te édes jó Istenem!

Címkék: politika vona

307 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr161185009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ifj. monarchista 2009.06.15. 12:56:53

Jobbik: történelmi jogfolytonosságot!Ma is a Jobbikkal fogok foglalkozni, mert nem lehet szó nélkül elmenni amellett, amit tegnap Vona Gábor mondott a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Elsőre nem tűnhet valami fontosnak, de úgy érzem, ez a két mondat…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fogatlan_provokátor 2009.06.15. 06:47:59

Van esze, és azért nem szokik le a cigányozásról meg a zsidózásról. Rájött, ott terem neki babér, ott nyílt ki a tér számára, azzal tudja megfogni a szavazókat.
A politikusok megérdemelnék a leckét, de mi nem.

ged 2009.06.15. 09:31:56

mer beszélni valós problémákról, ez a titka

Mária 2009.06.15. 09:34:44

"Nem pont ilyen módon képzeltem a jelenlegi elit megleckéztetését, de a cél szentesíti az eszközt. Ez a mocsok, velejéig rothadt garnitúra megkapja, ami jár neki: hátulról, egy negyventonnás gőzmozdonyt."

Így legyen. Épp itt az ideje a generációváltásnak a parlamentben. Aki meg prüszköl a Vona ellen, az a prüszkölés helyett vegye inkább észre, hogy itt a lehetőség, itt a nagy cél, a kihívás, a magas labda: tessenek sikeres pártokat alapítani!

OkoskaTo:rp 2009.06.15. 09:45:14

Hát te hülye vagy. A 15%-uk épp attól van, hogy zsidóznak (az értelmiségi környékeken), illetve cigányoznak (ahol cigányok vannak). Amint abbahagyják a cigányozást, a támogatottságuk leesik a régi 1%-ra.

individuum 2009.06.15. 09:46:20

Szerintem is szelídülni fog a jobbik stílusa. A bizottsági munkában nem működik az üvöltözés, így pozícióba kerülnek a párton belüli vitaképes arcok, és a nyomás is csökkenni fog rajtuk a rajongók felől, mert a legelszántabbak hamar elkezdik majd zsidózni Vonáékat csalódottságukban, amikor már fél éve ott ülnek a parlamentben és még mindig csak a szájuk jár, és nem Gyurcsányt akasztják.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.06.15. 09:47:42

@Mária: "tessenek sikeres pártokat alapítani!"

valakinek dolgozni is kell.

másrészt én attól csapkodom a térdemet, hogy hányan hisznek még a tiszta, őszinte politizálásban. lesz majd döbben t csodálkozás, hogy "jééé, ezek is??"

Mária 2009.06.15. 09:49:49

@idelle:

sokra mész a munkáddal, ha semmi hasznod nincs belőle, mert elmegy sarcra, adóra, ingyenélők eltartására

szürke_tag 2009.06.15. 09:56:57

Igen egyetértek ha nem fajgyűlöletre épít akkor ő lehetne az alternatíva, a sok jelenlegi politikust leváltó párt vezetője.
Akkor én is rá szavaznék.

szúrófény 2009.06.15. 09:57:03

Sírva könyörgöm, lépjünk már túl azon, hogy a zsidózás-cigányozás problémát jelent, és próbáljunk meg objetívek lenni. A cigányság - túlnyomó többsége - 2000 évvel le van maradva kultúrában, és a jelenlegi családtámogatási rendszernek köszönhetően exponenciálisan nő a számuk, ami iszonyatos demográfiai problémákat vetít előre. A zsidókérdés jóval árnyaltabb, de mindenképp intő jel, hogy minden nagytőke ellenes megnyilvánulást automatikusan antiszemitának bélyegeznek.

Az, hogy a Jobbik felvállalja ezeket a kérdéseket, üdvözítő, én azonban egy erősen retrográd pártként látom őket. A munkanélküliséget alapvetően két dolog okozza: az automatizálás, illetve a kulimunka exportja. Az elsőt a Jobbik a fantasztikus 'mennyen mindenki kapálni'-val akarja megoldani (ez áll a programjukban - ha legalább környezetvédelem lenne, de nem, le a gépekkel!), a másodikat pedig igazából tökmindegy, hogy hogy akarja, mert az IMF úgyis be fog inteni - maximum megvárhatják, amíg 1k usd fölé megy egy hordó olaj.

Ja igen, a térdüket csapkodó közgazdászok meg alapból hülyék.

Ja igen II., kíváncsi voltam, ha Morvait kidumpolják az EU parlamentbe, ki lesz a párt frontembere 2010ben, de úgy látszik ez megoldódott.

Ja igen III., ahogy a híres filozófus Faithless mondta volt: inaction is a weapon of mass destruction. :)

Macskanátha 2009.06.15. 09:57:18

Azért Európa már megtanulta kezelni ezt a problémát. Emlékszik még valaki a Jörg Haider féle Szabadságpárt előretörésére Ausztriában? Az Unió kissé morcosan reagált, az osztrák politika de facto szalonképtelen lett, és ez azt eredményezte, hogy Haider pártja igen gyorsan eltakarodott a hatalom közeléből, ő maga pedig még annak is örülhetett, hogy élete utolsó éveiben valamelyik nyavalyás kis tartományt igazgathatta, távol a politika fő sodrától. A EP választás estéjén Morvai azt mondta a híveinek, hogy ők ott kint Brüsszelben - mind a hárman - majd nagy dolgokat fognak elérni, beleugatnak a Lisszaboni Szerződésbe, stb. Tegnap a Napló-ban ehhez képest azt mondta Schmidt Pál Fidesz EU Frakcióvezető róluk, hogy ezzel a retorikával egyszerűen NEM FOGNAK SZÓT KAPNI az EU parlamentben! Így aztán biztosan nagyon hatékonyak lesznek... :-))

Mária 2009.06.15. 09:58:09

@idelle:

Konkrétan mi a rossz duma szerinted abban, amit mondtam?

A rossz duma az, amit te mondasz: te ugyanis azt mondod, pontosan ugyanazt, amivel már a szocializmusban is mosták az emberek agyát.

Tudod, mi volt az? Már a szociban is azzal mosták az emberek agyát, hogy a politika rossz, politizálni rossz, a kisemberek ne politizáljanak, a kisemberek csak dolgozzanak és építsék az országot.

Majd az önjelölt vezérek átveszik a csúnya politizálás terhét a dolgozó néptől...

Nézz körbe: azért tartunk most itt, ahol tartunk, mert az emberek többsége minden ostobaságot megeszik, amit a politikai marketingesek (korábban agit-prop elvtársak) lenyomnak a torkán.

johevi 2009.06.15. 09:59:27

Nem elfelejteni, hogy a jobikos szavazók nagyrésze volt most szavazni, viszont egy parlamanti választásnál már darabra nem lesznek sokkal többen, a jelenleg otthon maradók nem "szélsőséges" pártra fognak szavazni, ezért a nagyobb részvétel miatt a jobbik elnyert százaléka már jóval kisebb lesz. Másrészt a "demokráciának" az a jó ha nem kétpólusú az ország, úgy lenne egészséges ha az MDF és az SZDSZ is megmaradna, kénytelenek legyenek egyezkedni...

Mária 2009.06.15. 09:59:55

@Macskanátha:

jobban tennéd, ha kivárnád, mi lesz, ha majd valóban ott lesznek Brüsszelben.

Amit most csinálsz, ez a jósolgatás, az egyszerű ostobaság.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.15. 10:02:14

Láttam ezt a beszélgetést élőben, tényleg elég lehengerlő a stílusa, talán egy kicsit túlságosan is magabiztos :-)

Ha nem zsidóznának és cigányoznának, felőlem mehetnének a parlamentbe. Viszont a zsidózás és főleg a cigányozás az egyetlen igazi "vonzerejük", ha ezt elhagyják, valóban akár 5% alá is visszaeshetnek... Na ez a paradoxon.

Krisz30 2009.06.15. 10:03:49

Én abban reménykedem, hogy hátha kinyílik a mostani parlamenti pártoknak a szemük, hogy azon kérdések amelyeket a Jobbik feltett valóban foglalkoztatják a szavazókat és megpróbálnak ezekre ők valamilyen elfogadható( értsd: hatékony és európai ) választ adni.

Amennyiben ezt nem teszik meg záros határidőn belül, akkor én is elképzelhetőnek tartom a Jobbik jó szereplését a következő országgyűlési választásokon.
De ebben az esetben csak magukra mutogathatnak a Tisztelt Ház jelenlegi lakói.

Stoney Hill Billy 2009.06.15. 10:04:05

nade ki fog odafigyelni rá, ha abbahagyja a zsidózást meg a cigányozást?

Mária 2009.06.15. 10:05:11

@johevi:

Ezzel én a helyedben vigyáznék.

Mert még az is kiderülhet, hogy NAGYON sok Jobbik szimpatizáns azért maradt az EP választásról otthon, mert "azokra" nem akart szavazni, "ezekre" meg azért nem szavazott, mert "azok" azt mondták, hogy nem szalonképesek.

És lehet, hogy ez a sok nem szavazó szimpatizáns felbátorodik a most megszerzett szavazatok számától és az is kiderülhet a következő 10 hónapban, hogy akik sarat dobáltak, azoknak miféle önző kis céljaik voltak.

Az persze szerintem is jobb lenne, ha senki nem zsidózna, cigányozna, stb, mert most a legkevésbé egy megosztott, szétszeletelt ország az, amire szükségünk van.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:05:16

"Azért Európa már megtanulta kezelni ezt a problémát. Emlékszik még valaki a Jörg Haider féle Szabadságpárt előretörésére Ausztriában? "
2009 EP választás:
"Közel megduplázta 2004-es eredményét a negyedik helyen befutó jobboldali-populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és 13 százalékot ért el."
Tényleg, hogy eltűntek. omg, de alacsony a kerítés. Legalább néznél utána mielőtt marhaságokat írsz.

szúrófény 2009.06.15. 10:06:01

@johevi: A környezetemben sokan szavaztak volna a Jobbikra, de nem mentek el, mert annyira azért nem érdekelte őket az egész. Viszont, ez a választás elég volt ahhoz, hogy beparáztassa a cigányságot, és rohanjanak MSZPre szavazni 2010ben. Kb az lesz az utolsó lehetősége az országnak távol tartani az MSZPt a kormánytól - ami a Fidesznek a határon túli magyarok lettek volna, az az MSZPnek a cigányság.

Mária 2009.06.15. 10:08:27

@Krisz30:

"Én abban reménykedem, hogy hátha kinyílik a mostani parlamenti pártoknak a szemük, hogy azon kérdések amelyeket a Jobbik feltett valóban foglalkoztatják a szavazókat és megpróbálnak ezekre ők valamilyen elfogadható( értsd: hatékony és európai ) választ adni."

Én azt gondolom, hogy a Tisztelt Honatyák egészen idáig EZÉRT kapták a cseppet sem alacsony díjazásukat...

Nem a szemüknek kellene kinyílnia! A dolgukat kellett volna hogy végezzék, amiért a fizetésüket kapták. DE ennek már utána vagyunk.

Gyakorlatilag ki vannak rúgva :)

Szokol 2009.06.15. 10:08:42

A Jobbik is csak addig olyan marha nagy rendpárti, míg nem róluk van szó. Mérleget például még egyetlen egyet sem nyújtottak be, nehogy kiderüljön, honnan van a pénz és mennyiből gazdálkodnak.

Ha meg bekerülnek a Parlamentbe, egyből megszelidülnek majd, ahogy elindul az ő kasszájukba is a korrupciós pénzeső. Legalábbis nem nagyon hallok róla, hogy azon önkormányzatokban, ahol ott vannak, nekifogtak volna a felszámolásának.

Mária 2009.06.15. 10:11:01

@Szokol:

Írhatnál konkrétumokat is, vagy linkelhetnél nekünk ide valamit.

Amit csinálsz, az eddig nem más, mint gusztustalan maszatolás.

r123 2009.06.15. 10:11:42

az ország bizonyítványa, hogy ilyen gazdasági kérdésekben buta, demagóg, nyíltan rasszista politikus képviseli az országot illetve komoly esélye van, hogy jelentős parlamenti szerepet kapjon..

sok olyan kérdést vetnek fel ami teljesen jogos (az eddigi politikai elit szégyenletes tevékenykedése 20 éven át, a korrupció, a cigánykérdés vagy akár a valóban igénytelen és gagyi kereskedelmi televíziózás), de rossz válaszokat ad rá! Agresszíven és indulatból politizál, azt gondolom, hogy 10 % körüli támogatás pont elég ahhoz, hogy a felmerült kérdéseket ne lehessen asztal alá söpörni, de szerencsére elég kevés ahhoz, hogy ne kerüljenek döntési pozícióba, mert az lenne az igazi tragédia.
Na, lehet anyázni, szélsőjobbon úgyis az az agresszív viselkedés a menő.

neminiteneri 2009.06.15. 10:11:47

Rosszul látod... a Jobbiktól nincs félnivalója a Fidesznek (és alapvetően az "elit" többi részének sem) mert a köv. választásokon - ha meg is lenne nekik a 20% akkor is a többiek így néznek majd ki:
FIDESZ 52%
MSZP 18%
MDF 5%
mindenki más, aki nem a Jobbik: 5%

kérdem én: egy ilyenféle leosztás mellett ÉRDEMBEN mit tud befolyásolni Vona és pártja?

johevi 2009.06.15. 10:12:53

@Mária:
Igen, az biztos, hogy nagy szellemi sakkozást fog okozni a jobbik megjelenése, pro és kontra nagy taktikázás lesz, sok szavazó mozdul meg miattuk. Mindenesetre már csak miattuk is több szavazó fog elmenni, ami azért jó, mert egyrészt annál hitelesebb egy szavazás, és annál legitimebb anép ott hozott döntése.

Tóki 2009.06.15. 10:14:29

Én eddig csak ezt az írást olvastam, megnézem majd a video-t is.
Faja fószer lehet Mr. Vonat.
Ilyen emberek kellenek! :)
Nem pedig akik az oszd meg és uralkodj játékot játszák. (MSZP-Fidesz)

Krisz30 2009.06.15. 10:17:15

@Mária: Abban, hogy ez lett volna a munkájuk 100%-ban egyet tudok érteni Veled.

Eddig nem igazán voltak motiválva arra, hogy csináljanak valamit, hátha ez most megváltozik és a továbbiakban másképp lesz, tanulnunk kell még nekünk Magyaroknak ezt a fene nagy demokráciát... :)

Hogy ki lennének rúgva, azt meg nem hiszem, az országgyűlési választásokon lehet Őket kirúgni, meglátjuk majd mit szeretne a többség. ;)

dex.ion 2009.06.15. 10:18:26

@Mária: "Mert még az is kiderülhet, hogy NAGYON sok Jobbik szimpatizáns azért maradt az EP választásról otthon, mert "azokra" nem akart szavazni, "ezekre" meg azért nem szavazott, mert "azok" azt mondták, hogy nem szalonképesek."

ezt őrületes blődségnek tartom. ha jobban megnézed, egy jobbik-szavazót a legkevésbé "azok" véleménye érdekli, sőt, leginkább ellene cselekszik.

Mária 2009.06.15. 10:18:35

@johevi:

Nagyon sok múlik majd az egyes pártok kommunikációs stílusán. Nekem már most is az jött át, hogy a mostani nagy pártok nem tudtak túllépni azon a stíluson, amibe a közel 20 év alatt belekövültek.

Óriási kontraszt az ő stílusuk mellett az újak stílusa és stratégiája, különösen akkor, ha az emberek azt látják, hogy a manipulatív üres közhelyek helyett vannak, akik képesek konkrét problémákat, megoldásokat és célokat megfogalmazni.

Az új pártok egyik nagy előnye az lesz a régiekkel szemben, ha el tudják hitetni magukról, hogy nem közhelyeket puffogtatnak és a koncért startolnak, hanem gondolkodnak.

Mária 2009.06.15. 10:19:48

@Krisz30:

Szerinted nem a felmondási idejüket töltik?

;-)

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:20:34

@r123:
Talán előbb el kellene olvasnod a gazdasági programjukat. Persze tudom én, hogy ez nem elvárás a mai nethuszároktól, mert információ nélkül királyabb dolog telehányni a netet okosságokkal. Anyázni akkor lenne értelme ellened, ha lenne fogalmad a programról és szépen leírnád, hogy mivel van bajod. Így mire anyázzak? Nem is vagy képben.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:21:22

@r123:
Talán előbb el kellene olvasnod a gazdasági programjukat. Persze tudom én, hogy ez nem elvárás a mai nethuszároktól, mert információ nélkül királyabb dolog telehányni a netet okosságokkal. Anyázni akkor lenne értelme ellened, ha lenne fogalmad a programról és szépen leírnád, hogy mivel van bajod. Így mire anyázzak? Nem is vagy képben.

Mária 2009.06.15. 10:21:27

@dex.ion:

"Ha jobban megnézed, egy jobbik-szavazót a legkevésbé "azok" véleménye érdekli, sőt, leginkább ellene cselekszik."

Láttam már élőben jobbik szavazót. Nem illik rá a leírásod.

Macskanátha 2009.06.15. 10:24:08

@Muad\\\'Dib: Ki a szart érdekel az EP választási eredményük? Arra jó, hogy majd lesz kint pár osztrák idióta is Brüsszelben, akik ugyanúgy nem kapnak majd szót, mint Morvaiék! Én azt mondtam - és erre bárkivel fogadok - hogy mégegyszer nem fognak a hatalom közelébe sem kerülni, mert az osztrák politikusok, a szocdemek és a néppártiak egyaránt tanultak a legutóbbi leckéből, ahogy az EU és az USA viszonyult a Szabadságpárt beemeléséhez a kormányba. Többé nem fog velük senki kormányzati szinten koalícióra lépni, 51%-nyi szélsőséges szavazó pedig egyszerűen nincs!

Mária 2009.06.15. 10:24:48

@Macskanátha:

Én úgy látom, hogy téged nagyon is érdekel ez az eredmény :)

dex.ion 2009.06.15. 10:25:17

@Mária: jó, én még sosem láttam, csak úgy a levegőbe beszélek:)
sztem az általános attitűd az én jellemzésemhez áll közelebb.

Pierre73 2009.06.15. 10:25:23

érdekes írás. A sajtkészítőknél azért jobbakat olvasok mostanában. :)
Érdekes azért a jobbik harca. Az ilyen "bezáratom, majd megmondom mi legyen" annyira nekem nem állja meg a helyét. Amúgy sok sikert nekik.

Gazz 2009.06.15. 10:26:29

@johevi: Jajj, az SZDSZ inkább ne maradjon parlamenti párt, ha kérhetném. Szeretném, ha a gyerekem normális iskolában tanulhasson, rendes közbiztonság közepette nőne fel, és ha nem nekem kellene fedeznem az ilyen lakosimrék, weinekleonárdok, demszkigáborok megélhetési költségeit a jövőben.
Ha megszűnne a gondolatrendőrség, ha nem fasisztáznák le az ország 80 százalékát, ha végre nem lehetetlenítének el minden próbálkozást a cigányság problémájának ÉRTELMES kezelésére.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.15. 10:26:51

@Mária: én meg olvasom őket nap, mint nap a neten... akit te láttál, az lehet a szabályt erősítő kivétel.

Egyébként meg... amíg ezek háborúban állnak egész Európával (lásd trianoni határok visszaállításával kapcsolatos mantrájuk), addig mijafaszt keresnek az EU parlamentben?

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:30:05

@Macskanátha:
Az eleve elég szánalmas, ahogy belpolitikai kérdésekbe ugat bele az USA és az EU. Az meg még szánalmasabb, hogy Magyarországon folyamatosan sakkban tartja egy 5%-os (most már csak 1%-os) törpepárt a vezetőket. Ebből látszik, hogy ez az egész látszatdemokrácia mekkora egy vicc. Baj van a gondolkodásoddal, ha szerinted az normális, hogy az emberek több, mint 10%-ának a véleményét szarba sem veszik ,mert nem PC minden mondatuk és a nagy USA azt mondta ejnye. Éljen a liberális demokrácia, a szabadság és esélyegyenlőség Mekkája.

Szokol 2009.06.15. 10:30:47

@Mária:
Mérleget még egyet sem nyújtottak be, ez ténykérdés.
A konkrétummal kapcsolatban pedig pont a probléma, hogy nincsenek. Több száz önkormányzatban ott ülnek a Jobbikosok, általában a Fidesszel karöltve, de még egy esetet sem hallottam, mikor lelepleztek volna bármilyen korrupciós ügyet.
Ennyit a nagy mi-majd-rendbetesszük-a-dolgokat fogadkozásukról.

r123 2009.06.15. 10:32:06

@Muad\\\'Dib:
Miért kellene elolvasnom a programjukat? Itt van Vona elnök személyesen, elmondta mit szeretnének. Kizavarni a multikat, imf pénz nem kell, cigányokat és zsidókat üldözni, tv-ket lerombolni és a Kárpát-medencét visszafoglalni.. Ezen mit olvassak? Gazdasági kérdésekben olyan ostobaságokat puffogtatnak, hogy nincs mit vitatkozni rajta. Közgazdász vagyok, pénzügyekkel foglalkozom 15 éve, szívesen feltennék ennek a "tehetséges gőzmozdonynak" pár keresztkérdést. Legfeljebb ha kutyaszorítóba kerül böfögne vmi demagóg dumát. Ja, vagy az elvtársai megvernének.. :)
Egyébként ez nem vicc. Pont ez a legnagyobb aggodalmam (azon kívül, hogy fingjuk nincs a gazdaságról), hogy ha vkinek nem tetszik pl a magyar gárda és ezt kimutatja akkor igenis van félnivalója! Ez fordítva nincs így, egy nyugdíjas vagy proli szoci nem agresszív, ahogy egy liberális vagy konzervatív fideszes sem. Ez egy hatalmas különbség.

lolperec 2009.06.15. 10:32:48

@ged: bezony, a jobbos szervezetek már össze is álltak..
első nagy feladatuknak tartják a budapesti meleg felvonulás megakadályozását..

éljenek a valós problémák! :D

Mária 2009.06.15. 10:32:51

@bécsi pszicho:

élő emlékezet lesznek azért, hogy a sok önhitt nyugat-európai bunkó ne valami hulladéktemető, szemétlerakó, ingyen munkaerő gyarmatként tekintsen az elsőkörös országokon kívül vegetáló szerencsétlenekre, hanem legalább ködösen derengjen nekik valami, hogy az ő jogelődjeik keze is vastagon benne van a mi mai napi problémáinkban

Mária 2009.06.15. 10:33:58

@Szokol:

Bizonyítékod van?

Mi az, hogy ténykérdés? Linkelj ide valami tényt, légy szíves!

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 10:34:13

Ööööö... Biztos, hogy ugyanazt láttuk?

Tudniillik én egy kicsit ijesztő, szemmel láthatóan komplexusos, ideges figurát láttam, aki a kamerák előtt igyekszik lassan, fojtott hangon beszélni, de a fojtott aggresszivitása már az olyan megnyilvánulásokban is megmutatkozik, mint hogy "lehet rugózni kifejezéseken".

Amúgy semmiben nem különbözik egy átlagos médiakurvától, azaz egy közepes cég, vagy akár egy ifjúsági MSZP-szervezet szóvivőjétől. Az a figura, akin látszik, hogy valami nagyon nem stimmel vele, és az ember akaratlanul sem hisz neki.

És szó szerint a szeme sem áll jól. Kicsit erre a pofára emlékeztet:
dilbert.com/2009-06-04/

Karizmatikus? Hát kábé mint Szekeres Imre vagy Thürmer Gyula. Mivel folyamatosan nyilvánvaló hülyeségeket beszél, ezért egy riporternek kb. 5 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy lejárassa, már ha ő maga nem teszi ezt meg.

