HTML

 
A következő írás egészséges fejlődésű, normális emberek részére felesleges olvasmány.:)
 
 
Húsz vagy, nézed a tévét. „Csajok, buli, Fanta” fíling. Elhiszed, megteszed. Rendben. Ahogy azt kell, nekilátsz a kerület felét kardélre hányni, majd ennek végeztével az egész város női lakosságát veszed célba. Nincs ezzel baj, ennek ez a kora.
Majd telnek-múlnak az évek, a tévé még mindig ezt szajkózza, és ennek megfelelően a stratégiád sem változott. Már valami nincs egészen rendjén. Már huszonöt vagy, és valós szocializálódás helyett, - a szingliszemlélet mentén - valójában egyre jobban elszeparálod magad. A kompromisszumok gyakorlása helyett, az első adandó problémánál dobod a partnered, vagy elmenekülsz. „Nem illünk össze” hangzik az önigazoló mondat, és eszedbe sem jut, hogy mekkora lehetőség mellett húzol el éppen. Mennyiségi szemlélet. Kényelmetlen, tehát csere. Még nem is gondolod, hogy - közvetve - mennyi kárt okoz ez a magatartás. Kimarad egy sor tanulási folyamat az életedből, amelyek alapvetően szükségesek lennének, ahhoz, hogy később, amikor valóban eljön az ideje, tudj együtt élni, valós, emberi kapcsolatot építeni. Ehhez még az az „aprócska” probléma is társul, hogy elindulsz a „begyepesedés” útján. Ez nem jelent mást, mint az a teljesen normális folyamatot, hogy az életkor előrehaladtával, egyre nehezebben változik az ember. Veszít rugalmasságából, főleg – mint esetedben - trenírozás nélkül. Jönnek a bogarak, a kialakított életvitel. „Ez van, így élek. Ha tetszik maradsz, ha nem, nem.” Brávó. A stratégia működik, mennyiség van, dumád rendjén, ördögnél egy fokkal szebb vagy, irány az éjszaka. Hajrá!
Megint eltelik egy-két év, lassan megkopik a vadászat fénye, már egyáltalán nem jelent örömet. Lustulsz, már nem járod a szórakozóhelyeket, nem ér annyit az egész. Meg a technika is fejlődik, már te is a Neten vadászol. Randiloveboxvonal, jobbklikk, cél mentése másként, este megdöntve, reggel már egy másik „html szerelmen” töröd a fejed.
A folyamat mélyül, gyorsul. A másik ember, és a kapcsolat fogalma valami egészen kretén képpé torzul a fejedben. A gond az, hogy észre sem veszed, mivel viszonyítási alapod nem sok van, - vagy éppen semmi – el sem gondolkodsz azon, hogy amit Te annak gondolsz, az nem is az. Végtelenül degradálódott agyadban a nő értéke, pina lett a neve. Kicsi, nagy, illatos, szaftos, kerek, négyszögletes. Osztályozási szempontok, elcsúszva. Ezzel sincs baj, - mint említettem - ha a megfelelő életkorban gondolkodsz így, azaz húszévesen. De Te már régen nem vagy annyi, ugye. A drámai feszültség fokozódik, a tragédia körvonalazódni látszik, de Te még semmit sem sejtesz. Pedig jön!
 
Újabb évek és odáig jutsz, hogy lustaságod miatt már nem átallasz hónapokat tölteni egy nővel. Őszinte, szép szerelmek ezek. Rájössz, hogy rosszul vagy már a randizgatás gondolatától is, a mozi előterében elmesélt a családi sztoriktól, a „hogy hívják a nevedet?” kérdésektől, a romantikus sétáktól, ezért inkább szerelmet hazudsz magadnak. A napi betevő adag, és az önmegnyugtatás okán, jársz valakivel. Minden rendben van velem. Van egzisztenciám, autóm, csajom, karrierem, meg minden „kellék”, amit elvár tőlem a világ. Zsír.
Persze a fluktuáció még most is elég magas, de Te már komoly kapcsolatot keresel. Kekeke…
 
Szóval, beköszönt a nap, amikor megkapod a haveroktól a „30 éves lettem” bögrét. Nagy buli volt, meg is húztál valakit aznap este is. Ki is volt az? Hmmm… őőőő, ja, mindegy is, neki sem volt jó.
Érzed, hogy valami már nagyon nem stimmel, de okát még nem látod. Néha sajnál(tat)od magad , „hogy nincs normális nő”, hogy „elkurvult a világ”, meg ezek a „gyökér városi szinglik”. Aha. Véletlenül, nem Te vagy a legnagyobb kurva? És ha megbocsátasz, feltennék még egy kérdést! Te nem ugyanaz a gyökér, városi szingli vagy férfi kiadásban, mint akiket fikázol? Ugye-ugye!
Egyre inkább megfigyelhető rajtad a „vénember mentalitás”. Napról-napra jobban kötődsz a hülyeségeidhez, a berendezett életedhez, a szenilitás határát súroló vackaidhoz. Élhetnél harmonikusan a melletted lévő (aktuális) nővel, ha nem hiányozna az a tíz év tanulás az életedből, ami ahhoz kellene, hogy egy harmincas, egészséges nőnek párja lehess, hogy képes legyél vele valódi, értékes kapcsolatra. A rózsaszín köddel teli hónapok után, egyre több a probléma. Még mindig nem kapcsolsz, hogy mi a gáz. Vigasztalod magad azzal, hogy te már teret engedsz olyan vágyak megfogalmazásának, mint a gyerekvállalás. Wow, tényleg, megkomolyodtál! Már önmagad szerint.
Persze, ha objektíven szemlélnéd magad és a kapcsolatod, rájönnél, hogy Te nem Julikával élsz, hanem mellette. Addig jó eljátszani vágyaid gondolataival, amíg nem kell véletlenül a megvalósítás nehézségeivel szembesülni. Á, ne tedd, az nehéz! Kicsike feneked fel kellene emelni, az meg izzadtsággal jár. Már öregszel, de még mindig nem vagy felnőtt. Életkorodból adódóan már egyre nehezebben idomulsz másokhoz, különben is megvan mindened, legfeljebb lécelsz, ha szembe kell nézni egy számodra kellemetlen kérdéssel. Eltelik tíz év az életedből ingerek nélkül, köszönhetően a „tékitízi” sugallatnak. A problémát úgy oldjuk fel, hogy kikerüljük. „Nehogy má’ hasra essek!” Nem is kell, fogsz Te még, csak nem hasra, hanem pofára.
  
És elérünk a végkifejlethez. Egy szép reggel arra ébredsz, hogy harmincakárhány évesen, minden célodtól messze (legalább is pont annyira távol, mint tíz éve) vergődsz, mint egy hülyegyerek. Bőven túl vagy a várható életkor felén, de még el sem kezdted. Ajaj! Agyad kattog, összerakod a képet. Katarzis. Nem szocializálódtál. Menekülsz mindentől, ami a punnyadó segged megmozdításával járna, a szembenézéstől, az önvizsgálattól.
Megvan a felismerés, remek! Hiszen a probléma feltárása, fél siker a megoldáshoz. Persze, addig még lesz egy-két nyugtatós éjszakád, de sebaj. Rájöttél a hibára, hibákra, önmagadra. Össze kell rakni önmagad!? Hűha, ez kemény menet, de lesz segítség, ne aggódj! Majd megnyugtat a terapeutád, hogy van kiút. És azt a tíz évet sem lesz nehéz bepótolni, ami hiányzik a személységed fejlődéséből. Menni fog, hidd el!
 
Közben már hallom Zé barátom hangját a sarokból, aki ilyenkor mindig Tao-t kiált, és általában hozzáteszi, hogy „mindennek akkor van itt az ideje, amikor megtörténik”. És nagyjából igaza is van. De azon, ami veled történik, huszonegynéhány évesen kéne átesni. Hát kérem, ja, de itt van a csodálatos világunk, csodálatos mónikasós médiája, amely elhiteti veled a „valósítsd meg önmagad!”, „neked ez jár”, „csak Te vagy fontos”, és „a kapja be mindenki, aki nem alkalmazkodik hozzám” hazug, minden realitást nélkülöző szemléletét. Ha lett volna valaki, aki idejében pofádba vágja az igazat, ha normális világban nősz fel, ahol nem a piaci érdekekre fektetett úton kell felrugdosnod saját személységed a felnőtté válás útján, ha rákényszerültél volna az emberi kapcsolatok megtanulására, akkor most nem ülnél itt, mint egykegyerek az óvodában, aki először szembesül azzal, hogy mások is élnek a Földön. Ha már tisztában lennél azzal, hogy a kapcsolatban rejlő problémák megoldása nem a homokba dugott fej, és a felmerülő kérdésekre nem megfelelő válasz a „kimentem a garázsba”, és ha nem most kellene gyakorolnod a - minden emberi kapcsolat alapját jelentő - szót, hogy odafigyelés, akkor már régen lehetne normális, életkordnak megfelelő életed. Bagatell baki, mi?
 
Általában ahhoz, hogy ilyen önfelismerő tréninget tartson az ember, ahhoz valami érzelmi sokk kell. Kinek-kinek érzékenysége szerinti inger kell a csipák kinyitásához. Van, akinek elég egy egyedül töltött Karácsony, egy szeretett személy elvesztése, és van, akinek egy szakítás kell hozzá. Általában ez utóbbi a jellemző, ugye. A végeredményt tekintve teljesen mindegy, hogy mi okozza, szerintem az egyetlen kérdés a mikor. A felnőtté válás, a felelősségvállalás beköszöntésének kora.
 
De hogy ne keserű szájízzel kelljen felállnod a monitor elől, jöjjön a biztatás, az üröm öröme:
Még ha oly’ megkésve is, de rájöttél a lényegre. Van, akinek ez sem adatik meg, és ez az igazi tragédia. Soha rá nem jönni, hogy mi, milyen lehetett volna. Boldog a lelki szegények? Lehet, hogy igazad van, de semmit nem változtat azon a szánalmas képen, amit ez a szinglihazugságban felnőtt korosztály mutat. Nézz szét a partyfotók között! 35-40 éves lányok (??) és férfiak vájtban ropják a táncot, tizennyolcasok társaságban. Hihetetlen időalagút. Vagy ha tényleg jókat akarsz röhögni, böngéssz egy kicsit Netes tárkeresőkön! Találhatsz olyan hirdetőket, akiknek az adatlapja hasonló módon van kitöltve:
 
Életkora: 39
Gyerek: nincs
Akar-e gyereket?: Igen, de később.
 
Klinikai eset, komolyan mondom. Vérbő szánalom. Kór vagy korkép? „Betegség” vagy hiba? Akár az előbbi, akár az utóbbi, nem elsősorban az övé, hanem a világé, de a levét ő issza meg, ha tudatosul benne, ha nem.
Szóval, Te sokkal jobb helyzetben vagy, mint az eltévedtek nagy része. Te legalább tudod, hogy miről maradtál le, vagy ha van elég erőd összeszedni magad, tíz év mínusszal még rajthoz is állhatsz. Némi hendikep. :)
Végeredményként el lehet mondani, hogy kényelmes és hazug világunk „megkímél” minket már azoktól az ingerektől is, amelyek – megfelelő időben megtapasztalva - feltétlenül szükségesek lennének egészséges mentális, szellemi, fizikai fejlődésünkhöz. Ennek pedig az egyén látja kárát. Keményen.
 
 
 
Közhely-konklúzió:
 
Az életben semmit sem lehet megúszni. A felnőtté válást sem. Minél tovább menekülsz előle, annál nagyobbat ver a hátadra, ha utolér. (és akkor vagy szerencsés, ha elkap:) )
 

Címkék: társadalom fejlődés egyén szocializálódás

235 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr1274852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ősember 2007.12.26. 15:11:36

darm: jogod van, de ostobaság. Biológiai értelemben.

Persze az meg megint más kédés hogy ha ez a társadalom nem preferálja a biológiailag szükségszerű mintát, akkor ez a társadalom nem sokáig fogja húzni. De ezt már most is látjuk, számolj csak bele 100 év mulva a mai gyerekvállalási arányokkal fenntartható lesz e hasonló rendszer mint most. Nem. Élj a mának, ugye?

2007.12.26. 15:14:41

Ősember:

Igen ez szívás, de az általad említett gondok gyökerei nem csak az önzésben keresendők, hanem nálunk pl. a Ratkó-korszakban. "Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség", ugye? Meg abban, hogy a híresztelésekkel ellentétben baromira hatékony a modern orvostudomány.

