HTML

13.
január

660 forint

Pilu  |  1 komment

Ha valaki nem olvasta volna:

 
 

Hogyan gazdálkodik a BKV?

 
60 milliárd forint bevételt 70 milliárd forint állami támogatás egészít ki, így voltaképpen a 320 forintos vonaljegy 660 forintba kerül, ami őrületesen magas összeg. Elsőként az adminisztratív és vezetői munkakörök csökkentésével lehetne leapasztani a fővárosi közlekedési vállalat költségeit, majd el kellene érni, hogy a cég a jelenlegi rendkívül magas kamatköltségű források helyett olcsóbbhoz jusson - tudhatjuk meg az interjúból, amit a hvg.hu Papp József közgazdásszal, a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének docensével készített, akit néhány hónapja, mint független szakértőt, beválasztották a BKV igazgatóságába. Folytatás itt!
 
forrás: portfolio.hu
 
 
Tehát, ha húsz vonaljegyes felszáll a 7-esre a Keletinél, és leszállnak a Ferenciek terén, akkor tulajdonképpen a másfél kilométeres utazásuk 13200 Ft-ba kerül nekik és nekünk adófizetőknek. Grrrr….. Taxi?

 

Címkék: budapest bkv

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr971668952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PhoenixSpirit-X 2010.01.19. 18:56:02

Alapult egy cég tavaly nyáron, ami alternatívát kínál a bp-i tömegközlekedésre (és ezáltal a BKV-ra en bloc), méghozzá 0 környezetszennyezés mellett. Csak még nem túl ismertek.

Nem tudom, linket szabad-e ide (ha nem, akkor pls cenzúrázni), de itt vannak: www.riksataxi.hu

Szemlátomást az oldaluk még nem nyerte el végleges formáját, de a szolgáltatás működik, már utaztam velük egy külföldi ismerősömmel és mindkettőnknek nagyon bejött.

Jó fej sofőrök, friss levegő, városnézés és zene. :) Városnéző kört és A-ból B-be szállítást egyaránt vállalnak, taxinál olcsóbb árakon.
süti beállítások módosítása