HTML

 
Gratulálok! Tehát – a gyerekeit köztudottan mindennap megverő - Lajos vacsorameghívását azért nem utasítjuk vissza, mert az úgysem javít a gyerekek helyzetén, és akár megyünk, akár nem, Lajos hétfőn megint meg fogja rugdosni Arankát. Elmés logika, az biztos.
Nem az lenne a normális, hogy Lajost szemen köpjük, feljelentjük, és elmagyarázzuk neki, hogy még csak a kezét se nyújtsa ha találkozunk, mert szarba nem szívesen markol az ember?! Mindezt nem Lajos és nem (csak) a gyerekek sorsa miatt, hanem önmagunk, önbecsülésünk miatt kellene megtenni?! Tudod, van az a szint, vannak azok az elvek, és léteznek azok a normák! De nekünk nincs, mert a fehér ember mindig anyagi és politikai érdekek mentén hajtogatja erkölcsi normáit és igazságérzetét. Lajos kezéből eszünk, és így rögtön más a helyzet. A gyerekverés ilyenkor átkerül a bocsánatos bűnök közé, és azt is meg tudjuk magyarázni, hogy miért nyaljuk Lali seggét, és miért őt kértük fel a családi ünnep megrendezésére. Nyugodt szívvel elfogadjuk a vacsorameghívását, és ha rákérdeznek, előállunk a fenti mentegetőző, gusztustalan félremagyarázással.
Mindenki tudja, hogy a háttérben (sport)diplomácia, politika és kőkemény gazdasági érdekek húzódnak meg, amivel nincs is probléma, csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt nyíltan bevállalni?! Mondjuk kiadni egy olyan nyilatkozatot, hogy „Ugyan csúnya dolog a diktatúra, még csúnyább embereket halomra lövetni, de mi ezt most leszarjuk, mert félünk, hogy ha nem megyünk el az olimpiára, akkor Kína berág, és ha nem küld több ocó tornacipőt, akkor meztéláb lennénk kénytelenek járni, azt meg nem várhatja el tőlünk senki! Ezért most tojunk egy kicsit az emberi jogokra!” Teljesen korrekt lenne és érthető.
 
Azt már régen tudjuk, hogy a fehér ember kétféle diktátort különböztet meg. Aki humánusan löveti fejbe az embereket, és még anyagi érdekünk is fűződik a rezsimje fenntartásához, az lesz a jófej diktátor bácsi, aki pedig gázosítja a falvakat, és ráadásul egy rakás olajon ül, azt pedig a gonosz tengelyéhez soroljuk. Nincs ezzel semmi baj, csak ki kell mondani végre, legalább magunknak ne hazudjunk, ha gerincünket már régen eladtuk egy marék GDP-ért!
 
Mikor mosolyogva integtnek a lelátókra sportolóink a madárfészekben, majd megpróbálunk nem arra gondolni, hogy házigazdánk katonái néhányezer kilométerrel arrébb, éppen azokban a pillanatokban lövik halomba civilek százait.
 
Hányok magunktól!

Címkék: kína társadalom olimpia

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr52386197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aran-ka 2008.03.18. 16:17:25

Es mi a megoldas?
Felreertes ne essek, 100%-ig igazat adok, csak nem hiszem, hogy ezt a hordereju dolgot meg lehet oldani egy "nem-fogok-kezet-Lajossal" fele huszarvagassal...

rolos 2008.03.18. 17:37:46

Ez az egész olompiai mozgalom már egy nagy képmutatás,"magasztos"eszmék mögé bújik a pénzcsinálás.Én 4 éve kiábrándultam belőle.Nézem ha nincs más,de érzelmeket már nem vált ki belőlem.Képmutató sportvezetők,amatőrnek hazudott vérprofi"sportolók","Örüljünk a pontszerző helyeknek is hozzáállás".Csodálom azokat akik még tudnak lelkesedni csapatért egyénért,a "fantasztikus" teljesítményekért.Egy forintot se adnék állami pénzből az "élsportra".Aki ebből akar élni teremtse meg magának a feltételeket.Bocs ,ha eltértem de agyhugykövet kapok ha "sportról" van szó.