ősember 2007.12.26. 15:17:08

anya: Én meg folyamatosan azt hallom hogy a mai férfiak elnőiesedtek. A nők már mindent elvárnak: takarításba segítsen be, intézze a gyereket, keressen jól, legyen vicces, tartsa észben a névnapokat, évfordulókat, szülinapokat stb. És persze találja meg és izgassa szakszerüen az összes erogén zónádat, azokat is amiket te is csak a cosmóbol ismersz. Mert ugye ez jár neked.

darm 2007.12.26. 15:23:55

én a gyerekem megszületése óta nem érzem, hogy a többiek "ostobák".

ez hülyeség.

biológiai értelemben nincs ostobaság.
;)

a hitleri németország óta senkinek nem kötelessége szaporodni, maradjunk ennyiben.
béke.
:)

Hűhalány 2007.12.26. 15:33:47

Coriolis, ez általánosítás. 39 éves barátnőm simán esett teherbe és gond nélkül szült nemrég (nem első gyerek). Nekem ez sosem ment volna, huszonévesen sem. Úgyhogy tessék, én most mesélek neked ilyet...

hoel 2007.12.26. 15:35:03

Elytra: 29 éves vagy és 2 azaz kettő éve vagy együtt a hapsiddal. Honnan látod most, hogy mit akarsz csinálni majd 10_15-20 év múlva? Vigyázz, 45 évesen neked már " elment a vonat " gyerekügyben, a pasid előtt még ezer lehetőség áll majd. Ő még választhat majd akkor is már nem sokáig.Nem akarok huhogni, de 2 év után még lángol a szerelem, 10 év után is szeretni fdogod ( jó esetben ) a pasit, de, hogy gyerek ügyben mit gondolsz- érzel majd? Meglátod, akkor....
Egyébként pedig sztem nincsenek sémák, mindenki éljen úgy, ahogy akar és jó neki. De hogy gyerek vagy nem gyerek annak van egy biológiai realitása is nőknél, utána már kalap- kabát.egyébként az ember nem a gyerekszüléstől- neveléstől lesz felnőtt ( bár kétségkivül lehet érlelő hatása ) , sokkal inkább az önsimerettől, ami vagy igénye vagy nem.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2007.12.26. 15:35:49

5x , 1gyerek: 14yo - Nálad a pont!!
:)

anya 2007.12.26. 16:22:27

ősember!!!

te valoban ősember vagy a gondolkodásod alapján.
szerinted hogyan müködik egy család? Anya gyereket nevel, talkarit, föz, mos-tereget-vasal-ruhát összehajt-eltesz, beviszi a gyerekeket az iskolába ovodába, aztán valami csoda folytán oda is ér értuk 1/2 5-ig amikor a munkaidők 5-ig tartanak?
Nem, nem a cosmoban olvassa az ember hogy ebben valakinek segitenie illik, hanem az ember a lelkében a szívében, plusz a fáradt tagjaiban, plusz a gyerekek szemében.

Zolis 2007.12.26. 16:32:20

Csak még egy kérdés: itt a kommenteket nézegetve úgy látom mindenkinek csak elhatározás kérdése a gyerekvállalás, az alternatív opció pedig a 35 évesen is haverok-buli-fanta. Csupa sikeres ember...:) A pilu által felvetett specifikumoknak itt mindenki megfelel? Jó nektek....

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.26. 17:07:52

26 éves vagyok. 20-25 éves korom között egyetlen nő mellett voltam, jóban, rosszban, de inkább jóban. minden természetes és magától értetődő volt. semmin sem kellett agyalni, nem kellett taktikázni, soha nem voltam féltékeny, természetes volt, hogy ő a párom, egy életre, mellette fogok megöregedni és kész. nem is értettem mit szenvednek mellettem a kortársaim, sosem tekintettem érdemként arra, hogy némelyik barátom százas nagyságrendben dugott meg mindenféle nőket, nekem ez egyáltalán nem hiányzott.
aztán egy szép napon kiderült, hogy a kedves párom megcsalt, hónapokon keresztül egy harmincas seggfejjel, aki amúgy az elbaszott harmincasok állatorvosi lova, fiatal feleséggel és pici gyerekkel.. és mindezt megfelejte azzal, hogy tavaly karácsonykor egy apróság miatt (nyilván csak ürügyet keresett) elment otthonról és még aznap megbaszatta magát a legjobb barátnője vőlegényével.
és aztán mi lett?
-februárban visszajött, és mivel én akkor még ezeket nem igazán tudtam, vagy nem fogtam fel, boldogan visszafogadtam és minden erőmmel azon voltam, hogy rendbe tegyem a számomra egyetlen kapcsolatot, ami valaha létezhet
-márciusban kiderült minden (a nyers tényeket addig is tudtam, de a miértek.. azok a fránya miértek..), lelépett a lehető legbortányosabb körülmények között. kiderült, hogy mindvégig csak kihasznált, addig a pillanatig kellettem csak neki, amíg nem tudott beköltözni a saját lakásába
-az úgynevezett legjobb barátnője és a vőlegénye azóta összeházasodott
-a dög exem meg összeállt egy kopaszodó diplomás proli harmincassal, egy tetves plázamozimeneddzserrel, egy senkivel, csak mert harmincas és van valamennyi fizetése (én még tanulok, de ha elvégzem a sulit, igenigen jó esélyem van milliós nagyságrendű fizetésre.. csak ő ezt már úgy tűnik, nem várta meg :) ).. tipikusan az a harmincas ez a pasi, akinek amúgy szőrösebb a háta, mint a feje, aki képtelen volt egyetlen normális kapcsolatra eddigi élete során..
-én meg? elvesztettem minden reményemet és azt hiszem inkább buzi leszek.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.26. 17:15:52

ja, a történethez tartozik, hogy a lány 23 éves, a barátnője dettó, a férje meg harmincvalamennyi. hm.. talán nem minden tanulság nélküli.

csak úgy.. 2007.12.26. 17:22:09

Kedves Bukowszky,

nagyon sajnálom, ami veled történt. Nem lehet most könnyű karácsonyod.
Remélem, azért "buzinak" lenni nem elhatározás kérdése :)
Természetes, hogy azt érzed, hogy elvesztetted minden reményed, de nem lesz mindig így.
Én olyan szerelmes voltam egy pasiba, akinek majdnem a felesége is lettem, hogy úgy éreztem, a szivemet tépik ki, ha arra gondoltam, hogy vége lehet. Vége lett, nem volt könnyű, viszont ha ez nem lett volna, akkor nem ismerhettem volna meg a másikat, akivel - ha lehet -, még jobb volt :) Utólag, látva, hogy mi lett az elsőből, hálát adok a sorsnak, hogy akkor úgy rendezte a dolgokat.
Most még nem tudhatod, hogy ez miért történt így, de meg fogod tudni.

Coriolis · http://coriolisblog.blogspot.com/ 2007.12.26. 17:40:26

Hűhalány: Itt az első gyerek megfoganásáról volt szó, mint problémáról... A 39 éves barátnődnél ez nem az első volt, ahogy azt te is írtad...

Namégezis 2007.12.26. 18:44:55

Ha a házasok 90%-a, akiket úton-útfélen egymást lekezelni, szidni, húzni-vonni látok, egymást a saját hátuk közepére kívánva, gondolom össze-vissza csalva, azon vitatkozva hogy jó-e az olcsóbb pelus is, mert akkor kijön egy év alatt az elcédétévé az \"egészséges fejlődésű, normális emberek\", akkor köszönöm, nem szeretnék olyan lenni. A kötelező házasodás azt hiszem 100 éve kiment a divatból, csak a szerző valahol máshol él, de legalább nagyon meg van győződve az igazáról.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.26. 19:03:05

szerintem félreértetted a szerzőt, nem a kötelező házasodás mellett kardoskodik, hanem rávilágított mennyire értékvesztett, valós cél nélküli életet élünk.

Olvasási Tanácsadó Iroda 2007.12.26. 19:05:52

Namégezis
szerintem olvasd el mégegyszer az induló bejegyzést, mert a házasságról senki nem beszélt, a fix, stabil kapcsolat és a gyerek a kiindulópont.

cinca 2007.12.26. 19:50:28

Miféle summázat ez?
Önértékelés, önrevizió?
Ismeritek a régi közhelyet... ki mit él, úgy itél...:-)

hitler 2007.12.26. 19:50:42

Szerintem meg az a baj hogy...

1 A leendő csajok anyukák cosmopolitálódnak késő tanulmányok befejezése.

2.A karrier lehetősége

3.Anyai szerepek háttérbeszorulása Hiányzik az anyai ösztön ...

4.Folyamatosan keresik a tökéletest ,pénz ,izom :)stb stb...

5.A pasik meg ezt tudják és ki is használják :)

jester 2007.12.26. 20:13:43

hitler = ősember

rossz körökben mozogsz, ennyi az egész.
azt mondanám, biológiailag ostoba vagy, de nem mondom, mert olyan ugye nincs.

Annanas 2007.12.26. 21:38:27

Úgy látom, sokan - valószínűleg mert úgy érzik, őket is támadja, és nem találnak a védekezéshez valódi érveket - félreértelmezik Pilu postját. Legalábbis számomra nem arról szól, hogy aki huszonévesen nem alapít családot, nem normális ember, hanem arról, hová vezet a manapság szinte természetes egocentrikus életszemlélet. Arról, milyen kicsi bennünk az alkalmazkodási hajlandóság, a kompromisszum- és áldozatkészség, ami pedig minden párkapcsolat és család - akárhány évesen alapítjuk is - egészséges működtetéséhez elengedhetetlen. Arról, hogy ezeket a képességeket komolyan vett kapcsolatok során át lehet(ne) fejleszteni, amikben a konfliktusok elől nem menekülnek el, hanem megpróbálják megoldani azokat. Sajnos az ilyen jellegű önfejlesztésre az utóbbi másfél évtizedben egyre kevesebb a motiváló erő, az okokat fentebb már többen találóan elemezték, és hát igen, a pozitív példákban sem dúskálunk. Egyetértek OINK-kal: amég nem tudod tisztelni, őszintén szeretni, egyenrangú félként kezelni a társad, amég nem szilárdul meg a saját értékrended, amég nem találsz olyat, aki a kezedet csak fogni akarja, és nem kapaszkodni belé, jobb, ha nem alapítasz családot, akárhány éves is vagy.

egy tipikus (városi, túlképzett, túl öntudatos, túl sokat dolgozó, "anya"-hoz hasonlóan emancipáltan gondolkodó) szingli, aki próbál okulni a múltból

Jancsi44 2007.12.26. 21:53:15

Kedves Bukowszky!

Hát eléggé nagy lúzer lehetsz :-))))
Ha egyszer megcsal és megbocsájtasz, akkor máskor is meg fog. Azért nem teljesen igaz, hogy kurvából lesz a legjobb feleség....

Viszont ne igyál előre a medve bőrére: amíg nincs \"milliós fizetésed\", addig ne alapozzál rá, mert bár hivatalosan Mo papírország, de ha nincs kapcsolatod, akkor megette a fene az egészet...

A többieknek a témához

És gyereket meg tényleg ne csináljon az férfiember 30 alatt, ha nem 18 évesen kezdett el dolgozni....

Ami pedig azt illeti, hogyha úgy gondolkodtak volna az őseink, hogy csak akkor csinálnak gyereket, ha az \"tökéletes\" családban nőhet fel, akkor kihalt volna az emberiség...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.26. 22:13:55

hát, az vagyok! :) azért ez nem ilyen egyszerű. hat csodálatos év után csalt meg, és sosem mondtam, hogy én nem tehettem arról, hogy ide jutott a kapcsolatunk. (mondjuk én nem csaltam meg) a milliós fizut sem veszem készpénznek természetesen.
amúgy a blogomban részletesen írtam arról, hogy milyen nőt keresek az "énénénéénén" vagy valami hasonló című bejegyzésben.. talán az sem minden tanulság nélküli.

porthosz 2007.12.26. 23:54:28

sziasztok,
nem teljesen értem amit itt egyesek irnak.
1, azt mondják hogy a gyerek az élet értelme. Én meg visszakérdezek hogy ebben egészen biztosak? vagy ezt csak hallottak valakitől aki már látott olyat aki hallot ilyenről... Az én ismerőseim 2/3ada (már aki megnősült) elvált. És majdnem mindenhol van gyerek egy vagy kettő. És ezek a gyerekek egy csonka családban nőnek fel, sok helyütt anyucika hergeli apuci ellen a gyereket mert az milyen "mocsok" (és mégis hagyta magát felcsináltatni kétszer is...).
Biztos hogy a gyereknek is jó ez? Nem lehet hogy a gyereket vállaló sokszor ugyanolyan önzö mint a szingli csak mással is kibasz nem csak magával? Mert én számtalanszor látom hogy sokan azért csinálnak gyereket mert van egy szar kapcsolatuk és azt hiszi majd a gyerek összetartja. Aztán mégsem. Szóval azt akarom mondani hogy szerintem sokan gyereket nem azért szülnek mert annyira akarják hanem mert szerintük ez elvárás és egyéb önző céljaik vannak vele (mint pl egy kapcsolat összetartása).

