HTML

Este láttam az új verdád, és mondhatom egészen pofás darab. Mikor mögéd gurultam a pirosnál először nem is tudtam beazonosítani mivel állok háttal-szemben. Persze az embléma sokat segített, hogy rájöjjek milyen márkájú a brendnyú járműved. Még mielőtt megvádolnál, hogy fikázom az autód, közölöm, hogy minden gúny és irónia nélkül írom soraimat, hiszen gondolkodó ember számára az autó használati tárgy, és az ár-érték arányán kívül más nem érdekli. Egyéként is meggyőződésem, hogy mind ugyanazt a szart vesszük, teljesen felesleges márkahűségről beszélni a fogyasztói társadalom virágzása közepette, de ebbe most ne menjünk bele, mert nem ez a lényeg.

Szóval nézegetem a vasad fenekét, és az ismeretlen formán kívül volt azon még valami, ami furcsán hatott a hátsó üveg alatt, csak nehezen esett le, hogy mi is zavarja a retinámat.

A Nagy-Magyarország matrica, az. Megelőzvén, hogy a Kurucinfo élve kibelezzen, tisztázom, hogy alapvetően ezzel sincs bajom, hiszen a gondolat szabad, annak kinyilvánítása meg még inkább, hülyének lenni pedig egyetemes alapjog, ugye. Az, hogy  véleményem szerint, aki nemzetünk tragédiájának fröccsöntött, gagyi szimbólumát egy szutykos vasdarab hátuljára ragasztja, egy büdös paraszt, mellékes ebből a szempontból, hiszen ez is csak egy szabad vélemény. Kellő öntudattal bíró magyarnak érzem magam, de nem vésem a Himnusz sorait egy budi falára. Agyatlanságod ellenére azért úgy gondolom, lehetsz rendes ember, sőt adódhat, hogy jobb szomszédot képzelni sem lehet nálad, de ha már turbómagyar idiotizmusod egy matrica formájában próbálod a világ tudomására hozni, hadd mondjak valamit…

Te szerencsétlen! Egy Romániában gyártott Francia vállalat termékérén hirdeted trianoni tragédiánkat? Ha ezt egy esztergomi Suzukira teszed fel, azt mondom konzekvens hülye vagy. De ezt így hogy?

A román ipar támogatásán túl egy francia cég zsebébe tolod a pénzed, miközben fennen hirdeted azon sérelmünket, amit éppen nekik köszönhetünk, illetve rajtuk keresztül szenvedtünk el? A kisantant fogalma mit mond neked, hülyegyerek?

Nehéz nyomdafestéket tűrően megszólítanom téged, mert agyatlanságod és saját elveid szemen köpése vérlázító. Szívem szerint vésővel kaparnám le szaros autódról a matricádat, és ott zabáltatnám meg veled a piros lámpa tövében, seggfej!

 

Címkék: hülyemagyar

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr661728056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.04. 13:03:35

Ez így kevés, kéne egy lista az engedélyezett/tiltott márkákról, amire fel lehet a matricát rakni.

ImImre 2010.02.05. 17:06:55

Hello Pilu!
Nagy rajongója vagyok a blogodnak, meg egyéb munkásságodnak is, zebegényi nászutam alkalmával végig a zebegény az isten ment... (egy idő műlva már a zebinfó honlapján is :)
jó magyar szokás szerint persze eddig nem írtam be pozitív megjegyzéskeet akedvenc posztjaimba (többek között a szinglis, 35-ös igényes nős és a szerjelzős a kedvencem), elleben most jól beírok egy kritikai jellegűt... (már az Ákosos poszthoz is szerettem volna, de lusta voltam, ami késik nem mulik)

Szóval kicsit logikailag érveléstechnikailag szeretném szétcincálni a posztot. Munkahipotézsiként tegyük fel, hogy most nem mondunk értékítéletet a matricát ragasztó emberek felett, hanem a Dacia-nagymagyarország matrica inkozisztenciát vzisgáljuk csak.

"Te szerencsétlen! Egy Romániában gyártott Francia vállalat termékérén hirdeted trianoni tragédiánkat?"
Ez a felvetés feltételezi hogy a trianon fájónak, vagy a NagyMagyarországot vmi pozitív dolognak tartó ember minden franciát, és minden románt, sőt, minden romániában gyártott terméket utál. Ami lássuk be, elég butaság, hiszen nem a román gyárban dolgozó (esetleg félig székely, vagy tán egászen az) munkás, nem is a Renaultot daciát tervező mérnökember tehet arról a bizonyos trianoni döntésről. Sőt, a nagy-magyarország matricát kitűzú embernek esetleg semmi baja nincs úgy általában a román emberekkel, hanem magát a döntést igazságtalannak tartja.

Szerintem ha valaki elkezdene >>turbó-magyarságból<< a Dacia márkát blokkolni, akkor Te lennél az első, aki errőlaz idióta elképzelésról posztot írnál. Jól gondolom? Hiszen pl. akkor az összes erdélyi székely mért használ Daciát, talán ők támogatják trianont :)
egyértelmű, hogy trianon tagadása/ el nem fogadása semmiképp nem jár feltétlenül a francia, román emberek, termékek utáltával, bojkottjával. Ok hogy sokak fejében igen (őket tartuk teljesen hülyének), de az előtted haladó autó tulajdonosa nem tartozhat közéjük... ja, hát akkor ezért hülye... van kalapja nincs kalapja effektus, aki nm matricát ragaszt az csak hülye lehet, ok , de akkor mindek ez a poszt? :)

Azt értem, hogy egy nm matricát ragaszgató emberről nem tudod elképzlni, hogy pl. nem utálja a románokat, vagy eszébe se jut a daciabojkott. De ez egy hipotézis, elképzelés, vélmény, és nem érv. Érv helyett, egy saját fejedben lévő negatív elképzelés/sztereotipia kivetítése valakire, akiről negatív dolgokat szeretnél bizonyítani.

További logikai csúsztatás: aki esetleg utálja a románokat/franciákat, sőt utálja a daciat, annak nem lehet daciaja. de igen, lehet ha anyagi lehetőségei ezt engedik meg.

Összefoglalva ez a cikk egy hamis dichotóma: vagy eszetlen szélsőséges vagy, aki matricát ragaaszt és ráadásul annyira ostoba, hogy egy igazságtalan döntést összekever egy néppel, nemzettel, és annak iparának termékeivel, vagy nem is ragasztassz matricát. Más eset nem lehet.
Ez hiba, hiszen (logikailag) teljesen elképzelhető, hogy vki a fent vázolthoz hasonló villágképpel rendelkezik, azaz igazságtalannak tartja trianont, jó dolognak tartaná N-Mo-t, de eközben nem gyülöli zsigerből minden román embert, terméket stb, mert nem a daciamunkás hibájávnak tartja a nagyhatlamak téves döntését.
Persze ha eleve kizárod ezt a lehetőséget, akkor igaz a cikk, és végül kiderül hogy tényleg csak hatalmas taplók raknak matricát. Ez egy állítás önmagával való biszonyításának esete viszont...
süti beállítások módosítása