HTML

 

Belépve minap a fácsebukra, az elém ugró események között meglepve olvastam Marika bejegyzését, ami nem állt másból, mint egy tengerparti fotóból, valamint rövidke mondatából: „Két hét Kréta éltem szerelmével: mennyország”. – Khmm. Marika - finoman szólva is - óvatlan, tekintve, hogy eme sorait olvashatta mind a hatszáz ismerőse. Gondolom, ezek jó része ismeri Maris címét, de ha nem, manapság azt sem nagy etvasz kideríteni. Persze, - az emberi kivagyiság nem ismer határokat, így - Maris fényképalbumából az is kiderül, hogy egyébként rendesen el vannak eresztve, különösen igaz ez lakásukra, amiről észjátszásból feltöltött vagy öt képet. A fotókon ránézésre is vagy Xmilliónyi műszaki cikk, berendezési tárgy látható. Maris bejegyzése egyfajta felfogásban így szól: „különösen értékes lakásom és berendezési tárgyai két hétig őrizetlenül állnak”. És ő már csak remélheti, hogy a hatszáz ismerős(nek vélt tag) egyike sem tippadásból egészíti ki keresetét. Ésszel kéne fácsebukolni!
 
Lehetne fentieken elmélkedni bőven, de asszem’ ezt már sokan megtették, így csak az erről eszembe jutott „genyó trükköt” szeretném ismertetni a nagyérdeművel.
 
 
A társaság „biztos ura” regélte az alábbi sztorit, úgy egy éve:
 
 
Pistike autójával leparkol az XY intézmény előtt, megszórja apróval az automatát, majd bemegy oda. Csúnya bácsik a parkolóban vágják a helyzetet, majd betámadják az autót. „Típusismeretüknek” köszönhetően csak két másodperccel tart tovább bejutniuk, mint becsületes embernek kulccsal. Eddig gondolom tiszta sor. Ámde: beülnek az autóba, és gyors keresésbe kezdenek: kesztyűtartó, rekeszek, oldalzseb. Két dolgora vadásznak: a, lakáskulcs; b, címet tartalmazó irat. Az esetek többségében sikerrel is járnak, hiszen rengetegen hagyják autójukban lakáskulcsukat, és a cím utáni vadászat sem eredménytelen. Csekk, levél, gázszámla, nemzetközi biztosítás, etc - mind tartalmazza a címed. Hm?
Szóval, ha mázlijuk van trógeréknek, szép nyugiban elhajtanak az autóddal, hozzád. Te nem vagy otthon az fix, kulcsuk van. Amíg Te a helyszínen rinyálsz autód helye felett, várod a jardot, majd helyszínelsz, addig a saját kulcsoddal pakolják ki a lakásod, és a saját verdáddal viszik el a szajrét. A szomszéd meg csak annyit lát, hogy már megint hazaugrottál valamiért..:)
 
Lakáskulcs az autóban.

Címkék: lopás trükk

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr262179968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.07.27. 14:52:56

"Facebook, iwiw, mondd meg nékem!" - veszélyesek az számára, aki így használja.
www.eloszto.hu/cikkek/munka/2010/02/05/facebook_iwiw__mondd_meg_nekem

bruce1 2010.07.27. 23:59:01

Az autóban felejtett navigációs játék is sokat segíthet a rosszbácsiknak.

Serio (törölt) 2010.07.28. 01:20:28

Ez egy népszerű mese. Folklór. Babona. Egy szóval hatalmas sületlenség.

Miért is?

1. A profi betörők jó eséllyel megfigyelés alatt tartanak bizonyos környékeket, így akkor is kiszúrják az üres villádat, ha nem írtad meg a facebookra, hogy elutazol.
Érdekes módon azelőtt is voltak nyári elutazókra szakosodott betörők, hogy a facebookot feltalálták volna. Go figure.

2. Július utolsó, augusztus első heteiben hány ember van vajon nyaralni? A munkahelyek elnéptelenednek ilyenkor. Vajon tényleg akkora hír, hogy Kovács 2 Pistike nincs otthon egy hétig?

3. Viszonylag kicsi az esélye, hogy a facebookon a téged kirabolni kívánó betörőt a haverodnak jelölted. Ha mégis, akkor hatalmas marha vagy.