2, aki a kihalástól fél: az emberiség éppen túlnépesedni készül. Az viszont igaz hogy a fejlett országok lakossága fogyoban van. Na de kérem szépen, volt egyszer egy római birodalom, meg egy németromai, meg egy harmadik, meg egy ilyen unió most meg egy másik unio aztán szépen összeomlottad de mit ad isten róma ugyanott áll, a romaik leszármazottai ma is ott élnek (max nem ugyhivják őket), a görögök is itt vannak, magyarország majdnem kihalt a tatárjárás után mégis itt vagyunk és sorolhatnám még. Miért félnek itt egyesek hogy esetleg megváltozik a társadalom összetétele? Lehet hogy "mi" kihalunk és 1000 év múlva magyarország kinaiakból fog állni. És akkor mi van? Én is magyar vagyok pedig nem is igaz mert jász. az én őseimet valamikor a tatárjárás után telepitették be ide a kunokkal együtt. akkor ez most baj?

3,ha én szingli vagyok aztán élem az életem majd végül kinyuvadok akkor mi van? Fáj ez valakinek? Hol van az megirva hogy mindenképp kell gyerek?
Szerintem gyerek annak kell aki úgy érzi hogy érett rá. Mivel a magyar családok fele elvált én úgy érzem hogy legalább a fele nem érett rá, de talán a másik feléből sem sokan.

Előbb utobb ugyis mindenki feldobja a talpát. És hidd el nekem senkitől sem kérdezik meg hogy szültél-e 10 gyereket vagy egyet sem. Semmi sem fog változni attól hogy 3 gyereket látsz a halálos ágyadnál amit már azon civakodnak hogy kié legyen a házad vagy ha csak a papot látod mert nem volt gyereked. A túlvilágon (ami vszinü nem is létezik) sem kérik számon hogy hány gyereked van.
Egyszó mint száz akik itt az időskorról beszélnek azok nem értik az egészet. Amikor majd feldobod a talpad csak az számit hogy visszagondolva az életedre tartalmasan töltötted-e és hogy volt-e értelme.
Ha azt látod hogy volt és ha újrakezdhetnéd is igy csinálnád akkor jól éltél. Ha meg egy elcseszett életet látsz akkor rosszul. És higgyétek el nekem egy élet lehet tartalmas és értelmes gyerek nélkül is, és lehet elcseszett és értelmetlen 10 gyerekkel is.
Nagyjából ennyi

2007.12.27. 00:39:15

Sokan a nyugdíjukat féltik szerintem. Szerencsére ma már nem csak gyerekcsinálás útján gondoskodhat az ember az öregkoráról.

anya 2007.12.27. 01:04:09

porthosz!
persze nem más miatt kell a gyereket vállalni, hanem magad miatt. Hogy megtapasztald milyen életet adni, gondoskodni, FELTÉTLEN SZERETET ADNI, odafigyelni, áldozatot hozni. Amikor erre az igény belülről jön, akkor már a létnek egy magassabb szintjén élsz mint az a fajta vegetáció amikor csak magának él valaki, megismer egy csodát, amit egy önző ember akiben nem él az igény soha nem lát meg, és nem kapja viszza azt az őszinte szeretetet és bizalmat sem amit a gyermek ad a szüleinek. Igen lehet enélkül élni.
Csak éppen a létnek egy alacsonyabb szintjén. Érzelmi sivárságban, igénytelenül.

Olvasási Tanácsadó iroda 2007.12.27. 01:07:21

porthosz
nem kívánom neked, hogy a halálos ágyadnál ne legyen senki...
"nagyjából ennyi"

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.12.27. 03:10:49

Karrierrista spermadonorra vadászó szingli csajok! Vigyázzatok, addig szüljetek, amíg nem futószalagon gyártják majd lombikban a gyerekeket államilag szabályozva, a kis Alfákat, Bétákat, és Gammákat! Utána örökre azok maradtok, akik voltatok: Egyszerű, kiüresedett, eldobható hopponmaradt baszógépek.
Tisztelet a kivételnek! Én majd 2 Alfát és talán egy Bétát szeretnék felprogramozni.

2007.12.27. 05:57:29

Vigyázz, hogy ne érd meg ezt. Mert akkor az maradsz, aki mindig is voltál: Egyszerű pénztermelő, cipekedésre kiválóan alkalmas csereszabatos igásló. Bár addigra biztos meg lehet ezeket a funkciókat kiváló robotokkal is oldani. :)

kisagyszony 2007.12.27. 10:09:56

Nem fogok így nekiindulni, hogy nem házasodom, mert Mo.-n minden harmadik házasság válással végződik...
Ezzel az erővel felvagdoshatnám az ereimet, mert minden negyedik ember rákban hal meg.

Vacskamati 2007.12.27. 10:36:06

Bukowszky · bukowszky.spaces.live.com/ 2007.12.26. 22:13:55
Kedves Bukowszky!
NEM vagy lúzer! Sajnos a csalódás kivédhetetlen, de talán jobb egy ilyet fiatalkorban átélni, utána feldolgozni, levonni a következtetéseket, mint 35 éves korban esetleg egy gyerekkel esni pofára. Legközelebb jobban fogsz választani.

the pretender 2007.12.27. 11:06:53

jó ez az írás.
amúgy a harmincas pasiknál elképesztő, milyen érzelmi kettősség van...egyik oldalról akarnak végre találni egy nőt, aki a nagy Ő lehetne, másrészről meg be vannak tojva, hogy ha meg megtalálja, akkor ő már nem csajozhat..:-D viszont a randizgatásoktól meg félnek, főleg, ha fiatalabb a hölgy jóval, mert ugye nekik már van vesztenivalójuk, viszont egy huszonévei elején járó, max. 25-26 éves nőnek még nem annyira.
iszonyat...és sok közülük nagyon magányos.mert bár teli van haverokkal, de azon túl, olyan igazi barátja alig van, vagy nincs is.
mondjuk, a nőknél sincs ez nagyon másképp..:-(

singleoutsider 2007.12.27. 11:31:53

Anya = Ősanya

Félre ne értsd! Minden tiszteletem a tiéd. Ezt a jellegű anyaösztönt sokakban keresve sem lehet felfedezni. Mint ahogy kilométerekkel fennebb említettem nem mindenkinek csak elhatározás kérdése a gyerek, mindazonáltal jópár művészt, tudóst, gondolkodót fel tudnék neked sorolni, akik a Te megfogalmazásodban ’a lét egy alacsonyabb szintjén, érzelmi sivárságban, igénytelenül élték le életüket’, miközben hátrahagyott műveik messze nem erről tanúskodnak. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy valamennyien teljesen elmagányosodva férj-feleség-élettárs, barátok, rokonok, jóakarók nélkül érkeztek volna életútjuk végére… Az ilyen alapigazságoknak, mint amilyen a nemzzünk-gyerekeket-mert-ez-a-biológia is megvannak a gyenge pontjai. Nem csak fajfenntartási ösztön van a világon, hanem létfenntartási is, és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az ember talán(?) több, mint ösztönlény. Szerintem el kellene fogadni, hogy nincs egységes recept mindenki számára. Akkor mi magunk sem lennénk többek, mint egy gyártósor futószalagjának modelljei. A lényeget szerintem Porthosz is jól látja. A fő, hogy bármikor az életed során –mivel nem tudhatjuk, mikor érünk a végére- visszatekintve ne érezd azt, hogy valami kimaradt az életedből, vagy másképp talán jobb lett volna.

tommy neil 2007.12.27. 12:57:10

barcsak lenne ketszaz ilyen focista magyarorszagon, de sajnos tizezer van. pilu lasd be hogy tota arpad vagy es hagyjal fol az irassal. nem attol vagy egyen hogy cinikus kozhelyeket tojsz, mint mindenki, aztan meg hoborogsz, hogy a teneked a velemenyedet az egesz vilag utalja. nevetseges. ez egy nulla. hagyd ezt a blogozast, neked is jobb lesz. nem azer hogy belelovalld magad, hanem komolyan.

kozkedvelt 2007.12.27. 14:14:56

'Az életben semmit sem lehet megúszni. A felnőtté válást sem. Minél tovább menekülsz előle, annál nagyobbat ver a hátadra, ha utolér.'

ez csodálatos, de tényleg.

amúgy én is azok táborába tartozom, aki szerint a szingliséget inkább tekinthetjük egyfajta magyarázkodásnak, mint kiteljesedésnek.

Balázs 2007.12.27. 17:04:08

Az emberi tudat és információgazdagság elérte azt a szintet, hogy lenyomtuk a fajfenntartási ösztönt és csak a dugás maradt belőle a fontos, azt pedig feltettük a piedesztára. A Pin@ ott díszeleg aranyba öntve egy bázel nagy oszlopon és mi lentről kívánjuk, de a rafkós lunyák bizniszelnek vele mi meg szorgos hangyaként karrierizálunk, hogy jó termék legyünk és nekünk is jusson :o)

persze vannak jó pasik :o), akiknek így is jut... de ez kevesebb van ezért csak használják a mítoszukat, mint példát a nagy fogasztói bizniszben.

Rég nem emberi értékekről van szó párkeresésénél.

ez is csak egy bót.

persze nem mindig, nem akarok általánosítani, de legtöbbször ezzel találkozni, ez szúr szemet. a háttérben meg ott van megannyi értékeken alapuló kapcsolat, de annak nincs sajtója. ciki, ha nekünk nincs belőle, erre meg nehéz bármit is ráfogni és önmentesíteni.

nem erről van itt szó?

meg felelősséről... a felelősség felismeréséről értékeléséről és vállalásáról. másokért felelősnek lenni nagy teher, magunkért... alapfunkció.

De ezzel már csak visszautalok eredeti tézisemre, miszerint tudat meg fajfenntartás...

tök csomó oka van ennek. :o)

fenti szinglifikázás meg általánosítás ami mint mindig idegesítő mert leszarja a részleteket és az egyének egyedi okait és motivációit.

nagyon nyami.

ja... én azért nem tartom magam szinglinek, kibújik a szög a zsákból-egyedül vagyok-közel harminc, mert nekem így nem jó... nem akarok egyedül lenni és ráadásul a kommentben többet dugnak mint én egy év alatt.

de bevallom, hogy a felnőtté válás útjából kitértem egyszer, nem is régen hosszú kapcsolat után... :( néha azt gondolom elbasztam, néha azt jól tettem és helyesen teszem, hogy várok arra a NŐRE (az exem is nő volt, nem ezért hangsúlyos :) )akivel igazán tudunk egy "team" lenni, a "team" az fontos. :D

nem pont a felelősség miatt tértem ki, de az is közrejátszott, nem tagadom és félek is, meg a "kényelmes" senkiért nem tartozom felelősséggel érzés is könnyű élet, de alapvetően felelősséget vállaló és nem kerülő ember vagyok, talán a családi felelősségkerülésem oka éppen az, hogy túl magas a felelősségérzetem a megszületendő gyerekért, de az önanalizálást itt nem folytatnám, mert csak spekuláció és bele lehet kötni. akarok gyerekeket és feleséget is. :(

ja mégvalami szülőknek:
a kölköt tanítsátok meg:
- kibírni a hideget
- úszni
- ellenállni az UV nak
- legyen egy mad max mcguyver klón
és értsen az informatikához.

ezek a lehetséges jövőforgatókönyveim...

így el is kanyarodtam másik kedvenc témámhoz a mentsük meg a földet az emberiségnek... szvsz a föld kibírja, csak mi nem, szóval mentsük meg az emberiséget önmagától élharcosok előre!! kezdetnek pl. szingli tetemekkel trágyázzuk meg az esőerdőt, hogy a normálisak gyereke legyen mit beszívjon a tüdejébe.

senki nem fogja megállítani ezt a szekeret. csak nem tetszenek beismerni... meg az olyan reményvesztett élet lenne...meg is értem.

the pretender 2007.12.27. 19:31:08

és íme, Balázs a jó példa a fenti postomra..:-D

dekoninckx (törölt) 2007.12.27. 23:27:54

Én csak annyit teszek hozzá, hogy mégha "html szerelmen" törné a fejét a fiatal, az oké lenne, lévén a html egy statikus valami. De manapság sokkal inkább a "php szerelem" dívik, a maga dinamkusan generált, minden letöltéskor újabb és újabb tartalmat és reklámot tartalmazó, néha meg el sem menthető összeállításával.

Aki meg úgy érvel, mint singleoutsider 2007.12.27. 11:31:53, az tegye össze a kezét és rebegjen hálát Istennek, hogy még valaki önzetlenül vagy véletlenül a világra tojta, aztán oszthassa az észt a singleoutsiderségről. Bazmeg.

