HTML

 

4 komment

 

320, 262. Szép számok, szép nagyok. Vitán felül áll, hogy a gyorsnaszád helyzete egyszerre kezd kritikussá és kezelhetetlenné válni. Nem kell és nem is lehet jóslatokba bocsátkozni ezen a téren, de valószínűleg közel járunk ahhoz ponthoz, mikor a hangulat percek alatt képes önbeteljesítő pánikrohammá válni, és egy ilyen valutaválság az ország azonnali összeomlását hozná, függetlenül a fundamentumoktól.
 
A napnál világosabb, hogy helyzet orvoslása azonnali beavatkozást igényel, ami teljes gazdaság(politikai)i arculat és irányváltást jelent. Rendben, de kivel is? Bejelenti Matolcsy egy sajtótájékoztatón, hogy holnaptól ortodox(?) lesz? Ne röhögtessünk, kérem! Ez az ember olyan szinten veszítette el hitelét/hitelességét, hogy egy szelet csokit nem lehet már a nevével eladni, nemhogy egy ország gazdaságát. Azt sem hiszik el, amit kérdez, nemhogy azt, amit ígér(ne). De van itt ennél egy még nagyobb probléma: már Orbán szava sem ér semmit. És ezen a ponton elérkeztünk a válságunk legfontosabb eleméhez: a bizalom elvesztéséhez.
 
Tán’ november elejére tehető az a legutolsó időpont, mikor még ki lehetett volna tolatni ebből a zsákutcából Matolcsy menesztésével. A kutya nem érti, hogy miért ragaszkodott/ragaszkodik Orbán a személyéhez, de egy dolog biztos: ez volt OVI életének egyik legnagyobb hibája. Merthogy a bizalmatlanság pestise félelmetesen gyorsan fertőz, előbb csak a minisztert, aztán a hozzá ragaszkodó miniszterelnököt, majd a kormányt, végül az egész pártot elviszi a fekete halál. Jelenleg a folyamat második fázisának vége felé járunk. A fertőzés megállításához már biztosan amputálni kell, és az is tény: minél tovább húzza a Fidesz az időt, annál nagyobb lesz a vesztesége.
A tucatnyi front, amelyen a kormány – saját hibájából – harcolni kénytelen, bármelyike önmagában is komoly véráldozatokat jelentene még békeidőben is, nemhogy most. Szembeköpni a pénzvilágot, nekimenni a piacoknak, rászarni Brüsszel asztalára, bajszot akasztani Washingtonnal, és mindezt eladni a hazai választóknak: vesztes háború. Apropó: Washingtonból egy magunkfajta légypiszoknyi állam csak három esetben kap levelet: 1, ha gyásztáviratot küldenek; 2, ha valamelyik támaszpontunk kell az éppen aktuális bombázásukhoz; 3, ha azt közlik, hogy kinek kell mennie. Se háború, se halottunk, úgyhogy kizárásos alapon...
 
De már a nemzetközi vonatkozásnál járunk, érdemes egy kicsit elgondolkodni azon, hogy a zsúfolt liftben fingással fenyegetőző hülyegyerekre milyen veszélyek leselkednek azon kívül, hogy összefoshatja magát! A válasz egyszerű: utastársai közül valakinek eszébe jut, hogy egy jól irányzott sallerrel ártalmatlanítsa Pistikét, mielőtt az beválthatná fenyegetését. Magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy senki ne gondolja, hogy országunk esetleges összeomlása ne jelente nemzetközi problémát, és tucatnyi államnak nemzetbiztonsági-, gazdasági-, és politikai kockázatot, amit jelen helyzetben nem engedhet meg magának Európa. Nyilván, Brüsszelben nagy ívben tesznek arra, hogy éhen hal-e az ország fele, vagy sem, viszont a régió destabilizálását még Orbánnak sem nézik el. Ezen kizárólag azért érdemes elgondolkodni, hogy megértsük annak a brutális nemzetközi nyomásnak az okát, amit vezérünk manapság „kénytelen elszenvedni”.   
 
No, de ugorjunk vissza az ugarra:
 
Egyértelműen irány(vonal)váltásnak kell jönnie és ez már csak személycseréken keresztül lehetséges. Tegnap még lett volna más alternatíva, ma már nincs. Illetve van még egy forgatókönyv: Orbán a falnak viszi az országot - viszont ez nemcsak hazánk kinullázását jelentené, hanem a Fidesz teljes megsemmisülését is. És ez itt a megoldás kulcsa. Bár tudjuk, hogy nem Fidesznek van Orbánja, hanem Viktornak van pártja, azért ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az a több (tíz)ezer egzisztencia, amelyik a párt csöcsein él, majd szó nélkül végignézi, hogy Orbán romba dönti őket?! Tetszenek emlékezni arra az aprócska momentumra, mikor az „LMP láncos akciója” alkalmával Kósa a feleségével sétált ki a Parlamentből és néhány tüntető pár méterről „Hazaáruló, hazaáruló” skandálásba kezdett? Szemtől-szembe. Szép! Debrecen üdvöskéjével ez megtörténhet? Az ember, akinek neve három éve még, mint esetleges miniszterelnök-jelölt merült fel, nem mehet ki az utcára a nejével, mert leköpik?  Ki az az eszement, aki a főnöke miatt hajlandó lesz ezt hosszútávon benyelni?  Bár az eset csak szimbolikus, de mégis jól mutatja, hogy a Fidesz számára már tarthatatlanul terhes Orbán személye. Hogy az „Operabálról” ne is tegyünk említést, ugye. Tízezrek tüntetnek Orbán ellen? Ráadásul nem a kukaborogató ultrák spontán akciójáról beszélünk, hanem a gondolkodó(bb) réteg teljesen kulturált  megmozdulásáról. Ne legyenek illúzióink, a párt elitje a süllyedő hajóból gondolkodás nélkül fogja kivágni a ballasztot. Ja, és a nehezék neve: Orbán Viktor. Ha ezt a válságot a Fidesz túl akarja élni, meg kell szabadulnia vezérétől. Márpedig a kór iszonyatosan gyorsan terjed, nincs idő a teketóriázni. Hogy ki jön helyette? Gyakorlatilag mindegy is.
 
Orbánnak legfeljebb néhány hete van hátra. Nem azért mert idióta, és nem is annak okán, mert foskupacba vezette az országot, hanem azért, mert veszélyezteti ezernyi pártkatona, és több száz káder egzisztenciáját, jövőjét. Egyébként pedig nem kell sajnálni, hiszen egy történelmi lehetőségből másfél év alatt összehozta az évszázad bukását. Egyszerűen szar politikus. Pártot építeni, választást nyerni tud, de kormányozni nem. Oda kerül ahová való, Gyurcsány mellé a szemétdombra.
 

Címkék: politika orbán fidesz

337 komment · 13 trackback

10.
március

Bagóháború

Pilu  |  49 komment

Már nem is merek utánaszámolni, hogy hány éve szívom ezt a vackot. Büdös, iszonyatosan drága és rombol. Ráadásul felmenőim között többen érintettek daganatos betegségekben, így elmondhatom, hogy két kézzel fogom azt a fejszét, amivel magam alatt vágom a fát. A legrosszabb az egészben az, hogy tudatos énem tökéletesen tisztában van az összes (mellék)hatásával, de nem tudom letenni. Többször próbáltam, de nem megy. Nyilván most a leszokott kartársak joggal mondják, hogy csíra vagyok, de ez van. Bár első kanyarban legyintünk rá, de ha a drogokat addiktív hatása szerint osztályoznánk, - nagy valószínűséggel - dobogó közeli helyen végezne a cigi. Nemrég beszéltem egy dohányos cimborámmal, akinek néhány éve igen komoly alkoholproblémái voltak, de egy féléves rehab után végleg letette a szeszt. Az ő szájából a következő mondat hangzott el: „világ vicce, hogy a szeszről lejöttem, de erről a szarrol nem tudok”... Elgondolkodtató, mint ahogy a szomszédom véleménye is, aki csak annyit fűzött megjegyzésként a bagókérdéshez: „öt éve nem nyomom, de bármikor képes lennék egy ültő helyemben elszívni egy egész dobozzal”. Erről eszembe jutott az a hernyóval kapcsolatos örökérvényű megállapítás, miszerint abbahagyni lehet, de leszokni róla soha. A cigi is drog, és nem úri huncutság, mint ahogyan azt a propaganda beállítani szíveskedik. 

Nem sajnáltatni akarom magam, de a dohányzásellenes háború tűzszünetében azért megjegyeznék egy-két apróságot:

 
1, Nem jókedvemből szívom, hanem azért, mert nem tudok róla leszokni. Tudatom felfogja, hogy cselekedetem káros, de ezzel mégsem vagyok képes felhagyni. Függő vagyok, és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy fizikai, avagy pszichés függésről beszélünk, hiszen az eredmény ugyanaz. Beteg vagyok, nem bűnöző. Nem elkövető, hanem áldozat. A leszokás érdekében pedig nem üldözésre, hanem segítségre van szükségem!
 