4. Ha én betörő lennék, tuti nem olyan embert rabolnék ki, aki ismerősöm a facebookon, mert még a végén kapcsolatba hoznak vele. Sokkal jobb keresni egy gazdag villát, ahol napokig nincs élet, és tuti nem ismerősöm a tulaj, feltörni éjjel, lelépni a cumóval, és bulivan.

neurotikk! (törölt) 2010.07.28. 03:28:14

@Serio: gyonyoru, rendszerezett, levezetett, atgondolatlan, bizonygato, irrelevans suletlenseg.

erdészpista 2010.07.28. 06:13:26

Szépen hangzik, de butaság a poszt. 2. részre koncentrálva: Az autólopási és betörési piac teljesen elkülönül, túl kicsi esély van arra, hogy bent van a kocsiban a kulcs + papírok, hogy megérje összekapcsolni a kettőt. De ha még így is történik, marha nagy hülyeség lenne a lopott kocsival elmenni kirámolni a lakást, hisz egyrészt már 1-2 órán belül körözés alatt állhat a járgány, másrészt a tulaj tudja, hogy bent volt a kulcs, ergo első dolga lesz hazataxizni. Harmadrészt meg attól, hogy a tulaj nincs otthon, rokon még simán lehet, ismeretlen lakást gyorsan betámadni felesleges rizikó, értelmetlen.

Pilu · http://www.stonebridge.hu/pilu 2010.07.28. 08:13:01

Drága Pista! Ha jól veszem észre, Te még soha az életben nem voltál "áldozat", és ez maradjon is így, de kiegészíteném ismereteidet egy-két aprósággal..
"autólopási és betörési piac teljesen elkülönül.." - muhaha. Ha nem tudnék a környezetemből 4 példát kapásból felsorolni ennek ellenkezőjéről (beleértve magamat is), amikor is betörés kapcsán vitték az udvarban álló autót is, mondanám, hogy igazad van.
"1-2 órán belül körözés alatt állhat a járgány" - muhaha. Nyilván amerikai filmekből veszed a rendőrséggel kapcsolatos tapasztalataid. Ültél már három órát a kapitányságán mire felvették a feljelentésed? Nekem már sikerült. Konkrétan reggel 6-kor felfedezett autólopással kapcsolatban 11-re (!!) ki a körözést.
"első dolga lesz hazataxizni" Nem mennék bele a dolog pszichológiájába, de akkor a para ilyenkor, hogy sok minden eszedbe jut ilyenkor, csak pont ez nem.
"attól, hogy a tulaj nincs otthon, rokon még simán lehet" - roppant bonyolult dolog ellenőrizni a kérdést: becsöngetsz.
Egyébként fenti sztori nem a képzeletem szüleménye, - mint írtam - rendőrtől van az info, aki felhívta figyelmünket, hogy több ilyen "trükkös lopással" találkozott.

Öreg Sam 2010.07.28. 09:08:50

@erdészpista:
Heheeee...
Te hol vagy erdész Pista?
Az én 3 hónapos autómat az Örsi IKEA mélygarázsából lopták el péntek délben.Taxi,kapitányság,Stefánián,2 óra pihi a folyosón,jegyzőkönyv,ahogy kell.
Kérdezem:körözés?
Válasz: az csak hétfőn reggel,mert az informatikus kolléga már hazament....
A legtöbbet az a három különböző társaságtól rendelt taxis segitett,akik bemondták egymásnak CB-n,hogy minden kolléga figyelje a rendszámot.
Végeredmény szokásos,50 nap mulva megszüntető határozat,biztositó kelletlenül fizet,bukta 1.5 milla.

rexter 2010.07.28. 09:22:55

micsoda paranoias faszkalap irta ezt a cikket. hagyjuk mar.