Gondolkodó 2007.12.28. 00:07:12

Ad: porthosz 2007.12.26. 23:54:28 Azt kívánom neked Porthosz, hogy amikor már tehetetlen öregember leszel, a bevándorlók vágják el a torkodat, ahogy a barbárok tették a punnyadt, degenerált civilizációkkal... Mi, akik pedig öntutados, és közösségi emberek vagyunk, nem egoista szinglik és yuppie-k, 4-5 gyerekkel és több tucat unokával mögöttünk revitalizáljuk a kultúránkat, a fehér ember fönnmarad. Akiket még nem hülyített el a média...

Jancsi44 2007.12.28. 00:19:59

Na még annyit:

Végül is nem kötelező gyereket csinálni( ez ugye a topic témája), az élet majd igazolja ezt vagy azt az állítást (de addig 30 év majd eltelik).
A görögök nem haltak ki-itt vannak :-)))(ma is vannak görögök)
A rómaiak is itt vannak:-)) (olaszok, románok)

Itt a közeljövőről van szó: akinek lesz családja, az fog túlélni. Az egyedülállók csak a fejlett világban tudnak túlélni, de a közeljövő nem a fejlett világé lesz....(persze ez sem garancia, de hány csöves cigányt láttatok? Szerintem nem sokat. Vajon miért?-nem azért, mintha ott kevés lenne az öreg, hanem mert összetart a nagycsalád!!!!)

A legnagyobb hiba az, hogyha a mai világot örökkévalónak hisszük, és hogy ami elmúlt az nem jöhet vissza, meg hogy a 21.ik században... de gondoljon csak bele mindenki, hogy mi volt 30 éve(1977), és azelőtt 30 évvel (1947). És mennyit változott azóta minden....
Nem vagyunk okosabbak azoknál, akik 100 vagy 1000 vagy 5000 évvel ezelőtt éltek, csak mások a körülmények, de azok mindig változhatnak (főleg negatív írányba).

dekoninckx (törölt) 2007.12.28. 00:27:13

Ad: porthosz 2007.12.26. 23:54:28
ad 1. Persze hogy nem érted. A gyerek tényleg lehet az élet értelme, de te, te, te (Én, Én, Én!!!), szinte csak az árnyoldalait látod. Igen, van olyan is, amit leírtál, de kurvára nem abból kellene kiindulni, nem az a "normális"; erre nem gondolsz? Azokat a gyerekeket, akik csonka, stb. szar családban nőnek fel, meg sajnálni és támogatni kellene, nem azon filózni, hogy inkább meg se születtek volna. Illetve van még egy megoldás, a végső: a Tóta W-féle neutronbomba.

Akinek meg nem a gyerek az élet (egyik) értelme, az tényleg ne akarjon gyereket. Nem vagyunk egyformák, van létjogosultságuk a szingliknek, meg az antiszociálisoknak is. Ez így nagyon eszdéeszes; de legyen már a rendszer is olyan, hogy nagyobb tere legyen az öngondoskodásnak, és ne az én járulékomból fizessék, teszem azt, a szétkúrt seggú homokosok seggének összevarrását, meg a promiszkuitásban élők std-inek kezelését.

2. Nem csak a fajfenntartásról van szó, de persze arról is. A túlnépesedést - ebben igazad lehet - nem elsősorban a boldog, odaadó gyermekvállalás okozza.

3. Szingli vagy és kinyuvadsz? Tényleg nem fog érdekelni senkit: mert szingli vagy. (Lásd: Bëlga: Hülye vagy; Bokorpuszta, 2004)

Persze, hogy mindenki feldobja a talpát, te élettagadó kis bölcselkedő véglény, ez az élet értelme. De mégegyszer: te csak úgy Lettél, porból és hamuból? Miért nem nyírod ki magad most? Mivel már ismerlek valamelyest, lehet, hogy megsiratnálak.

pietranera 2007.12.28. 01:40:49

a poszt jó. de mivel szubjektív, kissé általánosító, nem úgy, mint a kommentek, amik sokszor nagyon, és igazságtalanul, előítéletesség okán.
a szingliség szvsz korántsem minden szinglinek kiteljesedés. ha jönne megfelelő, sok szíves-örömest vállalná a lekötöttséget. igen sok okból lehet valaki szingli. személyes pl.: míg a nem szingliség arról szól, hogy választhatok egyet a patriarchális társadalmi berendezkedésű országban, hagyományos családmodellben felnevelkedett, az enyémtől radikálisan eltérő világszemléletű (a női szerepről mint olyanról finoman szólva anakronisztikus felfogással rendelkező ) egyedek közül, hogy az „uram” legyen, akkor köszi szépen. igazi párral sokkal jobb, de egyáltalán nem rossz egyedül. persze, hogy nem adom fel olyan kedvéért, aki a pinával bótol, elégnek tartja a mamut-hazacipelést (és ezért özvegyen hagy 50 évesen), megint Balázzsal: fogalma nincs a teammunkáról, felelősségről és arról a sok mindenről, ami az egészhez kell, eceterá, eceterá…
az ilyen egyszerűen azt mondja, jó ez így most, és nyitott a még jobbra. az is egyfajta felelősség, hogy nem állok le az első szembejövővel, hogy nehogy véletlenül szingli találjak maradni. az meg elég baj, hogy ennyit kell várni az egyáltalán esélyes szembejövőkre, főleg ugye nőként. súlyos kérdés, hogy megvárod-e AZT, vagy keresel egy „donort”. mert szingliknek is lehet az életük (vágyott) értelme a gyerek. szvsz: nem kéne se fröcsögve ítélkezni felettük, se sajnálni őket. ha valaki tudatosan az, mert, teszem azt, király karrier néz ki neki, mért is kéne gyereket szülnie? az ő problémája lesz, mit kezd a lelkével, ha később úgy érzi, elcseszte. ha szül egyet, jó eséllyel nem úgy fog fölnőni az a gyerek, ahogy minden gyerek megérdemelné. egy újabb sz.rul nevelt gyerek, csak azért, hogy eggyel több magyar legyen, elég nonszensz érvelés.

2007.12.28. 02:03:02

Csak egy megjegyzés, csak amiatt, mert korábbi kommentjeimben és is sugalhattam ilyesmit: szerintem nem biztos, hogy a legroszabb elképzelhető rossz egy gyerek számára, ha csonka családban nő fel.

Spiderpig 2007.12.28. 09:37:14

Pilu!

nem kellene egy alcím a blogodhoz? Nekem lenne egy javaslatom:

"Tomcat light, még nem rasszista, de már segghülye"

the pretender 2007.12.28. 10:08:31

kedves spiderpig és tommy neil!

miért kellene abbahagynia?...miért volna ő segghülye??sztem az a segghülye, aki nem veszi tudomásul, hogy a saját blogjában ő azt ír le, amit akar, úgy vélekedik a dolgokról, ahogy kedve tartja.nem kötelező őt olvasgatni, van egy rakat blog meg miegymás, amit olvasgathatsz a délutáni kávéd mellett...igen, lehet, sőt, majdnem biztos, hogy pilu blogja nem tökéletes, nem hibátlan, és ő nem a kaporszakállú jóisten...soha nem értettem azokat, akik azért fikázták akár őt, akár a szélsőközépet, hogy "jajj b+, oltogatni én is tudok, mongyá' inkább megoldást"...azta...ez igen..tényleg, azt kellene nekik, és akkor még egy hangyafasznyit sem kellene senkinek megerőltetni az agyát, de jó volna...
tessék, parancsoljatok, írjatok blogot, megtehetitek ti is, aztán majd olvasgatják azt is, kritizálnak benneteket is, oszt' jónapot.
blogot nem azért kezd valaki írni, én azt gondolom, hogy megváltsa a világot, meg vizet fakasszon vagy kettéválassza a dunát...közli a gondolatait, amit egyre kevesebben tesznek meg, és ez inkább dícséretes, mégha hülyeség is amit leír, tök mindegy.még mindig jobb, mint ülni, és kussolni, és arra várni, hogy valaki megoldja helyetted az életet, valaki jól megaszongya, hogy mit tegyél.
az nem kritika, hogy "pilu b+, te egy hülye gyökér vagy" meg "hagyd abba a blogolást, mert egy kibaszott tóta-másolat vagy".kritizáld azt, amit írt, a gondolatait, hogy hol téved szerinted, de ezt ne már.:-(

dekoninckx (törölt) 2007.12.28. 10:20:44

Fenébe, a kezemből vetted ki a szót... :)

Balázs 2007.12.28. 10:26:45

Piatranera, nem ülünk be együtt valahova meginni egy ásványvizet és befalni egy müzliszeletet?

:o)

a patriarchális anakronisztikus mondattól elállt a lélegzetem is! :o)

dekoninckx (törölt) 2007.12.28. 10:38:48

Ja, kib... csőlátásúak ezek a fikázók, míg pl. Én, Én, Én, próbálom megérteni, sőt, akár respektálni is a másik oldalt. Persze nem a pedofíliáig.

the pretender 2007.12.28. 10:41:50

mondjuk azért olvasnék ehhez a bejegyzéshez valami hasonlót egy harmincas nőtől is..vagy valakitől, aki merne róluk is írni egy ilyen elemzést..:-)
mondjuk én megírnám szívesen, de csak 23 vagyok.:-( így aztán nem látom át a problémáikat teljesen.

the pretender 2007.12.28. 10:53:16

nem arról van szó, hogy csőlátású, de basszus, ahhoz nem kell sok ész, hogy leírj egy ilyet:"pilu te egy sötét állat vagy"...

RT 2007.12.28. 11:58:19

Teljes egészében igazat adok az írónak. Nagyon kényes témáról írt. De megkell mondani hogy nagyon is igaza van. Ez egy civilizációs betegség mondván mindenki annyi amennyinek érzi magát...És igen durva hogy 35-40 éves nők úgy viselkednek mint egy 18 éves. Pedig otthon kéne pitét sütniük, vagy leglább is mélyen befogniku...

anya 2007.12.28. 14:39:11

singleoutsider!!!
tudod hogy miert vannak rokonaid? Vagy egyáltalán te hogy kerültél ide? Valaki, valakik felelősséget akartak vállalni érted, felneveltek amig gyermek voltál. És azért vannak rokonaid, mert valaki több gyermeket is szült, legyen az az anyukád, nagymamád. Vagyis te profitálsz az ő munkájukból, áldozatvállalásukból. Nekem pl azért van egy nagynéném aki segit lelkileg vagy bárhogy mert a a nagymamáim több gyermeket szültek, és ezért vannak most unokatestvéreim is, akik az én rokonaim, szeretteim. De már az én anyukám azt mondta elég neki egy gyermek minek annál több? Es a férjem anyukája is azt mondta, minek neki több gyermek, csak egyet szült, mert nem fog többel küszködni. És most hogy en szültem egy gyermeket elgondolkozom azon, ha én nem szülök többet mert macera, akkor az én gyermekemnek nem lesznek rokonai!!! Sem testvér, se unokatestvér, se nagynéni, se nagybácsi senki!!!! Mindig is közösségi embernek éreztem magam. Szeretném megadni a gyermekemnek azt a lehetőséget, hogy testvérei legyenek, és hogy az unokaimnek legyenek egyéb rokonai. Ezért szeretnék gyermekEKET!!!

cinca 2007.12.28. 19:11:43

Hát nem bakker, nem lehet semmit, főleg nem a tüdőrákot!
Most hívtak telefonon, hogy meghalt Sándorfi!!!
A kurva életbe...

porthosz 2007.12.28. 19:17:11

Kedves "gondolkodó"
"Azt kívánom neked Porthosz, hogy amikor már tehetetlen öregember leszel, a bevándorlók vágják el a torkodat, ahogy a barbárok tették a punnyadt, degenerált civilizációkkal... Mi, akik pedig öntutados, és közösségi emberek vagyunk, nem egoista szinglik és yuppie-k, 4-5 gyerekkel és több tucat unokával mögöttünk revitalizáljuk a kultúránkat, a fehér ember fönnmarad. Akiket még nem hülyített el a média..."