 
2, Még mielőtt morálisan a drogdíler kategóriába sorolna képmutató társadalmunk, hadd emlékeztessek mindenkit arra az aprócska tényre, hogy (az első slukk) anyagomért nem egy sötét aluljáró félhomályba burkolózott, törvényen kívüli pusheréhez mentem, hanem egy élelmiszer áruház polcáról vettem le. A társadalom nyomta a pofámba, mert ez akkor menő, és az állam számára kurva jövedelmező volt. És tegyük hozzá most is az. A benzinkúton, a pénztárnál egy két négyzetméteres felületen tolják arcomba a szép, színes cigis dobozokat. Nem illegális forrásból szerzem be a drogom, hanem az állam által zárjegyezett szart veszem ott, ahol a reggelimet is.
 
 
3, Tényleg szívből örülök, hogy a politikai döntéshozók agyáig eljutott a változtatás kényszere/igénye, de jelezném: a jelenlegi módszerek hibásak, mert a dohányzás elleni háború célkeresztjébe nem a dohányost, hanem a dohányzást kellene állítani! Tudom, hogy a „Tilos a dohányzás” tábla elhelyezése a legegyszerűbb módja a kollektív lelkiismeretünk tisztára mosásának, de ezzel nem a káros szokást, nem a drogot, hanem a drogost emeljük kínpadra, azaz az áldozatot büntetjük.
 
 
4, A dohányzásellenes háború jelenlegi egyetlen fegyvere nem más, mint a történelemkönyvekből már jól ismert ellenségkép-generálás, amellyel a nemdohányzó többséget szembeállítják a dohányzó kisebbséggel, akiket nem mellesleg külső ismérvei alapján is könnyű megkülönbözetni a „tisztáktól”, hiszen bagó lóg a szájukban. Ismerős a recept? A náci propaganda és a mostani dohányzásellenes kampány ugyanarra a módszerre épít: külső jegyek alapján beazonosítható (vélt) ellenség(kép) generálása.
 
 
5, A társdalom/állam jelenleg ellenséget lát bennem, hiszen nem mellettem harcol a betegségem ellen, hanem éppen ellenem vív háborút. A megállótól pár méterre rágyújtva, a „tiszták” gyilkos tekintetével kell szembesülnöm, holott az általam (a dohányzásom révén) befizetett adónak ők is éppen úgy haszonélvezői (voltak), mint maga az állam. A tárdalom adta a számba, a társadalom a fő haszonélvezője drogfogyasztásomnak, most mégis ők állítanak pellengérre, miközben fizikailag és anyagilag is én vagyok elszenvedője a káros szokásomnak! Ezhogyvanez?
 
 
6, Ha egy morálisan és racionálisan is elfogadható háborút indítanánk a dohányzás ellen, annak alapja a dohányosok és nemdohányzók egy oldalra való állítása lenne a mérföldköve. Ezen közösség számára kellene definiálni a közös ellenséget: a dohányt, a dohányzást. Ám ezzel gyökeresen ellentétes folyamatnak lehetünk tanúi mostanság, mert most aki szív az rossz, aki tiszta az jó. Egy olyan - hatékony, és erkölcsileg is megalapozott – háborúnak, melynek célja valóban a dohányzás visszaszorítása, annak alapja a KÖZÖS, pozitív ösztönzésre kell építenie. Nem az ellenséggenerálásról, nem a büntetésről, és főleg nem a bűnösnek kikiáltott áldozat megkövezéséről kellene szólnia!
 
Kriminalizálás és eretnekégetés helyett, tán’ más módszerek alkalmazásával is lehetne operálni:
 
- Az a dohányos, aki orvos által igazoltan „lejött” a cigiről, tárgyi évben X% SZJA-kedvezményt kap.
- Az a kereskedelmi egység, amelyik vállalja, hogy többé nem forgalmaz dohányterméket, XY adójának felét elengedjük.
- Az a cég, mely vállalja, hogy munkahelye és kollégái dohányzásmentesek, smittpálos bögrét kap karácsonyra.
- Az a körzeti orvos, aki a legtöbb betegét szedi le a bagóról, Felcsúton kap nyaralótelket.
- Satöbbi-satöbbi…
 
Persze, ezek légből kapott ötletek, de jól mutatják a kérdés megközelítésének másságát. Talán emberibb, és talán hatékonyabb is lenne amellett, hogy százszor fairebb, mint a jelenlegi, náci boszorkányüldözés.
 
 

 u.i: egy komment:

mrs. white:

Mint volt dohánygyári képviselő és volt dohányos talán érdekes szösszenettel szolgálhatok.
Két fajta dohányost különböztetünk meg:
A, A szocio-dohányos aki csak a társaság kedvéért dohányzik és magáért a tevékenységért. Magam is ebbe a körbe tartoztam és rendkívül könnyen leszoktam amint a megszokott körből kikerültem ahol a dohányzást végeztem. Igaz sose tartottam magam dohányosnak még akkor sem, amikor két csomagot elfogyasztottam.
B, A másik csoportnál a hosszú ideje való függőség és az akaratgyengeség miatt már ez jóval nehezebben megy, de van remény....

...Az indexen a napokban megjelent cikk szerint a hazai fogyasztás jelenleg 13 milliárd szál. Az én munkáságom alatt ez 20-25 milliárd között volt. A jelenlegi befizetett adótartalom durván 300 milliárd forint. Viszonyításként ehhez tegyük hozzá a nyugdíjjárulékok 12 év alatt felhalmozott 3000 milliárdját csak hogy érzékeljük a nagyságrendet. A LEGJOBB ÜZLET a magyar államnak. Egy dohányos minden híreszteléssel ellentétben töredéke költségbe van az államnak. Egyrészt a rák átlag fél év alatt elviszi, és nem kell a végelgyengülésig milliókat költeni egyéb öregkori betegségeire, valamint lényegesen kevesebb időt töltenek nyugdíjasként, ami tiszta haszon. Némi cinizmussal óriási tisztelettel kellene kezelni őket a társadalomnak és nagyon nagy cinizmussal pedig támogatni ebben az ország számára üdvös szokásukban.
Ja és csak még valami. Arról viszont sokkal kevesebb szó esik, hogy pl. egy Budapest szennyezettségű városban lakni sokkal rákkeltőbb, mint dohányozni, valamint ebbe a kategóriába tartozik a kismadarak papagájok tartása is, és hogy hab legyen a tortán a genetikai öröklődések is jobban befolyásolják a rákbetegség kialakulását mint a cigaretta. Tehát az emberek védelmében elsőként a környezetvédelmet kellene megoldani...

Címkék: dohányzás

49 komment

 

 
Jelzem az érdeklődők számára, hogy a Primus Bécsben lép fel június 29-én, az Arena-ban. Jegyrendelés holnaptól. 
 
http://www.primusville.com/
 
 
További friss info Karel bátyótól: állítólag a Volt szervezői tárgyalnak a csapattal, így elképzelhető, hogy Sopronban is látható lesz a legenda.
 
 

Címkék: zene primus les claypool

1 komment

 

http://mediatanacsa.blog.hu/

 

 

Címkék: politika szalai annamária nmhh

1 komment

1 komment

A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív kilátással. Ha bármelyikük innen tovább rontja a magyar besorolásokat, azzal Magyarország átkerülne a már nem befektetési ajánlású, spekulatív - a piaci zsargonban "bóvlinak" nevezett - osztályzati sávba. – Stop, 2010. december 23.
 
Nos, a magyar államadósság besorolása egy hajszálnyira lebeg a gagyi kategória felett, és erre a januári hírek még ráttetek egy lapáttal. Ennek, illetve a legutóbbi leminősítésnek legfőbb oka, hogy - a jelenlegi gazdaságpolitika mellett - a piacok sem rövid-, sem középtávon sem látják biztosítottnak az állam finanszírozását.
 
„A hitelminősítő szerint (Fitch) leminősítéshez vezethet, ha a kormány nem tesz olyan hiteles középtávú költségvetési konszolidációs intézkedéseket, amelyek fenntartható pályára állítják vissza a közfinanszírozást.”
 
A kormány által az év elejére ígért reformcsomag tartalma tehát alapvetően határozza meg a hitelminősítők következő lépését. Amennyiben Vektorunk egyáltalán nem áll elő reformcsomaggal, vagy ha „nesze semmi, fogd meg jól” programmal rukkol elő, akkor azonnal a „Kamcsatka-1” kategóriában találjuk magunkat. Persze, egyetértek a „kapják be a hitelminősítők” véleményekkel, de sajnos a magánember morális ítélete nem sokban befolyásolja a pénzpiacok mechanizmusait. Ha sejtéseim nem csalnak, ugyanis az intézményi befektetők szabály(zat)ok és „buta algoritmusok” alapján működnek.
 
IF államadósság besorolás = gagyi THEN vásárlás stop.
 
