HTML

 

A szépségfasizmus születése az első (fény)képes reklám megjelenéséhez köthető. Rágógumit szép gyerekkel, mosogatószivacsot csinos asszonykával, megbízható autót jóképű apukával reklámozunk. A reklámszakma észrevétlen alaptörvénye lett a nájszfész. Modell a plakáton, modell a filmben, és szépségkirálynő a faszomtudjahogymos mosópor bannerén. Eszébe sem jut senkinek átlagos - vagy netán kevésbé szépnek ítélt - fejet illeszteni termékéhez, legyen szó akár a polcokról levehető samponról, vagy a főműsoridőben látható filmről. Termék csak szép archoz kapcsolódhat, a média pedig nem tesz mást, mint a - maga által kreált aktuális - szépségideál mentén követi a fasizmus eszméit. Szép a sorozatsztár, szép a bemondó, és még a filmben szereplő kutya sem egy csapzott korcs, hanem egy komoly pedigrével bíró eb. Így lett lassan a tudatalattinkba verve a fasiszta értékrend: a szép értékes, a csúnya értéktelen. Jó és rossz.
 
El/megítélni valakit olyan (veleszületett) tulajdonsága alapján, amelyről nem tehet: előítélet. Ugyanezen logika mentén hátrányosan megkülönböztetni is őt: fasizmus. Vajon belegondol-e  az - egyébként PC-ségére kurvára odafigyelő - úri közönség abba, hogy apa fülébe súgni a strandon, - egy számára nem éppen esztétikus embert látva - hogy: „ nézd már, de borzalmas az a pasi/nő” éppen olyan fasiszta beszólás, mint leniggerezni egy feketét? A szart gondol bele, mert kényelmes a hétköznapi szalonnácizmus. Ez a fejben megélt népirtás nem más, mint falhoz állítása azoknak, akik nem illenek az árjáról kialakított képbe, jelen esetben a plakátfiúk és plakátlányok Photoshoppal kreált etalonrendszerébe. 90-60-90, kék szem, szőke haj, szilikoncsöcs, pattanásmentes bőr.
 
Rohadjatok meg csúnyák!
 
Igen, rohadjatok meg egy elzárt gyárcsarnok szalagsora mellett, ahol nem lát titeket senki. Nem vagyunk rátok kíváncsiak, hiszen a mi kis ideális világunkban nincs helye rútságnak. Egy olyan univerzumban, ahol a százdolláros Nike cipőd egy kilencéves kínai gyerek varrja 30 centért, ahol a kocsidba tankolt benzinhez általában némi háború és vér is tapad, ott nincs helye képmutatásnak. Itt minden szép, így neked is annak kell lenned, és ha nem az vagy: dögölj meg, de ne rontsd az utcaképet! Szépeket a médiába, mert a csúnyákat látni sem bírom. Különben is, hogyan nézne ki az Ikeás tükröm mellett a falon, a plazmatévé képén egy Quasimodo? Hát ezért dolgozom én egész nap, hogy egy ocsmány fej virítson 1080-as felbontásban a belsőépítész által megálmodott nappalimban? Nem, oda csak szép való.
 
Kitaláltak nekünk egy LCD-illúzióvilágot, amellyel megnyugtatják lelkünket, ha hazaérünk a napi mocsokból, és ami pontosan az ellentéte valós életünknek: szép. Ebbe nem engedjük be a mocskot és a csúfságot, ha beszartok sem. Született feleségek, Szex és New York, stb., stb. Minden nőnek feszes a feneke, minden pasi jóképű, és minden mellbimbó pólót szúr. Egyébként nem is lenne probléma ezekkel az esti mesékkel, ha helyén kezelnénk őket, viszont az idióta droid elkezdte ezt a soha nem létezett idealisztikus mesét átültetni a másnap reggeli valóságba is, és ez egyet jelent a „nem szépekre” kivetett halálos ítélettel. Annak a hetven százaléknak a földbe döngölésével, aki úgy gondolja magáról, illetve úgy gondoljuk róla, hogy orrának alsó vonala lejjebb van, mint a fülcimpája, ergo gázkamraérett. Foglalkozunk a nyomorukkal? Dehogy, hiszen mi vagyunk a 30%, akik jól mutatnak kosztümben, illetve zakóban.
 
 
A szépségfasizmus által presszionált „értékrend” illetve az annak való megfelelési kényszer oda vezetett, hogy ma feltöltött szájú tizennyolc éves csajok rohangálnak az utcán, akik érettségi ajándéknak műanyag testrészt kérnek apukától, amit az írástudatlan paraszt készséggel meg is vesz tündérkéjének. Persze, ha nem lenne az az öreg ami, a lányát sem nevelte volna egy konzumidióta balféknek, aki szerint a saját teste nem más, mint egy piacon értékesítendő tárgy, és a „jó értékrendet” kapott gyermek sem gondolná úgy, hogy – az egyébként hibátlan testét – át kell alakítatnia annak érdekében, hogy eggyel nagyobb Audi hozza haza szombaton a diszkóból. Tömegek akarnak megfelelni a média virtuális értékrendjének. Huh, de fasza, itt tartunk.
 
Az ideálok képét pedig úgy lehet erősíteni, ha ellenpéldával rátromfolunk a követendőre. Így kerül a bulvár címlapjára a „Pfuj, de ocsmány Britney visszere” vezércikk. Csak egy aprócska tény marad ki a művésznő lábának fikázásából, mégpedig, hogy a túlnyomó többségnek van ilyen, vagy ehhez hasonló szépséghibája. Ja-ja, már értem… Nyűg, és gusztustalan ótvar lett az átlagember teste, bár neked is van pattanásod, nekem is van visszerem, és a hírt író zsurnalisztának is van striája, de mégis azt mondjuk, hogy tűrhetetlen így élni. Mert, miért is?
 
Persze, a folyamatos drámai feszültséget csak úgy lehet fenntartani a „megerősítő pozitív példa - elrettentő negatív példa” viszonylatában, ha újabb és újabb támadási frontokat nyitunk. Először megtámadjuk a rövidlábúakat, aztán a nem szimmetrikus fejűket, majd a narancsbőrös negyvenes anyukákat. Hmm.. Aztán, ha véletlenül elfogynának a pocskondiázásra kiszemelt célpontok, még mindig találunk olyanokat, akik nem illenek a 90-60-90 ideálképbe: az öregek! Ez az! Dögöljenek meg a vének! A kurva anyját minden hatvanévesnek, akinek nem kockás a hasa, nem feszül a bicepsze, és ezzel együtt van pofája emberek közé menni! És, az hogy az öregség veleszületett kód, ami teljesen természetes állapot, az kit érdekel? Én még csak 28 vagyok, és az olvasóim is 16-38 évesek. Király, van új pálya, ahol szapulhatok mindenkit, aki nem ideális: gusztustalan, csoffadt vén picsa/pöcs, hát, hogy mer úgy ez a strandra menni, hogy nem takarja el azt az ótvar testét?
Asszed viccelek? Nesze, nézd meg ezt a „cikket”! (Kiskegyed, 2010. április 13.)
 