Ezt olvasva elgondolkoztam azon hogy nem-e az ujszászi elmegyógyintézetből szöktél-e meg? (vagy az már bezárt?)
Csak hogy tisztázzuk a dolgokat, az én torkom és a tiédet sem a bevándorlók fogják elvágni, hanem az itteni őslakos cigányok. Mivel ugyebár köztudomásu hogy 2020-ra 2 millió lesz belőlük 2050-re pedig 5 millió! Legalábbis ha a jelenlegi növekedési utemüket tartják. Ahogy mi meg fogyunk ugy 2050-re 3 millió magyar lesz velük szemben.
Aztán majd az ilyen gondolkodó nemnormálisak mint te is elgondolkodhattok azon hogy talán nem kellet volna a dolgozó magyaroktól elvenni a pénzt és a cigányoknak adni segélyekre, és akkor talán a magyar is csinált volna több gyereket. Nagyjából ennyi.

ui:
Egyébként meg ha már te ilyen szépeket kivántál nekem, én is kivánom neked hogy lásd amint a gyerekeik a halálos ágyadnál egymás torkának esnek hogy ki kapja a házad és éld végig azt is hogy egy otthonba zártak téged vén hülyét és 2 évente egyszer meglátogatnak majd miközben már az összes vagyonod eladták és a saját célraikra felhasználták. Esetleg azt is ahogy kiraknak az otthonból mert a gyerekeid nem fizettek utánnad bár a házad és vagyonod már elköltötték és élhetsz 80 évesen a hid alatt.
Ez a példa legalább annyira életszerü mint az a baromság amit te irtál.
Jézusom ha neked van családod és igy gondolkozol akkor tényleg elgondolkozok azon hogy nem kéne-e valami pszichológia vizsgálat hogy ki vállalhat gyereket...

dekoninckx (törölt) 2007.12.28. 20:05:43

porthosz, igazad van ez esetben, de nem csodálom, hogy ilyen indulatos hülyeséget váltott ki "gondolkodóból" az írásod...

anya 2007.12.28. 20:13:20

porthosz!!
igen sajnos amit leirtál az egy valós és fenyegető probléma, tehát hogy ebben az orszagban sajnos a romák lesznek többségben nem kell hozzá 50 év. És vele együtt jön majd az országban az erkölcsi leromlás, mert ők sajnos nem a szépre jóra jóságra nevelik a gyermekeiket.

De a te kezedben ott a lehetőség arra, hogy egy olyan gyermeket nevelj, aki tudja mi az hogy szeretet tisztelet becsület. Nem véletlen hogy a romák gyerekei nem tudják, azért van mert nem mutatják meg nekik.
De te mashogy fogsz tenni, ezért a te gyerekeid, nem fognak egymás torkának esni.

Viszont egy olyan probléma is van, hogy milyen országban fognak ők élni?
Ha a kisebbség nem zárkózik fel nagyon gyorsan akkor nagy gondok lesznek...
Pedig inkább javitani kellene a közmorálon, de mintha egyre lejjebb csúsznánk...
Jó lenne ha a gyermekink akiket ugye a szépre és jóra nevelünk olyan országba élhetnének ahol ez érték, és ahol ezáltal meg lehet élni. Ezért tennünk kell nekünk is!!!

porthosz 2007.12.28. 20:17:31

dekonick:
Elhiszem, csak azt nem értem hogy miért probálják egyesek erővel megmagyarázni és rákényszeriteni az emberekre hogy csináljanak gyereket?
Van aki igy gondolja van aki úgy. 2 világháború és több millió halott a bizonyiték arra hogy mi sül ki abból amikor egyesek megprobálják megmondani a tutit hogy hogy kell élni.
Vagy olyan eszement baromságokat mondanak hogy a szinglik miatt fogunk kihalni.
Valamikor kétezer éve a rómaiaknál a katonaság 30 éves korig tartott. Azaz a 30 évnél idősebb leszerelt férfiak kb. ekkor alapitottak családot. Addig meg szinglik voltak. Mégis az akkori világ legnagyobb birodalma volt a kulturáról nem is beszélve.

Most meg egyesek arról papolnak hogy csináljunk 20 évesen gyereket nehogy a "bevándorlók" (tényleg ezek kik?) elvágják a torkunkat... az agyam eldobom. Én ha akarok majd azért csinálok gyereket mert úgy érzem hogy igy helyesen és látom benne az értelmet. Azért fogok gyereket csinálni mert alkalmas szülönek fogom tartani magam és érett arra hogy felneveljem a gyerekemet tisztességben becsületben (hogy nagy szavakat is mondjak).
És az én véleményem az, hogy dögöljön meg az összes olyan ember aki azért csinál gyereket "nehogy a bevándorlók elvágják a torkunkat öreg korunkban" vagy nehogy kihaljunk vagy hogy legyen aki majd kimossa öregkorában a szaros gatyáját.
Ez nem más mint saját kis önző célra használni a gyereket és ezt valami szép társadalmi elv mögé bújtatni.

Arról már nem is beszélve hogy egy szingli, főleg ha férfi szinte bármikor visszacsinálhatja, akkár 40 évesen is lehet apa, ha akkor lesz rá elég érett. De 20 évesen elbaszni egy családot, elválni és hátrahagyni 2 gyereket sokkal rosszabb. Ezt már senkisem tudja visszacsinálni, nem lehet a gyereket visszatömködni. Csak ugye sokan papolnak itt a gyerek mellet, de minden második magyar család csonka család mert elváltak, azaz a papolás megy a gyerek mellett, de aztán a felelőségvállalás már nem megy... bort iszik de vizet prédikál tipikus esete...

porthosz 2007.12.28. 20:23:13

Anya:
A cigányság helyzetén alapvetően két dolog tud javitani: a politikusok azzal hogy egyrészt nekik is munkahelyeket teremtenek másrészt rákényszeritik őket a munkára. Azaz nem segélyalapú rendszerrel, hanem hogy a gyerek után nem kap segélyt, de ha jár iskolába akkor ott kap a gyerek ingyen enni. stb mert a jelenlegi rendszer csak arra jó hogy az apa meg anya elalkoholizál stb a gyerek meg éhezik... Persze ez a politikusainkan nagyon is megfelel hisz igy két szem babért megveheti a szavazataikat...

Másrészt meg sajut magunkon múlik. Ha ők nem akarnak felemelkedni, ha ők nem akarnak kitörni onnan ahol vannak, akkor az isten sem tudja őket onnan kisegiteni. Olyan ez mint a dohányzás. Ha a delikvens nem akar leszokni akkor nincs az az orvos és gyógyszer amitől le tudna szokni

singleoutsider 2007.12.28. 21:25:32

Anya!

Sokasodjál! Őszintén örülök, hogy így gondolod, de ne várd el ugyanezt mindenkitől, csak azért, mert elmúlt 30 vagy 40! Addig, amíg valaki nem érez felelőséget, késztetést egy gyermek felneveléséhez, menekülni akar a klasszikus modellekből, jobban teszi, ha nem vág bele a családépítésbe. Ezzel nem csak a környezetének, de urambocsá’ a társadalomnak is jót tesz. Amit hangsúlyozni szerettem volna, hogy nem létezik UNIVERZÁLIS használati útmutató az élethez. Egyébiránt a rokonságot sem kell piedesztára emelni. A baráti kapcsolatok is lehetnek legalább annyira értékesek… nekem 10 unokatestvérem van és minimum ennyi másod-unokatestvérem. Nem is egykeként nőttem fel, így van némi fogalmam a rokoni kapcsolatok sokszínűségéről(vagy színtelenségéről), talán éppen ezért nem vagyok (egyenlőre) motivált a házasság irányában(!), de neked minden bizonnyal más tapasztalataid vannak. El kellene fogadni, hogy az élet nem egy egyismeretlenes egyenlet, aminek kizárólagos eredménye a gyerek. Másfelől önként és végérvényesen lemondani az utódlásról van olyan súlyú döntés, mint felvállalni azt. Úgy gondolom, hogy a mai, zömmel 30 körüli ’szinglitársadalom’ még időben van, hogy eldöntse mihez is akar kezdeni, és ezt jó tanácsok nélkül is megfogja tenni.

anya 2007.12.28. 23:00:02

singleoutsider

nem azt mondtam, hogy szülni kell, hanem azt, hogy az a normális, ha van rá valakinek igénye. Igazaból itt a felnött személyiségről beszélünk.. szerintem hozzátartozik az effajta igény.

Gondolkodó 2007.12.28. 23:04:29

Porthosz,

Ami a mai világban "általános", az nem-normális, így a perifériára szorult normális gondolkodást kiáltják ki abnormálisnak.

A cigányoknak valóban nem kéne segélyt adni.

Azért kívántam neked ennyi "jót", mert számodra tökmindegy, kik fognak élni itt 50 év múlva (hozzászólásod alapján).

Ha ez a tendencia folytatódik, valóban etnikai háború lesz itt.

Zs · http://pilu.blog.hu/2007/12/25/semmit_nem_lehet_meguszni 2007.12.28. 23:08:19

Borzasztóan egysíkú, negatív érzelmektől fröcsögő cikk. Bár kétségtelenül érint társadalmi válságjelenségeket, stílusánál és egysíkú, egyoldalú szemléletmódjánál fogva gyakorlatilag csak egy megbántott, megkeseredett nő vallomása. Destruktivitás jellemzi és semmi kézzelfogható alternatívát nem kínál, azonkívül, h mindeki találja meg élete párját 20 évesen és éljenek amíg meg nem halnak. A szerzőnő mintájára természetesen. Most már tudjuk és köszönjük.

csak úgy.. 2007.12.28. 23:23:11

Zs

nem tudom, miért az jött le neked a cikkből, hogy a szerző nő.
Pilu férfi.

Zs_reload · http://pilu.blog.hu/2007/12/25/semmit_nem_lehet_meguszni 2007.12.28. 23:31:30

Azóta megtudtam h nem nő a tisztelt szerző, de nem is ez volt a mondandóm lényege, már ha vki arra is kíváncsi esetleg ebben a rohanó, "szingli" világban.
Bezzeg a nagyanyáink korában, mikor 50 évből 40-et külön ágyban aludtak a monogámia szentséges oltárán megdicsőülve!

porthosz 2007.12.28. 23:34:10

gondolkod:
"Azért kívántam neked ennyi "jót", mert számodra tökmindegy, kik fognak élni itt 50 év múlva (hozzászólásod alapján)."

Nem tökmindegy. Csak épp látom a megoldást ami nem az amit te hiszel.
Mondom a példát ami egy picit nagyon sarkit egy helyen:
vagy egy pohár tiszta vized. Majd elkezdesz bele piros festéket önteni. Mi történik? egy idő után rózsaszin lesz végül piros és eltünik az átlátszó tiszta viz.
Mit tehetsz ellene?

a, egyre több tiszta vizet engedsz bele. Ez lenne a te megoldásod. Igen ám csakhogy egyrészt igy a pohár egyszercsak teli lesz és kifolyik belőle másrészt meg például a magyarok számára nincs esély versenyezni a kinaiak szaporulatával, hisz már 1000 éve is 100x annyian voltak mint mi. Egy ilyen "népesedési" csatában mi csak veszthetünk ehhez nem kell nagy ész hogy belássuk.

b, kiirtod a pirosat. Ezt már többen probálták, pl hitler, nem igazán jött be és a létszámkülönbség miatt egyébként is max. csak időhúzásra jó. Ráaádasul eléggé kellemetlen követmezményei vannak (lásd 2. vh).

c, nem teszel semmit. Ebben az esetben a tiszta előbb utobb eltünik "kihal". Volt már ilyen a történelemben.

d, és ez ami a poharas példánál nem lehet de itt igen: megváltoztatod a pirosat tisztává. Mit jelent ez? Átadod nekik a mi kulturánkat, a mi kulturális értékeinket. Megtanitod őket arra ahogy mi élünk arra ahogy mi gondolkodunk a dolgokról hogy mi a jó és mi a rossz. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt hogy lehet hogy nekik ferde a szemük és nem hófehér a börük, de úgy viselkednek mint a magyarok, magyarnak érzik magukat és magyarországot érzik hazájuk. Volt már ilyen a történelemben, én jász vagyok de magyar vagyok. És senkisem mondaná azt pl jászberényben hogy ti kivülálló idegenek vagytok takarodjatok innen... vagy szolnokon... stb.

Nos lehet választani. Elárulom neked, hogyha neked azon fáj a fejed nehogy kihaljunk vagy elvesszünk a történelem süllyesztőjében akkor ajánlott a "d" pontot választani. Csak ez az egy út vezet győzelemhez, az összes többi végül elbukik. A bökkenő csak az hogy ezt az egyet a legnehezebb végigcsinálni. Hisz rá kell kényszeriteni a külső és belső "idegeneket" hogy átvegyék a kúlturánkat (értem ezalatt pl azt hogy nem a segélyt várjuk mint sült galamb az égből hanem elmegyünk dolgozni), hogy nem kövezzük agyon az asszonyt ha félrelép (pl. muzulmán kisebbségek) és robbantgatunk bombákat ha épp nem tetszik valami. Hogy csak a népszerübbeket emlitsem. Megvalósitani pedig azért nehéz mert ehhez egyrészt fizikai ráhatás kell. Ezt nem tudod kikerülni, olyan mint a gyereknevelés, ha nagyon nagy a hiszti egy pofon sokmindent megold és többet ér mint 100 szó. Csak persze manapság egyből náci/rasszista/fasiszta leszel ha ilyet mondasz... És persze az "öslakossággal" is meg kell értetni hogy mit miért, nem biztos hogy pártolni fognak téged rögtön hisz adott esetben úgy érzik majd hogy pl elveszik előlük a munkát stb stb. Szóval nehéz ügy de csak ez vezet célra. Ennek eredményeképp magyarország 1000 év múlva is állni fog, lehet hogy a benne lakók máshogy fognak kinézni mit most mi (de mi is benne leszünk keveredés rulez) de magyarnak fogják érezni és vallani magukat.