A kockázat(i besorolás) és a portfólió súlyozása - érthető okokból- szorosan összefüggnek, azaz bizonyos besorolás alatt egyszerűen nem veszi/veheti meg az adott papírt, vagy csak meghatározott súllyal szerepeltetheti portfóliójában azt. Asszem’ nagy fantázia nem kell hozzá, hogy elképzeljük mit jelent ez számunkra. Ha a "beígért" leminősítés megtörténik, térdre borulhatunk a hazazavart IMF előtt, a forintunk meg szépen megnézi a 260-as svájci frankot és 330-as eurót. Ettől lakáshitelek tízezrei dőlnek be percek alatt, aminek már a bankok sem fognak örülni, hiszen ennyi ingatlant képtelenek lesznek értékesíteni. Továbbá hab a tortára, hogy egy ekkora „eladói nyomás” páros lábbal rúgja majd mellbe az egyébként is szakadék szélén tántorgó ingatlanpiacunkat. Végünk lesz, mint a botnak, és ez egyáltalán nem túlzás.
 
Hölgyek, Urak! Tényleg tessenek imádkozni, hogy Matolcsy uramat megszállja az ihlet februárig, mert ennyire közel még soha nem voltunk az összeomláshoz. Ha most elkúrják, az a grande finale lesz.
 
 
u.i: De jó lenne, ha megcáfolna valaki! 
 

 

Címkék: politika gazdaság magyarország

489 komment · 6 trackback

 A november 22-én indult Való Világ miatt már harminckilenc panasz érkezett a médiahatósághoz, de az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetsége panaszbejelentő formanyomtatványának segítségével elképzelhető, hogy ez a szám a sokszorosára fog emelkedni. Stágel Bence, az IKSZ elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő szerint ha egy csatorna nem tesz eleget a családbarát elvárásoknak, akkor „jogi eszközökkel korlátozni kell, teret engedve akár olyan új csatornának is, ami ezt majd vállaltan megteszi”. Index
Csak előbújt apu háta mögül a bátor óvodás. Persze-persze értem én, most, hogy már a parlamentbe is bejutottak, kinyílt a csipa és merik ököllel verni az asztalt, de még mielőtt nagyon belendülnének srácok, szóljon nekik valaki, hogy erős pozíciózavarban vannak. Egészen pontosan: némileg túlértékelik a saját szerepüket. Mert jó lenne tudni, hogy tulajdonképpen mi is ez az IKSZ, mint ahogy a szülőjét, a KDNP-t sem ártana már egyszer a tényleges számok birtokában objektíven súlyozni!
Erős a gyanúm, hogy ma tíz emberből kilencnek fogalma sincs, hogy a KDNP kormánypárt Magyarországon. Kíváncsi lennék, ha ez a – ki tudja milyen okból – a Fidesz hátán kapaszkodó csapat önállóan indult volna a választásokon, össze tudott volna kaparni magának akár 1%-ot is?! Erősen kétlem. Mindegy, a hűdeerkölcsös bácsiknak már ifjúsági szervezete is van, annak meg - mint általában a junioroknak - a lendülete és a szája nagyobb, mint az esze és az ereje. Némileg visszásnak érzem egy olyan szervezet részéről ez az erősdemonstrációt, amelyikről a büdös életben nem hallottunk semmit ugyan, de amint a politika szele kiszárított pelenkájukból a pisit, véres szájjal üvöltenek. Ehhh…
 
Persze megértem, hiszen erőt ad szónokaiknak a mögöttük álló hatalmas tömegek. Bár elnézve, hogy az IKSZ-et a Fácsebukon 248 kedvelik, azért a tömegbázissal kapcsolatban erős kétségeim vannak, főleg, hogy a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar ugyanott nyolcezer rajongóval büszkélkedhet. Ti vajon megtöltenétek a ZöldPardont? Élek továbbá a gyanúperrel, hogy ha SubbaDaddy hirdetne egy flashmobot, több embert rántana össze péntek este a kocsma elé, mint amennyit az IKSZ valaha is a tagjai között tudhat. No, ennyit a szervezet társadalmi hátteréről, térjünk a tárgyra!
 
Kedves IKSZ!
 
Rögtön az elején tisztáznám, hogy nem szívügyem az RTL, a valóságshow pedig végképp nem az. Perverz álmaimban rendszeresen ülök abban a dózerben, amelyik a két nagy kereskedelmi csatorna épületei gyalulja le a föld színéről, de mégis a védelmükre kelek.
 
„A VV főműsoridőben sugárzott epizódjaiban megnyilvánuló trágárságok, az ízléstelen alpári stílus, valamint a főműsoridőben reklámozott, de későbbi időpontban levetített pornográf megnyilvánulások széles körben ismertek. A 18-as karika, a műsoridő időbeli beosztása vagy a társcsatornán történő közzététel az internet használatának korszakában nem szolgálja hatékonyan a családok, kiskorúak védelmét, ezért a sorozattal szemben az állami médiaszabályozás eszközeivel fel kell lépni.”
 
1, Ezt a műsort több mint kétmillió ember nézi, azaz ennyi lájkolja. Ne ti mondjátok meg 248-an, hogy mivel mérgezik magukat kétmillió háromszázezren. Egyrészt a tököm se szavazott rátok, másrészt, ha tettük volna, akkor se ti szabjátok meg a lakosság negyedének szórakozását. Gond van az arányokkal, srácok!
 
2, Ne menjünk már bele az elméleti vitába, hogy a nézők igénye szüli-e a médiaszart, vagy a média vágja haza a morált, közízlést. Ezen ötven éve vitatkoznak nálatok nagyságrendekkel okosabb bácsik, de nincs egyértelmű válasz a kérdésre. Hülyeséget beszéltek.
 
3,   Ha mindennek nekimentek, ami szerintetek ennyire pornográf és obszcén, akkor a South Park és a Family Guy mikor kerül sorra? Pedig előbbi - ha nem csalnak a nézettséggel kapcsolatos emlékeim - javarészt a fiatal értelmiség csemegéje világszerte, annak ellenére, hogy annál több zsidózást, fingást és bazmegelést nem nagyon hallani az éterben. Ezek ellenére bárkinek bátran ajánlom a sorozatot, nem fog sérülni a lelkecskéje, sőt…
 
4, „A nagykést meg az ollót mindig el kell zárni a gyerek elől!” – megfogadtam nagyanyám tanácsát és saját magam, illetve a családom lelki/morális fejlődésének védelme érdekében lemondtam a kábel-előfizetést és kiraktam a televíziót egy lomtalanítás alkalmával. De mondok egyszerűbbet: nem kell bekapcsolni, bazmeg! Ha annyira kurvára aggódtok a gyermekitek lelkivilágáért ne rakjatok a lakásba tévét! Ez még eszetekbe se jutott, mi? Ez az igazi védelem, nem ez az álerkölcsös papolás a meztelen csöcsökről, meg a napközbeni pezsgőzésről, amit éjjel tizenegykor adnak. Minden felnőtt ember eldönti, hogy milyen szarral eteti a gyerekét, - a választás lehetősége mindig adott - és ha ő úgy dönt a VV-kakival tömi a száját, akkor el kell könyvelni, hogy eggyel több droid nevelődik az országban. Attól még, hogy nem lesz VV az RTL-en, még nem fogja templomba járatni a gyereket és nem vesz neki olvasójegyet sem.

Címkék: média politika társadalom hülyemagyar

644 komment · 6 trackback

 

Pár éve, még röhögve mutattam ismerőseimnek egy, a világ másik felén készült fotót, mit sem sejtve, hogy egy szép reggelen az otthonom ablakából kitekintve valami hasonlóval szembesülök. Neonhit? Tényleg az álljon tőlem a legtávolabb, hogy bárkit is megsértsek hitében, de drága gyermekeim, ezmiez?
 
 
kopt_templom_pestlorincen
 
Pestlőrinc egét beragyogja a kopt templom neonkeresztje
 
Már csak a „gazdaságos” kék csík hiányzik az aljáról. Ha volna a Jóistennek ízlésrendőrsége, csak indítana hivatalból eljárást, nem? Van olyan, aki szerint ez a Teremtő kedvére való? Ne máááá...
 
 

Címkék: kopt templom pestlorinc

7 komment

 
Olvasni mindig öröm, de most nem lesz az. Megpiszkálván még egyszer az oroszlán bajszát, - sokak kérésére - a Miami Press teljes száma álljon itten örök mementóul a tróger hatalom szervilis embereinek.
 

 

(Csak így sikerült megoldani a beágyazást, de „fullscreenben” élvezhető. Katt a bal alsó sarokba.)
 
 
 

Címkék: szalai annamária miami press

82 komment · 5 trackback

 

Avagy még néhány gondolat Szalai Annusról, és az ő tejhatalmú szargyáráról.
 
Nem mennék bele az új médiatörvény részletes kivesézésbe, - megtették ezt már sokan - pusztán arra szeretnék rávilágítani, hogy a szabályozás jelenlegi formájában nem mutat mást, mint, hogy a szövegezők és az azt megszavazó politikusainknak halvány fingjuk nincs a Net mechanizmusairól és technikai működéséről. Ennek viszont örülnünk kell, ugyanis a hatalom a parti első pillanatában kiterítette lapjait: se esze, se helyismerete nincs. Csak lendülete van, de ez a biztosítéka annak, hogy nagy lesz majd a pofára esés is, ha csatára kerül a sor. Úgy fogja a netes társadalom hülyére szívatni Szalai néni csapatát, hogy megbánják még azt a pillanatot is, mikor először UTP kábelt dugtak gépükbe. Tulajdonképpen a helyzet komikus: Az SMS-sel sem boldoguló király pápaszemes helytartó nagyija, lőporszárítás közben hadat üzen az Apache szervert konfiguráló szájberpunkoknak.  Muhaha….
 
