HTML

22.
augusztus

Szánalom

Pilu  |  13 komment

 

Nem lehet olyan objektíven értékelni Fico legutóbbi lépését, hogy az ember ne fogja a fejét. Jóérzésű szlovák a szégyentől, jóérzésű magyar pedig a röhögéstől.
 
Okos húzás volt. Biztosan lökött a szlovák szélsőséges nyugdíjasok körében vagy 2%-ot a saját népszerűségén, persze ezzel együtt a magyar radikálisok itthoni népszerűségét további 5%-kal tornázta fel. Ami fél évvel a magyarországi választások előtt hihetetlen okos húzás volt, mert ha ugye véletlenül kormányerő lesz a Jobbik tavasszal, akkor tényleg lesz miért visítania az ultranemzeti szlovák balfaszoknak. „Szuverenitásuk miatt aggódnak” – arcomat kezembe temetve olvasom, és egyszerre tört ki belőlem a zokogás, és a röhögőgörcs. Ennyire egyszerű nem lehet magától senki, ezt csak eljátszani lehet.
 
Persze értem én, hiszen mondani kellene valamit az otthoniaknak a 6 %-os GDP-csökkenésről, de azzal sok mindent nem tud kezdeni a Slota-Fico páros, és ha valamihez nem tudsz érdemben hozzászólni, akkor témát kell terelni. Például a mocsok, kutyafejű szlovákvérre szomjazó, rohadék magyarokra, akik már a határ szélén állnak tankjaikkal. Nehéz szavakba önteni azt a szánalmat, amit az ember Fico irányába érez, de egy dolog biztos, hogy Európa leglúzerebb politikusa címét egyetlen lépésével elragadta Berlusconitól, pedig azon a cirkuszi majmon túltenni nem egyszerű feladat.
 
Vajon a határ túloldalán pont ugyanazt érzik a gondolkodó emberek, mint én?
Egyirányú utcába hajtott Fico. Ebben nincs leágazás és nincs lehetőség tolatni sem. A magyar-szlovák viszonylagosan jó kapcsolatot úgy tönkretette néhány hónap alatt, hogy évtizedekig nem fogjuk kiheverni. Bölcs dolog, mondhatom.
 
Mint ahogy nagyon okos gondolat egy valótlan ellenségképpel riogatni. Ez a stratégia mindig-mindenkor visszaüt, mert éppen a pánikkeltéssel ültetsz hülye fejekbe sok apró bogarat, mert ha olyasvalamivel keresed a népszerűséget, amivel addig a kutya sem foglalkozott, hidd el előbb-utóbb lesz rá „kereslet”! Megkérdezhetjük erről akár a magyar liberálisokat is, akik addig szélsőségeseztek az elmúlt tíz évben, hogy a végén tényleg megjelentek és le is nyomták őket az EP választásokon. Nesze neked, okostojás!
 
Egyébként ez a magyarellenes hiszti, rövidtávon biztosan jól kamatozik a belpolitikában, de nem számol a hosszú távú következményekkel, és nem kalkulál a nemzetközi és főleg a magyarországi hatásaival. Azt kellene végre tudatosítani az emberekben határon innen és túl, hogy ez a játék mérhetetlen károkat okoz mindkét fél számára és előbb-utóbb pénzben, számokban kifejezhető deficitet is fog jelenteni, túl azon, hogy emberek millióinak a hétköznapjait mérgezi meg.
 
Ez a játék már régen átlépte a „jópofaság” határait. Drukkerveretés, nyelvtörvény és most Sólyom kitiltása messze túlmutat a „politikai pajkosság” fogalmán, de továbbra is azt mondom, hogy ezen a meccsen nem szabad kesztyűt húzni. Elég hátradőlni és jót mosolyogni az agresszív kismalac előadásán, ugyanis már nem csak mi nézzük derültséggel ezt a színjátékot, hanem a körülöttünk állók is. Mérhetetlenül buta, primitív és minden civilizációs normát ez a retorika. Az európai óvoda udvarán sértődötten hisztizik egy Fico nevezetű hülyegyerek, és mindenki rajta röhög. SZ-Á-N-A-L-O-M. Megássa ő a saját, a politikája és „eszméi” sírját, nem kell őt bántani.
 
 
 

Címkék: politika magyar szlovák

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr701330872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Sólyom, go home!" - mi volt tegnap Révkomáromban? 2009.08.22. 15:52:47

A hírek arról szóltak, mindkét oldalon készülődnek szélsőségesek Sólyom László augusztus 21-i révkomáromi látogatásának alkalmából, én azonban kéttucatnyi szlovák zászlókkal, transzparensekkel és sípokkal felszerelkezett nyugdíjast láttam csak. A Slot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mykee88 (törölt) 2009.08.23. 00:45:45

Ja Pilu, csak tudod az a baj, hogy veled és pár értelmes emberrel ellentétben a tömeg nem így fog viselkedni. Akkora botrány lesz ebből csinálva, hogy el sem hiszed, nem egy ember fog nekiállni lázadozni ÉS lázítani. Az ember okos állat, csak nagy tömegben olyan mint a birka. Figyeld meg, hogy hip-hop akkora por lesz ennek kavarva, hogy a következményeit nem tesszük zsebre.