 Nyilván én vagyok a hülye, de ezen a képen egy korának megfelelő állapotban leledző nénit látok. Hogyan kellene kinéznie egy majd' nyugdíjas korú nőnek?  „Löttyedtek az izmai”, „nevetséges bikiniben”, „el kell felejtenie”, „legalább a hasát eltakarná”. Hm, tehát, aki a hatodik ikszen túl, nem rendelkezik megfelelő állagú musculus biceps bachii-val, makulátlan feszes bőrrel, az takarja el a testét, ne menjen strandra, és egyáltalán ne rontsa utcaképet. Tényleg, lágerbe ne zárjuk?
 
Remélem, kedves „cikkíró”, hogy a Jóisten szép hosszú élettel áld meg, és vagy harmic évig leszel kénytelen nézni leépülő tested, éppen olyat, amilyet Te most fikázol. Mert mindenki ilyen lesz, segítek. Három évtized azzal telik majd az életedből, hogy naponta szembesülsz az egyre ráncosabb comboddal, narancsbőrös seggeddel, visszeres vádliddal. De ez a világ legtermészetesebb dolga, így intelligens embernek eszébe nem jut egy hatvanévest pellengérre állítani ezért. A hozzád hasonló idióták "áldásos" - önbecsülést és társadalomat egyaránt romboló - tevékenységének köszönhetően jutottunk el oda, hogy generációk nőttek/nőnek fel frusztráltan, mert nem tudják elfogadni a világ legtermészetesebb dolgát: testünk elmúlását. Pszichopata módjára injekcióztatják, műttetik magukat, mert szégyellik testük, és próbálnak megfelelni egy teljesen életellenes, hamis értékrendnek. Szánalmas, plasztikfejű botox-nyugdíjasokkal lesz hamarosan tele az utca, mert abban a hazug illúzióban nevelitek fel őket, hogy az öreg csúnya, és csúnya rossz.

 

Címkék: média társadalom kiskegyed szépségfasizmus

78 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://pilu.blog.hu/api/trackback/id/tr572253879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Festmények szombatra – Rippl-Rónai József: Piacsek bácsi sorozat 2010.08.28. 18:20:24

Kedves Blogolvasók! A mai nappal útjára indítok itt a Fórumon egy olyan kulturális sorozatot, amelyben minden szombaton bemutatunk egy magyar vagy külföldi festőt, illetve néhány művét egy kis szubjektív értékeléssel fűszerezve. Különösebb átla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repecs 2010.08.28. 14:33:31

Igaz. De nem csak a csunyák lassan a szegények is ide kerülnek.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.08.28. 14:49:08

Valami azt súgja, hogy a posztoló nem kifejezetten szép...

Nyuszika158 2010.08.28. 14:53:09

Valami azt súgja, hogy a posztoló kifejezetten nem szép...

Nyuszika158 2010.08.28. 14:56:12

Valami azt súgja, hogy a posztoló kifejezetten nem szép...

Aztapaszta 2010.08.28. 15:04:51

@Nyuszika158: Valami azt súgja, hogy 50 év múlva te sem leszel kifejezetten szép...

Lili Marleen 2010.08.28. 15:12:32

Hm.
Nezzuk a dolog egy masik vetuletet: szemely szerint Ivana Trump fotojarol nekem az jutott az eszembe, hogy adott egy no akinek ugyszolvan korlatlanok az anyagi lehetosegei, nyilvan idonek sincs hijan. Ehhez kepest latnivaloan nem ad magara, ez a test ugy nez ki mint ami soha nem latott meg nemhogy edzotermet de egy kiados setat sem... Na ezaz emiert megerdemli, hogy kicikizzek..

Nazarin 2010.08.28. 15:19:15

Ez az írás eszembe juttatta Boris Vian Öljünk meg minden rohadékot! című könyvét.

Lili Marleen 2010.08.28. 15:20:46

@Nazarin: nekem is mindig az jut az eszembe..:)

Leonce 2010.08.28. 15:21:04

Ez az írás már rég kellett volna.
Igazi kuriózum, igazi hiánycikk.

Licus 2010.08.28. 15:22:17

Most tévedtem ide - egyetértek a posztolóval, node Ivana kapcsán ez a szemétláda lap ugyaazt mondja, amit a régimódi, az öregség-is-rendjénvaló/szép-dolog ideológia hirdetői. Vagyis: Ha X éves és Y kiló vagy, mér nem veszel fel inkább egy klasz egyrészes fürdőrucit? Abban még görög istennő kinézeted is lehet... Ugyenaz áll a 80 éves, áttetsző türkiz blúz+piros tüllszoknya+tűsarkú csizma kombinációjú hölgyekre is! Önismeret... ez az irigyelnivalóan szép(en megöregedett) idős hölgyek titkos fegyvere!

KergeCsirke 2010.08.28. 15:23:23

Abban van igazság, hogy a média által sugallt ideál jóval átlagkinézet feletti, ám az értelmes ember tudatában van annak, hogy az a bizonyos tökéletes nő, aki "benn van a dobozban", reggel ugyanúgy kócosan és karikás szemmel, büdös szájjal ébred, mint bárki más. A fények, a smink, a haj, a ruha, a látószög nagyon sokat számít. Azt, hogy ezt bizonyos emberek nem képesek átlátni, az ő bajuk.
Én személy szerint nem nézem le azt, aki csúnya, csak azt, aki ápolatlan és igénytelen, mert ez az utóbbi két dolog nem adottság és pénz kérdése, csupán odafigyelésé. A posztíró kissé eltúlozza a valóságot és talán önnön kisebbrendűségi érzéseit írta ki magából. Én sem tartom magam címlaplánynak, de nem kezdek el irigykedni a tv-ben látott nőkre, mert tudom, hogy csak máz, ami rajtuk van, a természetes szépség pedig kevés.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.08.28. 15:23:51

Egészen egyszerű a megoldás. Legyen mindenki szép, és örökké fiatal.
Borzasztó így kimenni az utcára. tele van ronda, torz, öreg emberekkel, akik jönnek-mennek, ahelyett, hogy otthon üldögélnének, és csak a csomagküldő szolgálatok látogatnák őket. Tényleg rontják a városképet, lássuk be. Annyira, hogy ők se egymást nézegetik, hanem jól összerakott ifjakat.