De jelenleg síri csend honol a csatamezőn, és a lövészárkokban már mindenki célra tart.
 
Ha a hatalom meghúzza a ravaszt és leteríti első áldozatát, anélkül emelhetjük magasba zászlónkat, hogy összevéreznék kezünket. Mert azt kell látni, hogy nem a csata kimenetele, hanem maga a háború ténye jelenti számunkra a győzelmet. Hallgatott volna bárki is ’85-ben URH-t, Etát, ha nem a rendszert szidják számaikban? Őket akkor az elnyomás hívta életre, és az is adott nekik népszerűséget, éppen úgy, ahogy ma is ennek a folyamatnak nézünk elébe. Hatalmas lehetőség a mai klikkszegény időkben közellenségnek lenni: újra punkok lehetünk: bloggerpunkok.
 
Mártírokat gyárt a hatalom saját maga ellen, ha fegyvert ragad.
 
Őszintén, kit érdekel manapság egy blog? Ezrével állnak a jobbnál-jobb közéleti-, politikai naplók a magyar szájbertérben. Lajos hetente kétszer elmorog a világ dolgairól, ha úgy tartja kedve csúnyán megsérti politikai meggyőződésében a Fidesz szavazókat, netán elküldi a Pápát a jó búsba, és ezzel néha kikerül az Index blogrolljába. Olvassák naponta ezren, és akkor mi van? Ellenben, ha Annus néni elkaszálja a posztolót, ne adj isten beszántatja a blogot, Lali azonnal hős lesz, és vietnámi szerverre két óra alatt átköltöztetett írásai soha nem látott olvasottságnak örvendenek majd. Jól kibasztak vele? Elhallgattatták? Abból fog tőkét kovácsolni, hogy a hatóság céltáblára állította, és úgy válik belőle a kibertér Che Guevarája, hogy semmit nem kell érte tennie. Megfogni, eltűntetni fizikai értelemben nem lehet, viszont a hatalom üldözöttje bírja a tömegek szimpátiáját, ami itt egyet jelent az olvasottsággal. Klikktőke.
 
Ugyanez igaz a zsurnalisztákra, tartalomszolgáltatókra is. Tételezzük fel, hogy UP egy írása miatt az NMHH farkára húzza az Indexet, és meglepi a szerkesztőséget egy ötmilliós csekkel. Mit lép erre ő? Regisztrálja a peternew.heroblog.com címet és ezerrel elkezd írni. Minden eddiginél durvábban szidja a Fideszt, Szalait és a kormányt. Történt bármi is, azon kívül, hogy Facebookon mindenki az illegalitásba vonult főszerkesztő blogjának linkjeit lájkolja? A szerkesztőségek, újságírók a hivatalosan nem vállalható írásokat egyszerűen „outszorszolják” blogokba. Ennyit értek/nek el.
 
Minél többet agyalok az új médiaszabályozáson, annál inkább csak egy válasz világlik meg előttem: a Fidesz hihetetlen sötét birkák gyűjtőhelye. Olyan frontot nyitottak meg, aminek semmi értelme nem volt, ráadásul egy fordítva felállított ágyú mögül fenyegetőznek a kanóc meggyújtásával.
 
Hajrá polgártársak, lőjetek a tömegbe!
 
 
u.i: Netkukacok, bloggerek, kommenterek, zsurnaliszták! Nem beszarni, miénk a győzelem!

Címkék: politika médiatörvény

166 komment · 7 trackback

 

Már idejét sem tudom, mikor esett meg, mikor a büdösnagymagyar Internetben, a Kurucinfó VS Tomcat vitában Polgár Tamás kijelentette Novák Eődről, hogy ő maga a Kuruc.info (fő)szerkesztője. Tomcat megnyilvánulása nem lehetett minden alap nélküli, hiszen maga is szerkesztette az ominózus lapot egy rövid ideig, így bennfentes információi bőven lehettek. Azonban akkor senki sem hitt neki, és a szardobálás közepette ezen megnyilvánulása a nagyérdemű figyelmét is elkerülte. Ha jól emlékszem ezután következett a Kuruc részéről Polgár Tamás teljes lejáratására irányuló kampány: ügynök, áruló, az NBH embere, etc… És valljuk meg, turbómagyar körökben ez a lejáratás sikerrel is járt, kegyvesztett lett Tomcat.
 
De tessék mán’ megnézni az alábbi videót (7:12 –től), amelyben Soltész Miklós nyíltan beszél arról, hogy Novák Előd teszi fel a politikusok telefonszámait a Kuruc.info-ra. Tehát, az amit Tomcat annak idején csak emlegetett, parlamenti körökben mára evidens információnak számít: A Kuruc.info főszerkesztője nem egy agymosott kamcsatkai troll, hanem egy parlamenti képviselő: Novák úr.
 
 
 
Előd, - elnézve a Fidesz darálását - tíz az egyhez fogadom: egy éven belül sitten fogsz ülni, és Tomcatnek lesz igaza: tényleg egy kis féreg vagy. Sajnálom, hogy az ütőerőben igen gyengének mutatkozó bombagyáros csak egyet vert rád. Mert nem az a baj, hogy te csinálod azt az okádékot, hanem az, hogy sunyi kis germó vagy, aki nem meri vállalni sem tetteit, sem az elveit.
 

Címkék: politika jobbik novák előd

120 komment · 1 trackback

 

Néhány hete fejezték be a Ferihegyi repülőtérre vezető (gyorsforgalmi) út felújítását. Amikor először hallottam az ezzel kapcsolatos forgalomkorlátozásról a rádióban, azt hittem rosszul hallok… - Annak az útnak az égvilágon semmi baja nincs, a francnak felújítani?!
Szubjektív, non-reprezentatív felmérést végeztem olyan ismerősöm között, akik –velem egyetemben- naponta használják, hogy szerintük erre miért volt szükség, és mindegyikük értetlenségének adott hangot a hibátlan út újraaszfaltozás hallatán. Érti ezt valaki? Kinek a szent tehene ez az út, vagy egyáltalán mi folyik itt Gyöngyösön, kérem szépen?
 
Egyébként csodálatos lett az eredmény, főleg a felújítás ékkövének számító lámpaoszlopok cseréje miatt. Gyönyörű metálkék oszlopok, felszálló repülőgép sziluettjére vajazó lámpatestek. Nyam… Igazi esztétikum. Kb. olyan látványossága ez Pestnek, mint a Kálvin tér képébe „szervesen illeszkedő” üvegpalota.
 
Az egész történet különösen azért volt érdekes, mert a gyorsforgalmi melletti Gyömrői út Csévéző utca és Ferihegy I. közötti szakasza olyan brutálisan rossz minőségű, hogy ha kétszer végigmész rajta, a harmadik utad biztosan a futóműveshez vezet, pedig ennek felújítását már vagy öt éve ígérgeti a főváros.
 
Tényelg érdemes megnézni a kontrasztot, ha a Gyömrőin hajt az ember. Bent a tüköraszfalt, a külső két sáv pedig földút. Arról nem is beszélve, hogy a gyorsforgalmi az elmúlt másfél évtizedben már néhányszor „újra lett húzva”, de a magyar technológia azon az elven alapszik, hogy lemarnak az aszfaltból három centit, majd ráhúznak hatot. Így minden egyes alkalommal néhány centivel magasabb lett, mára pedig eljutottunk odáig, hogy a Gyömrői és a gyorsforgalmi között helyenként van vagy huszonöt centi szintkülönbség az utóbbi javára. Ha ez így megy tovább, lassan töltés lesz a neve, nem út.
 
Mindegy, pár napig még furdalta az oldalam, hogy mire ez a teljesen érthetetlen szépítkezés, aztán lassan az abszurdisztáni paranormális jelenségek emlékei közé süllyedt az eset, mígnem tegnap egy repteres haverommal beszélgettem…
 
- Apám, jövőre meg fogunk szakadni a melótól, tiszta para vagyok. Az EU-elnökség miatt folyamatosan jönnek-mennek majd a delegációk, lesz olyan nap, hogy több tucat brigád érkezik és indul, bolondokházának nézünk elébe…
 
Bingó!! Itt esett le, hogy miért kell Agyarországon egy tökéletes állapotú utat tükörre aszfaltozni: Azért, hogy a politikus bácsik seggét még annyira se rázza az Audi, ilyen módon is érzékeltetve velük: itt minden simán megy.
 
Természetesen a lezárások idején a mezei parasztokat ráterelik a Gyömrőinek nevezett földútra.
 