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.03.18. 18:44:34

Na ne vicceljünk már, mi az ami NEMZETKÖZI, és korrekt a mai világban??? 1-et mondj! IMF, Világbank, ENSZ, Forma1, Olimpia???? hahahahaha Ez is csak akkor lehetne ELIT (igazi), ha lennének követelmények/kritériumok, és aki nem teljesíti, az nem lehet TAG! (mint egy igazi elit-klubban) aki pedig elkövet valamit (csal, hazudik, lelöveti az állampolgárait, stb..) azt KIZÁRJÁK, nemhogy nem RENDEZHET, hanem NEM INDULHAT! Na ennyire korrekt a mai globális világ. (igazi szdsz minőségű lett, hahaha)

the pretender 2008.03.18. 20:29:40

pilu tök igazad van, meg a kommentereknek is, ehhez csak azt fűzném hozzá, hogy berki krisztián, kiváló tornászunk nem indulhat az olimpián, mert egy 197. helyezett ománi tornászt raktak a helyére... nem tudom, mi az ügy háttere igazából, csak dühít és felháborodtam, amikor meghallottam. kicsi ország vagyunk, vérszar sportdiplomáciával, megáldva, ez mondjuk rengetegszer megmutatkozott.:-(
és a sportdiplomáciánk silánysága mellé még párosulnak egyéb, pilu által megfogalmazott "hátrányok" is.

Gyuri 2008.03.18. 22:53:50

Szerintem meg indulni kell és kész. Játszani, győzni stb. Ria-ria Hungária!
És így tovább... Az olimpia után meg lerohanni Kínát és megváltoztatni őket, minimum úgy, mint Irakot.

Ferko76 2008.03.19. 08:45:37

Igazad van Pilu, de szavaid mint fing a fürdőben. Az emberek jó része tudja mi történik, de azt is, hogy aki változtathatna, nem fog (GDP), akik változtatnának, nem tudnak (no GDP), és befolyásolni sem tudják azt aki tudna. :) Aki meg az olimpián készült digit felvételeivel akar kérkedni, nem hogy a te fejedre sz@rik nagyot, de még a Dalai Láma fejére is.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2008.03.19. 10:52:52

Gyuri,

persze, főleg hogy a jemeni 176. helyezettet tették be a magyar világranglistás helyett a szabadkártyával. Az olimpia már rég nem erről szól.

the pretender 2008.03.19. 11:45:54

nem 197. helyezett?...nem mintha számítana az a huszonvalahány hely a mi szempontunkból.:-((

2008.03.19. 14:00:18

Az majd vicces lesz, ha éppen porvihar tombol majd a városban. Vagy amikor majd a futók köhécselnek menet közben mert akkora a légszennyezés, mint ha folyamatosan cigit szívnának.

dekoninckx (törölt) 2008.03.19. 14:36:37

Hányan lennének benne egy olyan bojkottban, hogy lemondják a tv-előfizetést, mondjuk épp az orimpia (© Új Péter) előtt, esetleg a telefont is*, nem vásárolnak multiban hónapokig, meg hasonló nonkomformista dolgokat csinálnának, kvázi szervezetten?

* internetet nem, mert tartani kell a kapcsolatot.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.22. 09:18:42

Az előttem szóló egy szegénységi bizonyítványt állított ki magáról...

Mit szólsz hozzá, van liberális, aki szereti Vikidált, Deák Billt, Varga Mikit, Ferót... és nem szereti a ma divatos üresfejű médianépséget.
Ugyanakkor nem gyűlölködik a melegek, a zsidók, a romák ellen. Nem ítélkezik, nem tetszeleg az erkölcsi döntőbíró szerepében. Életemben egy szót nem szóltam a drogosok ellen, pedig még nem is dohányzom vagy kávézom.