Nem is megyek sehová, rendelek inkább egy pizzát.

atomrebel 2010.08.28. 15:26:02

szerintem meg ivana trump (akinek mint megtudtuk korlátlan pénze van) vastagon leszarja, hogy ki mit gondol a külsejéről...

ki nem szarja le hogy a csóró senkiháziak mit gondolnak róla?

egyet csettint és máris a legjobb 18-20as fickók nyalják ki a szart a seggéből...

Patrick Bateman 2010.08.28. 15:28:37

Valami azt súgja, hogy Vérnűsző Barom és Nyuszika158 ugyanaz a személy...

Amúgy a cikknek alapvetően igaza van, de az valóban ijesztő majd az a kor lesz, amikor majd kizárólag a pénzben fog múlni, hogy valaki milyen adottságokkal születik. Külső, intelligencia, egészség, élettartam... 50 év, és mindez rendelhető lesz. Mármint úgy egymillió ember számára, akik meg fogják tudni fizetni. Az ő utódaik öröklik a Földet, a többiek pedig, a kicsit csúnya, kicsit szép, kicsit buta, kicsit okos tömegek... Nos, nekik marad a lottó.

Netuddki. 2010.08.28. 15:30:24

1. Nincs csúnya nő, csak ápolatlan.
2. Nincs ronda férfi, csak pénztelen.

vidéki suttyó 2010.08.28. 15:31:54

Meg nem tudnám mondani, hogy kinek a mondása (de biztos lesz, aki majd tudja), hogy a 3. világháború a fiatalok és az öregek között fog kitörni.
Lehet, hogy kezdünk közeljárni hozzá?

A "szépen öregedés" többek között azt jelenti, amiről a cikkben szó van: a megváltoztathatatlannak az elfogadását. Kevesen képesek rá.

A nép fia 2010.08.28. 15:35:43

Igazság szerint a cikk minden mondatával egyet kell értenem, pedig még "csúnya" sem vagyok.

Asidotus 2010.08.28. 15:44:10

Egyáltalán nem természetes dolog megöregedni, ez az egyre fejlődő civilizáció hatása csak. Alapesetben (mai szemmel nézve) fiatalon halunk meg, ehhez vagyunk evolúciósan kódolva. 40-50 éves korban halt meg a legtöbb ember az elmúlt évezredek során. (Értelem szerűen a gyermekhalandóságot leszámítva.)

balazsman 2010.08.28. 15:48:04

baromság a poszt nagy része
az antik művészettől kezdve a középkori tucatfestményeken át idealizált módon ábrázolják az embereket, ugyanúgy, mint ahogy egy Lakáskultúrás fotón sem a legnagyobb kupi közepette van lefotózva a dizájnlakás, hanem össze vannak kapva a dolgok...
attól kezdve, hogy valami olyat alkotunk, ami megmarad (fotó, kép, stb), nem szeretnék, ha olyan dolgok lennének rajta, amit nem kontrolláltunk. ezért válogatjuk meg a szereplőket, keressük a jó beállítást, a szép megvilágítást, tehát a jelenség nagy része az írányítás iránti vágyunkról szól, átvitt értelemben teremteni szeretnénk (egy ideális világot), még átvittebb értelemben istent játszani.

a jelenség másik része a tömegek eléréséről szól: a cég főnőke lehet, hogy "csúnya", esetleg fel is vállalja ezt nyilvánosan (pl. Bill Gates), de ő is tudja, hogy nem a hasonszőrű embertársaival tudja eladni a terméket, hanem azokkal, akik sok embernek tetszenek.
mert az embert a szép dolgok vonzzák, azokkal szeretne szívesebben kapcsolatba kerülni. (ha már teremteni nem tud egy ideális világot, megpróbálja megvenni azt)
de nemcsak a kereskedelemben van ez így, az előadóművészetben is azt szeretjük nézni/hallgatni, ami tökéletes, és irodalomban, színművészetben is igyekszünk szépre, jóra, ideálisra igazítani érzelmeket, helyzeteket.
persze létezik a realizmus is, de annak szándékolt művészi célja van, alternatívát kínál - érdekes módon az előadóművészetben nem terjedt el, senki nem szeretne féltehetséges énekeseket, zenészeket hallgatni...

a szépséget mi keressük, nekünk fontos.

az persze más kérdés, hogy egy celeb strandolós vagy slampos cuccban bevásárlós képét nem szabadna kigúnyolni, de ez már a bulvársajtó ostobasága, elég könnyen el lehet kerülni.

Sunny Days 2010.08.28. 16:09:49

@Nűnű: igen, csak épp az elmúlt évezredekben 40-50 éves korban meghalt emberek teste volt annyira elhasználódva, mint egy mai 70-80 évesé. Tehát az öregedés természetes dolog, az, mit tekintünk "öreg"-nek, az viszonylagos.

Macskanátha 2010.08.28. 16:19:09

"Termék csak szép archoz kapcsolódhat..."

Én az utóbbi években üzleti okokból elég sok időt töltök az Egyesült Államokban, évente kb. 3-4 hónapot. A fenti témával kapcsolatban mondanék egy elég érdekes dolgot, az amúgy Európából kulturálisan gyakran lenézett USA védelmében: mivel van egy 5 éves kislányom, ezért a hazarepülés előtti nap általában az ajándék vásárlás jegyében zajlik, a gyerek életkorából adódóan elsősorban játékboltokban. Meglepő, de a Barbie láznak nagyjából vége, és az amerikai kislányok abban versenyeznek, hogy kinak van feltűnőbb, érdekesebb, sőt, akár rondább babája. Olyan szeplős, vörös hajú, turcsi orrú, kövér (!) és csúnya ruhákba öltöztetett babákat vesznek meg pillanatok alatt, amelyek - a helyi saleslady szerint is - tíz évvel ezelőtt még eladhatatlanok lettek volna. És persze néger babák, ázsiai babák, sőt, láttam csadoros arab játékbabát is. A post szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a következő generációt, a mi gyerekeinket, már kicsi koruktól ahhoz szoktatja, hogy egy csúnya arc is lehet szerethető, ha érzelmileg vonzódunk hozzá!

kedem 2010.08.28. 16:21:14

Ketto dolgot szeretnek a poszthoz hozzafuzni: az egyik tegnapi ujsagban lattam, hogy egy uj musical egyik fiatal holgyszereplojet, konkretan 18 eveset azert kellett a szerzodese alapjan botox kezelesnek alavetni, mert nem volt eleg ovalis az arca. A jaromcsont ala beadott injekcioktol ~allitolag~ a korabban kereknek minositett arca ovalis lett. A mellekelt foton egyebkent egy nagyon csinos, vekony fiatal lany szerepel, akinek nemhogy botoxra nem lenne szuksege, de meg a lisztes zsak is jol allna rajta. A masik pedig a szomszedban lako 86 eves neni, akinek olyan finom es sima a bore, hogy a legtobb harmincas megirigyelheti, pedig tulelt haborut, szegenyseget, szult 6 gyereket. A titok szerinte a tisztasag es a regi fajta kek szinu, kerek dobozu N...a krem. Egyik sem kerul vagyonokba.