ArgonX 2010.07.28. 10:07:45

@rexter:

Rám is mindig azt mondják paranoiás vagyok, mert minden apróságra odafigyelek. Talán ennek köszönhető, hogy tőlem még soha, semmit nem loptak el. Példának okáért biciklit sosem lakatolok le, akkor megyek inkább BKV-val. Az autómat pedig mindig tökéletesen üres állapotban parkolom le. Facebook nincs, az iwiwen pedig nem hogy fénykép nincs fenn, de a nevemen kívül semmi nincs megadva. Ha bulizni megyek, nem viszek pénztárcát, csak némi papírpénzt. Személyit sem többek között, ezért már majdnem vittek be rendőrök, de leszarom :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.28. 10:37:15

'rengetegen hagyják autójukban lakáskulcsukat'
ezért kell retiküllel járni, egy nő esetében elképzelhetetlen, hogy fontos dolgok a kocsiban maradjanak.
(kivételt képeznek persze azok, akik a teljes retikült a kocsiban hagyják) :)

ehhez szorosan hozzátartozik az a (agyfelbaszó áthúzva) szívmelengető jelenség is, amikor megyünk valahova, én pici retiküllel, és parkolás után a 'nekem nem kell táska, csak te hordasz táskát a kacatjaidnak' felkiáltással közlekedő pasi részéről kezdődik a zsinat, hogy 'a gps elfér még nálad? és a napszemüvegem? és a pénztárcám? és a parkolócetli? meg még ez a kis apró?'

Scala 2010.07.28. 10:38:07

Közép-Európában a paranoia 16 éves kor felett természetes tanult, életfunkció, egészséges reflex.

Volt. Mára el lettünk butítva.

A rendőrséggel kapcsolatosan, pláne Budapest, ne legyen illúziód, csak azért érdemes feljelentést tenni, hogy kezedben a kinyomtatott nyomozást megszüntető határozattal fizessen a biztosító... :-(

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.07.28. 10:39:57

Azt tegyük hozzá, hogy a kiérkező rendőr elős kérdése az, hogy lakáskulcs, irodakulcs, vagy más hasonló dolog volt- e a kocsiban? Azért ők sem olyan hülyék ám...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.28. 10:57:42

@Rékuc:
Érdekes, nekem elfér a pénztárca, mobiltelefon és a kulcs a zsebemben...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.07.28. 10:59:59

Amúgy iwiwen, facebook-on telefonszámot, lakcímet minek megadni? Ha kell el lehet kérni üzenetben.

subtotal 2010.07.28. 11:53:37

Nekem egyszer nyomták fel a kocsit egy meki parkolóban, mert látták, hogy pakolok benne.
Zsákmányoltak 8000 régi lejt és egy bőrpénztárcát, iratok meglettek (nagyon régen volt, akkor még nem volt divat irattal visszaélni).
Azóta, ha valamit látható helyen hagytam a kocsiban, inkább viszem magammal, helyszínen már nem pakolgatok.

johnny66 2010.07.28. 11:57:04

Szerintem hihető a sztori, viszont:
A kocsit azonnal körözni kezdik, ahogy felhivtad a rendőrséget.
Tőlem már loptak el kocsit, miután felhivtam a 107-et, rögtön hívtam a gepárd csoportot is (vagy ilyesmi), és mondták, hogy már benne van a kocsim az adatbázisukban. Ezután még vagy egy órát vártam a rendörökre, és kb 3 óra mulva volt feljelentés a kapitányságon.
Szóval elvileg amatőrség a frissen lopott kocsival még betörni furikázni, de ismerve a körözés hatákonyságát végülis annyira nem is.. Meg persze annyi időt mindenképp nyernek, amig észreveszed, hogy ellopták a kocsid.
Viszont aki iratokat, meg lakáskulcsot hagy a kocsiban, az megéremli..

sosolit 2010.08.01. 11:42:32

azért azt megkérdezném, hogy van-e arról statisztika, hogy az iwiw ill facse óta hogyan és mennyivel emelkedett a szünidős betörések száma?
Már az ősidőkben is megmondták, hogy ne eresszük le a redőnyöket hosszú időre egyformán, postaláda legyen ürítve, rokon-barát-ismerős időként oda és villany le-föl, szóval a vakációs lakások felnyomása nem új szakma.(én mindenesetre kíváncsi lennék amikor így betörnek hozzánk és az otthon számítógépező két fiam közül valamelyikkel találkoznának - jelentős súlyok, jelentős magasságok, évek óta önvédelmi sportok)

eMM2 2010.08.03. 10:49:35

Nincs is házam, nincs is kocsim no a hajléktalanságnak is vannak előnyei.De még az se vagyok.
süti beállítások módosítása