Vikidál nem azért szerepel kevesebbet, mert Kolosi zsidó vagy sem, hanem mert másokra kíváncsiak a nézők. Kell a magyaroknak a színvonal, a kultúra? Az olvasás? Igényes stílus? Értékelik? Megbecsülik? A tv-csatornák, az újságok a közönség igényeit szolgálják, mert abból élnek.

Vikidál és társai egyébként is hatvan év körül járnak, a nézőket a fiatalabbak érdeklik. (Örülhetnek, hogy nem születtek nőnek, akkor már húsz év fölött öregnek számítottak volna. Sebestyén Márta, Albert Györgyi, Kútvölgyi Erzsébet mesélhetnének erről hosszasan.)

Aki nem szereti a "dobozt", akár olvashat is. Az se lenne szégyen.

... Azzal pedig egyetértek, hogy a kínai kormány politikája messzemenően elítélendő.

aranyhaj.blogspot.com

eMM2 2008.03.22. 17:22:22

Eeleve nem is lett volna szabad Kínának adni a rendezés jogát.Kína akkor is dikttaúra volt meg most is az.

balu 2008.03.22. 19:14:59

1949-ben, Mao "felszabadító hadserege" megjelent a független állam, Tibet határainál. Az ország akkoriban éppen a Nagy Britanniától visszanyert függetlenségét ünnepelte, a felvilágosult és modern gondolkodású 14. Dalai Láma pedig elkezdte az új állam megreformálását, hogy a nemrég még feudális berendezkedésű, magába fordult, külvilágtól elzárt ország meg tudjon felelni a XX. század kihívásainak. Sajnos erre már nem maradt lehetősége. A hatalmas létszámú és étvágyú kommunista hadsereg benyomult a mélyen buddhista és ezért teljesen demilitarizálódott Tibetbe.
Pilu igazad van mindenben de felhivom mindenki figyelmét a dátumra:1949!
Ez eddig nem is volt téma!????????
MIÉRT??????????????????????????????

dekoninckx (törölt) 2008.03.24. 03:23:24

Aranyhaj, én se a témához szóltam konkrétan, de Te???? Hogy jön ez ide? :)

nypx · http://www.szobikozter.hu 2008.03.28. 14:00:21

És a tibetiek mit szólnak az olimpiához? Őket megkérdezte valaki?
Csak egy emlék: Valamikor nem is olyan régen, amikor arról volt szó, hogy az erdélyi magyarok tényleg magyarok lesznek-e (magyarigazolvány stb.) szóval ezidőtájt Erdélyben, Székelyföldön, nekem azt mondta egy bácsi, aki egyébként a házigazdánk volt, hogy ők nem magyarok, hanem székelyek...

ennyi

Janow 2008.03.29. 11:21:38

1. Az olimpia nem a pekingi rezsim seggének a nyaldoklásáról szól. Ilyen alapon MINDEN újkori olimpiát bojkottálni kellett volna.
Minden országban van csontváz a szekrényben.
2. Miért csak most kezdi el mindenki Tibetet sajnálni? Miért nem akkor kezdtek el tüntetni, bojkottálni, felháborodni, amikor Kína elnyerte a rendezés jogát. Hány éve is? !!!
3. Nem tudtok venni olyan árut, aminek ne lenne köze Kínához. Így jártunk.
4. A világban még rengeteg embertelenség történik olyan helyeken is, ahol nem rendeznek olimpiát. Azokat nem sajnáljuk?

noor b 2008.04.03. 03:48:55

Halló! Amugy én csak azért irtam ide mert ez volt felül és gondolom jobban figyelnek ide!


Mi a zene címe a király vagy kilences klipben???? az istennek se tudom előkeriteni!

magyardzsentri · http://dzsentri.blogspot.com 2008.04.09. 21:18:03

Le Kínával, éljen a független Tibet!
süti beállítások módosítása