Hannibal22 2010.08.28. 16:22:21

"(...) az art direktorok megszüntetik az öregséget,pontosabban az öregséget megtartják ,csak épp fiatalokat neveznek öregnek ,ezáltal a valódi öregséget valamilyen titkolni való,szégyenteljes betegségnek állítják be,amit egy rendes ember elkerül,helyette fiatal marad és úgy lesznek unokái.
Jellemző példája ennek a Kinder pingvin félelmetes nagymamája ,aki titulusa ellenére a kúrható negyvenes kategóriájában indul (..)
Nem arról van szó,hogy egy nagymamának el kell hanyagolnia magát ,és úgy kell kinéznie mint egy lelakott barlanglakásnak .Mindössze azért emelek szót,hogy a valódi öregeket a reklámok hatására ne kelljen ezentúl a szekrényben rejtegetnünk,ha megjön a calgon-kommandó ,és a ráncos ősz emberek ne érezzék azt,hogy vége a világnak ,hogy ők a szégyenfolt egy fiatal és vásárló társadalom felvarrt arcán"
PKI

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 16:29:59

A poszt nagyon dühös, de sok dologban van igaza. A legfőbb baj a reklám maga. A reklámban kellemes érzeteket akarnak (kell) kelteni a fogyasztó lelkében, részben azért, hogy hajlandó legyen a reklámot megnézni, időt adva a márkanévnek és a megcsillagozott szlogennek a rögzülésre. Másrészt pedig a fogyasztóban a márkához kellemes érzetnek kell tapadnia. Sajnos a reklám céljához ez a stratégia passzol.

De persze ebből már olyan baromságok születnek, hogy egy babaarcú, tizenöt éves modell kenegeti magára az arckrémet, persze sugallva vagy rosszabb esetben kijelentve, hogy attól ilyen sima a bőre. Ez elmebeteg dolog, a kitalálója kiérdemelte a kasztrálást.

A szépség érzetéhez egy arcon, ezt megállapították, minél tökéletesebb szimmetria szükséges, persze csak többek között. Az emberek arca, ezt is megállapították, sosem teljesen szimmetrikus, de vannak, akik közel állnak hozzá. És az emberek arca sosem sima, sosem pórus- és pattanásmentes, sosem olyan rózsaszín, de az ideál már gond nélkül előállítható a képeken, és a fogyasztó érzéke már a végletekig el lett hangolva. Ez a második baj, az egyre erősebb eltolódás a valószerűtől.

A harmadik csapás pedig a bulvármédia. Amely az általa termelt kazalnyi szemétben azt is rendszeresen elhelyezi, hogy ez vagy az milyen ronda a valóságban. Pedig lehet, hogy az illető egy hétköznapi, utcai összefutáskor még a szebb emberek közé tartozik, ez nyilván elég valószínű, mivel a modelleket gondosan válogatják. Ezzel a fogyasztóban mélyítik annak az érzését, hogy az már nem is elég szép. Persze ha majd megveszed az XYZ kencét, akkor te még szebb leszel.

Az átlagos fogyasztó nem érett annyira, ezt lássuk be őszintén, hogy kivédje magában a reklámok rombolását. Ha így lenne, a termék nem fogyna. De a fogyasztó könnyen befolyásolható, hosszas szoktatás után - lásd a gyerekműsorok közé, sajnos a készítő kibelezésének veszélye nélkül beillesztett reklámokat -, és a gép zökkenőmentesen működik. Még az érett fogyasztót is befolyásolni tudják. Kevésbé, de sajnos mindannyian érzékenyek vagyunk bizonyos, tudat alá hatoló ingerekre.

Szép embereket nem csak reklámokat látunk, hanem szinte minden filmben. Temérdek sorozatban feltűnően csinos mucusok osztják az észt és a mázsás pofonokat, és ha esetleg kevésbé fiatal és szép lányok is játszanak a filmben, az már lehet, hogy a szerepébe is be van építve, mármint ő nem olyan szép, esetleg csúnya.

De nekem nem csak a szép emberek tömege irritáló a reklámokban, már magán a reklámon kívül, hanem a környezet. A szép nő felébre frissen mosott-vasalt hajzattal a gusztusos éjjeli öltönyében, kimegy a konyhába, megissza a tököm tudja kávét, és boldog lesz. A háttérben pedig látjuk a csupa üveg panorámafalat, a háttérben pedig nem a lakótelep szemközti lakásai, hanem egy lankás hegyoldal vagy a tenger látható. Hát basszus, én egy olyan kégli birtokosaként egy ócska szar kávé legurítása után is boldog tudnék lenni, csak tudjátok, kedves reklámozók, a fogyasztó nem kies hegyormokon és tengerparti fövenyek határában szokott a háromszáz négyzetméteres kulipintyójában kávét szörtyölgetni és nyolcpengés borotvával aznap már hatodszor végigsiklani a szögletes állán. Nekem az így generált, tudat alatti elégedetlenség is dühítő.

2010.08.28. 16:30:54

Király vagy Pilu :)
@Nűnű: nem teljesen igaz, vannak olyan helyek a földön, ahol évszázadok óta nagyon sokáig élnek az emberek, nincs a rövid élet kódolva (Legjobb példa Grenada, volt is egy film arról, hogy az ott élők túlnyomó többsége megéri a száz évet - a bulvár ott nem elterjedt :))

escéhá 2010.08.28. 16:31:57

"Szépek, szépek, szépek
a csúnya embert nagyon szeressétek!
Mert a csúnya ember azért van a világon,
hogy a ti szépségtek jobban látsszon!"
(KFT)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.28. 16:47:33

A cikk egyrészről telitalálat, másrészről akkora baklövés, hogy kb a Galamus csoport jut eszembe róla.

"a szép értékes, a csúnya értéktelen. Jó és rossz. "
Igen b+! Ezt hívják úgy, hogy normalitás! Gondolkodj el a szép mélyebb értelméről, kb rájössz, hogy a szép és az értékes ekvivalens fogalmak!
A vadkanpörkölt zöldséges köretben szép, és ha megeszed, neked jó lesz.
A szar csúnya, és ha megeszed neked rossz lesz.
Egy egészséges 20 éves hölgy szép, és ha közösülsz vele, neked és a fajodnak, közösségednek jó lesz.
Egy 80 éves ilyen szempontból bizony csúnya, és ha közösülsz vele az rossz, és sem a közösségednek, sem a fajodnak nem teszel vele szolgálatot.

