HTML

20.
február

Divat a bicska

Pilu  |  5 komment

 

Okos gyerekek vitarendező eszköze lett a kés. Nem csak nálunk egyre „népszerűbb” az agresszió ezen megnyilvánulási formája, hiszen sokat olvashattunk a britek idegeit borzoló jelenségről, miszerint a külvárosi tinik vitás kérdéseiket néhány szúrással rendezik le. Hogy az utóbbi időben egyre gyakrabban olvasható hírek mögött a brit „példa” ragadóssága áll-e, vagy a magyar csíra magától is megtalálta volna-e konyhaszekrény fiókjában a csontozót, az a szomorú tendencia szempontjából teljesen mindegy.
 
Lehet, hogy nem a Cozma-üggyel kezdődött a sor, de ma már alig van nap, hogy ne adnának hírt szurkálásról. Embertársaink egy jelentős része fegyverrel járkál az utcán, és a jelek szerint nem azért hordja magával, hogy párizsit szeljen vele. Gondolkodás nélkül használják.
 
Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a bicska használatánál aljasabb, rohadtabb, gusztustalanabb és kisstílűbb módszer aligha akad. Ha igazán keménytökű gyerek vagy és az utadban állok, lőj fejbe, az tiszta sor. Egy csatt és finis. Te lerendezted a problémát, én meg nem szenvedek. De az átszúrt máj/tüdő/gyomor, az órákig tartó agónia, az intenzív osztály, a műtétek sorozata azt jelenti, hogy az elkövető a lehető legtöbb szenvedést akart okozni áldozatának. 
 
Éppen a Cozma-eset kapcsán vitáznak azon a szakértők, hogy a vese tájéki szúrás mikor irányul az élet kioltására. „Ha olyan szervet ér egy szúrás, ami helyrehozható, műthető, akkor általában azt mondják, hogy az ölési szándék nem állt fenn.” - Érti ezt valaki? Mintha a bicskáson múlna, megmaradok-e.  „Á, nem akartam megölni, hiszen direkt úgy szúrtam meg, hogy a vese eltávolításával megmenthető legyen az élete.” - Vagy mi?????
 
A bicskázásnak sürgősen megálljt kell parancsolni. Lépni kell, mert egy szép napon azon kapjuk magunkat, hogy az alsósok is így rendezik a matekfüzet körüli vitájuk.
Ne legyen pardon, aki szúrt, az embert akart ölni és pont.

Címkék: késelés

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr731775679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2010.02.20. 16:03:50

An armed society is a polite society.

nylonbrando 2010.02.20. 22:36:45

Az összes ilyen "embert" aki késel szét tudnám baszni egy doronggal. Most lehet köpködni.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.02.21. 03:29:12

Fegyvert mindenkinek! :)
késsel vitarendezés... csak nézd meg a filmet: pay it forward.. ott is egy kés volt...

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.02.21. 17:59:58

Legyen kard és párbaj. Az legalább stílusos nem? :D

2010.03.13. 21:32:52

önvédelemről még nem hallottál pilu?
süti beállítások módosítása