VAGY tényleg elveszünk a süllyesztőbe és ezen az sem változtat ha minden szinglivel csináltatsz 10 gyereket, mert azok akiktől te félsz nagságrendekkel többen vannak maximum csak időhuzzásra jó.


ui: hiába "gondolkodó" a neved, néha a dolgok mögé is kell látni hogy mi hogy müködik és a tényleges megoldást keresni

anya 2007.12.29. 00:04:29

jancsi44

azt hiszem sok igazságot irtal.
A nyugati tarsadalmak gyakorlatilag nem képesek reprodukálni saját magukat, mindenhol fogy a lakossag, ami miatt egyre tobb a bevandorló, mert nagyon soak terülten munkaerő hiány alakult ki.

Ennek sok oka van. Pl nem gyerekbarát a tarsadalom. Gyakorlatilag vagy gyereket nevelsz, és elszegényedsz, vagy dolgozol lesz penzed, de gyereked majd később és esetleg egy akiért aggódhadsz hogy mikor milyen balest eri. Mert a munkaidő 8tól 5-ig van de egy gyereknek azert ennel több szüksége van egy nap a szüleire!!!! Oda sem érnek érte az ovodaba iskolába időben mert az irodákban sokszor még 5kor sem lehet eljönni.

the pretender 2007.12.29. 00:06:46

na szegény pilu...nővé avanzsált, csupán mert frankón körülírta a szóban forgó jelenséget, férfi oldalról..:-D
\"megbántott, megkeseredett nő\", ennek külön örülni fog..:-D
te meg fogadjunk,zs,hogy egy megbántott, megkeseredett férfi vagy..;-) :-))))

the pretender 2007.12.29. 00:42:54

pilu amúgy kegyetlen, mekkora karriert futottál be az iwiw-fórumon..:-DD röpke egy nap alatt...:-D most láttam csak.:-)

pietranera 2007.12.29. 02:54:38

(hú, Balázs, ezt nem akartam... lélegezz, lélegezz..!!!:) *sör, csülökpörkölt?;)

pretender, én is ezen heherészek:
de fröcsögés... hol??? zs, idézel? vagy netán az volt, hogy a cikk szerintem béna > csak nő írhatta > megkeseredett
h* p*? már bocs a feltételezésért.

Balázs 2007.12.29. 12:27:00

*köszi, az is jöhet. :o)
email címem balabala@freemail.hu

Pistakoma 2007.12.29. 17:40:40

Protosz!

Lehet, hogy mégsem fogsz meghalni miután nyugdíjba mész, de akár legyen nyugdíj akkor, akár ne, egy biztos lesz: mások által megszült és felnevelt gyerekekre fogsz szorulni. Úgyhogy kéretik nem köpködni azokra, akik megszülik és nevelik a te időskori eltartódat.

A teljes nihilről tanúskodó életfelfogásodra meg hadd citáljak egy idézetet.

Néhány mondat a jobb megértés végett:

Weisz doktor hazafelé ballagott az öngyilkosságot megkísérelt Markovics fiútól, akinek eme tette hátterében, az öreg orvos az látta, hogy "Túlságosan elkényeztették." A fiatalemer öngyilkossági kísérletének hátterében az önzőség állt, mint a személyes beszélgetésből az az orvos számára kiderült. Weisz doktor a következőket gondolta hazafelé menet:

"Igen azt még feltétlenül el kellett volna mondanom, hogy aki önző, az magamagának él. Ám ez in concreto, s in substancia a teljes képtelenség, a legtisztább antagonizmus, minthogy aki magának él, az a halálának él. Él, csak él a mai napnak, s azon veszi észre magát, hogy elfogytak a mai napok. Perspektíváját veszti az ilyen külön bejáratú, jól szeparált magánélet... azaz dehogy veszti. Bespalettázott minden ablakot...önmagába záródó kör...marad egyetlen perspektíva: az egyén megsemmisül. Magánélet-magánhalál, a kör bezárul; azzal a céllal, hogy az ember meghaljon, csakugyan nem érdemes élni..."

Az orovos halála

Pistakoma 2007.12.29. 17:42:23

Bocs, Porthosz a címzett.

pietranera 2007.12.29. 17:58:36

A Spenót Fekete Gyuláról: „…jó érzékkel tapintott rá a hagyományos családmodell válságának tényére, az akkor még alig-alig létező szociológiai kutatásokat megelőzve figyelmeztetett a hagyományos életkeretek felbomlásával együtt járó erkölcsi válság leküzdésének szükségességére” – megoldást pedig ő sem tudott, lévén író, és nem isten. Ez egyféle gondolkodás a kérdésről, másnak meg másmilyen van, ami nem jelent nihilt.

nybbas 2007.12.29. 19:58:06

Kedves Zs!

a hozzászólásod borzasztóan egysíkú, negatív érzelmektől fröcsögő. nem érint semmi konkrétumot, stílusánál és egysíkú, egyoldalú szemléletmódjánál fogva gyakorlatilag csak egy megbántott, megkeseredett nő böfögése. destruktivitás jellemzi és semmi kézzelfogható alternatívát nem kínál, azonkívül, hogy a szerző nő. de nem az. neked meg fingod sincs semmiről. most már tudjuk és köszönjük.

dekoninckx (törölt) 2007.12.29. 20:24:50

Személy szerint nekem nem az az elsődleges, hogy kipusztulunk-e vagy nem. Van elég ember a Fődön, az más kérdés, hogy ilyen vagy olyan okok miatt a nagy többség Homo Sapiens kritériumait alulról súrolja. Ezen lehetne változtatni, egy normálisabb világban.

A lényeg az, hogy mikor a karjaidban tartod a 6 hetes babádat, az valami felülmúlhatatlan érzés. Beleértve a szaros kis seggének törölgetését, és a gondos nevelését is. A durva az, hogy ezt a történetet egy csomó ember elutasítja, vagy elcseszi. Ez a kibaszott szomorú.

porthosz 2007.12.29. 21:20:36

Pistakoma:
"Lehet, hogy mégsem fogsz meghalni miután nyugdíjba mész, de akár legyen nyugdíj akkor, akár ne, egy biztos lesz: mások által megszült és felnevelt gyerekekre fogsz szorulni"

Vagy ahogy az is biztos hogy az emberiség egy jó része a mások által megszült és felnevelt gyereke által/miatt hal meg!
Elég egy-két ember (lást hitler és sztálin ) hogy emberek milliói halljanak meg. Úgyhogy kéretik itt nekem nem papolni.
Azt kéne már felfogni neked is, hogy a gyerek önmagáért való!
Nem azért kell gyereket csinálni mert majd ő eltart minket idős korunkban, vagy mert majd ő megvéd az "idegenektől". Ez nem más mint a gyerek ledegradálása rabszolgává önző módon ami rosszabb mint a szingliség. És nem is véletlen hogy manapság is a gyereket úgy kezelik mint egy rabszolgát. Magyarországon is!
Vagy tán te nem hallottad azt amikor azt monjda a szülő a gyerekének hogy "amig az én kenyerem eszed azt csinálod amit én mondok". Na látod ez a legnagyobb geciség (bocs) amit egy szülő tehet, és te sem vagy különb hisz a kommented alapján te is csak azért csinálsz gyereket hogy az majd eltartson téged öreg korodban. Pedig egy gyerek ennél lényegesen több és ha te nem igy gondolod és csak a kis önző céljaid miatt csinálsz gyereket akkor sokkal rosszabb vagy mint bármelyik szingli.
De sajnos beszélhetek én bármennyit, a te fajtád soha nem fogja megérteni hogy a gyerek egy önálló lény és önmagáért van. Nem azért ohgy téged eltartson vagy hogy bármi hasznod származzon belőle. Mégis akik itt a gyerek mellet kommentáltak, egy két kivételtől eltekinte csak azt hozták fel mellete hogy mennyire jól ki lehet hasznákni a saját kis önzö céljaikért...
Erre mondanám azt hogy what the fuck...

porthosz 2007.12.29. 21:21:57

Dekonick:
"
A lényeg az, hogy mikor a karjaidban tartod a 6 hetes babádat, az valami felülmúlhatatlan érzés. Beleértve a szaros kis seggének törölgetését, és a gondos nevelését is."

Teljesen egyetértek. Aki igy gondolkodik az jó szülő lesz. De azzal nem aki eközben arra gondol hogy azért csináltam gyerket mert az majd jól eltart engem később...

dekoninckx (törölt) 2007.12.29. 22:37:44

Persze, nem vagyunk egyformák. Ultrakonzervatív ultraliberálisként belátom, hogy akinek nem jön be a gyerektéma, ne tegye, mert mindenkinek rosszabb lesz. De mivel mind biológiai, mind civilizációs szempontból mégiscsak a reprodukció és gyerekfelnevelés a kívánatos, engedtessék meg, hogy talán kissé jogosabban leanyázzam az ezt bagatellizáló, esetleg tagadó személyeket. :)
Ez nem vonatkozik a kényszerszinglikre. Ismerek közelről olyan nőt, akinek nagyon nem tűnik fel az ideális pár a horizonton; de itt megintcsak oda lyukadok ki, hogy ez a valaki sajnos nemigen képes a (talán) szükségszerű részleges önfeladásra, amit azonban visszanyerne a másik fél komplementer idomulásával.
Nehéz ügy ez.

dekoninckx (törölt) 2007.12.29. 23:00:18

porthosz, a kettővel ezelőtti - Pistakomára adott - kommented miatt végre kezdelek megérteni. Tök igazad van, a gyerek önmagáért való - de azért remélem, azt nem gondolod, hogy nem lehet kissé önző módon szeretni és gyönyörködni benne... legalábbis pár hónapos korukig az önző szeretet még tényleg lehetséges. :) Utána már egyéniségként kell kezelni.
De elkanyarodtam a témától. Azt akarom mondani, hogy ez telibe talált: az emberiség egy része a korábbi gyerekek miatt hal meg. Kérdés, hogy miféle alakok nevelték azokat a gyerekeket... Pol Pot-ot, az őt tanítókat és a katonáit. De asszem, Pilu nem ezekről írt a cikkében. :)
Másrészt azért nem ördögtől való kérés az, hogy a fiatal generáció gondoskodjon az idősről. Hiszen korábban valóban az akkor fital generáció gondoskodott, nevelte fel a még fiatalabbat. Huxley antiutópisztikus "szép új világától" szerencsére még messze vagyunk.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.12.30. 08:48:29

ezt itt találtam a zenés szekcióban :) :

Karrierem építése nem egyszerű feladat,
Gyakran kell térdelnem, az íróasztalok alatt.
A píáros szakma, nem könnyű kenyér,
A háton fekvő egértől, kérges lesz a tenyér.

De hagyjuk is munkát, mert sietek éppen,
Talizunk a csajokkal a Liszt Ferenc Téren.
Indul a péntek esti "Szex és Nyújork" paródia túra.
Ez a nagyvárosi, kozmo, trendi kultúra,

Egy negyvenes ügyvéd, álmaim lovagja,
Bájos az a poci, ha fakormányra rakja,
Nem minden a külső, tartja a mondás,
"Dzsípiesz" és klíma nélkül, hiába vagy Hondás.

Ref.:

"Ha eltűnnek a pasik, az ágyjelenet után,
Hogy miért történik veled, te csak csodálkozol bután,
Főzni azt nem tudsz, és nem akarsz gyereket,
Egy liter tejért, mi meg nem tartunk tehenet,

Húspiaci értéked, ahogy konvergál a nullához,
Sorsod, mint a folyó, amelyik hullát hoz,
Macskát tartasz gyerek helyett, gügyögsz majd a kutyádhoz.
A vénlányok klubja, lassan téged is elátkoz.

Nem a sorsod ver, hanem Te szívatod magad,
Kicsit sokat néztél tévét, és ez átmosta az agyad,
Bármit is mond anyukád, és tömi fejed a média,
Az út, amit jársz, az nem vezet sehova.