Ahogy az elején levezette, hogy az MSZP és a Fidesz(?) népszerűsége csökken, a Jobbiké meg növekszik, tehát előbb-utóbb ők fognak kormányozni, az engem arra a sikertelen porszívóügynökre emlékeztetett, aki új közegbe került, és hirtelen nem hiszékeny nyugdíjas néniknek, hanem dörzsölt cégvezetőknek próbálja eladni a gagyi termékét, nyilván ehhez mért sikerrel.

A társadalom egy csoportja bizonyára vevő marad arra, amit ez az ember eddig is mondott, és ezután is mondani fog. De hogy ez a csoport növekedni tudna, az nagyon kétséges.

És nem tudom mire vélni ezt a hirtelen szerelmi fellángolást Pilu részéről. Most láttad először, és emlékeztet valakidre?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.06.15. 10:34:42

@Mária: Az hogy a jelenlegi politikai ELIT teljesen hiteltelen lett, nem kérdés. De ez automatikusan nem jelenti azt hogy egy új erő jobb, vagy más, mivel még nem voltak hatalomban, csak az alapján lehet megítélni őket, amiket mondanak, és abban én egyszerűen nem találok olyat, ami felvállalható.
A nemzeti értékek kiemelten fontosak, de nem úgy, hogy ezzel másokat bántunk, vagy mások kárára fogalmazzuk meg azokat. 2009, az EU tagjai vagyunk, lehet hogy a határokat lassan el kéne fogadni, és inkább valódi külpolitikát folytatni hogy a külhoni magyarok ne puszta politikai szavazatszerző eszközök legyenek, ahogyan most is. Amit a gazdaságpolitikáról nyilatkozik, az nonszensz, a kereskedelmi tv-k ledózerolását nem is értem, a masszív fajgyűlölet szerintem irgalmatlan kínos...egyszerűen nem értem.
Egy párt üzenete nekem azt jelenti, hogy ha ő kormányozna, akkor a következők változnának: ez jelenleg a jobbik esetében hogy hangzik? mert azt értem hogy miből van elegük,

changebug (törölt) 2009.06.15. 10:36:36

És miben különbözne a Jobbik más pártoktól, ha elhagynák a zsidózás, cigányozást és a külsőségeket? Gazdasági kényszerpálya esetén semmiben. A nevében. Megengedhetik ezt maguknak? Szerintem nem.
(Esetleg több rendőr és katona lenne, mert arra költenének, de egyébként...)

Mária 2009.06.15. 10:36:42

@r123:

"egy nyugdíjas vagy proli szoci nem agresszív"

Szerinted a nyugdíjasok mennyire MSZP hívők? Szerintem semennyire nem azok.

bryan 2009.06.15. 10:37:36

Magyarország politikai élete teljesen olyan mint egy lakógyűlés egy belvárosi házban.
@pilu:
Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a magyar politikai elit bármi hasznosat képes lenne megtanulni a jobbik sikeréből? Max ilyeneket: kikacsintós cigányozást, zsidózást, értelmetlen, de jól hangzó szigorítások bevezetését kampány előtt, a korrupció ellenes általában szintén értelmezhetetlen kampányokokat,
Tehát a jobbik üzenete a magyar politikusoknak: nem elég a populizmus, tegyél rá, mert ezek tényleg mindent megesznek.

Macskanátha 2009.06.15. 10:38:34

@Mária: Jósolgatás? Nem kell ahhoz Nostradamusnak lenni, hogy valaki tisztában legyen a tényekkel. A hozzád hasonló idióták azt nem értik meg, hogy az igazi hatalom a globális pénzügyi szervezetek kezében van. Pontosabban hangoztatják ezt ők is eleget, csak nem fogják fel, hogy ez mit jelent: azt jelenti, hogy _nem lehet ugrálni_! És azért nem lehet ugrálni, mert nincs a kezünkben semmi! Nincs ásványkincsünk, nincs iparunk, tömérdek adósságunk van, ki vagyunk véreztetve! Irán az óriási olajvagyonra alapozva könnyebben szállhat szembe - egy bizonyos pontig - a világgal. Mi nem. És ha ezt a jobbikus fijjug nem fogják fel, akkor nagyon durva pofonokat fognak kapni a valódi hatalom birtokosaitól. Orbán Viktor pontosan tudja, hogy merre hány méter, meddig mehet el, és mit mondhat. Ő volt már kormányfő, nyilván értésére adták, hogy mit tolerálnak, és mit nem. Talán nem akar mégegyszer úgy járni, mint amikor miniszterelnökként elrepült Washingtonba, és nem voltak hajlandók fogadni őt. Nem hogy Bush, de a White House portása sem. Az ilyen pofonok hiányoznak még Vónáéknak ahhoz, hogy megértsék, mennyire számít, ha köhög a bolha...

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:39:12

@r123:
Mert ugye a pártvezérek a tévében korrekt gazdaságpolitikai elemzéseket szoktak végezni? Valóban, emlékszem Orbán fityesz, Horn Gyuszkó, Kúrcsány olyan komoly gazdasági kérdéseket löktek el élőben, hogy csak na. De igazad van ne olvasd el közgazdász úr, mert te mindent tudsz, mindent értesz. Igaz, hogy ezeket a kérdéseket egyre többen vetik fel, ami a programjukban van, igaz, hogy a monetarista közgazdasági szemlélet most kapott egy óriási maflást a valóságtól, de ez mindegy.

jerke 2009.06.15. 10:39:19

Tessék szíves lenni pár kérdést az utóbbi 7 év gazdasági vezetőinek is feltenni. Nekem csak egy kérdésem van: mitű lett az államadósság 50%-ról 80% a GDP-hez mérve?

Doubledeceker 2009.06.15. 10:40:19


Amint leszokik a cigányozáról a támogatottsága is csökkeni fog, ahogy többen is irták.

Őket, a valós meglévő problémák hivták életre azok a problémák, mellyel sem a jobb sem a bal oldal nem akar, nem tud, mit kezdeni.

A probléma felvetésük abszolut jogos, ennek még örülök is, viszont a problémákra adott válaszaik borzalmasak, és nem férnek bele a demokrácia kereteibe.

A mostani politikai "elit" tehet arról, hogy ezek megjelentek, azért jelenhettek meg, mert ők nem végezték a dolgukat.

De jaj nekünk, ha ezek veszik kezükbe a hatalamt, az fájni fog.

Ami viszont az írásban találó, a jobbiktól most mindkét oldalon félnek, talán nem egyformán, de mindenki fél tőle.

Mária 2009.06.15. 10:41:35

@Pók:

"Tudniillik én egy kicsit ijesztő, szemmel láthatóan komplexusos, ideges figurát láttam, aki a kamerák előtt igyekszik lassan, fojtott hangon beszélni, de a fojtott aggresszivitása már az olyan megnyilvánulásokban is megmutatkozik, mint hogy "lehet rugózni kifejezéseken"."

Érdekes hozzáállás :)

Én azt láttam, hogy az interjúalany tudatában volt, mekkora súlya van annak, hogy az M1-en nyilatkozhat, tudatában volt, hogy nem rutinos köztévé interjúalany és tudatában volt annak is, hogy minden rosszul fogalmazott félmondatába piranhaként fog kapaszkodni az összes többi tábor.

Ezért volt a látható idegessége. Tudom, mit beszélek, nyilatkoztam már tévének, bár koránt sem ennyire fajsúlyos témában :)

oTTo$$ 2009.06.15. 10:42:29

ez a Vona gyerek egyre szimpatikusabb
jobbik tuti erosodni fog

flimo13 2009.06.15. 10:42:31

@Macskanátha: kár, hogy Slotával nem csinálták ezt meg. Másrészt elég szomorú, hogy annak örülsz, hogy törvényesen megválasztott képviselők azért nem kapnak szót, mert egyeseknek nem tetszene, amit mondanak.

CSÉ 2009.06.15. 10:43:28

"Nem lehet istenkáromlás Isten művét néven nevezni."
Csak tegnap hallottam egy színdarabban, de azt hiszem, ha a cigánybűnözés kerül szóba, mostmár mindig eszembe fog jutni.

Doubledeceker 2009.06.15. 10:43:51

@jerke:

Nem bonyolult a válasz erre, a 800.000 közalkalmazottól, a mérhetetlen pazarlástól, a tarthatatlan nyugdíj rendszertől 3.5 millió nyugdíjas, ebből 400 eze olya rokatnyugdíjas, aki még nem lépet nyugdíj korba.

És így tovább, pazarlunk, nem fizetünk adot, alacsony a foglalkoztatotság.

Szóval alig marad pénz a kaszában, de ha mégis azt is ellopják vagy rosszul használják fel.

Dóóógzozni kéne mán, mindekinek egységesen.

És végre mindekinek adni kellene a közösbe, nem csak elvenni onnan.

Mária 2009.06.15. 10:45:55

@Macskanátha:

"az igazi hatalom a globális pénzügyi szervezetek kezében van. "

Ez igaz. A különbség abban áll, hogy vannak népek és vannak politikusok, akik mindent megtesznek, hogy a saját hazájuk érdeke, amennyire csak lehet, érvényesüljön a globális úthengerrel szemben, és vannak népek és politikusok, akik a saját hazájukat eladják, a saját népüket eladósítják azért, hogy eggyel nagyobb méretű villába költözhessenek és eggyel több nullából álljon a bankszámla egyenlegük.

Szokol 2009.06.15. 10:45:57

@Mária:
hát linkelni azt most nem tudok, de vedd meg a legutóbbi HVG-t, abban volt. Ha annyira érdekel nyilván utána tudsz nézni, hiszen nyilvános.
Most akkor viszont had kérjek én is néhány linket a Jobbik-os önkormányzati politikusok korrupció elleni harcának eredményeiről, a feljelentéseik alapján indított büntetőperek állásáról.

zeneovi 2009.06.15. 10:46:07

Szerintem, amint bekerülnek a húsos fazék mellé, pont olyan, meghunyázkodó senkik lesznek, mint a maiak. Ők is a sok pénzre mennek csak. Az Uniót elítélik, mégis földönkívüli boldogság sugárzott Morvai arcáról a több mint 2 milliós fizetés és egyéb juttatások megszerzése folytán. Egyébként, ha a belpolitikát szeretnék megváltoztatni, akkor miért Ők mennek ki Brüsszelbe? A cigók itt maradnak Nekünk, Őket onnantól nem fogja érdekelni. Gondolkozzatok már!

Mária 2009.06.15. 10:48:25

@Szokol:

A HVG anyag elérhető a honlapjukon. Már miért ne tudnál linkelni?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 10:49:02

@Mária: Nyugat-Europaban ez tenyleg rossz duma lenne, sot meg demagog is a tetejebe.

Magyarorszagon azonban sajnos ez a helyzet. Mert ki hallott olyat, hogy az orszag eppenhogy visszajott a csodbol, de a penzugyminiszter 300LE-s szogalati autot vetet kozpenzbol ? Vagy hogy eppen a miniszterelnok es a jegybankelnok orrara koppintottak adoeltitkolas ( legalis vagy nem, ezt ne firtassuk ) miatt, mirefel azok be akarjak vezetni az ingatlaladot ?

Vagy ki hallott olyat, hogy egy part a tarsutasaival egyutt is bo 20%ot kap, mirefel azok bejelentik, hogy nem mondanak le, mert " az emberek nekik szavaztak bizalmat" ? Vagy ki hallott olyat ( L. Vona interju ), hogy egy rohadt alagut ( M4) ara egymilliard EUR-rol 5 ev alatt 2.25 MdEUR-ra emelkedik ?

Folytathatnam. Sajna, amig ilyen pofatlanok EZEK, addig a demagogia a legfobb fegyver. Ezt en sajnalom a legjobban, de a disznot nem lehet glasszekesztyuben a vagohidra hajtani. Mert a diszno nem akar fellepkedni magatol a teherauto rampajara, azt huzni kell, hasba kell rugni, es akkor vegul csak eljut a vagohidra, ahol fincsi kolbaszt keszitenek belole :D

Héttörpe (törölt) 2009.06.15. 10:49:52

Macskanátha:"Azért Európa már megtanulta kezelni ezt a problémát. Emlékszik még valaki a Jörg Haider féle Szabadságpárt előretörésére Ausztriában? Az Unió kissé morcosan reagált, az osztrák politika de facto szalonképtelen lett..."

Néha nem hiszem el, hogy miket írnak egyesek. Hogy az Unió kissé morcosan reagált? Mit hiszel te barátom, hogy az Unió maga Óz a nagy varázsló, aki egyszemélyben reagál és igazságot oszt? Ott is pártok, pártcsoportosulások osztják az eszet, egyik ezt mond, a másik mást. Ezeket a híreket leginkább is a magyar média sulykolta felénk, hogy rávilágíthasson a radikális (azért sem szélső) ördögi mivoltára. Vele párhuzamosan jöttek azok a hírek is, hogy Merkel és Sarkozy nem áll szóba Orbánpatásnáciördöggel satöbbi

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:50:23

@zeneovi:
"Egyébként, ha a belpolitikát szeretnék megváltoztatni, akkor miért Ők mennek ki Brüsszelbe? "
Mondjuk azért, hogy engem ne csak a Göncz (alias: mi kérünk elnézést Slota úr, esetleg betiltsuk a határon túli magyarokat) Kinga képviseljen az EU-ban.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 10:52:16

@Mária: Baromi elfogult vagy, és nem látsz tisztán.

Tessék sikeres pártokat alapítani? Egész picit nem röhejes ezt akkor mondani, amikor egy párt épp Európa-csúcsot ért el szavazati arányban?

Támadt egy kis hatalmi űr, mert az eddig kormányzó nagypárt végre összezuhant eddigi mérete töredékére, plusz még kimúlt az SZDSZ, és az MDF nevű kutyakomédia is kifulladóban van. Így aztán egy hőzöngő csapat felszívott jó sok szavazót. Hogy mindez hogyan fog stabilizálódni, az jó kérdés. De azért nem valószínű, hogy hirtelen aranyláz törne ki, és mindenki nekiállna pártokat alapítani. Azért ez nem így megy.

r123 2009.06.15. 10:52:56

@Mária:
menj el egyszer pölö egy mszp majálisra.. nem semmi élmény.. a jelenlévők minimum fele idős és legalább harmada lapattant fazon (nem szeretem használni a proli, vagy panelproli kifejezést, bár helytálló).

Szokol 2009.06.15. 10:55:06

@Mária:
Nézd, én tudom, hogy olvastam, ha ennyire érdekel, keresd meg magadnak.
Te sem linkeltél ide még egyetlen egyet sem a a sikeres Jobbik-os korrupció elleni harcról.

Lovastengerész 2009.06.15. 10:55:45

nem tudom megfigyeltétek e, bizonyos személyek igen jellegzetes vonásait,gesztusait, arcjátékát, egyéb nem verbális megnyilvánulásait...
ez a fickó, valamiért engem Grespik Lászlóra emlékeztet.
amellett hogy valóban figyelemre méltó politikuspalánta, nyilván nem emlegethető egy lapon Grespik elmebeteg kirohanásaival, valami hasonló karaktert sejtek...
nemtudom orvosilag behatárolható e ez a fajta, csekély fokú debilitás, de tessék megfigyelni!

Mária 2009.06.15. 10:57:18

@Pók:

És az eddigi kormányzó párt szerinted miért zuhant össze az addigi mérete töredékére? Csak nem azért, mert az emberek körbenéztek maguk körül és kezd megjönni a józan eszük?

@r123:

biztosan azért vannak ott éppen az olyan figurák, mert ingyen osztogatnak valamit :)

r123 2009.06.15. 10:58:03

ja, épp olvasom, hogy rakparton a holokauszt cipőkbe disznólábakat raktak magukat jópofának tartó egyedek.. gondolom kedves szélsőjobbos tagság szerintem ez teljesen rendben van, csak így tovább, védjétek csak Vona 'urat'..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.15. 10:58:20

@Muad\\\'Dib: "Valóban, emlékszem Orbán fityesz, Horn Gyuszkó, Kúrcsány olyan komoly gazdasági kérdéseket löktek el élőben, hogy csak na."

Speciel Gyurcsány tartott előadásokat miniszterelnökként a KÖZGÁZ-on, amelyek szakmailag jók voltak. A gond ott kezdődött, hogy a szavakat nem, vagy csak részben ültette át a valóságba...

Mária 2009.06.15. 10:58:40

@Szokol:

Én kértem előbb a linket tőled!

Majd ha adsz linket, akkor kapsz linket tőlem is.

Még a végén én kezdem rosszul érezni magam amiatt, hogy eszedben sincs megtenni, amit mondok :)))

is 2009.06.15. 10:58:56

@Macskanátha: azért Jörg Haidert meglehetősen félremagyarázod. néhány adat, ami nem passzol a szép leírásodba: Haider ELŐBB volt tartományfőnök, mint hogy a pártja hatalomra került. Karinthia az egyik leggazdagabb tartomány, és Ausztriában, Németországban a tartomány az nem egy magyar megyei lepkefing szint, hanem a legfontosabb közigazgatási szint, az ország függ a tartományoktól, és nem a tartományok az országtól.

ezeket az adatokat még építsd be, mert most még az ellenkezőjét próbálod sugalmazni.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 10:59:36

@cukicica:
Jó, hát nem mindenki adhat interjút halálosan nyugodtan, mint Horn Gyuszi 2 liter bor után, meg neki még nem volt lehetősége elpöppenteni 20 kiló füvet, mint a szedeszosoknak, hogy egy életre megnyugodjon.

winerprince 2009.06.15. 10:59:42

Gratula a cikkírónak.Amikor péntek este néztem,hasonló gondolatok-mit beszélek-szinte ugyan ezek fogalmazódtak meg bennem.Viktorunknak komoly fejtörést fog okozni ennek az arcnak az ellehetetlenítése.

zeneovi 2009.06.15. 11:00:03

@r123: "menj el egyszer pölö egy mszp majálisra.. nem semmi élmény.. a jelenlévők minimum fele idős és legalább harmada lapattant fazon (nem szeretem használni a proli, vagy panelproli kifejezést, bár helytálló). "
Hát, Én tegnap dolgoztam az utcán, láttam a vonulókat, ez éppen Rájuk volt jellemző. (sajnos)

Rá Dios 2009.06.15. 11:00:20

@ged: Nehéz volna vitatni. Ennél azonan fontosabb, hogy nem elégszik meg a beszéddel, azt is mondja, mit tenne. Ez új elem. Lehet szeretni, nem szeretni (én túlzásnak érzem a Jobbikot, mint olyat, viszolygok némely szóhasználatukon)de lehet ténylegesen mérlegelni őket és ha csak nekik lesz valódi súlyuk, akkor, ugye... Érdekes új világ jön és lehet, hogy ideje...
Nem fogunk unatkozni :-)

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:02:13

@Fedor:
A baj mondjuk az, hogy valamiért Magyarországon divat minden közgazdászt lehülyézni, aki nem a monetarista, neoliberális szemléletet követi. Ennek nyilván az az oka, hogy van néhány magát felsőbbrendűnek beállító közgazdász, aki elterjesztette itthon, hogy ez az egyetlen elfogadott szemlélet a világon. Ami egész egyszerűen pofátlan hazugság.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:02:18

@szúrófény:
En is ettol felek.
Sajnos most a Fidesznek kell nyomni a demagog fajvedo dumat.
Ha egyszer hetelomra jut, akkor viszont a BTK-t meg kell szigoritani : a mellekbunteteseket ( u.m. kozugyektol valo eltiltas ) altalanossa kell tenni es az idotartamukat fel kell emelni. Ha erted, hogy mire gondolok :D

Lovastengerész 2009.06.15. 11:02:38

@Muad\\\'Dib:
félreértesz, nem a stilusra gondolok. az egy dolog, majd alakul. a fejét nézd meg, a szemét, az egész jelenséget...

Mária 2009.06.15. 11:02:50

@zeneovi:

látod, ez azért van, mert MÁR el is szipkázták az MSZP szavazóbázisát :)))

Lovastengerész 2009.06.15. 11:05:37

@Muad\\\'Dib:
félreértesz, nem a stilusra gondolok. az egy dolog, majd alakul. a fejét nézd meg, a szemét, az egész jelenséget...

is 2009.06.15. 11:05:50

@Mária: "Csak nem azért, mert az emberek körbenéztek maguk körül és kezd megjönni a józan eszük?"

a tavalyi népszavazás óta a választók eszére hivatkozni MEGALOL... itt a hergelés megy, és az emberek örömmel veszítik el józan eszüket egy kis felháborodás, botány, autodafé és egyebek kedvéért.

Mária 2009.06.15. 11:05:56

@cukicica:

Dobhatnál valamit a YouTube-ra magadról :)

Csak hogy legyen viszonyítási alapunk :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:06:32

@Muad\\\'Dib:

Nezd, a monetarista szemlelet nem hulyeseg, abban az esetben ha (ko)gazdag vagy. Akkor ugyanis csupan azt ideologizalod meg, ami a sajat kokemeny erdeked (profitmaximalizalas, status quo fenntartasa).

Tja, ha hott csoron nyomod a monetarista mantrat, az teljesen mas. Szerintem luzerseg es a hulyeseg kevereke.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:06:53

@cukicica:
Ez minden vezetőre jellemző. Amit te debilitásnak nevezel, az annak a megjelenése, hogy neki igaza van és ezzel a fölénnyel áll szóba mindenkivel. Ez igaz Orbánra, Kúrcsányra, Ibolykára és Kunczéra is. Sok politikusra nem igaz, nem is alkalmasak vezetőnek és meg is buktak pártjuk élén.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:08:31

@is:

kedves "is", miert is ?
az ember ugye, a mainstream kozgazdasagtan szerint hasznot maximalizal.
Kerdezem en toled: nekem miert lenne erdekem az 52%os effektiv adokulcs mellett meg vizitdijat is fizetni ? Hol lesz nekem ebbol hasznom ?

ha ezt meg tudod nekem magyarazni, akkor en is igazat adok neked.

Mária 2009.06.15. 11:11:32

@is:

Én nem ezt látom magam körül. Én azt látom, hogy ahogyan egyre több ember kerül egyre rosszabb helyzetbe, egyre kevesebben vevők a régi típusú üzenetekre.

És az emberek sajnos szélsebesen csúsznak lefelé egzisztenciális szempontból.

Reggelente egy kisboltban vásárolok, önkiszolgáló. Ma reggel a pénztáros döbbenten mesélte, hogy két napja nem tér magához, mert pénteken egy jólöltözött hölgy, akit látásból ismer, egy tanárnő úgy ment vásárolni, hogy a pénztárnál a szalagra tett két zsemlét, miközben a szalag alatt két teli szatyrot próbált meg kilavírozni fizetés nélkül...

És egyre töbebn fognak nagyon durván lecsúszni ebben az országban. És őket már nem lehet mejd meggyőzni a profinak vélt és évtizedek alatt tökéletesre csiszolt marketinges dumával, ha az nem vág egybe azzal, amit a saját életükben tapasztalnak.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 11:14:43

Azt hiszem nem szerencsés írás a fönti. Olyasmit tekint erénynek ami önmagában egyáltalán nem az. Az ilyen „na most megkapják” rövid örömű káröröm alapú politika szemlélet önpusztító. Pontosan ez volt az ami az ország nyakára hozta 1994-ben a négy évvel azelőtt páros lábbal és több mint megérdemelten kirúgott bandát. Akkor az érzelmi „csináljunk akármit, csak mutassunk meg ezeknek a csalóknak” hozzáállás az édes bosszú örömét ugyan tényleg megadta, de mit ért el vele az ország? Ugye tudjuk mindnyájan mit. Most erre egy hasonló jellegű dolognak örvendezni, hát mondjuk siralmas. Ideje nem indulati, odamondó, hanem a dolgokon tényleg javítani is tudó alternatívában gondolkozni. Nagyon nagyon ideje, amíg még maradt olyasmi, hogy Magyarország.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:15:40

@Pók:

Mirt beszel nyilvanvalo hulyesegeket FOLYAMATOSAN ? ( egy-ketto akad, persze ).