FotelTroll 2009.08.23. 01:45:39

hozzateve, hogy itthon is csak hatradoltunk, aztan nyilas-egyenruhaban birosagi itelettel szembemenve vonulgatnak a hazai agressziv kismalacaink. vona gabor megnyilvanulasai sincsenek am messze Ficotol. hat ez tenyleg KURVAJO!!

amit meg a valotlan ellensegkep-faszkodasrol irsz, nem is ertelek... ilyen balfasznepseg mindig is volt nalunk, volt, hogy Csurkanak, Bacsfidiananak hivtak, most van helyette jobbik meg a ciganybunozes-hype aminek a vegkifejlete az elso igazi sorozatgyilkossag magyarorszagon.
de hat ezek az szdszesek csak riogatnak, nem?

ja, es ma ha jol tudom csendorseget is avattak, ami nem tudom hany ponton utkozik torvenybe, foleg, hogy a MAGYAR RENDORSEGET akadalyoztak a munkavegzesben... tapsikoljunk!!!

Es ez a Fico sem lenne ennyire elmebeteg, ha a mi zsebnyilasaink nem ugatnanak egesz nap. UTALUNK SZAR SZLOVAKIA! meg atobbi.

hat huzzatok a picsaba, de tenyleg.
te meg pilu huzd ki a fejed a seggedbol kerlek.

FotelTroll 2009.08.23. 01:47:14

jaj kihagytam a legjobbat. verik a magyart. egyre gyakrabban. ez IS a Jobbik muve,...

maldin 2009.08.23. 08:50:08

@FotelTroll:
Bocs,de te melyik országban élsz ?Ha ezt bírtad leszűrni a posztból,el kéne gondolkodnod,hogy kinek a fejét,mely seggből kell kirángatni

alecwolf · http://autohistory.blog.hu 2009.08.23. 11:15:22

@FotelTroll:
Amellett, hogy valóban vannak frusztrált kiabáló, hőzöngő emberek, azért:

"Koszorút helyeztek el a révkomáromi Szent István-szobornál szombaton délután a Jobbik és a Magyar Gárda képviselői.

A negyven tagú csoportot Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője vezette. A koszorúzás incidens nélkül zajlott le.

"Bízom abban, hogy Szlovákia szlovák nemzetiségű lakosainak többsége nem tartja ellenségének a magyarokat. Ezeknek a szlovákoknak össze kellene fogniuk a magyarokkal. Mai koszorúzásunk a megfontoltan, normálisan gondolkodó, szlovákul érző emberek nevében is történt, akik egészségesen gondolkodva elítélik a magyar elnök elleni pénteki szlovák lépéseket" - nyilatkozta Szegedi Csanád a pozsonyi TASR hírügynökségnek."

Ez azért elég messze van Ficótól...

pitor 2009.08.23. 21:04:31

hatja, nehez skalazni a jelenlegi szlovak kormany primitivizmusat, viszont sajnos az van, h fico kb ugy gondolkodik, h a - hasonloan - buta szlovak tomeg fog menni szavazni, nem pedig a svajci lapok, osztrak elemzok, sot, meg a brusszeli politikuskak se.
szoval ostobak, mint a bomba, de nem annyira, h netudjak h mit muvelnek.
tessek majd megnezni,h a szlovak lapok kifognak allni fico mellett egytol egyig, meg azok is, akiket eddig ellenzekinek titulaltak. es a buta tot tomeg nyaladzva fogja oket ujravasztani jovore, mikozben az allamhaztartasi deficit hasonlo palyakat kezd felvenni, mint magyarorszagon kozvetlenul a gyurcsany era elejen. (kivancsi vagyok, hogyan fogjak ficoek beetetni az allatvaloikat, mikor a jelenlegi 19%rol 30-35re fogjak felvinni az 'afat').
soha nemhittem volna, h lehet egy tarsadalom ennyire ostoba..

ubi904 (törölt) 2009.08.23. 22:29:45

Nem tudom, hát ha egyszer a fasiszta szlovákoknak nem vagyunk szimpik, akkor én a Prága felé való buszúton se bántottam meg őket azzal, hogy otthagyjam beléjük akár csak egy kávé erejéig se. Talán ideje lenne a magyarországi vállalkozóknak is végre hazatérni a fasiszta slotameg a sovénnáci fico szlovák államából.
vagy fordítva, de nekem olyan egyenformák, mint ha két 80-as évekbeli mszmp-st látnék ...