Kirrrály…:)
 
 
 

Címkék: magyarország

79 komment

Van új szám: Hétköznapok bája.
A jelek szerint a közeljövőben további dalokkal ajándékozzuk meg a nagyközönséget.
 
 
Szöveg alant...
Hétköznapok bája
 
A  korrupciós toplistákon éllovas lett kishazám,
Itt terem a legrohadtabb banán Ecuador után.
 
A törvény felett álló elit velünk törli a seggét,
A falhoz térdelt tinédzserek, kiket smasszer botja vert szét.
Ez itt...
 
Ref.:
Félig Csecsenföld, félig Szicília,
A hétköznapok bája itt az intézményes maffia.
 
Rontanak a patkányok a szemétdombra vetett dögre,
Lassan elnyel mindent tisztességet a hatalomnak bűzös gödre.
 
Boríték a fegyver alatt, pont, ahogy a filmeken,
Most már te is látod a valóságot, de eddig senki nem hitt nekem.
 
Ref.:
 
Zsíros nyakú fehér gallér, amin rajta maradt az árcédula,
Benne kilóra mért politikus, ki életünk és halál ura.
 
A valóságnak gennye lassan csepeg tudatod katéterébe,
De kéjgáz nélkül fájdalmas lesz az illúziók felejtése.
 
Ref.:
 
 
+ Elindult a banda májszpészes lapja. Úgy tűnik, aktivizálódunk.

 

 

 

 

Címkék: d.p.p.

Szólj hozzá!

...illetve már fogadást is mernék rá kötni, hogy országunk megújításának - mely a kétharmad által meghatározott irányú morális és értékrendi baromágok halmazát jelenti – következő fázisa hamarosan megkezdődik, és ennek első lépése az abortusztörvény lesz.
 
Orbán Vektor nemrégiben említést tett az egymillió gyerek hiányáról, és – a hírek szerint – a készülődő új alkotmányba bekerül a magzat élethez való joga. Ezen két információ már bőven elég az csöpögtető kommunikációban jártas fülűeknek, hogy összerakják a hátérben megbúvó tervek körvonalát.
 
Fidesztől és politikától függetlenül már sok évvel ezelőtt is biztosra volt vehető ennek a nem túl elegáns lépésnek a meghúzása egy majdani kormánytól. Öregszünk, fogyunk és ez katasztrofális hatással van a gazdaságra, ha az egyéb távlati, „nemzeti” szempontokat nem is vesszük figyelembe. Gyerek köll, és ha nem akarunk importálni, akkor az itthoniakat kell rábírni a gyerekvállalásra, akár tűzzel-vassal is.
 
A lehetséges törvény várható társadalmi/demográfiai hatásait már most bőven lehet firtatni, akár első blikkre is beugrik néhány, előre nem feltérképezhető kritikus eleme:
 
- Beindul az abortusz-turizmus?
- Valószínűleg igen.
 
- Az a középréteg, amelynek gyermekvállalási kedvét lenne a legfontosabb ösztönözni, fog majd gyereket vállalni?
- Valószínűleg nem. Ők ugyanis tudatosak ebben a kérdésben, felvilágosultak, családterveznek, és főleg van 8-10.000 forintjuk egy esemény utáni tablettára, így ritkán csúszik be náluk a nem várt baba.
 
- Jönnek majd a „diszkóbalesetes” tinédzser anyák tízezrei?
- Valószínűleg igen.
 
- Jönnek majd a mélyszegény, egyébként is kilátástalan sorsú családok „X+1” gyermekei?
- Valószínűleg igen. Igen, pont azoknál, akiknél a kellő tájékozottság hiánya miatt a tudatosság eddig sem volt jellemző, és – az anyagi lehetőségek miatt - a védekezés sem.
 
És ez jó lesz/lenne így?

 

(fenti sorok 2010. novemberében születtek)

Címkék: politika társadalom abortusz

141 komment · 1 trackback

27.
november

Pánikgomb

Pilu  |  97 komment

 

Az ostoba állatja élete legnagyobb dobására készül. Sorsának jobbra fordítását erőszakkal próbálja megoldani: elveszi más(ok) pénzét. Szűkös agya a pénz szóról csak bankra képes asszociálni, így kiszemel magának egy bankfiókot.
 
Tapasztalatból tudjuk, hogy az ostoba, piti bűnözőnél nincs veszélyesebb, mert egyrészt ténylegesen nincs mit veszítenie, így a kockázat soha nem érdekli, másrészt cselekményének súlyát pszichés fejletlenségénél fogva fel sem tudja/akarja mérni. Ő az, aki egy kocsmai szóváltásnál azonnal szurkál, és gondolkodás nélkül használja fegyverét, ha szidják az anyját.
 
Szóval elmebeteg emberünk a multiplex-krimik mintájára eltervezi akcióját, és elindul egy külvárosi bankba. Eszébe sem jut, hogy egy bankfiókból ma már lehetetlen nagyobb összeget elhozni, mert a pénztárakban alig van pénz. A biztonsági előírásokban meghatározott összeg feletti készpénzt azonnal berakják a trezorba, ami meg - mint tudjuk - időzáras. Ez utóbbi kifosztására egy rablás alkalmával esély sincs, hiszen negyedórát senki sem akar géppisztollyal a kezében malmozni egy kirakatban. A könnyen vihető pénz kizárólag a pénztár tartalma, de az meg maximum 2-3 millió forint. Kafa: ez éppen egy Swift ára, persze alapfelszereltséggel.
 
A biztonsági szakemberek nyilván pont ezért találták ki a pénztárakra vonatkozó előírásokat, hogy ne érje meg bevállalni a rablást. Mert ki az a hülye, aki 10 év börtönt tesz kockára egy szaros autó áráért? Rossz hír, hogy mindenki, aki így gondolkodik, sajnos téved, mert a jelek szerint jó néhány olyan idióta él közöttünk, akik ezt bevállalják. Persze, ezen tévedésért nem hibáztatható senki, hiszen a fenti következtetés alapja a józanság és az épelméjűség. Mondhatjuk, hogy az elmebeteg reakciójával senki sem számolhat, pedig kéne...
 
Folytassuk ott a sztorit, hogy Lajos és sittes barátja csőre töltött fegyverrel már bent vannak a bankban. Üvöltözés, hasalás, adrenalin, beszarás, halálfélelem. Az ügyfélszolgálatos kislánynak a padlószőnyegen fekve pedig eszébe jutnak az oktatáson hangzottak: „Engedelmeskedni, átadni, és lehetőség szerint megnyomni a pánikgombot.” - Ennek megfelelően óvatosan megböki az asztal alján lévő bizgentyűt.
 
És történetünk innentől vesz/vehet drámai fordulatot.
 
A piros Led felgyullad a közeli kapitányságon, szolgálatkész rendőreink azonnal autóba vágódnak, és két percen belül a helyszínen vannak. És itt a hiba, mert a raboló bácsik még (általában) a bankban pakolnak. Így maga a szisztéma (ha jól működik) „garantálja”, hogy az elmebeteg, fegyveres idióták sarokba legyenek szorítva. Pedig ez a szitu lenne a leginkább kerülendő, hiszen reakciójuk kiszámíthatatlan: jön a túszszedés, az üldözés, a lövöldözés a lakótelep közepén, vagy éppen a zsúfolt utcán. Kafa. Nem lenne jobb, ha hagynánk futni őket a francba?
 
Mert őszintén: ki a szart érdekel zsákmányuk, a bőrkanapé ára?! Ennyiért tesszük kockára rendőreink, a bankban dolgozók, az ott tartózkodó civilek, valamint a járókelők életet? A mérleg egyik serpenyőjébe emberek tucatjainak biztonsága, élete nehezedik, a másikban meg egy marék apró van.
 
Tudom, ha nem lenne időnként agyonlőve egy-két ilyen gengszter, akkor valószínűleg vérszemet kapnának, és várhatóan nagyságrendekkel több lenne a rablás, de hogy a biztonsági rendszer hordozza magában a legnagyobb rizikót, az sem járja
 
Nem kellene újragondolni ezt az egész szisztémát?
 

 

Címkék: bűnözés

97 komment · 1 trackback

 

Tegnap nézegettem a használtautók hirdetéseit. El kéne passzolni a verdám, ennek okán próbáltam kideríteni, mennyit is kóstál a piacon. Nagyjából egy gurigát ér. Pont ennyi van a magánnyugdíj-számlámon. Elviszi az Orbán az autómat? El, baszd meg.
Persze, még mindig jobb, mintha zárolná a bankszámlám, vagy ha a hárommillió adófizetővel egyetemben berángatna vagyonosodásira. Olyan emberesre, amikor a közüzemi csekkjeidet összeadják, majd kivonják a hivatalos jövedelmedből és a fennmaradó 12.000 forint láttán megkérdezik, hogy miből is voltál tavaly nyaralni. Valakinek köhögnie kell az előző kormányok számláit, a kassza viszont üres...  
 