Szerintem koltseg haszon vizsgalatnak kell alavetni azt az igenyt, hogy az orszag adossagatutemezest/konnyitest kerjen. Sajnos a magyar gazdasag tenyleg nyitott, ez szerintem mar egeszsegtelen ilyen formaban, mert nagyon fuggunk masoktol. Es a mi es a "masok" erdeke egyre inkabb konfliktusba fog kerulni, ahogy a korlatozott eroforrasok kimerulnek es az emberiseg lelekszama no, a klimavaltzassal sulyosbitva.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 11:16:37

A királyi televíziót pártatlansága vette rá, hogy egy ilyen lényt behívjon a műsorába?
Persze riporterként azért fizetik szegény hölgyet, hogy ne hányjon az asztalra egy ilyen közben, de megkímélhették volna ettől magukat.
Nem tudtunk meg többet, csak fölösleges nyilvánosságot kaptak.

Mi lenne, ha valaki legalább a közszolgálati (érdemes ízlelgetni a szót) televízióba csak úgy kerülhetne be, ha valami eredményt ért el?
(mondjuk megelőlegezhető, hogy eredményesen fogják lejáratni az országot)

Az, hogy antiszemitáknak zsidózott, fajgyűlölőknek cigányozott és ezzel egy nevetséges részvételi szint mellett kijuttatott 3 embert az európai parlamentbe, az nem eredmény, hanem maximum üzleti siker. Egyedül azt nem tudom mit fognak ott csinálni, mint euroszkeptikusok? Belülről bomlasztanak?

Azért arra kiváncsi leszek, hogy mit is terveznek a jövőben.
Kukivizit, hogy valaki zsidó-e, esetleg ránézéssel, vagy rámutatással állapítják meg? Mi lesz a nőkkel?
Szoláriumokat a lakosság biztonsága érdekében bezáratják nehogy belekerüljön a magyar ember a szórásba, mikor épp a romák vannak soron?

Ez a műsor kurvulás volt!

Mindenki tudja mi a hivatalos, és mi a nem hivatalos cél és eszközrendszer.

Nem akarok félelemben élni!
Nem magam miatt, mert állítólag nem vagyok az üldözöttek listáján (hacsak nem azért, mert elítélem a teljes működésüket és tevékenységüket), de nem szeretnék folyton azon aggódni, hogy mikor vadásszák le a barátaimat!

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:19:44

@Bereznay András:
Érdekes, hogy a radikális pártok ellen mindig az az egyik legnagyobb kritika, hogy "...indulati, odamondó...", ami furcsa. Vajon miért tabu a politikai életben annak nevezni valamit, ami. Ha valaki börtönbe való tolvaj, akkor ezt kell mondani. Azért is tartunk itt, mert nálunk valahogy mindig hibás lépésekké szelídülnek az egyszerű sikkasztások és lopások, ha politikusokról van szó.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:22:10

@maxt: "Mi lenne, ha valaki legalább a közszolgálati (érdemes ízlelgetni a szót) televízióba csak úgy kerülhetne be, ha valami eredményt ért el?"

Jo lenne, ugyanis akkor ballib politikus oda a labat be nem tehetne. ( Tja, ha ugy vesszuk akkor 13 ezer MdHUF adossag felhalmozas, az orszag leszakadasa is "eredmeny" )

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 11:24:09

@Scaramella va alla guerra:
"Jo lenne, ugyanis akkor ballib politikus oda a labat be nem tehetne. "
Egyetértünk! Kívánatos lenne!

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:24:18

@maxt:
Nyugodtan el lehet menni. Gyurcsány is megmondta. Nem tetszik? Tudod merre van a határ. A hozzád hasonló férgek a legrosszabbak. Papolnak félelemről, de mindenkit elhallgattatnának és betiltanának, aki nekik nem tetszőt mond. Mert az olyannak, mint te, csak saját maga a fontos. Nem akarok félelemben élni, hogy mást betiltok, üldözök az nem gond, sőt dicsőség. Betűzöm, hogy megértsed: UN-DO-RÍ-TÓ

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 11:26:56

@maxt: "Nem akarok félelemben élni!
(...) de nem szeretnék folyton azon aggódni, hogy mikor vadásszák le a barátaimat! "

1. En sem akarok felelemben elni. Attol rettegni, hogy csak 150 eHUF vagy pedig 600 eHUF ingatlanadot kell fizetnem.
Hogy a HUF megal 315nel, vagy atviszi a 40at is.
Satobbi

2. Nos, nekem ilyen "barataim" nincsenek, akit a jobboldal "le akar vadaszni".

Lehet, hogy nem vagyok sikeres ? :D

off
vajon kedves maxt igy kialltal Berkecz Maria mellett is, a masodik testureg-motozas utan meg 2002ben ?
Vagy ot le lehetett vadaszni, mert " egy rohadt fasiszta" ?

Biblia nyelven : " aki kardot ragad ... ". A "bajszos osellenseget" idezve : "Jedem das ... " :D
on

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 11:27:29

@Macskanátha: Nagyon jó lenne, ha kevesen gondolkoznának így, mint te. Húzzuk meg magunkat, és várjuk, hogy Brüsszel meg Washington, meg esetleg Moszkva barackot nyomjon a fejünkre. Ez (szerencsére) nem így működik.

Mária 2009.06.15. 11:27:49

@Muad\\\'Dib:

Akik a félelemről papolnak, a legjobban attól félnek, hogy a dolgok a nevükön lesznek nevezve.

Mert onnan már csak egy apró lépés, hogy a felelősök meg felelősségre legyenek vonva.

És itt nem a C-kre meg a Zs-kre gondolok, akik mögé ezek az opportunisták bármikor nagyon szívesen mögéjük bújnak.

tanninvadász · http://www.csaladivideo.hu 2009.06.15. 11:30:43

vajon melyik lehet Vona Gábor kedvenc NBA csapata?

==T== 2009.06.15. 11:31:53

@Krisz30: Kinyílik a szemük? 7/20 éve nem nyílik ki (ráadásul ők is vastagon benne vannak a jelenlegi bajok okozásában).

p60 2009.06.15. 11:34:10

A zsidó zsidózik

88wx335dsf 2009.06.15. 11:34:31

@maxt:

"ezzel egy nevetséges részvételi szint mellett kijuttatott 3 embert az európai parlamentbe, az nem eredmény,"

Szerintem az "SZDSZ klón" LMP a padlóba verte volna a seggét ha eléri ezt a "nem eredményt".

Apropó, ha 3 képviselő nem eredmény, akkor az LMP nulla darab képviselőjét hogyan értekeled?

Doubledeceker 2009.06.15. 11:34:40

@Scaramella va alla guerra:

Ezen a forumon mindenki hülye lett?

Ugyanúgy nem kell retegeni az ingatalnadótól, mint attól, hogy Vona megcsinálja a második holokausztot.

Amúgy meg ingatalan adót kivenni nem akkora bűn, mint cigányt koncolni.

Ebben a kurva országban csak indulati alapon lehet politizálni, ész érvekre ható prátot még senki nem látot, ha lenne is ilyen azonnal elsülyedne.... :(

Ha bárki is kimondja az igazságot, rögtön hazaárulóvá válik, persze ezt tudja jóla FIdesz is, így aztán ők is csinján bánnak az igazsággal.

Kiváncsi vagyok, mit fognak ők tenni, ha hatalomra kerülnek, hátha megváltoznak.

Azért ilyen béna a Magyar politika, mert az emberek ilyen egyszerűek, mint te kedves kommentelő.

Mindemelett bízom benne, hogy a Fidesz, mégiscsak csinál majd valamit, persze első Viktorral a nagy politikai kalandorral nem lezs könnyű.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.06.15. 11:35:56

@neminiteneri: Pl azt, hogy Alkotmánymódosításhoz velük már megvan a 2/3-ad. Csekélység ugye...?

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 11:36:26

@maxt: Van, aki azt hangoztatja, hogy fél, hogy majd a szélsőjobb jól levadássza. Ezért állítólag mindig be is van csomagolva a bőröndje.

Ebből az emberfajtából kétféle van. Az egyik tényleg ettől fél (tehát idióta), a másik valójában nem fél, csak hisztériát kelt (tehát mocskos szemétláda).

Jó lenne, ha ez a riogatás végre kimenne a divatból.

Persze az is jó lenne, ha rendőrkézre kerülne az a pár, valószínűleg szlovák titkosszolgálat által felbérelt figura, akik cigányokat gyilkoltak.

daBEERDRiNKeR 2009.06.15. 11:37:28

Elég gyengén muzsikál itt a rózsamisi féle ultralibsi netkommandó :) Legalább a bárki által percek alatt hozzáférhető tényeknek néznétek utána mielőtt baromságokat ajvékoltok, lásd pl. Szokol aki a Jobbik pártkasszájáról, meg a másik szerencsétlen abortuszmaradék a "nyílt rasszizmusról". A nyílt rasszizmus az, hogy kijelenti a Vona, mától mindenkit kirugatunk, vagyonelkobzunk, Dunába lövünk aki cigány és / vagy zsidó. Én ilyet nem hallottam egyszer sem, olyat viszont igen, hogy aki munkaképes az dolgozhat is a segélyért ne csak a markát tartsa minden hónapban. És ez ugyanúgy magyarokat is érint pl. nem csak a cigányokat. Erről ennyit, fussatok neki még1x, az antiszemitázós rasszistázós elbaszott kampánynak köszönhetik a szabad rabmadarak is hogy végre oda kerültek ahová valók de még lesz ennél lejjebb.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:38:12

@tommybravo:
Sajnos azt kell mondjam ebből lesz baja a Jobbiknak. Viszont az is egyértelmű, hogy ha sikeresen akar kampányolni a nagy pártok mellett, valahonnan kell pénz.
Az egész magyar pártfinanszírozási rendszer egy kalap szar, amolyan önvédelmi hatás a parlamenti pártoknak, hogy biztosak lehessenek benne, aki a közelükbe akar jutni, azt utána lehet zsarolni azzal, hogy nem megfelelőek a finanszírozási ügyei. Egyébként ügyes húzás a maszop-szadesz-fityesz triótól el kell ismerni.

tommybravo 2009.06.15. 11:39:43

@daBEERDRiNKeR:
"A Jobbik 2003-ban alakult párttá, s azóta elszaboltálja annak az előírásnak a végrehajtását, ami szerint minden párt április végéig köteles előző évi mérlegét közzétenni a Magyar Közlönyben. Ez eddig senkit sem érdekelt különösebben, s miután állami támogatást közvetlenül nem kap a párt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) sem ellenőrizte rendszeresen a Jobbik könyvelését."
hvg.hu/itthon/20090610_hvg_jobbik_allami_szamvevoszek.aspx

Törvényesség, tisztesség, hiszti.

pipacsaripacspapucs 2009.06.15. 11:39:47

"...a cél szentesíti az eszközt. Ez a mocsok, velejéig rothadt garnitúra megkapja, ami jár neki: hátulról, egy negyventonnás gőzmozdonyt."
---
A Bankrablás című filmkomédia jut az eszembe erről a negyventonnásról. Mikor is a kirabolni szánt bankfiókot kerekekre tették, majd keresztbe a síneken megálltak vele. Távolról közeledett a "negyventonnás" hatalmas fényszóróval, hajókürttel. A biztonsági emberek igyekeztek időben kiugrálni belőle, hogy mire a dízel-elektromos erőgép odaérjen, kiderüljön, hogy egy fény- és hangszórókkal felszerelt, pumpálós "kézi hajtány".

Ha ez volna az az eszköz, ami a célt (a politikai elit elsöprését, a politikai közélet kijózanítását) szentesíti, még vidáman nézném is a revüt. Azonban számomra ez a Vona(t) pont a poltikai közélet legbüdösebb végtermékét akarja babaillatként eladni.

És azt még nem tudjuk, hogy a reflektor mögött megatonnák vannak, vagy csak néhány balhés srác. A másik problémát meg már meg is zenésítették húsz éve:

"A nagy kérdés a helyzetem,
hogy fut velem, vagy jön felém
a síneken..."

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.06.15. 11:40:41

@r123: "Ez fordítva nincs így, egy nyugdíjas vagy proli szoci nem agresszív"

Na itt fordulok le a székről. Az, hogy nem tud megverni, mert 60 és a halál közt van, az nem jelenti azt, hogy nem agresszív...

tommybravo 2009.06.15. 11:42:18

@Muad\\\'Dib: "Egyébként ügyes húzás a maszop-szadesz-fityesz triótól el kell ismerni."

Azért az MDF-Fidesz-MIÉP sem sietett rendbe tenni ezeket az ügyeket, amikor kormányon volt, és a Jobbik rendszeretete ellenére láthatóan ők sem törekednek az átlátható működésre. Ez pont egy olyan eset, amikor nem ér arra hivatkozni, hogy "de hiszen ők is!".

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:45:45

@tommybravo:
Én pont ezért írtam, hogy jól ki van ez találva. Mert ugye kampány nélkül nem fogsz a parlament közelébe jutni, mert csodák nincsenek. a jelenlegi törvények szerint azonban lehetetlen előteremteni a töredékét is annak, amivel a parlamenti pártok rendelkeznek. És nyilván ,aki bejutott nem igyekszik segíteni a bejutásban a kintieket.

Mária 2009.06.15. 11:47:04

@tommybravo:

te ezen rugózol, míg mások szívesebben tudnák meg azt, hogy hogyan csinálták a mai milliárdosaink az első milliójukat

phaidros 2009.06.15. 11:49:18

@is: OFF az eü-népszavazásnál azért rendesen elbaszta a koala is. Már nem emlékszem a konkrétumra, de volt egy olyan szál, miszerint, ha más formában hoztak volna törvényt róla, akkor nem lehetett volna népszavazni.

Meg nem ártott volna a kommunikációból az ingyenes egészségügy szlogent kivenni. Én speciel ezért szavaztam ellene, ugyanis nekem kurvára nem volt ingyenes az egészségügy - nem tudom, TB-ről hallottál-e? :o) Lehet, hogy a nép sem volt hülye, hogy ezt bevegye, nem? Egyébként a szándékot értem én, csak leszarom.

Majd ha párhuzamosan csökkentik a befizetendő TB-met, akkor érdekel. Bónusz lehet számomra az is, hogy nem a gazdasági miniszter cége csinálja a vizitdíjautomatát, akkor talán hiszek a motivációban és az átgondoltságban is, és nem fordul meg a fejemben, hogy ez is egy ok a bevezetésre. De hát én, és a nép nagy része nem tartozik a Te 2%-odba. :D

Toporodottordog 2009.06.15. 11:49:38

Megint orrotoknál fogva vezetnek titeket :)) Nem hiszem, hogy diplomás értelmes embertársaim benyelik ezt a szappanoperát.

A Jobbiknak egy feladata van a magyar politikában: Megakadályozni a 2/3-os fidesz többséget. És ez jó mindenkinek. Még a Fidesznek is, hisz így nem lehet majd rajta egyedül számonkérni a következő ciklusokat.

Ellenzéki pártként szerintetek mit kezd majd a Jobbik a köv ciklusban? Majd jó nagyszájú ellenzékiként nyomogatja a szavazógombot, meg csunyákat nyilatkozik majd a médiában.

tommybravo 2009.06.15. 11:50:34

@Mária: Nem rúgózom, csak pont te kértél pontos hivatkozást. Voilá.

Másrészt mi köze a Jobbik költségvetésének a milliárdosaink első milliójához? Semmi. Attól még ők lehetnének becsületesek.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 11:51:03

@Muad\\\'Dib:
Itt születtem, magyarok a szüleim, magyarul beszélek, magyarországon tanultam, dolgozom, adózom, tisztelem és betartom a törvényt, és nem te fogod meg mondani mit csináljak!
A hozzászólásod 90%át adó hamis, engem gyalázó vádak egyike sem igaz, de nyilván neked legkevésbé az igazság számít.
Gyűlölj kitartóan és intenzíven!

(A hozzászólásod megfelelően minősít téged!)

phaidros 2009.06.15. 11:51:55

@Toporodottordog: én nem bánnám ha nem lenne 2/3-a a Fidesznek, szóval akkor jöjjön a Jobbik. Legalább a Jobbikkal kelljen megegyezniük, de önjárók ne legyenek. Azt nem szeretném egyik párttól se.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:52:51

@maxt:
Én ne mondjam meg mit csináljál, de te eldöntöd ki szerepeljen a közszolgálati adón? rotflmao

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 11:54:56

Miután a videót is megnéztem, azt kell mondjam, hm. Most jobban megértem a cikkírót. A szomorú igazság (számomra szomorú) az, hogy amiket Vona elmond, az (a cigánybúnőzés szó kivételével) mind olyasmi amit én is gondolok, illetve hirdetek. Azért szomorú ez számomra, mert nem mindegy, hogy bizonyos, kimondani nagyon esedékes igazságokat az ember demokratikus alapállásból mond ki, nyilvánvalóan követelendő dolgokat ilyen alapon követel, vagy egészen más alapon. A videó vége felé lehet csak érzékelni amit persze az ember ettől függetlenül is ismer, inkább csak a kérdésekből derül ki, hogy Vona számára ezek a nagyon esedékes igazságok csak eszközök, csak az eladhatóságot szolgáljak. Ügyesen és símán kerüli meg azokat a lényegi kérdéseket melyeket – az adott közegben és egyelőre – elkerülendőnek tart. Ez világos a riporternő által utalt és Vona más, szintén ismert megnyilatkozásaiból. Az Isten ne adja az országnak hogy ilyen szándékúak telepedjenek rá! Úgy látszik ismétlődik a történelem. Ahogyan azok akik húsz évvel ezelőtt több pártrendszer megjátszásával demokráciát tettetve népszerű igazságokat hagoztattak, de csak azért, hogy maguknak sajátíthassák (bulizhassák) ki az országot, úgy beszél Vona is a mostani helyzetben esedékes igaszágokról, hogy aztán olyasmit hozzon a népre ami még annál is szönyűségesebb, ha lehet, mint amit a tolvaj áldemokraták hoztak rá. A föladat: nem engedni a csábításnak, hogy nagy hangú felelőtlen ígéreteknek bedőlve ismét csapdát válasszunk, hanem a dolgok egészét, nem csak részeit nézve hozzunk józan értelmes döntést.

tommybravo 2009.06.15. 11:55:47

@Muad\\\'Dib: Bár valószínűleg több dologban különbözik a véleményünk, mint amennyiben egyezik, azzal maximálisan egyetértek, hogy Vonának helye van az állami tv hírműsorában. Mégis, kinek az ízlése kellene hogy eldöntse, mi mehet le a tévében???

Mária 2009.06.15. 11:55:49

@tommybravo:

Tegnapi botrányhír, hogy az APEH valamelyik középiskola számlájára szállt rá teljesen jogtalanul.

Úgyhogy én a helyedben egy bizonyos távolságtartással kezelném a látszatra téged igazoló híreket, abból kiindulva, hogy a bizonyos koncepció alapján felröppentett hírecske mindig gyorsabban terjed, mint annak a cáfolata.

Leglassabban persze a rágalmazás, a jóhírnév megsértése és más hasonló ügyekben megnyert perek híre terjed sajnos.

88wx335dsf 2009.06.15. 11:56:45

@maxt:

A "Magyarországon" a mondat közepén is nagybetű, a magyar helyesírás szabályai szerint.

Mária 2009.06.15. 11:57:09

@Bereznay András:

Nem akarom elhinni, hogy előbb írtál kommentet és csak utána nézted meg a videót, amihez kommentet írtál :)))

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 11:57:35

@maxt:
Ráadásul ne lepődj meg, hogy ilyeneket írok, amikor ki vagy akadva, mit keres a Vona a tévében, miközben egy 1%-os pártot minden kérdésben ötvenszer megkérdeznek/megkérdeztek, miközben a Jobbikot ott hallgatták el, ahol tudták.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 11:58:40

@Mária:

Miért, az írást magát kommentáltam először. Összefügg persze a videóval, de önálló.

88wx335dsf 2009.06.15. 11:58:53

@Bereznay András:

Nos, akkor szerinted milyen párt(ok)nak kellene kormányoznia a 2010-es választást követően?

Nyilván van rá elképzelésed, ha ilyen hatékonyan elemzed a politikát.

tommybravo 2009.06.15. 11:59:27

@Mária: Nem engem igazol a hír. Egyszerűen ténykérdés, hogy a Jobbik nem tett eleget egy törvényi előírásnak. A tegnapi botrányhír meg semennyire sem kapcsolódik a Jobbik működéséhez, azzal foglalkozhatunk egy másik fórumon.

Mária 2009.06.15. 12:00:48

@tommybravo:

Nem akarod megérteni :)

A HVG szerinted hiteles hírforrás ebben az összefüggésben?

A Blikk nem írt róla esetleg?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 12:02:20

@Pók:
Szlovákok?
Nah akkor kicsit menjünk följebb a zsigeri indulatoknál?
Ki ismeri az Okken-borotvája néven elhíresült elméletet?
(nem mindenható, és nem is tévedhetetlen, de az esetek legnagyobb részében igaz)
Logikusan végig gondolva az elejétől a végéig melyik a gyilkosok kilétére vonatkozó elmélet (mert ugye nincsenek meg a tettesek) egyszerűbb, és tartalmaz a legkevesebb alapfeltevést?

Doubledeceker 2009.06.15. 12:04:51

@Mária:

Ebben semmi botrány nincs, csak teszik a dolgukat, néha pedig tévednek is.

Nap, mint nap egy rakás embert halok, hogy panaszkodnak az APEH-ra, meg a vagyonosodási vizsgálatokra.

Ja kérem akinek nincs vaj a füle mögött, annak nincs mitől tartania.

Mondom én aki, már megélt egy két vizsgálatot, mondjuk ezeki igyis ugyis kelemetlenek, de ez a dolguk, illetve ez is.

Különben elég agyabaszott banda, szó se róla.

Vannak emberek akiknek hitbeli meggyöződésből semmi sem jó....

harmincas 2009.06.15. 12:06:08

Nem fognak leszokni a zsidózásról és cigányozásról, kedves cikkíró. Az ugyanis a lényegük, és nem is tudnak mást.

harmincas 2009.06.15. 12:06:46

Nem fognak leszokni a zsidózásról és cigányozásról, kedves cikkíró. Az ugyanis a lényegük, és nem is tudnak mást.

Kristl 2009.06.15. 12:11:04

Pók

Ugyanazt láttuk. Csak ha valakinek ellenszenves és félelmetes valaki vagy legalábbis amit képvisel, másképp látja mint aki érdektelen, vagy esetleg szimpatizál az illetővel.
Mielőtt megörülnél, a félelem és ellenszenv nem a "valóságot" mutatja, nem jobb nézőpont a szimpatizálókénál.

Vona Gárdaperes levele hozta már ezt a stílust. Kellemetlen ellenfél lesz, a "az idegbaj" az meg amúgy az agilitás, ami a magyar vitakultúrában elengedhetetlen, tekintve, hogy egy jó vitaműsorban 1:3 arányt szeret produkálni a meghívó.