Ez nem "fasizmus" ez a normalitás!

"El/megítélni valakit olyan (veleszületett) tulajdonsága alapján, amelyről nem tehet: előítélet."
Mik vannak! Igen, és? Ha meglátok egy bazinagy kígyót az udvaron nem kezdem el fogdosni, mert bizony előítéleteim vannak vele szemben.
Ha szembejön egy jellegzetes mimikájú, testtartású, öltözködésű, bőrszínű csoport, azokról is meglesz az előítéletem. Cserébe viszont tőlem még sohasem loptak mobilt...

Ha meglátok egy nőt, szintén előítélet alapján dönti el a tudatalattim, hogy jó lenne-e vele megismerkedni vagy hagyjam a fenébe.

"Ugyanezen logika mentén hátrányosan megkülönböztetni is őt: fasizmus."
Lófaszt. Ez a normális. A tudatalatti az életed(, és őseid élete) addigi tapasztalatai alapján mindenkit kapásból beskatulyáz, ami persze nem minden esetben egyértelmű hierarchia-sorrend, de sokszor konkrétan igen. Ha előtted van 2 pénztáros pult, ugyanolyan távolságra, sor nélkül, akkor bizony sorrendbe helyezed a két pénztárost és valamilyen heurisztika szerint az egyiket a másik fölé helyezed.

"„ nézd már, de borzalmas az a pasi/nő” éppen olyan fasiszta beszólás, mint leniggerezni egy feketét?"
A nigger azt jelenti, hogy fekete, egy borzalmasan kinéző ember, meg borzalmasan néz ki. Ha neked az igazmondás a fasizmus akkor a te készülékedben van a gond!

Másrészről a borzalmasan kinéző emberek nagytöbbsége bizony te arról, hogy borzalmasan nézzen ki. Pl strandra kimegy tangában a 100kilós tehén.
Egyrészt akaratgyenge mert nem tud lefogyni, másrészt még ahhoz is kevés, hogy szembenézzen a hibájával, és aszerint öltözködjön. Inkább truccpolitikát választ és felveszi a tangát.
Ezt így hívják, hogy vacak ember!

"Ez a fejben megélt népirtás nem más, mint falhoz állítása azoknak, akik nem illenek az árjáról kialakított képbe, jelen esetben a plakátfiúk és plakátlányok Photoshoppal kreált etalonrendszerébe."
Lehet, hogy rögtön agyon is kéne lőni őket nem? Preventív jelleggel. Aki nem bámulja meg a 60as nőket a strandon, mind tömeggyilkos!

Kiskegyed, 2010. április 13.: Most nem azért, de ami undorító az undorító. Én a nagymamámat szépnek látom, de ehhez az is hozzátartozik, hogy ritkán flangál előttem bikiniben.

Amiben viszont igazad van: A szépségideál eltolódása létező jelenség.
"hogy ma feltöltött szájú tizennyolc éves csajok rohangálnak az utcán, akik érettségi ajándéknak műanyag testrészt kérnek apukától,"
Na ez tényleg egy elítélendő dolog. De tudod mi ebben a vicces: Egy ilyen picsa nem "szép"! Az ilyen picsákhoz normális ember nem nyúl, negatívan megkülönbözteti, és elkerüli mint a bűzlő niggert.

Az öregekkel kapcsolatban is igazad van, de itt megint nem arról van szó, hogy meg kell erőszakolunk magunkat és szépnek kell látnunk őket.
Egyszerűen csak arról, hogy a szépség az nem csak esztétikum, és egy öreget ennyiért megítélni félelmetesen primitív dolog. (Megideologizálni meg okoskodás...)

A Kiskegyed írója meg egy ótvar proli, akit én ezért a CSÚNYA írásáért negatívan ítélek meg, sőt a fejben már bele is lőttem a Dunába, mert ilyen gonosznácifasiszta vagyok!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 16:50:55

@balazsman: Abban teljesen igazad van, hogy az emberek mindig is szerették a szépet nézegetni, épületben, használati tárgyakban is, és persze emberekben is. A görögökről tudjuk, hogy dicsőítették a szép testalkatot, és serkentettek annak elérésére aerobic és különféle testápolók felhasználása által. De az esztétikus, a szép látványa öröm, ez tiszta ügy.

Persze a művészettel az a probléma, hogy egy szép, meztelen nőt ábrázoló képet ma aktnak, szexképnek vagy pornónak nevezünk, de ha a kép minimum kétszáz éves, akkor művészetnek. Pedig elég röhejes, amikor állig felöltözött urak társaságában egy anyaszült meztelen nő piknikezik. Szexkép, kész. Nem lehet véletlen az sem, hogy sok ilyen műalkotást budoárokban, hálószobákban, dohányzószobákban állítottak ki. Persze, művészileg is lehet mestermunka a kép, de a Playboy képei között is számos művészileg tökéletes képet találunk tökéletes nőkről. Valahogy nekünk mégsem azt mondta hajdan a tanító néni, hogy gyerekek, ezen a festményen a művész bácsi egy piszok jó kurvát ábrázolt a urak és hölgyek kedvét derítendő, és hogy akkoriban persze nem sok nőnek lehetett ilyen jó melle, hanem hogy nézzétek a baldachin esésének plasztikus ábrázolását, és milyen remekül alkalmazza a meleg színeket.

Szóval természetes, hogy régen is a szépséget örökítették meg előszeretettel, hiszen azt jó nézegetni, csak akkor még keveset használtak belőlük reklámcélokra. De az elv valóban ugyanaz. Ettől még nem lesz a mai rendszer jobb.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 17:04:32

@TaTa86.: "rájössz, hogy a szép és az értékes ekvivalens fogalmak"

Hát ez elég téves nyom. Ne is ragozzuk tovább, elég csak a nőket megnézni. Köztudomású, hogy a férfiak a tökéletes szépségeket csodálja, és ha nem is tökéletes, de nagyon szép lányok akadhatnak az ember valóságos környezetében is. Viszont rengeteg ember van, aki INKÁBB próbálkozik egy kevésbé tökéletes küllemű nőnél, mert többféle tapasztalata és többféle sztereotípia is azt súgja, hogy jobban járhat vele. No persze a szépség fogalma sem határozható meg kellő pontossággal, ezt jól tudjuk, hiszen van, akinek a feltöltött szájú, fekete ribanc tetszik, szegycsontig szabadon hagyott hassal, van, akinek pedig egy szelíd mosolyú, elfogódott kislány a postázó részlegről, vékony pulóverben.