Családod az nem lesz, bár lóvé, mint a pelyva.
De a temetőben tudod, nincsen menedzser fejfa,
Az önmegvalósítás, meg a karrier a fő cél,
Te döntöttél cicám, eszed, amit főztél."

tetszik ez az "egy liter tejért mi meg nem tartunk tehenet" sor :))))

Evetke 2007.12.31. 01:00:33

Kispál és a Borz : Etetés

Látod lemegy a nap
Különböző nagyvadak
Mennek bele az éjszakába
Megenni aki árva

Van aki nőt eszik
A diszkóban szétszedik
És a maradványait
Elviszik szobára

De van aki a testből kipiszkálja a lelket
A húst kutyáknak dobja mert nem is az kellett
Nylonzacskóba viszi a szívet
Le a pokolba ott meg jó pénz fizet
Az éjszakai munka, pedig titokban ő is tudja,hogy
A bukott angyalok etetése tilos

És sápadtan feljön a nap
A megszomorítottak
Sőt a megalázottak is
Szép ruhába bújnak

Kiskosztüm vagy öltöny
Mindegy csak ne csöpögjön
A véred a kőre a
Munkahelyi miliőbe

Hivat a főnök: -Mi van veled?
-Semmi csak a szívem beteg
Illetve mintha nem is lenne

Ismeri a tüneteket
Vele is csak ez lehetett
Valamikor régen ,és mondja is szépen:
Üdvözöllek babám
Üdvözöllek babám
Üdvözöllek babám a sűrű éjben

Jancsi44 2007.12.31. 12:42:27

Na sok az érv és az ellenérv.

Egyébként még annyit szeretnék írni, hogy egy magyar betegség (bár a világon máshol is van, de nem ennyire), hogy mindent adjunk meg a gyereknek, mert attól lesz boldog, ha a segge alá rakjuk az oktatást,a kocsit, lakást, és tömjük pénzzel, ahelyett, hogy megtanítanánk dolgozni (bocsánat "pénzt csinálni").
Sok ismerősömmel ez a helyzet
pl.
1. ismerős: egy kiscsaj-az anyja fogorvos, vagyon pénzmag bőven, a kiscsaj meg tanulgat, élvezi az életet, 2 év múlva közli az anyjával, hogy mást szeretne tanulni (az kidobott 750 000 huf-ot az ablakon + 2 évet-Time is money!), fizesse az anyja az új tanulmányait-a mama meg lett győzve pár nap alatt. A tetvére ugyanaz detto.

2. ismerős-srác-élvezni akarta az életet,bár a szülők nem szóltak bele, mi legyen-azt tanuld , amit akarsz fiacskám. Kiment külföldre jazz zongoristának 20 évesen(tudni illik, hogy a zenét 5 évesen kezdik el tanulni-beleverik a gyerekekbe, és attól lesznek profik-Mozart csak a sikerességében kivétel), szülők vettek zongorát, mindig kisegítették pénzzel-persze nem lett zongorista, hazajött (csak 5 milliót hozott haza, mert élt is az 5 év alatt...). Most portás szállodákban

Ezek ketten (de nem kivéltelek!!) sz..nak a szüleikre, meg családot sem akarnak, mert az csak pénzforrás a számukra!!! A szüleik ugyanis csak pénzt adtak nekik, de nem normális nevelést, és nem szoktatták őket valódi önellátásra és ezt ők is tudják!!
Aki önmagáért nem tud felelőséget vállalni, az másokért sem, mert nem tanították ezt meg neki.

Na annyit akarok ehhez hozzáfűzni, hogy minél hamarabb érett lesz valaki, és minél hamarabb válik el a szülőktől, kezd el dolgozni önmagáért, annál jobb, és a végén annál nagyobb felelőséget is tud majd vállalni. nem egyedül a szinglik a hibásak-az oktatásipar (Magyarországon az már iparág, nem csak oktatás) elhiteti a sok idiótával, hogy mindenkinek egyetemi végzettség kell (jó ez is a szocializmus öröksége, akkoriban ez volt az egyetlen legális feltörési lehetőség, ha valaki nem volt párttag vagy jó haver). Nyugaton már csak megmosolyogják ezt, mert az egyetem tényleg azoknak való, akiknek utána van biztos munkahelyük, közben meg a szülők tudják tömni őket pénzzel, illetve sok a részmunkaidő nyugaton, és egy egyetemista albérletet is fenn tud tartani a társaival és is tud élni abból a pénzből!!!!(úgy, hogy tanulni is jut ideje).

Szóval az oktatás mesterséges elnyújtása ugyanúgy hiba, mint ezen életmód tudatos vállalása.

Meg kellene lennie az egyensúlynak a kapcsolatok, az önmegvalósítás, és a megélhetés között, ehhez viszont biztonság kell (köz és anyagi), aminek a megteremtése az állam feladata is (mint pl. Svédországban). Na ennyi.

Aki meg azt mondja, hogy jönnek a bevándorlók,akik megoldanak mindent annak azt mondom, Európa nem az USA, a kínaiak, arabok, négerek hogyan tekintenek a bevándorlásra? Szívesen veszik?

Evetke 2007.12.31. 14:01:18

Jancsi44 ! Nagyon megfotad a lényeget. Sokan valóban azzal magayrázzák hogy mért is nem mernek még gyereket vállalni hogy mindent megadhassanak neki. De ez a minden elég érdekes fogalom ám. Mert vajon mit jelent a gyerek számára a minden ? És mi fontosabb a "mindenben" ? Az hogy apuci már mondjuk 50 éves és igaz, hogy elhalmozza a 6 éves gyerkőcöt játékokkal, de ha focizni kéne vele egyet, 10 perc után nem megy, mert ugye a kor.. Vagy amikor már nagyobb az a gyerek és azzal szembesül, hogy a szülei akár a nagyszülei is lehetnének. Közhely de mégis igaz, sokmindent nem lehet pénzel pótolni...
És abban Jancsi44-ek maximálisan igaza van hogy azok a fiatalok akinek sokáig ki volt nyalva a seggük, minden az ölükbe hulllott, nehezebben boldogulnak később. Nem tudják a dologkat értékleni, így küzdeni sem tudnak.
Persze bizonyos anyagiaknak meg kell lennie a gyermekvállaáshoz, de azt hiszem ez a "bizonyos" nagyon elcsúszott manapság. Mert nem feltétlenül a kocsit, plazmatévét, 4szobás lakást stb. kéne hogy jelentse...

Az előttem szóló utolsó megjegyzéséhez még csak annyit, hogy tessék megnézni Párizst meg Németroszág egyes nagyvárosait... Na meg persze Anglia, szóval jobbanjárna mindenki ha saját maga országát gadagítaná....

hógolyó 2007.12.31. 19:49:36

Úgy gondolom, egészen a kicsi gyerekekkorunkig nyúlik vissza az, hogy mikor akarunk gyereket vállalni, ha akarunk egyáltalán. Ugyanis azt tapasztalom, hogy ha a gyerekeket magtanítják küzdeni, felelősséget vállalni tetteikért, gondolkodni és már kicsi korban engedik őket kritikát megfogalmazni, akkor viszonylag egészséges felnőttek lesznek lelkiekben. Ha minden megcsinálnak helyettük, mindent megmondanak nekik, és nem mondhatják el a véleményüket az őket körülvevő világról,vagyis nem hagyják őket gondolkodni, akkor nem tanulnak meg küzdeni sem. A gyerekvállalás pedig nagy küzdelem! És bármennyire szereted a gyereked,nagy áldozatot hozol azért, hogy felneveld. Lelkileg és anyagilag is. Ezt el kell ismerni. Mindenki maga tudja felmérni, hogy valaha elérkezik-e az a pillanat az életében, amikor ezt fel tudja/akarja vállalni.Persze mindig vannak felelőtlenül gondolkodó emberek, és egyre több. Küzdeni a mi szüleinket és bennünket sem tanítottak meg igazán ( 36 éves vagyok), így nehéz a gyerekeinket erre tanítani. Nagy erőfeszítés kell ugyanis hozzá, azt pedig a mai elkényelmesedett világban nem értékelik igazán. Szóval vagy szembefordulsz a mai értékrenddel és \\\"nem normális\\\" életet élsz vagy éled a nagy átlag életét a lehető legkevesebb erőfeszítéssel, amibe a gyerek nem feltétlenül tartozik bele.
Egyébként a gyerekvállalás normális esetben két emberen múlik. És a felneveléséhez is kettő kell. A nő és férfi között az a különbség, hogy míg a nők felé kötelességnek tartják csakúgy, mint a háztartás vezetését, addig a férfiakkal elnéző a társadalom. Mondják, máshogy vannak \\\"kódolva genetikailag\\\". Na de nem az őskorban vagyunk! Vagy mégis?

Jancsi44 2008.01.01. 12:59:31

utolsó mondathoz-úgy értettem, hogy néger, indiai vagy arab van Kínában, hány kínai, arab vagy néger Indiában, hány kínai, indiai, néger az arab országokban, illetve hány kínai, indiai vagy arab a néger országokban (a diplomatákon kívűl). Max Japán a kivétel,ahol elöregszik a társadalom, de oda is max. kínaiakat és koreaiakat engednek be...

Amerika persze az más, ott mindenki új ember.

Szóval az okok sokkal bonyolultabbak, és a megoldás nem csak az egyén felelősége.

BCS · http://www.megaoldal.hu/ 2008.01.02. 07:42:31

aki 30 éves kora előtt nem szül gyereket az egy kibaszot nagy hülye
lehet kifogásokat keresni meg mindenre felhozni gyenge érveket, de az nagy büdös igazság, hogy az csak a gyengék önámítása

ronis 2008.01.02. 12:36:53

Elolvastam az összes hozzászolást, és nagyon elkanyarodtatok a gyerekvállalás irányába, pedig szerintem a post a singliségröl mint jelenségröl szolt, igaz hogy a singlik rettegnek a \"kis bömbölö macerás törpéktöl\" mármint a gyerekektöl, merthát ugye nem fér bele az életűkbe, meg sokba kerűl meg kifogások garmada, nade ha valaki igy gondolkodik a gyerekekröl annak nem is valo gyerek vállalás és ez igy van jol, mint ahogy ezt már mások is leirták, és ennek semmi köze a romákhoz, meg a kinaiakhoz, de az is egy durva torzitás hogy azért ne legyen gyemekűnk merthogy magyarországon a családok ennyi meg annyi része elválik, és csonka család jujjjuj,,,
A gyermekűnk, és az ö szeméböl visszasűtö szeretet az nem hasonlithato, és nem is mérhetö semmivel.
Visszatérve a singlik bűbájos életéhez, valoban elég defektes egy dolog ahogy élnek, bár én inkább a magam részéröl sajnálom öket mert az életűk nagyobbik részét az anyagiasság és a felszines önzöség szűrke magányos ,de kivűlröl csili-vili világában élik le, DE hajrá, ök ezt önként és dalolva teszik, mert nekik ez igy jo, senki sem kényszeriti öket rá hogy igy éljenek, és ugye élni, és élni hagyni,, vagy mi,,,? !
Lehet hogy a családjuk nevelte öket ilyenné avval hogy mindent megadott nekik amit anyagilag tudott, lehet hogy a gyorsulo világ anyagiassága, mit tudom, én ,de nem is akarok pálcát törni felettűk.
Személy szerint szivesen élnék egy olyan olaszos filmes ,nagy családos hosszu asztalos, össze jövös borozgatos, egymást elfogados világban, vagy az olyan francia filmes, az ex feleségek akkora nagy barátnök hogy eggyűtt járnak butikolni, tipusuban,,, :)
Dehát ez itt a balkán, médin balkán, de azért én jol érzem magam benne a közhelyek ellenére, :)

clikk 2008.01.02. 15:36:12

Üdv!

Én is elolvastam szinte az összes hozzászólást és felmerült bennem egy kérdés: Mi lehet az oka annak, hogy a "kapcsolat/gyerek pártiak" oly vehemensen kritizálják az övékétől eltérő véleményeket/életformákat, miközben - ha jól látom - ez fordítva szinte sosem fordul elő? Miért nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint ők? A szinglik, vagy akik nem akarnak gyereket vállalni, miért fogadják el, hogy vannak, akik másképp éreznek és gondolkodnak? Igen, én sem fogok gyereket szülni, ami ugye a magánügyem, de nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy márpedig így kell gondolkodni és élni, ahogy én teszem.... Ellenben jó néhány "hittérítővel" volt már dolgom, és itt a hozzászólásokban is ezt látom, hogy a "családcentrikus" felfogásúak osztják az észt, míg a másik "tábor" csak indokol, de nem kritizál. Miért?

Jancsi44 2008.01.02. 19:20:32

Kedves Ronis!

Semmi köze sincs a romákhoz, meg a kínaiakhoz? Hol élsz? A Marson a kis közösségeddel? Nem hallottál a globalizációról? Mert minden mindennel összefügg. Mi közünk 2001 szept 11-hez? Minek küldtünk Afganisztánba és Irakba katonákat? Azért mert a világos sokminden összefügg, és ha nem küldünk, akkor az USA is lesz..ja (jó így is), ha megtámad minket pl. egy szomszédos ország.
Majd ha betörnek a kis világodba, akkor nyívákolhatsz, csak nem lesz kinek, mert lesz..nak, ahoghyan te is őket. Azért mert most nem látod közvetlenül ezeket a dolgokat, azért majd téged is elárnek, ha a szomszéd ház ég, akkor már késő vízzel locsolgatni a tiédet....
Nem kell megváltani a világot, csak megtennünk a kötelességünket (mindenkinek: az egyénnek, a közösségeknek, az államnak, a családnak stb.), és akkor nem lesz baj.
na ennyi.