"lehet rugózni kifejezéseken"
Ez meg teljesen hétköznapi kifejezés az utcán tudtommal. A jelentése még közérthetőbb is, mintha azt mondanám hogy "Ne a szavakon lovagoljunk kiragadva környezetükből, hanem próbáljunk meg a dolgok mélyére látni." Ebben ugyanis nincs benne a szándékoltság kifejezése... azaz hogy az "ellenfél" nem eltévedt a szavak erdejében, hanem indulatra játszva kipécézett magának 1-2 kifejezést és azok pol. korrektségével foglalkozik nem pedig azzal amit mondani szeretett volna az illető. :)

Remélem segítettem.

Bezim 2009.06.15. 12:11:41

Lehet a Vona gyereket utálni,mit kellene csinálni azokkal,akik kormányzás ürügyén szabályosan hülyéskedtek itt 7 évig.Igen 7 évről beszélek,nem húsz évről.Csunyább dolgokat is megélhetünk,ha ezek nem tünnek el minél előbb.A fideszt némileg védem,mert négy év alatt megpróbáltak jól kormányozni.

tommybravo 2009.06.15. 12:12:23

@Mária: Mivel a Jobbik nem sietett minden áron bizonyítani, hogy ők bizony eleget tettek a törvényi kötelezettségüknek, miután több újság is írt a fenti kis malőrjükről, kénytelen vagyok igaznak elfogadni. Ez azért nem a "sas nem kapkod a legyek után" helyzet, amikor a Jobbik egyik alapértékét kérdőjelezi meg több újság is.

gitáros 2009.06.15. 12:15:31

Leszokni a zsidózásról és a cigányozásról?

Akkor mi maradna?

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 12:17:16

1. Harmincasnak max igaza van, ennek ez a lényege, aljas indulatokat megfogni és hasznosítani. Amit eddig nem lehetett, pl náci sisakban fogaskerékkel anno senki neki nem állt volna kampányolni annakidején.

2. Oriási tévedés, hogy ez egy hűdenagylecke a hatalomnak, a rendszerváltó elitnek, ők csak röhögnek rajta.

Maradnak a bársonyszékekbe ugyanazok. Csak mert ez a kreatúra kicsit önjáróvá vált időközben, nem jelenti azt, hogy mostantól akkor majd megrémülnak a nagy pártok.

Maximum pár 4.vonalas emberke aki már a nagypártban szalonképtelen és esélytelen, átül kasználni a széljobba, azt kész, nakik ez plusz bónusz, nem veszteség.

3. Szó nincsen semmiféle harmadik erőről, jól muttaja ezt, hogy effktiv program (nem progrom(!), hanem olyan ami szalonképes és gyakorlatban is végrehajtható volna!) nincsen.

Kb olyan ez a jobbik dolog, mint egy elegáns étteremben ahol undorító a kaja, hoznak egy kis rántottsajtot előételnek.

Az sokaknak izlik, de avval jóllakni nem fogsz, mint ahogy az étteremvezetők (politikai elit) nagyon is tisztában vannak evvel.

A titkosszolgálat, rendőrség, bíróság, ügyészség, alkotmánybíróság, stb kezelőszervek továbbra is az ő kezükben vannak, és nagyon el kéne tolniuk, hogy az ilyen jobbik szintű önjáró kreatúrák egyetlen kapcsolóhoz is hozzáférjenek egy pillanatra.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 12:19:42

@88wx335dsf:

Röviden: nem hiszek abban, hogy a jelenlegi csapda helyzetben bármilyen létező vagy induló párttól bármit is lehetne várni. Aki rászánja az időt és energiát, hogy átrágja magát a Kibulizott mind a 21 oldalán (jönnek a panaszok, hogy hosszú!), az megérti miért mondom ezt. Mindent előlről kell kezdeni ha kiutat akar az ország találni. Az alapprobléma, hogy annak idején kikapcsolták a népet, elsikkasztották a demokráciát. Aki ebbe a struktúrába áll be, mondjon bármit is, legyen bármilyen is a szándéka, azt viszi tovább amit húsz éve elekzdtek, legyen jobbik, legyen LMP legyen Magyarok Szövetsége, vagy bármi. Ilyen keretek között, ez a legfontosabb fölismerni való, nem lehet megoldás. Idetartozik az is, hogy (szemben pl Vonával) nem vagyok Lenin. Mert nem tartom helyesnek, hogy azt amihez az utat a népnek magának kell megtalálnia, más vetítse előre a nevükben. Ez az út nem világos, nincs benne kézzelfogható ígéret, de , járható. A „gyere a szárnyaim alá, bízz bennem, majd minden jó lesz, nézd a szép programomat” nem kiút. Majd ha lebomlik a rendszer és alulról épül demokrácia, majd ha a pártok lentről fölfelé formálódnak, akkor lehet pártoktól várni valamit, ahogyan az nyugati demokráciákban működik. A csapdán belül csak a buliba beszállást lehet pártoktól várni. Ha neked kész kell, azt megtalálod máshol, ne engem kérdezz. De az a kész olyan is lesz, majd átmeneti eufória után megtapasztalod.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.15. 12:25:33

"centrum-szagú" :DDDD
na, ezzel mindent elmondott magáról.

Meg azzal, hogy minden "pofonegyszerű". Sajnos a 21. század már nem az... az ő egyszerűségük az, hogy Spiró ne legyen író, és hogy minden jó, ami "magyar". Jááj.

De primitív ez a Vona. Szegény műs.vez.nőt meg először sajnálom: először kapta meg, hogy "rugózik" valamin... :P

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 12:30:56

@Kristl:
"a félelem és ellenszenv nem a "valóságot" mutatja, nem jobb nézőpont a szimpatizálókénál"

Akkor mi a valóság? Az egyenruhában parlagfüvet szednek, és munkáltaói igazolás, illetve adóhatósági végzés nélkül nem mondják egy sötétebb bőrű magyar állampolgárra, hogy "ingyenélő parazita féreg", csak ha meggyőződtek róla?

Ugyanmár!

Konkrétan a Vona nem érdekel.
Egy egészséges társadalomban körberöhögnék, de a mienk egy beteg társadalom. Elszegényedett, állás nélküli eladósodott emberek sokasága él itt, akinek ellenség kell. Vona ezüsttálcán kínálta a kisebbségeket, és a gonosz multinacionális nemzetközi (szerintük természetesen zsidó) cégeket és szervezeteket.

Az önmagikból kifordult egyszerű emberek jelentenek veszélyt, és nem a párt. Ők csak manipulálnak, és így semmi közük nem lesz hozzá, ha valakit megkéselnek, lelőnek... talán még a szlovákokra is rákenhetik.

Lehet magyarázkodni, hogy ki mit és hogyan értett, de célszerűbb lenne vállalni az ezzel járó felelősséget, egyenes gerinccel tenni kijelentéseket, és nem mosakodni a tévében. Nem "rugózás". Ezt mondta és így.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.15. 12:33:37

@individuum: stopper indul

mikor kezdik el őket is zsidózni?!

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 12:39:22

@Bereznay András: Maximális tisztelettel, de te is rosszul következtetsz. Minden gondolatod alapjaiban jó, de nem lehet előlről kezdeni semmit.

Olyan ez, mintha a tatárjárás következményeit ugy akarnád felszámolni, hogy visszamész a tatárjárás előttre egy időgéppel.
A politikai-társadalmi viszonyok, a nagy polip, a szinte teljes értelmiség nettó érintettsége a játékban vagy megkötözött keze tény.

Kb olyan a szöveged, mint az 1984ben amikor a csali szöveg az, hogy majd a prolik fellázadnak.

Nem, a prolik nem lázadnak fel, a vidéki lakótelepek elbutult népe minálunk sosem fog politikai pártokat alapítani és tényleges népképviseletet követelni.
Innentől pedig bukott az egész, ahogy erodálódik a politikai bizalom és optimizmus, minden csak egyre rosszabb lesz.

A lebomlás immár egyáltalán nem képzelhető el, egyetlen kör áll ennek útjában, az a bizonyos "bibós csapat".
Akik jó érzékkel szervezték maguk mögé a ledarált embermennyiséget és leszakadt kapcsolati hálót, és nem engedik el azóta sem.(majd hülyék lennének)

Hidd el, ha a teljes politikai erózió és kiábrándultság bekövetkezik, a váltópárti rendszer és evvel a demokrácia álma önmagától összedől, (márpedig erre már nem kell sokat várni) az csak ahhoz vezet, minden az ő kezükbe kerül és nem fogják elengedni, ennyire már mindenki ismeri őket.

A többi már a történelmet olvasva is előrelátható, az országban tulajdonképpen csak az ismerős séma zajlik most is.
A rövid "zavaros", váltógazdálkodásos, "lehetett volna" szubdemokratikus helyzetet hosszú és kemény diktatúra váltja majd.
Lehet, hogy ez gazdasági virágzást és a tömegnek elégedettséget hoz, dehát ezért is áhítozunk rá.

fraki 2009.06.15. 12:39:34

Ez egy nagyon idegesítő arc.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 12:43:43

@maxt:
"gonosz multinacionális"
Konkrétan azt mondja a programjában, hogy hibás szerkezetű az az állam, ahol a multinacionális cégek állítják elő a GDP 2/3-át, miközben 2%-ot foglalkoztatnak mindösszesen. Ez ellen tenni kell, különben meg fogunk dögleni éhen kb. 30 év múlva.
"Az önmagikból kifordult egyszerű emberek jelentenek veszélyt, és nem a párt. Ők csak manipulálnak, és így semmi közük nem lesz hozzá, ha valakit megkéselnek, lelőnek... talán még a szlovákokra is rákenhetik."
gondolom neked rengeteg rokonod él mondjuk Pátkán? Mert nekem igen. És tudod ez az önmagából kifordult néni azt találta mondani, hogy már nem vet el semmit a kertjében és nem tart állatot, mert elviszik. Igen, természetesen a Gárdisták...

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 12:44:11

Aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók.
néha jön egy egy tehetséges ember a közéletbe (ilyen olyan módon tehetséges)előbb utóbb szét lesz cincálva.
egyébként a fennen emlitett mukit utálom mint a szart.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 12:48:01

u.i. max ha nagyon megindul vele a szekér, van másik megoldás is.

88wx335dsf 2009.06.15. 12:50:31

@Bereznay András:

Mindaz amit állítasz egyszerű UTÓPIA.

Egy valamire válaszolj: amíg az "ideális" rendszer alulról épül addig mi legyen az országgal az átmeneti időszakban? Freeze mode?

BLovi 2009.06.15. 12:50:33

maxt:

Olyan ormótlan nagy baromságokat írsz. Fogadjunk, hogy Budapesten élsz és onnan osztod az észt. Menjél le egyszer b*** meg vidékre (Szabolcs, Borsod, stb) és ott nézzél széjjel! Töltsél el egy hetet valamelyik kis faluban és utána beszélgessünk a nézeteidről, te nagy (ál)liberális...

BLovi 2009.06.15. 12:52:20

@fraki: Kinek a pap, kinek a papné. Akkor szavazz Lendvai Ildikóra, vagy Deutsch Tamásra, esetleg Gusztos Péterre.

Tengertánc (törölt) 2009.06.15. 12:55:25

Őszinte legyek? Okádok vona gábortól, meg az egész jobbik által generált "gyűlölet-biznisztől"! De főleg a jobbiktól okádok. Ha jobb riporter lett volna vona kérdezője, olyan simán agyon lehetett volna csapni a teljesen primitív,demagóg dumáját, hogy csak úgy zörgött volna.

@maxt: a II. vh alatt is zöldésgesek, iskolai tanárok, szabók stb. követték el a háborús bűnöket...

gabcigirl 2009.06.15. 12:58:33

Mondhat bárki bármit, ez a csávó komplett Szálasi Ferenc, tokkal, vonóval meg az elmebeteg gondolataival együtt...De azért durva, hogy lassan már egy Orbán-féle demagóg miniszterelnöknek is örülni kell?????

És sajnos nem lehet őket lebecsülni-a Hitler-féle figurák is így kezdték és mindenki láthatta, mi lett a vége:(((

Egy szó, mint száz: mindenki, aki él és mozog, menjen majd el az országgyűlési választásokkor szavazni-mondani sem kell, természetesen az újnyilasokétól eltérő pártra...

Tengertánc (törölt) 2009.06.15. 12:58:44

@BLovi: aha, mindíg ezzel jöttök, ti jobbikosok. és szerintetek mi a megoldás? gondolom a gázkamra...én meg javasolom, hogy rándulj át szlovákiába és kezdj el valamelyik nagyvárosban, jól hallhatóan, magyarul beszélni. majd akkor megtudod, milyen idehaza cigánynak lenni.

88wx335dsf 2009.06.15. 12:59:40

@maxt:

Csak neked: modernkori földosztás az elszegényedett, elbutult és fasiszta kisemberektől. Kisebbségellenesség és náci eszmék a mai Magyarországon.

www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/odaadnak-lyukovolgyi-foldjuket-a-romaknak/cn/news-20081014-06572501

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:00:43

@Nandi29: Ugy is van, ebben az orszagban mindenki hulye lett - nandi29 kivetelevel.

Nos, engem a mindenfele holokauszt nem erdekel. Egyszeruen nem foglalkozok ilyen dolgokkal. A II. Vilhabnak mar vagy 60 eve vege. Pont. idoszerubb lenne olyan dolgokkal foglalkozni, amelyek aktualisabbak. Mint p.l. a tulepesedes, meg az hogy az eroforrasokert harc indult ennek kovetkezteben. vagy az energiahordozo-valsag, az eroforrasokkal osszhangban. En, mint hulye kommenetelo igy latom.

Ebben a kontextusban az ingatlanado meg a ciganyellenesseg is ertheto, mindketto eroforras atcsoportositas, ami nekem nem tetszik.

Az eroforrasokat oda kell koncentralni, ahol azok hozadeka a legnagyobb. Vitat csak ott tudok elkepzelni, hogy
1. hogy definialjuk a hozadekt ( tarsadalmi hasznssagot, stb ) es
2. ha definialtuk, akkor hogy merjuk ezt.

Ha mar itt tartunk, az ingatlanado ( es mindenfele vagyonado ) a bun es pofatlansag kategoriajaba tartozik, ugyanis
1. Nem a realizalt vagyonovekmenyt adoztatja meg, igy adott esetben az osszvagyon csokkenesehez is veszethet
2. Mindenki az ongondoskdasrol beszel, helyesen, mert en mar egy vas nyugdijat nem fogok kapni. Ha megfosztanak a vgyonomtol es nem fogok nyugdijat kapni, akkor tessek mondani, mibol fogok meglni nyugdijas koromra ?

Na, ezek VALODI problemak, ezekrol kell beszelni, nem mindenfele holokausztrol. Mondom en, a hott egyszeru es primitiv komenetlo.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:01:54

@Muad\\\'Dib:
Csúnya gárdisták ilyet csinálnak?
Ez valami árjabűnözés lehet. Nem kellene esetleg összeírni a kék szeműeket és a szőke hajúakat, ha esetleg egy ilyen elkövet valamit megtaláljuk a többit és leverjük rajtuk?

tommybravo 2009.06.15. 13:02:46

@Scaramella va alla guerra: "en mar egy vas nyugdijat nem fogok kapni"

Miért, nem fizetsz nyugdíjjárulékot?

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 13:04:44

@Blazzo:
Teljesen igazad van. Én is minden nap mikor felszállok Kőbányán a 95-ös buszra sírni tudnék, mert látom azokat a rettegő cigány srácokat. Akárcsak a Mázsa téren. A boltban is félelmükben szétborogattak múltkor is egy egész polcot, és az eladó az a náczidisznó nem akart nekik szólni, mert tudta, hogy úgyis várja őket a mobilgázkamra a kijáratnál. omg
Egyébként látom riadóztatva lett a libsikommandó, az összes ember ide kommentel, aki a szadeszra szavazott, úgy tűnik...

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 13:06:18

@88wx335dsf: Maga az "alulról" kitétel nem világos :D
A tanulatlan 8osztályos segédmunkás társadalmi szerepe megvan, de had ne ő vezesse már az országot, viccnek is rossz.
Márpedig a szerző maga fejti ki korábban, hogy az értelmiség minálunk el van adva, résztvesz a játékban szinte az utolsó emberig.
Jó megoldás nincsen, és mindvégig fel sem merült.
Lehetett volna esély, ha a játék irányítói egyedül maradnak, szétesik a hatalom sok kis pártra, civakodó entitásra, ahol a közmegegyezéses mocsok már nem tartható fent, a kritikus pénztömeg már nem szedhető és lopható össze, nem mozgósítható hatalmi szóval egy irányba.
Ekkor valóban tehetséges és elhivatott emberek léphettek volna elő a mellőzöttségből, akik ma távol maradnak az egésztől, mert a gyomruk forog.
Megfigyelhető, hogy ez a folyamat elindult, minden utóbb leadrálódott pártban megkezdődött a repedezés, sajnos a rendszerbe nagyon jó megelőző elemek lettek ezellen beépítve.
Ma pedig már elképzelhetetléen, hogy a két nagypárt szilánkokra essen, hiszen ők maguk hozták létre és védték leglelkesebben azt a rostát, amin át a pokol tüzére hullik minden társadalmi csoport és politikai törekvés aki nem elég testes.

tommybravo 2009.06.15. 13:08:12

@Muad\\\'Dib: "Ugyanakkor a munkahelyeknek mindössze 2%-át biztosítják. A GDP-növekedés kb. kétharmada a külföldi tulajdonú vállalatok
termeléséből származik...."

Bár a Jobbik program konkrétan semmivel nem támasztja alá a számait, azért azt ők sem mondják, hogy a GDP 2/3-át a multik állítják elő. Növekedés nem egyenlő a teljes GDP-vel.

"Amennyiben az állam a gazdasági növekedést a vállalatokat terhelő
adók és járulékok egységes csökkentésével kívánja ösztönözni, akkor ... ez a csökkentés a gazdasági teljesítmény
felét kitevő multiknál csapódik le, akik ... kiviszik az országból."

Eszerint a multik 2%-nyi munkaerővel annyi GDP-t termelnek, mint a 98% összesen. A sokszoros hatékonyságkülönbséget minek a számlájára írja a párt?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:09:06

@Muad\\\'Dib:
Váááááááááárj!
Asszem kezdem érteni!
Te és a jobbik bűnözőkről beszéltek?
Én meg teljesen úgy értettem, hogy cigányokról....

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:10:05

@tommybravo:
Ugye viccelsz.
A Lehman Brothers kotvenytulajdonosok is kiibocsajtasi vagy piaci aron vettek meg a kotvenyeiket.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 13:10:24

@tommybravo: És azerinted azt elteszik a széfbe neki? Nemár..:D
Természetesen akkorra 10* annyi nyugdíjas lenne, mint adóztatható termelő réteg, és képtelenség lesz akár csak egy nyomorszintű nyugdíjat is finanszírozni.
Ő csak abban téved, hogy ez lesz a legnagyobb gondja..
Addigra kb a mai kubára, északkorreára vagy afganisztánra emlékeztető állapotok lesznek itt, mire ő nyugdíjas volna.

88wx335dsf 2009.06.15. 13:11:25

@Mioporfeszosz:

Akkor viszont mi a megoldás? Írni ax x oldalas baromságokat miközben semmi sem történik? Számonkérni a demagógiát másokon miközben mi is azok vagyunk?

Vagy benyögni, hogy sajnos nincs megoldás? Ez a megoldás?
...
Látod erre lesz jó a Jobbik. Belegyalogolnak a szarhegybe és felrobbantják saját magukat. Ők az egyetlenek akik valamit is érnek; az összes többi ingyenélő csak egy valamihez ért: cikkeket írni arról, hogy miért nem tudják ellapátolni a szarkupacot és miért nem engedik másnak, hogy ellapátolhassa azt.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:12:23

@tommybravo: Toke ( technologia ) vs. munka.

Termelesi fuggveny, Makrookonomia I, II. evfolyam.

tommybravo 2009.06.15. 13:12:38

@Scaramella va alla guerra: Hogy jön össze a Lehman Brothers és a te 10-20-50 év múlva esedékes nyugdíjad? A pénzed tekintélyes része magyar államkötvényben van, egy másik tekintélyes része magyar részvényekben.

88wx335dsf 2009.06.15. 13:13:08

@tommybravo:

A multicégek méretére. Egy Opel-gyár forgalma nem egy sarki zöldségesé.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.15. 13:13:30

Megy a szájkarate, közben meg az mszp-szdsz tovább rohasztja le az országot.

gabcigirl 2009.06.15. 13:14:05

Ja, és persze nem kívánja a magyarok péntárcáját terhelni, új forrást keres...

Gondolom, elveszik a zsidóktól...Na, ilyen program már volt a negyvenes években, sokan bele is haltak. Hát nem kérünk belőle!!!

tommybravo 2009.06.15. 13:17:58

@Mioporfeszosz: A te nyugdíjadat már nem az akkori munkavállalók rakják össze, hanem elvileg te magad, ez a magánnyugdíj pénztári rendszer lényege. A pénztár meg lenyúlja egy részét, a többit meg befekteti, de 40 év alatt akkor is összegyűlik egy közepesen tekintélyes összeg.

@Scaramella va alla guerra: Mivel van célirányos diplomám (igaz, meg van már vagy 6 éves is), kifejthetnéd, hogy mire gondolsz. Szerinted a tőke felhasználása indokolja az 50-szeres hatékonyságbeli különbséget?

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:18:09

Mszp eredményekről nem szokás beszélni vagy mi? Pl államcsődöt elkerültük (vele együtt az anarchiát is) ennek azért lehetne örülni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:19:25

@tommybravo:
Ugy jon ide, hogy van ugyfelkockazat is.

Ha a bank csodbemegy ( most : az allami nyugdijpenztar csodbemegy, magyarul nem tudja a befolyo dijakbol fedezni a kifizeteseit, mert ugye be nem fektetett egy vasat sem ), akkor tok mindegy, hogy mennyiert vetted meg az eszkozeit.

( Es akkor meg nem is beszeltem a magannyugdijpenztarakrol, amelyek teljesseggel intranszparens modon kezelik a vagyont. Poziciofedezesrol nem hallottak, funding ratiorol nem hallottak, DB semarol nem hallottak, ezzel szemben a hozam 20-40%-t elviszik "kezelesi koltseg cimen". )

Remelem, ertheto a magyarazat.

88wx335dsf 2009.06.15. 13:19:33

@gabcigirl:

A manipulálási módszert amit használsz, úgy hívják, hogy "csúszós lejtő":

A CSÚSZÓS LEJTŐ olyan érvelési hiba, amelynek során valaki azzal akarja bizonyítani egy állítás helytelenségét, hogy annak megállíthatatlan, egyre növekvő következményei lesznek. Másképpen fogalmazva: az állítást úgy cáfolja, hogy szembesít annak eltúlzott változatával.

Gyakran használják politikai vitában, például ellenérvként valamilyen tevékenység legalizálásával szemben.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.15. 13:19:53

@Páneurópai Harci Kos:
Amit ők okoztak ? Hogyan kerültük el? Visszafizethetetlen hitelekkel? Hülye vagy öreg ?

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:21:31

A világválságért nem hinném hogy a kormánypárt lenne a felelős.

88wx335dsf 2009.06.15. 13:21:42

@Páneurópai Harci Kos:

Tévedés, még nem kerültük el. 2012-től kezdődik a komoly adósságtörlesztés, ha azt megússzuk, akkor kerültük el.

Az argentinok sem a hitelfelvételkor rogytak meg, hanem a visszafizetésnél.