FotelTroll 2009.08.23. 22:55:11

maldin: nagyon jo vagy, inkabb hasznald ezt a feluletet ervek utkoztetesere... peldaul megmagyarazhatnad, hogy mi bajod van azzal, hogy amiota nalunk a zsebnacik grasszalnak azota korbe-korbe a hataron kivul egyre jobban utalnak minket.
illetve, hogy a jobbik EP kepviseloivel miert nem vallalt kozosseget EGYETLEN frakcio sem.
illetve, hogy mikor volt szukseg a gardista majmok izmozasa elott arra, hogy a romak "kezukbe vegyek" a lakohelyeik biztonsagat, mert egy feltuzelt elmebeteg gyilkolassza oket.

es igen, lehet hogy ezek a ficoek fasisztak, de ne tagadjuk, hogy a mi kis turbojobbosaink nem azok. az meg, hogy mit nyilatkozik egy ilyen szlovakiaban nem nagyon mervado am, mert ott azert nekik sem nagy a szajuk. ahogy fico sem itt nalunk magyarozik...

alecwolf · http://autohistory.blog.hu 2009.08.24. 19:44:51

@FotelTroll:
Azt azért ugye tudod, hogy a határon túl nem a "zsebnácik" miatt utálnak minket? Szlovákiában igény van a magyargyűlöletre, s Ficóék ezt remekül kihasználják. Akárcsak Romániában, Szerbiában, de még a "fejlett nyugati" Ausztriában is a helyi bunkók - a Gárdától, vagy a Jobbiktól teljesen függetlenül. Az ember már csak ilyen: kell neki az ellenségkép.

(Arra, hogy a "romák kezükbe vegyék a lakóhelyük biztonságát" talán Szögi Lajos, vagy pár más ember meglincselése előtt kellett volna gondolni, mielőtt még elgurult a gyógyszer pár embernél.

Komplexebb egy kicsit ez a dolog, minthogy a hülye nyilas - rasszista magyar - szegény ártatlan cigány láncra fel lehessen fűzni.. De ez azt hiszem OFF.)

INkvizitor 2009.08.25. 11:35:53

@FotelTroll: Ok okozatot ne tessék ilyen nagyvonalúan összekeverni...

fico-slota duett bőven a jobbik térnyerése előtt hatalomra került szlovákiában.

a jobbik jelenleg nincs benne nem hogy a kormányban de még a parlamentben sem, a külügyek irányításáról nem is beszélve.

a határon kívül nagyon nagyon régóta utálnak minket, ezen nincs mit szépíteni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.25. 13:59:30

FotelTroll csak poénkodik, nehogy valaki felhúzza magát. :)

Jó poszt, de a végével nem értek egyet.
Szerintem a nyugat éppenséggel leszarja mit csinálnak a magyarokkal. Mi nem vagyunk védett faj, nekünk magunkat kell megvédenünk.
Ha a tótok ütnek minket kint akkor is az fog megjelenni: a magyarok verekedésbe keveredtek.
Akkor már jobban járunk ha visszaütünk.

pitor 2009.08.25. 14:09:02

ficoek kapcsan kar ideologizalni, mert ezek szimplan bunozok, nem pedig filozofus palantak.
a magyarorszagi politikusokat kopkodok is megmerevednenek, ha megtudnak, h ficoek mit muvelnek jelenleg, v pl csak slota az elmut 2o evben mit muvelt.
es pl jelenleg az a meciar is a kormanyban van (igaz nagy kussban), akinek anno a takaritobrigadja volt a papay-klan (anno aztan kilottek oket egy kavezobol geppisztollyal), akikhez fuzodoen csak a szerdahelyi járásban ket autobusznyi ember tunt el a 9o-es evekben.
ezek sokkal, de sokkal nagyobb gazemberek, mint azt legtobben gondolnak!
az egeszben csak az a megdobbento, h mindazok utan, h seperc alatt pofatlan modon szetraboltak az orszagot, ficonak meg mindig 43% szazalek korul mozog a szenaja! itt jon a kerdes, h letezhet a bolygon ennyire tulok tarsadalom??
amit most csinalnak az figyelemeltereles. tehat lenyegi szinten nemsok koze van a kialakult helyzetnek a magyarorszagi szelsojobbhoz.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.08.30. 19:25:47

Nesze neked!

Most néztem meg a TV2-n a Naplót és mit nyomat a Dorogi Gabriella és hangsúlyozom, a TV2!?!

Azt, hogy Slota Magyarországot felosztaná a környező országok közt, hogy eltaposná Budapestet tankokkal meg ilyenek! Egy ballib csatornán ez megy! Emberek, mi van itt?!
A Jobbik közellenség, de már a libsik is a szlovákok ellen uszítanak?
A következő az lesz, hogy egy néger Jézus leszáll egy mohamedán mecset imatornyába és onnan kezd el hindu vallási énekeket mormolni, miközben egy menóra gyertyájával éget el egy kínai zászlót!?

Ahogy mondtad Pilu: csak hátra kell dőlni és figyelni, mert ami itt elindult, az nem fog megállni vagy 25 évig.
süti beállítások módosítása