Az igaz, hogy Mo a Balkán, pórias, kisstílű egy nagy országhoz képest (fizuban, színvonalban stb.)-a németek szerint sem Szerbiában, hanem Magyarországon kezdődik a Balkán(...), de ez van (szeretni nem kell-apropó nézd meg filmeket, milyen magas volt az életszínvonal Boszniában az 1980-as években, aztán 1990 után mégis nekiálltak elvagdosni egymás torkát, pedig ki gondolta volna ezt előtte..)

UI: ami meg a gyereket illeti, az azért a lényeg, mert a szerelem az egy dolog, de a lényege a szaporodás, mint ahogy szerethetjük a munkánkat (hivatásunkat), de lényege az, hogy pénzt kapjunk érte, amiből megélhetünk, és amiből szolgáltatásokat vehetünk meg!

UFF

rolika 2008.01.03. 11:51:53

örülök, hogy fogalmam sincs, miről szól ez az írás, ismeretlenek előttem a benne felvetett problémák

dowNLoad 2008.01.03. 22:47:15

A FORDÍTOTTJÁRÓL MIKOR FOGSZ ÍRNI PILU???? Amikor debil éretlen hülyegyerekek összeállnak és a társadalmi és a családi elvárásoknak megfelelni akarás miatt jön a gyerek. Közben meg alkalmatlanok a gyereknevelésre, maguk is gyerekek még, ill. kialakulatlanok, világképük torz, jövőképük nincs, vagy meseszerű. (vagy túl alacsony IQ vagy magas, de akkor hihetetlen beképzelt köcsög jellem van hozzá) NAGYRITKÁN van olyan, hogy valaki 25-30évesen megfelelő gyerekneveléshez. (ÉN a genetikai tényezőt is vizsgálnám, pl. örökletes betegségek, gyenge fizikum, stb.. de ez már Czeizel programján is túlmutatna) Röviden: az UTÓDLÁST azt nem bíznám két hülyegyerek ad-hoc döntésére. Az annál komolyabb kérdés. A 88 után született generáció rettenetes lesz, mikor kikerül az utcára, jön a PRIVI.HU NEMZEDÉKE, Úristen!!!

ronis 2008.01.04. 00:41:26

kedves Jancsi44

whhááááá mivan, a kinaiakkal,mega 911-el,mega globalizácioval,,MEGASZTÁRRAL, MEGAFASOMMAL ???? Nem nézel TE tul sok összeeskűvés elméletes filmet,??? :)Hogy itt rebben a pillango szárnya amott meg lecsapott egy nönevű hurrikán,,,
Légyszives olvasd el még egyszer a postot, lassan olvasd és figyelj oda hogy kikröl milyen jelenségröl szol, és nem lenne baj ha ezt nem kötnéd össze a világok harcával.
Köszi.

Jancsi44 2008.01.10. 19:19:13

Hát majd meglepődsz, ha rajtad csattan a következmény-már ha lesz annyi eszed, hogy tudd, mi miből következik-na de mindegy, majd eldönti az élet.

A Végszó akkor legyen ez:

index.hu/politika/bulvar/nyughal0110/

Egy évig feküdt holtan a lakásában

* Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. január 10., csütörtök 12:08

A 64 éves korában elhunyt Jorge Chambre holttestét kedden találták meg Sydneyben. A férfi magányosan éldegélt bérlakásában, amelynek rezsijét a bankja automatikusan rendezte a folyószámlájára befutó nyugdíjából.

A postaládája tömve volt ugyan, de mégsem tűnt fel senkinek a hiánya. Végül hétfőn egy szomszédja fogott gyanút, értesítette az illetékeseket, s a hatósági emberek rátörték az ajtót. A holttest már erősen oszlásnak indult, a szakértők a maradványokból állapították meg, hogy egy éve következhetett be Chambre halála.

A szomorú történet ismét felhívta a társadalom figyelmét az elmagányosodó idős emberek helyzetére. Tavaly év elején Ausztráliában két hét leforgása alatt három idős ember holttestét találták meg otthonában, akiknek eltávozása hónapokig nem szúrt szemet senkinek. Akkor a kormány olyan megfigyelőprogram bevezetését helyezte kilátásba, amely elkerülhetővé tenné az ilyen eseteket, ám végül hamvába holt az ötlet.

Az ausztráliai idős emberek szervezetének egyik vezetője most ismét sürgette a társadalmi szolidaritás felélesztését és a szövetségi kormányt határozott lépések megtételére sarkallta."

sznobrász 2008.01.11. 12:08:50

Érdemes egyáltalán 228.-nak kommentelni?

Pilu: személyes tapasztalat, vagy közeli ismerős? Mert nagyon belülről ábrázolsz...

Esetemben az egyik nagyszülői pár házasodásának életkora 40 és 33 év. (Nagypapa 1900-ban született). Másik oldalról nagyszülők hazasulandó kora 28 - 17 év. (Annyiban biztos hagyományos, hogy a férfiak voltak az idősebbek). Szüleim 24-évesek voltak (egyetemi összejövés.) Egyke egy sem.

Szal, akkor mi a szabály?

Jancsi44 2008.01.10. 19:19:13
Nagyapám húga (anyám nagynénje), nem ment férjhez. Ettől még nem volt egyedül, gyerekkorban én is gyakran mentem látogatni.

Vagyis a magányosság nem következik egyenesen az agglegény-vénlány életből...

Nem a szingli kérdésen kell rugózni, hanem a közvetített értékeken, és a felnőtté válás ösztönzésén. (Amit Pilu jól fogott meg, szinglifikázásától eltekintve.)

Megfelelő (tartós-kipróbált) értékrenddel ellátva egy a felnőttséget vállaló ember még mindig dönthet úgy, hogy nem alapít családot (tudatosan nem úgy írom, hogy
"nem vállal"), és mégsem lesz egyedül öregkorára, mint ahogy nem fog szenvedni a következményeitől sem (Ez hasonlít az ugyancsak önismeretet kívánó karrierdöntések mechanizmusához: azért nem vállalsz el egy feladatot/munkát, mert kelekótya/beszari vagy, vagy azért mert tudod - tényleg tudod - , hogy neked más való ...)

vérmacska 2008.01.11. 17:19:58

Unom már ezt a nyuszika-meg-a-sapkája nyavalygást. A nő, ha nem dolgozik, büdörkurva, mert el akarja tartatni magát és elvárja szegény, átvágott hímtől, hogy kidoldozza a belit. A nő, ha dolgozik, mocskos karrierista kurva, aki le se tojja a gyerekét, s aki a hímet is úgy pattogtatja otthon, mint holmi őrmester a kiskatonát.
Meg úgy egyáltalán, elegem van a folytonos másokra mutogatásból, jajaj, elbszódott a házasságom, az életem, mer' az asszony.../mer' a férjem.../mer' az anyósom stb. (ebben, ha sokmindenben nem is, egyetértünk Piluval).

Jancsi44 2008.01.12. 11:38:38

Na végre, már azt hittem kihalt ez a komment!
De látom legalább írtak ketten.

Kedves Sznobrász. Csak annyit akarok írni, hogy hiába látod, hogy a te környezetedben így meg úgy meg amúgy, mert a nagy számok törvénye számít(ismered: kivétel erősíti a szabályt-a nagyapád huga eszerint szerencsés volt, ha "gyerekkorodban"(már nem?) szokszor mentél meglátogatni). Én csak annyit mondok, hogy hosszú távon a tendenciák nem jók, és az általam leírt cikk a fejlődő Nyugat sorsa. Na de biztos akkor is leszenek olyan egyének, akike az ilyenek majd nem érintenek, és ti biztos azok közé fogtok tartozni.

Az viszont igaz, hogy nem jó, hogy mindig mindenki mindent meg akar mondani a nőknek, meg a gyerekeknek, meg férfiaknak is, hogy mit kell csinálni, különben ez meg az vagy. Végül is döntse el mindeni, csak sajnos sokunknak nem tanították meg idejekorán, hogy hogy kell felelőségteljes döntéseket hozni(milyen előnyöket-hátrányokat kell mérlegelni, és tudni, hogy vannak váratlan események, amik a döntés után is közbejöhetnek), mert utána már szentesítettük a dötést és nehéz visszacsinálni.

vérmacska 2008.01.12. 20:25:13

Még valami; jelentkezzen az, aki _azért_ vállalt gyermeket, hogy legyen, aki eltartja nyugdíjas korában... Na, senki?
Akkor meg ne ezzel büszkélkedjünk már, kérem. Az emberek azért vállalnak gyereket, mert vágynak rá, mert él bennük a szaporodás ösztöne, s nem azért, hogy a társadalomnak jó legyen, vagy azért, hogy legyen kit a halálba küldeni, ha háború van. Nem?

Úgyhogy ez a "bezzeg én megtettem a kötelességemet a társadalomért" egy álságos, utólag gyártott indok a felsőbbrendűsködésre.

Egyébként is van egy ellentmondás itten, ha már a gyermektelenek önző mivoltán túráztatjátok magatokat; a "majd nem lesz, aki kivarakar a szarból hetven és a halál közt" című érvre gondolok. Tudniillik ez _is_ _önzés_. (De - lásd fent - nem hiszem, hogy ezért alapítanak családot az emberek.)

Belátom én is, hogy a nyugdíjrendszernek, az időskori ellátásnak, jólétnek lőttek, ha nem csinálunk gyereket, de nem gondolnám, hogy az erkölcsi piedesztálon leledzés és és a durva minősítgetés terelné a vacillálókat a (több) gyermek vállalása felé...

Jancsi44 2008.01.30. 06:06:20

Nekem erről az jut eszembe, amikor egy emigráns magyar azt mondta, hogy olyan magyarnak lenni, mintha rákos lennél: szereted-nem szereted, együtt kell ezzel élni. A társadalommal is így van. ha elfogynak az emberek, akkor vissza fog esni hosszú távon az életszínvoal és a kultúrális színvonal is (vagy kitöltik az űrt a bevándorlók). Az élet nem arról szól, hogy boldogok legyünk, hanem hogy bizonyos kötelezettségeket megtegyünk (az más, hogy mellette lehetünk boldogok, de az nem cél, csak állapot, aminek örülhetünk). Azt sem mi döntjük el, hogy megszületünk, hanem a szüleink, így fuccs a szabad akaratnak....
Amúgy az egész világ az önzésre épül, de lehet kompromisszumokat kötögetni(persze azért ne akarjon senki sem 100 évig élni, de azért ne is vágjuk agyon, ha mégis elél addig erről szól a társadalmi szolidaritás).
na csak ennyit az előbbihez

Kim Berlin 2008.05.12. 18:03:16

Tudom, már rég vége a témának, mégis hadd szúrjak még ide valamit. Olvasgatva a kommenteket, azt látom, hogy sokan a nőket hibáztatjátok. Későn szereznek diplomát, sőt diplomát szereznek, akkor jön a karrierépítés, egzisztenciateremtés, és ezért szülnek későn, ill. csak 1 vagy maximum 2 gyereket. Jelentem, 26. életévemben játok, valóban most fogok diplomázni, 3 éve élek kapcsolatban (de nem élünk együtt) egy egyetemistával, a körülmények mind a gyerek ellen szólnak, mégis én lennék a legboldogabb, ha teherbe esnék. De ezt nem lehet, mert a drágicám még nem akarja, még be akarja fejezni az egyetemet (ami még legalább két év...), még be kell, hogy induljon a karrierje, még ez még az. S néha én érzem magam lúzernek, ha azt látom, hogy a volt osztálytársaim, csoporttársaim sorra házasodnak, szülnek, stb.
Nekem nem kell karrier, abszolút nem érdekelnek a "karrier farkastörvényei", sőt a hatalmi harcok elől mindig visszavonulok, mert egyátalán nem vagyok főnök-típus. A választott hivatásomban nem is van nagy lehetőség a karrierre (humán-civil szféra). Szóval itt állok én, 26 évesen, petesejtekkel betárazva, s várok a barátomra, s egyre inkább érzem azt, hogy feleslegesen...

bubba2010 2010.09.11. 17:19:27

@Kim Berlin: Gond nélkül megduglak! Helyszín + idő egyeztetése most megfelel?

Meskó74 2018.10.01. 20:23:46

nagyon jó írás, nekem az az egy problémám, hogy nem tudok belépni a saját felhasználónevemmel, most regiztem és van a lementetemm blogcímemen reklámblogolós oldal, de a saját szerkesztési felületemre. hogy új blog indítása és mehet, arra nem reagál semmit, tudna valaki segíteni? és miért az indrapassal lehet csak működtetni ezt a felületet, köszi
süti beállítások módosítása