Rav Antal 2009.06.15. 13:23:05

@r123: Ez nem ugyanaz a művész volt, aki a turul szájába kezet tett?

devadel 2009.06.15. 13:23:47

végignéztem, két dolgot látok.
az egyik, hogy posztoló szerint ez az ember jól kommunikál. orbán viktor megjelenése óta elterjedt az a gondolat hazánkban, hogy aki a riporter konkrét kérdésére ügyes csúsztatással leplezi valódi gondolatait (tehát hazudik), az jól kommunikál. nos, a jó kommunikációnak éppen az volna a definiciója, hogy a gondolatokat helyesen, önazonosan tudom átadni. ez az ember egyszerűen ügyesen (???) hazudik, de a jó kommunikációtól nagyon messze van. nem lehet huzamosan máshogy beszélni a sajtóval, mint a csőcselékkel. ez már orbánnál is hamarosan csúnyán elő fog jönni, ezek a vonáék meg sohasem lesznek szalonképesek. gyenge kísérlet.

a másik, hogy modorosságaiból, intonációjából tökéletesen lejön, hogy annak idején ugyanarra a kommunikációs tréningre járt, amire orbán és a fidesz vezérkara. persze eddig is tudtuk, hogy honnét jött.

abaka 2009.06.15. 13:24:45

@Admiral William Adama: A legfontosabb felismeres az lenne, hogy ezt sajnos nem ok okoztak, hanem 20 ev felelotlen koltekezese, mondjuk ugy a nep altal alanyi jogon elvart takaronal lenyegesen tovabb nyujtozkodas.

A vicces a helyetben az, hogy amikor Gyurcsany elkurasrol beszelt, arra ertette, hogy nem hajtottak vegre olyan fonton strukturalis reformokat, amik a hosszu tavu versenykepesseget biztositottak az orszagnak. Es mikozben mindenki nagyon merges a szocikra, csak azert imadkoznak, hogy jojjon valaki aki folytatja az elkurast.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 13:24:50

@88wx335dsf: A jobbiktól ilyesmit várni eleve elvakultságra vall, nem holmi elszánt öngyilkos merénylő ő, hanem csak egy jelmezes kreautra.

Olvasd el az első kommentemet.
És az utolsó végét arra nézve mi a jövő.

Ez kb biztos, pont olyan hatalmas erő mozgat errefelé, mint amitől ma este a nap le fog nyugodni és holnap fel fog kelni.
Btw az mszp amire ma köpködni kell, nem lesz már 10év mulva sehol, de minden ugyanilyen (vagy még nagyobb) ütemben rohad majd lefelé.

Az mszp ugyanis egy arc, egy párt, semmit nem jelent és semmiért nem felelős.
A benne lévő emberek és azok a társadalmi gaztettek és mocskos alkuk igen, amik létrehozták és működtették eddig, de mindez itt lesz 5 és 10év mulva is.

Próbáld ezt megérteni, hogy ezért nincs megoldás, fölszámolhatsz mindent és rendezhetsz vérfürdőt, csak a káoszt és a lerohadást hozod előbbre.

Az az út már 89-ben kb 0,0001% esélyű volt az ország számára, amin itt egy erős, prosperáló nyugathoz számított jóléti demokrácia jöhetett volna létre.

Ma már ilyen forgatókönyv nincsen, senki nem akarja ezt, nem érdeke ez, és nem is volna képes megvalósítani.
Maximum a csalódott tömegek várják még mindíg, mint valami kánaán eljövetelét, miközben a tudatuk másik fele már nagyon is tisztában van avval, hogy itt ez sosem fog már bekövetkezni.

mithrandir 2009.06.15. 13:24:57

@maxt: Akkor remélem nem engedted ki őket 2006 őszén a Fidesz-tüntetésre.
Mert ott tényleg vadászta a rendőrség az embereket. Puskával.

Van bőven valódi rettegnivaló is. Tartalékold arra az adrenalint.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:25:30

@tommybravo:
Termeszetesen.
Ugye, a toke teszi lehetove a technologiai fejlesztest, amely a hatekonysagjavulashoz vezet.

Masodsorban a multicegek olyan belepesi korlatot allitanak ( reszben termeszetes modon, technologiai fejlettseguk reven, reszben pofatlanul visszaelve a magyar korulmenyekkel, L. p.l. a szupermarketek vs. beszallitok csata ) amelyek megnehezitik a tokehianyos es kevesbe hatekonyan termelo (magyar) cegek letezeset.

Tovabbmegyek : tiszta vizet kellene a poharba onteni. El kellene ismerni, hogy ha a termelekenyseget akarjuk javitani, akkor nem kell ennyi ember. Magyarul ki kell mondani, hogy tulnepesedes van, amit kezelni kell.
Valamint : a technologiai fejlodesnek az eroforrasok szukossege egy ponton hatart szab. Eppen ezert az irdatlan penz egy reszet, amit ebbe olnek, alapkutatasokra kellene forditani, hogy eselyunk legyen ezt a hatart kitagitani.

off
Szerintem ezek a lenyegi kerdesek, nem a fasizmus meg hasonlok. Szamomra legalabis tob intellektualis kihivast tartalmaznak. Persze, izlesek es pofonok ...
on

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:25:44

Ha ésszerűen politizálnak, és a magyar nép nem követeli az ingyen banánt, meg is uszhatjuk a hátralévő éveket.
u.u. az EU bajszát huzogatni rossz módszer.
(kisebbségpolitika, szélsőséges dolgok, randalírozás, mind mind fenenagy rosszpont)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:25:55

@88wx335dsf:
"csúszós lejtő"

Tehát a vádak igazak, csak mondjuk népirtás helyett csak börtön lesz a származás büntetése emberbaráti szeretetből?

Mária 2009.06.15. 13:26:39

@gabcigirl:

"Ja, és persze nem kívánja a magyarok péntárcáját terhelni, új forrást keres...
Gondolom, elveszik a zsidóktól...Na, ilyen program már volt a negyvenes években, sokan bele is haltak. Hát nem kérünk belőle!!!"

Ez nem így működik, okoska!

Egyszerűen írom, hogy a hozzád hasonlók is megértsék:

Ha több a kiadásod, mint a bevételed, két dolgot tehetsz:

Az egyik, hogy csökkented a kiadásaidat. kevesebbet vásárolsz. Ez a megszorítás.

A másik, hogy átgondolod, hogyan tudnál több bevételre szert tenni. Bérbeadsz valamit. Többet dolgozol. Drágábban dolgozol. Elkezded művelni a kiskertet és kiviszed a termést a piacra.

Ilyesmi meg sem fordul a kis komcsi fejedben? A lehetőség előtted, semmi más, csak az a fránya szabadrablás?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:26:58

@Páneurópai Harci Kos:
"Mszp eredményekről nem szokás beszélni vagy mi? Pl államcsődöt elkerültük (vele együtt az anarchiát is) ennek azért lehetne örülni."

Ugy erted, azt az allamcsodot, amelyet a 6.5 evig tarto osztogatas es korrupcio idezett elo ?

Szep eredmeny, tenyleg beszeljunk rola.

Maci Laci nem Bubu 2009.06.15. 13:27:01

@gabcigirl: Nem szabad elfeledni azt az apró, ám de fontos tényt, hogy a Jobbik egy hiányt pótol. Egy olyan országban ahol megszűnt a “klasszikus” rendőrség, amely teljes szigorral fellépne a
- bűnözéssel (akkor is, ha barna bőrszínnel rendelkezik az elkövető)
- korrupcióval (akkor is, ha az egy öltönyös gazember…izé akarom mondani politikus ) szemben addig nem kell csodálkozni azon, hogy a társadalmi önszerveződés megoldja, vagy megpróbálja megoldani a problémát.

Mert be kell látnunk, hogy a probléma, létezik…

A társadalomnak elege van a kettős mércéből, amely akkor nyilvánul meg példának okáért, amikor a magyar áldozat esetén a nyomravezetői díj elmarad, vagy minimális, amint azonban az áldozat roma, bizony röpködnek a tízmilliók.

A társadalomnak elege van a megélhetési gyermekszülésből, a segélyen élők eltartásából.

A társadalomnak elege van a mohácsi viktoriákból (szándékosan kisbetűvel) akik szinte felháborodnak azon, hogy a dolgozó ember hogy meri megvédeni a kemény munkával szerzett anyagi javait, a kertje gyümölcsét, zöldségeit. A mohácsi viktoriák szerint tarthatatlan ez az állapot, hiszen milyen ország az ahol a békés, dolgos, beilleszkedni vágyó ember a sötétség beállta után, ha elmegy lopni, akkor bizony agyoncsapja az áram.

És a felsorolást lehetne folytatni…

Úgy tűnik az emberek elkezdtek gondolkodni, és már nem hisznek annak a pár száz parlamentben üldögélő jellemtelen bűnöző gazembernek. (vagy honatyának… áááá, mindig összekeverem őket)
Ezen problémák megoldására született a Jobbik, és talán ezért olyan nagy a támogatottsága is. És reméljük hogy csak akkor tűnik el, amikor a megszületését kiváltó ok is.

tommybravo 2009.06.15. 13:27:45

@Scaramella va alla guerra: Az állami nyugdíjpénztárral neked sok dolgod nem lesz (a magánba fizetsz), bár egyébként sem megy csődbe, hiszen ezelőtt is évtizedeken keresztül a költségvetés kipótolta a hiányát. Másrészt tőle nem veszel eszközt (mármint az állami nyugdíjpénztártól), hanem a magánnal állsz kapcsolatban.

A magánnyugdíjpénztárak tényleg nem az átláthatóság szobrai, de ettől függetlenül azokkal is akkor lett a népeknek problémája, amikor veszteni kezdtek a vagyonból. Előtte évekig senki nem mondta, hogy évi 5-8% reálhozam nem tisztességes. A kezelési költséget a kezelt vagyon arányában határozzák meg, nem a hozam arányában, ezért a 20-40%-nak nincs túl sok értelme.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 13:28:17

@maxt: Passz. Melyik?

Az, hogy néhány vérprofi, bérgyilkos vagy zsoldos jellegű figura utálja a cigányokat, ezért párat megöl közülük, nem törődve azzal, hogy emiatt aztán mártírrá válnak, és a külföld mint veszedelmes, idegengyűlölő, rasszista országra fog tekinteni ránk?

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 13:28:36

@tommybravo:
na itt jön elő a különbség a két közgazdasági szemlélet között. A hatékonyság ugyanis az egyik szerint mindenek előtt és majd megpróbáljuk a maradék embertömeget így-úgy ellátni. Míg a másik oldal szerint a hatékonyság és profitmaximalizálás nem feltétlenül jelent társadalmi hasznosságot is, ráadásul jelen helyzetben mérhetetlenül kiszolgáltatja a munkásokat az állam jóváhagyásával, hiszen a kkv-k nincsenek abban a helyzetben, hogy versenyezzenek a multik agresszív piacpolitikájával.

Tengertánc (törölt) 2009.06.15. 13:31:16

@Muad\\\'Dib: Ja, értem...de amikor este 11 körül a Deák-téren az "elnyomott magyarok" részegen kukákat gyújtanak fel és lehugyozzák a hajléktalant, az full rendben van. Igaz? Gratulálok...

Nem tudom ilyen "libsi kommandóról" beszélsz? Ahogy elnézem, ti vagytok azok, akik minden - még a nem témába vágó(!) - fórumon ott rontjátok, kéretlenül a levegőt! Úgy tesztek, mintha erre valaki kötelezett volna benneteket. Elárulom: unalmasak vagytok!

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 13:32:25

@maxt:
Miért van az, hogy Magyarországon rasszizmus arról beszélni, hogy a cigányság túlreprezentált az erőszakos bűnelkövetés területén. Még a mindig kínosan PC amerikaiaknál is nyíltan lehet beszélni a feketék messze kimagasló bűnözési arányiról, és erőszakos bandákba tömörülésükről. Persze azoknak, akiknek nem érdeke kezelni ezt a kérdést, mert többet ér nekik egy fillérekért felvásárolható kisebbségi szavazat, mint a bűnözés visszaszorítása, életbevágó, hogy ellehetetlenítsenek minden megoldási lehetőséget.

redriot77 2009.06.15. 13:32:56

Szerintem valamennyire fog csökkenni a Jobbik támogatottsága, de azért simán bejutnak jövőre a parlamentbe.

OK, most sokan rájuk szavaztak rájuk a cigánykérdés és a nagy pártokból való kiábrándultság miatt, de ezeknek az embereknek jó része nem biztos hogy teljesen képben van a Jobbik valódi arcával.

Most egy kicsit több reflektorfény vetül majd rájuk, többet szerepelnek a tévében, és egyre többen meglátják hogy kikre szavaztak június 7-én. Nem hinném, hogy minden negyedik borsod megyei szavazó tudna azonosulni a Bocskai-mentés, történelmi lovagrendes, turulos, tarsolylemezes, nemezföveges, Nagyboldogasszony-országos, rovásírásos, hátrafelényilazós romantikával.

Sokan rájuk szavaztak, hogy no majd ezek a fiatalok rendbe rakják a cigókat, de mást nem nagyon tudtak róluk. A következő időszakban kibontakozó kép szerintem inkább csökkenteni fogja a Jobbik támogatottságát.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:33:00

"Scaramella va alla guerra
Ugy erted, azt az allamcsodot, amelyet a 6.5 evig tarto osztogatas es korrupcio idezett elo ?
Szep eredmeny, tenyleg beszeljunk rola. "

Nem figyeltél gazdasági ismeretek órán?:)
Nyilván benne van ez is. De nem itt indult, meg a 6.5 év nem stimmel.
Az alap kiváltó ok - ismert VGV.
Amely sajnos rosszkor kapta el az országot.
(nem volt akkora gáz mint ahogy egyesek szerették hangoztatni)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:33:06

@Mária:

Maximalisan egyetertek.
Sajns EN kimaradtam a tutibol, nem vehettem reszt (koromnal fogva ) az 1990es eredeti tokefelhalmozasban. Az igy kialakult stastus quo nem tetszik nekem.

Tehat : van ugye az alamadossag, a (szocialis) kiadasok es vannak az adok (es egyeb allami bevetelek ).

Ugye, SZJA-t allitolag azert nem lehet csokkenteni, mert a kiadas > bevetel ( deficit van ).

Ez nekem nem jo, mivel a kiadasokbol nem reszesedek, adot meg vonnak.
tehat :
I. Csokkentsek a kiadast
I.1. Utemezzek at az adossagot
I.2. Csokentsek a szocialis kiadasokat

II. Noveljek a bevetelt
II.1 Legyenek vagyonosodasi vizsgalatok ( marmint a posztkommunista korbol meggazdagodottakat , hiszen ok "bontottak le' az allami vagyont )
II.2. Vegyek ra a multicegeket arra, hogy eredmenyukbol nagyobb hanyadot utaljanak at a kozosbe

Nekem tok mindegy, hogy melyiket valasztjak, engem az erdekel, hogy hagyjanak engem a sajat munkam es tehetsegem reven gyarapodni ( magyarul : csokkentsek az engem sujto adokat es ne ram verjek az ujabb kozterheket ).

Valoban, o lenne mar, ha 20 ev utan a kozeposztalyt is engednek egy kicsit feljebb kerulni.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.06.15. 13:33:14

@tommybravo:
Ember, a párom 10éve fizet a magánba!! Szted mennyi pénze van bent? Elárulom, 3misi. Hűhaa.. vagyisizé..10év alatt 3 misi? Csak kocsira az utolsó 5évben ennek többszörösét költöttük, és nagyon sokszorosát kerestük (hálaégnek, noha jórészt feléltük, ami nem csoda, mikor 20ezer a heti nagybevásárlás)
Mennyi is jut majd 20év nyugdijra havonta? Egy fél száraz kifli ára??:)

Mennyi lesz az infláció szted, addigra mit ér majd 3milla?
Mint most 30ezer?

Btw szted mennyit fizetett be netto? Ugye keveset és a pénze kamatozott..? :)

Elárulom multkor irtam egy progarmot és a mindenkori fizetése és levonási szabályok alapján kiszámolta a gép, mintegy 5millio befizetettből maradt mára 3 miller!!!

Ha simán a bankba teszi jobban járt volna(!!)
A többi az "költség" meg egyéb bulshit.

Te még hiszel a télapóban is? :))

Mindig meglepődök, amikor ilyen válaszokkal szembesülök, sosem tudom eldönteni, aki ilyet ír, akkora érdeke elhinteni a butaságot, hogy természetesen ezt teszi, vagy ennyire egyszerű maga is, hogy nem érti az egész világot.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.15. 13:35:10

@Kristl: Nem segítettél, nem is kértelek rá.

Klassz, hogy szerinted te képes vagy objektíve megítélni valakit, és ugyanezt a képességet közben elvitatod másoktól.

Annyit mondtam, hogy Vona semmi különös. Nem karizmatikusabb a médiában nyilatkozgató átlagköcsögnél, csak mellette némiképp frusztrált és terhelt benyomást is kelt. És a frusztráltság nem azonos az agilitással.

Ettől még lehet sikeres, hiszen egyelőre az is. Gyurcsánynál rángatózóbb idegbeteget még nem ismert a magyar politikai élet, mégis sokmillióan beszopták, és rá szavaztak. Vonának is vannak és lesznek hívei.

De még egyszer: semmi különös. Olyan, amilyennek az ember egy dilinyós szélsőséges politikust elékpzel. Nem lát tovább az orránál. Nem egy Hitler, aki szélsőséges ideológiájával néptömegeket tudna feltüzelni.

A "lehet kifejezéseken rugózni" szófordulatnak igen bántó éle van. Te örülnél, ha valaki azt mondaná, hogy "rugózol" valamin?

tommybravo 2009.06.15. 13:35:17

@Scaramella va alla guerra: "reszben pofatlanul visszaelve a magyar korulmenyekkel, L. p.l. a szupermarketek vs. beszallitok csata"

Erre azért a 110%-ig magyar tulajdonú CBA ellenpélda, ami hasonló módszerekkel működik, mint a multik.

@Muad\\\'Dib: Amit te írsz, az egy egyoldalú közgazdasági nézet. Azt mondod, "hatékonyság és profitmaximalizálás nem feltétlenül jelent társadalmi hasznosságot is", de nem nézed meg a másik oldalról: ki veszi meg a termékeket? Miért veszi meg? Mi van, ha a nagyok tényleg jobbat és olcsóbban gyártanak? Szerintem a kkv-k jelentős részének pont az a problémája, hogy drágán termelnek és még rossz minőségben is. A multik piacpolitikáját nevezheted agresszívnak, de ők igényeket szolgálnak ki, méghozzá magyar igényeket, hiszen magyaroknak értékesítenek.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:36:16

@Páneurópai Harci Kos:
201 vegen a brutto allamadossag az akkori GDP 53%a, osszegszeruen 8.500 milliard HUF volt.

Most a brutto allamadossag 21.000 milliard HUF, a GDP legalabb 75%a ( de inkabb 80%a).

ha valaki 7 ev alatt az allamadossagot majdnem megtriplazza, ugy, hogy a termelekenyseg ( az orszag jovedelemtermelo kepessege ) nem no, az szerinted siker ?

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 13:38:02

@tommybravo:
Igen, de ha tanultál közgazdaságtant, akkor tudod, hogy igényeket támasztani elég egyszerű és leginkább pénz kell hozzá. Az pedig a multiknak van. Egy egészséges országban az állam igyekszik felvilágosítani az embereket az eszetlen fogyasztás hátrányairól. De mivel itt az állam érdeke az eszetlen fogyasztás, ehelyett még teszi is a lovat az emberek alá.

abaka 2009.06.15. 13:38:09

@Scaramella va alla guerra: Partallastol fuggetlenul egy par eszrevetel:

"I. Csokkentsek a kiadast
I.2. Csokentsek a szocialis kiadasokat"

Ha jol ertem akkor te egyetertesz a 13. havi nyugdij eltorlesevel.

"I.1. Utemezzek at az adossagot"

Ez egy szep kifejezes az allamcsodre. Eredmenye 500-800 Ft-os euro lenne...

"II. Noveljek a bevetelt
II.1 Legyenek vagyonosodasi vizsgalatok ( marmint a posztkommunista korbol meggazdagodottakat , hiszen ok "bontottak le' az allami vagyont )"

Ugy erted, mint vagyonado meg emelt AFA?

"magyarul : csokkentsek az engem sujto adokat"

Mint pl csokkeno SZJA?

Ezeket csak azert kerdezem, mmert lassan kezdesz ugy hangzani, mint ha Bajnai kommentelne itt.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:38:26

@tommybravo:

Pontosan, a CBAra nincs mentseg.
De ott van a Cora, tesco, Auchan, stb. Ott vannak az autoipari cegek meg az o beszallitoik.
Ott van Kokadoktor Gumigyara meg a munka torvenykonyvenek ignoralasa ( ez a magyar viszonyokkal valo visszaelesre pelda ).

Szoval en nem kapaszkodnek bele egy kiragadott peldaba ...

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:39:02

@mithrandir:
Én úgymond "forradalmi hangulatú" illetve "majdmijólmegmutatjuk" típusú tömegrendezvény környékére sem megyek. Nem rongálok, nem gyújtogatok kukát, nem szedem fel az utcakövet, és nem megyek oda közelről megnézni, ha arra van dolgom lemondom, ha ott lakok, akkor csövezek ismerősnél ameddig helyreáll a rend.

Lám meg is van mind a két szemem.

Nem azt mondom, hogy rendben volt ami történt, mert ez nem igaz. Azokat a rendőri egyenruhába bújt bűnözőket szigorúan meg kellene büntetni, akik a szabályokat be nem tartva cselekedtek.
Ugyanakkor (és ezért az eddiginél is népszerűtlenebb leszek) nem tekinthetők a tüntetés résztvevői ártatlan angyaloknak. Pontosan tudták, mi történt néhány nappal korábban a tv székháznál. Tudták, hogy eldurvulhatnak az események, mégis kimentek. Volt mérlegelési lehetőségük. (nem is beszélve róla, hogy a HírTV élőben mindent közvetített.)

Egy rendezvény elől ki tudok térni.
Az általános emberi gyűlölet elől viszont nem. (Főleg ha még ráteszek itt azzal, hogy véleményem is van a dolgokkal kapcsolatban)

abaka 2009.06.15. 13:41:20

@Mioporfeszosz: "Ha simán a bankba teszi jobban járt volna(!!)"

Ez a legtobb nyugdijpenztarnal igy van. A szomoru teny, hogy az emberek donto tobbsege nem tud fegyelmezetten sporolni 30-40 evre elorre. Tehat a nyugdijpenztarakra ugy erdemes tekinteni, mint egyfajta kenyszersporolasra. Ha te eleg okos es fegyelmezett vagy akkor valoban a legjobb a leheto legkevesebbet befizetni a tobbit meg magad befektetheted.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 13:41:20

@88wx335dsf:

Majd kigondolod magadnak. Elnézést, nem józan elvárás, hogy amit részletesen megírtam, arról blogbejegyzésben győzködjem az esetleg nem is megérteni, csak kötekedni kívánót. Ha valaki nem érti meg abból, akkor nem.

Egyébként meg eltűntem, mert dolgoznom is kell, bocsánat.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:41:28

@Mioporfeszosz:
Egyetertek, azzal a kitetellel, hogy az mszpt korai meg leirni.
Ugye, cigany voksbol van meg 800.000 db, lehet "terrorveszellyel" is riogatni, egyszoval a lehetosegek tarhaza vegtelen

FeketePont 2009.06.15. 13:43:58

Vona szerint a Kárpát-medencét vissza kell foglalni. Ezt mégis hogyan csinálná?

Szerintem a szavazóik nem igazán tudnak kettônél tovább számolni. Az igaz, hogy a Jobbik fontos kérdéseket vet fel, de a válaszai jobbára vicc kategóriába illenek.