"Ha előtted van 2 pénztáros pult, ugyanolyan távolságra, sor nélkül, akkor bizony sorrendbe helyezed a két pénztárost"

A sok erősen vitatható állításod között ez viszont nagyon pontos találat. Sok pszichológiai tanulmány foglalkozott már a kérdéssel, és bizony a HR-esek és fejvadászok által jócskán túlzásba esve megkövetelt fiatal és csinos megjelenés is ehhez a témához vehető. Egyébként az Élet bodog-boldogtalannak című 1982-es, nagyon elgondolkodtató film is nyíltan kitért erre a példahelyzetedre is, beépítve a történetbe.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.28. 17:14:25

Jó. Marhaság, hogy Pilu így kiakad.
Nézzen régi filmeket.
A régi filmekben karakteres szinészek játszottak még.
Csak a szépek szerepét játszották szépek.
Vagy azt se.
Az még kétesélyes volt, hogy leesik-e mászás közben a betörő, mert kissé roskatag volt.
A leány meg nem biztos, hogy kiragyog a kórusból, úgyhogy kellettek a praktikák.

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2010.08.28. 17:14:45

Ahogy Al Bundy mondta: A szép nők miatt vesszük a sört, a csúnyák miatt isszuk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.08.28. 17:49:07

@Androsz: "Köztudomású, hogy a férfiak a tökéletes szépségeket csodálja, "
Lehetséges, hogy nem vagyok férfi? :O

"és ha nem is tökéletes, de nagyon szép lányok akadhatnak az ember valóságos környezetében is."
Így van, én inkább az ilyen szépségeket csodálom.

"Viszont rengeteg ember van, aki INKÁBB próbálkozik egy kevésbé tökéletes küllemű nőnél, mert többféle tapasztalata és többféle sztereotípia is azt súgja, hogy jobban járhat vele. "
Pl alacsony önbecsülés. :)

De még egyszer: a szépség egyáltalán nem egzakt fogalom, és nem is lehet csak az esztétikumra korlátozni.
Én most úgy fogtam fel mint egy megfelelési függvény értékét. Vagyis szép=megfelelő=értékes.
Csúnya=nem megfelelő/elégtelen=értéktelen.

Amit Pilu írt ebben a formában az egy tipikus baloldali, a szó legszorosabb értelmében, értéktelenség kultusz.

Gondolom inkább arról akart volna írni, hogy ezek a megfelelési függvények nagyon elcsúsztak a média sovinizmusának(, hagyjuk már a fasizmust!) köszönhetően.

Például, hogy a média -ami igenis manipulálja az embert- által elismert egyetlen releváns megfelelési függvény a szexuális vonzalom.

Ennek köszönhetőek az ilyen torzszülöttek:
1) A bikinis öregek, akik nem fogják fel, hogy nekik más mércének kell megfelelniük, ez már nem az ő versenyük, és nem itt kéne mutogatniuk magukat.
2) Az ezen "elmélkedő" "újságíró", aki szintén nem fogta fel, hogy egy idős hölgyet ezzel a mércével mérni nem egyszerűen tahóság, hanem kifejezetten perverz, egészségtelen dolog.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.08.28. 17:54:32

@Patrick Bateman: Pedig nem. Sajnos(?) szerencsére(?) fogalmam sincs ki az a Nyuszika.

A kinézet meg már ma is, ahogy régebben is vastagon a ráfordított összegen (is) múlik.
Egy teljesen átlagos nőből/férfiból egészen elképesztő változást lehet kihozni némi készpénz és ráfordított munkaidő segítségével.

Ami viszont az én bajom, az pont a hozott anyag, a genetikai álomány. Amióta írott történelem létezik, próbáltak az emberek megfelelően szép, egészséges, a továbbtenyésztésre alkalmas partnert találni, és azzal lelkesen szaporodni, Hát, be kell látnunk, elbézegetve a körúti felhozatalt, kidobott pénz, felesleges erőfeszítés volt...

Kedves Csúnyák! Sírva kérlek titeket, ne szaporodjatok! Hagyjátok ezt meg a szépeknek (és okosaknak), így pár generáció múltán ugyan valamivel kevesebben lesznek majd a Földön, de legalább jól érezhetik majd magukat.

Na, felveszem a csuklyám, és elosonok a fal mellett nem szaporodni.

LongJohnHolmes 2010.08.28. 17:59:13

Murphy törvénye:

A szépség felületi dolog, de a rondaság csontig hatol.

magique 2010.08.28. 18:02:42

A reklámok-is-csak az emberi természetet használják ki profitnövelés reményében. Alapvető hajlamunk, hogy előnyben részesítjük a szépet (egészségest, fiatalt, szimmetrikust, azaz termékenyt) és ehhez jön még a holdudvarhatás is, az a beidegződés, hogy aki vonzó külsejű, az egyéb jó tulajdonsággal is bír (okosabb, ügyesebb, kedvesebb, jobb munkaerő, jobb partner, barát stb.).
Lehet persze ez ellen lázadni, meg kell is, de azért vegyük figyelembe, hogy ez az evolúciós default.

Valaki1 (törölt) 2010.08.28. 18:06:01

SOHA NE VÁSÁROLJATOK REKLÁMOZOTT MÁRKÁS TERMÉKEKET!

velaxin74 2010.08.28. 18:06:42

Valami azt súgja itt mindenki csúnya, csak én vagyok a szép-.

Niro 2010.08.28. 18:08:17

Azért reklámoznak szépekkel, mert a buta csúnyák azt hiszik ha azt megveszik szépek lesznek :D És menők:D:D:D

velaxin74 2010.08.28. 18:08:43

@Valaki1:
soha ne vásároljatok semmit!

velaxin74 2010.08.28. 18:09:18

@Niro:

reklámozzon gobbi hildával, versenyautót!

Valaki1 (törölt) 2010.08.28. 18:09:19

@velaxin74: ja, hát végülis ez lenne a legszebb, de sajna még nagyanyám sem termelt meg mindent a háztájijában:-(((
egy viszont biztos: a tudatos vásárló eleve kerüli azokat a termékeket amelyeknek a reklámját bárhol is látja.