A szar nyakon túl ér, de a kormány nem mondhatja el valós helyzetet a vasárnapi Híradó végén, mert másnap a kivándorlók autókonvoja Hegyeshalomtól Pestig állna. Ha ezt a huszonXezer milliárdnyi adósságot nem kezdjük el azonnal rendezni, a kamatterhekbe úgy belerokkanunk, hogy Mexikót a következő néhány évtizedben csak mintaállamként emlegethetjük. Tudtuk, hogy lesz padlássöprés, és azt is tudtuk, hogy ezzel megvárják az Önkormányzati Választásokat.
 
Megvolt a választás, most itt az inkasszó. Mit vártunk?
 
 
Senkinek nem lehettek kétségei, hogy fizetnünk kell. Az is egy naiv hülye volt, aki elhitte, hogy a válságadót nem mi fogjuk állni. Nézted már a kajaárakat mostanság a hipermarketekben? Majd kettéáll a szemed a pénztárnál, ne aggódj! Esetleg a bankod honlapján a hirdetmények között is keresgélhetsz egy kicsit, hogy mennyivel is tolták meg a szolgáltatások díját a közelmúltban! És az is sejthető volt, hogy a Telekom cégek a válságadó hatására leállítják beruházásaikat, ami meg egyet jelent a magyar beszállítók halálával, munkahelyek megszűnésével. Így is, úgy is mi fizetünk, tök mindegy, hogy első lépésben kire hárítja a terheket a kormány. A piramis alján mi vagyunk, ergo mindent mi fizetünk.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Orbán ugyan kénytelen lesöpörni a padlást, de ettől még nem Rákosi. Tudtuk, hogy húzni fog még egyet a gatyaszíjon, egész egyszerűen azért, mert nem tehet mást. És bár nem tisztem megvédeni ezt a (szarházi) bandát (sem), de kivételesen nem Orbánt kell szidni, akire a ganajozás maradt, hanem a Medgyessy-Gyurcsány párost, akik teleszarták a nappalit. Valamelyik ujjunkat meg kell harapnia, és ő azt választotta. Nincs ezzel baj, csak most már lássuk a szerkezeti reformokat is!
 

Címkék: politika orbán magyarország

477 komment · 14 trackback

 

Úgy látszik, hogy Tomcat továbbra sem fér a bőrébe, de ennek most kivételesen örülünk...
 

Bombahír TV: Egy fideszes önkormányzat piszkos titkai - 2. rész from Bombagyár on Vimeo.

 

Címkék: politika fidesz korrupció bombahir

Szólj hozzá!

 

Levelet hozott máma a posta, a hillandknowlton.com-ról. Nem tudom, hogy mióta tartja fontosnak a madarasteszkó PR-ügynöksége, hogy értesítsen a vállalat dolgairól, de érdekes mód, amíg nem írtam a lápos balhéjukról, addig eszükbe se jutottam. Hmmm…. Nyilván sajtófigyelnek, és nyilván próbálják levakarni a cég becsületéről az iszapos foltokat, de így nehéz lesz.
 
A levél atacsmentje:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kedves Hill & Knowlton !
 
Nagyon köszönöm, hogy újságírónak tituláltak levelükben, de sajnos soha az életben nem voltam az, viszont ettől még a szorzótábla egyszerűségű „kommunikációs stratégiájukhoz” lenne egy-két észrevételem:
 
Nagyon szép és mélyen emberi, hogy a szerencsétlenül járt honfitársainkon segíteni próbál  megbízójuk, és ezért mindenképpen köszönettel tartozunk, és nem is lenne rossz szájízem az Önök által meghirdetett akcióval kapcsolatban...
 
- Ha nem érezném azt, hogy az elmúlt idők „dunakeszi lápos története” után ez a jólelkűség az Önök részéről nem lenne egy szimpla PR-fogás.
 
- Egyre inkább olybá tűnik, a tragikus gátszakadás bekövetkezésének oka nem nagyon lehet más, minthogy valaki a zagytározóval kapcsolatban nagy ívben szart a(z) (környezetvédelmi) előírásokra. Azokra az előírásokra, amelyet a mélyen tisztelt Auchan ugyanúgy két lábbal tipor Dunakeszin a láp beépítésével kapcsolatban, mint emitt a MAL. Hogy ugye, ne is említsem azt az ártérre épített áruházukat, amit sok környezetvédő közvetlen kapcsolatba hozott a Felsőzsolcán pusztító árvízzel, így pedig - hát finoman szólva is - az Önök igyekezete morális szempontból egy kicsit visszás. Tetszik érteni?
 
- Tudom, hogy ilyenkor bunkóság az anyagiakat firtatni, mert elsősorban a szándékot kell nézni, másodsorban pedig, aki bajban van, annak minden fillér számít, de…
 
„Az összegyűlt adományok mellett a vállalat több felajánlást is tett: a székesfehérvári áruház több raklapnyi ásványvizet küldött a térségbe, valamint a takarítás, helyreállítás során nélkülözhetetlen védőmaszkokat is küld a vállalat a munkálatokban résztvevő civileknek.”
 
Wow-wow...Köhm, köhm. Nem egy olyan magánemberről hallani, aki százezres nagyságrendben tett felajánlást. Ha jól számolok, ez éppen több raklapnyi ásványvíz, és egy furgonnyi védőmaszk ára. Tudom-tudom, tapló vagyok, hogy a zsebükben turkálok, de valószínűnek tartom, hogy az Auchan ennek sokszorosát utalja havonta ügynökségének, magyarán sokkal többet költ a nagylelkűségének hírüladására, mint amennyit adományoz, és talán azzal sem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, hogy legalább ennyit fizetett a vállalat a dunakeszi lápot legutóbb stikában tarra vágó vállalkozónak is. Eh, így azért már más a gyerek fekvése, nemde? Az akcióról olvasva első gondolatom az volt, hogy mégiscsak van a madárkának lelkiismerete és az talán megszólalt. De nem, mert ha így lenne, nem tölcsérbe üvöltve bizonygatnák jólelkűségüket, hanem rendbe raknák a saját szennyesüket. Amit tesznek az a képmutatás tökéletes példája: pár karton vízzel szeretnék visszavásárolni a cég renoméját. 
 
A morbid véletlenek összjátéka, hogy megbízójuk mindig iszappal kapcsolatban kerül a figyelem középpontjába, ami most is így van, ám teljesen feleslegesen, hiszen ebbe a késbe önként szaladtak bele.
Higgyék el, én lennék a világ legboldogabb embere, ha ezen soraimat nem kellett volna megírnom, de jobban örülnék ha jófejségüket nem kommunikáció útján próbálnák felépíteni, hanem valóban azok is lennének. Szerényen, csendben.
 
Ha kishazánkban minden vállalkozás betartaná a törvényeket és szem előtt tartaná a közérdeket, akkor nem lenne zagytározó-katasztrófa és dunakeszi „lápsztori” sem, de a jelek szerint a kismadaras áruház éppen úgy szarik mindkét szempontra, mint a MAL.
 
Tessék mán’ egy kicsit a saját iszapjukkal is foglakozni!
 
Tisztelettel:
Pilu
 
 
 
 
 
 

Címkék: auchan

58 komment · 2 trackback

 

A jó helyzetfelismerés kulcs a politikában, túlélés és a hatalom záloga. A jelenlegi helyzet pedig az, hogy az MSZP megszűnt létezni, összedőlt. Építkezni viszont a romokon lehet, és jól látja ezt Gyufa, valamint Szili is. Olyanok ők, mint a rafkós tőzsdei spekuláns, aki látva a piac összeomlását bevásárol. Mert ennél nincs lejjebb, innen csak felfelé mehetnek, és aki most élére áll az eseményeknek, az akkor is vezér lesz, ha a baloldal népszerűségi görbéje felfelé veszi az irányt. Most kell a trónra törni, gyerekjáték megszerezni.
 
A piac másik oldala: a Fidesz szanaszét nyerte magát a parlamenti választásokon éppen úgy, mint az önkormányzatin. Soha nem látott népszerűségnek örvend, és tegyük hozzá rögtön, nemhogy eddig nem láttunk ilyet, de eztán sem fogunk. Tudni kell, ennél népszerűbb - matematikailag - nem lehet, ergo innen csak lefelé vezet az út. Plusz, ha figyelembe vesszük azt a törvényszerűséget, miszerint kormánypárt regnálása alatt mindenképpen veszít támogatottságából, akkor készpénznek vehető, hogy hamarosan jelentősen zuhanni fog a Fidesz támogatottsága, és ezzel egy sokszázalékos rés nyílik a politika piacán, - szerencsés esetben - középtájon. Erre lehet majd rárabolni, és ezt még a debilnek tűnő, ám igen rafinált Fletó is látja.
 
Összefoglalva:
 
-         Jobb, ha a polgártársak bekötik a biztonsági öveket, mert a népszerűség hullámvasútján most jön a lejtő. Ez tutinak látszik még akkor is, ha a kormány nem kényszerül népszerűtlen intézkedések bevezetésére.
-         Az ebből adódóan "felszabaduló" szavazatokért a másik oldalon már most megindult a harc.

 

Címkék: politika magyarország gyurcsány szili

Szólj hozzá!