A Jobbik meg is csinálná, amit ígér. Megépítenék a nemzeti szocializmust (kommunizmust). :)

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:44:32

"ha valaki 7 ev alatt az allamadossagot majdnem megtriplazza, ugy, hogy a termelekenyseg ( az orszag jovedelemtermelo kepessege ) nem no, az szerinted siker ?"


beleszámoltad a pénzügyi folyamatokat?
(a vgv mellett)
szvsz akkor lenne gáz ha folyamatosan ugyanazon az értéken mozogna a forint és nem lenne árfolyamingadozás.

u.i. legalább építettek autópályát, amire az előző banda (O.V) és társai (K.Ibrahim, és J.Tot) igérete ellenére sem volt képes.
És furcsamód most OV egész szimpatikus lett ha erre a Vona mukira nézek..

tommybravo 2009.06.15. 13:44:36

@Scaramella va alla guerra: Nem egy példába akarok belekapaszkodni, ez az egész iparágra jellemző, ezt csinálja a coop, a cba és a teszkó-auchan-cora-stb is. Attól hogy valaki kitalálja, holnaptól minden más lesz, még a józan paraszti ész fog dönteni, ami szerint így lehet működni ebben az iparágban. És ez, a józan paraszti ész, vonatkozik minden másra is, ahol valaki "elvi alapon" akarja a logikát a feje tetejére állítani.

@Muad\\\'Dib: "Egy egészséges országban az állam igyekszik felvilágosítani az embereket az eszetlen fogyasztás hátrányairól." Szerintem szovjet barátaink megpróbáltak felvilágosítani róla minket és még néhányszáz millió embert, de azok a multik reklámja nélkül is inkább videót és farmert kértek a nyugati rokonoktól. Reklámmal sok mindent el lehet érni, de azért a józan paraszti ész (A finomabb mint B és A olcsóbb mint B, akkor A-t veszem meg) nem a reklámok függvénye.

daBEERDRiNKeR 2009.06.15. 13:45:05

huhúúú ittvan mind a 2% aki a rabmadarakra szavazott ? Nehogy valaki kinyissa a csapot mert gáz lesz! ;)

abaka 2009.06.15. 13:46:57

@Páneurópai Harci Kos: "u.i. legalább építettek autópályát, amire az előző banda (O.V) és társai (K.Ibrahim, és J.Tot) igérete ellenére sem volt képes."

Es milyen rohadt jol meglennenk most a legtobb autopalya nelkul (es akkor ne is emlitsuk az M6-ot). Annak a penznek sokkal jobb helyet is talalhattak volna

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:48:41

@abaka:

1. egyetertek a 13. havi nyugdij eltorlesevel, igazsagossagi okokbol ( en , mint mondtam, 52%os effektiv adokulcsom ellener egy vas nyugdijra nem szamithatok, marha ezt megerem ).

2. Pontosan azert kell szcenario meg koltseghaszon elemzest vegezni, hogy lassuk, mi a karosabb : par evig a melyszegenyseg ( 600 Fts EUR ), vagy ez a doglodes, ami elobb utobb ugyis ugyanoda fog vezetni.
A vallalati eletben ezt nevezik csodvedelemnek.

3. vagyonadoval nem ertek egyet, mert az engem is sujt, aki a vagyonat nem a komcsi halozat segitsegevel, hanem munkava halmozta fel.

4. AFA-val egygetertek, ugyanis fogyasztani nem kotelezo. ( Tudom,ez egy fogyasztoi vilagban nem mainstream, sot suletlensegnek is hangzik, de nem adok neki 15 evet es ez lesz az altalanos paradigma ).
Lehet valasztani, hogy az ember elszorja a penzt minden hulyesegre, vagy felhalmozza oregkorara vagy munkanelkuliseg idejere. ( Tudom, akkor a gazdasag meg nem fejlodne, embereknek nem lenne munkaja, stb. Erre mondtam, hogy tul sok ember el a Foldon. )

5. Amit bajnai mond, az nem mind hulyeseg.
Csak az a baj, hogy
5.1. pont neki van pofaja aldozatot kerni, aki szet offshoreozta az agyat
5.2. a helyzet stabilizalasa nekik az elsoszamu erdekuk, hogy tovabbra is meg tudjak helyuket orizni a tarsadalmi es gazasagi elitben. Egy robbanas nekik rossz lenne.
5.3. Furcsan hangzik mindez azoktol, akik elotte 7 evig osztogattak meg loptak.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.15. 13:49:02

@Páneurópai Harci Kos:

Te miről beszélsz ember? Ennyire síkhülye még te sem lehetsz... Komolyan még meg kéne tapsolni az mszp-szdsz-t ennyi elkúrás után ? pfff

88wx335dsf 2009.06.15. 13:49:21

@maxt:

Ahogy érzed. Végülis nem tilos manipulálni és rémhíreket terjeszteni.

Nyugodtan kreáljátok tovább a fasiszta rémeket de tudjáról róla, hogy ezzel a Jobbik malmára hajtod a vizet.

Esetleg nem tudnátok javasolni valami megoldást az ország problémaira? Mi legyen pl. a 400 000 nyugdíj korhatár alatti rokkantnyugdíjassal? Nem sok az egy picit?

mithrandir 2009.06.15. 13:50:35

@maxt:

"ha ott lakok, akkor csövezek ismerősnél ameddig helyreáll a rend"

Bizonyára akkor is efféle sztoikus nyugalommal írnád mindezt, ha tényleg ott laknál, és mondjuk Fidesz-kormány idején történnek hasonlók ;-)
Ugyan már.

"Tudták, hogy eldurvulhatnak az események, mégis kimentek."

Ezért akár bátornak is nevezhetjük őket, mert nem hagyták magukat megfélemlíteni, sem a csürhétől (kukagyújtogatók), sem a rendőrségtől.
De a valóság prózaibb: amíg a rendőrök egymásra nem tolták a kettőt, jókora távolságra voltak.
Hogy valóban el akarták kergetni -békés eszközökkel- Gyurcsányékat? Ez viszont szívük joga.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:51:11

@tommybravo:

Ez igy van, de ez a mentalitas nem biztos hogy eloreviszi az orszagot.

Nyugat-Europaban meg azert nem ilyen szinten van igy, ott az ilyen szinten valo pofatlansag (meg, egyelore) ismeretlen.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:51:30

"Es milyen rohadt jol meglennenk most a legtobb autopalya nelkul (es akkor ne is emlitsuk az M6-ot). Annak a penznek sokkal jobb helyet is talalhattak volna "

Az autópályák ugyebár arra szolgálnak, hogy A ból B pontba minél gyorsabban el lehessen jutni.
Gazdaság, (csökkenő szállítási idő és költségek, kisebb útelhasználódás, idegenforgalom, társadalmi feszültségek és még sorolhatnám.
Mert egyáltalán nem mindegy hogy a hány falun és varoson halad át a kamioncsorda.

88wx335dsf 2009.06.15. 13:51:44

@Bereznay András:

De azért Mioporfeszosz néven továbbra is velünk maradsz, igaz?

Komolyan mondom hiányozni fog a manipulatív demagóg írásod meg a vitaképtelen stílusod...

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:53:10

@Muad\\\'Dib:
Jajj anyám!
Mindig ide érünk vissza!
Azért írtam a szőkéket és a kék szeműeket fentebb!
A két helyzet egyetlen megközelítésből más:
A kékszemű szőke akkor is kap munkát, ha kilopja a fél céget, a roma pedig akkor sem, ha erkölcsi bizonyítvánnyal megy interjúra.
Az előítélet már régesrég beleégett a magyar társadalomba, és viselkedésével a magyar emberek kitermelték azt a gonosz mumust, amit már lehet statisztikán lobogtatni.
Öngerjesztő folyamat.

A helyzetet meg kell oldani, ezzel mindenki egyetért, de tisztázatlan a hogyan. A polkorrektnek tűnő jobbik program mögött (családtámogatási rész) ott a gárda és köreinek messze radikálisabb retorikája és tettei.
Jelenleg még tüneti kezelés sincs, csak egy hasztalan, nem a jogszabályokat betartató, hanem a jogkövetőknek "betartó" rendőrség.
Ez alapján már érthető az igény a rendre és fegyelemre, de azt nem radikalizmussal kellene elérni, hanem a létező jogszabályok és szervek defibrillálásával. Csak életre kellene kelteni ezt a rendőrség és ügyészség nevű hullát, és nem célponttá tenni bizonyos csoportokat.

Ha esetleg valaki félreértette volna: Soha egyetlen szóval nem szeretnék védeni egy bűnözőt sem, de minden fórumon és módon kiállok azok ellen, akik bármilyen formában bűnözőkkel hozzák összefüggésbe becsületes roma és zsidó barátaimat.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 13:54:57

"Admiral William Adama 2009.06.15. 13:49:02
@Páneurópai Harci Kos:

Te miről beszélsz ember? Ennyire síkhülye még te sem lehetsz... Komolyan még meg kéne tapsolni az mszp-szdsz-t ennyi elkúrás után ? pfff "

Személyeskedni érvek helyett? Ennyit tudsz, gratulálok.

Mindegyik kormányon lévő bandának voltak kisebb nagyobb "elkurásai" olvasd végig figyelmesen mit irtam - nem vagyok hozzászokva hogy szájbarágós stílusban kell irnom, általában érteni szokták.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 13:55:01

@88wx335dsf:
Nyilvánvalóan szándékos manipuláció volt.
Bocs, hogy külön kell szólnom!

pipacsaripacspapucs 2009.06.15. 13:55:02

@Páneurópai Harci Kos: Az azért érdekes lesz (lenne, ha kívülről újságból kéne csak követnem az eseményeket), hogy Orbán Viktor tényleg mihez fog kezdeni, mikor a saját retorikájával kerül szembe a Jobbik (és nagy valószínűséggel az MSZP) oldaláról is, kormányzás közben.

Az 1998-2002. közötti kormányzás a Bokros-csomagot követte, amit rögtön elítélt, és jól megélt az utóhatásaiból. Most Perc Ildikó (vagy hogyhíjják) már hétvégén kezdte a megágyazást annak, hogy "a következő évtized rámegy a romeltakarításra" - vagyis valószínűleg mégsem adócsökkentés meg ellátásnövelés fogja az országot kihúzni a bajból, pedig ők nagyon akarnák, szemben a szadista baloldallal, amelyik fő célja a népsanyargatás.

És a másik kérdés, hogy miután a Jobbik (és a saját, meg a Szocialisták) szociális demagógiáját nem tudja követni, milyen módon veszi el a szociális demagógia élét: "Ad két pofont, mint Horthy" a Jobbiknak, és/vagy magáévá teszi az etnikai demagógiát is?

Esettanulmánynak, kívülről isteni lenne végignézni! De én magyar vagyok, az akarok maradni, cskazért is ez a hazám, ittmaradok. Ha beledöglök is...

tommybravo 2009.06.15. 13:55:32

@88wx335dsf: Ha valakivel vitázol, akkor csinálj úgy, mintha vitáznál. Ha a személyét támadod, akkor nem vitázol. Ha ő támadja a személyed, akkor nem kell leállnod vitázni. Ennyire egyszerű.

abaka 2009.06.15. 13:55:55

@Scaramella va alla guerra:

"2. Pontosan azert kell szcenario meg koltseghaszon elemzest vegezni, hogy lassuk, mi a karosabb : par evig a melyszegenyseg ( 600 Fts EUR ), vagy ez a doglodes, ami elobb utobb ugyis ugyanoda fog vezetni. A vallalati eletben ezt nevezik csodvedelemnek."

A csodvedelem azert altalaban eleg rosszul erinti a vallalat dolgozoit (ami ugyebar ebben a peldaban a magyar nep). A 600 Ft-os euro teljesen leszegenyitene az orszagot olyan szintre, ami most teljesen elkepzelhetetlennnek tunik. Raadasul pont a kevesbe tehetos reteg jarna a legrosszabbul. Olvass utana, mi tortent Argentinaban. En mondjuk nem hiszem, hogy elobb-utobb oda fogunk jutni, annyira meg nem rossza a helyezet. Teny viszont, hogy iranyt kell valtani.

"5.2. a helyzet stabilizalasa nekik az elsoszamu erdekuk, hogy tovabbra is meg tudjak helyuket orizni a tarsadalmi es gazasagi elitben. Egy robbanas nekik rossz lenne."

Szerintem a helyzet stabilizalasa inkabb a nep erdeke. Az MSZP mar ugyis baszhatja.

"5.3. Furcsan hangzik mindez azoktol, akik elotte 7 evig osztogattak meg loptak."

Na ja, de mondjuk azoktol is furcsan hangzik, akik 7 eve azt igergetik, hogy majd osztani fognak, ha hatalomra jutottak.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 13:57:22

@Páneurópai Harci Kos:

"beleszámoltad a pénzügyi folyamatokat?
(a vgv mellett)
szvsz akkor lenne gáz ha folyamatosan ugyanazon az értéken mozogna a forint és nem lenne árfolyamingadozás.

u.i. legalább építettek autópályát, amire az előző banda (O.V) és társai (K.Ibrahim, és J.Tot) igérete ellenére sem volt képes.
És furcsamód most OV egész szimpatikus lett ha erre a Vona mukira nézek.."

Ezt nem hiszem el.

1. Miert van az, hogy Szlovakia nem szorul 25 MdEUR ra a valsag ellenere sem ? ja, ok nem osztogattak, nem hitelbol eltek ? addig kell befektetni, felhalmozni, beruhazni, amig jol megy. Nem pedig osztogatni es lopni ...
2. Ecsem, mar megint az autopalya
2.1. Miert nem VASUTAT epitettek, hogy p.l. Becsbe a vonat 300km/hval menjen, mint Nemetorszagban az ICE ?
2.2. Ha ugy teszik fel a kerdest, hogy kell-e autopalya, azt mondom kell. ha ugy, hogy kell-e a.palya, UGY,HOGY az adodat 52%-ra emeljuk , az orszagot eladositjuk es a jovodet feleljuk, azt mondom : UGY NEM KELL.
2.3. Lehet itt kajaibrahimozni, leszarom.
Egy dolog biztos.
A kajaibrahim idejen a bruttom 160.000 HUF volt, amibol kezhez kaptam 105.000 HUF-ot.
ma a 160.000 HUF nettoja a berkalkulator szerint 107.400 HUF.
Az elmult 10 ev alatt a kumulalt inflacio legalabb 100%-os volt.
Na, ht ezt erte el a hiresz szoclib kormany.
kaya Ibrahim ... pfff ...

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 14:00:21

@maxt:
"Ha esetleg valaki félreértette volna: Soha egyetlen szóval nem szeretnék védeni egy bűnözőt sem, de minden fórumon és módon kiállok azok ellen, akik bármilyen formában bűnözőkkel hozzák összefüggésbe becsületes roma és zsidó barátaimat."
Erről az a véleménye, ha sokkal több olyan ember jelenne meg a médiában, mint Lakatos Attila cigány vajda, akkor nem lenne ilyen előítélet. De ehelyett kiket látunk? Cigány vezetőket, akik szerint egy 12 éves kislány terrorizálása és molesztálása gyerekcsíny.
valamint olyan zsidó médiaszemélyiségeket, akik itthon rettegnek a szélsőségesektől, de emellett nagy hangon támogatja Izrael fajvédő, elnyomó politikáját. Ha csak hiteltelen embereket látsz, könnyen lehet általánosítani.

abaka 2009.06.15. 14:00:53

@Páneurópai Harci Kos: "Gazdaság, (csökkenő szállítási idő és költségek, kisebb útelhasználódás, idegenforgalom, társadalmi feszültségek és még sorolhatnám."

A mai magyar fouthalozat messze fejletteb, mint amit a gazdasag indokolna. Ha olcson akarsz szallitani, akkor meg inkabb vasut, mint autopalya. Raadasul a vasuti palyak mar meg voltak epitve, csak modernizalni kellett volna oket, ami meg sokkal olcsobb, mint autopalyat epiteni.

A tarsadalmi feszultseg csokkenteseben igazad van, de szerintem csak ahhoz azert ez egy picit draga.

A kulfoldi turizmus meg foleg a Balatonra korlatozodik, oda meg volt mar autopalya.

88wx335dsf 2009.06.15. 14:01:09

@tommybravo:

Egyetértek, a sztorinak van azonban egy olyan előélete amiről nem tudsz. Ez nem az első ilyen vitám ezzel 'Nép-te vagy', 'Bereznay András' és egyéb hasonló nickeken nyomuló arccal.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.06.15. 14:02:02

@Páneurópai Harci Kos:
Mihez nem vagy hozzászokva te szerencsétlen ? Ez a genny banda a totális államcsőd felé kormányozta az országot. Nem 2008-ban mikor jött a pénzügyi válság, hanem már 2006-ban ez volt a helyzet nálunk... Idióta

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 14:02:30

@mithrandir:
Nah erről beszéltem! Hősöket akarsz csinálni belőlük, mert képtelenek alapvető biztonságukról gondoskodni?

Demokratikus eszközökkel nincs gond, alapvetően a tüntetéssel sincs gond, alapvetően az egészből nem lett volna gond, ha ...

Ha a rendőrség azt csinálta volna ami a feladata!

A gyűlés résztvevőinek pedig legalább minimális ismerettel kellett volna rendelkezni a magyar jogrendszerről. Kormányt nem buktat az utca, és ahogy haladunk egyre biztosabb bunker lesz az országház, és rájönnek az emberek mekkora mesével etetik őket még mindig.

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 14:03:28

@tommybravo:
"Szerintem szovjet barátaink megpróbáltak felvilágosítani róla minket és még néhányszáz millió embert, de azok a multik reklámja nélkül is inkább videót és farmert kértek a nyugati rokonoktól."
Nem erről van szó. De tudod, azoknál a nyugati barátoknál, a mai napig oktatják az iskolában a tudatos fogyasztói magatartást, és ennek szép példája pl. Bajorország, ahol a multik lényegesen jobban vannak kezelve, mint nálunk. És mivel hasznot ott is termelnek, eszük ágában nincs elmenni a területről, egyszerűen tudomásul veszik a szabályokat.

tommybravo 2009.06.15. 14:03:31

@Muad\\\'Dib: Egy kisebbség alapján általánosítasz, ami olyan mintha azt mondanám: minden jobboldali orbánrajongó vagy rasszista. Nyilván van olyan is, sőt, azok a hangosak, de attól még nem érvényes mindenkire és nem ad alapot az általánosításra.

abaka 2009.06.15. 14:04:37

@Scaramella va alla guerra: "A kajaibrahim idejen a bruttom 160.000 HUF volt, amibol kezhez kaptam 105.000 HUF-ot.
ma a 160.000 HUF nettoja a berkalkulator szerint 107.400 HUF.
Az elmult 10 ev alatt a kumulalt inflacio legalabb 100%-os volt.
Na, ht ezt erte el a hiresz szoclib kormany."

Ennek Igy sok ertelme nincs. Csak akkor latnam mi a szoclib kormany hibaja, ha a bruttod meg ma is 160 000 Ft.

A vonatban viszont nagyon iagzad van.

abaka 2009.06.15. 14:07:23

@Muad\\\'Dib: "De tudod, azoknál a nyugati barátoknál, a mai napig oktatják az iskolában a tudatos fogyasztói magatartást"

En 5 eve elek kulfoldon, de tudatos fogyasztoi magatartaskent csak azt lattam, hogy "vegyel mint allat"... Ha kell, ha nem. Es meg csak nem is az USA-ban vagyok, hanem Ny-Europa.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:08:02

"1. Miert van az, hogy Szlovakia nem szorul 25 MdEUR ra a valsag ellenere sem ? ja, ok nem osztogattak, nem hitelbol eltek ?"

Szlovákiában rendkivül alacsony volt az átalagfizetés, keveset költöttek, és területileg kisebb mint M.O. (Romák náluk is vannak nem is kevés - és mégis...)
Hitelt minden ország használ - általános gyakorlat.

" Nem pedig osztogatni es lopni ..."
ezt a gyakorlatot minden ország kormánya követi:)

"Ecsem, mar megint az autopalya
2.1. Miert nem VASUTAT epitettek, hogy p.l. Becsbe a vonat 300km/hval menjen, mint Nemetorszagban az ICE ?"

Ecséd neked a fehértorkú Paránabillegető:)
Ez magyarázni kell??:)
Azért nem lehet a vona-t nak 300 al mennie mert az adottságok nem teszik lehetővé.
nemcsak az infrastruktúra részben azért mert a pálya alkalmatlansága miatt lehetetlen (az összes sínt ki kéne cserélni, az összes töltést megerősíteni) szerinted ez mennyi pénz lenne?
És akkor még nem beszéltünk azokról az állampolgárokról akik összemocskolják a vonatot az állomást, meg rongálnak is.

Az autópálya meg olcsóbb és jobban megközelíthető :DD

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 14:08:54

@tommybravo:
Valamint az sem fog megoldást jelenteni, hogy elhallgatjuk azt a tényt, az agresszió és bűnözés generációról generációra megy tovább a cigányságnál. És aligha segítesz azzal a mostani cigány fiatalokon, hogy 12 évesen elengeded, ha rabol és lop, mert ez olyan sporthorgász szemlélet: "amíg kicsi dobjuk vissza, majd ha nagy lesz kifogjuk". Ugyanis ezeknek a nagy része 18 évesen megy a dutyiba, mert az úgynevezett jogvédők igyekeznek elégedetten visszarúgni abba a környezetbe, amiből oda vezet az út.

mithrandir 2009.06.15. 14:09:29

@maxt:
Nem akarok hősöket csinálni, hiszen épp azt írtam, hogy a valóság prózaibb.
Nem hősiességből, hanem felháborodásból mentek ki az utcára.
Amihez való jogukat, úgy tűnik, te sem vitatod el.

"mert képtelenek alapvető biztonságukról gondoskodni"
Ez viszont igazi cinikus duma, megbocsáss.

Mit szólnál, ha azt írnám, hogy a cigányok fessék az arcukat fehérre, a zsidók meg gyártsanak hamis anyakönyvet, és így védjék meg magukat?
A jogtiprás az jogtiprás.

És továbbra is tartom a tézisemet, hogy amitől mostanában félni kell, az nem a nácizmus, hanem a gátlástalan, hataloméhes szocialisták.
(Most már lehet, hogy rettegnek is. A felelősségre vonástól. Itt az ideje, hogy ők is féljenek, hiszen a bűncselekményeket ők követték el)

Muad\\\'Dib 2009.06.15. 14:10:53

@abaka:
Nem tudom merre vagy, én Svájcról és Németországról tudok biztosat mondani, a többi országból csak ismerősökön át, de szerintük egyáltalán nem elterjedt a vegyünk hitelből plazmatévét szemlélet.

Doubledeceker 2009.06.15. 14:11:12


Probálok nagyon finoman fogalmazni, de ez a bőven sok az út téma, azért tömény hülyeség.

Ahol van autópálya ott persze jó, de az ország majd felére szinte képtelenség időben és megfeleő utakon eljútni.

Aztán vannak olyan autópálya szakaszok, ahol emebrrel nem találkozni orákn át, máshol meg használhatatlan az egész.

Lenne még mit fejleszteni ezen a téren is.

A vagyonadó persze, hoyg fáj, de az átlagkeresetből élők pénztárcájában több marad az szja csökkenés után, mint amennyit a vagyonadó elvisz, ha egyáltalán.

Aki viszont, összelopta lopja a pénzt a vilára, most szopó ágra kerül.

Nincs ezzel semmi baj, már régen kellett volna, illetve az a baj vele, hogy nem elég szigorú és nem elég progreszív.

abaka 2009.06.15. 14:13:29

@Páneurópai Harci Kos:

"Hitelt minden ország használ - általános gyakorlat."