LongJohnHolmes 2010.08.28. 18:11:50

@velaxin74: Főleg olyat, aminek velaxin74 részese :)
Éljen az őskor.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 18:12:39

@TaTa86.: Pedig csak nézz körül, a férfiak a nagyon szép nőket csodáljÁK (pardon), reklámfotón, macás magazinokban, fotómodellekben, színésznőkben. Lehet, hogy a tökéletes túlzás volt, de nem biztos. Gyönyörködnek benne kicsit, és tudják, hogy az meseország, nem létezik, de azért jólesik nézegetni. Szerintem te is meggusztálod (ha már 86 éves tata, akkor használjunk a korhoz illó szavakat :-D ) a valószerűtlenül gyönyörű nőciket, meg persze a környékbeli helyre menyecskéket is. De mindkettőt más elvárással. Nekem például csak mérsékelten tetszettek azok a Playboy számok, amelyekben magyar hírességeket mutogattak meztelenül, mert még ha igazán csinos is bármelyikük, nekem a Playboy által képviselt meseországhoz és fotózási hagyományokhoz nem passzoltak a földi nők és a realistább, vagy egyszerűen ügyetlenebb fotótechnikák. Nem beszélve az ócska nyomdai minőségről, ami miatt végül teljesen leszoktam róla. Egy más környezetben, más lapban sokkal kevésbé túlzók az elvárások szerintem más olvasóknál is, és oda a "csak" szép nők jól illenek. Barátnőnek, nagy szerelemnek pedig a helyes, kedves, érdekes, szimpatikus lányok, akik nem érzik úgy, hogy nekik "a médiában" kell életük célját megtalálniuk.

velaxin74 2010.08.28. 18:13:52

@LongJohnHolmes:

nem halmoztál kicsit túl sok pornósztárt a nevedbe? :DDDDD

velaxin74 2010.08.28. 18:14:29

@velaxin74:

akkor már legyél
LongJohnHolmesRocco! :D

velaxin74 2010.08.28. 18:15:29

azzal aztán lehet olyan análvibrátor millenium editiont reklámozni, hogy nem fér be a a tévébe.

Antifaszok Réme 2010.08.28. 18:54:10

"Álarcos bál, itt minden kapható,
Álarcos bál, itt minden eladó,
Ki a szép, ki a jó, az meg nem mondható,
Álarcos bál, minden hely kiadó"

/Knock Out: Álarcosbál, részlet)

2010.08.28. 18:57:49

az ember fiatal kb 10-15 évet, aztán a többi időt öregen és ráncosan kell leélnie, ha meg nem hal.
Lehet trükközni, sport, fitness, botox, de a végeredmény mégis ugyan az.
Kivéve, ha szerez az ember magának egy kis parkisont, mert akkor kisimulnak a ráncok, garantáltan.

átlátó 2010.08.28. 19:02:54

Mindannyian tudjuk, hogy ennek az írásnak nagy igazságtartalma van és ez már jó. Ja... a reklámokat statáriálisan tltanám. Igen tiltanám, hogy az anyjukat basszák meg. Fokozom: apuka hátán.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.08.28. 19:09:04

KOrrekt a post, egetértek vele, a többit majd később

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.28. 19:12:02

Nem hinném, hogy a szaporodáshoz kell a sok szép a tévében.
Mindössze arról lehet szó, hogy a kézzelfogható

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.28. 19:15:32

-nál jobban láthatók a tévéribik hibái, ezért vakolják őket tökéletesre.

Levéltetű 2010.08.28. 19:21:49

A szépség szubjektív. A kertitörpe lehet valakinek szép, nekem akkor is giccs. Az posztoló saját maga jelenti ki, hogy a reklámokban szereplő emberek szépek, tehát az ő szubjektív megítélése szerint kellemes a látványuk.

Kérdés: ha már választhatok, akkor miért nézzek csúnya dolgokat, ha szépekkel is körülvehetem magam?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.08.28. 19:28:26

@Levéltetű: A kérdésed érthető, egy lehetséges válasz az, hogy egy felnőtt ember nem tömi magát pukkadásig finomnál finomabb ételekkel, mert tudja, hogy az többféle módon is megárt. A mindenütt körülvevő, valószerűtlen minőségű és mennyiségű szép emberek látványa szintúgy, csak a hasfájást könnyebb diagnosztizálni.

v_a_lucky 2010.08.28. 19:34:03

@Lili Marleen: Egy 60 éves nőnek (nagymama) miért kéne edzőterembe járnia??

Antifaszok Réme 2010.08.28. 19:35:58

A Szépség belülről fakad, vazzeg...
Mikor értitek már meg végre ?

evergo 2010.08.28. 19:53:42

@Lili Marleen: Remélem ez a fenti hozzászólásod afféle fanyar vicc volt. Akkor oké. Ha nem, akkor meg azt mondom, hogy senki, de senki nem érdemli meg, hogy kicikizzék azért, mert úgy néz ki, ahogy. Ez a fals duma, hogy annyi pénze meg ideje van mint a pelyva meg hogy igénytelen mert nem eddz meg nem sétál. A szépségfasizmus mellett van még egy jelenség: úgy hívják - egészségfasizmus. Legalább annyira káros.
Baromi könnyű kritizálni, de majd ha odajutsz, akkor nézz végig magadon. Mellesleg attól, hogy egy gazdag ember felesége még magánember, akinek joga van ahhoz, hogy abban menjen ki a strandra amiben akar és ne kelljen bocsánatot kérnie a patkány média meg a közönsége előtt azért, ahogyan kinéz hatvan évesen. Felháborító és szánalmas, hogy ilyen mesterségesen gyártott hírekkel adnak el szennylapokat. Nemcsak itthon, szerte a világban. Morál a nulla alatt.

evergo 2010.08.28. 19:54:41

Pilu:

musculus biceps brachii, egyebekben egyetértek, a cikk és a blog nagyon jó!

2010.08.28. 20:17:27

@Levéltetű:

Kérdés: ha már választhatok, akkor miért nézzek csúnya dolgokat, ha szépekkel is körülvehetem magam?

csak nehogy te legyél a ronda, ha a szépek ki akarnak közösíteni. : )))

2010.08.28. 20:18:06

@Antifaszok Réme: ez az egyik legelcsépteltebb és leghazugabb közhely. : )))

Antifaszok Réme 2010.08.28. 20:44:15

@Bölcs Ész: Irónia akart lenni...

Szőkeherceg-bombanője 2010.08.28. 22:20:08

Örülök nagyon ennek az írásnak. Örülök annak, hogy más is úgy látja, hogy mintha egy láthatatlan lyukon kellene mindenkinek átférnie. Mint az a kicsiknek való játék a négyzet, háromszög és kör alakú nyílással. Csakhogy itt csak egy forma van. És aki azon a kis formán nem megy át, mert soványabb/kövérebb/csúnyább/szemüvegesebb/ kopaszabb/öregebb/bármilyenebb annak vége. Halál reá, Taigetosz. Kár élnie. Nem fér bele a keretbe. Egy nő csak 35 év és 60 kg alatt nő. A szülés nyomai? Ne látszódjanak! Striák? Undorító! Narancsbőr? Pfuj. Karon plöttyedtség? Térden zsír? Műtét! Nem szabályos fogsor? Műtét! Lógó mellek? Undorító. Férfin szőr? Gusztustalan. Pocak? Igénytelenség. Hogy mer az ilyen strandon "fecskében" napozni?
Mintha nem lennének testalkatok, mintha nem lennénk emberek, hanem valami droidok. Mesterségesen létrehozható, tökéletességre, egyformaságra törekvő lények. Holott nincs tökéletesség, az egyformaság halál unalmas. De persze mindenki egyéniség ám. Egyedi tetkók, egyedi szilikon-protézisek. Na igen.