 

 
Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán egy ekkora gombóc sokkal inkább fennakad, mint az anyóst lesavaztató Don, vagy a világ pénzét is elsikkasztó Kolompár gyerek. Csitriket kaszniznak be egy kurva bizsuért, Geréb Ágnesért kommandós küldenek, de országunk legnagyobb keresztapja házi őrizetben hokizhat többrendbeli zsarolás gyanúja mellett. Hátha lelöveti valamelyik sértettet? Ez, hogy van?
 
Konzekvencia #1: A magyar igazságszolgáltatás, azaz a "törvény" totálisan mentes a konzekvens, kiszámítható magatartástól, és maximálisan szembemegy az egészséges igazságérzettel. Működés-, és életképetlen ebben a formában, és egészen addig nem is lesz riszpektje, amíg nem harmonizál a morállal. Márpedig jelenleg, erről szó sincs.
 
Olvasat #2: A születés/szülés a világ legtermészetesebb dolga, legalább annyira, mint meghalni, vagy este letusolni. Még jó, hogy senki nem mondja meg, hogy hol kell meghalnom, és főleg, hogy nem zuhanyozhatok a konyha közepén, ha úgy tartja úri kedvem. Felnőtt ember vagyok, eldöntöm mit, hogyan és hol akarok. Geréb az önként vállalt mártír szerepében szembepisilte a szülész-nőgyógyász lobbit, sőt az egész egészségügyet, valamint a szemmel láthatóan a kor követelményeihez igazodni képtelen államapparátust. Ezt a rugalmatlan szarhalmazt, ami csak a gyengébbe tud belerúgni. Geréb lehet, hogy vétett törvényeink ellen, lehet, hogy felelőssége terheli emberek haláláért, és ha így van feleljen tetteiért. De ebben a történetben nem ő lényeg, csak egy ideális célpont, egy szerencsétlen szélmalomharcos, aki egymaga lett felelőssé téve egy társadalmi igény kezelhetetlenségért, pedig személye nem ok, hanem okozat. Érdekes módon soha nem a mögötte álló bázis és annak mérete kerül terítékre, hanem kizárólag ő. Mintha maga gerjesztené az igényt tízezrek fejében, akik nem hajlandóak halottasházban világra hozni gyermeküket. Igen, halottasház. Nemrégiben egy vidéki korház szülőosztályán jártam látogatóban, és amit ott láttam leírhatatlan. Ha a kutyámat olyan körülmények között tartanám, mint ott a kismamákat, akkor mélységesen szégyellném magam. Csoda, hogy épkézláb ember nem akar ide bevonulni élete legfontosabb pillanatára? De ha nem ilyenek lennének az egészségügyi ellátás körülményei, akkor sem lehetne megtagadni a lehetőséget senkitől, aki úgy dönt, hogy a születés nem betegség, hanem az egészséges élet beteljesedése.
Persze-persze, lehet vitatkozni felelősségről, morális dilemmákról. Igen, számtalan kérdést aggályt vet fel az otthonszülés, de úgy látszik szaros társadalmunk és államunk nem veszi a fáradtságot a problémával való szembenézésre, inkább nyilvánosan keresztre feszítik ezt a szerencsétlent, valós és legális megoldás helyett.
 
Konzekvencia #2: A magyar társadalom és az annak tükörképét képező állam és politika fényévekre le van maradva korától. Az általa feldolgozhatatlannak vélt konfliktusokat véráldozattal próbálja elkendőzni valós megoldások helyett.
 
Olvasat #3: Egyként aggódik a születendő gyermekeink sorsáért az orvostársadalom, és az állam egyaránt, mert a csúnya rossz bábák és a tudatlan anyukák veszélyeztetik a bébik életét. – A könnyem kicsordul, de tényleg. Amikor az állam a legalapvetőbb funkcióit képtelen ellátni, amikor végeláthatatlan hosszú blogok születnek az orvosi műhibákról, amikor nincs ember az országban, aki ne tudna hetekig sorolni rémtörténeteket az állam által biztosított egészségügy világából, akkor van pofája az orvostársadalomnak és a politikának áhítatos fejjel, szentként összekulcsolt kézzel kiállni elénk, és magasztos eszmefuttatások közepette, gügyögve elmagyarázni az általuk debilként kezelt állampolgároknak, hogy ők mennyire aggódnak értünk és az emberi életért?! Hogy nem szakad rájuk a plafon?!
 
Konzekvencia #3: Hányingerig fokozott képmutatás ez. Végezze a dolgát az állam, végezzék a dolgukat a doktor bácsik, szabályozzák le végre az otthonszülés feltételeit! A döntést hagyják szépen a felnőtt emberekre képmutató papolás helyett, ami mögött szemlátomást az egyiknél az anyagiak és a szakmai gőg, a másiknál az impotencia lólába lóg ki.

Címkék: politika társadalom otthonszülés geréb ágnes

623 komment · 3 trackback

 

Első ütéséhez képest jelentős a fejlődés öklözőnk technikájában. Jó az irány, megfelelő a dinamika, és az ellenfél is méltó. Ehhez a csapáshoz gratulálnuk, bár biztosan sokan lesznek, akik övön alulinak érzik majd. Benggg...
 
Polgártársak, kemény ez a narancsos forradalom!
(igazán durva részek a film második felében)
 

Bombahír TV: Egy fideszes kerület piszkos titkai from Bombagyár on Vimeo.

A teljes cikk itt.

Címkék: politika fidesz korrupció bombahír

1 komment

 

Gondolom, mindeki ismeri az Auchan és a dunakeszi láp történetét! Sajnos friss fejlemény van az ügyben:
 

Helyzet van. Pénteken elkezdték kivágni az új dunakeszi áruház területére eső lápfolt fűzfáit. Kedden van a szakhatósági bejárás. Akkor dőlne el a növényzet vizsgálata alapján, hogy láp a terület vagy sem. A rendőrség leállította őket, de utána visszamentek. Akkor újra leállították őket. Kedd reggelig kellene állva maradnia az egyébként több éve már csonkolt, de azóta újrabokrosodott fűzfáknak. Ha dolgoznak, az Auchan bekötőútjáról látható. Ha arra jársz és favágást látsz, jelezd. Ha a környéken laksz és van szabadidőd, sétálj arra. Szavaik szerint a nádnak és bokroknak is neki kívánnak állni mert "ahhoz nem kell engedély"

http://www.facebook.com/group.php?gid=243975724575

Pofátlanság határtalan?

 

 

Címkék: auchan dunakeszi láp

1 komment

Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már most bizonyítást nyert beismerő vallomásod alapján.

 
Leveled olvasva most nem mennék bele annak erkölcsi aspektusból történő boncolgatásába, mert úgy gondolom, minden egészséges morállal és igazságérzettel rendelkező ember megfelelő ítélet hozott már akkor feletted, mikor pribékjeid tüntetőket vertek félholtra a nyílt utcán. Tegyük félre megítélésünket, nézzük inkább konkrétan a leveledben szereplő logikai hibákat, - vagy inkább magyarul fogalmazva – pofátlan csúsztatások, és ellentmondásokat:
 
„…Az albizottság alkalmatlan feladatának teljesítésére. Tagjai közül többen sértettként..”
 
Ezt a mondatot jobban meg kellett volna rágni mielőtt kiengedted az éterbe, Feri! Azzal, hogy nem „magukat sértettnek valló”, hanem „sértettként” nevezed meg a bizottság egyes tagjait, elismered a jogsértés(ek) tényét, és ezzel a vizsgálat, a bizottság legitimációját is. Öngól, bazmeg! Tulajdonképpen nem is kellene továbbmennünk az elemzésben, mert ettől a sortól kezdve tök mindegy, hogy mit írsz. De tudod mit? Leszek akkora féreg,  nem hagyom ki azt a néhány kegyelemdöfést, ami mindenki számára világossá teszi, hogy nem csak hatalommániás, hazudozó féreg vagy, hanem szimplán idióta is.
 
A mondat második fele:
 
„…vagy sértettek jogi képviselőjeként, terrorcselekmény előkészületével és az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel meggyanúsított személy védőjeként közvetlenül érintettek az albizottság tárgyát képező cselekményekben”
 
Nevezzük nevén a gyereket: Dr. Gaudi-Nagy Tamásról beszélsz, aki Budaházy ügyvédje civilben, illetve a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik alapítója, amely szervezet történetes volt szíves ellátni megannyi 2006-ban megalázott, megvert ember jogi képviseletét.
Először is, a közvetlen és a közvetett szavak közötti jelentésbeli különbséget kellene tisztáznod magadban! Ha Gaudit vádolnák „alkotmányos rend elleni szervezkedéssel”, illetve bármilyen bűncselekménnyel a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, akkor beszélhetnénk közvetlen érintettségről.
Másodsorban: érintettség, avagy Révész Máriusz, illetve Dr. Gaudi-Nagy Tamás szerepe. Furcsa, hogy egy vizsgálóbizottságban olyan ember is ül, aki a másik oldalt képviseli? Tudom, az elvtársaknál nem az olyan eljárás/meghallgatás a megszokott ahol az áldozat is képviseltetve van, de ez a világ rendje. Képzeld, kérdezni mer az érintett és annak képviselője is! A rohadt anyjukat, mi?!
 