Ja, van ahol az allamadossag a GDP 30%-at teszi ki, es van ahol 130%. Teny, hogy optimalosabb a gazdasag mukodese, ha reszben hitelbol van finanszirozva, de azert a mertek talan nem mindegy.

"nemcsak az infrastruktúra részben azért mert a pálya alkalmatlansága miatt lehetetlen (az összes sínt ki kéne cserélni, az összes töltést megerősíteni) szerinted ez mennyi pénz lenne?"

Nagyjabol 40-ed annyi mint ugyanannyi km autopalya epitese.

abaka 2009.06.15. 14:14:50

@Muad\\\'Dib: "Nem tudom merre vagy, én Svájcról és Németországról tudok biztosat mondani".

Na mondjuk a Svajciakrol el is hiszem. :)

A nemeteknel en viszont egesz mast tapasztaltam, mint te. Egyebkent en Hollandiaban vagyok.

tommybravo 2009.06.15. 14:16:25

@Muad\\\'Dib: Nem, a cigányság problémáit meg kell oldani. Hajrá. Teljesen igaz, hogy az eddigi megoldási próbálkozások szart sem értek és a jó részük szavazatvásárlásról és/vagy teljes hozzá nem értésről szól.

De. "Az agresszió és bűnözés generációról generációra megy tovább a cigányságnál." A teljes cigányságnál? Vagy egy rétegénél? Akkor nem lenne a megoldás felé vezető út, ha "a cigányság" fogalom helyett (mintegy kiemelve belőle az ellenpéldáka) a cigány bűnözőket mondanád? Vagy a csóró munkanélkülieket? Mert ha olyan környéken laknál, ahol nem csak cigány csórók laknak, akkor látnád, hogy az agresszió és a bűnözés nem csak a cigányság sajátja.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 14:17:25

@Muad\\\'Dib:
És hogyan mutassunk hiteles embereket?
Aki nem attól hiteles, hogy cigánybűnözőkről, meg izraelt támogatókról beszél, hanem attól, hogy reálisan értékeli a helyzetet, és ésszerű megoldásokat igyekszik találni.

kamasuka 2009.06.15. 14:18:23

Hagyjuk már ezt a cigányozásról és a rasszizmusról kéne leszokni témát:

Pápai követ, 1480:
"Cigányok is nagy számban élnek az országban.Kóborolnak,lopásból és csalásokból élnek."

Rainaldo degli Albizzi lovag,firenzei követ,1426-ban:
"... rajtuk kívül még olyanok is élnek itt, akiknek nincsenek falvaik.
Ezek:tatárok,kunok,jászok,örmények,egyiptomiak(így nevezték akkoriban a cigányokat). Ez utóbbiakatfirenzei nyelven ussi-knak hívják. Élelmet kéregetnek és erőszakosan lopnak."

(Ls.: Hétköznapi élet Mátyás király korában c. könyv!)

Szóval ez a téma nem mai keltezésű.

Viszont, nem kéne baromságokat sem leírni:
"Tényleg, tetszenek tudni, hogy miért olyan rohadt titkos a Fidesz gazdasági programja? (Ugye nem képzeltük, hogy nincs nekik olyanjuk!?) Mert szóról-szóra megegyezik Bajnai programjával, - kényszerpályán vagyunk ugyanis - és ha ez kiderülne, akkor bizony tizenöt százalékkal kevesebben voksolnának a narancsra."

Ezt most honnan veszed? Vagy csak azért írod, mert ezt szajkózzák a mindenhonnan? Ja, akkor biztos igaz. Csak az a bibi, eddig még nem jutottunk el oda, hogy legalább lássuk mit tesznek, mert szarevőék ragaszkodnak a hatalomhoz. Majd ha ott lesznek, és ugyanazt, mint a libás, akkor rohadjanak meg! De egyelőre még ők voltak az egyedüliek, akiknél legalább látszódott az alagút vége ...

De pont neked írjam, hogy ugye mindenki gondol valamit, aztán valahogy mégse jön ez le, mert ugye vannak más elvek is ...
Motto: "Kurva anyád Kuncze Gábor!"

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:19:52

@abaka:
1. "En mondjuk nem hiszem, hogy elobb-utobb oda fogunk jutni, annyira meg nem rossza a helyezet."

Jo, akkor azt szeretnem kerdezni, hogy melyek azok a mar implementalt, hosszutavu befektetesek es strategiak, amelyek segitsegevel eselyunk lehet arra hogy a helyzet javul ?

vagy ez ilyen altalanos "sultgalamb-varas" es kincstari optimizmus kevereke ?

2 "Szerintem a helyzet stabilizalasa inkabb a nep erdeke. Az MSZP mar ugyis baszhatja."

Az mszp meg nem baszhatja. Egyreszt van 8K cigany voks. Masreszt meg mindig kitalalnak valamit ( terrorveszely, szekhazostrom, stb ), amelyekkel az eselyeken forditani lehet.

A stabilizaciot ugy ertem, ahogy az elit a sajat status quojat stabilizalja. vagyis mas ne kereshessen penzt az orszagban rajtuk kivul, a lehetosegek csapjait ok nyitogassak, stb. Ez hol az en erdekem, aki nem az o revukon, hanem sajat jogon akarok felemelkedni ?

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:22:07

Az autópályás témára még egy halvány reagálás aztán megyek is, mert valakinek dolgoznia kell:)

Észerűbb Magyarországon "vidéken" az autópályát alkalmazni a kötöttpályás közlekedéssel szemben, könyebben tudják megközelíteni a célállomást a közlekedés résztvevői. (és nem mennek át 100 falun, rongálva ezzel az ott élők idegeit, házait)

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.06.15. 14:24:40

@88wx335dsf:

Értem, szóval jól éreztem, hogy nem jóhiszemúen kérdeztél.

Ne haragudj én nem jegyeztem meg, hogy olyannal, hogy „88wx335dsf” valamikor vitám volt. A tartalomra szoktam figyelni.

Most gyalázhatsz, de ha kérhetem, azért, hogy félbeszakítottam a visszanézéssel a melót. Azért megérdemlem.

abaka 2009.06.15. 14:25:11

@tommybravo: A nezet, amit a ciganykerdesben kepviselsz biztosan nagyon modernnnek es felvilagosultnak tunik a sajat szemedben, pedig igazabol semmi mas, mint a legkisebb ellenallas fele vezeto ut.

Sajnos Magyarorszagon igenis van cigany kerdes. Tetszik, nem tetszik, van. Egyreszt van a buncselekmenyeknek egy jol meghatarozhato kore, ami az esetek donto tobbsegebben (la. 90%) ciganyokhoz kotheto.

Masreszt egy cigany hozzajarulasa a GDP-hez messze alacsonyabb, mint egy nem ciganye. Nem mondom, hogy ez csak az o hibajuk, lustasaguk. Ertem en, hogy nehezebbben kapnak jo munkat. De az akkor is egy olyan anomalia, amit orvosolni kell.

Ehhez kapcsolodik a Vona altal is megfogalmazodott problema, hogy megelhetesi indokkal csinalnak gyereket. Szerintem is iszonyu baromsagokat hord ossze, ami a gazdasagot illeti (pl adossag atutemezese vagy ujratargyalasa), viszont a csaladi potlek adojovairaskent torteno kifizetesevel maximalisan egytertek.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:26:23

@Páneurópai Harci Kos:

"Azért nem lehet a vona-t nak 300 al mennie mert az adottságok nem teszik lehetővé.
nemcsak az infrastruktúra részben azért mert a pálya alkalmatlansága miatt lehetetlen (az összes sínt ki kéne cserélni, az összes töltést megerősíteni) szerinted ez mennyi pénz lenne?
(...)
Az autópálya meg olcsóbb és jobban megközelíthető :DD"

A magyar vasuti halozat modernizalasa 5K MdHUF. A hegyeshalmi resz kiepitese k.b. 2 MdEUR, pont annyi amennyi a 4es metrora kell.

Ugye, azt te se gondolod komolyan, hogy az autopalya olcsobb ? az esz mgall.

( Tudod, ha van rendes vasuti kozlekedes, amely utemes es suru, akkor az embernek nem kell tobb milliert autot venni, nem kell tobb tizezerert tankolni es biztositani, kisebb a kornyezeti terheles, a megujulo energia inkabb felhasznalhato, emelett sokkal demokratikusabb, mert tobb ember szamara hozzaferheto, stb.
Mast ne mondjak : en mint a kenyelmet szereto, varakozni ruhello ember NyEu-ban evekig elboldogultam penzfalo autok nelkul.)

az ember esze megall, mekkora hulyesegeket irsz. Hogy az autopalya olcsobb. pfff ....

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:27:56


nem lessz ebből munka már látom:)
""nemcsak az infrastruktúra részben azért mert a pálya alkalmatlansága miatt lehetetlen (az összes sínt ki kéne cserélni, az összes töltést megerősíteni) szerinted ez mennyi pénz lenne?"

Nagyjabol 40-ed annyi mint ugyanannyi km autopalya epitese. "

Gazdaságtanból kinéz egy jókora bukta:)
Józsi bá amikor budapestre megy az 5 tonna almájával, elvánszorog a vonathoz bepakolja az almáit (legurul megütődik elvész stb) ha megtelik a vagon akkor elindul ha nem akkor vár, mig gazdaságos lesz "csak nem képzeli hogy egy kocsit elindítunk a maga kedvvért" mikor megérkezik akkor kipakolja a megmaradt árut majd elemegy a legközelebbi piacra.. vagy valahogy igy.
mennyivel könyebb egy autóuton végigrobogni?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:28:36

@Páneurópai Harci Kos:
"Észerűbb Magyarországon "vidéken" az autópályát alkalmazni a kötöttpályás közlekedéssel szemben, könyebben tudják megközelíteni a célállomást a közlekedés résztvevői. "

Mint peldaul Szarvas vagy Battonya, igaz ?

tommybravo 2009.06.15. 14:30:44

@abaka: Írtam, hajrá, várom a jó ötleteket. Családi pótlék adójóváírásként? Hajrá. Szlovákiában 2 v 3 gyerekig adnak családi pótlékot, aztán meg semmit. Miért is ne? Vagy vigyék le olyan szintre, amivel még tényleg a gyereket támogatod, nem a szülők otthoni naplopását. Hajráhajráhajrá!

Oldjuk meg a problémát, de ez az oldala a jobbiknak, amiben elég gyengék voltak: jó kérdéseket bárki fel tud vetni, amire emberek ezrei harapnak, de válaszokat adni sokkal nehezebb. És itt bukik nálam el a jobbik.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.06.15. 14:30:59

@mithrandir:
Félreértettem!
Cinikus vagyok, gyakran előfordul. Sajnos mart már meg elégszer az élet ahoz, hogy néha kicsit visszacsepegtessek. Bocs!

Egyébként ha már jogtiprás: Valahonnan rémlik egy rendkívül perverznek hangzó jogi fogalom, amit "Közösség elleni izgatás"-nak neveznek, és ami valahogy sohasem állja ki azt amiért létrehozták!

Nem a bújkálás a megoldás! Hiába a hamis iratok, a festék, az ember ugyanaz. Egy rendezvény kikerülhető, egy ösztönös gyűlölet nem.

(maszop nekem nem félelmetes, igazából tagjait tekintve ugyanaz, mint a fidesz, csak más eszmei irányokba kezdenek el vadul rinyálni, jah és jóval több lehetőségük volt elcseszni dolgokat, tehát többet lehet felhozni ellenük... bízom benne ugyanúgy elhal, mint a szadesz)

abaka 2009.06.15. 14:32:58

@Scaramella va alla guerra:

"Jo, akkor azt szeretnem kerdezni, hogy melyek azok a mar implementalt, hosszutavu befektetesek es strategiak, amelyek segitsegevel eselyunk lehet arra hogy a helyzet javul ?

vagy ez ilyen altalanos "sultgalamb-varas" es kincstari optimizmus kevereke ?
"

Erre benne volt a valasz a kommentemben. Ott azt irtam:

"En mondjuk nem hiszem, hogy elobb-utobb oda fogunk jutni, annyira meg nem rossza a helyezet. Teny viszont, hogy iranyt kell valtani."

Ezt nem ugy ertettem, hogy jo fele mennek a dolgok, hanom, hogy meg nem keso.

Egyebkent a 13. havi nyugdijak es koztisztviseloi juttatasok eltorlese, a vagyonado, a berterhek csokkentese illetve ezek kivaltasa a fogyasztast sujto terhekkel stb, nem rossz iranyba mutato lepesek.

De amit en legfontosabbnak tartok, az az ongondoskodasra neveles. Meg mindig az az uralkodo szemlelet, hogy az allamnak kotelessege gondoskodni az emberekrol. Pedig nem az, es ezt meg kene mar tanulni. Az allamnak az a dolga, hogy biztositsa a lehetoseget, hogy az emberek gondoskodhassanak magukrol. Mielott megkerdezi valaki, nem a Gyurcsany kormany nem tett eleget ennek a kotelezettsegnek, sot novelte az allamtol valo fuggoseget. A Bajnai kormany sem fog, ha masert nem, hat azert mert nem lesz ra ideje.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:35:35

@Páneurópai Harci Kos:

Jo.
Akkor azert kellenek autopalyak, hogy az ipari termekek A bol b be konnyebben eljussanak ?

Miert kell almat az orszag masik reszerol hozni ? Miert nem lehet ott eloallitani, ahol megeszik ?

Es hol van a dolog masik resze ? menyi plusz koltseget okoz nekem, hogy autot kell tartanom ?

osszeadom :
Auto : 4.3 MFt
Biztositas : 15 eHUF/ho
Ado : 43 eHUF/ev
Szerviz : min 40eFt/ev

es akkor meg egy lepest nem tettem az autoval.

a vasutat meg akkor hasznalod, amikor szukseged van ra.

Allitom, hogy a maganembernek szuksegtelen az autopalya, ha jo a vasuti kozlekedes. ( es ha igy van, akkor nem kell olyan draga es eros auto, az olcsobb is megteszi a varosban ). tehat : akkor ezek szerint az iparnak van ra szuksege. De akkor miert nem a TANYA-bol epitik az autopalyat / hat nem a mainstream kozgazdasagtan allitja, hogy a (pozitiv) externaliakat internalizalni kell ? Miert szortak el ra ugyaannyit, mint amennyi a vasutra kellett volna ? Es most az erre valo hivatkozassal nem csokkentik az adomat.

Pinainas 2009.06.15. 14:36:36

Az autópályának sok előnye van, pl. kevesebb az esélye hogy meglincselnek a cigányok a falvakban autózva, ha mégis bekövetkezne e kellemetlen esemény, akkor legalább gyorsabban célbaérnek a rohamosztagok és csendőrmilíciák rendet tenni :D

88wx335dsf 2009.06.15. 14:37:46

@tommybravo:

A Jobbik nagyon sok helyen irracionális de a csp adójóváírással mi is a gond?

abaka 2009.06.15. 14:38:52

@tommybravo:

"Oldjuk meg a problémát, de ez az oldala a jobbiknak, amiben elég gyengék voltak: jó kérdéseket bárki fel tud vetni, amire emberek ezrei harapnak, de válaszokat adni sokkal nehezebb. És itt bukik nálam el a jobbik."

Egy percig sem szerettem volna azt sugallni, hogy en barmilyen problema megoldasat varom a jobbiktol. Sot. Az egyetlen, amire jok lehetnek hogy felhivjak a figyelmet olyan tarsadalmi problemakra, mint pl a ciganykerdes, amirol az eddigi politika nem vett tudomast. Megoldast nem kinalnak semmire, az altalaban nem is a szelsoseges partok dolga. De az elso lepes egy problema megoldasa fele, hogy elismerjuk, hogy letezik a problema.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:39:00

"A magyar vasuti halozat modernizalasa 5K MdHUF. A hegyeshalmi resz kiepitese k.b. 2 MdEUR, pont annyi amennyi a 4es metrora kell.

Ugye, azt te se gondolod komolyan, hogy az autopalya olcsobb ? az esz mgall."

De komolyan gondolom, hogy az autópálya olcsóbb, mint a teljes vasuti hálózat modernizálása (gyakorlatilag a teljes hálózat lenullázását jelentené, ha 300 al akarsz zúzni:)
pálya megerősítés, néhány helyen új nyomvonal (már 120 nál is inog, ésugye nem lenne jó ha egy kanyarban az egész hóbelevanc kiszállna a pályáról) felsővezeték csere, hidátépítés, olyan vonatok és vagonok beszerzése ami képes azon a vonalon menni (mi lesz a régi kocsikkal?:) Állomás átépítés, különböző árurakodók építése - a TGV re sem kispest alsón lökdösik fel a gyesznót:)
Akkor ott van a környékbeli utak megcsinálása az áruforgalom miatt.
ez nem lego kisvasút basszameg:)

és akkor még nem is beszéltünk a környékbeli településekről akik ki vannak akadva hogy a török és egyéb kamionok rendre a falun zuznak át, ahelyett hogy az autópályán mennének.

"Tudod, ha van rendes vasuti kozlekedes, amely utemes es suru"
mivel kötött páya ezért nem rugalmas azt meg is kell közelíteni.
minden lakásba vonatot mi?:)

(jó, én meg éltem amerikában, és jártam a világ számos pontján) Földrajzi sajátosságoktól függ (főleg) az egész fránya közlekedés.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:39:24

@abaka:
"De amit en legfontosabbnak tartok, az az ongondoskodasra neveles. Meg mindig az az uralkodo szemlelet, hogy az allamnak kotelessege gondoskodni az emberekrol."

na, ebben maximalisan egyetertunk, sot azon tul is.

Eppen ezert szemetseg a vagyonado, mert pont az ongondoskodast teszi lehetove, a "szolidaritas" elve miatt ( valojaban az elkurast akarjak ezzel helyrehozni, ami nem az en bunom ).

2 ""En mondjuk nem hiszem, hogy elobb-utobb oda fogunk jutni, annyira meg nem rossza a helyezet. Teny viszont, hogy iranyt kell valtani."

Ezt nem ugy ertettem, hogy jo fele mennek a dolgok, hanom, hogy meg nem keso."

Ha most van egy terved, akkor az implementacio korulbeul 5-15 evedbe kerul.
tehat ha MOST allsz neki, 15 ev mulva latsz eredmenyt.
Most jelenleg senki nem akar semminek nekiallni. ergo : 15 ev mulva sem lesz semmi.
Tehat az ut a csodbe visz, mert 15 evunk mar nincs. Kesz, out of time.

88wx335dsf 2009.06.15. 14:42:28

@abaka:

Szerintem az adósság átütemezése sem akkora baromság. Ide a rozsdás bökőt, hogy Orbán is ehhez fog nyúlni 2012-ben. Egyszerűen képtelenek leszünk kitermelni a törlesztéshez szükséges pénzt. Három évünk van, hogy beinduljon a gazdaság - ebből két év a világválság közepén, egy olyan országban, ahol az elmúlt 20 évben teljesen leépítették az értékteremtő szektort. Képtelenség.

Maximum újabb adósságkiváltó hitelek de vajon kitől? Lesz olyan aki egy ilyen spirálhoz pénzügyileg asszisztál?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 14:43:40

@Páneurópai Harci Kos:
1. a penz nem indok, hat igen, a vasut palya es a kocsik penzbe kerulnek. ez mar csak igy van

2. "és akkor még nem is beszéltünk a környékbeli településekről akik ki vannak akadva hogy a török és egyéb kamionok rendre a falun zuznak át, ahelyett hogy az autópályán mennének."

Ez sem indok. van kombinalt szalitas is ( kamiont vasuton 0 pl Svajcban. A derek torokoket adminisztrativ szabalyokkal lehetne erre osztonzni.

3. "mivel kötött páya ezért nem rugalmas azt meg is kell közelíteni."

Hat bizony : arrafele van rendes varosi tomegkozlekedes. Tiszta es megfizetheto. na ja. Most mondjam azt hogy arrafele nem lopjak ki a helyi BKbol a penzt ?

4. "Földrajzi sajátosságoktól függ (főleg) az egész fránya közlekedés. "

Nem igaz.
Svajcban elegge mostohak a viszonyok, megis eleg jo a vasuti kozlekedes.

Es ujfent hangsulyozom : nekem ez az egesz sokkal kevesebbe kerulne : nem kellene evente tobb szazezret a semmire kifizetni.

tommybravo 2009.06.15. 14:45:58

@88wx335dsf: Félreértettél, éppenhogy támogatom. Miért ne?

Ha pusztán elvi síkon nézed, a családi pótlék azért van, hogy csóró kissrácra több pénz jusson a családnak. A mai rendszer egyik rákfenéje éppen az, hogy a "nagycsaládosok" (mint jelentősnek gondolt választói csoport) támogatása miatt feleslegesen sok pénzt adunk erre, vagyis nem csak a gyereket támogatjuk, hanem a szüleit is. Ezért kellene csökkenteni.

Persze, ha csökkentenénk, akkor meg előkerülnek a "nagycsaládosok" (Nagycsaládosok Szövetsége, ilyesmi), hogy miért vesznek el tőlük pénzt. Innentől politika.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:46:00

u.i. tegyük fel megépült a teljes Budapest Bécs hiper nyomvonal, vettünk rá, kisvonatot, van oda vissza közlekedő kocsi.
- kell szerezni tartalékot, mert mi van ha Pistabá elunva a sorompót, átzörög a szekérrel oszt csatt.
- meg kell oldani, hogy az összes hagyományos vonat áruja eljusson Bécsbe
és még számos probléma, ami nem 7K MdHuf de nagyságrendekkel több, a járulékos költségek miatt.
mennyivel egyszerűbb az autópálya, amire elvben bármelyik útról rá lehet csatlakozni, nincsenek kompatibilitási nehézségek:) (ha ésszerű a forgalomszabályozás)

abaka 2009.06.15. 14:48:49

@Scaramella va alla guerra: A vagyonado az valoban egy komplexebb kerdes. Egyreszt igazad van, mert pont a sikeresebbeket sujtja, ami nem igazan megy az ongondoskodas iranyaba. Masreszt viszont a te sikered csak (mondjuk oroszlan) reszben a te erdemed. A kemeny munkadon kivul azert benne vannak olyan, nem rajtad mulo dolgok is, mint pl, hogy tehetsegesnek szulettel vagy a szuleid tudtak tanittatni. Itt nem csak az egyetemi tanulmanyok fizetesere gondolok, hanem hogy pl olyan kozegben nottel fel, ami batoritja a tanulast (ismerek par tehetseges embert, aki egyszeruen olyan kozegben elt, ahol a tudas nem volt ertek ezert ok maguk sem vittek sokra). Meg meg ragozhatnam.

Ezen dolgok miatt gondolom ugy, hogy van valami letjogosultsaga annak, hogy a gazdagabbak valamivel tobb terhet viselnek. Mondjuk az egyensulyt meg nagyon nem sikerult megtalalni, mert ez a "2 millio dolgozo tart el masik 7.5 millio mebert is", nagyon nem tarthato fent sokaig.

tommybravo 2009.06.15. 14:49:27

@88wx335dsf: Ha valaki (pl. Orbán) azt mondaná, hogy Magyarország nem teljesíti a kötelezettségét és átütemezést kér, akkor (1) kinevetik, (2) konstatálják, hogy Mo. hatalmas kockázat, (3) sokkal magasabb kamaton tudjuk kibocsátani a kötvényeket, mint eddig, ezért (4) többet fogunk fizetni.

Inkább felejtsük el ezt a lehetőséget és tegyük messzire a rozsdás bökőt ;)

Tóth_Barbara 2009.06.15. 14:51:59

@abaka:

Ha belegondolsz abba, hogy a vagyonadóval a szocik most kizárólag azért ötletelnek, mert tönkretették a gazdaságot, egyben rászoktattak egy csomó embert az ingyenélésre, akkor az érvrendszer, amivel előálltál, szánalmas...