Szőkeherceg-bombanője 2010.08.28. 22:33:27

@TaTa86.: Az előítélet teljesen emberi, normális dolog. Segít az életben eligazodni, segít egyszerűen megítélni helyzeteket. De. A szép és az értékes nem ekvivalens fogalmak egyáltalán. És talán pont ezen kéne eltöprengeni hosszasabban, hogy nem abszolút érték a szépség, vagy nem úgy, hogy egy bizonyos kritérium-rendszernek kellene megfelelnie mindenkinek. Nem lehet mérni a ragyogó 20 éveshez a 60 évest, nem lehet elvárni emberektől a sztenderd külsőt. És talán meg lehetne előlegezni a csúnyáknak is annyit, hogy van bennük alapvető érték és szépség. Ha nem is felfedezhető első látásra.

Antifaszok Réme 2010.08.28. 22:40:25

Szép ? Csúnya ? Mi dönti el ? A közízlés ?

Halál Bika 2010.08.28. 22:48:36

Én utálom a rondákat, nem tehetek róla.
Egyszerűen csak utálom és ezt az érzést nem tudom elnyomni. Még enni sem tudok ha előttem egy ronda ember van.

Van az a bányarém aki macskát dobott a kukába. Ott is azon akadtam ki, hogy mit védik azt a rusnya nőt, hát a hányás kerülgetett amikor megláttam a fotóját.

Én több nőismerősömnek felajánlottam már hogy összehozom olyan lányokkal akik segítenek nekik normálisan kinézni. Nagyon kis odafigyelés már csodákat tesz. Ebbe beletartozik az is, hogy nem rakom ki a hasam ha löttyedt.

Ja, és öreg nem egyenlő ronda.
Botox meg nem egyenlő szép.

Buzzword 2010.08.28. 23:50:01

Persze, lehet Harrison Bergeron-féle értékgyűlöletet is bevezetni, nevezetesen: aki szép azt csúnyává műtjük, aki okos, addig verjük amíg hülye nem lesz, de nem hiszem, hogy a legkisebb közös többszörös felé kellene elmozdulni, vagy hogy a középszert kell megtennünk a közízlés attraktorának.
Én a 175 centimmel nem lehetek férfimodell, a férfimodell viszont jó eséllyel nem lehet rendszerfejlesztő mérnök. Aki szerint ez fasizmus, ne várjon semmifajta elismerést a munkahelyi teljesítményéért, hiszen valaki ügyetlenebbül dolgozik.
A szexuális teljesítőképességére se legyen büszke, vannak akiknek kicsi a farkuk vagy korai magömlésük van (aki szerint ez urológiai probléma, az fasiszta vagy náciárja vagy mi a szösz).

smartdrive 2010.08.29. 00:23:14

@vidéki suttyó: "a 3. világháború a fiatalok és az öregek között fog kitörni"

ez esetben érdekelne, hol lehet fogadni az eseményre

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.08.29. 02:06:13

@Antifaszok Réme: Nem, az más. Kevered a pattanással és a lábszárfekéllyel.

Antifaszok Réme 2010.08.29. 11:58:56

@Vérnűsző Barom: Ja, tényleg.

A baj akkor kezdődik, ha úgy gondoljuk, hogy automatikusan a szép = jó, csúnya = rossz. A világ ennél kicsit bonyolultabb, mint a reklámok világa.

rebus22 2010.08.29. 14:00:34

@Halál Bika: Gondolom Te magadat a szépek közé sorolod....de hogy még enni sem tudsz,ha előtted egy ronda ember van(mármint a te értékrended szerint az) hmmmm az már kissé beteges nem? Akkor gyakorlatilag csak a négy fal között a tökéletesen szép családod körében tudsz enni.:)

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.08.29. 16:11:40

Nagyon jó a post.
Az a vicces hogy olyan olyan embert állítanak példának, mintának a hétköznapi emberek elé akiknek a hivatása az hogy jól nézzen ki.
Ezeknek az embereknek az a hivatásuk, abból élnek és minden idejüket az teszi ki hogy jól néznek ki.
Ráadásul amit mutatnak róluk sokszor az sem igaz.
A régi PS előtti időkből mennyi olyan kép van ahol szépen túl volt világítva a modell arca meg mindenféle lágy szűrőkkel trükköztek aminek az lett az eredménye hogy a fotón olyan volt a modell bőre mint baba popsi.

Mamár ez sem nagyon kell, elég a pohotoshop oszt jónapot.
Ezzel az egésszel az a legnagyobb baj hogy olyan szépségeszményt állítanak hétköznapi standard-nak ami valóságban nem hanem csak a pohotoshop mágusok számítógépén létezik.

Harley 2011.06.28. 15:42:39

Naccerü kis irás :) Két dolgot juttatott az eszembe , az első egy amerikai író mondotta volt " Hogy a nagyon gazdagoknak , már csak az a gondjuk ,hogy ugyanolyan büdöset sz..nak , mint a szegény ember "
A másik pedig hogy ez a kor is kezd emlékeztetni az 1789. július 14 -ét megelőző korra , amikor a francia nemesség is hasonlóan viselkedett az alsóbb rendü osztályokkal .Az volt az idő mikor ezt követően Guillottin mester kiváló találmánya nagyüzembe fordult . Most a nagy Francia Forradalomnak hívják . Hm , azért nem semmi lehetett amikor a kikent kifent dámákat és uracsokat , a büdös ronda parasztok kapával agyonverték , semmit nem adva az illemre .A gőgös magukat mindenfelettinek tartók azt hiszik , hogy ezt az Isten nekik örökre adta , pedig dehogy , azt meg szintén az Isten adja a ronda kisemmizetteknek ,hogy egy egy birodalom porbahullásakor , elégtételt vegyenek . Kicsit ajánlanám a magát mindenek felettinek hivőknek , belelapozni a történelem könyvekbe ,hogy a múltban már ,hányszor a Quasimodo küllemü kertész tett kedvére a gyűlölt naccságán :)

Ukmukfuck 2012.11.26. 15:48:32

@Nyuszika158: ajjajnyuszikademelléfogtál:))
süti beállítások módosítása