„Mi okom lenne asszisztálni egy olyan ügyben, amelyben közvetlenül érintett - és ezért elfogult - politikusok utólag kívánnak vizsgálatot folytatni…”
 
Láttál már időben előre vizsgálódó bizottságot? Azt jövőkutatásnak hívják, Fecó! Bármilyen furcsa, a világ kronológiája: történés => vizsgálat. Fordítva nem megy.
 
Apropó összefüggések: „érintett, és ezért elfogult politikus”. Van a pofádon bőr, Feri, ami a csúsztatások mértékét illeti:
 
a, Gaudi ügyvédként védte az érintetteket, véletlenül sem volt még politikus az események alatt, 2009-ben lett a Jobbik képviselőjelöltje. Tehát, ha valaki civilként jogsértések ellen harcol az rendben van, de ugyanezt ne tegye a Parlamentben, főleg ha éppen te szennyeseid között kotorászik? Logikus.
b, Révészt pedig történetesen képviselőént verték félholtra a pribékek. Politikusnak nem fájhat a verés, mert esetében a jajgatás politikai véleménynyilvánításnak minősül? Teccetek volna mondjuk egy buszvezetőt megverni helyette, most nem lenne kényelmetlen a személye, ugye! 
 
„…Azonban a felháborodás, a kormány ellen megfogalmazott bármilyen éles kritika sem teszi jogszerűvé azt a felfordulást, azt a rombolást, amelyet megdöbbenve és megütközve tapasztalt az ország többsége 2006 őszén. Nincs ok megérteni és felmenteni az elszabadult brutalitást, a rendőrök megtámadását, a Televízió felgyújtását…”
 
Rendőrök megtámadása viszont felmenti őket a későbbi, ártatlanok elleni elkövetett barbarizmus alól? Értem. A gyorshajtót elverő rendőrt mentesíti cselekedetének felelőssége alól az előbbi szabálysértése. Világos.
 
„…A kormányt szabad kritizálni, lehet ellene tüntetni, de az alkotmányos rendre, a köztársaságra nem lehet rátámadni. Márpedig a demonstrálók jelentős része, a hangadók ezt tették….”
 
Anyád a jelnetős része, az!
Egyébként, ha egy száz fős társaságban két ember balhézik, akkor a rendőrség joggal veri el az egész csapatot? Jogos volt az ötvenhatos sortűz is, mi? Hogy a pics@ba mer gondolkodó ember ilyen mondatot a tollából kiengedni? Ez a kollektív bűnösség megállapításának eklatáns példája. "A tüntetők jelentős része", „a cigányok nagy része”, „a zsidók többsége”. - Együgyű, fasiszta általánosítás.
 
„…Ami a rendőrséget illeti, ma már tudjuk, hogy nem voltak kellően felkészülve a kialakult helyzet kezelésére. Az azóta elkészült különböző szakmai elemzések és jelentések világosan rámutattak a hiányosságokra…”
 
Érdekes, nekem úgy tűnt, hogy a felkészületlenség csak a Televízió ostrománál volt jellemző. Utána, mintha túlzottan is felkészültek lettek volna a rend őrei. Alapvető gondossággal hagyták otthon az azonosítójukat, és különös figyelmet fordítottak az alapos brutalitásra, valamint a vipera használatára (nyilván saját ötleteik alapján). Tényleg, egyébként a megbilincselt ember kezének eltörése mióta szakmai hiányosság? Vagy a földön fekvő ember veséjének megtaposása valami képzetlenségre, esetleg eszköz hiányára vezethető vissza? Ezt a cinizmust…
 
 
 
Az igazat megvallva jómagam is értetlenül „állok” ezen bizottságot előtt, hiszen ha lett volna 2006-ban Magyarországon politikától független igazságszolgáltatás és rendvédelem, akkor most nem politikai nyomásra kellene a megfelelő mederbe terelni a kérdés rendezését. Normális országban nem parlamenti bizottság vizsgálja a köztörvényes bűncselekményeket, hanem a rendőrség, ügyészség, bíróság. De onnantól kezdve, hogy nem volt a rendőrökön azonosító, hogy a bizonyítékok tucatjai ellenére nem lett felelősségre vonás, egészen odáig, hogy nem (vagy csak alig) születtek rendőröket elmarasztaló ítéletek, az események egyetlen dolgot sejtetnek: nem a jog, hanem a politikai hozta meg a történtek felett az ítéletet. Ergo részedről most, politikai színezetről ajvékolni egy kicsit szánalmas, mert te/ti vagy(tok) az(ok), akik nem engedték intézményes úton rendezni a kérdést. Ha nem a politika mozgatta volna a szálakat a 2006-os őszi események rendezése kapcsán, akkor most nem a politikának kellene visszarángatni azokat.
 
Ferike, ülj le, egyes! Írni és érvelni ugyan nem tudsz, de legalább van a pofádon jó vastag bőr!
 

 

Címkék: politika gyurcsány

620 komment · 1 trackback

12.
szeptember

Izland-Izland!

Pilu  |  64 komment

 

Szívem mélyén mindig is erősen szimpatizáltam Izlanddal. Gyakorlati okát nem tudom megfejteni, de nyilván a „legkisebb királyfi” iránt táplált rokonszenv pszichológiai tényállásról van szó. Kevesen vannak, földrajzi értelemben a periférián vergődnek, innen túl nyugatra, onnan túl keletre, de mindenképpen eléggé északra ahhoz, hogy rövidnadrághoz szokott ember hidegfutkosva gondoljon rá. Szóval, ez a másfél Debrecennyi lakossal bíró állam világunk szeretetreméltó Jancsikája. A hírekben nem nagyon hallani róluk, azon ritka eseteket kivéve, mikor - a megfelelő széljárás esetén – „bekapcsolnak” egy vulkánt, hogy hülyére röhöghessék magukat amint a nagy büdös fejlett Európa légiközlekedése percek alatt kényszerül aszfaltra, miközben közel s távol egyetlen reptér fogad és indít, ami persze éppen az övék. Ezt megelőzően tán’ csak a 2008-as pénzügyi válság kapcsán láthattuk az ország nevét címlapokon, de gondolom, ennek ők annyira nem örültek (meg mi sem). Összességében bár régóta szívünk csücske ez a kis szigetország, de soha nem gondoltuk, hogy egyszer követendő példaként tekinthetünk rá. Egészen a mai napig, ugye, mikor is napvilágot látott az alábbi hír:
 
Bíróság elé kerülhet az izlandi bankrendszer 2008-as összeomlása miatt az akkori kormányfő, Geir Haarde, és kabinetjének három tagja: Ingibjorg Solrun Gisladóttir és Árni Mathiesen volt külügy-, illetve pénzügyminiszter, továbbá Bjorgvin Sigurdsson kereskedelmi miniszter.
Az izlandi egykamarás parlament (althingi) különbizottsága döntött úgy szombaton, hogy ajánlani fogja a törvényhozásnak a 2009-es választásokon menesztett kormány több tagjának felelősségre vonását, a pénzügyi válsággal kapcsolatos "vétkes gondatlanság" miatt, amit a testület által nyilvánosságra hozott 274 oldalas jelentéssel támasztottak alá.
Az izlandi parlamenti bizottság kilenc tagja közül öt támogatta a volt kormánytagok felelősségre vonását…
 
Jessz, jessz, jessz. Mérföldkő lenne az a lépés a nyugati demokráciák történetében, hiszen a politikusok következmények nélküli tevékenykedésének korszakát lezárhatnánk végre, és átléphetnénk a felelős, kontrollált politizálás világába. A tönkretett országok romjairól végre nem villáikba vonulnának vissza a politika jöttment karrierista ámokfutói, hanem a börtön rácsai mögé, egyszer s mindenkorra jogi-, és morális precedenst teremthetne Izland a Nyugat és a világ számára.
 
És akkor jöjjünk mi! Mondjam vagy mutassam? Kell-e magyarázni, hogy a fenti hírt olvasván mi futott át az agyamon?
 
Ha már úgy hozta az élet, hogy van nekünk egy "egyszemélyes alkotmányozó nemzetgyűlésünk", - amit/akit nevezetesen Orbán Viktornak hívnak - ha már élet-halál ura lett országunkban a Fidesz, egyszóval minden lehetőség adott arra, hogy alapot teremtsünk a politikusok - jogi- felelősségre vonhatóságának, kövessük Izland példáját!
És ha visszamenőleg már nem is lehet oda juttatni az előző két (három) MSZP kormány illetékes vezérmajmait ahová valók, soha a büdös életben ne állhasson fel az asztalától pénzügy/gazdasági miniszter székéből úgy, hogy regnálása alatt megháromszorozódik az államadósság, majd egy „bocs” kíséretében hazasétál, miközben évtizedekre tett tönkre egy országot.
 
Izland-Izland! Gyurcsány Fee-renc, lee-gyen fee-gyenc!

 

Címkék: politika orbán fidesz magyarország gyurcsány izland

64 komment · 1 trackback

süti beállítások módosítása