Mi is szól a Te vagyonadó koncepciód mellett, azon kívül, hogy fizessenek a gazdagok, mert KELL A PÉNZ???

Szól valami mellette?

Mária 2009.06.15. 14:55:23

@Tóth_Barbara:

bocs, ez én voltam, csak Barbara blogját csiszolgatom :)

Páneurópai Harci Kos 2009.06.15. 14:57:22

"@Páneurópai Harci Kos:
1. a penz nem indok, hat igen, a vasut palya es a kocsik penzbe kerulnek. ez mar csak igy van"

Dehogynem csak a pénz az indok, az egész élet arról szól, hogy mindenki a Mammon kegyeit keresi:)
a kocsik beszerzése is beletartozik a vasut modernizálásába mint kabáthoz a gomb.
nagyon erőteljes összeg


2. "és akkor még nem is beszéltünk a környékbeli településekről akik ki vannak akadva hogy a török és egyéb kamionok rendre a falun zuznak át, ahelyett hogy az autópályán mennének."

Ez sem indok. van kombinalt szalitas is kamiont vasuton 0 pl Svajcban.
Svájccal az a helyzet hogy az egész olyan mint egy nagy sajt, tele alagúttal, hegyekkel:)

"A derek torokoket adminisztrativ szabalyokkal lehetne erre osztonzni"
csak ugye magyarok is vannak a nemzetközi szállításban és mink nem szeretnénk, hogy holmi büntetővámokat kapjunk tőlük..
meg nemsokára EU tagság is fenyeget onnan.

4. "Földrajzi sajátosságoktól függ (főleg) az egész fránya közlekedés. "
Nem igaz.
Svajcban elegge mostohak a viszonyok, megis eleg jo a vasuti kozlekedes.

Svájc Déli részén jártam, hányinger kerülgetett a sok alagúttol - amelyet holmi hegyek gyomrába vágtak, ez nem földrajzi sajátosság?
U.i. Jelezném, hogy jártam Tibetben is vonattal, az érdekes volt- viszont minden tiszta, és enni lehetett volna a földről a végállomáson:)

A hazai autópályaépítéssel az a gond, hogy lenyúlós- ezt sajnos el kell ismernem
ahelyett hogy szakemberekkel csináltatnák - olyan utat ami nyugatabbra van (valami hazai szakbarbárok végzik, de ugy hogy azt lehessen javítani, toldozni foltozni:(
Ismétlem: ezt sajnos el kell ismernem.

u.i. a jelenlegi rendszerrel én sem vagyok 100% ig megelégedve

88wx335dsf 2009.06.15. 14:57:56

@tommybravo: Ok bár én másképp látom. Jó lenne kipróbálni, hogy mi változna, ha a csp leírható volna az adóból.

Ugyanis most (ahogy Vona is mondta), a csp a mélyszegény, túlnyomórészt cigány családok elsődleges bevételi forrása.

Negatív hatása a társadalomra többrétű:

1. Havi stabil fix bevétel, ami 3-4 gyerek mellett nem kis pénz (asszem 17k/gyerek 3 gyerek felett).

2. A többi segély (önkormányzati, munkanélküli, iskolábajárási stb.) mellett még inkább megfontolandó, hogy elmenjél dolgozni.

3. Szabadidődben elmehetsz fekete munkát végezni, amivel kárt okozol annak a szektornak ahol a bejelentett munkásokat ellehetetleníti az ilyen feketemunka.

4. Lassan "leépülsz", alkalmatlanná válsz a további, társadalmilag hasznos életvitelre.

5. Hatalmas adósságokat halmozol fel (közüzem, tb., stb.) mivel egyszerűen nem fizetsz. Ezt a fizetőkre terítik szét a cégek (lsd "védett fogyasztó")

6. Semmi de semmi nem változik a helyzetedben sőt továbbörökíted ezt a fajta életvitelt.

tommybravo 2009.06.15. 14:58:57

@Tóth_Barbara: Valami irdatlan méretű házban lakhatsz, ha több adót fogsz fizetni jövőre, mint idén. Vagy annyit keresel, hogy végképp nem tud a szívem megszakadni érted.

Csak hogy érthető legyen: 63 millió forintos lakás után 50 millióig 0,35%, aztán a felette lévő rész, vagyis 13 millió forint után pedig 0,5 százalékot, így összességében 175 ezer + 65 ezer = 240 ezer forintot kell leperkálni (index számításai). Na most, ha ketten laktok benne, akkor fejenként 10e HUF havonta, az szja-csökkentés miatt pedig 5-10 ezer forinttal fogtok több nettót kapni. Nem nullszaldó, de sajnálni nem foglak.

tommybravo 2009.06.15. 15:01:36

@88wx335dsf: Elbeszélünk egymás mellett, de ebben a kérdésben egyetértünk. Én azt mondom, elfogadható opció az is, hogy adójóváírás legyen és az is, hogy csökkentsék az összegét. A mostani helyzetnek tényleg az a következménye, amit te írtál és kétségtelenül káros.

abaka 2009.06.15. 15:03:14

@88wx335dsf: "Szerintem az adósság átütemezése sem akkora baromság."

Adossag-atutemezes = allamcsod

Ezt sokan felreertik. A piac nem ugy kezeli az atutemezest, hogy ok egy picit kesobb kapom meg a penzem, hat akkor mi van.

Ennel rosszab kimenetel nem tortenhet. Par kovetkezmeny:
1 euro = 600-800 Ft, csak emiatt csodbe menne kb 4 magyar haztartasbol 1 (hitelek+ import cegek elbocsajtasai).

A magyar allampapirok hatalmas hozamok mellett kereskednenek, ami egyreszt azt jelenti, hogy nem tudunk kulso forrasokhoz jutni. Masreszt, mivel a nyugdijmegtakaritasok nagy resze allmapapirban van, mindenki elveszitene a megtakaritasa 50-70%-at, (inkabb -80% ha hozzaadod az itthoni tozsde zuhanasat).

Ez lenne azon a napon, amikor csodbe megyunk. Utana: csak belso eroforrasokra tamaszkodhatnank, mert kutya nem adna nekunk hitelt. Emiatt teljesen elveszitenenk a versenykepessegunket a regioval szemben. Tovabba a szellemi toke kulfoldre vandorolna, mert csak ott fizetnek meg kellokeppen.

Na ez neheany a sulyosabbb kovetkezmenyekbol. Szintem mar ebbol is latszik, hogy egy atutemezes kb 30-50 evre visszavetne az orszagot.

88wx335dsf 2009.06.15. 15:03:54

@tommybravo:

Jó de mi van akkor, ha _tényleg_ nem tudunk törleszteni? Vess egy pillantást erre:

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Akkor mit mondunk? Kinevetnek, befagyasztják, felsrófolják, nem adnak, dádá, érthető, rendben. De azután? Visszakapják a pénzüket? Nem kapják.


Vona erről beszélt és nem alaptalanul...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 15:05:01

@abaka:
Amit irtal, az valoban ugy van, azzal egyet lehet erteni.

Azonban annak, hogy ezt nem tudom elfogadni ( es minden modon elszabotalom ) foleg bizalmi okai vannak.
Ha bajba kerulok, akkor csak magamra szamithatok ( utalok kuncsorogni masoknal segitsegert, mindent megteszek, hogy ne szoruljak ra masokra ). Ha viszont elveszik a penzemet, mi a garancia, hogy a bajban masra is tamaszkodhatok ?
Mi a garancia arra, hogy kapom az allami nyugdijat majd ? Szerintem pont az ellentettje igaz : arra van jelenleg garancia, hogy SEMMI nyugdijat nem kapok, mert a nyugdijalapok addigra ketszer osszeomlanak ( vagy nincs befizetojuk, vagy az ismetlodo tozsdekrachok elviszik a vagyonukat ).

Nagyon brutalisan es sarkitva arrol van helyzet hogy valasztanom kell : a jovoben en ( es utodaim ) ehezzenek, fagyoskodjanak, szenvedjenek, vagy inkabb masok.
En arra szavazok, hogy inkabb masok. Ez onzo dolog, de utalom a stresszt, fajdalmat ehseget, hideget es felelmet. Ez van. Ezeket MINDENARON el akarom kerulni.

Ha vegiggondolod, akkor minden azellen hat, hogy a bizalmi elv helyrealljon. Tulnepesedes, eroforrashiany, kornyezetszennyezes, stb. Sajnos a magam boret akarom menteni, mas nem erdekel ( mint ahogy mast sem erdeklem en ).

abaka 2009.06.15. 15:09:39

@Tóth_Barbara: Habar tommybravo lenyegeben meg is valaszolta azert en is reagalnak. Mellette foleg az szol, hogy az AFA novelessel egyutt megteremti az SZJA csokkentes feltetelet. Ebben az a jo, hogy a fogyasztast adoztatja nem pedig a jovedelmet.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 15:10:20

@Páneurópai Harci Kos:

A vagyonfenntartas sokba kerul. Az autopalyat is fenn kell tartani. Szerintem fajlagosan tobbe kerul, de errol sem csinaltak a kedves szoclibaink osszehasonlitast, kulonben most azzal dobaloznanak.

"csak ugye magyarok is vannak a nemzetközi szállításban és mink nem szeretnénk, hogy holmi büntetővámokat kapjunk tőlük..
meg nemsokára EU tagság is fenyeget onnan."

Az EU szerintem ezt kulon tamogatna ( marmint a vasutat ).
Jo hogy mondod : ARRA konnyebben lehetne unios penzt szerezni.
Egyebkent meg ha a torokok szivoznanak akkor fel lehet oket az EUnal jelenteni. ( a mi szivozasunk kornyezetvedelmi okokkal indokolhatoak ).

nem kell mindentol beszarni : ki kell mondani : ezek a mi erdekeink, es meg kell oket vedeni. ennyi.

88wx335dsf 2009.06.15. 15:12:59

@tommybravo:

Kifelejtetted az 5% ÁFA emelést, ami végig fog gurulni mindenen és olyan árnövelő hatással fog bírni, hogy az bőven elviszi az szja változtatás pozitívumát a 160k bruttó alatti kategóriában.

abaka 2009.06.15. 15:16:18

@Scaramella va alla guerra:

Nos igen, ez a bizalmi kerdes egy komoly problema. En foleg emiatt varom mar a 2010-es valasztasokat (jo lenne az elorehozott valasztas, de az ugysem lesz). Ma mar a szocialista kormany hozhatna a legjobb intezkedeseket, a bizalom hianyaban ugysem tudnanak mar semmit erdemben keresztulvinni.

88wx335dsf 2009.06.15. 15:16:48

@abaka:

Ugyanarról beszélünk.

Én csak azt kérdem, hogy mi a különbség az előre bejelentett és a magától bekövetkező csőd között?

Mert szerintem semmi. Ez a gazdaság nem fog minket kihúzni a szarból, ez már most látható. Tehát marad a hitelből történő hiteltörlesztés, addig amíg ezt valaki finanszírozza. Nyilván az IMF se hülye és eljöhet az a pont amikor azt mondják, hogy több hitel nincs.

tommybravo 2009.06.15. 15:17:58

@88wx335dsf: A 160 bruttó 107e nettót jelent ma. Ha mindent elköltesz, akkor ez 89e nettó és 18e áfát jelent. Áfaemelés után ugyanezért a kosárért 112ezer ft-ot fogsz fizetni, ami 5e emelést jelent. Vesd össze a kb 10 ft szja-csökkenéssel. És ne akard nekem bemesélni, hogy egy 160 ezres fizetéssel olyan lakásban laksz, ami után vagyonadót fogsz fizetni.

tommybravo 2009.06.15. 15:20:23

@abaka: Szerintem meg a szocik éppenhogy most hozhatnának értelmes döntéseket, amiket kutya sem támogat. Hogy miért? Hát kit tudnak még elveszteni a támogatóik közül?! Egyszerűen gyávák, vagy még mindig reménykednek, hogy nyerhetnek. Mindkét esetben megérdemlik a sorsukat.

abaka 2009.06.15. 15:28:12

@88wx335dsf:

Hat szerintem a kettonk nezete kozott az az erdemi kulonbseg, hogy maskent latjuk a csod valoszinuseget. Te ugy kezeled, mint ami elkerulhetetlenul be fog kovetkezni, mig en ugy latom, hogy ennek az eselye igen minimalis.

Megertem, hogy otthonrol nezve a helyzet eleg remenytelen, de ugy gondolom, hogy nekem a tavolsag ebben az esetben segit inkabb egy kicsit tisztan latni.

A magyar allamadossag nagyjabol a GDP 70%. Ez igen magas, viszont alacsonyabb, mint peldaul Belgium, Gorogorszag, USA vagy UK. Ami a nagy problemat okozta a kozelmultban az a kulfoldi valutaban valo eladosodas. Mivel az adossagunk kb 65-70%-a van kulfoldi valutaban, 10% forintgyengules nagyjabol 7% adossagemelkedeshez vezet. Mint ahogy irtad, az IMF sem hulye, nem dobalna euromilliardokat egy sullyedo hajo utan. Ok is tudjak, hogy ha kihuzza az orszag az eurocsatlakozasig, tovabba stabilizalodik a gazdasagi helyzet, akkor Magyarorszag pozicioi nagyban erosodni fognak. Tehat az allamcsod kozel sem biztos, es mi nagyon sokat tudunk tenni azert, hogy ne tortenjen meg.

88wx335dsf 2009.06.15. 15:48:48

@tommybravo:

Akkor számoljunk.

2009-ben 160k bruttódból kézhezkapsz 107k nettót. A jelenlegi, 20%-os ÁFA mellett ebből el tudsz költeni 89k forintot. Ekkor az államnak 18k ÁFÁ-t fizetsz.

89k*1.2=107k

Ugyanezt a 89k-t költöd el 2010-ben is, nem változtatsz az életviteleden. 2010-ben viszont 25% az ÁFA.

89k*1.25=111k

A 2010-es adózás szerint 160k bruttóból megkapsz 113k nettót.

Tehát 2000 forinttal marad több a zsebedben ha 160k bruttót keresel. Ez szerintem nevetséges. 160k br alatt pedig szinte nem is jelentkezik az szja mérséklés.

Természetesen az ÁFA emelés kumulatív hatását nem vettem figyelembe.

Lakás: Meglepődnél, hogy milyen sok olyan ember van, aki keveset keres, de nagy értékű ingatlanban lakik, zömében öröklés vagy hitelből való vásárlás miatt. 30 millió nem olyan nagy pénz Budapesten és egy ilyen lakás után gyakorlatilag egy 13. havi fizetés lesz az éves adó.

FeketePont 2009.06.15. 15:53:14

Viktor azt mondta, hogy nem érti miért kell 3.6%-os államháztartási hiányt tartani. Szerinte lehetne az 7 vagy 8 százalék is.

A Fidesz is szívesen el kezdene osztogatni. :(

A Jobbik hülyeségeket beszél.

Az MSZP és az SZDSZ pedig szereti megtömni a saját zsebét közpénzekkel.

Csoda, hogy kétségbe vagyok esve a szavazófülkében. :(

tommybravo 2009.06.15. 15:57:11

A számításaid helyesek, 2000 forinttal több marad emberünk zsebében. Az ingatlanadót akkor sem veszi be a gyomrom ebben az esetben: 100-110 nettóval nem kapsz akkora hitelt hogy 30milliós ingatlanban lakjál. Másrészt az örökölt lakást el lehet adni vagy ki lehet adni, nem kötelező megtartani.

88wx335dsf 2009.06.15. 16:09:26

@tommybravo:

A lakáshitelezésnek csak egyik paramétere a havi nettó. Legalább ilyen súllyal esik latba, az önerő és hitelzálog illetve a futamidő.

Ma már nem, de régebben gond nélkül fel lehetett venni hosszú futamidős, rokoni házra terhelt lakáshitelt és nem is kevesen vettek fel ilyet. Tipikusan vidéki szülők - újépítésű lakás a fiataloknak Pesten típusú jelenség.

A másik, megint saját ismeretségből. II. ker, fenn a hegyen, családi ház, kb. 800 nm-es telken, mindez több generáción keresztül örökölve. Két szülő, mindkettő közalkalmazott, pár évre a nyugdíjtól. Az ingatlan értékéről annyit, hogy a mellettük lévő kisebb ingatlan ment el 150 millióért - 2 év folyamatos hirdetés után.

Bajnai és az MSZP szerint mind a két csapat hülye volt, most majd jól mennek a levesbe. Végülis nem kár értük, rohadt burzsujok.

tommybravo 2009.06.15. 16:17:03

@88wx335dsf: Nem fogjuk meggyőzni egymást, de ez a világ rendje, vélemények sokfélesége...

Vidéki szülők, akik 30 milliós lakást vesznek a gyermeknek? Nekem ez kicsit sci-fi: 30 millióért igenjó helyen lehetett 70 nm-es lakásokat (új építésűt) kapni. Még 50% önerő mellett is, ez legalább 70-80e törlesztő volt havonta (chf, 20év). Nem tudok együttérezni: ha apucianyuci fizette a törlesztőt, hát fizesse a hitelt is. Vagy el lehet adni.

II. kerületi örökség? Na, azt lehet csak igazán eladni. Értem én, hogy családi örökség ésatöbbi, de az ellenértéknek csak a kamataiból elélnek életük végéig. Ha kiadják, akkor meg a bérleti díjból bérelhetnek egy 3x akkora újépítésűt.

Nem burzsujok, de semmiképp sem racionálisak.

tommybravo 2009.06.15. 16:17:41

"fizette a törlesztőt, hát fizesse a hitelt is" helyett fizesse az adót is

88wx335dsf 2009.06.15. 16:33:36

@tommybravo:

Hát tényleg nem fogjuk tudni meggyőzni egymást.

Azért pár dolgot javaslok megfontolásra:

1. A mai érték fog számítani adóalapként, nem az amiért anno vették. Ezelőtt pl. 10 évvel 6 millióért lehetett 55 nm lakást venni a Régi-Óbudán, ma ez kb. 16-18 millió Ft, de ha újépítésű akkor 20.
A te példád a jelenkori hitelfeltételekre vonatkozik.

2. Minél drágább az ingatlan, annál nehezebb eladni az értékén, azért írtam pl. azt a 2 éves szomszéd ügyet is. Az ilyen családok felkészülhetnek arra, hogy évekig hirdethetik az ingatlant, miközben fizetni kényszerülnek az óriási vagyonadót. Vagy eladhatják áron alul, jókora buktával.
Ez azért egy kicsit olyan padláslesöprős-kuláklistás szagú, már ne is haragudj. Igazi win-win szituáció, ha cinikus akarok lenni.

3. Az ellenérték megint érdekes. Ha eladod a nagy értékű ingatlanodat és nem veszel belőle újabb ingatlant akkor szja köteles a pénz, úgy tudom. Hatalmas összeget vesz el tőled az állam, majd a maradék pénzt a bankba téve fizeted a kamatadót is. Ebből éldegélhetsz aztán, abban a tudatban, hogy az állam rákényszerített arra, hogy eladd azt az ingatlant, amit már kifizetett valaki (a nagyszüleid/szüleid/te), a befolyt pénzből lecsíp vagy 35%-ot és többi lehet a tiéd.

Egyáltalán nem rablás...

88wx335dsf 2009.06.15. 16:40:41

@88wx335dsf:

3. kiegészítés

Bocsánat, csak 25% forrásadót kell fizetni nem 35%-ot.

tommybravo 2009.06.15. 16:46:55

@88wx335dsf:
1. 30 millió alatt nem fizetsz vagyonadót. A példám kb az 1 évvel ezelőtti hitelfeltételekre vonatkozott (kb akkor akartam lakást venni, ezért voltak régi számításaim).
2. Van ilyen, itt lenne talán értelme módosítani a törvényen. Pl. kiterjeszteni midenkire az adófelfüggesztés lehetőségét, amikor nem kell megfizetned az adót csak ráterhelik a lakásra és értékesítéskor kell megfizetned.
3. Ha legalább 5 évig megtartasz egy ingatlan, akkor adómentes a rajta elért nyereséged, független attól, hogy mire költöd a bevételt.

88wx335dsf 2009.06.15. 17:05:34

@tommybravo:

1. Én arról beszélek, hogy anno, mondjuk 10 éve vettél egy lakást hitelre, amiről most megállapítják, hogy 30 millió Ft értékű, tehát adózz. A 6 milliós lakás csak példa volt arra, hogy miként változtak az árak pl. Óbudán.

3. Bár így lenne:

www.hitelszerviz.hu/kerdes

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 17:20:19

@tommybravo: "Másrészt az örökölt lakást el lehet adni vagy ki lehet adni, nem kötelező megtartani. "

Bravo.
Most, ebben a helyzetben eppenhogy VENNI kell. Eladni akkor kell, ha konjunktura van.

masreszt meg : miert akarod, hogy azknak, akik nem a "mi kutyank kolykei" meg veletlenul se legyen egy ertekes vagyontargyuk ? Arra csak azoknak van joguk, akik meglopjak magukat a kozosbol ?

En ugy latom, hogy a kommunistak az ingatlanadoval akarjak a kozneptol elszedni az utolso vagyonukat.
Nem veletlen, hogy valamelyik kommer varosatya ingatlanirodat nyitott. Ugye, lehet ( magasra ) ertekbecsulni es ( alacsonyan ) megvenni a delikvens ingatlanjat.
Hogy ez igy osszefrehetetlen es erkolcstelen, abban nincs ujdonsag, kommancseknal ez a norma.
az ember meg pereskedjen, idegeskedjen, hogy ezek a gazemberek annyi lopkodas utan ne pont az o vagyonat lopjak el ingatlanado es kenyszerertekesites formajaban.

off
Tudjatok hogy vegezte Hugh de Spenser ?
Nos, en ezt a sorsot szannam ugy 15-20 mszp-snek, akiket a fofeleloseg terhel.
on.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.06.15. 17:25:24

@88wx335dsf:
Egyetertek, a 3. pont kivetelevel.
Ha jol tudom, 5 ev utan nem kell az ingatlanertekesites utan adozni.
Viszont az is igaz, hogy ilyenkor, valsagban eppenhogy venni kell. Mestersegesen megnehezitik az emberek eletet, a marhasagaikkal.

Ja igen : ugye, ha hitel van a lakason, azt nem szamitjak bele. Mert szerintuk az nem a "vagyon" resze. Gratulalok.

Komolyan : alig varom, hogy jojjon mar a Fidesz, es eltorolje azt a sok marhasagot ( elen az ingatlanadoval ) amit EZEK hoztak.

tommybravo 2009.06.15. 17:26:13

@88wx335dsf: 1. ha valakinek a lakása így felértékelődik, az sokat nyer rajta, még adó után is.
3. Ez a két évvel ezelőtti szabály, azóta módosították. "A megszerzést követő második évtől a jövedelem 90%,harmadik évtől 60%,negyedik évtől 30%,ötödik évtől 0% után kell az adót megfizetni. Vagyis a szerzést követő ötödik évtől az ingatlanok adómentesen értékesíthetők."
laknikell.blogter.hu/237223/valtozott_az_ingatlan_ertekesitesbol_szarmazo_jovedelem_adozasa

88wx335dsf 2009.06.15. 17:45:48

@tommybravo:

Ok, a 3. pont most már világos.

Tito Puente 2009.06.16. 16:40:04

Én is írtam egy hasonló témájú bejegyzést.

magyarasztal.blog.hu/2009/06/11/udv_a_harmadik_eronek

Teljes mértékben egyetértek veled Pilu!
süti beállítások módosítása